-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz chipi-85 #15849 üzenetére
Ok, de ha már a szórt ssid-t sem látja, akkor valami nagyon nincs rendben azzal a kliens AP-vel. Hiszen a hálózatkeresésnél tökmindegy, hogy mi a cél AP által kezelt IP-tartomány (a kereséshez ugye kapcsolódni sem kell), és a titkosítás / MAC-szűrés is irreleváns. Ilyen szintű problémát más okozhat, például az eltérő szabvány (pl. a szolgáltató G-only, a kliensed meg B-only beállítású), a kliens AP által nem kezelt csatornaszám (USA-beli kiosztás alapján egyes eszközök a 12-13 csatornákon nem hajlandóak menni), vagy egyéb durva hibák (kontakthiba az antennacsatlakozásnál, a kliens elégtelen vétele, stb).
"Hát igazából az IP-t azért adtam az AP-nek, mert egy videón láttam, hogy így hozta össze!"
Ok, mint említettem, ha a kliensed NAT-ol (vagyis routerként tud működni a wlan-oldal és a lan-port/ok/ között, így az egy szem bejövő wifi-kapcsolat vezetékes továbbosztására képes), akkor ezzel nincs gond, a nyilvános oldal IP-je lehet fixen az, amit a szolgáltató kijelöl. Ilyenkor a LAN-on azt csinálsz, amit akarsz, akár a helyi DHCP-szervert is bekapcsolhatod, hogy a kliensgépek automatikusan kapjanak címet. De ha ilyet a kliens nem tesz, akkor az az egy szem IP a gépednek kell, a routert pedig ugyanebbe a címtartományba, de másik címre kell állítanod: transzparensnek kell lennie (ugyanazzal a hálózati maszkkal), és a kliens IP-je csak azért lesz érdekes számodra, hogy a konfigurációs felületét elérjed. A PC-n fixen beállított adatok pedig ugyanazok maradnak, a kliensed sem DNS-továbbítóként, sem gateway-ként nem játszik szerepet, az egyetlen dolga ebben az esetben csak annyi, hogy vezeték nélkül kapcsolódjon a szolgáltató AP-hez.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Path of Exile 2
- Láncfűrész topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- További aktív témák...