Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz Laci.M #15898 üzenetére
azért csak próbáld ki más/minden csatornán, mert ami a routernek alapértelmezetten jó, azt még nem biztos, hogy minden ellenoldal szereti!
a wifi modul tulajdonságainál a speciális részt nézd meg, hogy milyen beállítási lehetőségek vannak, miket enged módosítani, például; sugárzási teljesítmény, átviteli kapacitás...stb!
az asus által adott chipset illesztő felhúzva? wifi modul esetén a megfelelő felhúzva?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Laci.M
senior tag
Auto- ra van állítva a csatorna a routerban. 1 észlelhető másik wifi van, az is gyenge jelerősséggel, úgyhogy azzal sztem nincs baj. A netin milyen beállításokat nézzek? Az eszközkezelőben már állítgattam, és mindenhol a max teljesítményre mentem rá. Hol lehet még állítani rajta valamit?
Aláírás
-
-
Laci.M
senior tag
válasz domi007 #15893 üzenetére
WiFi -> router -> 100mbites kábellal gép
Asus 1215N : 2,5 MB/sec
Asus 1005HA: 3,5MB/sec
Acer 5720Z: 2,8 MB/sec
Mindezt úgy, hogy kb fél méterre mértem a routertől. N-es a két Asus, 3 antenna a szintén N-es WR1043ND-n.
Szobámban ez rendre 1,5MB/sec 2,8MB/sec 2,6 MB/secre módosul.
Fontos, hogy az Acerben már 3 éves G-s WiFi van mégis lekörözi a vadi új N-es gépet.
A hétvégén próbákozok majd mégy egy router DD-WRT, vagy OPEN-WRT-vel, hátha változnak majd a sebességek.Aláírás
-
domi007
őstag
azt nem tudom, írta.e, hogy wifis gépről wifis gépre próbál-e másolni
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
mezis
félisten
Vagy a router vagy a PC-k nem hajlandók a 12,13-as csatornán működni ? (Ez lehet, Vannak országok, ahol ez már nem engedélyezett, pl USA.)
A titkosítás (védelem) egy nem túl erős, inkább csak kiegészítő módja az SSID sugárzásának letiltása a routeren (valamint max 32 karakteres zagyvaságnak választani. És akkor nem kell cenzúrázni a képeket.
mezis
-
mezis
félisten
válasz XP NINJA #15889 üzenetére
Én először az UTP kábel által megengedett térfogatban próbálnék jobb helyet keresni a routernek, illetve az antennájának. Vagy max 3 m-es antenna hosszabító kábellel.
(Én két szintet sugárzok be az eredeti kis botantennának a lakás közepébe való elhelyezésével.
Jelszint legalább -60 dB, kapcsolat is általában 54 Mbps.)Persze az ilyen kísérletekhez nem árt, ha van egy jó grafikus szoftver, pl InSSIDer.
mezis
-
Himym
senior tag
Be lehetett állítani a routeren a 13mas csatornát meg a 12est is csak a router nem adott jelet semmi féle jelet. . .
Újra indítottam a gépet, és lent mértem még 1x és itt jobban működött szóval nem olyan "kockásan" váltott hanem normálisan.
Ezt a megjegyzésedet nem igazán értem, sry. Win7em van.
A fenti tesztről majd jelentkezem.
-
bubi92
őstag
hali
segítsetek. van egy Tp-link TL-WR1043ND routerem kb. egy hete. alap beállításokon a 80/20-as netből 10/10 jött fel nekem. Állítgattam és sikerült elérnem, hogy 50/20 fixen jön. Nem tudom, hogy én állítottam-e el valamit, de elég sokszor ledob a wifiről FŐLEG HA TERHELÉS ALATT VAN pl. elindítom speedtestet felugrik 30-ra majd szép lassan elkezd lemenni 0-ra és közben már nem is vagyok a hálózaton. .
Mit lehetne csinálni, hogy még több net jöjjön ide hozzám?
Miért dobál le és mit lehetne tenni ellene?
Van valami progi amivel megtudom nézni, hogy a közelemben lévő routerek milyen csatornát használnak?előre is köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
claid
csendes tag
válasz Truman #13690 üzenetére
Gyorssegély, fél év késéssel...
Nekem egy PANWA routerem van, és mostanra sikerül kinyomozni, hogy kísérteties hasonlóságot mutat a MyTek egyik termékével. A te AP-d meg erre hajaz: .[link]Na, hátha valakinek még hasznos lesz ez az infó...
Üdv
[ Szerkesztve ]
"Ez van, srácok"
-
mezis
félisten
"Igen ám de a 13mas csatornára elmegy az egész net megszűnik a kapcsolat mindennel, a 12es se működik,"
Ezt nem értem. Be sem lehet állítani a routeren vagy a PC nem hajlandó átváltani a 13-as csatornára ?
Az emeleten a Te PC-de több helyen nézve is fix ?
(Megjegyzés: Az SSID sugárzás letiltható, bár akkor apró ám leküzdhető nehézség keletkezhet a WinXP csatlakozásánál. Ám nem kell akkor mázolni. )
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Himym
senior tag
Igen ám de a 13mas csatornára elmegy az egész net megszűnik a kapcsolat mindennel, a 12es se működik, ügye 11-en vannak, 10et 9et nem próbáltuk beraktuk 8ra ott rettenetesen zavar mindenki nagyon sokaknak kivág -100ról -11re
Len a gépem mér rendesen ugyan úgy mint az a graf. De az emeleten fix végig.
Most, hogy lehoztam a gépet ebben a pillben rendesen méri a sajátomat de a szomszédék továbbra is "szögletesen" váltanak. Csináltam egy képet. 21:11-ig az emeleten mértem. 21:12-ig lent mértem. Ahonnan megint vízszintes lesz 21:14ig azt szintén lent mértem. és onnantól végig csak lent. Nem tudom mi lehet a probléma. A notim egy Lenovo Thinkpad W510.Az a piros nagyon angyon közel van. Nem tudom melyik csatornát próbáljuk meg használni.
Ezt méri apám közvetlen mellettem.
Lehet kellene venni egy Repetert az emeletre? A lakóház tömör vasbetonból készült alig van valahol gipsz karton. Nem tudom még mit kellene elmondani, hogy sikerüljön.
-
petymeg
addikt
sziasztok!
van egy kis problémám a routeremmel, ami egy TP-link wr741nd
a telefonom egy htc desire hd és az itthoni wifi kapcsolattal nem százas. azt csinálja hogy egyes letöltéséket nem enged (pl. most vettem egy app-ot és nem tudom letölteni) mikor elindulna a letöltés, bevillan az állapotjelző sáv egy pillanatra majd ezt írja: "A problem occured and the download colud not be completed succesfully. Do you want to restart the download?"
vagy pl. a htc.com honlapot nem nyitja meg a böngésző, ilyesmi.
nem tudom mi lehet mert nyilvános wifinél mindent simán lehet letölteni, ezért úgy gondolom a telefon nem rossz.
nincs vkinek ötlete, hogy mi lehet a gond? a router van rosszul beállítva vagy mi?[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
XP NINJA
őstag
Van egy asus wl500g wifi routerem, de a szomszéd szobában alig van jel.
antennacsere megoldaná a gondot?
egy olyan antenna ami lefedi egy 100m-es körzetet mennyi lenne
? -
mezis
félisten
No, ez már szokásos grafikon. Foglalkozz a laptopoddal, nagyon valószínű, hogy azzal van a gond.
Igen a 13-as a legjobb választás, mert azt csak egyik oldalról zavarják a szomszédok.
(Időnként ezt le kell ellenőrizni, mert vannak raffinált routerek, melyek automatikusan keresgélik, hogy melyik csatorna lenne nekik a legjobb.)mezis
-
-
Himym
senior tag
Üdv.
Apám gépén ezeket az értéketet mértem, eleinte ott is 50es volt fixen aztán fejetetejére állítottam a routert aztán már 50 és 40közt ment, közvetlen routernél. kep
Az én notimon minden driver napra kész.
A 13mas csatorna még nincs átállítva.Az én notim továbbra is fix 50. Most is nézem vannak kiurgrálások de kevés néha néha de akkor 40-60ig.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Laci.M #15875 üzenetére
a csatlakozási 72 megabit/sec az az elméleti maximális sebesség, a gyakorlatban mindig csak a töredéke valósul meg! esetleg próbáld meg más/minden csatornán az átvitelt!
szerintem csupa normális ötleteket kaptál, csodát ne várj...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
And
veterán
válasz fricc_ #15874 üzenetére
Ha egyszer jelismétlőként alkalmazod, akkor nincs sok értelme csatornáról beszélni, hiszen azt az 'ismétlendő' AP szabja meg. Az gondolom egyértelmű, hogy ha az eredeti AP a 11-es csatornán üzemel, akkor azt - egy egyszerű repeaterrel - nem lehet az 1-esre ismételni.
Strukturált (AP-t tartalmazó) hálózatban egy kliensednek sem szabhatod meg a működési csatornáját, hisz az egyszerűen az AP-n beállított frekvenciasáv után megy. -
fricc_
tag
Sziasztok!
Egy jelenleg még elméleti kérdésem van:
Ha repeater módban használok egy AP-t, akkor a "csatornát" érdemes automatán hagyni, illetve mind a két eszköznél ugyanarra állitani?
vagy ne foglalkozzam vele, mert amint kiválasztom a repeater módot és beállítom. úgy is úgy fognak működni ahogy kell? -
Himym
senior tag
Hmm, a hűtését nem tudom megnézem.
Ez van beépítve a gépbe: Intel Centrino Ultimate-n 6300 agn
Router mellett 30as jelet fook így emeleten fixen 50 megse mozdul.
Jelenleg 12 személyt fog a progi mind 11 6 3 1es csatornán.
Akkor átváltom 13masra.
Az, hogy a legfrissebb firmware van e rajta azt nem tudom.A progit amit mondtál kifogom próbálni más notin. És jelentkezem.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Laci.M #15868 üzenetére
- miért kellene ismernie az oprendszernek illesztés szempontjából minden gyártó hardverét?
sokszor felismeri, és látszólag illeszti is, de a gyakorlatban nem megfelelően, amiből problémák adód(hat)nak, ilyenkor a megfelelő gyártói/neti specifikus illesztők felhúzása az orvosság!
azért van a neti gyártója, hogy adja a netira szabott illesztőket - és a letöltési részlegben adja is!
- mivel a router és a neti wifi modulja is n szabványos, ezért erősen kevés az 1.5 megabyte/sec átviteli sebesség, még a lomhább g szabvány esetén is 2 - 2.5 megabyte/sec lenne a normális! ellenőrizni kell a beállításokat a router és a neti terén is!
- mint már előttem is írták; win 7 alatt kell beállítani, hogy a fedél lehajtásakor ne lépjen alvó módba a neti, és úgy jó lesz![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
mezis
félisten
A -50 dB elég jó érték.
Én a kép alapján a 8-as vagy a 13-as csatornát javaslom. Ezek ugyanis "üresek".
Az ennyire változatlan térerő gyanús. Nem biztos, hogy a router, lehet az PC problémája is (driver v. kliens szoftver rendben ?). Próbálj meg rövid időre szerezni egy másik WiFi-s PC-t az InSSIDer programmal. Nem kell kapcsolódni a hálózathoz, elég csak egy "scan".
Routered hűtése rendben ? A beépített antennához nincs túl közel nagyobb fémfelület ? (Láttam már olyan leírást, amelyben élére kellett állítani a beépített antennás routert, ha fém felületre helyezték.)
A másolást jelentősen lassíthatja a titkosítás, de az 5-10 óra mindenképp túlzás. A router firmware-je a legfrissebb ?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Himym
senior tag
Ha lecsukod a tetejét persze, hogy elmegy mert elmegy készenlétibe. De kell legyen akku szabályzó beépített progija az asusnak, persze ha ők telepítették. . . Így nem sokat tudsz tenni mint nem csukod be, bár ha ott ahgyod akkor is elmegy készenlétibe. . .
A nethez nem tudok hozzá szolni.
-
domi007
őstag
A WiFi csak ennyi tud sebességben, lásd bármelyik PHs laptop-teszt.
A gép tetejét lecsukva az alvó állapotba megy, még jó hogy megszakad a wifi....a vezérlőpult energiagazdálkodás részén állítsd át, hogy ne aludjon akkor nem fog elaludni
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy új netbookot (Asus 1215N), és több bajom is van vele.
Kezdem sorban: amikor feltelepítettem a win7-et nem ismerte fel se a wifit, sem a hálókártyát.
A wifi az Broadcom, amely n-es, a hálókártya Atheros AR8152. Feltettem az asus oldaláról a drivereket látszólag jó lett minden, megy a wifi, meg az ethernet is. (mondjuk nem nagyon értem, hogyhogy nem ismerte gyárilag a win)
A probléma ott kezdődik, hogy a routerem WR-1043ND, a jelerősség kíváló (nincsenek további wifis hálózatok se a közelben), mégis a sebesség a helyi hálózaton belül 1,2-1,5 MB/sec. A másik bajom, hogy ha lecsukom a laptop tetejét a kapcsolat megszakad.
(legújabb driverek, legújabb BIOS van fent) Ötletek? Kérlek segítsetek, már nem tudom mihez kezdjek...Aláírás
-
Himym
senior tag
Üdv.
Köszi szépen a segítséget holnap megmérem közvetlen router mellet meg újra emeleten. Amúgy mértem router mellett és ott ilyen 33+-10eket mértem itt emelten meg fix 50-et Persze minden minuszban. Akkor nem a router lesz a hiba forrása?
Claude Leon Neked is köszi a segítséget kb egybe fogalmaztam mind2tőtöknek.
-
attis71
tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretném valakinek van-e ötlete arra, hogy usb-t meglehet-e hosszabbítani valamilyen módon 20 méterre. Lényeg a lényeg azt szeretném elérni, hogy a pc-től kapjak egy USB aljzatot kb. 20 méteres távolságban. Gondoltam már WLAN-os printer szerverre is, de nem tudom, hogy az mást is kezel-e nyomtatón kívül mondjuk digifényképezőgépet..
Előre is köszi.
Üdv
attis71 -
cut
aktív tag
válasz Claude Leon #15863 üzenetére
Sziaztok!
Egy rövid kérdés, hátha van valakinek ilyen eszköze...
Vettem ma egy TP-LINK TL-WR1043ND gigabytes router.
A hálozat műődik is, a wifi is... viszont az usb winyot nem tudom műkődésre bírni.???
Megadtam a nevét, jelszot, elindittotam..stb... És a win7 nem látja..
Mi ilyenkor a teendő??válaszokat előre is köszi
Cut
146 piros pötty :)
-
Claude Leon
senior tag
a "2.4GHz channels" fülre kattincs már át, ugyan nincs hozzá időgrafikon, de azért szemléletesebb a csatornák kiosztására.
(Szóval a 2-őt egyszerre érdemes értékelni)
Ja, és a mérést ismételd már meg a router helyén is, mivel az ellenoldalra is ugyanúgy bezavar a szomszéd. -
And
veterán
"Én valami olyasmit olvastam, hogy a 3mas 6os és a 11es csatorna a legjobb sebességileg meg mindenféleképpen. "
Ennek így nem sok alapja van. Az 1, 3, 11-es csatornákat szokás emlegetni úgy, mint amelyek már nem fedik át egymást, mivel egy adott csatornára állított AP valójában öt "csatornányi" spektrumot foglal (a wifi-csatornák távolsága 5 MHz, csakhogy a b/g-módok által elfoglalt sávszélesség ennek a többszöröse, 22 MHz). Minden csatornán ugyanolyan jó lehet a sebesség, ha nincs más, aki a sávot foglalná, de ha van, akkor érdemes attól minimum 5 csatorna távolságot tartani, amennyiben ez lehetséges. Ha nem, akkor az az így járás kategória, de nyilván mindig a leggyengébben vehető hálózattal célszerű átfedésbe kerülnünk, ha már muszáj.
A -50 dBm pedig valóban nagyon jó vételi szintet takar, bár gyanús, hogy mindenhol annyit indikál a kliensed (utóbbiak és a szoftverek által visszajelzett érték azért nem minősül mérésnek). -
Himym
senior tag
Üdv.
Leprinteltem az egészet.Kép.
Én valami olyasmit olvastam, hogy a 3mas 6os és a 11es csatorna a legjobb sebességileg meg mindenféleképpen.Nincs külön antenna hozzá beépített antennás, eltettema szoba tuloldaláig a routert meg még 1 másik helyre mindenhol -50-et mér.
Azon kívül a másolás rettenetesen lassú 4gbtos file 5-10 óra -.-
De ez most jót jelent vagy rosszat a -50 ?
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Üdv.!
"az Amplitudo az -50dB néha lemegy -65-re. Ez most mit jelent?" : Valaki mászkál a lakásban, vagy a szomszédban. Ez komoly !
Ha 1-13 csatorna mindegyikén vannak szomszédok, akkor próbálj meg olyat választani, ahol az ő jelük a legkisebb vagy a legkevesebben vannak. Ezek után próbálj meg a routerednek (antennáinak) kedvezőbb helyet vagy helyzetet keresni. (Ehhez is nagyon jól jön az InSSIDer grafikája.) Arasznyi távolságon belül is sokat változhat a térerő (bár a -50 dB elég nagy.
A szomszédok is ilyen izmosan jönnek ?
mezis
-
Himym
senior tag
Üdv.
Látom te nayon értesz ehez a Wifi kérdéshez.
Leszedtem én is ezt az inSSiDER-t és az Amplitudo az -50dB néha lemegy -65-re. Ez most mit jelent?
Tegnap variálgattuk a csatornákat mert eszméletlen lassú a net, hete nem volt ilyen. Csak az a baj, hogy minden csatornán vannak vagy 3man. Mi most 11esre tettük, de nem változott semmi.A szolgáltató az UPC fix ip-t ad csak és van rajta egy Netgear Rangemax router.
Esetleg az lehet, hogy a router "halodokolna"? Másra már nem tudok gondolni.Nézegettem a Linksys by Cisco E3000-es routert és nem tűnik rosznak egyedül azt írják, hogy szar a softwareja. . .
Napokban a pingem is 16ról 100asra ugrott.
Routert nem törte fel senki logban nincs jele új gépnek.Ha tudsz segíteni valami jót azt szivesen elfogadom.
[ Szerkesztve ]
-
-
RaZroX
addikt
Üdv! Itthon Wifin keresztül szeretném használni a netet. A netem 30mbps -os de router (Netgar WNR2000) wifin keresztül max 15mbps-et enged. Nem tudja valaki a megoldást ?
This is the way
-
And
veterán
válasz chipi-85 #15849 üzenetére
Ok, de ha már a szórt ssid-t sem látja, akkor valami nagyon nincs rendben azzal a kliens AP-vel. Hiszen a hálózatkeresésnél tökmindegy, hogy mi a cél AP által kezelt IP-tartomány (a kereséshez ugye kapcsolódni sem kell), és a titkosítás / MAC-szűrés is irreleváns. Ilyen szintű problémát más okozhat, például az eltérő szabvány (pl. a szolgáltató G-only, a kliensed meg B-only beállítású), a kliens AP által nem kezelt csatornaszám (USA-beli kiosztás alapján egyes eszközök a 12-13 csatornákon nem hajlandóak menni), vagy egyéb durva hibák (kontakthiba az antennacsatlakozásnál, a kliens elégtelen vétele, stb).
"Hát igazából az IP-t azért adtam az AP-nek, mert egy videón láttam, hogy így hozta össze!"
Ok, mint említettem, ha a kliensed NAT-ol (vagyis routerként tud működni a wlan-oldal és a lan-port/ok/ között, így az egy szem bejövő wifi-kapcsolat vezetékes továbbosztására képes), akkor ezzel nincs gond, a nyilvános oldal IP-je lehet fixen az, amit a szolgáltató kijelöl. Ilyenkor a LAN-on azt csinálsz, amit akarsz, akár a helyi DHCP-szervert is bekapcsolhatod, hogy a kliensgépek automatikusan kapjanak címet. De ha ilyet a kliens nem tesz, akkor az az egy szem IP a gépednek kell, a routert pedig ugyanebbe a címtartományba, de másik címre kell állítanod: transzparensnek kell lennie (ugyanazzal a hálózati maszkkal), és a kliens IP-je csak azért lesz érdekes számodra, hogy a konfigurációs felületét elérjed. A PC-n fixen beállított adatok pedig ugyanazok maradnak, a kliensed sem DNS-továbbítóként, sem gateway-ként nem játszik szerepet, az egyetlen dolga ebben az esetben csak annyi, hogy vezeték nélkül kapcsolódjon a szolgáltató AP-hez.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nem látta! SSID sugároz!
Ha csak a gép van bekötve (Wifi karira megy a tetőantenna) akkor látja az összes tornyot, változó jelerőséggel!
Mac szűrés nincs, mert a beállítások mellett bárki használhatja!Hát igazából az IP-t azért adtam az AP-nek, mert egy videón láttam, hogy így hozta össze!
Azért kértem, a segítséget, beállításokra, mert nem tudom, hogy kell beállítani!
Igazából ez egy fizetős internet, de ha beállítok valami IP-t (a 170 vége, az az aktuális előfizetőé) de egy laptoppal oda megyek a tornyok alá, akkor ezekkel a beállításokkal símán tudok netezni!
-
And
veterán
válasz chipi-85 #15847 üzenetére
"[..] de nem látta a tornyokat"
Nem "látta", vagy csak nem tudott konnektálni? SSID-t sugároz a szolgáltató? Ha igen, azok hálózatkeresésnél látszódnak? Kulcsolás egyáltalán nincs? Esetleg MAC-szűrés? Mert gyári fw-ek esetén nem túl gyakori, hogy egy kliens AP-n wireless MAC-címet állíts, márpedig ha a forgalmat egyéb módon nem titkosítják (?), akkor nincs más mód a kapcsolódás korlátozására (persze a MAC-szűrés sem ér sokat). Vagy ez egy teljesen nyílt, bárki által használható hozzáférés?
Ja, és azt a gépnek szánt fix IP-t korántsem biztos, hogy jó ötlet az AP-nek adni (hacsak nem címfordítós WISP-kliens), mert akkor a PC-n milyen címet fogsz beállítani? -
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!Helyzet: van itt a faluban egy internet, ami WiFin van megosztva!
A tetőn kint figyel egy antenna, ami bejön a gépbe, ott egy wifi kari antenna helyére jön be a kábel a tetőről!
A gépnek ezeket kell beállítani
IP: 169.254.1.170
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 169.254.1.1
DNS: 212.92.25.86Ha ezek a beállítások megvannak, akkor fel tud jelentkezni a hálózatra, és már jön is a net.
A helyzet, hogy ez 1 PC-re van jelenleg, de meg kellene osztani több WiFi-s eszközre (telefon,PS3,Laptop)
Eszközök: TP link WA701ND Access point + TP WR741ND router!Szóval olyan embert keresek, aki elmondja nekem, hogy hova kell beállítani a megadott IP-t, milyen átjárókat kell beállítani, hol adom meg a DNS-t.
Jelenleg ott tartottam, hogy az AP-nek megadtam az IPt (169.254.1.170), Átjárónak az 1.1 végűt, és Client módban, de nem látta a tornyokat, amik sugározzák a jelet (4-5 torony is van)
Hálás köszönetem előre is!
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Ezt a routert néztem ki magamnak van róla fogalmatok, hogy jó rossz-e? : Netgear WNDR37AV és ha ehez mondanétok egy jó USB-s vevőt ami win7 komp azt megköszönöm.
-
mezis
félisten
válasz SNOOPDOGG199 #15843 üzenetére
Üdv.!
Térerő mekkora ? (InSSIDer és nem Win pálcikák, továbbá szomszédok!)mezis
-
SNOOPDOGG199
csendes tag
laptop hp 4720s, ha ez számit
[ Szerkesztve ]
-
SNOOPDOGG199
csendes tag
szevasztok.
Valaki legyen kedves segíteni, a következő lenne a problémám routerer (Linksys wrt320n) összekötöm laptopot hálókábellal úgy 10 mbitet produkál a netem viszont a beépített wifin csak 4mbit, de ma vettem egy Tp-link wirelles N usb adaptert ami 300Mbpst bír elvileg, szoval kéne tudni 10mbt de mégis csak 4mbt bír, mi lehet a gond esetleg driver ???? -
Himym
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok nekem ajánlani egy tényleg jó wlan routert usb jelfogóval? Lényeg, hogy gyors legyen mint a villám N-es legyen. Nem igazán értek ehez, de azért normális ár értékén maradjunk.
Fontos lenne az is, hogy több home szerver futna de nem szükséges szerver router csak home szerverhez is jó legyen. Ja és win7 kompatibilis.Köszi a helpet.
-
mezis
félisten
válasz benvolio #15840 üzenetére
Bármilyen hálózathoz csatlakozol, a WinXP megosztott mappáit elérhetik a "társak".
Ezen felül a nem titkosított (lakat nélküli) hálózathoz csatlakozva a teljes adatforgalmadat viszonylag könnyen "magukévá tehetik", tanulmányozhatják, belépési azonosítókat, kódokat megtudhatnak a társak.
Vagyis titkosítatlan hálózaton banki vagy másokra nem tartozó ügyeket ne intézz.(A titkosított adatforgalom is ugyanúgy "lehallgatható", csak azt még ki kell kódolni, ami a jobb titkosítások esetén igen nagy számítástechnikai kapacitást igényel.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
benvolio
őstag
XP prof sp3 ha erre gondolsz. Illetve a wifi keresőben keringet még "más" is. És ami feltűnt, valamelyiknél volt "lakat jel", hogy biztonságos valamelyiknél meg nem, és az nem biztonságosként szerepelt. Ilyenkor mi a "biztonság"? Ha rálépnék akkor mi történne? Illetve az enyémre lehet csatlakozni a tudtom nélkül? /Bocsi, ha mezei nyelven fogalmazok./
-
benvolio
őstag
Üdv!
Nekem laptop /Toshiba L500/ wifi-jével lenne kérdésem. Egy szállodában használtam az ott lévő ingyenes hálózaton internetre. Ráléptem és minden működött szépen, csak utólag eszembe jutott, hogy a gyári beállítás az biztonságos? Kell bármit is átállítani rajta, hogy "biztonságosabb" legyen, illetve így bele tudnak lépni a gépembe mások? /Nem vágom még ezt a wifi témát / -
Dilikutya
félisten
Üdv!
Mai problémám: van egy NEC notebook Vista Home rendszerrel. Kábelen keresztül nincs gond a nettel és hálózattal, de wifi-n valami gubanc van. A böngészők (IE, Firefox) nem működnek, ellenben a Windows Live Messenger teljeskörűen funkcionál, és az Avast is frissít. Mi lehet a probléma? A gépen lokálban kell lennie valaminek, mert két külön wifi hálózaton is volt próbálva, ugyanaz a helyzet.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
TeeJay
félisten
még ilyen tapasztalatom nem volt
van egy TP-Link WR1043ND routerem ami ugye tud B/G/N-es wifi-t is
ha a router menüben BGN Mixed mode-ra állítom és van két laptop a lakásban amiből az egyikben G-s a másikban N-es wifi van
akkor az N-es wifi is max G módban tud csatlakozni a routerhez vagy mindkettő a saját "sebességén"?azért érdekelne a dolog mert ha nem üti egymást a két szabvány akkor felhoznám a routert a pesti lakásba ahol van 2 darab G wifi-s laptop meg egy darab új N wifi-s és szeretném kihasználni az N többletsebességét 30megabites UPC Fiber netre...
G-s wifin sajnos 2,5MB-tól több nem igen megy át sőt néha annyi se mert kb. 42 SSID-t számoltam wirelessmon programmal csak itt a környéken, tehát elég sokan lógnak azonos sávokon így néha még 54megabites csatlakozás sem jön össze...akinek már van ezzel kapcsolatban tapasztalata ossza meg velem hogy lehet-e így használni N-es wifit
esetleg ha lehet kapni mini pci-express kártyában N-es wifi kártyát lehet a másik két laptopba vennék és akkor mind a 3 N-es módban lóghatna
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
And
veterán
Milyen káros hatásra gondolsz? Mi a 10 méter, a két épület? Mi az, hogy túl közel?? Ha 10m a linktáv, ahhoz minek 11 dB(i)-s antenna? Bocs, de kissé nehéz összerakni (vagy csak túl késő van). Amúgy egy topikban is elég, mivel ez is kiemelt, meg a másik is, amiben feltetted.
-
amdni
aktív tag
Üdv!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok.
Két épület közötti wifi kapcsolatnál (10 m a távolság kb.) nincs-e valamilyen káros hatása a sugárzásnak? Nincs a 10 m túl közel?
Egy kinti 11 decibeles antenna fal felszerelve ami a routerhez kapcsolódik. -
John D'oh
aktív tag
Muteréknak akarok venni egy wifi képes routert aminél a lényeg a stabilitás és a könnyű beállítás lenne. 8 mbit-s kábelnethez kéne. Tudtok valami belépő szintű példányt ajánlani ?
-
danih
veterán
PCI wlan kártyát szeretnék venni, kérlek ajánljatok valamit, aminek az átlagnál magasabb az RX sensitivity-je a speckója szerint... pl. 6M @ -86 dBm-nél jobb...
-
artwrk
csendes tag
HELLO!
a kerdesem a kov lenne: csatlakozni szeretnek egy wlan kapcsolathoz, jelszot beirom es megis az jelenik meg h korlatozott hozzaferes. a beallitasoknal nem szurtem a csatlakozast mac vagy ip szerint, (ha csak nem turkalt bele ocsem) es megis ez jelenik meg. otlet esetleg h mi lehetne a gond? koszi elore is! -
Rosep
senior tag
Van valakinek tapasztalat Eye-Fi kártyával?
Vettem egy ilyet. Szépen át is nyomja a képeket egy mappába a gépre.
Viszont én a hálózatoknál is szeretném látni, ne adj isten hálózati meghajtónak csatlakoztatni ha lehetséges. -
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki el tudná-e magyarázni, hogy hogyan kell beállítani a netes kapcsolatot, ha telefonról szeretnék netezni.
Tel: Nokia 3360
Port: USB-s bluetooth
Op.r: Win Xp.Kösz!
-
hubi85
csendes tag
sziasztok!azzal a kérdéssel fordulok hozzátok kedves forumtársak,hogy:van egy beépített wifis hp laptopom.És gyengének mutatkozik benne a wifi!milyen megoldást javasoltok amivel nagyobb jelerősséget,vagy nagyobb hatótávolságot érhetnék el és a nyilvános vagy nem lekódolt wifiken keresztül tudnék a kocsiból netezni!!!nagyon köszönöm segítségeteket!!
-
Tosee
őstag
Üdv!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
szesz
tag
Sziasztok!
Lehet volt szó a fórumban már róla, dehát nagyon sok
Szóval win7 (home premium 64bit) alatt hogy lehet megoldani hogy EAP-TTLS hitelesítést is támogasson.
Külső supplicantot (wpa-supplicant) telepítettem már, de azzal sem mükszik.Köszi
Sz.Csak szép sorban, mint az aknamezőn
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Egy manapság minimálisnak mondható 5Mbit-es netem van a T-Home-tól, azonban az elmúlt időszakban még ez sem működik rendesen, gyakorlatilag nagyobb terhelés alatt rögtön szakad.
Eddig egy D-Link 360T modemet használtam (tökéletes volt), miután azonban ez meghalt, bekötöttem a szolgáltatótól kapott 360R ADSL2+ névre hallgató eszközt. Gyakorlatilag olyan mint ha egy algoritmus lenne beleépítve, hogy X időközönként bontania kell a kapcsolatot
A kérdésem, hogy milyen modemet ajánlotok, ami megbízhatóan együtt tudna működni egy [TP-Link WR340GD-vel? ]
[ Szerkesztve ]
-
mrluigi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy D-Link DSL-2641-es modem-routerem [link]
A problémám, hogy kb. 5 percenként elveszti a DSL jelet, Megtalálja, azután megint elveszti. Miért lehet ez? Rohadtul idegesítő. Kérlek segítsetek!
Van net, nincs net, van net, nincs net... -
localhost
Közösségépítő
Fizikailag általában cserélhető, de N-es notebookhálókártya nem igazán lesz jó, ha az antennát ami a monitor keretébe van építve nem cseréled. És még ezehészáztíz okot tudok mondani, hogy miért.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Ayg0
senior tag
sziasztok!
légvonalban kb 800-1000m távolságra lévő asztali pc-vel szeretnék wifi kapcsolatot létrehozni, de finoman szólva sem vagyok otthon a témában. csak nagyvonalakban tudom, hogy milyen eszközökre lenne szükség, azt viszont már egyáltalán nem, hogy vásárláskor mire, milyen paraméterekre kell figyelni. ergo ha akad egy türelmes, segítőkész fórumtárs, legyen szíves dobjon meg egy privivel!
előre is köszönöm!
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
D80
tag
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy egy laptopban a hálókártya simán kicserélhető?
Az 54Mbps-est szeretném kiváltani 300Mbps-re.
A Tp-link termékei között nézelődök, és a TL-WN821N-el az a bajom, hogy USB-s, és félek a mászkálásban letörne!
Ezért gondoltam a TL-WN961N-re, de még nem cseréltem laptopban hálókártyát!
Ha valakinek van tapasztalata, segítsen!
Köszi -
-
zsolt19900
őstag
válasz DJackson #15807 üzenetére
igen segítettél, de gondolom -remélem- a router beállításainak segítségére azért megvan a leírásban, hogy nagyjából mit hogyan kell csinálni.
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
DJackson
tag
válasz zsolt19900 #15806 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást. Mindent értek.
Na akkor igazad volt, mindenképp vegyél routert.
Úgy kell összekötnöd majd, hogy az új router wan portját kösd bele a másik azon bizonyos lan portjába.
Aztán az új router lan portjait kell a gépekkel összekötni.
Miután kapott ip címet a gép be kell lépni a routerbe. Ehhez meg kell tudni a router ip címét. Ez lehet hoyg rajta van a routeren (pl az alján), vagy a routerhez adták egy papíron. De ha sehol sincs akkor ki lehet deríteni így:
start - futtatás(run) - ipconfigna erre bejön majd egy pár sor, és ez a sor kell neked:
Alapértelmezett átjáró (vagy default gateway)
Ebben a sorban van egy IP cím, és az a router ip címe. Azt kell beírni honlapcímnek, és így be tudsz majd lépni. Valószínüleg kér jelszót és felhasználói nevet, ezek is vagy rajta vannak a routeren, vagy a hozzá adott papírokon.Ha sikerült belépni akkor pedig pppoe kapcsolatot állíts be a wan beállításoknál. Ez már tényleg routerfüggő, úgyhogy innen nincs általános recept lépésről lépésre.
utána pedig jöhet a wifi beállítása.remélem segítettem.
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
zsolt19900
őstag
válasz DJackson #15805 üzenetére
tessék ez miatt nem jó az összes rá itt írják, erre hivatkoztam
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
DJackson
tag
válasz zsolt19900 #15804 üzenetére
szerintem mielőtt megvennéd derítsd ki, hogy miért nem megy a net a többi porton. pl olyan dolgok lennének fontosak, hogy kap-e a gép ip címet, létrejön-e a kapcsolat vagy korlátozott lesz-e. Lehet hogy nincs engedélyezve a DHCP a routerben. Ez esetben kapcsold be, és menni kellene a 1,2,3,4-es lan portnak. Akkor nem kéne routert venned, csak kábeleket.
De ha mindenképp szükséges a wifi, akkor vegyél egy wifi routert.
Első körben azt válaszd ki, mert univerzális leírás nincsen, mindnek más és más beállításai vannak.
[ehhez itt találsz segítséget]de egy phs írásban azt olvastam hogy csak 1 db port használható internet szétszórására,
-ez nem világos számomra. Ha van egy routered, utána újabb és újabb routereket köthetsz rá, ha jók a beállítások, gond nélkül.minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
zsolt19900
őstag
válasz DJackson #15803 üzenetére
nem nálam van másik városban van, én csak mennék a kész információkkal, hogy hogyan is fogjak neki a segítségnek, azért kértelek benneteket, hogy adjatok tanácsot
de egy phs írásban azt olvastam hogy csak 1 db port használható internet szétszórására, akkor az lenne a kérdésem, ha ebbe beledugok egy wlan routert -milyent vegyek??- és azt hogyan miként lehet konfigurálni, tudom hogy valahogy a böngészőbe kell valamilyen ipt beírni, de azt hol lelem meg?
[ Szerkesztve ]
-
DJackson
tag
válasz zsolt19900 #15802 üzenetére
megnéztem az eszközt a neten és úgy láttam hoyg nem csak 2 lan portja van, hanem 4. Mondtad hogy próbáltad az 1-et, a 2-t. Ezért kérdeztem hogy a másik kettővel mi a helyzet, de ezek szerint nem próbáltad még.
Nincs kedved kipróbálni?
Üdv
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
zsolt19900
őstag
válasz DJackson #15794 üzenetére
2. portban a windows 641 es hibakodot ír ki amikor a netet akarná tesztelni ennyi mást nem tudok
3 4 esről nem tudok hogy lenne nem az enyém a router nem mondták hogy van még ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Ryzen5 3600 fèlkonfigot vennèk lap proci ram èrdekelne
- iPhone 15 PRO 128Gb Natural titanium 2027.01-ig garancia + Eredeti apple szilikon tok
- Eladó Fujitsu számítógép / i7-2600 / gt 1030 vga / 8gb ram
- Gamesir Nova Light Space Purple Bluetooth Kontroller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest