- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
Koviktor
csendes tag
Va srácok, úgy néz ki megvan a hiba. Átgondoltam mindent, és arra jöttem rá, hogy anno mikor cseréltem vinyót, a régit visszadugtam, mert azon voltak a munkák. Most betettem egy másik vinyót, a régit nem kötöttem rá, és azóta mint a kisangyal... Se akadás, se hiba, az új cuccokkal meg úgy hasít, hogy öröm nézni. Remélem mire hazamegyek nem fogad a szokásás üzenet, hogy "bocs de újraindult a gép". Szóval megoldódott a dolog és a vinyó volt a ludas...
-
Koviktor
csendes tag
No ez úgy néz ki, hogy eddig simán csak restart, és ezt a driver irql... dolgot csak onnan tudtam, hogy kikapcsoltam az automatikus újraindulást hiba esetén. Ezzel az mostani konfigurációval az automatikus újraindulás bekapcsolása mellett is megjelenik ez a kék ablak 1-2 mp-re, aztán pitty és újraindul a "számítógép megóvása érdekében". Ami még érdekes és nem tudom mi lehet, hogy néha, amikor én kapcsolom ki a gépet, a búcsúzó kék képernyőre bejön egy figyelmeztetés, ami valami olyasmi, hogy a meghajtó nem elérhető, lehet, hogy nyitva van az ajtaja vagy valami hasonló dolog. Ami hülyeség, mert csak a dvd lehetne nyitva, de az mindig csukva volt. (a dvd-t is lehúztam már, akkor is hibázik)
-
Koviktor
csendes tag
Ezen az alaplapon már nincs ps2. Ptóbáltam usb-s cuccok nélkül már, de nem ok. Az volt a legelső konfigurációval (2 alaplappal ezelőtt
) a probléma, hogy ott már ha scrolloztam egy word doksit, akkor is hibázott. Az egy alaplapi VGA volt, de ez már egy 8600GT, azzal nem lehet gond. Mondjuk a scrollozásnál nincs is gond.
Az a baj, hogy egyáltalán nem következetesen jön a probléma, így azt sem tudom megállapítani, hogy éppen mit csinálok akkor amikor jelentkezik. Van amikor fél napig rendben van, van hogy csak fél órát bír reset nélkül. Van amikor akkor sem jön elő ha széthajtom, (pl érdekes módon játéknál még soha nem jelentkezett), de van amikor csak letöltés megy én meg TV-t nézek, és hallom, hogy "pitty" - restart...
-
Koviktor
csendes tag
letiltottam, ugyanúgy akadozik. Nem a hang a baja. Azon csak hallani, ha akad a gép, mert akkor az is akad. Egyébként alaplapi a hang, de az alaplap is volt cserélve. Mondjuk nekem az is érdekes, hogy amikor indül a rendszer és megjelenik a Win logo bootoláskor, akkor úgy félhalványan megakad 2-3 mp-re, és utána indul csak el normálisan. És persze már az indító hangnál hallani sokszor az akadást 1-1 mp-re...
-
Koviktor
csendes tag
Ez sem segít. Van egy másik jelenség is, ami a hibát jelzi. Ezt leginkább akkor lehet megfigyelni, amikor szól rajta valami, mivel akkor hallani is lehet. Látható jele az, hogy megakad 1-1 pillanatra a gép, ami hallható ha megy pl a rádió. Úgy lehetne talán a legjobban leírni, hogy olyan, mintha bedadogna, és ha nagyon hosszú a dadogás, akkor kék ablak a vége. Ez véletlenszerűen jön, de pl mindig előjön, ha valami nagyobb programot indítok, és annak indítása közben. Maga a leállás akkor is bekövetkezik, ha 1 program sem fut rajta, és magára van hagyva a gép... Nem tudom mi lehet.
-
Koviktor
csendes tag
Viszont találtam egy olyat (ha már említetted billentyűzetet), hogy a rendszerinformációban problémás eszközött között van egy szabványos ps2-es billentyűzet. Ezt az eszközkezelőben viszont nem látom. A gépen amúgy usb-s bill. van. Na most ugyebár a rendszerindormációnál nem engedi törölni, az eszközkezelő meg nem mutatja. Akkor hogy tűntetem el?
-
Koviktor
csendes tag
A tápot is cseréltem már, az nem annyira lehet. A nyomtató most nincs telepítve, mégis csinálja. A billentyűzet is volt cserélve már. Átküldöm mailen az irq kiosztást, hátha látsz benne valami érdekeset. A modem is usb-s, de amikor nem volt már rákakva, akkor is volt, hogy megakadt. Olyan nem lehet, hogy magában a házban valami zérlatot csinál néha, mondjuk az egyik beépített usb port környékén. Erre csak ezért gondolok, mert pl a fényképezőgépet nem látja azokon az usb-ken keresztül, csak ha közvetlen az alaplapéba csatlakoztatom...
-
Koviktor
csendes tag
Hali! Nekem is van "Driver IRQL not less or equal" problémám. Kicseréltem az alaplapot 2x, a procit, a RAMot, VGA-t, próbáltam szünetmentest, másik vinyót, lehúztam a kábel modemet, DVDt, de még most is csinálja. Már csak a ház és a modem a régi, de a modemmel semmi baj laptopon, így talán kizárható. Szóval van egy új gép a régi házban ugyanazzal a hibával. Szerintetek lehet bármi köze a háznak ehhez?
Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sorozatok
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Windows 11
- Dune: Awakening
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest