- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
gfefe
őstag
Üdv mindenkinek. Vki dobna a 7201 es buildhez egy magyar MUI-t?
32 és 64 biteshez.Köszi előre is... Vissza néztem és amit 3. a körül linkelt vki ide a topikba már nem él sajna..
thx előre is.
-
pincehely
addikt
5 percenként nézegetem a linket, hogy mikor lesz már elérhető a magyarítás, de csak nem akar az lenni.
Valami infó, hogy mégis mikorra várható? -
sanyixXx
senior tag
hali!
meddig tudom az RC1-et használni a licenckulcsommal? MS-től kértem kb. 1 hónapja.
köszi
-
kw3v865
senior tag
Feltettem a 7201-et. Nagyon gyors!
Azonban akadt egy kis problémám vele: nincs hang
A legújabb Realtek v2.26 drivert tettem fel, ALC889A típusú integrált hangkarim van.
Találkoztatok már ezzel a porblémával? -
RootRulez
félisten
Tegnap bizonyos okoknál fogva le kellett törölnöm az Office 2007-et most pedig újra feltettem, de nem akar menni, illetve megy, de pl excel hiányol egy fájlt "stdole32.tlb" leOKézom hibaüzenetet, megy tovább az exel indulása akkor eljön egy konfigurálásos ablak ami eltart akár percekig)
Ami azt illeti elég kellemetlen, 2-3 percet várni, míg megnyit az office egy fájlt legyen doc xls vagy akármi -
pincehely
addikt
válasz
gamerkiller #26275 üzenetére
Nekem sem lehet beállítani a 75 hz-et,
-
_ak_
addikt
jaj de nagy mítoszok vannak itt formázással/particionálással kapcsolatban.
Kár, h én sem tudom pontosan, de vmi olyasmire emlékszem, h csak régen volt nagy jelentősége, h milyen partíciókat hozunk létre, mert vmilyen úton módon limitálva voltak a későbbi particionálási / rendszer telepítési képességek. Ill persze most is számít, mert logikai partícióra nem fog senki sem rendszert telepíteni. Igazából egy átlag usernek, ha van négy elsődleges partíciója, az abszolúte tökéletes neki.
A formázás viszont egyszerűbb téma. Mindegy, h gyors format vagy lassú format, egyik sem törli fizikailag az adatokat, mindössze a már írt területet szabadnak jelöli, így ha vmi adatot ír a vinyó, akkor rá ír már oda is. A kettő közti fő különbség, h a lassú format ellenőrzi a lemezt bad sectorok után is. A másik emlegetett formázás a mély formázás, de ezt tudtommal inkább szervizelés gyanánt használták, ha vmi meghibásodás történt, mert ez törölte pl a bad sectorokról tárolt infót is. Viszont manapság, a modernebb vinyókat nem lehet egyáltalán mély formázni, ill ha sikerül is, akkor is valószínű, h az utolsó körét futotta volna fej a lemezen. Ha házilag minden el akarunk távolítania lemezekről akkor pl nyomhatunk egy secure eraset (feltéve ha támogatott biztonsági funkciók közt ez szerepel, de úgy tudom, h az ilyen pár száz gigás vinyók mind támogatják már) vagy egy 3rd party particionáló progival min. 3szor felül írjuk az egész lemezt formázás során (szintén külön opció szokott lenni). De sajnos (vagy sem) a megfelelő programokkal és berendezéssel, még ezek után is lehet találni helyreállítható információt.
Tisztába vagyok vele, h az információim hiányosak, főleg a particionálást tekintve, de ha valaki jobban tudja, akkor igazán leírhatná, h végre tisztába legyen téve a dolog, mert lassan kezd rossz irányba elfordulni a dolog.
szerk.: jó lassú voltam, na sebaj, legalább kiírtam magam
szerk2.: ez a formázósdi azért is vicces, mert már anno 3210esen is "simán" helyre lehetett állítani telefonszámokat vagy smseket. A simán persze nem teljesen helyt álló, mert speciálisabb eszközök és programok kellettek hozzá, amiket megszerezni sem piskóta. Hozzá teszem, h ilyet nem láttam élőbe, csak olvastam a témáról.
-
virkir
veterán
válasz
Neil Watts #26285 üzenetére
Adj nekem egy újrapartícionált vinyót amin voltak adatok és nem írtad legalább 2-3-szor felül és meg fogsz lepődni mennyi mindent vissza lehet állítani belőle.
Még a teljes formázás sem törli az adatokat csak ellenőrzi a HDD-t. -
fatal`
titán
válasz
Neil Watts #26285 üzenetére
Adatokat nem törli, csak mikor a helyükre pakolsz. Nem használtam teljes formázást a win2k óta és nem is látom értelmét.
-
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni? Win 7 alatt msn 8.5 van, de próbáltam az újat is, minden műxik 1 kivétellel:
A webcamerán ha csak hanggal hívok, akkor jó műxik rendesen, de ha képpel együtt, akkor csak mutatja a töltést, és lefagy....
VX-1000 a kamerám, a legújabb driverrel.HELP!
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Feltettem a virtuális XP-t, mert a nyomtatóm csak azon keresztül megy. Felszerettem volna telepíteni rá az office-t, ami egy a win 7 által használt mappában van, de nem talált a mappában néhány rar fájlt, amiket kicsomagolva tudtam volna telepíteni. Előtte már feltelepítettem a win 7-re, akkor nem volt vele gond.Kiléptem az xp-ből és azt tapasztaltam, hogy már win 7 alatt is eltűntek a fájlok. Ráadásul még felszerettem volna telepíteni egy vírusírtót, a win 7 alatt levő download mapából, de a mappa üres volt.Ismét kiléptem a virtuális xp-ből, gondoltam, majd pendrivera teszem, majd onnan telepítem, de az xp mindent eltüntetett, az összes letöltésemet, tölthettem le mindent újra. Tapasztalt valaki hasonlót? Valami megoldás volna rá esetleg? -
_ak_
addikt
válasz
Criton #26280 üzenetére
egyel régebbi kell, mint az aktuális. azzal nem volt ilyen gond. (4.2re gondoltam)
Más. Megkérdezlek titeket is hátha. Ugye volt az a képszéteséses problémám, mert az alap driverrel a gma 4500mhdhoz a w7 csak a dedikált 32mbot kapta meg. Ezt látszólagosan megoldotta az intel legfrissebb vista 64bites drivere, ami a shared video memoryból (több mint 1gbból) nagyvonalúan oda passzol még 64megát, de sajnos ez sem bizonyult teljes értékű megoldásnak.
2 visszatérő problémám van. az egyik, h időközönként leáll a driver, majd újra indul. legalábbis vmi ilyesmit kapok balloon tipp ként, emiatt eddig szerencsére nem volt semmi fagyásom/bsod-m.
A másik gondom, h HD filmek lejátszásánál, főként a DXVA támogatott lejátszásoknál, viszont ugyan úgy csúszik szét a kép, mint a win esetében. Ez viszont már a vistánál is előjött, igaz sokkal-sokkal ritkábban és kevésbé torzultak el a videók.Tettem egy próbát is a w7 alatt, mégpedig, h átváltottam a klasszikus nézetre és ezzel látványosan alátámasztottam magam, h bizony tényleg a kevés ram miatt van a probléma.
Egyrészt a gyári w7 updates 32megás, dirverrel sem csúszott szét a kép, másrészt a vista 64es 96megás kombóval is érezhetően jobbak voltak a videók, igaz még mindig nézhetetlenek, de legalább volt már pár mp amikor egybe volt a kép.Mind ezek tudatában csak most jött a csavar. Míg az eddigi notikba, a biosba láttam olyan opciót, amivel növelhettem a video memory-t, nálam nincs erre lehetőség. Az intel oldalán annyit sikerült csak kibogarászni, h dinamikusan adagolja a rendszer a shared memoryból a vganak a szükséges mennyiséget. Egész pontosan maximum 1283mb-ig. Ebből a rendelkezésemre áll még 1155mb. Hogy tudnám ezt mozgosítani? Regisry hack vagy driver hack kéne? Fél napom ráment már a guglizásra, plusz a lenovo community fórumba is bekérdeztem, de eddig minden erőfeszítésem hiába való volt.
-
Criton
veterán
én is észre vettem, hogy a PowerISO nem teljesen működik megfelelően a Windows7 -el, van hogy zabálja a memóriát vagy a Virtuális meghajtó egyszerűen eltűnik az Explorerből(Total Commander meg látja).
Majd ha kiadnak újat Windows7-re akkor teszem fel én is.
-
Clemi
veterán
válasz
pincehely #26272 üzenetére
Kipróbáltam ls is Total Commanderrel a másolást. Úgy tűnik az egész ISO fájlt berántotta a memóriába, mert felugrott 37%-ra a RAM használat (a 6 GB-ból).
Ugyenekkor (ugyanazt a fájlt akartam másolni ugyanonnan ugyanoda) az intézővel is ki akartam próbálni a másolást, és ezt a hibaüzit kaptam:
Most nincs időm szórakozni, hogy mi a fene ez, mennem kell melózni.
-
Criton
veterán
válasz
Neil Watts #26276 üzenetére
"A Windows beépítettjével (ami install alatt van) vagy GParted"
pont ezt veséztük ki tegnap este, hogy a Windows(Vista,Windows7) beépítettjével csak logikai (és nem kiterjesztett) meghajtó jön létre ami nem annyira egészséges. De azért köszi az információt
-
pincehely
addikt
Új tünet:
Total Commanderben nagy file(ISO) másolásánál a ramhasználat 98%ig kúszott, vagyis megevett 4 giga ramot.
Ennek örömére a gép használhatatlanná vált, és a másolás is nagyon hosszú időt vett igénybe.
Hasonló probléma valakinek a 7201X64-el? -
Kukti
tag
válasz
Criton #26265 üzenetére
nyugi a logikai meghajtók particiók nem fognak elszállni.
az elsődleges partició azért van hogy arról tudj bootolni.
szóval ha ne adj BSOD meghal a primary particion akkor sem lesz gond. a logikai részek megmaradnak. és amikor újraformázod és újratelepíted akkor újra elsődleges lesz.a felosztás jó. pont ahogy én csinálnám. esetleg a biztonság kedvéért a nagy 1TB-os vinyón is hagynék egy kisebb elsődlegest, arra az esetre ha behalna másik vinyó 0. sávja. mert akkor a nagyra ki tudnád menteni a szükséges adatokat, egy gyors telepítés után.
-
Criton
veterán
válasz
virkir #26266 üzenetére
2.kerület - de ha kell kocsival eltudok menni, de ezt már akkor szeretném megcsinálni mikor megvan a végleges Windows7. és szerintem priviben kéne megbeszélni
hackeeeee : remélem, komolyan rendszer telepítés nem az erősségem vagy is ezek az új oprendszerek ( Vista, Windows7 ) - Linux megy, programozás megy, programok mennek, hardver, vízhűtés szerelés megy szóval minden, csak ez nem, és szeretem ha rend van egy rendszer körül
-
virkir
veterán
válasz
Criton #26261 üzenetére
Namégegyszer.
Ha partícionálsz akkor először mindig egy elsődlegest hozol létre tehát az 1 Tb-os ha egyben hagyod akkor az mindenképp elsődleges lesz.
Amennyiben nem akarod a teljes HDD egyben hagyni akkor az első lépésben megcsinálsz egy x méretű elsődleges partíciót.
Második lépésben a fennmaradó helyre meg egy kiterjesztett partíciót.
A harmadik lépés, hogy ezt a kiterjesztett partíciót tovább osztod logikai meghajtókra kedved és tetszésed szerin akár 100 darabra.
640GB
c : 100Gb Elsődleges/Primary
d : 200Gb [P][/P]kiterjesztett
e : 100Gb 540Gb Logikai [P][/P]kiterjesztett
f : 240Gb [P][/P]kiterjesztett
Ha nem vagy túl messze a XVI. kertől akkor megbeszélhetjük, hogy elmegyek, igaából elég egyszer látni, hogy mit kell csinálni.
-
Criton
veterán
ha jól emlékszem, Windows7 meg Vista esetében is mikor az ember tud particiónálni akkor megtudja adni, hogy melyik legyen logikai meg kiterjesztett ha jól emlékszem.
a felosztás amit írtál egész jó. Itthon nem nagyon programozok főleg azzal nem amivel munkám során kell, nincs nekem annyi pénzem, hogy a licencet megvegyem
nos akkor :640GB
c : 100Gb (logikai) kell, játékok, programok stb...
d : 200Gb(kiterjesztett)
e : 100Gb(zene(meg valami) - kiterjesztett)
f : 240Gb "kb" (film I. - kiterjesztett)1TB
g : 500Gb (logikai)
h : 500Gb (kiterjesztett)vagy kompletten 1TB-ot meghagyni logikai meghajtónak ?
ez így milyen ?tegyük fel, késöbb a c újra kell raknom, akkor a kiterjesztett meghajtók repülnek vagy nem ?
-
Kukti
tag
válasz
hackeeeee #26262 üzenetére
az hogy egy rendszernek mennyi kell az tényleg felhasználó és szokás kérdése. ki hova telepít meg ilyenek. szóval ez mindenkinek saját dolga, csak több legyen a minimum szükségestől. (én pl jobb szeretek mindent a rendszerre telepíteni.)
az meg hogy melyik meghajtó elsődleges és logikai szerintem már sokat nem számít.
nálam pl majdnem minden elsődleges és ami van logikai azon belül is sikerült egy elsődlegest csinálnom. mégis minden megy szépen és nincs probléma.
szóval ez egy olyan kérdés amivel ráérünk akkor foglalkozni ha gond van vele. szerintem -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Criton
veterán
válasz
hackeeeee #26257 üzenetére
tegyük fel, törlök minden partíciót újra rakom Windows7-et(majd a véglegeset már) a 640gb-ból lecsípek annyit amennyi a c-nek kell a többi részhez nem nyúlok felrakom a rendszert és utána ott lemezkezelővel a többit elvileg megtudom csinálni kiterjesztettként, az 1tb os meg lenne logikai mert oda nem csinálnék partíciókat csak 1-et.
-
Kukti
tag
válasz
Criton #26251 üzenetére
nos a te helyedben ha ekkora kapacitással bírsz én a következő felosztást használnám.
a 640Gb os vinyódból csinálnék legalább 3 particiós megoldást.
100Gb a rendszernek (ha egy mindennel megáldott totál teljes + neked programozós progikkal sem hiszem hogy kifogynál rajta a helyből)
150-200 Gb egy utils partició hogy a szükséges driverek progik iso és egyéb fileok mentéseknek legyen egy hely.
a maradékra meg mehet ami jól esik. a többi vinyód meg tetszés szerinthackeee : igen ez igaz, a normál alaposabb formázás ezt próbáltam a "fiók borogatással" szemléltetni, de tovább is tart mint a "cimke" letépése
az hogy meg miért tüntek el a logikai meg egyéb funkciók jelentősége ? szerintem itt a redmondi srácok kicsit linuxosra vették a figurát és másfajta talán közvetlen hardver és sector címzést használnak. de ez csak egy laikus tippp
szerk: ja és persze win 7 telepítőből csinálnám meg mindet. mert gyors és jó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Criton #26255 üzenetére
Akkor jó.
Szal végülis, rajtad múlik, hogy hogy csinálod meg a partíciókat. Én azt mondom, hogy ha van lehetőség, akkor xp alatt, xp lemezkezelővel kell partícionálni. De hát, ki mit szokott meg.
Hát, nekem nagyon régóta külön vinyón van a rendszer. De volt olyan is, hogy osztott vinyón volt, első partíción.
Hát, megcsinálhatod Win7, vagy Vista alatt is, csakhát akkor az lesz, ami végülis most, hogy minden meghajtó elsődleges lesz.
Hát, 40-50gb elsődlegesnek, a többi mérete tőled függ, hogy minek mennyi hely kell, azok kiterjesztettek, logikaiak, HA xp alatt csinálod, ha Vista, vagy Win7 alatt, akkor ezek is elsődlegesek lesznek.
-
Clemi
veterán
Akkor én is bele vau vau
Nekem sincs az a ~100MB-os partició. Én mindíg úgy telepítem, hogy a W7 telepítőjében az advanced options alatt törlöm azt a particiót ahová teszem a W7-et, majd kijelölöm és egyszerűen nyomok egy next-et. (Se létrehozás, se formázás)
-
Criton
veterán
teljes mértékben, én mint hülye formzázás meg particiónálás terén tök jól megértettem
köszönömprogramozni meg gépet összerakni tudok, de oprendszer telepítésnél háááááááát
hackeeeee : szóval te csak a rendszernek 1db hdd-t javasolsz
- szerintem az most nem nagyon lesz, nemrég költöttem kisebb összeget a gépre + júliusban áttérek vízhűtésre ami megint nem olcsó így már asszonykára nem sok marad
(míg más utazást tervez, addig én a gépemet meg a kocsimat
)
tegyük fel, nem xp-szeretném a particionálást nem is partiton magical, akkor még milyen megoldás van ?
nos van a 640gbos hdd : erre szeretném a rendszert, külön partíciót a fontos dolgoknak, és harmadiknak meg minden más. az 1tb os vinyo meg 1 partíció vagy 2 film+zene , te ezt így hogyan osztanád fel ? vagy hogyan csinálnád ?
a végén ott tartok, hogy megkérlek hogy gyere el hozzám, és segíts
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Criton #26248 üzenetére
Öhm, annak idején leszoktam a partíciómagic-ről, mert nagy vinyókkal néha nem tudott elbánni, és hibákat írt, és nem csinálta meg a partíciót, ezért szoktam rá a xp lemezkezelőjére.
Ez nézőpont kérdése, hogy hogy. Attól függ mire kell a vinyó.
Úgy kell megosztani, sztem csak a rendszernek érdemes külön vinyót adni, vagy külön partíciót létrehozni, hogy 1szerű legyen az újratelepítés, ennek pl. mondjuk 40-50gb, biztos ami biztos, ez az elsődleges, többi a kiterjesztett,logikai.
Ha másik vinyó egyben marad, az meg elsődleges, az egész.
Remélem érthető voltam.
@Kukti: Ez szép és jó, csak elgondolkoznék, hogy hogy dúr le pl egy 640gb-s vinyót egy format, amikor 1 gyorsormat kb 10mp, a teljes meg x óra. Szal sztem kicsit alaposabb a teljes formázás.
Ez nézőpont kérdése, hogy ki mit használ, én nem szeretem a gyorsformázást, de az új rendszerekben már nincs más, sem a Vistában, sem a Win7-ben. De mondjuk azt akkor sem értem, hogy a kiterjesztett, logikai meghajtó miért tűnt el, mármint miért nem lehet csinálni.
-
Kukti
tag
válasz
Criton #26226 üzenetére
nos teljesítmény és gyorsaság kérdésében nem tudnék tisztességgel válaszolni mivel már megkopott a tudásom nekem is.
a lényeg az hogy sebességbeni külömbséget nem fogsz tapasztalni csak azért mert valamit gyors vagy netalán mély formázással csináltál.
a sebesség és a külömböző képességeket az adja meg hogy milyen file rendszert használsz.
pl a fat32 -ben ha jól rémlik nem volt naplózható és maximum 128Gb os particiókat tudott kezelni 4Gb maxos file mérettel, mig az NTFS akár 2TB -os particióval is megbírkózik, és a file méret lehet akkora mint maga a partició is. de a naplózás és a nagy file méretek miatt az NTFS lassabb mint a FAT32, viszont a mai OP-k megkövetelik vagy jobban szeretik az előbbit a már említett naplózás miatt.
Pl ezért van hogy nincs lemezkarbantartó mint win95-ben ha áramszünet után visszakapcsoljuk a gépet.a lényeg tényleg annyi csak amit alig fogsz észrevenni. egyszerű példával élve.
van egy szekrényed amiben rengeteg fiók van, és ezekben a fiókokban van minden adatod.
ha gyorsformázást nyomsz akkor csak letépkeded a fiókokról a cimkéket amire rá volt írva mi van bennük. ha mélyformázod akkor eggyesével kiveszed a fiókot és kiborítod.a gép ezt a kiborítást nem csinálja meg csupán felülírja. lehetséges hogy kicsit lassabb a felülírás mint a szűz táblára írás de minimálissal, mert itt a nem felhasznált fiókrészeket nullázza.
remélem érthető és kimerítő választ adtam
-
Criton
veterán
válasz
hackeeeee #26243 üzenetére
gondolom,hogy nem jó, mert tudom, hogy XP amire nem a rendszer ment azt mind kiterjesztettre rakta, a másik hdd-t meg logikainak és így tovább.
A Partiton Magic megcsinálja a kiterjesztett particiót is ? Szóval megmondom neki, hogy c: legyen a logikai(rendszer) d: meg e: viszont kiterjesztett (ez lenne a 640gb -os hdd)
hackeeeee: te a két hdd-t hogyan particionálnád be és melyikre és hogyan nyomnál egy teljes formatot pld a Partiton Magical ?
Csabee.: - ja már nem tudom, hogy hova rakjam a letöltéseimet
-
pzstm
titán
válasz
Csabee. #26241 üzenetére
Hibajavításra jó ha jól rémlik...ismerősnek nforce chipsetes alaplapra felrakta a drivert, nem akart bebootolni a gép.
Bebootoltam neki DVD-ről, Repair-re mentem, és 5 perc alatt meggyógyította....
hogy Technet szemináriumot idézzek: "Tisztább, szárazabb érzést" biztosít az embernek, ha ott van az a kis 100megás partíció
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Csabee. #26237 üzenetére
Ahogy mondod. Mert nálam sincs, és ismerősnek sem csinált...
@Criton: Ott lényegében minden meghajtó elsődleges.
Ahogy írja is.
Én nekem ez sosem tetszett, ezért nem partícionáltam sem Vista, sem Win7 alatt. Sztem nem véletlen találták ki a kiterjesztett, és a logikai meghajtót.
-
Criton
veterán
-
Csabee.
nagyúr
válasz
hackeeeee #26234 üzenetére
ezzel azt akarod mondani, hogy teszem azt én leformázom a HDD-met egy Partition Managerrel, csinálok egy 40gb-os particiót, és utána bebootolok win7 dvd-ről és telepítésnél kijelölöm a 40gb-os particiót, akkor simán feltelepül, és nem hoz létre 100mb-os particiót?
Illetve ha win7 alól hozok létre 40gb-os particiót akkor meg lesz +1 100mb-os partició is?
-
momo2828
tag
Találkozott már valaki olyan buggal, hogy egy 40gigás vinyóról 41,4Gb "törölt le" , illetve ürített ki a lomtárból a win7?? mikor csak 1**Mb-os mappa volt benne..
-
pzstm
titán
Step one: from 10 to 15 June will be the last public build is available for corporate partners Microsoft, this "public" assembly will be assembled:
6.1.7229.0.winmain.090604-1901. Since then and up until the final RTM release is no domestic partnership, or the assembly will not be available.
* (We are talking about formal access assemblies and can escape anything in the network, even the latest current build: 6.1.7230.0.winmain.090605-1900 - and this assembly may be RTM Escrow assembly).
Step Two: just since mid-June will be collected in the assembly - the candidates for the final RTM release, none of these assemblies will not be distributed to partners.
Step three: final RTM release of Windows 7 will be collected until the day of the summer solstice that is, until 21 June! In Microsoft realize that the case should be initiated prior to finish it before this mysterious date!
Since June 19, you may receive the RTM release of Windows 7 and the Internet.
Finish?: Since the assembly in the RTM release of Microsoft will be a closed test release before signing (sign-off), before the end of these procedures, no one can argue what will become an official build, the final RTM release of Windows 7.
The forthcoming assembly RTM build is not suggested that it would immediately appear on CONNECT'e or the subscribers to MSDN.
Be careful with this point a mass of false information about the final release. We will promptly inform you!Aki megérti az most örül, tapsikol, és várja mikor hozok következő adag friss, ropogó infót
-
pzstm
titán
6.1.7137.0.winmain.090521-1745 - build leaked to web
6.1.7138.0.winmain.090522-xxxx
6.1.7139.0.winmain.090526-xxxx
6.1.7140.0.winmain.090527-xxxx
6.1.7141.0.winmain.090528-xxxx
6.1.7225.0.winmain.090529-1930
6.1.7226.0.winmain.090601-xxxx
6.1.7227.0.winmain.090602-хххх
6.1.7228.0.winmain.090603-хххх
6.1.7228.0.winmain.090603-19xx
6.1.7229.0.winmain.090604-1901
6.1.7230.0.winmain.090605-1900 - actual build in winmain branchWindows 7 with Service Pack 1 winmain_sp branch:
6.1.7141.0.winmain_sp.090528-2045
6.1.7225.0.winmain_sp.090529-2022
6.1.7227.0.winmain_sp.090602-2110 - build leaked to web in VHD file - WZT
6.1.7228.0.winmain_sp.090603-20xx
6.1.7229.0.winmain_sp.090604-20xx
6.1.7230.0.winmain_sp.090605-20xx
6.1.7230.0.winmain_sp.090607-2000 - actual build in winmain_sp branch -
Criton
veterán
válasz
hackeeeee #26227 üzenetére
xp nél ha formázok akkor utána azon a partíción rögtön elkezdi telepíteni az xpt, vagy az fdiskre gondolsz ?
kiterjesztett meghajtót nem szoktam csinálni, többnyire mindig logikai, mert van nálam a c/d/e ez a 640gbos hdd-n van. Tegyük fel, ha d+e kiterjesztett és én késöbb felrakom a végelegeset és újra szeretném particionálni akkor gondolom buktam a kiterjesztettet is, logikainál ez meg nincs
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Criton #26183 üzenetére
Általában XP lemezkezelő, másik gépben. De persze ez nem mindig, most is pl Win7 telepítővel volt formázva a vinyó, meg ha majd megy vissza a Vista, akkor is azzal lesz.
Ha van teljesen új vinyód, akkor XP lemezkezelővel partícionáld be, és formázd le. Win7 alatt valahogy nem jó a lemezkezelő, mert nem lehet kiterjesztett, logikai meghajtót csinálni, mondjuk ez már Vista alatt sem lehetett, nem tudom, hogy miért.
Sry, hogy csak most válaszoltam.
-
Criton
veterán
tegyü fel, a HDD még sohasem volt teljesen formázva csak gyors formázva, legyen az rendszer vagy háttér hdd, a gyors formázgatás mennyiben befolyásolja a hdd teljesítményét ill az oprendszer gyorsaságát stb.. mint egy teljes format.
sajna még nem nagyon világos, én meg szimplán sz*rul teszem fel a kérdéseket
-
front3r
őstag
Már kezdenek szivárogni a híresztelések hogy pár nap és nemsokára kiszivárog a netre a build 7230, ami már az RTM-Escrow. Majd a telepítésnél a licensz információknál ez úgy is kiderül...
-
Kukti
tag
válasz
Criton #26209 üzenetére
nem lesz semmi bajod a win 7 formázóval. nagyon extrém helyzetnek kell lenni hogy az behaljon. nyugodtan megcsinálhatsz vele bármit.
a gyors formázás ténylegesen nem törli a vinyót csak a kezdő biteket állítja 0-ra, hogy minden progi üresnek lássa. ha valami mégis kéne a töröltnek látszó adatok közül akkor egy erre speciálisan készített progival pl GETDATABACK visszaállíthatod. Ha az adatokat ténylegesen törölni akarod, akkor jöhet szóba a normál, vagy "mély" formázás ( "/u") ami ténylegesen törli a sectorokat. (a normált talán vissza lehet állítani az utóbbit nem)
egyébként ha a régi módszerekhez akarsz visszanyulni akkor keríts elő egy win 95, vagy dos boot lemezt, és arról bootolva az FDISK progival lehet szerkesztgetni mélyformázni particionálni, bár NTFS-t nem biztos hogy tudnak kezelni inkább FAT32-t.
-
BullKoxa
őstag
Köszi szépen!Akkor magyarul a 7201-telepítsem ahogy szoktam,mert mindig formázom azt a lemezt amire tenni szeretném az új rendszert!(ami jó a mostani Win7-em 7100 programok azok jók lesznek az újon is 7201-en?)köszönöm mára mert holnap meló!
-
pzstm
titán
válasz
pincehely #26210 üzenetére
Tudomásom szerint nem elég újraformázni, hanem újrapartícionálni kell a vinyót, hoyg ne hozza létre a system restore partíciót.
Gondolom azt akartad mondani, hogy semmi szükség újraparticionálni (értsd: nem új méretű partíciókat kell létrehozni), hanem amina rendszer volt azt a partíciót törlöd, majd ugyanakkorát létrehozol, formázod, (és igenis létre fogja hozni a 100megás System Reserved partíciót, amibe senki nem hal bele, és nem akar rosszat senkinek az a csórékám) és a frissen formázott partícióra rakod fel aWin7-et....
Gondolom Te is ezt akartad mondani
-
pincehely
addikt
válasz
Criton #26190 üzenetére
Ha nem win 7 telepítővel akarsz formázni, akkor használj Vista, vagy Xp telepítő cd-t.
Tudomásom szerint nem elég újraformázni, hanem újrapartícionálni kell a vinyót, hoyg ne hozza létre a system restore partíciót. de ebben nem vagyok biztos.
ezt ugyanúgy megteheted akármelyik telepítőlemezzel. -
BullKoxa
őstag
Köszi mindenkinek!
clean instal? Az mi?
-
pincehely
addikt
válasz
BullKoxa #26203 üzenetére
Még windowson belül indítsd el a telepítőt, és fel fogja ajánlani a frissítést, ha Rc-ről akarod ezt megtenni.
Vagy bootlj fel a lemezről és akkor is lesz Upgrade opció.
De mindenképpen a clean install az ajánlott.-saját tapasztalatból is mondom.Nálam sokkal lassabb lett arendszer ha frissítettem, olyan akadozó, töredezett, nem is tudom...érted
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Windows 7 RC Build 7100 van most fent ezt lehet valahogy frissíteni a legújabb Betára?(Nem szeretném újra rakni)Mondjuk erre 7201 nem frissíti fel magát Update-l?
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest