- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arnold2
őstag
válasz
Peti78 #74695 üzenetére
Nem akarok vitát szítani, de attól még hogy a közvetlen baráti társaságban vannak nagyon szerencsések, nem azt jelenti, hogy rossz vagy nem működik a rendszer. Ha a Blizz-től nyilatkoznak, akkor az egész játékos szám alapján teszik és nem 10 játékos alapján. Mindig is voltak és mindig is lesznek szerencsésebbek a többieknél.
Itt a fórumon is van olyan akinek 4-5 van már (tegyük most félre hasznosságukat) és pl a guildemben két emberről tudom, hogy össz-vissz egy van a birtokukban.
-
Yodamest
veterán
válasz
Peti78 #74418 üzenetére
Jó én nem vagyok a lore-ban annyira elveszve, hogy ezen fennakadjak.
Nekem egyszerűen annyi számít, hogy ne valami nyálas ki mitugrász legyek, hanem egy kurvanagy tenyészmén ennyi
K_mester A class trial az csak az esetben él, ha valaki rendelkezdik 100-as karakterboosttal, tehát csak úgy anélkül nincs ilyen funkció.
-
k.kristof
őstag
válasz
Peti78 #74418 üzenetére
Ajánlott olvasmány magyarul: A paladin szervezetek Azerothon. A cikk végén vannak linkek további paladin tartalmakra, ha jobban érdekel.
-
BeZol
őstag
válasz
Peti78 #74363 üzenetére
Mikor megjelent a legion, akkor olvastam vagy mondták valahol twitchen. Tehát aki nagyon célirányos volt, az az elején nem dungeonfinderrel ment heroicra. Az a +15% statboost az oka mindennek, mert ha csak besétálsz simán heroic dungeonre, akkor az nincs, és emiatt csökkentett az esélyed a dungeonfinderes heroicon, mintha csak simán beslattyognál egy grouppal. Persze nem ér ez külön erőfeszítést, mert akkor már mythicezik az ember, de amíg nem voltak mythic verziók, addig tudtommal így farmoltak h jöjjön a legendary.
-
Lirion
addikt
válasz
Peti78 #73956 üzenetére
Októberben vettem meg a legiont, nekem májusig, az asszonynak márciusig van gametime csak goldból, és jelenleg 300k hgold in hand + 200 k értékben ah-ban fekszik a szajré.
Tehát 3 hónap alatt sikerült 1.5-2M goldot összefarmolni szinte friss karival, ami az 5k gold/órás teljesítményeddel 3-400 óra játékidőt jelentett, vagyis napi 3-4 órát töltöttél farmolással október óta. De a 10k gold/órával számolva is napi 2 óra ment el csak arra, hogy goldot farmolj. Jól értelmezem?
Azt gondolom, hogy heti 5-6 óra farmolással simán megvan a raidre való.
Igen és aki napi 1-1.5 órát tud rászánni a heti 2x3 óra raid mellett, annak máris abból áll a játék, hogy a raidre farmol és mindezt csak azért, mert az ah [moderálva] felnyomják az árakat az egekbe úgy, hogy közben csak ülnek a pénzen.
A legjobb barátom BC ben és WOTLK-ban HC guildben volt, erről szólt az élete.
Csak hát azóta hány év is telt el?
Finomíts a stílusodon!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Viktor77
titán
válasz
Peti78 #73948 üzenetére
Kinek jó? Az, hogy egy raidestét nem úszol 3000G alatt, az kinek jó? Ne arról szóljon már a raidelés, hogy elötte kifarmolod a rávalót.
MOD: Ejj, de szépen betördelte a fórummotor.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Lirion
addikt
válasz
Peti78 #73943 üzenetére
nem ismerik az 1 copperes undercutot, sem az ah működését.
Hagyjuk már ezt, k*vára ideje, hogy normális árra essenek a nyersanyagok, mert a mesterségesen magasan tartott árak a játékosok 90%-ának nem jók és nem is indokoltak, főleg, mióta BoS-ért is lehet venni.
(#73939) Crowent
2 allis karit húztam a hetekben ragnán és semmivel nem haltak többet pvp miatt, mint a hordás karaktereim és a wq-eknél sem szívtam még velük. Meglepően békésen el lehet questelni a hordások tömegében is.
-
Hunner
senior tag
válasz
Peti78 #73842 üzenetére
Nagyon szerettem, és szeretem most is, de egyszerűen a számok nincsenek ott, ahol kellene lenniük. Amikor váltottam egy 24-es UH artifact és UH specifikus gearben ütöttem a dummy-t vért izzadva gargoyle-ra figyelve soulreaperrel szívva, és akkor tudtam annyit hozni mint froston 5-ös artifacttal. De ez még nem is lett volna ok a váltásra, de konkrétan mondhatom, hogy faceroll a rota semmire nem kell figyelni, nincs stressz a festeringgel, se a soulreaperrel, ellenben baromi látványos... Mytic+ runok a Frostscythe builddel simán mennek, raidre meg ott az Obliteration. Ott tud lenni az elejében.
Remélem rendberakják az Unholy-t most, bár kevés esélyt látok rá hogy váltsak. Akkor már inkább marad a frost, és altozom
-
Hunner
senior tag
válasz
Peti78 #73839 üzenetére
Ahogy kijött az a patch ahol élhető lett a frost, hátat is fordítottam az unholynak(sajnos). Már arra a specre kaptam A bracert, majd kb 2hétre rá AZ övet. Így azt gondolom jelenleg a két BiS-t hordom, így igazából csak nevettem mikor pár napja kiesett egy Sephuz. Blizzard nincs hatalmad fölöttem!
-
Peti78
őstag
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Peti78 #73727 üzenetére
Most kvázi nincs olyan dolog a wow-ban, ahonnan fixen jó cucc eshet. Most triplán kell szerencsésnek lenned, hogy upgradet kaphass. Essen valami, essen hasznos valami, essen olyan item, aminek elég nagy az itemlevelje. A legendary meg kb. teljesen esélytelen és még ott is kaphatsz hulladék legendary-t. Most a wow-ban nem az effort , nem a skill számít, hanem a szerencse.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
Peti78 #73632 üzenetére
Állítólag Satyr, én is azt raktam rá... Bár most simcraft ide vagy oda én nem vagyok teljesen meggyőzve. Alig üt 50k-t alapban (vicces, gondolom stat alapján nő a sebzése, mert ismerős Shadow Priestjének 70-80k-kat szakít szintén nem critelős állapotban), és annyira gyakran nem is procol... Most így belenézve a tegnapi raidünk logjaiba, összességében 1,37%-át adta a sebzésemnek az enchant, sz'al nem vagyok meggyőzve. Csak azért csináltattam, mert 895-tre WFelődött, perfect statos nyakláncra nem akartam spúrkodni.
-
Lirion
addikt
válasz
Peti78 #73544 üzenetére
Mondhatni, egy grafikonon meg lehet nézni, hogy a harc folyamán melyik pillanatban mennyi volt az aktuális pillanatnyi dps-e. Az indulás nem volt annyira kemény, de a végén produkált a top mage 5.7m-s burstöt.. Persze ez a sok tentacle add miatt volt lehetséges, tehát nem ST.
Viszont Xaviuson ST-ben is képes volt kétszer 3m-s burstre, ami azért elég durva.
-
Lirion
addikt
válasz
Peti78 #73482 üzenetére
Nagyjából leírta BeZol, annyi kiegészítés, hogy 850es küldik 900+ base goldot is adhatnak és 750+ bónusz goldot, de a heti 5k g/karakter egy reális átlag. A championoknak kellenek success chance növelő itemek, hogy minden küldetésnél meg legyen a 200% esély, plusz a tech treeből az első trait, ami a napi első küldetés sikerét 20%-kal növeli. Persze kiépíteni egy jó order hallt munkás, kell legalább 4-5 hét, mire minden champion epic lesz és lesznek legalább valami alap esély növelő itemek náluk, de az order hallos wq-ek között sokszor találni olyat, ami ~5 perc alatt megvan utazással együtt. Aztán persze lehet kombinálni az emissaryval is, hiszen 3 nap alatt biztosan kapsz 4 or-t adó wq-t, amit ha leadsz, extra or és/vagy gold is jár és a wq-es heteken is szerezhetsz 5000 or-t könnyedén.
A másik megoldás, hogy a mainnel szerzett bloodokból az or-es dobozt veszed és lepasszolod az altoknak. Ha csak goldos küldikre küldöd a championokat, akkor egy 200 or-es dobozból fullos követőkkel átlagosan 1.5k goldot szerezhetsz, ami sokkal jobb arány az átlagos 3-500 goldnál, amit a nyersanyagokért kaphatsz.
Persze az igaz, hogy a felslate farmolással is sok goldot lehet gyűjteni, de ha megvannak a fullos order hallok, azok már csak minimális befektetéssel is fogják termelni a goldot, ami mellett farmolhatod a felslatet látástól vakulásig, ha ehhez van kedved. Én már most unom a farmolást, pedig csak 3 hónapja csinálom..
Jah és persze az order hallt telefonról is működtetheted, be se kell kapcsolni a gépet hozzá. Ez azért nagy előny a farmolással szemben.
-
BeZol
őstag
válasz
Peti78 #73482 üzenetére
Van heti legalább 3-4db 600+ goldot adó küldetés, ami adhat bónuszba még1xer ennyit, tehát 1000-1500 arany összejöhet 1 küldivel, és ez heti 4-szer tuti, tehát kb. 5k arany bejöhet, azaz havi 20k per karakter, de ezért tenni is kell velük (order resource kell wq-ekből), és még mindig gyorsabbnak érzem a felslate farmot. 10perc 2500gold. Amíg vársz a random instára, raidre, bg-re, arénára, addig elkörözgetek, így pont nem válik monotonná.
Ha ezt a videót végiglesed, akkor láthatod hol érdemes körözni, csak ne legyen aki épp előtted megy végig
Multiboxról vagy miről mesélt itt valaki, hogy lehet egyszerre 2karival intézni, tehát ugyanannyi idő alatt 2xer annyit termelsz ki két accounttal, vagy haveroddal együtt toljátok, így neki is jön a zseton.Amit én csinálok, hogy felslate basilisk-et gyilkolok, ott nem szoktak nagyon lenni.
Tehát a srác a videójában 1 óra alatt 8.000-20.000goldról ír. Ha peched van és épp előtted mentek végig, akkor örülj ha a negyede lesz belőle 1 óra alatt. Én néha eljárok arrafele, akkor eléggé csupasz sokszor. A leystone 26g helyett 18 körül megy, felslate 75 helyett 50ért, tehát 5-13ezer arany lenne mostani piac alapján 1 óra alatt (legalábbis twisting nether-ön). Nekem 10perc 2500g, 1 óra 15ezer, és ez fix, ha épp nem akarja más is gyapni a mobokat, de hamar körbeérek, látom mi a szitu, nem az van, hogy megyek végig a vonalon és lehet sehol semmi.Potikat gyártani eleinte ráfordítás amíg nincs rank3-as recepted, mostanra viszont annyi embernek van, hogy az árak is a rank3-as kb. 1 potiráfordításból lesz 1,5 poti eredmény alapján vannak kikalkulálva. Nagyon minimálisat lehet már vele nyerni, de előtte rá kell locsolni egy csomó alapanyagot, tehát max légió startkor lett volna rendben, most már nem fogja talán soha behozni az árát. Jewellcrafting-os szitut nem vágom, ott még talán termelhető érdemleges nyereség, de ha engem kérdezel, ennyire fogyó játékosállomány mellett biztos nem lesz nagy szükség se gemekre, se potikra már annyira. Ha lesz is rá szükség, kérdés melyik mennyien pörgetik, de simán "rádrohadhat" a cucc. Ezzel szemben ha fixen farmolod a nyersanyagokat, akkor az "ingyen" van, főleg ha úgy tolod ahogy én, hogy mire ledarálom a napi dungeon findert és társait, addigra akár 1 órát elmalmozok a baziliszkuszokkal. Fel se tűnik nagyon, de napi 15k arany simán összejön minden nap, csak azt veszem észre, hogy honnan van már megint ennyi pénzem
-
Lirion
addikt
válasz
Peti78 #73478 üzenetére
Azért, mert én sokat kerestem így, még nem tartom jónak/normálisnak.
A másik, hogy én kifarmoltam az anyagot és azt adtam el AH-ban, nem pedig megvettem az olcsóbbakat, hogy aztán drágán visszarakjam. Most már kezdek ráállni az order hall építésre, 850es championokkal már elég jó zsetont tud termelni, amihez elég heti 4-5 order hallos wq-t letolni karakterenként.
-
Lirion
addikt
válasz
Peti78 #73466 üzenetére
A legjobb lenne, ha még többen és még gyakrabban durván alávágnának az ilyen ah-zóknak, mert miattuk olyan k*va drága minden cucc. Megérdemelnék az ilyen majmok, hogy a nagy felvásárolgatás után csak deficittel tudjanak túladni a készleten, hátha akkor meggondolnák, hogy feltornázzák az árakat az egekig.
Persze lehet, hogy csak én vagyok ilyen idióta, hogy szerintem nem normális, hogy egy heti 3x3 órát raidelő guild tagnak heti szinten ~30k goldot kell költenie consumablesre...Mondom mindezt úgy, hogy a kieg elején több százezret kerestem herb/mining kombóval...
-
törölt tag
válasz
Peti78 #73466 üzenetére
Azzal nem kell foglalkozni. Nekik mindegy mennyiert megy el mert ugyis csak attol a par darabtol akarnak megszabadulni. Akik viszont AH-val porgetik a goldot jobban teszik ha csak a nagyobb tetelek ala raknak es nem foglalkoznak minden jott ment darabbal.
Azert meg plane nem eri meg kiszedni es ujra berakni mert paran ilyen 6x1 vagy 200x1 es tarsaikat beraknak. -
Hunner
senior tag
válasz
Peti78 #73352 üzenetére
A legegyszerűbb quality of life hacken akadtál fenn...
Soul Reaper-t akkor ütünk amikor lejön CD-ről, azaz 45 secenként. Ha elérhető mellé az Apocalypse, akkor felstackeled maxra a FW-t, majd Soulreaper és Apocalypse, mivel így nem kell három SS-t ütni, aminek baromi nagy a rúna költsége, cserébe, megkapod a 3 stack Soulreaper buffot, és pöröghet a dps. Ha nincs fenn az Apocalypse (tehát minden 2. Soul Reapernél) akkor úgy ütöd el, hogy legyen fenn legalább 3 FW és legyen elég rúnád arra hogy üssél három SS-t.Azon vagy leakadva, hogy szerinted az, hogyha az Apocalypse-al szeded le Soulreaper alatt a FW-t, nem adja meg a buffot. Pedig megkapod. Nem az a lényeg, hogy a Scourge Strike szedje le a FW-t, hanem hogy lejöjjön a Soul Reaper időlimitje alatt 3 darab. Nem számít mi szedi le.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
Peti78 #73345 üzenetére
Egen, meg a Howling Blast is AOE-ben teríti a Frost Fever-t...
-
-
Cathfaern
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Peti78 #73234 üzenetére
A hivatalos verzió szerint amint kapsz egy legendary itemet, erősen csökken az esélye annak, hogy kapsz még egyet és így tovább. Ezt a deve bad luck protectionnak hívják. Ezt viszont sok eset cáfolja, amikor az illető egymás után többet is kapott 1-2 napon belül és nem azért mert folyamatosan M+ -t farmolt volna. A Q&A során elhangzott hogy átnézték a bad luck algoritmust és jól működik, így szerintük az csak a nagy számokból adódó anomália, hogy van aki már 4-nél jár, másoknak meg még 1 sincs.
Ehhez hozzá kell tenni, hogy a főbb legendary loot források egyike az M+ amit a casual playerek nagyon keveset tolnak és akinek sok legendary-ja van, az valószínűleg többet tesz azért hogy legyen neki. Globálisan az napi emissary quest ládákból esett a legtöbb legendary, de ha súlyozottan nézzük az a legfőbb forrás az M+, ahonnan kicsivel kevesebb jött, de sokkal kevesebben is tolják.
Sajnos amíg 8-ból csak 2 BIS vagy ahhoz közeli item van, addig annak van nagyobb esélye, hogy haszontalan, vagy gyengébb legendary-t lootolsz. Lehet hogy a 4-es softcap a bad luck protection halmozódása miatt jött elő.
A másik probléma ezzel ha offspec-re is szeretnél legendary-t...mert miért ne. Mi annak az esélye, hogy kapsz 2 BiS itemet egyik és másik spec-re...nem beszélve ha 3 vagy 4 spec is van.
Ki kellene javítaniuk a gyengébb itemeket, és spec-enként számolni külön a bad luck protectiont. Persze a közös itemek mindenhol számítanak, vagyis ha kapsz 1 nem spec függő legendary-t, az beleszámít minden spec-be.
Talán azért tervezték ezeket gyengébbre, mert ugyanazt használhatod minden spec esetén, ami növeli az értékét. Ha lootolok healerként egy jó healer itemet, annak örülhetek mert sokat segít, ha lootolok egy cc-s gyűrűt vagy pajzsos nyakláncot, annak nem örülök mert nem segít szinte semmit, de közben jól jön tankként vagy dd-ként az extra stat amit ad.
-
tPedro_
őstag
válasz
Peti78 #73237 üzenetére
Exorsus - Mythic Helya Statement resznel olvashato (atlathatobb szerintem mint maga a reddit post)
-
parandroid
félisten
válasz
Peti78 #72467 üzenetére
Én a helyedben néznék az aprók között valakit, aki használt business class desktopokat árul, 2. generációs i5-tel (i5 2500) tetszőleges gyártó (dell-hp-lenovo-fujitsu) gépe már 50-60k között van komplett konfigban, esetleg ram bővítés 8GB-ra, kell bele egy ssd, meg egy használt középkategóriás vga. Nem fogsz full beállításokat használni, de pár évre elég lesz, és 100k alatt megúszol egy gépet. Ráadásul a régi gépeidet még kannibalizálhatod (ha stimmel a foglalat, akkor ram bővítés, ssd-hdd, bill-egér, monitor nem, vagy kevesebb kell).
p
-
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
Peti78 #72440 üzenetére
Ha visszaolvasol kicsit, többször többen kifejtettük már, hogy WoW motorja sajna régi és amúgy is fos, szóval a szó szoros értelmében mondom, fél milás gépen is csak "gimpelt" grafikával tud 60 FPS-sel menni... Úgyhogy erre a kérdésre így sajna nem lehet válaszolni.
De lévén a WoWot amúgy se a látvány miatt játssza az ember, így egy középszar gépen, közepes grafikával már bőven jól lehet tolni, és akkor többhavi fizetés se megy ki az ablakon. Szerintem
-
válasz
Peti78 #59710 üzenetére
Pedig marhára nem ugyanaz, akkor félreértettél. Ráadásul a Blizzard tudtommal egyáltalán nem akar ilyet (lásd lent). Az hogy a játékosok néhány %-a kupeckodik a golddal, meg az hogy ezt "nagyban" legalizálják, marhára nem ugyanaz. Erősen kihatna a játék ökoszisztémájára a dolog, szóval biztosan nem annyiból áll csak hogy mostantól engedjük, meg gyártunk hozzá pár felületet weben meg a játékban. Ez akár a wow halálát is okozhatja ha rosszul kerül megvalósításra.
Egyébként én sehol nem olvastam olyat, hogy blizzard ezt tervezné. Olyat viszont igen, hogy goldért lehet majd gametime tokent vásárolni, valamint LEHET hogy a játékosok majd egymás közt is eladhatják ezt a tokent (goldért). Ez marhára nem egyenlő a teljes ebayes/deepwebes wow gold biznisz legalizálásával.
Amennyire én tudom ez az egész félreértés egy nyomorult interjú kapcsán terjedt el, amiben nem írtak ilyet, csak a fentit. Pár blogger ezt úgy fordította le, hogy mostantól könnyebb lesz a wow gold adás/vétel, ami igaz is (de az nem igaz hogy ettől legális lesz), és nagyon nagyon sokan már ezt az okfejtést/fordítást adták tovább.
Ha volt egyéb cikk vagy nyilatkozat a témában a Blizzardtól, akkor sztornó, én csak az interjút olvastam, abban pedig semmi ilyen nem volt.
-
válasz
Peti78 #59706 üzenetére
Kinél van így? Én pl. soha nem vettem/adtam el goldot, még akkor sem amikor 100eFt-ket érő mennyiség volt nálam a vanilla wowban. Szerintem a játékosok 9x%-a ugyanígy van ezzel, és ráadásul az EULA alapján is egyértelműen nem engedélyezett/illegális.
Szóval szerintem nem, egyáltalán nincs így kicsiben sem, hiába egy létező jelenség a gold adás/vétel. Jelentősen más dolog ezt szabályzott körülmények között bevezetni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest