-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
A feladatütemezőben kell lenni egy bejegyzésnek, amelyik a megadott felhasználó bejelentkezésekor indítja a HDS alkalmazást. Meg lehet nézni melyik fiókra van beállítva, mikor volt az utolsó indítása, mi volt az utolsó indítás eredménye. Tehát az ütemezés beállításait megvizsgálva ki lehet deríteni és ki lehet javítani a hibát.
-
King Unique
titán
válasz
aprokaroka87 #158978 üzenetére
Hardveres erőforrások tekintetében amelyiken a 64 bites Windows 10 normálisan elfut, azon a 64 bites Windows 11 is.
A 2 magos CPU nyilván nem acélos, de még úgy-ahogy használható azzal, nekem is van 2 magos CPU-val szerelt régi laptopra telepítve Windows 11 és működik. + Ezért is lett írva, hogy legalább.
Nem kell ahhoz Windows 11, manapság a modern böngészők és weboldalak, 4K-s multimédia tartalmak lejátszása is simán meg tudja enni a gyenge CPU-t.
-
King Unique
titán
válasz
IntelKiller7 #158977 üzenetére
A "Milyen program, ami...?" topik témája a milyen windowsos (mert van külön linuxos változat is) programot XY célra, az ügyben értelemszerűen ott javasolt, ott kellene (kellett volna) érdeklődni.
• Milyen program, ami...?"
—►
Téma összefoglaló—►
Fájl összehasonlítás—►
Duplicate Cleaner Free
• NeszeTools—►
Fájlkezelés—►
Összehasonlítás—►
Duplicate Cleaner Free -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
King Unique #158976 üzenetére
Egy 2 magos CPU esetén nem fogja megenni a rendszert a Windows 11? 😁
-
IntelKiller7
veterán
Sziasztok.
Van valami program amivel a duplázott fileokat tudom megkerestetni a géppel?
Van 3db 1Tb-os vinyóm, mind tele, de szerintem az egyik simán fel szabadulna, ha a dupla dolgokat törölném. -
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #158966 üzenetére
"megkért, hogy tegyem fel neki a W11-t."
Akkor lehet inkább azt kellene csinálni, ha technikailag alkalmas rá a PC és nem annyira muzeális, mintsem a hivatalosan eleve nem otthoni általános használatra szánt és ilyen környezetben kérdéses licencelésű Enterprise LTSC kiadással bohóckodni.
Mert ugye ha a hivatalos rendszerkövetelményeknek nem felel a hardverkonfiguráció, de a CPU-nál adott a POPCNT/SSE4.2 támogatása, attól kis trükközéssel technikailag még megoldható a Windows 11 telepítése, lásd pl. #29627. Meg ha legalább 2 vagy több magos 2 GHz CPU, 4-8 GB RAM, SSD, stb., akkor még normálisan is futna rajta. -
teptep
őstag
válasz
Én már a családi-rokoni-baráti körben mindenhol átálltam a Win 10 IoT Enterprise LTSC 2021 rendszerre, amelyik 2032.01.13-án fogja megkapni az utolsó biztonsági frissítést. Oka: hiába jöttek az újabbnál újabb frissítések Win10, Win11 rendszerekhez. Hiába előzte meg nagy várakozás a 23H2 24H2 verziókat. Húúú mikor lehet feltenni? Húúú micsoda újdonságok lesznek benne? Végül is akármilyen rendszer is van alatta ugyan azokat a böngésző, office pdf kezelő és egyéb alkalmazásokat használjuk. Gamer gép nincs köztük, mindegyik egyszerű netezős gép integrált grafikával. Szóval győzött a lustaság, illetve az egyszerűség, mert így hét évig szinte rájuk sem kell néznem.
"Nos....ezt, hogyan tudom a legegyszerűbben kivitelezni neki ?"
Tiszta telepítéssel tudod megtenni. A [massgrave.dev] lapról letöltöd a Windows 10 Enterprise LTSC 2021 x64 hu ISO telepítőt és feltelepíted. (Az IoT verzió csak angol nyelven telepíthető, ezért a magyar nyelvű IoT nélküli verziót kell telepítened.) A letöltési lapon meg van adva egy GVLK (Generic Volume License Key) váltókulcs. Ezen termékkulcs megadásával át tudod váltani aktiválatlan IoT Enterprise LTSC verzióra:
How to clean install Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 in Non-English language?
Aktiváló kulcsot pedig a szokásos helyeken lehet beszerezni. (Keressél priviben.) Telepítéskor kiírja, hogy csak akkor telepítheted, ha van hozzá aktiváló kulcsod. A boltban pedig nem kérdezik, hogy nagy vállalat, kisvállalat, kisvállalkozó vagy magánember vagy-e, hanem csak azt kérdezik, hogy van-e pénzed. -
válasz
Én magánvéleményem. Persze lehet hibás.
Békén kell hagyni. Addig megy ameddig a rajta lévő szoftvereket W10 szinten támogatják a szoftver készítői.
Pl. a W7-re ha jól tudom a mai napig portolnak Mozilla Firefoxot és a frissítéseit.
A Defender meg fogja kapni a vírusdefiníciós adatbázis frissítéseket amúgy is.
Vagyis ha az ismid nem kap fejlövést hogy pl. 2 év múlva hogy feltegyen egy olyan új szoftvert vagy nem vesz olyan hardvert ami már nem W10 kompatibilis, akkor én békén hagynám ahogy van.
Ha tényleg csak böngészőt használ a cimbid és nem akar maradni egy nem támogott rendszeren akkor Linux Mint unattended upgrade belőve és ennyi.
Ha ratyi a gép akkor XFCE, ha picit erősebb Cinnamon.
Vagy KDE. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Ismerős gépe....ezer éves , jelenleg W10 Pro ? van rajta....azt hiszem.
Parázik a win10 támogatása miatt ezért megkért, hogy tegyem fel neki a W11-t.
Elsőre annyit ajánlottam neki, hogy arra a régi gépre inkább egy Linux-ot tennék fel.
Ettől ugyan nem zárkózott el de a Linux fórumban adták az ötletet, hogy váltsak LTSC-re.....mert annak még nem jár le a támogatása.Nos....ezt, hogyan tudom a legegyszerűbben kivitelezni neki ?
MS fiókja van. -
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Valami olyasmit olvastam valahol, hogy akinek van MS fiókja (nekem 3 felhasználó belépéssel is van),+ van valami MS csodapontja (ami fogalmam sincs mi), annak továbbra is ingyenes lesz a win10 támogatás egy ideig. Valamit benéztem? Mik azok a TP vagy mi pontok, hol tudom megnézni hogy nekem mennyi van?
Bocs ha olyat kérdezek, amit mindenki tud és kinevettek ezért. -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #158960 üzenetére
Köszönöm válaszod! Igen és igen! Lemezkarbantartó és tárterületsegéd is lefutott és itt vigyorog ez:
Ezen az igen régi Dell Inspiron 7537 laptopon (nem alkalmas win11-re) nem olyan régen húztam újra a win10-et tiszta telepítéssel, alig használtam azóta, ezért csodálkozom a fentieken. -
válasz
_DiEGO_ #158950 üzenetére
Húh, nem egészen értem, amit írsz. Összehasonlítottam a saját Win10-emmel (a gond egy céges gépen van, távolról próbáltam megoldani), és az enyémen nem üres a lista eleje, a céges gépen viszont igen, illetve ki lehet választani a "semmit", de a listában nincs "magyar", csak a "magyar 101", ez a baj.
-
King Unique
titán
válasz
VGYke #158953 üzenetére
Mármint le is futtatva a lemezkarbantartóval és / vagy a tárterületsegéddel a törlés és utána van ez?
Egyébként nem feltétlen idén októberben ér véget a Windows 10 támogatása, mert ugye otthoni felhasználók is kaphatnak 30 dollárért vagy akár teljesen ingyen + 1 év kiterjesztett támogatást (ESU), lásd #158624.
-
válasz
Imogen Combe #158955 üzenetére
Az adatbázisa frissül tovább mintha mi sem történt volna.
-
Imogen Combe
tag
A Windows 10 saját antivírusával mi lesz?
Az adatbázisa nem frissül tovább? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ok, végünk lesz lassan, de addig is miért látom ezt, amit nem töröl ki a lemezkarbantartó?
-
Voice24
őstag
Hali!
Múltkor már kérdeztem, de nem rémlik, hogy jött volna rá válasz, ezért megpróbálom újra.
Az miért van, hogy néhány hete minden bekapcsoláskor az az üzenet fogad, hogy a OneDrive leállította a szinkronizálást, adjam meg újból a hitelesítő adatokat? Előtte meg azt dobálta fel, hogy nem vagyok bejelentkezve. A támogatás megszűnésével lehet összefüggésben? -
_DiEGO_
őstag
válasz
csabyka666 #158943 üzenetére
Szia!
Alap a csak: Magyar
és van a
Magyar 101Állítsd át a szimpla Magyar -t választva. Újabb billentyűzet beállítása és : Magyar <- ez legyen az alapértelmezett.
[link]
Vagy ha alul hozzáadod, akkor már váltogatni is tudsz majd a kettő közt -
válasz
Sebaj Fóbiás #158946 üzenetére
Angolban is így van? Vagy csak a fordítás rossz?
-
Magnat
veterán
válasz
Sebaj Fóbiás #158944 üzenetére
Bazz, sosem figyeltem fel rá ... vajon a W11 is megörökölte? :)
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Most csináltam MediaCreationTool-lal egy Win10(x86) telepítőt egy régi Asus Transformer újrahúzásához. Partícionáláskor még mindig fordítva van a partíció és meghajtó fogalom. Röhögnék, de b+ ez már inkább siralmas, mint vicces.
A valóság:
egy 32GB-os belső drive, Win által szokásosan szétpartícionálva
egy 7GB read only helyreállítós drive
meg egy szintén szokásosan partícionált 128GB külső drive. -
Üdv mindenki!
Ötleteket szeretnék kérni - Win10-en a QWERTZ billentyűzet QWERTY-re változott, minden magyar karakter működik, csak a Z és az Y helyet cserélt. Mutatja is, hogy a QWERTY aktív, próbálnám visszaállítani QWERTZ-re, de a lista üres, csatolok egy fotót róla.
Ha a listában lejjebb megyek, akkor látom a többi ország kiosztásait, de magyar nincs benne. Van valami tippetek, hogyan lehetne ezt visszavarázsolni?
Köszönöm a segítséget előre is! -
rantotthusi
tag
válasz
King Unique #158939 üzenetére
Lehuztam ugyan ugy bejon lehet a bios nincs jol beallitva de En ahhoz nem ertek csak azt tudom hogy amin a rendszer van a friss arrol bootoljon a tobbit meg latja de tudom bezavarhat ha egy masikon is regi rendszerbol fajl csak hat valahogy a regirol le kene szednem az adatokat ezt kene megoldani...
-
rantotthusi
tag
válasz
King Unique #158939 üzenetére
Értem nagyon szépen köszönöm! A Válaszaitokat! Rajta vagyok hogy orvosoljam!
amugy erre a vinyora 132 napot irt annyit ment az pedig nem sok nem? -
rantotthusi
tag
akérdésem az lenne hogy ha csak a régi rendszeres vinyot inditom ugye mások az alkatrészek es valamit ott keres tölt a gép gondolom windows fájlokat rakna össze de arrol kellenének az adatok utánna leformáznám, hogyan tudnám csak azt elinditani? vagy hogy ssdről bootoljon és a régirol leszedjem az adatok?
-
King Unique
titán
válasz
rantotthusi #158938 üzenetére
Akkor nem meglepő a POST során az a hibaüzenet...
Adatkapcsolati hibát okozhat a SATA adatkábel hibája is, vagyis érdemes azt ellenőrizni, szükség esetén cserélni.
Ha nem az előbbi a gond, akkor a HDD nyekkent meg, ami nem lenne annyira meglepő, mivel a WD10EZEX nem éppen mai darab.
A hibás HDD-t cserélni kellene egy másikra, vagy ha erre nincs mód, akkor kiszerelni a PC-ből és elvileg megszűnne a hibaüzenet. -
rantotthusi
tag
Na ezt irja a program! Bár az tudni kell hogy van egy másik vinyom azon volt a régi rendszer regi alaplap proci minden és volt ez a vinyom rendszer nelkül aztan tavaly vettem uj lapot procit és a számtechboltban az ssdre tették a rendszer ez ami most bohockodik ezen nem törtent változás a régin meg fent maradt a rendszer de ugy volt beállitva hogy el is indult csipogás nélkül aztán le kellett húzzam a régi rendszeres vinyót mert ezt dobta ki azóta ez van! Eleinte elindult simán mind hárommal és az ssdről bootolt!
-
rantotthusi
tag
válasz
tordaitibi #158933 üzenetére
tavaly vettem az alaplapot már lemerült volna? olyat lehet hogy csak kiveszem várok és visszateszem?
-
rantotthusi
tag
válasz
King Unique #158934 üzenetére
és ott mire menjek?
-
Csupingo
veterán
válasz
rantotthusi #158932 üzenetére
Úgy gondolja, hogy betegeskedik a hdd.
-
King Unique
titán
válasz
Mondjuk a hibaüzenet alapján egyértelmű: gond van a WD10EZEX HDD-vel, amit bebootolás után pl. a HDS programmal lehetne ellenőrizni.
-
válasz
Lemerült a bios elemed.
-
rantotthusi
tag
Sziasztok mostanaban amikor bekapcsolom a gepet csippan 2x2 öt es bedobja ezt a hibauzit, ezt mi okozza tudtok Nekem segiteni? Legyszives! Innen tovabb lepni csak ugy tudok hogy be a biosba es ketszer rakkantitok az ssdre aztan be bootol!
-
Magnat
veterán
válasz
tordaitibi #158930 üzenetére
Na, közben Ai-t is kérdeztem erről, ha jól értem, a Computer Browser fukció nem csak ki lett kapcsolva hanem el is lett távolítva a mostani frissítéssel, helyette van a WS-Discovery, de az meg nem kompatibilis az smb1-el, szóval sztem meg kell elégedni azzal, h kézzel felvéve az smb szerver legalább műxik az smb1, a felderítés már jó eséllyel nem fog menni.
-
válasz
Magnat #158929 üzenetére
Nálad a pont
Pontosan így van.
Nálam engedélyezva minden módban a hálózat felderítés, smb1 engedélyezve és nem látszik a Hálózatok alatt a cuccos.
Közvetlen IP vagy netbios névvel simán eléri.
Felső kép, semmi nem látszik csak a saját smb megosztásom.
Alsó kép, név alapján vajsimán csatolja. -
Magnat
veterán
Sziasztok,
jól értem akkor, h ha tudod az ip-t akkor megy, csak a hálózatfelderítés nem találja meg?
-
Wendelke
aktív tag
válasz
Magnat #158925 üzenetére
Szia!
tordaitibi már leírta, pont ez van nálam is. A NAS egy Zyxel NSA325V2 , ami csak SMB1-et tud, egyébként jól működik. Ide megy a letöltés, és egy médialejátszón keresztül nézzük róla a filmeket.
A pc-n való elérés a hiányzó feliratok rámásolása, illetve a filmek másik tárolóra való lementése miatt szükséges.
Amit írtál ismerem, de mint megírták már nem megy így. Viszont tordaitibi megoldása teljesen jó, lemetettem mappaként a gyors elérésben, és így egy kattal elérem a filmek mappáját a NAS-on.
-
válasz
Magnat #158925 üzenetére
Sajnos nem, hiába van egedélyezve.
Nálam is ez a felállás, elvileg engedélyezett a SMB_V1 protokoll és nem látja ezeket a cuccokat a hálózaton. Ha direkt csatolod akkor gond nélkül csatolja csak sajnos ehhez tudni kell az IP címet meg az esetleg mögöte lévő megosztás útvonalát mert ugye nem ír ki netbios nevet, ergo a hálózatfelderítéssel van a gond.
Nagyon sok nas még smb1 és nem őskövületek, ismeretségembe 3 darab is csak ezt tudja és nincs firmware frissítés rájuk. 6-7 éves cuccok vagyis ez nem user error hanem a gyártó sara. Emiatt érthetően nem fognak kidobálni több millió jól működő nast a tulajok.
Az enyém konkrétan 6 éves és ezen kívül tökéletesen működik. Marad így.
Mivel ugyen nem látja a hálózaton, ezért pl. nálam ugrott a hálózati médiastream is, ez viszont elég kellemetlen. -
Magnat
veterán
válasz
Wendelke #158924 üzenetére
Szia,
az smb1 már annyira elavult és könnyen törhető, h emiatt tiltja kb minden rendszer ... a nasod nem tud legalább smb2-t? Egyébként így lehet visszakapcsolni:
Nyisd meg a Vezérlőpultot.
Lépj be a Programok → Windows-szolgáltatások be- vagy kikapcsolása menübe.
Pipáld ki az SMB 1.0/CIFS Fájlmegosztási támogatás lehetőséget.
Kattints az OK gombra, majd indítsd újra a gépet.Alternatívaként, PowerShell adminisztrátorként futtatva:
powershellEnable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName SMB1Protocol
vagy
powershell
DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:SMB1Protocol
-
Wendelke
aktív tag
válasz
tordaitibi #158923 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Megpróbálom úgy ahogy írtad.
Lejebb görgetsz ,"Fájlkiszolgáló"-nál írnak a SMB-ről.
-
válasz
Wendelke #158922 üzenetére
Szia a hír igaz. Nekem is smb1 a helyi fájlszerverem és nem jelenik meg a Hálózatok alatt. Pár hete tutira megtalálta még, most néztem és üres a Hálózatok. Nem találja meg magától.
Ha tudod a NAS netbios nevét, vagy a helyi IP címét (ami ugye fixen be van drótozva a routeredbe..?) akkor a Fájlkezelőbe írd be \\ előtaggal, pl. az enyém \\192.168.1.1
Vagy a Hálózatok alatt indíts egy Hálózati meghajtó csatlakoztatása ablakot és szögezd ki mappaként.Melyik ez a frissítés, tudsz adni valami támpontot hol van leírva hogy a smb_v1 -et baszkurálni kell?
Én gyanúm hogy a hálózatfelderítésbe barmoltak bele de hogy mit azt nem tudom.
-
Wendelke
aktív tag
Üdv!
A szeptember 9-i frissítés eltüntette a Win10-ről a NAS-omat, ami SMB1-s.
Így nem látszik s Hálózatoknál, nem tudok róla másolni, vagy éppen feliratot beilleszteni a letöltött filmeknél.
Biztos, hogy a frissítés intézte el, mert amikor ezt a frissítést eltávolítottam, újra látszott a NAS. Illetve a frissítés leírásában is benne van, hogy az SMB-vel kapcsolatos, újabb beállítási lehetőségek vannak, de sajnos nem tudom, hogy hol és hogyan.
A korában leírt SMB1 beállítás hiába van bekapcsolva, itt már nem segít. Nem akarom letörölni újra a frissítést, (mert persze visszamászott), csak ha nincs más megoldás.
Köszönöm!
-
BFeco
aktív tag
válasz
Atomgeszi #158916 üzenetére
Szia!
Windows 10 (11) telepítés internet nélkülA „Hoppá, megszakadt az internetkapcsolat” vagy a „Csatlakoztassuk a hálózathoz” oldalon használja a Shift + F10 billentyűkódot.
A Parancssorba írja be a OOBE\BYPASSNRO parancsot a hálózati követelmények megkerüléséhez Windows 10 11 rendszeren, és nyomja meg az Enter billentyűt . -
Atomgeszi
nagyúr
Win10 telepítés közben hogyan lehet helyi fiókot létrehozni, ha nem szeretném, hogy telepítés közben a hálózathoz csatlakozzon?
Sajnos nincs olyan opció, hogy "nincs internetem"
-
newmoonlight
senior tag
Hali! A 256GB-os "C" meghajtómon a szokásos (Windows, ill. egyéb programok) vannak, egyik napról a másikra (minden beavatkozás nélkül) kb. 60GB helyett kb. 47GB-nyi szabad területet mutat. Mi lehet az oka?
-
King Unique
titán
Max a 115-ös ESR verzió, mert a standard újabb verziói (jelenleg 142-nél jár) már rég nem támogatják a Windows 7, 8, 8.1 rendszereket.
Az ESR-nél pedig nemrég még úgy volt hogy 2025 március után 2025 augusztus a végső / kitolt végső / újra kitolt végső dátum a támogatásnál, amit akkor ezek szerint újra megvariáltak és kitoltak 2026 márciusig. Vajon meddig fog menni ez a bohóckodás, jön majd 2026 augusztus, aztán 2027 márcuis és így tovább... -
Troy.
addikt
válasz
King Unique #158624 üzenetére
Ezt az opciót nálad dobta fel?
-
gedikart
aktív tag
Köszi, megnéztem Sysinternals Coreinfo-ban és nem látja aktívnak a CX16-os értéket. A régi alaplap /BIOS van elmaradva.
F3-as BIOS van az alaplapon, de az F9 es-hez ennyit írnak csak mint magyarázat - Support E0-stepping CPU. Az utolsó verzió pedig F10a - beta.
Itt az a fura, hogy E7500-ra azt írja, hogy F10a-tól volt, holott F3-al lett kiadva az alaplap.
A flashelést kockázatosnak ítélem, főleg hogy nincs semmi magyarázat, hogy az új BIOS támogatja-e a CX16-os érték használatát. -
-
prsq
aktív tag
válasz
King Unique #158895 üzenetére
A Firefox eddig is frissült, és még mindig fog.
-
válasz
gedikart #158900 üzenetére
Az a proci tudja! [link]
Én is számtalan Core 2-es gépre raktam már Win 10 x64-et.
Sőt a 23H2 kiadásig még a Win 11 is eldöcög rajta.Szóval ha nem megy fel, az nem a proci miatt van.
Lehet elcseszett és/vagy elavult Bios miatt, ezen esetleg egy Bios frissítés segíthet.
Vagy kerülő utat kipróbálni:
- nem friss telepítés, hanem futó Win 7-et frissíteni
- vagy másik gépen telepített 10-et átrakni (megfelelő előkészület után)
- vagy régi, 2015-16-os telepítővel próbálkozni, és ha felment a 10, azt frissíteni.Persze lehet marani a 32 bitesnél, de már vannak olyan programok amik nem állnak szóba vele, vagy csak régebbi elavult verziójuk fut. És ilyen egyre több lesz.
-
-
gedikart
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #158903 üzenetére
Vagy az alaplapi chipkészlet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i3-5GEN I 16GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest