Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Doky586

félisten

LOGOUT blog (1)

válasz SunMount3r #131263 üzenetére

Nekem meg 500GB SSD-m van tele adattal, mégis le tudom menteni a rendszert kis méretben Macriummal.. :K
    alt="" title=""
    (akár programtelepítés nélkül is)

• King Unique

titán

válasz SunMount3r #131263 üzenetére

Értem, tehát az akkor számodra nem volt egyértelmű, ha világosan látszik a gépházban hogy mennyi a foglalt terület a C-n és a C meghajtó tartamát kilistázva az ottani kategórák értelemszerűen mind arra vonatkoznak, valamint a Macrium Reflect is nyilván helyesen mutatja a foglalt terület méretét a C-n, + ha látható hogy a programban partíciókat lehet bejelölni vagy kivenni a pipát a mentése/klónozása elől, akkor rejtélyes módon eljutunk csak a System & reserved mentéséhez, + amikor előzőleg magyar nyelvű leírás is linkelve lett amiben szintén világosan le van írva a "ki kell jelölni a rendszerpartíciókat". :B

"Amúgy meg mappákat külön is lehet vele menteni, tehát ez az állítás nem teljesen igaz"

Azt a fájlszintű biztonsági mentés amit a program fizetős verziói (≥ Home) támogatnak, meg amit amúgy a Windows 10 beépített eszköze is tud (lásd ezen hsz elején), viszont itt most rendszermentésről, lemezképfájlról volt szó...
    Ha telepítve van Windowsra a program, akkor annyira nem meglepő, ha bezárt állapotban is futhatnak a háttérben egyes folyamatai, ahol az a pár MB-os RAM-használat nem mintha annyira sok lenne, nem mintha annyira nagyon zabálná a memóriát... De amúgy még telepíteni sem feltétlen kell, az is lett írva itt már többször (példa), hogy egyes forrásokból letölthető az előre elkészített WinPE ISO, azt ki lehet írni pendrive-ra és arról bootolva elvégezni a mentést - visszaállítást, vagy a klónozást.

Igen, másnak is van 240-256 GB-os SSD-je rendszermeghajtóként, mégsem foglal rajta a Windows 10 és a telepített programok 180 GB körül, szóval az utóbbi sem alap. Akinél meg annyira tele van tömve és arról akar rendszermentést készíteni lemezképfájlba, akkor számoljon a nagyobb mérettel, használjon vagy ha nincsen akkor vegyen megfelelő tárolókapacitású célmeghajtót, vagy csökkentse valahogyan a rendszer méretét az előző válaszban leírt módon, ennyi. ;)

Új hozzászólás Aktív témák