- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- OLED TV topic
Aktív témák
-
tiborow
csendes tag
Hát ha a hardware vagy user hibát visszafejlődésnek hívjuk, akkor igazad van. Viszont aki próbál lépést tartani a fejlődéssel, azonnal a ''saját?'' hibájába esik?
Idéznék:''Ami fontos: a telepítõben nincsenek beépítve SATA merevlemezes meghajtók. Ezt azt jelenti, hogy ha neked a Windows telepítéséhez F6-tal floppyról kellett a drivert feltöltened, akkor ez nálad nem fog menni. Sajnos, bizonyos okok miatt nem lehetett beleintegrálni már eleve ezeket a ''mass-storage'' drivereket. Ehhez egyetlen megoldást ismerek: boot-vinyónak vegyél (használj) ATA rendszerût.''
Ezt már írtam korábban, valahol, de ez nem user error! -
tiborow
csendes tag
Egy hétvége alatt, kényelmesen dolgozgatva is meg lehet csinálni. És azok a driverek, programok lesznek benne, amire valóban szükséged van. Én a WINBORG-ot mókoltam meg, miközben a többi variánst is átnéztem, okosságok miatt. Most van egy SP2HU a gépen, az összes frissítéssel. Hibaüzit, vagy akadozást még nem láttam rajt.
-
tiborow
csendes tag
-
tiborow
csendes tag
Az a megérzésem, hogy olyan telepítőt nem nagyon tudsz összerakni, ami kitalálja, hogy melyik gépnek milyen nevet szeretnél adni. Pláne, ha nem meghatározott sorrendben telepítesz. Szerintem a legegyszerűbb megoldás, hogy a telepítőbe nem írsz semmit, és telepítéskor kézzel írogatod be a gépnevet. Esetleg minden géphez külön telepítő, bár ez kicsit gáz asszem. Esetleg egy registry bejegyzés...
-
tiborow
csendes tag
Viszont TE egy normális windózt raktál bele, nem pedig egy szétbarmolt s****t. Én most telepítettem kizárólag kiváncsiságból, de már az elején televolt hibaüzivel, ami ugye nem túl szerencsés.
SzlobiG: Telepíts fel egy ''mezei'' windozt, és ennek a verziónak csak a programjait. Ha ezzel megvagy, van egy JÓ windózod. -
tiborow
csendes tag
Igazából, amit én használok, abban nincsen az office-nak külön .cmd fájlja. Egyszerűen a WPI telepíti, minden különösebb gond nélkül.
Egyébként amit az $OEM$\$1 könyvtárba teszel, azt csak felmásolja a rendszert tartalmazó meghajtóra, de nem futtatja. Amit a $OEM$\$$ mappába teszel, azt pedig a Win könyvtárába másolja.
Próbálj inkább a gyökérben egy külön mappába pakolni, és onnan telepíteni. Ha ez megvan, már csak a WPI-nek kell megmutatni, honnan-hová, és mit. Persze ez sem egyszerű, de így akár sikerülhet is! -
tiborow
csendes tag
Az, hogy nem lesz elterjedt, az igaz, de mindössze azért, mert nem teljesen legális (asszem).
A legújabb programok pedig, nem biztos, hogy megegyeznek a jobbal is. Azért mert új, nem biztos, hogy jobb is, lehet, hogy csak jobban fogja gépedet, mert csillog-villog, de dolgozni nem tudsz vele.
A változatos gépparkhoz, meg szerintem inkább a több kell, mint a kevesebb. Vagy kiválogatot melyik gépre telepítesz és melyikre nem? -
tiborow
csendes tag
Hát remélem azért nem sértettelek meg, mert azt nem szeretném! Én most pill. a BORG névre keresztelt variánst használom, amibe pár perc volt mindössze beleintegrálni a SATA drivereket, amiket CSAK akkor telepít, ha lát ilyen meghajtót. Ráadásul bármikor cserélhető a driver, ha frissebbre van szükség. Ha valahonnan beszerzitek, és belenéztek, megláthatjátok milyen egyszerüen megoldható a driverek integrálása. Bár ami inkább fontos, hogy nem pakol fel ész nélkül mindent, hanem csak azt ami kell. A programokból pedig mindenki azt használ amit akar.
Win telepítése 750 procival 35perc, 1800-al 20perc.
És sok sikert a további fejlesztéshez a srácnak.
UI: Majdnem elfeledtem, de ez egy angol pr. és ahhoz, hogy magyar legyen, nem kell mást tenni, csak beledobni egy magyar XPSP2-t, amivel felülírod az eredetit. Stabil, gyors, megbízható! -
tiborow
csendes tag
Hát az lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet olvasás közben, de akkor tényleg sokan vagyunk így ezzel!
Az is előfordulhat, hogy a driverekkel sok gond van, ezért maradtak ki a progiból (bár külföldön ugyanezek a driverek működnek, sőt még nálam is).
Azt viszont nem igazán értem, mi köze van a BIOS-nak a telepítéshez? Lehet hogy valami mást szerettél volna írni, mert ha már a BIOS sem ismeri a lemezt, akkor a telepítő sem fogja.
És ami végülis érdekel, mire is jó ez az egész?
-Nincsek beleintegrálva driverek (persze ezek kishazánkban hibásak ugye, főleg ha ész nélkül települ minden, mint ahogy itthon lenni szokott).
-Használjunk ATA lemezt SATA helyett, az előbbi problémából adódóan,
-majd toljuk be a szobába a bringát, mert hát valamivel enegriát is kell csiholni. Talán a fáklya, vagy a gyertya is jól jöhet.
Ha saját célra készül egy program, akkor azzal nem kelle szerencsétlen laikusokat (mint jómagam) hülyíteni, hogy milyen szuper.
Ha már megosztod, akkor legalább csináld meg rendesen (természetesen ez a szerzőnek szól), mert meg lehet csinálni, csak kicsit körül kell nézni a világban! Amit én használok az egy ''nem magyar'' változat, csak ''magyarítottam'' magamnak, és kizárólag barátoknak telepítettem fel. Érdekes módon a több ezer driver dacára tökéletesen müködnek a gépek (igaz, csak a szükséges driverek települnek fel, nem az összes).
Szóval biztosan bennem van a hiba, de azért elég sok gond van ezzel a ''csodával'', ahogy azt olvasom (de lehet hogy rosszul olvastam). -
tiborow
csendes tag
A honlapjukon ez olvasható: - ''Ami fontos: a telepítõben nincsenek beépítve SATA merevlemezes meghajtók. Ezt azt jelenti, hogy ha neked a Windows telepítéséhez F6-tal floppyról kellett a drivert feltöltened, akkor ez nálad nem fog menni. Sajnos, bizonyos okok miatt nem lehetett beleintegrálni már eleve ezeket a ''mass-storage'' drivereket. Ehhez egyetlen megoldást ismerek: boot-vinyónak vegyél (használj) ATA rendszerût.''
Ez 2 dolgot jelent: 1. Az emberke nincs tisztában azzal amit itt leírt, mert bizony bele lehetne integrálni a winfosba ezeket a drivereket.
2. Aki ilyet ír ''boot-vinyónak vegyél (használj) ATA rendszerût'' az használjon olvasáshoz gyertyát, mert az való neki, nem PC! -
tiborow
csendes tag
Hát bárhol is olvasgatom, mindíg belebotlok valami hibába ezekkel a windózokkal kapcsolatban. Ezért én is kipróbáltam.. és a véleményem... hááát...inkább hagyjuk. Nekem volt kis időm, és némi utánolvasást követően ''beszereztem'' egy Winborg névre hallgató variánst. Ennek csupán annyi előnye volt a hazai verziókkal szemben, hogy itt valóban ki van dolgozva a telepítés menete, és mindössze 10000 drivert tartalmaz integrálva. Nos ebbe a ''csomagba'' nemes egyszerűséggel beledobtam a magyar XPSP2-t, módosítottam a telepítéshez szükséges adatokat (értem itt a nyelvi beállítást, időzónát, stb..), és máris van egy üzembiztos windózom. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az alaplapi SATA drivert előtte azért belenyomtam a winfosba. Ugyan a frissítések nincsenek benne alapból, de gond nélkül telepíthetőek, és bármi elérhető benne, ami alapból is elérhető, nincs feleslegesen ''kiherélve''.
Az automatikusan települő progikat pedig úgy módosítottam, hogy amelyiknek van magyar verziója, azt lecseréltem.
Nálam ez a megoldás bevált, már több gépre problémamentesen telepedett, és hibátlanul működik. Ha esetleg újabb újabb alaplappal, vagy más hardverrel hoz össze a sors, akkor is csak egy új lemez kell (ami ma már nem összeg), és kb 10 perc, a driverek integrálásához.
És ami még fontos lehet azok számára, akik ipari mennyiségben telepítenek:
- a winfos telepítése egy gyorsformázással kb 18-25 perc, a procitól függően (750MHz - 3GHz-ig teszteltem)
- az alapból kijelölt programok telepítése sem tart tovább a fent leírtaknál. Persze ez egyénenként változik, de a teljes programcsomagot is felrakja úgy 40 perc alatt.
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch játékkonzol Mário játékkal (kézikonzol)
- Asztali PC , i5 6600 , RX 580 8GB , 24GB DDR4 , 256GB m.2 , 640GB HDD
- Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB (sku:11293-03-40G) használt VGA
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Érintős Laptop 14" -60% i5-1250P 12Mag 32/512 FHD+
- Rockrider AM50s enduro - Teljesen új első maxxis DHF, belsők!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3543
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest