- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Aktív témák
-
_ak_
addikt
Windows cannot use this hardware device because it has been prepared for "safe removal", but it has not been removed from the computer. (Code 47)
To fix this problem, unplug this device from your computer and then plug it in again.
A laptopom dvd írójáról beszél. Hogyan tudnám ezt megakadályozni? Több mint valószínű, h akkor jön elő ez a jelenség amikor akkuról használom, mert be van kapcsolva egy olyan opció, h pár perc tétlenség utána gép kikapcsolhatja a meghajtót (lenovo power manager).Vista alatt nem okozott ez semmiféle problémát, mert amikor kinyitottam tálcát vagy rádugtam a 220-at, akkor újra aktív lett, de itt tényleg csak úgy tudom újra használni, ha fizikailag eltávolítom, majd visszarakom.
Esetleg vmi tipp?
-
_ak_
addikt
Mint kiderült a vga a megfelelő driverrel együtt 'Dynamic Video Memory Technology (DVMT)'-t használ, tehát amikor több vramra van szükség, akkor dinamikusan növeli a annak méretét.
Ezt hogy tudnám felülbírálni, ill ( bevallom magam is egy kicsit képtelen ötletnek tartom) nem lehet valahogy fals terheléssel növelni beizzítani ezt a DVMT? Csak azért merem egyáltalán megkérdezni ezt, mert nem teljesen egyértelmű, h akkor növeli a memóriát, amikor a jelenlegi elér egy értéket (pl 90%), vagy x program adja ki, h most ennyi memóriára lesz szükség ezek beállításához? Az előbbivel nem sokra mennék, ha beigazolódni, viszont az utóbbi még érdekes lehet. Szerintetek?
-
_ak_
addikt
jaj de nagy mítoszok vannak itt formázással/particionálással kapcsolatban.
Kár, h én sem tudom pontosan, de vmi olyasmire emlékszem, h csak régen volt nagy jelentősége, h milyen partíciókat hozunk létre, mert vmilyen úton módon limitálva voltak a későbbi particionálási / rendszer telepítési képességek. Ill persze most is számít, mert logikai partícióra nem fog senki sem rendszert telepíteni. Igazából egy átlag usernek, ha van négy elsődleges partíciója, az abszolúte tökéletes neki.
A formázás viszont egyszerűbb téma. Mindegy, h gyors format vagy lassú format, egyik sem törli fizikailag az adatokat, mindössze a már írt területet szabadnak jelöli, így ha vmi adatot ír a vinyó, akkor rá ír már oda is. A kettő közti fő különbség, h a lassú format ellenőrzi a lemezt bad sectorok után is. A másik emlegetett formázás a mély formázás, de ezt tudtommal inkább szervizelés gyanánt használták, ha vmi meghibásodás történt, mert ez törölte pl a bad sectorokról tárolt infót is. Viszont manapság, a modernebb vinyókat nem lehet egyáltalán mély formázni, ill ha sikerül is, akkor is valószínű, h az utolsó körét futotta volna fej a lemezen. Ha házilag minden el akarunk távolítania lemezekről akkor pl nyomhatunk egy secure eraset (feltéve ha támogatott biztonsági funkciók közt ez szerepel, de úgy tudom, h az ilyen pár száz gigás vinyók mind támogatják már) vagy egy 3rd party particionáló progival min. 3szor felül írjuk az egész lemezt formázás során (szintén külön opció szokott lenni). De sajnos (vagy sem) a megfelelő programokkal és berendezéssel, még ezek után is lehet találni helyreállítható információt.
Tisztába vagyok vele, h az információim hiányosak, főleg a particionálást tekintve, de ha valaki jobban tudja, akkor igazán leírhatná, h végre tisztába legyen téve a dolog, mert lassan kezd rossz irányba elfordulni a dolog.
szerk.: jó lassú voltam, na sebaj, legalább kiírtam magam
szerk2.: ez a formázósdi azért is vicces, mert már anno 3210esen is "simán" helyre lehetett állítani telefonszámokat vagy smseket. A simán persze nem teljesen helyt álló, mert speciálisabb eszközök és programok kellettek hozzá, amiket megszerezni sem piskóta. Hozzá teszem, h ilyet nem láttam élőbe, csak olvastam a témáról.
-
_ak_
addikt
válasz
Criton #26280 üzenetére
egyel régebbi kell, mint az aktuális. azzal nem volt ilyen gond. (4.2re gondoltam)
Más. Megkérdezlek titeket is hátha. Ugye volt az a képszéteséses problémám, mert az alap driverrel a gma 4500mhdhoz a w7 csak a dedikált 32mbot kapta meg. Ezt látszólagosan megoldotta az intel legfrissebb vista 64bites drivere, ami a shared video memoryból (több mint 1gbból) nagyvonalúan oda passzol még 64megát, de sajnos ez sem bizonyult teljes értékű megoldásnak.
2 visszatérő problémám van. az egyik, h időközönként leáll a driver, majd újra indul. legalábbis vmi ilyesmit kapok balloon tipp ként, emiatt eddig szerencsére nem volt semmi fagyásom/bsod-m.
A másik gondom, h HD filmek lejátszásánál, főként a DXVA támogatott lejátszásoknál, viszont ugyan úgy csúszik szét a kép, mint a win esetében. Ez viszont már a vistánál is előjött, igaz sokkal-sokkal ritkábban és kevésbé torzultak el a videók.Tettem egy próbát is a w7 alatt, mégpedig, h átváltottam a klasszikus nézetre és ezzel látványosan alátámasztottam magam, h bizony tényleg a kevés ram miatt van a probléma.
Egyrészt a gyári w7 updates 32megás, dirverrel sem csúszott szét a kép, másrészt a vista 64es 96megás kombóval is érezhetően jobbak voltak a videók, igaz még mindig nézhetetlenek, de legalább volt már pár mp amikor egybe volt a kép.Mind ezek tudatában csak most jött a csavar. Míg az eddigi notikba, a biosba láttam olyan opciót, amivel növelhettem a video memory-t, nálam nincs erre lehetőség. Az intel oldalán annyit sikerült csak kibogarászni, h dinamikusan adagolja a rendszer a shared memoryból a vganak a szükséges mennyiséget. Egész pontosan maximum 1283mb-ig. Ebből a rendelkezésemre áll még 1155mb. Hogy tudnám ezt mozgosítani? Regisry hack vagy driver hack kéne? Fél napom ráment már a guglizásra, plusz a lenovo community fórumba is bekérdeztem, de eddig minden erőfeszítésem hiába való volt.
-
_ak_
addikt
válasz
darthsith #26033 üzenetére
csak keményen! le az M$-el! úgy sem értenek semmihez...
Morden24: amikor a szorgalom párosul a hülyeséggel... de tényleg, poénos lenne ezeket összeszedni, később lehetne mutogatni ezeket. Így is a userek többsége elfelejtette, h mi volt anno a most mintapéldának beállított XP-vel. pedig határozottan jót mulatnék, ha elolvashatnám azokat az öreg kommenteket, amik megint csak az ms-t fikázták, mert m iaz h 128mb ram az ajánlott?! meg mennyire szar lesz, h nem fognak futni a régi játékok stbstb.
-
_ak_
addikt
Ha netán máski is így járna.
Java 6 update 14 -
_ak_
addikt
Tiszta rejtély ez a java. Mind az online, mind az offline telepítőt próbáltam simán is és vista sp1 ként is telepíteni, de egyik esetben sem tudja használni a firefox holott, mindegyik esetben bekerül a bővítmények közé és az IE-vel működik is. (32bites telepítőt használtam x86 mappába telepít és 32bites böngészőkel néztem eddig) Szerintem most kipróbálok egy 64bites javát is.
most látom, h van 14es verziójú is w7-re, tudnám mi az istennek kell így elrejteni.
-
_ak_
addikt
Köszönöm a válaszokat, nem tudom, h nálam mi baja lehet.
Online telepítőt szedtem le, méghozzá ezt:
jxpiinstall-6u13-fcs-bin-b03-windows-i586-09_mar_2009.exeSzerintem ez a sima 32bites. Gondolom már csak azért is, mert x86 mappába települt és a 64bites IE alatt nem működik.
-
_ak_
addikt
3.0.10-es Firefox alatt nálam nem indul el a java, pedig a plugin települt és az IE alatt működik is. Nálatok?
-
_ak_
addikt
Mivel időközben lejött a 7201-es build, inkább újraraktam rendszert, de most egy újabb problémába ütköztem.
A T500as notimba egy ThinkPad Bluetooth 2.1 with Enhanced Data Rate típusú BT van a Broadcomtól, aminek eddig a driverét vista vagy w7 rc alatt a online frissítős broadcom telepítőjével frissítettem/tettem fel, de most már az elején egyből megáll azzal az üzenettel, h ez a program nem tudja frissíteni a driveremet, lépjek kapcsolatba a gyártóval.A vistás drivert még nem próbáltam, mert jobban örülnék, ha mégis sikerülne valahogy a broadcomosat telepítenem. Valakinek vmi tippje?
(Tehát a rendszer felismeri a BT-t és telepíti is, csak a hozzá csatlakoztatott bt füles szolgáltatásait nem tudja már felrakni driver hiányában, holott a rendes vistás thinkpad driver vagy az online leszedős broadcom telepítés tartalmazza ezeket.
-
_ak_
addikt
válasz
Neil Watts #25905 üzenetére
Akkor ha váratlan BSOD-m lesz, tudom mire kell gyanakodom. thx!
Amúgy egy napi használat után nem volt semmi ilyesmi, sima RC-n.gamerkiller: ha 64bites win7et telepítettél, akkor az sem kizárt, h buktad a 75hzet. Legjobb tudomásom szerint, legalábbis a 64bites vista, saját maga kezeli a képfrissítést és az nemlehet megbuherálni. DE ezt ne vedd szentírásnak!!
Én anno vista 64 alatt jó pár kört mentem mire feladtam csak, h én 85ről 100hzre akartam emelni, viszont a 60hz teljesen abnormális, tehát nem teljesen reveláns az én tapasztalatom a Te szitudhoz. -
_ak_
addikt
Bár nem tudom, h ez volt-e a gond, de szerintem simán valószínűsíthető. A gyári w7es driver nem csoportosított át memóriát a vga-nak, így a csak a dedikált 32megával gazdálkodhatott, legalábbis a tulajdonságokba ennyit írt. A vistás drivert feltéve viszont alapból kap még 64megát, így most 96megával gazdálkodik és megszűnt a képszétesés is.
-
_ak_
addikt
válasz
promisz #25776 üzenetére
Pont azon filóztam én is, h nem kizárt, h vistában csak egyszerűen beszart volna vmi, míg w7ben tényleg a driverrel van gond. Ami vga-t illeti az egy intel gma x4500MHD. a drivere a win updaten keresztül települt, méghozzá, ha jól tippelem akkor a chipset driverrel együtt.
-
_ak_
addikt
Bár nem hiszem, h konkrétan w7 probléma lenne, mert vista alatt is találkoztam ezzel, igaz sokkal ritkábban. A jelenség nem olyan régóta van meg és először akkor jött be, amikor elindítottam egy 1080p-s filmet a kmplayerrel és az addig szórta a hibaüzenetet magából amíg ki nem lőttem valahogy.
Azóta ilyen szétesésekkel találkozok.
tipp? Bár winupdate előtt nem jött elő, de szerintem ez csak a véletlen műve.
szerk.: leghamarabb a böngészők esnek így szét, ha csak winen belül navigálok akkor ritkább
-
_ak_
addikt
Az input monitoring visszakerült a w7be vagy gyárilag abba sincs lehetőség a mikrofon jelét kinyomni a hangszórókra?
xbox360 audio jelét akarom felerősíteni, mert alapból elég halk, ha csak naturba dugom rá a fülesem és erősítő hiányában ez tűnt a legjobb megoldásnak, de csak most szembesülök ezzel a problémával (és elviekben ezt is a RIAA-nak köszönhetjük
)
-
_ak_
addikt
Feldobtam egy msi notira is a x64 7100est, amibe egy ati xpress 1270 van. a probléma ott kezdődik, h nem tudom 1280x800ra beállítani a felbontást, mert egyszerűen nem ismeri fel sem a vga-t sem azt, h wide monitor van (tehát 1024x768ba van). win update nem talál hozzá semmit (ill generic vagy standard vganak ismeri fel így nem is keres), ati honlapján x1200es szériához nincs w7 driver, a 64bites vistás meg bár települ, de egyik eleme sem indul el ill töltődik be belőle, manuálisan hozzáadva a drivert, meg azt kapom, h ez a driver nem kompatibilis a a w7-el. egyedül vista módba nem próbáltam még feltelepíteni, de kétségeim afelől vannak, h menne. Megjegyzem, h az eddigi 32bites buildekkel semmi hasonló gondom nem volt.
Különösen nem mozgat annyir a dolog, csak gondoltam megosztom eme tapasztalatomat.
-
_ak_
addikt
munkaasztalhatter? ez meg mit keres ott? érdekes h eddig nem tűnt fel, de mi változtathatta meg akkor?
-
_ak_
addikt
heeee?! régió függő háttérképek a Sevenben? [link]
már az xboxnál is zavar a pusztatény, h egy csomó cucc régió lockos, na de egy OSnél? félreértések elkerülése végett, nem azért sírok, mert úgy érzem, h pl a canadai háttérképek nélkül nem teljes az életem, csak aggaszt ez a tendencia
-
_ak_
addikt
DreamScene aktiválása.
-
_ak_
addikt
válasz
kételkedem #4095 üzenetére
Hogy őszinte legyek magam is guide-ot használtam a fájlmegosztáshoz. Vista alatt a hálózati beállításokat nem igazán sikerült még kiismernem. Ez a módszer nálam működött: [link]
Azt meg kétlem, h érzékeny lenne a kis és nagybetűkre.Ha nem akar összejönni akkor a vistás topikba érdeklődhetsz még, mert a dolog jól működik, csak már nem annyira egyértelmű jól beállítani.
-
_ak_
addikt
válasz
kételkedem #4089 üzenetére
[link] talán segít, talán nem. most így reggel hirtelen nem egészen egyértelmű számomra, h mit is szeretnél.
-
-
_ak_
addikt
válasz
kmiki20 #3913 üzenetére
Akkor be van kapcsolva. Állandó hibajelenség a háttérkép eltűnése? ne csak a frissítés vagy a driver update után volt?
Amúgy itt is azt írja, ha 3.0 vagy fölötti értéket kapsz, akkor auton bekapcsolja az aero felületet. Igaz már meg cáfolom mert az összesített nekem 2.0 a kevés hely miatt, de gondolom ők is a grafikai index értékre gondoltak.
-
_ak_
addikt
Még program kompatibilitási listát sem csinált senki.
Persze ezt én is csak offba sunyiba jegyzem meg, mert nekem sincs sok kedvem belekezdeni egybe.
Mindenesetre oszd meg velünk a tapasztalataidat a driverrel és a kártyával kapcsolatban, hátha megjegyzi valaki vagy ne adj isten eszébe jut a keresőt használni.
Más. Kezd már kora du is fáradni a ph szerver?
szerk.: kem elvileg a kasperskynek jött ki w7es teszt verziója, ide is belinkelte valaki, szvsz az elég jó, bár elvileg van benne tűzfal rész is, én nem használok 3rd party tűzfalat (igazából még fel sem telepítettem w7es kis-t, nekem jól megy a 506os kav is)
-
_ak_
addikt
válasz
pengegyerek #3901 üzenetére
csak 5%os cpu terhelés? Ezt sose értettem , kitömörítésnél nem kéne, h egy kicsit jobban mozogjanak azok a magok?
-
_ak_
addikt
Látod most elbizonytalanítottál, h az inf-ekkel mi a helyzet, hirtelen nem is tudom kipróbálni, ill nem ugrik be, h azt lehet-e egyáltalán így futtatni
Azt mondod, h vistás infet sem tudtad ráerőszakolni manuálisan?
Ezeket nézted? (bár nem tudom, h ezek kelleneke-e neked, csak tippelek)
-
_ak_
addikt
válasz
fordfairlane #3851 üzenetére
Valószínű az az download manager. én pl nem nem tudtam enélkül leszedni a 32bites iso-t.
-
-
_ak_
addikt
válasz
scorpy02 #3634 üzenetére
Nekem sem sikerült vele akármit is kezdenem. A DC meg még csak jobban eltolta a szitut, én is a formatot ajánlom, sőt mi több, most fel se raktam a drivert, csak amit a winupdate lehúzott magának..., nem érzem azt, h akármivel is hátrányba lennék attól, h nincs fent a ccc
-
_ak_
addikt
válasz
djbahool #3254 üzenetére
Esetleg próbáld ki, h xp alól telepíted. Simán mountolod és elindítod a setupot. Akkor is ki lehet választani h melyik partícióra telepítsen.
dunc: épp azért jó a kmp mert nem kell külön a kódekekel szórakozni.
bár nyilván te is tisztába vagy ezzel, csak nem értem mit akartál külön feltenni. ja és igen, nálam a 1434es megy, a többiről nem tudok semmit. -
_ak_
addikt
válasz
djbahool #3246 üzenetére
pedig azzal mennie kéne, ott vmi trükkös hiba lehet, sajnos fogalmam sincs, h mi okozhatja ezt, de az már alapból érdekes, h a w7 nem csinál bootloadert, de az h az easybcdvel sem lehet, az már gyanús is, bár h csinálhat-e ilyet pl hardveres hiba azt nem tudom.
dunc: kmplayer lassú? Nekem semmi bajom vele, ugyan úgy megy mint vistán.
-
_ak_
addikt
Free download managerrel szoktam tölteni, eddig mindig működött, de a 32bites kifog rajta. egyszer csak bedobja az unknown szerver errort és pont. nem hajlandó még folytatni sem. szerencsére megtaláltam azt amelyiket még régebben töltöttem le, már csak kéne vmi hash checket csinálnom.
A másik gázosabb probléma amivel már 2szer találkoztam, az ugyan az, ami régen a vistánál volt. Egyszerűen gondol egyet és minden wines ablak/beállít, üresen jön be. Tehát megnyitom a sajátgépet és be hoz egy üres ablakot. restart után megjavul.
-
-
_ak_
addikt
Vagy lecsengett a rush hour vagy üzembe került még egy pár szerver, de végre én is kaptam keyt. Ami még viccesebb, h tényleg simán tudtam aktiválni a 64es key-el a 32bitem rendszeremet.
-
_ak_
addikt
Reggel óta nálam is csak:
Error
The site is currently experiencing technical difficulties, please check back in the next business day.
-
_ak_
addikt
Most már inkább megvárom rendes publicot, hátha akármiben is másabb lesz, de valóban "jó post".
-
_ak_
addikt
válasz
Alister71 #1944 üzenetére
de az asztaliba quad van, de teszt céljából inkább a laptopra tettem fel a w7et hisz a quad mellett a vista is száguldott, ha kijön a 64bit akkor lehet h feldobom arra is.
na meg amióta meg van a laptop tized annyit ülök a monitor előtt, akkor is csak azért mert nincs xboxom amin tudnék gtazni
-
_ak_
addikt
válasz
Alister71 #1941 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, bár én egyértelműen a cpu-ra tippelek ill. nem kizárt, h vmivel gyorsabban megy végbe a w7nek köszönhetően, de sztem, akkor is minimális különbségnek kell lennie.
jól tippeltem. az viszont más tészta, h maga az OS-es képes jobban alkalmazkodni a több maghoz. átlagos felhasználás során az xp pl sosem vagy nagyon ritkán nyúlt az esetleges 3-4-ik maghoz, míg vista esetén ha nem is tökéletesen de már dolgozott a 4 mag.
-
_ak_
addikt
válasz
Alister71 #1920 üzenetére
Az alsó system monitor gadgetnek is van multi-core supportja. a cpu terhelés mellett az 'i'-re rákattintva hozható be a beállítás.
Amúgy a több mag kihasználás, az program függő nem? Nem vagyok teljesen otthon benne, de tudtommal már az XP-be is volt multi-core support ugyan úgy, mint dual-cpu support, más kérdés, h maga az OS nem profitált belőle sokat, de a több szálra optimalizált progik ki tudták használni.
-
_ak_
addikt
válasz
Alister71 #1824 üzenetére
Eszem ágában sincs elindítani egy melyik a legjobb lejátszó/codeck vitát, csak ajánlani szeretnék egy másik lejátszót is. Használtam k-lite mega packot (tökéletesen működött, közelébe nem volt olyan szemétnek mint a ace codeck pack), mpc hc-t (amit szintén csak ajánlani tudok, ha megszoktad a sima mpc-t, a hc verzióba beépített codeckek vannak így nem kell azokkal külön bajlódni), de a legtöbbet a kmplayer adta. Rengeteg beépített codeckel rendelkezik, amik mind bele lettek ágyazva menübe, így mindent az utolsó beállításig könnyen el lehet érni, de bármikor ki lehet egészíteni a sajátokkal is pl coreavcvel. Persze ezen kívül sokkal többet tud, de teszteld le magad, h mire képes. Innen letölthető, ha netán kérdésed lenne, akkor azt itt nyugodtan felteheted.
-
_ak_
addikt
Mielőtt kikapcsoltad volna a hibernálást azelőtt is ezt csinálta? BIOS frissítést?
Amúgy érdekes, mert azt már én is többször megtapasztaltam, kikapcsolás után a következő bekacsolásnál nem starting win, hanem resume van.
Btw nem úgy volt h mától tölthető leinnen hivatalosan is a w7 beta?
-
_ak_
addikt
Ashampoo burning studio nem tudja megnyitni az .nrg fájlokat.
-
_ak_
addikt
Nem, hiba, csak kellemetlenség számomra, h az új taskbaron nem lehet megtudni, h hova mutatnak az ikonok.
A másik, h néha bizonyos időközönként, a w7 hozzányúl a kijelző fényerőhöz és ilyenkor megjelenik a fényerőmutató. nem sikerült még megfigyelni, h át is állítja-e, mert szinte mindig maxon megy, plusz akkor szokott előjönni, amikor nem fut épen semmi, tehát üresjáratban van. Bár most h belegondolok, lehet h képernyővédő helyett csinálja ezt, mert azt még nem láttam futni rajta pedig beállítottam, ezt mindjárt ki is próbálom.
Viszont van egy nem w7 related hibám amivel nem tudok mit kezdeni. Az everest akárhányas verziója akár melyik OS-en a számítógép tulajdonságok részben randomra kifagy, előfordult már a többi menüpont alatt is, de ott sokkal ritkább, amint rámegyek a túlhajtásra vagy az energiagazdálkodásra, akkor szinte sudden death. A nagyobbik baj, h innentől kezvde nem lehet leállítani a programot. Bár w7 alatt sikerült legalább az ablakot bezárni, de a folyamatok közül az everest.exe-t sehogy nem lehet kiíratni vagyis csak ha áramtalanítom a gépet, ugyanis sima restart vagy shutdownal, megint csak beáll az egész.
Mi okozhatja ezt?
Iletve úgy is feltehetném a kérdést, h elképzelhető,h hardveres hiba áll fenn? A laptop topikjában senki nem találkozott ilyen hibával, továbbá azt sem tudom megérteni, h hogy lehet az, h 4 embernek vitte a laptop az 1080p-s filmeket más-más lejátszókkal és kódekekkel, míg én csak coreavc-vel tudom, holott anélkül sem lesz 60-80% nagyobb a cpu terhelése. Nem pörögnék rá ennyire a dologra, ha nem lenne más problémám, de a dvd író se nem megy úgy ahogy kéne, a kijelzővel is van gondom, aminek a zsanérjai ráadásul elég gyenkég és a legújabb biossal is olyan anomáliáim vannak amilyenek senki másnak nincs.
szerk.: ja és igen a másik kellemetlen, h nem írja a hátralévő időt a telepnél, csak h hány %-os.
-
_ak_
addikt
válasz
Alister71 #936 üzenetére
A driveres problémák elég gyakoriak voltak, sőt talán még most is azok.
pont a napokban kötöttem össze egy samu tv-t dvi-hdmi csatlakozással, de a hangot hiába kötöttem rá külön, nem szólt semmit. külön át kellett írni egy ndvida driver ini fájlát, és azt feltelepíteni, mert addig a tv úgy érzékelte, h a hdmi-n jön hang is, ezért blokkolta az analog hangbemenetet...
laci06: próbáltad amit Trub ír? illetve előtte megnézheted, h a csökkentett mód megy-e, mert akkor megpróbálhatod onnan is kiválasztani a megfelelő febontást/hzet.
Lenry: az msn plus csapat általában elég gyorsan szokott reagálni az új live verziókra, sztem nem sokára kiadják mostanihoz való plust is. Amúgy nálam gond nélkül ment az angol live wave3-as verziója.
-
_ak_
addikt
1gb szabad hely annyi, mintha nem is lenne és a kevés hely egy rendszerpartíción elég meglepő dolgokat tud produkálni, de nem hiszem, h nálad ez a probléma. (a kevés hely miatt majd más lesz
)
Elsőre meredeknek hangzik, de majd próbáld ki, a gépet 1 db memo modullal is. Ehhez nagyon hasonló szitu volt már a vista topikba ott egy asus lapban produkált ilyesmit egy kingmax ram.
Amúgy meg google. hátha másnak is meggyűlt a baja egy ilyen vagy ehhez hasonló monitorral és segíthet megoldani a problémát.
-
_ak_
addikt
Sajnos én is úgy tudom, h a 4.79-es plus a wave3 hoz készült, úgy h várni kell még a köv verzióra.
Más bár én lusta vagyok hozzá, de ha nagyon kéne vmi daemon szerű virtuális meghajtó emulátor, akkor a virtual clone drive-t próbálnám ki, amúgy meg a poweriso az előző buildeken jól ment.
szerk.: most olvasom, h megy a vcd is
-
_ak_
addikt
A legutolsó 9-es live beta (ha minden igaz 12.02) "always on top" módban fut nálam, legalábbis a főablaka és a tálcára sem tudom visszahívni. Ti nem találkoztatok ezzel?
-
_ak_
addikt
válasz
Alister71 #383 üzenetére
Igazából nem tudok mit írni, meguntam én is úgy, mint mindenki más a magyarázást, de ha valóban érthetetlennek találod a kimagaslóan óriási memóriazabálást alapjáraton, akkor keress rá a superfetch kifejezésre.
ez csak egy példa h érdemesebb azért olykor egy kicsit körültekintően használni a rendszert és egy kicsit jobban megismerni, ahelyett, h egyből lehúzol vmit.
-
_ak_
addikt
válasz
Komplikato #149 üzenetére
Preview drivert cseréltem volna le egy sima vistásra, de kifogott rajtam. Ment is a partíció format..
Btw nem a rendes betanak kellett volna megjelennie mostanásg, ez az új akárhányas build még mindig csak egy prebeta nem?
-
_ak_
addikt
Nem tudom, h a felirat kezelésnél mi a szitu, de pl ac3 kódeket sem építhetnek be a wmp-be, mert h (és itt már nem emlékszem, h hogy is szólt pontosan) vmiféle "piaci versengés szabályai miatt" hisz minek vennék pl a power dvd-t, ha win alapból jól letudná kezelni a dvdket. Nekem inkább ez a durva.
Azért ne felejtsük el, h nem a szomszéd 10 éves pistike fejleszti a windowsokat és véletlenül felejtett ki alapvető funkciókat a rendszerből.
De más téren is így van. amikor a vistát fejlesztették, biztonságosabbá akarták csinálni és alapból ellehetetlenítették volna a kernelhez való hozzáférést, erre jöttek biztonsági cégek, h nem úgy van az, mert az rossz a piacnak, ugye pl az ativírusoknak is be kell épülniük a kernelbe ahhoz, h működjenek, így megint csak kényszerítve lett a microsoft egy újabb biztonsági rés nyitva hagyására..
-
_ak_
addikt
Nem szoktam ilyeneket mondani, de az ATI elmehet a pics@ba a bugos drivereivel. attól függetlenül, h ez beta rendszer. a vista alatt is volt vele már gondom
Egyszerűen nem lehet uninstallálni teljesen a rendszer alól a vga drivert, ill. a drivert kikapta alóla, csak minden mást meghagyott, mert egyszerűen beáll az uninstaller. Gondoltam telepítem megint, az meg valahol az elején áll be és nem lehet mit kezdeni vele. Próbáltam a driver cleanert, de semmi változás.Az egész meg ott kezdőzött, h le akartam cserélni a legfrissebb vistásra, mert ár régi játék (bg, toee, planscape) nem fullscreenbe indultak. hanem megmaradt a 640x480as felbontásba a játék, de a képernyő felbontása maradt 1280x800ba.
Kipróbáltama CCleanert is, a synaptics driverből vmit töröl (reg karbantartás alatt) és ezáltal leáll annak a működése, reinstallal könnyen helyre állítható.
Plusz, ha esetleg nem is gyűlt volna meg a bajom az ati driverrel, akkor is muszáj lennék vistát használni, mert nem megy az Autocad09 sem.
Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Gitáros topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- BestBuy ruhás topik
- Suzuki topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Diablo 3 Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest