- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Milyen videókártyát?
- Monitor hiba topik
- Steam Deck
Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
Legyetek szívesek a linkelt topicba fáradjatok át ezekkel e a kérdésekkel, ezt zárom.
-
Winner_hun
félisten
Windows XP kérdések és válaszok
Kék halál avagy segitséget kérnék!A két topik közül valamelyikben kéne folytatni..
-
Mania
senior tag
válasz
oszbalage85 #69 üzenetére
Ha van új BIOS akkor frissitsd majd a memóriát teszteld le ezzel: [link]
-
gardener
senior tag
válasz
oszbalage85 #67 üzenetére
"csak az egér és bill maradt a régiből"
Megoldás a kezedben.
Főleg, ha a billentyűzet multimédiás, akkor annak a driverére tipplek.
Persze az egér is lehet "ludas".Teszteld , kizárással!
-
oszbalage85
csendes tag
HALI!
IRQ NOT LESS OR EQUAL
Na nekem is ezt irja a gép.
Már mindent megpróbáltam mai tőlem telt. Csak akkor indul ujra a gépem ha online játszok.
A vas:
NVIDIA DUAL6000 LIGHT GAMER Intel Pentium DUAL CORE 2X3000MHZ 4MB L2 cache socket 775 64Bit ,NVIDIA Nforce 610 chipset.
Core2 FSB 1066 support ,PCI express
Dual channel Support 1024MB DDR2 667Mhz RAM
160GB ATA Seagate winchester
256MB NVIDIA GeForce 7050 video
Pioneer 115 DVD +/- RW Dual Layer dvd iró
6ch HD audió , USB 2.0
10/100 Lan
4db SATA RAID
2db elõlapi USB ,Fekete-ezüst Micro Atx ház
alaplap: j&w nvidia MCP 73V
Marvell a hálókártya benne és integrált.
A4 tech SLIM keyboard
meg vmi csoda 3D mouse potikaiMár kicseréltettem a gépet a bolttal
De ez is u.a.
csak az egér és bill maradt a régiből -
supesz
aktív tag
Error Message:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Explanation:
This Stop message indicates that a kernel-mode process or driver attempted to access a memory address to which it did not have permission to access. The most common cause of this error is an incorrect or corrupted pointer that references an incorrect location in memory. A pointer is a variable used by a program to refer to a block of memory. If the variable has an incorrect value in it, the program tries to access memory that it should not. When this occurs in a user-mode application, it generates an access violation. When it occurs in kernel mode, it generates a STOP 0x0000000A message. If you encounter this error while upgrading to a newer version of Windows, it might be caused by a device driver, a system service, a virus scanner, or a backup tool that is incompatible with the new version.
User Action:
This error usually occurs after the installation of a buggy device driver, system service, or BIOS. To resolve it quickly, restart your computer, and press F8 at the character-mode menu that displays the operating system choices. At the resulting Windows 2000 Advanced Options menu, choose the Last Known Good Configuration option. This option is most effective when only one driver or service is added at a time. If you encounter this error while upgrading from Windows NT 4.0 or earlier, it might be caused by a device driver, a system service, a virus scanner, or a backup tool that is incompatible with the new version. If possible, remove all third-party device drivers and system services and disable any virus scanners prior to upgrading. Contact the software manufacturers to obtain updates of these tools. For additional error messages that might help pinpoint the device or driver that is causing the error, check the System Log in Event Viewer. Disabling memory caching of the BIOS might also resolve this error. You should also run hardware diagnostics supplied by the system manufacturer, especially the memory scanner. For details on these procedures, see the owners manual for your computer. If your system has small computer system interface (SCSI) adapters, contact the adapter manufacturer to obtain updated Windows 2000 drivers. Disable sync negotiation in the SCSI BIOS, check the cables and the SCSI IDs of each device, and confirm proper termination. For enhanced integrated device electronics (EIDE) devices, define the onboard EIDE port as Primary only. Also, check each EIDE device for the proper master/slave/stand-alone setting. Remove all EIDE devices except for hard disks. If the message appears during an installation of Windows 2000, make sure that the computer and all installed peripherals are listed on the Microsoft Windows 2000 Hardware Compatibility List (HCL) on http://www.microsoft.com. For more troubleshooting information about this Stop message, refer to the Microsoft Knowledge Base at http://support.microsoft.com/support.
-
jacek79
csendes tag
ja, és videokártya driver a legujabbra frissitve.
és a bios is.(lehet nem kellett volna a biost frissíteni? ettöl lehet?)
valaki help!
mi a teendő -
jacek79
csendes tag
SZIASZTOK!
nemrég vettem a laptopomat és jön a kék halál.lefagy. naponta 5ször is akár!!!!
teljesen rendszertelen. net, vagy game, nem számít.Nem tudom összefügg-e, de néha Az egerem behal usb-n, ha ujra kivesz,berak, megy megint(minden usb-n eljátsza ezt)Valaki tudna nekem segíteni?
Nem tudom használni szinte a gépet, és nem hiszem hogy jót tesz neki a sok fizikai memória listázása 1....2...stb.
Gondolom itt mindeni tudja mi ez.-)Megnézve pár hozzászólást, és némi tudásanyaggal felvértezve
itt van,amit találtam.
(sajnos a dumpchk-t nem tudom hogy kell használni, és aztán a másik programot, ha valaki részléetesen leirja, azt megköszönöm)szóval a gépem kellék->rendszereszközök->renszerinformáció->ütközés,megosztás alapján:
Ütközés,megosztás
Memóriacím 0xF0000000-0xFEBFFFFF PCI busz
Memóriacím 0xF0000000-0xFEBFFFFF Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 1 - 283FI/O-port 0x00000000-0x00000CF7 PCI busz
I/O-port 0x00000000-0x00000CF7 DMA-vezérlőIRQ 22 Microsoft UAA busz-illesztőprogram - High Definition Audio
IRQ 22 OHCI szabványnak megfelelő IEEE 1394 állomásvezérlőIRQ 23 Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2830
IRQ 23 Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 2836
IRQ 23 SDA szabványnak megfelelő SD állomásvezérlő
IRQ 23 Ricoh SD/MMC Host Controller
IRQ 23 Ricoh Memory Stick Controller
IRQ 23 Ricoh xD-Picture Card ControllerMemóriacím 0xC8000000-0xC9FFFFFF Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 4 - 2845
Memóriacím 0xC8000000-0xC9FFFFFF Broadcom NetLink (TM) Fast EthernetIRQ 16 Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
IRQ 16 Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2834
IRQ 16 Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 2 - 2841IRQ 17 Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 1 - 283F
IRQ 17 Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGNIRQ 18 Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 283A
IRQ 18 Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 3 - 2843
IRQ 18 Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2832IRQ 19 Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 4 - 2845
IRQ 19 Broadcom NetLink (TM) Fast Ethernet
IRQ 19 Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2831
IRQ 19 Intel(R) ICH8M 3 port Serial ATA Storage Controller - 2828Memóriacím 0xA0000-0xBFFFF PCI busz
Memóriacím 0xA0000-0xBFFFF Mobile Intel(R) 965 Express Chipset FamilyMemóriacím 0xF8000000-0xF9FFFFFF Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 2 - 2841
Memóriacím 0xF8000000-0xF9FFFFFF Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGNMegszakításkérelmek alapján
IRQ 0 Rendszeridőzítő OK
IRQ 1 Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet OK
IRQ 8 A rendszer CMOS/valós idejű órája OK
IRQ 9 Microsoft ACPI szabványnak megfelelő rendszer OK
IRQ 10 Intel(R) ICH8 Family SMBus Controller - 283E OK
IRQ 12 Synaptics PS/2 Port Pointing Device OK
IRQ 13 Numerikus adatprocesszor OK
IRQ 14 Elsődleges IDE csatorna OK
IRQ 15 Másodlagos IDE csatorna OK
IRQ 16 Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family OK
IRQ 16 Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2834 OK
IRQ 16 Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 2 - 2841 OK
IRQ 17 Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 1 - 283F OK
IRQ 17 Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN OK
IRQ 18 Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 283A OK
IRQ 18 Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 3 - 2843 OK
IRQ 18 Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2832 OK
IRQ 19 Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 4 - 2845 OK
IRQ 19 Broadcom NetLink (TM) Fast Ethernet OK
IRQ 19 Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2831 OK
IRQ 19 Intel(R) ICH8M 3 port Serial ATA Storage Controller - 2828 OK
IRQ 21 Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2835 OK
IRQ 22 Microsoft UAA busz-illesztőprogram - High Definition Audio OK
IRQ 22 OHCI szabványnak megfelelő IEEE 1394 állomásvezérlő OK
IRQ 23 Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2830 OK
IRQ 23 Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 2836 OK
IRQ 23 SDA szabványnak megfelelő SD állomásvezérlő OK
IRQ 23 Ricoh SD/MMC Host Controller OK
IRQ 23 Ricoh Memory Stick Controller OK
IRQ 23 Ricoh xD-Picture Card Controller OKvalaki tud segíteni hol lehet a hiba és hogyan tovább?
jacintszalai@tvn.hu ra is irhat, aki tud segíteni. elöre is köszönöm.
-
mEtzG3r
csendes tag
Hi all, nekem is ez a probléma van IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, nemrégen újratettem mindent, legfrisebb driverek minden, semmi baja nem volt, most megint elkezdte, de a dolog érdekessége az, hogy csak akkor fordul elő, amikor bármiféle játékot elindítok, odáig semmi baja. Ha van valakinek valamiféle megoldása, ötlete a dologra szívesen venném. Üdv.
-
Matt23
tag
usb: logitech LX710 bill+egér, ez egy darab vevőt jelent, a driver friss, Aerocool Powerwatch cucc, ez ugye a belső usb portokat használja, driver nem kell hozzá, szintén nem kell az usb-s rack-hez amit csak néha használok, HP deskjet 3600, a vista a saját driverét használja más usb-s cucc nem jut eszembe
net: hogy őszinte legyek passzolok, van a jó kis kollégiumi hálózat (no modem, csak a utp kábel be a falba és kész) a kollégiumi rendszer meg kapcsolódik az egyetemihez, semmi nagy kaland szerintem (automatikus ip cím kiosztás, egyedül proxy-t kell használni)
ötlet?
-
Matt23
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, hátha valaki rájön a problémámra. Kb egy éves a rendszerem, az elejétől fogva fagyogatott ezzel az irql hibaüzenettel (kék halál). Volt xp-m, márciustól vista. Több hardver is csereberélve volt.
Az érdekesség, hogy júliusban elköltöztem másik koliba és akkor két hónapon keresztül nem volt egy fagyás sem. De szeptemberbe újra kezdődött a móka, és azóta kezd megint nagyon idegesíteni. Akkoriban játszottak valamit a rendszergazdik a hálózattal is, meg ugye nem voltak sokan a koliban. Lehet hogy valami rosszul van beállítva a gépemen? Ugy gondolom elég friss dolgok vannak fenn a gépemen (BIOS, driverek).Ha valakinek van valami ötlete kérem segítsen!
-
Koviktor
csendes tag
Va srácok, úgy néz ki megvan a hiba. Átgondoltam mindent, és arra jöttem rá, hogy anno mikor cseréltem vinyót, a régit visszadugtam, mert azon voltak a munkák. Most betettem egy másik vinyót, a régit nem kötöttem rá, és azóta mint a kisangyal... Se akadás, se hiba, az új cuccokkal meg úgy hasít, hogy öröm nézni. Remélem mire hazamegyek nem fogad a szokásás üzenet, hogy "bocs de újraindult a gép". Szóval megoldódott a dolog és a vinyó volt a ludas...
-
gardener
senior tag
Nálam egy nyomtató is volt már gond okozó,
de azt könnyen kiszürtem. (ahony nyomtattam vele egyet hanyatt dobta a rendszert)
A következő oprendszer borító még a multimédiás billentyűzetem (valószínű.)
(most leszedve 9day 0:52 uptime-m van). lassan majd visszadugom és megnézem egy újabb driverrel.Viszont azt írta,hogy bootolás közben már csinál furcsaságot a gépe. Ott meg még nincs betöltve driver.
Én az usb-s billentyűzetre tippelnék... -
Koviktor
csendes tag
No ez úgy néz ki, hogy eddig simán csak restart, és ezt a driver irql... dolgot csak onnan tudtam, hogy kikapcsoltam az automatikus újraindulást hiba esetén. Ezzel az mostani konfigurációval az automatikus újraindulás bekapcsolása mellett is megjelenik ez a kék ablak 1-2 mp-re, aztán pitty és újraindul a "számítógép megóvása érdekében". Ami még érdekes és nem tudom mi lehet, hogy néha, amikor én kapcsolom ki a gépet, a búcsúzó kék képernyőre bejön egy figyelmeztetés, ami valami olyasmi, hogy a meghajtó nem elérhető, lehet, hogy nyitva van az ajtaja vagy valami hasonló dolog. Ami hülyeség, mert csak a dvd lehetne nyitva, de az mindig csukva volt. (a dvd-t is lehúztam már, akkor is hibázik)
-
gardener
senior tag
nah várjunk: "és hallom, hogy "pitty" - restart..."
most akkor simán újraindul vagy a topic címében szereplő üzenettel kék képernyő?
-
Koviktor
csendes tag
Ezen az alaplapon már nincs ps2. Ptóbáltam usb-s cuccok nélkül már, de nem ok. Az volt a legelső konfigurációval (2 alaplappal ezelőtt
) a probléma, hogy ott már ha scrolloztam egy word doksit, akkor is hibázott. Az egy alaplapi VGA volt, de ez már egy 8600GT, azzal nem lehet gond. Mondjuk a scrollozásnál nincs is gond.
Az a baj, hogy egyáltalán nem következetesen jön a probléma, így azt sem tudom megállapítani, hogy éppen mit csinálok akkor amikor jelentkezik. Van amikor fél napig rendben van, van hogy csak fél órát bír reset nélkül. Van amikor akkor sem jön elő ha széthajtom, (pl érdekes módon játéknál még soha nem jelentkezett), de van amikor csak letöltés megy én meg TV-t nézek, és hallom, hogy "pitty" - restart...
-
Koviktor
csendes tag
letiltottam, ugyanúgy akadozik. Nem a hang a baja. Azon csak hallani, ha akad a gép, mert akkor az is akad. Egyébként alaplapi a hang, de az alaplap is volt cserélve. Mondjuk nekem az is érdekes, hogy amikor indül a rendszer és megjelenik a Win logo bootoláskor, akkor úgy félhalványan megakad 2-3 mp-re, és utána indul csak el normálisan. És persze már az indító hangnál hallani sokszor az akadást 1-1 mp-re...
-
Koviktor
csendes tag
Ez sem segít. Van egy másik jelenség is, ami a hibát jelzi. Ezt leginkább akkor lehet megfigyelni, amikor szól rajta valami, mivel akkor hallani is lehet. Látható jele az, hogy megakad 1-1 pillanatra a gép, ami hallható ha megy pl a rádió. Úgy lehetne talán a legjobban leírni, hogy olyan, mintha bedadogna, és ha nagyon hosszú a dadogás, akkor kék ablak a vége. Ez véletlenszerűen jön, de pl mindig előjön, ha valami nagyobb programot indítok, és annak indítása közben. Maga a leállás akkor is bekövetkezik, ha 1 program sem fut rajta, és magára van hagyva a gép... Nem tudom mi lehet.
-
Koviktor
csendes tag
Viszont találtam egy olyat (ha már említetted billentyűzetet), hogy a rendszerinformációban problémás eszközött között van egy szabványos ps2-es billentyűzet. Ezt az eszközkezelőben viszont nem látom. A gépen amúgy usb-s bill. van. Na most ugyebár a rendszerindormációnál nem engedi törölni, az eszközkezelő meg nem mutatja. Akkor hogy tűntetem el?
-
gardener
senior tag
-
Koviktor
csendes tag
A tápot is cseréltem már, az nem annyira lehet. A nyomtató most nincs telepítve, mégis csinálja. A billentyűzet is volt cserélve már. Átküldöm mailen az irq kiosztást, hátha látsz benne valami érdekeset. A modem is usb-s, de amikor nem volt már rákakva, akkor is volt, hogy megakadt. Olyan nem lehet, hogy magában a házban valami zérlatot csinál néha, mondjuk az egyik beépített usb port környékén. Erre csak ezért gondolok, mert pl a fényképezőgépet nem látja azokon az usb-ken keresztül, csak ha közvetlen az alaplapéba csatlakoztatom...
-
gardener
senior tag
És az esetleges további eszközeidre gondoltál? Pl. Usb egér, usb billentyűzet usb nyomtató?
Én számba vettem a régi gépem cuccait és megnéztem,mik kerültek még át. (Táp,kvm switch,bill.)
Kvm és Bill lecserélve egy ideiglenesre. Azóta nincs gond. Valószínű a billenytűzet vagy annak a drivere indított újra még. Most épp rekord uptime-om van 7day 13:01:31!A házban max a táp lehetne ludas, de az nem hibaüzenettel szálna el,hanem egyszerűen reset azt kész...
Azért az irq kiosztásaid nézd már meg! Mert ha nagy sávszélességű eszközök osztoznak egy irq-n az nem biztos,hogy egészséges.
-
Koviktor
csendes tag
Hali! Nekem is van "Driver IRQL not less or equal" problémám. Kicseréltem az alaplapot 2x, a procit, a RAMot, VGA-t, próbáltam szünetmentest, másik vinyót, lehúztam a kábel modemet, DVDt, de még most is csinálja. Már csak a ház és a modem a régi, de a modemmel semmi baj laptopon, így talán kizárható. Szóval van egy új gép a régi házban ugyanazzal a hibával. Szerintetek lehet bármi köze a háznak ehhez?
-
ddannyl
csendes tag
hogyaza !%+!%++!%!%!+%!+%=()/%=/=(!%/!
meglehet nezni az elozobejegyzes idopontjat meg ezt. HAT MEGINT FAGY!
mar csak 1 lehet a hangkartya. holnap megint irok, karhogy letedd -
ddannyl
csendes tag
Bejott amit irtal priviben. letiltottam mindent. valoszinuleg az IDE resz volt rosz. igy most nincs optikai meghajtom a winyo halistennek satas. 12 oraja megy intenziv hasznalat mellett, es nem volt rendszerleallas. mar csak 1 kerdesem van: hol allitok uj IRQ-t az ide meghajtonak? mert igy jo jo de egy dvd-t sem tudok betenni
amugy koszi megeccer
-
ddannyl
csendes tag
megneztem amit irtal, de en nem talaltam semmi kulonlegeset, vagyis nemlattam, hogy kulonosebb problemaja lenne valamivel. Ezt a msg-t is 2x-ra irommert megfagyott a rohadek. ha nem gond belinkelnem a kepeket, amiket csinaltam. Nagyon nagy koszonet erte elore is.
http://www.offair.hu/upload/winfosbug/irql_not_less_or_equal_1.jpg
http://www.offair.hu/upload/winfosbug/irql_not_less_or_equal_2.jpg
http://www.offair.hu/upload/winfosbug/irql_not_less_or_equal_3.jpg
http://www.offair.hu/upload/winfosbug/irql_not_less_or_equal_4_1.jpg
http://www.offair.hu/upload/winfosbug/irql_not_less_or_equal_4_2.jpg
http://www.offair.hu/upload/winfosbug/irql_not_less_or_equal_5.jpg
http://www.offair.hu/upload/winfosbug/irql_not_less_or_equal_6.jpg
es zippelve:
http://www.offair.hu/upload/winfosbug/irql_not_less_or_equal.zipmastol is varom a megfejteseket
elore is koszonom (2x)
-
gardener
senior tag
-
ddannyl
csendes tag
allandoan fagy a gepem. barmilyen alkalmazas kihozhatja belole. Filmnezes kozben surun eloforul, de ezis csak veletlen, mert netezes alatt is. hibauzenet:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
0x0000000A
C0XE856FFF6, 0X00000002, 0X00000000, 0X804FEE6Bwindows support oldala driverhibat ir erre: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
ennek ellenere amit megcsinaltam:
-windows reinstall teljesen
-uj driver mindenbol
-masik vinyora koltoztettem a rendszert hatha hardware hiba
-egyik windows reinstall utan meg alaplapi drivert sem tettem fel. csak nvidia video driver, meg alaplapi hangkartya driver, igyis fagy hogy csak ez a 2 van fent.
-a kulso periferiak ra sincsenek dugva (nyomtato scanner kamera)
-a legujabb szeptemberi frissitesu windows van fent. (a 2006.11.ho verzioval is ugyanezt csinalta)
-1 darab halozati kartya van benne a gepben 10/100as noname, a windows maga pakolja fel a drivert.
-az alaplapi halokartya is le van tiltva mert attol meg egybol fagy a gepezzel a 16os IRQ atallitassal megoldodik a rpblema?
megorulokalaplap: Gigabyte GA-K8NF-9
videokartya: Gigabyte 6600GT -
gardener
senior tag
hát senki nem tud megoldást?
-
gardener
senior tag
nekem is az usb és a vga kártya osztozik a 16os irq-n
ASUS p4c800 deluxe lap
Usb meg igen csak kellene. (Mind a 8 hely foglalt valamivel)
Vga-t se szivesen tiltanám le...
Hogyan lehetne szétszedni őket?
a Rendszerinformáció szerint meg a 17es IRQ üres -
methyl
tag
nem oldódott meg a hiba WIN frissítés után is. Kibas*om a WINFOST már !!!!
-
methyl
tag
[link]
ezt a microsoft tudástárban találtam.
Ez is IRQL not less or equal alapú, itt az udfs.sys-re hivatkozik.
Talán a windows frissítés megoldja....
legalábbis én is ebben reménykedek, mert nálam is fel szokott lépni a hiba. -
irq
csendes tag
Hello!
Az a kérdésem, hogy shared irq-t nem támogató kátyát lehet shared irq-t alkalmazó alaplapba tenni, úgy hogy működjön is?
Amivel megosztaná a kártya irq-ját azt letiltottam, de már megint kezd sz@rakodni. Bad pool headert ír ki, de tudom hogy ez az irq izé a baja, mert mikor áttettem másik pci slotba a kártyát akkor egy ideig megnyugodott.
Az is bosszantó hogy teljesen véletlenszerúen okoz kék halált, emiatt aztán jó sokáig tartott mire rájöttem mi a bibi.. Vagy más bibi is kehet? -
methyl
tag
Nálam is ez van.
Képekben is reprezentálva:
[link]
Tiszta szopás.
Van egy 1Gbyte-os Dumpfile-om, dumpchk.exe-vel sem sokat tudok belőle kiolvasni...
mit csináljak?
A képen látható memória adresst és datestamp-et nem látom a dumpolmányban....
Hogy lehet mini-dump file-t csinálni?
Én a hangkártya driver-emre gyanakszom, de nem tudom hogy mitől lehet.
[Szerkesztve] -
Geeryy
csendes tag
itt van meg egy irq kiosztas szerintem itt is van valami hiba [link]
-
Geeryy
csendes tag
nalam is ez a hiba lepett fel ugy kb egy honapja, van h napokig nem aztan csak hirtelen kekhalal es fagyas.van dump a legutolsorol is,ami kb felorja volt.dumpchk.exe-vel nem tudok banni valaki segithetne.nemtudom en a s-ata vinyomra gyanakszom. [link]
itt a dmp file.ha valaki segitene nagyon halas lennek (lama vagyok ilyen teren ez van)
[Szerkesztve] -
deadguy
aktív tag
Szintúgy fagyások, kékhalál, miegymás..... itt van valami hiba szerintetek? [link]
-
methyl
tag
Srácok ez nálam is előfordul, Nforce4-es lapom van nekem is (Abit KN9) és akkor jelentkezik, amikor megy az internet, és pl.: berakok egy lemezt a DVD-ROM-omba, vagy Írómba....
Másik háló kártya már nem fér bele....
Maximum PCI-Express x1-be, lehet olyan slotba kapni Ethernet kártyát???
Az új NVIDIA driver vajon meg fogja oldani ezt a hibát? -
pofa
tag
Sziasztok xp képernyö megjelenítési beállításainál( TÉMÁK) kitöröltem az XP STÍLUST, most csak a KLASSZIKUS STÍLUS van , hogy tudom visszaállítani?
Eltünt próbáltam a telepíö cd-vel de nem megy. -
Duke Pro
csendes tag
Nos kiderült, hogy amint sok más embernél nálam is az Nforce 4ultra lapom alaplapi Nvidia ethernet drivere szarakodott.
Azután beraktam egy hálókártyát és letiltottam az alaplapit azóta minden okés.
Egyébként az IRQ NOT LESS OR EQUAL hibát az NVTcp.sys okozta, külföldi fórumokon ezrével lehet találni az okosságot.
Egyik másik megoldás ha van másik lan portod(pl marvell) ha azt használod nem lesz gond.
Az Nvidia meg elmehet a fenébe.. -
Duke Pro
csendes tag
Azt honnan derítetted ki, hogy a SATA vinyód miatt van?
Az eseménynaplóra kell ráereszteni a dumpchk.exe-t (amit a microsofttól lehet letölteni) ami megmondja melyik címről jött a hiba, aztán futtatni a pstat.exe-t ami megmondja az adott cím melyik driver címével egyezik(vagy van legközelebb hozzá).
Nos nekem ugyanez a hiba, és valami van az apci-vel. De én sem tudom hogy micsoda. Gondolom összeakadnak az IRQ-n de azt nem tudom hogy ez most hardveres vagy szoftveres-e.
Akinek van ötlete írjon mert kezd kilenni a **** az óránkénti kékhalállal -
krokk
senior tag
nálam is ez az aranyos hibaüzi van.
néha benyomja 3-4 mpre és ujraindul el se tudom olvasni ennyi idő alatt.
de az eventlogba belenézve arra jutottam hogy elvileg a sata vinyóm miatt....
hogy lehet kideríteni hogy mi miatt?... -
Csiki
csendes tag
Hi!
Tennap írtam egy másik topicba az AMD-s gépem lecseréléséről. Annak ugyanez volt a baja, (többek közt) de semmi nem segített. Az új BIOS-sal be sem indult...
Ha sikeres install után is előjön majd, ne csodálkozz, és talán! próbáld meg kicserélni a RAM-ot, mert gondolom nem vmi márkásabb darabról van szó. -
SWaky
csendes tag
biosfrissites hatott ;) bar mivel nincs 1.44 floppym oda egy cdm ;)))
SWakk -
SWaky
csendes tag
A kovetkezo hibauzenet is megjelenik tuzetesebben vizsgalva a dolgokat:
acpi.sys address F99844E7 base at F9971000 DateStamp 3d6dd69f
otlet? -
SWaky
csendes tag
A kovetkezo hibauzenet is megjelenik tuzetesebben vizsgalva a dolgokat:
acpi.sys address F99844E7 base at F9971000 AteStamp 3d6dd69f
otlet? -
X-COM
nagyúr
kell egy dos-os boot lemez, a bios-t pedig az msi oldaláról kell letölteni
de ez elég frissnek tűnik, mennie kéne
szerintem próbáld meg, hogy a telepítés ideje alatt kiveszel/letiltasz mindent ami nem létszükség, és ha így felmegy, akkor szép lassan engedélyezed/visszapakolod a cuccokat -
X-COM
nagyúr
legfrissebb bios van fenn?
-
SWaky
csendes tag
no tuning... de az alaplapra integralt dolgokat nem kapcsoltam ki... de azokkal csak ne vesszen mar ossze ;)
formazatlan a vinyo... semmi nincs feltelepitve... most telepitenem
SWakk
tovabbi otletek?)
-
salazol
őstag
A hibaüzenet félrevezető, nem csak hardverütközésnél ír ki ilyet.
Nekem pl. azért volt ilyen üzim, mert a kerio tűzfal + apache + XP fax service összevesztek egymással, kénytelenvoltamarra a gépre másik tűzfalat tenni, a hiba megoldódott.
Az eseménynaplóban találsz egy hosszú kódsorozatot, arra agugliban keresve lehet infókat találni. -
SWaky
csendes tag
Sziasztok!
A fenti hibauzenetet a windows xp prof hun sp1 install elejen a meghajto valasztasnal kapom a kovetkezo konfiggal:
MSI K7N2 Delta ILSR lap
AMD XP 2000+
256 DDR 400Mhz
Sparkle Geforce 5600XT
80Gb Maxtor 7200 IDE
LG 52*24*52 CDRW....
Otletem nulla... a fenti eszkozokon kivul mar mindent kiszedtem a gepbol...
Elore is koszonom SWaky
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest