Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Ha a lemez partícionáló csak 155 mega zsugorítási lehetőséget ajánl fel, akkor mit lehet kezdeni, hogy mind a 41 giga zsugorításra használható legyen, ami a lemezen szabadon van?
Töredezettségmenetesítésen kívül mit van értelme kipróbálni? -
Drizzt
nagyúr
Xp alá felnyomott programok elindításával lehet valamit kezdeni, ha azt írja rá, hogy érvényteln a párhuzamos konfigurációja?
-
Drizzt
nagyúr
Jó, de nincsen ráírva a Vistára, hogy csak formattálással távolítható el, nem?
Dobozom nincs, msdnaa-s a verzióm. Hát, elég gáz egy oprendszer, amit nem lehet törölni viszonylag egyszerűen, de Microsofttól mit várok...
Ha belegondolok, perverzen azt is csinálhatnám, hogy mindig átrakok annyit az egyik partícióra, amennyi szabad hely ott van, aztán állítgatom a méretűket, aztán megint átmásolom a szabad helyre a cuccokat, s így tovább... de nincsen kedvem ezzel gürizni, maradok annál, hogy csak jó lesz még valamikor valamire ez a Vistacsoda...
-
Drizzt
nagyúr
De miért csinálnak meg úgy egy oprendszert, hogy egyszerűen nem lehet eltávolítani adatvesztés nélkül? Ha valakinek időközben esetleg lenne valami tuti megoldása, az érdekelne. Egyelőre az a megoldás él, hogy marad a Vista is, meg XP is, jobbat nem tudok, s úgy látom más sem.
-
-
Drizzt
nagyúr
Thrawn:
Kifejezetten azzal volt a problémám, hogy Vista mellett az XP install cd-ről már bebootolni se tudtam, aztán végülis valahogy sikerült külön partícióra felrakni az xp-t nagy szopkodások árán. Mostmár talán le tudnám törölni talán, de az a gond, hogy most meg c: Vista, D: Xp, és van bootloader, alap Vistás.A kiindulási pont az volt, hogy: Vista: c, s semmi más, aztán lepartícionálva egy kis részt, nagy nehezen sikerült rátenni XP-t, de asszem azzal is kellett rendesen erölködni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4521 üzenetére
Na jó, de partíciót nem tudsz lehúzni. Egyébként felment az ikszpé mostmár teljesen, fel is installáltam minden szükséges dolgot, s a Vistához képest a lemezműveletek kb. 3-szor gyorsabbak, pedig ott is kikapcsoltam kínomban már minden vinyót használó extra funkciót. Szóval felüdülés. És a vinyót ez hülyén fog hangzani, de még kifejezetten másképp is nyaggatja, pl.: itt inkább egyszerre van egy nagyobb burst a hangban, Vista alatt meg állandóan picit piszkál rajta, s sajnos pont úgy, hogy azokon a piszkálásokon a legnagyobb hangot adja ki a winyó.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4491 üzenetére
Ok, ma szoptam egy jó adagot a szokás szerint microsoft termékekkel. Mit ad az ég, második partícióra már felkúszott volna az XP, de első újraindítás után nem ment, azt írta az oprendszer nem indítható el.
Egyszerűen nem bírtam rájönni órák alatt sem, hogy mi van, aztán végül bánatomban Vista fel megint, az első partícióra, s csodák csodája, bútmenedzserben ott a korábbi windows verzió, s az install már folytatható. Amúgy olvasgattam, hogy az SP1-es Vistát már elvileg XP-vel simán vissza lehet majd cserélni.
Viszont a formaton kívül lassan tényleg nem látok semmi módot, amin keresztül a Vistát el lehetne távolítani, ha tud valaki valamit, az szóljon, mert néha már olyan, mint egy rossz átok...A helyreállításnál meg lehet oldani, hogy csak a fájlmentéseket ne csinálja?
-
Drizzt
nagyúr
Ez a partícionáló program is csodás, beállítottam, hogy zsugorítsa a partíciót, erre nem írná ki, hogy elkzedte, vagy mit csinál, csak kerreg a vinyó, mint állat, s ha ráállsz, akkor a töltési ikon van a területén... Egy kalap szar ez az egész. Egyedül az Aero-t fogom hiányolni az Xp-ből. Bár az is képes csodákra, úgyhogy alig várom, hogy fenn léegyen mindkettő, lehet majd szinkronban szídni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4476 üzenetére
Nekem most csak formázás nélküli megoldás lenne jó, eleinte nem gondoltam volna, hogy ez gondot okozhat.
Ezzel a megoldással szemben van valami ellenvetés?
Vagy valakinek valami jobb ötlete?Már ma nem kezdek neki, mert már bőven elegem van.
Meg aztán holnap tanulnom is kéne, s csak ezen a gépen van tananyag, így nem kéne újabb 3 órákat sz*rakodni vele...
Hmmm... Sőt, úgy látom ezzel a disk managerrel(neveezhetjük sima partícionálónak is szvsz...) meg tudom oldani, hogy egy újonnan létrehozott partíció kaphassa a c: jelet? Akkor lehet, hogy a Vistat nem is törölném, jó lehet még télire, csak arra vagyok kiváncsi, hogy a fájljaimat xp alól normálisan el fogom-e tudni érni, nameg hogy miért van ez a szopacs a kedves fájlokkal, hogy csak kikapcsolt uac-vel elérhetők.
-
Drizzt
nagyúr
Áhhh, na tököm full tele. Vissza szerettem volna rakni a jó öreg XP-t, de nem ment.
A probléma: két telepítőcd-t is kipróbáltam, de mindkettőn ugyanazokra a fájlokra kiírta, hogy nem tudja olvasni, majd telepítés közben továbbment ugyan, de leállt. Van egy olyan érzésem, hogy a Vista kavart be valahogy, szép csúnyán. Utána a Vistát is csak nagy üggyel bajjal tudtam ráadásul visszatenni.
A célom: Xp-t szeretnék használni, de mostmár nem tudom hogyan tudnám megoldani a dolgot...És most a Vista újratelepülése után megint csomó fájlt nem engedett futtatni, de az uac-t kikapcsolva ez megszűnik. Valamit belebartmol a vista a ntfs alapfájlrendszerbe, s esetleg emiatt nem tudna egy-két dolgot felülírni az XP telepítő sem?
Egyéb:
Mint említettem a Vista telepítő se ment elsőre, aztán csodák csodájára miután a telepítőnél a partíció kibővítésére mentem, utána már ment. És érdekes, egyáltalán miért volt nekem 8 mega partícionálatlan rész a vinyómon? Adatok vesztését el akarom kerülni, ~400 giga backupja meg nem egyszerű, szóval a formázás nem lenne jó ötlet. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4162 üzenetére
Witcher és Hellgate London.
-
Drizzt
nagyúr
Egyszer elindult az óra alatt. De aztán lőttek is az egésznek, mert dx10-ben akartam utána indítani, s akkor meg már eluntam az életemet is mire elkezdett tölteni. Egyszerűen a system, vagy svchost néha elkezd 5-10MB/s-sel olvasni, s marhára idegesítő, mert hangos, meg nem lehet normálisan használni tőle a gépet. Most aztán kikapcsoltam mindent, majd megnézem mi lesz, csak most 3 nap, mire újra visszakerülök a géphez. Nagyon idegesítő, hogy lett volna egyszer egy órám játszani, aztán a Vista kicseszett velem.
-
Drizzt
nagyúr
Ezt nem hiszem eel. Egy óra alatt nem bírtam elindítani egy játékot se, úgy kerregteti mindig valami szar a vinyót... Hogy lehet egyszerre használni xp-t, meg vista-t? Egy partícióm van egy vistával, hogy tehetek fel egy xp-t is?
-
Drizzt
nagyúr
Nézem hogy mi a helyzet a winyókerregéssel, s leggyakrabban svchost olvas, illetve system ír a winyóra, ez utóbbi most pl.: állandóan 2mbps-sel...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
laragirl83 #4105 üzenetére
Számomra is furának tűnik a hiba. Monitorod milyen van? esetleg ha kifejezetten annak rakod fel az inf fájlját? Bár gondolom próbáltad már.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
laragirl83 #4091 üzenetére
Nem néztem meg, de leírás és emlékeim alapján dvi-d dual link.
-
Drizzt
nagyúr
Ohhh, kösz. És még egy kérdés. Ma már érdemes lehet 4 giga ramot használni? Ahogy nézem még lejjebb vannak a ram árak, mintt hittem volna. Mégegy pár ilyen ram, mint amim most van, olyan 15K-ból max. meglenne. Mondjuk akkor rakhatnám fel a 64 bites változatot... Meg egyelőre van gondom a rammal, 1066-on sehogy se akar menni, de ezt majd megoldom, rákérdek a vásárlás helyén.
-
Drizzt
nagyúr
Igen, én magam indítottam el. Ez az első ms programom, ami legálisan van aktiválva, thx to msdnaa. Amúgy Aero kompatibilis bsplayer-ről van valami hír? Ez a kedvenc lejátszóm, ha nem kapcsolna ki mellette az aero, jobban örülnék neki, bár így is kibírom. Most mondjuk 3 előző windows installt törlök, szóval csupa kis fájlt, ez nagyon lassú, de mondjuk ez érthető is, nagy fájlokat relatíve gyorsabban lehet törölni.. Gondolkodtam esetleg driverben, de intel chipsetdirver fent van.
-
Drizzt
nagyúr
Na jó, érdekes... Játékindítás ilyesmi megy jó sebességgel, de törlés, telepítés, mint egy rossz csiga...
Eleinte így volt az Ultimate-tel is, aztán mintha később nem lett volna ilyen lassú. Lehet az indexek kikapcsolása miatt?
-
Drizzt
nagyúr
A Witcher install 40 perce megy, s csak most jár a csík a legvégénél, pedig nem foglal csak vagy 5-6 gigát...
-
Drizzt
nagyúr
Újraraktam mégegyszer, mert felhúzott, így meg már jó... Viszont valaki elmondhatná, hogy miért marha lassúak az installálások Vista alatt. Megőszülök mire egy 6 gigás játék felmegy, de mondjuk ugyanakkora kitömörítés sokkal gyorsabban megvan.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
laragirl83 #4061 üzenetére
Úgy tánik csak te. Nekem megy minden további nélkül. 8800GTs van hozzákötve 200W6cs-hez dvi-n keresztül.
-
Drizzt
nagyúr
Most meg tökfekete a háttér, nem jelennek meg a képek, s ugyanúgy nem futtatható semmi. Mi a fene van ezzel?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4054 üzenetére
Nem használ.
-
Drizzt
nagyúr
"A Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel." Ez a hibaüzi.
És dos módban akarja valamiért az adott progikat indítani. És érdekes mód minden második szinten levő futtatható fájllal van így, ha úgy vesszük, hogy a c:\ könyvtárból kiindulva faként felrajzoljuk a fájlszerkezetet.
Tehát c:\apps mappában ami van, c:\games-ban ami van, az nem megy, de ezek almappáiban megy minden. -
Drizzt
nagyúr
Felraktam a Pista businesset, na a problémám. Előtte volt simán Ultimate, most nem tudok elindítani egy könyvtáron belül egyetlen fájlt sem, ami különsöképp fasza, mert ott van szinte minden installom. Valamiért úgy tűnik mintha dosos progiként szeretné futtatni.
-
Drizzt
nagyúr
940105. Ugye a Vista Ultimate helyett fel tudom tenni a windows beállítások elvesztése nélkül a businesst? Csak azért, mert az ultimatere nem vonatkozik az msdnaa, így azt tudnám legálisan használni, de nem akarok beállításokat veszteni(néhány win progit tudom muszáj, de azok engem úgyse mozgattak).
-
Drizzt
nagyúr
Van mostanában ez a virtual disk space patch. Azt microsofton kívül honnan lehet leszedni?
-
Drizzt
nagyúr
Megjött végre az Msdnaa-m, viszont a Vista business van benne, Ultimate nem. Szóval simán át tudok térni arra a változatra, hogy a főbb beállítások, meg installálások megmaradjanak?
-
Drizzt
nagyúr
Na jó, van valami progi, amivel folyamatonként meg lehetne nézni, hogy a lemezhasználat mekkora? Tehát nem a memo, nem a cpu, hanem a hdd?
-
Drizzt
nagyúr
Esetleg a windows.old, előző xp-t, amim vista előtt volt, azt vissza lehet valahogy éleszteni?
-
Drizzt
nagyúr
Na mostmár használhatatlanul kezd lelassulni, pedig korábbi időpontra visszaállítás is megvolt.
Xp-t úgy vissza lehet tenni, hogy simán nyomom az installt a cd-jéről, vagy valami sipákolni fog?
-
Drizzt
nagyúr
Bakker, valamiért néha egy-két alkalmazásom most rendesen 5-10 mp-ekre teljesen megáll a Vistával együtt, nem tudom mitől, de hihetetlenül zavaró.
-
Drizzt
nagyúr
A betűméretet be lehet állítani nagyra, meg kicsire. De nagy esetén csomó ikont is felnagyít, meg egyéb gebaszok vannak, néhol rosszul töri a szöveget stb. Mit tegyek ez ellen? 20"-os lcd-n nagyon kicsik a betűk, szeretném a lehető legjobb olvashatóságot elérni, de az alap betűk cleartype-pal is annyira elegek, hogy hamarosan -4-es legyen a szemüvegem...
-
Drizzt
nagyúr
Kérdésem. Feltettem a Vistát, tehát most 1 partíció, Vista. Meg tudom most ebből az állapotból kiindulva akkor csinálni, hogy legyen egy XP-m is? Akár egy másik partíción? És akkor valahogy a másik rendszer alá installált dolgokat el tudom majd indítani mindkét rendszerrel?
-
Drizzt
nagyúr
Most az előbb kemény volt, egy 366 megás rarolt fájlt 3 mp alatt kitömörített.
Lehet, hogy letöltés közben rájött, hogy hamarosan szükség lehet rá.
-
Drizzt
nagyúr
Minden más mi? Pl.: Firefox, vagy mi? Hogy állítottad be? Úgy, mint ahogy anno bejött xp-ben is ie indításakor az az internetbeállító ablak?
Nekem másképp kellett, mert a chello olyan, hogy rögtön helyi hálóról csatlakozik, nekem csak a mac adressem kellett beállítani, de adsé-nél azt nem kell.
-
Drizzt
nagyúr
Azt figyeltem meg, hzogy nemcsak hogy sokat kerreg a vinyó, de néha rendesen eltűnik 3-4 giga szabad hely egy idő után. Mi lehet Vista ultimate-s szolgáltatás, ami zabálhatja a helyet ennyire?
Home, meg Ultimate miben különbözik? Kevesebb szolgáltatás? -
Drizzt
nagyúr
Ha emlékezetem nem csal, akkor az indexelés lehet az oka annak, hogyx lassan törlök, nemde? Elvégre is az indexek adatmódosításnál sokat lassítanak, s kereséseknél gyorsítanak, hát szerintem meg fogom próbálni kikapcsolva is a gépet, mert sok fájl törlése így marha sokáig tart.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
moonman #2502 üzenetére
UAC-vel nagyon sokat találkoztam, gyakorlatilag mindent amit elindítok igényelte, kezdve a total commandertől a bsplayerig.
Töltési idő az, amikor fogod, s elindítasz valamit, ami installálva van. Az kb. olyan, mint XP alatt volt. Viszont a telepítések úgy emlékszem azért rövidebbek voltak Xp alatt. Indexelés csak a kereséseket gyorsítja, amit felhasználó indít, vagy valahogy mondjuk a játékok is ki tudják használni? Ha nem igazán, akkor szerintem kikapcsolom. -
Drizzt
nagyúr
válasz
moonman #2498 üzenetére
Én kikapcsoltam. Az tűnik fel egyénként, hogy a telepítések azok, amik jóval lassabbak, mint xp alatt voltak. Töltési idők minimálisan nőttek talán.
És Vista tűzfal, vagy inkább valami más? Pl.: Comodo tök jó volt nekem, jó lesz az itt is, vagy inkább a Vistásat erőltessem? -
Drizzt
nagyúr
válasz
s7evcsenko #2494 üzenetére
Mert nem is mappa. Írd be a startmenü keresősorába, hogy regedit.
-
Drizzt
nagyúr
Még egy másik: be lehet állítani valahol, hogy rendszergazdaként futtatásnál ne kérdezzen rá, hogy tényleg rendszergazda akarja-e futtatni a cuccot? Elvileg valami felhasználói fiókok menedzselése rész indul ilyenkor.
Nah, erre meg is van a megoldás, tényleg a felhasználói fiókoknál kell állítani, akkor már csak az okulás miatt em törlöm ki.
Valamint Superfetchnek meg lehetne mondani, hogy mondjuk max. 5 mp-ig menjen?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Messzilátó #2477 üzenetére
A hálókártyának ha beállítod a fizikai címénél a mac adresst, az nem segít? Csak egy tipp.
-
Drizzt
nagyúr
És egy utolsó láma kérdés elalvás előtt: be lehet állítani azt, hogy mekkora területen tárolhat visszaállítási pontokat, vagy milyen gyakran hozhat létre? Mert először kb. minden 20 percben csinált egyet, ki is kapcsoltam hirtelen felindulásból. A lemezsebesség néhol nagyon lassúnak tűnik? Valami varázsdriver kéne esetleg?
-
-
Drizzt
nagyúr
Bsplayer nem engedi magának a regisztrációt, azt írja ki, hogy nem tudja magát felülírni. Namost akkor mi a pék van...
Tudtok helyette ajánlani valami mást, ami Vista alatt megy, s feliratot nyom? -
Drizzt
nagyúr
válasz
s7evcsenko #2454 üzenetére
Úgy nézem most, hogy néha abbahagyja, de miután belépek valamibe, aztán kilépek, rögtön elkezd kerregni vagy 1 órát, de közben megy minden, csak marha idegesítő, mert hangos.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
rétisün #2451 üzenetére
Xp-re tettem rá, de ugyanarra a partícióra. Akkor most van esélyem arra, hogy esetleg vagy visszatérjek a korábbi verzióra, vagy valahogy így is csinálni dual bootot. Mondjuk az egy partíció miatt szerintem kizárt.
Meg ha feltelepítek valamit Xp alá, az Vista alatt nagy eséllyel nem fog menni, csak ha oda is telepítem, nem? Hát, nehéz kérdés...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Vistaboy #2439 üzenetére
Jah, az a kis nagyító melletti sor az futtatás?
Hát, veszettül kerreg végig a vinyó, s minden tök lassú is emiatt, meg ahogy nézem nem annyi hely szabadul fel, mint amennyit törlök, pedig lomtár kikapcsolva. Van még problémám egy rakás. Ha a vinyó végre megunná a b*szkódást, akkor már örülnék, de megy vagy 4 órája. -
Drizzt
nagyúr
Amióta felraktam a Vistát, a vinyóm egyfolytában jár. Ez valamikor el fog múlni, vagy életem végéig vinyókerregést kell hallgatni?
-
Drizzt
nagyúr
A Vistás tűzfalat megéri lecserélni, vagy jó lesz az nekem? Comodora cserélném esetleg, ha indokolt lehet.
Üdv a klubban. -
Drizzt
nagyúr
Egyébként érdemesebb egy korábbi verziót felrakni, vagy sp1 beta is okés?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
laragirl83 #2309 üzenetére
Hmmm? Nem megy dvi-vel a monitorod, vagy micsoda?
-
Drizzt
nagyúr
A konfigom alapján számíthatok arra, hogy valamihez nem lesz driver? A hétvégén fel szeretném rakni a Vistát, mert most besokalltam az XP-től.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMEREK!! EZ A KÁRTYA...NEKTEK LETT KITALÁLVA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest