Új hozzászólás Aktív témák
-
zH.
senior tag
válasz
Tothgera30 #2698 üzenetére
@ittakary: tudom, manapság picinek számít a 19", de egy darabig leállok most mindenféle fejlesztéssel.
-
-
zH.
senior tag
válasz
Tothgera30 #2684 üzenetére
az egyik a hdd-ket hűti, másik pedig szív. iszonyat forró az egész víz, radi. nem vagyok allergiás a venti, vinyózajokra, talán a pumpa a leghangosabb az egész gépben, bár egyáltalán nem zavaró.
kéne 2k-ért egy halk, de viszonylag erős venti. swif2-t néztem, de a színe miatt kilőve. esetleg ha később máshova akarnám rakni a színe miatt alkalmatlan lenne.
@ittakary: köszi. 19"
-
jones965
Modder
válasz
albert8 #2691 üzenetére
Gyakorlatilag az utolsó milliméter is ki van használva a házban.
A proci tápcsati átvezető helye. Gondoltam én mindenre, annak csak örülök, hogy nem venni észre dolgokat, hisz pont ez a célom, hogy amit csak lehet eltüntessek. -
jones965
Modder
Minden melegedő alkatrész vízzel lesz hűtve, valamint a memóriahűtőt azért alkalmazom, hogy a lemez alá is nyomjon be levegőt.
A plexi és a perforált lemez együtt lesz alkalmazva, sőt minden alkatrész el lesz burkolva ezzel a megoldással.
A plexi fóliázva lesz, és át lesz világítva. -
jones965
Modder
Nem kis örömömet lelem benne, bár vannak bosszús pillanatok is.
Ma folytattam. -
törölt tag
helo!
hülye kérdés de a Móricz környékén hol lehet kapni gyorskötözőt?
Vagy ha valaki neten veszi akkor hol?
-
Tűrhető, bár ahogy látom neked két ~1000rpm-es venti ott kavar, szóval van szellőzés. Nagyon tetszik a kivitelezés, jó kis konfig, bár nálad a vinyók zaja eléggé átjönne, a CM ventik pedig picikét zavarnának, én tuti szabályoznám őket 400-500rpm-re. Nekem most off-ban van mind, csak a tartóban lévő vinyót és a táp ventit hallom, szóval halknak mondható, bár 45-50 fokos most a proci, persze bekapcsolt CPU ventivel 35 fokról nem modul (2db Swif 2 120P), az összes ventit meg még soha sem kapcsoltam be, szóval azzal szerintem fagyasztana.
-
zH.
senior tag
válasz
Tothgera30 #2682 üzenetére
-
-
jones965
Modder
-
jones965
Modder
3 éves hölgy, de egyébként tényleg gyönyörű.
Fantasztikus a ragaszkodása.
Mint írtam is, teljesen adhoc jelleggel csinálom, menet közben jönnek az ötletek.
Tartok tőle, komolyabb munka lesz, mint az ezt megelőző.
Bezzeg a fiam, fülig ér a szája.Azért meg ne feledkezzem, a végkifejletben neked is részed lesz.
-
jones965
Modder
-
zH.
senior tag
na, hazaértem. iszonyat jó ez a lap. sokkal-sokkal jobban szól, mint az előző, az integrált hangkártyája jobb, mint a dv7-be épített külön hangkari. boot nagyon gyors, ventik nélkül iszonyat halk a rendszer. vga-nak semmi hangja, mindjárt lerántom a blackopsot steamről.
-
-
zH.
senior tag
done. passzívan megy, kábeleket majd akkor rendezem el hátul normálisan, ha lesz 2 venti a radi felett.
-
zH.
senior tag
válasz
djcsefa #2664 üzenetére
Ha van thermal monitor miért foglalkozik a pwm-el? mindegy, már felesleges ezen gondolkozni. Ma összerakom és újrahúzom, remélem megy a RAM 1.65V-ot, különben megint hardvercsere.
@D1Rect: Pedig lehet, hogy elég lenne egy erősebb laptop, valami HP. teljesítményre elég lenne, a hordozhatóság pedig hatalmas plusz, pl. este netezni az ágyban.
amúgy sem csinálok már semmi értelmeset gépen, hétvégéken kívül 1órát netezek kb. naponta. de macera lenne mindent eladni, + nagy veszteség.
-
djcsefa
tag
kb 1 hete nálam is cpu fan error volt. a radin lévő venti a cpu-fan csatlakozóra van kapcsolva(4pines). bár nekem ment a venti mégis errort kaptam. azután rájöttem h az egyik vezetéket véletlen odacsiptem a ház és a radi közé és megtört. bár látszólag nem volt létfontoságú (mert a venti ment), mégis elég volt ahhoz h az alaplap nem érzékelje és hibát jelezzen.
amugy értelemszerüen ez egy védelem az alaplapban...mert ha nemhütöd a procit akkor tilt.
-
zH.
senior tag
milyen retard lap ez. beléptem biosba, kikapcsoltam a thermal funkciókat, ignoráltam a fanspeedet és a többi dolgot, amikkel alap esetben nem is kéne foglalkozni. aztán rájöttem, hogy 2 sata csatlakozó ki van emelve a driver xpert felirat alatt. - igazából eddig is rájöttem, de oldalt egyáltalán nem látszódtak a sata kábelek. bedugom, kb. 20s alatt feláll a rendszer.
holnap elrendezem a kábeleket, hogy egyáltalán fel tudjam rakni az oldallapot, légtelenítem és újrarakom a win-t, mert katasztrófa ami rajta van. már ha lesz időm. inkább pénteken. -
zH.
senior tag
ma összeraktam az egészet, erre nem bootol be ez a szar.
bejön a csodálatos asus bootképernyő, aztán tovább kell lépni tab gombbal, ott elkezdi ellenőrizni a perifériákat stb.
aztán kb. fél perc csöndes semmittevés után kiírja, hogy "cpu fan error", majd F1-el beléphetsz a bios-ba, de ott kb. lószart sem lehet csinálni. csodálatos.
minden jól össze van kötve, igaz, káosz van hátul. összes ramfoglalatot kipróbáltam, 2 fajta rammal.
amikor először levettem a blokkot csodálkoztam, mert a liquid pad egyáltalán nem volt pasztás.. most felraktam normálisan, ugyanaz az error. érdekes, biosban lévő hardvermonitor szerint ~40fokos a cpu ~1V mellett. ez nagyon finoman szólva is szar, a blokk jól fel van rakva.
szerk.: közben rájöttem, nincs venti a radin, azért irreálisan magas a hőfok.
de utálom az egészet, xbox+laptop lenne a legjobb.
itt egy agyonvakuzott kép a jelenlegi állapotról. -
Atke
senior tag
válasz
jones965 #2658 üzenetére
Nem is számoztad őket? Én nem mertem rajz alapján csinálni. Bátor vagy!
Gerisz: A csatlakozóba azért nem tudod annyira belegyömöszölni, mert nem olyan zsugorcsövet használsz mint ők! Az MDPC-s zsugorcső 4:1-hez arányban zsugorodik! Itthon elég nehéz ilyet találni. Valahol láttam 3:1-hez arányut, de 2000+ volt métere....
-
Gerisz
addikt
válasz
jones965 #2655 üzenetére
Szálanként szedted ki a csatlakozóból vagy mindet egyszerre? Én szálanként és lesz gubanc rendesen, holnap ha tágítottam a lyukon akkor rendezhetem a kábeleket a tápban.
De tetszik a dolog nagyon. Megcsinálom Öcsém gépét is (bár Ő nem szeretné
) és már haver is bejelentkezett, de Ő vesz egy moduláris tápot előbb, mert sokallja behúzni a nem használtakat. Fölösleges is lenne.
mod: szintén hőlégfúvóval
kezdtem gyertyával is, de aztán az csak a harisnya elégetésére maradt meg foszlás ellen. -
albert8
veterán
Csinálhatnál képet majd
én úgy csináltam, hogy elősször méretre vágtam a cuccokat aztán 1 szálat kiválasztottam arra felraktam a harisnyát ,utána ra a táp felőli oldalra a zsugorcsövet majd a csatlakozó felőlire is
nálam pl még a kábeleket is boncolgatni kellett mert össze vissza voltak csavargatva, kuszálódva
a 24-es tényleg a legnehezebb, mert sok kábel van egymás mellett
sok sikert még hozzá
Gyertyával vagy öngyújtóval tolod? -
Gerisz
addikt
válasz
jones965 #2653 üzenetére
A csatlakozóknál mit tapasztaltál?
Én minden harisnyát ráhúztam a szálra, rá a zsugorcsövet, elsőnek a csatlakozó felőli részén melegítettem, majd kihúztam ahogy mondod és a tápnál. Olvasgattam Nils-nél is sokat. Lehet nagyon nagy türelem és alaposság kell(ene).
Holnap végzek a táppal és dobok fel képet.
-
jones965
Modder
Jó móka. Nekem volt szerencsém már egy pár tápot beharisnyázni.
Legutóbb már az összes szétszedés és harisnyázás megvolt 1/2 nap alatt.Előre kell dolgozni: én méretre vágom a zsugorcsöveket és a harisnyákat, majd a felhúzás előtt a harisnyára ráhúzom a zsugorcsövet és így húzom fel a kábelre. A csatlakozónál rázsugorítom, ezután már könnyen felmegy a végére való zsugorcső és így legalább szépen ki lehet feszíteni a harisnyát is.
-
Gerisz
addikt
válasz
albert8 #2651 üzenetére
Csináltam hozzá szerszámot a kezem jól bírja. Egyenlő darabokra vágtam, a zsugorításnál figyeltem, hogy lassan melegítsem, hogy egyenletes maradjon. De mikor betuszkoltam a csatlakozóba akkor sok össze vissza áll, nehezen ment vissza elég sok. Nem vagyok megelégedve.
Egyébként holnap még a tápot is alakítani kell, hogy elférjen a vezeték. Még eddig a 24-es és a 2db 6-os van kész. A 6-os könnyedén ment ki-be, a 24-es szenvedés. Holnap jön a 8-as és a ház. Utoljára a vezérlő. Féltem kicsit mikor a tápnál nyomattam a hőlégfúvóval nehogy valami gebasz legyen. -
Gerisz
addikt
Annyira jó szórakozás a harisnyázás. Egy gondom van, hogy hiába igazgatom a harisnyát és a zsugorcsövet, a fele csatlakozó nem megy a helyére vissza csak kínlódva és nyomorgatva
Teljesen harisnyázom a tápot. Akinek van tapasztalata megoszthatná velem mire figyeljek.
-
jones965
Modder
válasz
Cthulhu Dawn #2648 üzenetére
Tény és való.
Viszont ilyen támogatás mellett nem nagy kunszt. -
Cthulhu Dawn
őstag
-
zH.
senior tag
Na, rászántam magam, beraktam a VGA-t.
Szerintem hétvégére készlesz.
-
jones965
Modder
-
albert8
veterán
Hát ez nekem nagyon bonyolult lenne úgyhogy inkább próbálkozok megint elosztókkal
jones965
em onnan hanem valami fórumről de igen abba a rózsaszin xarban van
és nekem is jól jönne egy, mert nem akarok csak azért berakni még egy moduláris kábelt 1db venti miatt
a házi festés meg, hogy is mondjam nem jól sült el ezért a kukában landolt,tehát próbálkozunk még -
albert8
veterán
Kérdezhetek egy olyat hogy a képen látható elosztó mi célt szolgál?
-
-
törölt tag
Helo!
ez a gépem!
szeretnék segítséget kérni hogy hogy tudnám a kábeleket jobban elrendezni, vagy mivel tudnék javítani a kinézetén (milyen kábelharisnya, stb )
-
jones965
Modder
-
albert8
veterán
válasz
#19617792 #2620 üzenetére
Én is találtam még 1 et
bár ez kicsit fura mert a venti lapátok felszine érdes
Sharkoon 12cm Silent-1,5k -
törölt tag
válasz
albert8 #2619 üzenetére
Volna még egy harmadik fehér venti. Nexus Real Silent Case Fan, ez is kapható itthon (fekete-fehér) ~2k.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Tothgera30 #2615 üzenetére
Lecserélném én, csak most 1db fractal ventit rendeljek+ posta költség, az nem buli.
-
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Tothgera30 #2612 üzenetére
köszönöm
Ez csak idézőjeles művészi,, majd digitális fényképezővel csinálok róla, jövő hónap elején jönnek a bitfenix hosszabbítók, akkor úgy is szét szedem, és kitakarítom.
-
-
Recon666
Közösségépítő
Csináltam egy pár "művészi fotót" a gépről, igaz kicsit poros, de még nem volt időm kitakarítani.
-
djcsefa
tag
válasz
albert8 #2605 üzenetére
a takarólemez okai: magam csináltam a harisnyázást(kis segítséggel) , de nem változtattam a gyár kábel hosszán ,. 2: a winyókhoz, dvd-romhoz, ventivezérlőhöz menő tápkábelek nincsenek harisnyázva (vagyis gyári harisnyázás van rajta) 3:az előlapi panelhez tartózó kábelek (usb,switch/reset-gomb /ledek/usb) elrejtése.....
..........és volt pluszban fekete plexim -
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest