- OLED TV topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
válasz
Gyb001 #132666 üzenetére
Veszel egy Win 10 Pro licenckulcsot és beirod ,máris pro lesz de tulajdonképpen neked egy home-pro upgrade licenc kellene és nem egy teljes értékü pro kulcs
Ha gyárilag volt egy Win10 Home (amit megvásároltál) akkor mit zsonglörködsz ei,cfg vel és feltételezem full clean installal? -
King Unique
titán
válasz
Dawide@axele #132567 üzenetére
Eddig nem volt és a jelen állás szerint elvileg a közeljövőben sem várható. Viszont az alábbi cikkben leírtak szerint valamikor akár majd itt is lehet rá esély.
Lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol ha megfelelő forrásból és reális áron lett vásárolva a Windows 10 licenc, termékkulcs, + netán gyárilag a hardverhez mellékelt OEM licenc, akkor ott nagyon nincs mit ellenőrizni, az oké. Az egyéb forrásból, illetve a gyanúsan olcsó termékkulcsoknál szokott ez téma lenni, ahol ha pl. ilyen pár ezres MAK kulcsról van szó (ellenőrzés), akkor az nyilván nem éppen oké. Ha a szokásosnál olcsóbban vásárolt használt szoftverről, akkor annak meg ezen feltételeknek kell megfelelnie. -
RoyBatty
aktív tag
válasz
Dawide@axele #132567 üzenetére
1) 99%, hogy nem lesz hasonló razzia. Németeknél sokkal szigorúbb a jogi szabályozás, ott a házi torrentezést is üldözik, sőt egy időben egy wifi hotspot üzemeltetője is felelősségre volt vonható az ott zajló illegális letöltésekért, ezért alig volt "free wifi" az egész országban. Utána rájöttek, hogy ez egy baromság, de még mindig kevesen mernek wifi hozzáférést adni emiatt a régi ostoba szabály miatt.
2) Vannak programok (pl. showkey plus), amelyekkel kiolvasható a kulcs, azt összeveted a matricán szereplővel, ha egyezik=boldogság. Bonyolítja a helyzetet, hogy sok esetben nincs már matrica sem a gépen, csak digitális kulcs van a BIOS-ban/UEFI-ben, a program leírásában részletesen leírja hogy ez esetben milyen kulcs fog megjelenni. Ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor előszeded az eredeti Microsoftos számlát is hozzá -
Dawide@axele
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek lehet nálunk is hasonló razzia a win kulcsok miatt mint a németeknél?Hogyan tudod megnézni hogy a kulcsod jogtiszta-e nem lopott?Egyáltalán van rá lehetőség? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #132542 üzenetére
Én meg már arra gondoltam,hogy ahhoz az új kulcshoz új Microsoft fiók is kell majd,más e-mail címmel.
De ha azt mondjátok,hogy hagyjam a fenébe az egészet,mert csak pénzkidobás lenne,akkort hagyok mindent így,ahogy van.
-
Szajo
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #132402 üzenetére
Sikerült. Telepítéskor csak megadtam az akksi alatt lévő kulcsot és elfogadta.
-
Csupingo
veterán
válasz
King Unique #132528 üzenetére
Jó, de ez egy általános árukeresős lista, amitől nem lesz okosabb a kérdező, mivel igen tág értékek között találni win 10 kulcsokat. Gondolom lövése sincs az embernek, hogy melyik a hivatalos, teljesen legális. Emiatt megint oda lyukadunk ki, amiből már többször volt itt vita.
-
Csupingo
veterán
válasz
King Unique #132526 üzenetére
Akkor a linkeden szereplő 1900Ft-os kulcsok is teljesen jogtiszták? Nem épp az ilyenek ellen tüntettetek itt sokan?
-
Zoz
őstag
válasz
Kezdő vagyok #132523 üzenetére
Ha a Microsoftot nem érdekli, akkor te se izgasd magad miatta.
De ha van fölösleges 50000 forintod, akkor nyugodtan vehetsz egy 10-est is, de akkor rendes hivatalos Microsoft viszonteladótól.
Az ilyen pár ezer forintos kétes Windowsoknak ne dőlj be, azzal még annyira se leszel legális mint most."Az alaplap firmware-jába beírt eddigi kulcsot át lehet-e módosítani,hogy minden teljesen legális legyen?"
Nem oda van írva, hanem a Microsoft szerverén lévő adatbázisba, és onnan ki nem tudod szedni.
Emiatt ha sikerülne egy letiltott, már érvénytelen kulcsot venned pár ezerért, azt se vennéd észre, mivel a már előzőleg meglévő aktiválás alapján fog aktiválni, a kulccsal már nem foglalkozik. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Adott egy számítógép,amire Windows 10 Professional 64 bit lett telepítve,legális Windows 7 Professional 64 bites kulccsal (Microsoftos hologramos DVD-n volt,meg lett legálisan vásárolva),Microsoft fiókkal lett aktiválva,DE már az ingyenes Windows 10-re való frissítési időszakon túl.Ha teljesen legális Windows 10-et szeretnék erre a számítógépre feltenni,mit kell tennem?
Megvásárolom a Windows 10-et,azután mit kell tenni?
Az alaplap firmware-jába beírt eddigi kulcsot át lehet-e módosítani,hogy minden teljesen legális legyen?
Előre is köszönöm segítségeiteket,válaszaitokat! -
Csupingo
veterán
válasz
racskobalazs #132463 üzenetére
Nem olvastam el az ezzel kapcsolatos cikkeket, de egy másik topikban azt is említették, hogy ezen razziák alkalmával valakinél 100-as nagyságrendben találtak win kulcsokat. Ezek alapján abban reménykedek, hogy még a németek se tartanak ott, hogy Mari nénire rárúgják az ajtót és ellenőrzik, eredeti windowst használ e. Bízom benn, hogy ilyen nálunk se lesz mostanában. Nagyobb stikli kell egy ilyen házkutatáshoz.
-
válasz
Doky586 #132439 üzenetére
Ok, aktivált lesz, de ilyenkor már csak a digitális licence általános kulcsa látható, olvasható, ha jól tévedek.
Mit kell ahhoz csinálni, hogy már ne legyen aktivált egy korábban beaktivált win? Tudom, furcsa kérdés, mert általában az ellenkezője szokott igényként fölmerülni.
Csak elvi szinten kérdezem.
#132440King Unique
Jogos! -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
csabili74 #132425 üzenetére
Szia!
Lehet ez a válasz: "Ha az alaplap elromlik akkor sajnos új kulcsot kell vásárolnia."
DE
Régen tényleg igy is volt.
Viszont én már úgy tapasztaltam hogy a Microsoft Ügyfélszolgálatán keresztül még is sok esetben megoldható volt a hordozás, újabb vásárlás nélkül.
Persze aki nem akarja az esetleges hercehurcát, annak jobb a retail verziót megvennie, ami már drágább mint az OEM.
-
King Unique
titán
válasz
csabili74 #132408 üzenetére
Ez a téma már számtalanszor ragozva lett itt, lásd korábbi válaszokban, eseteknél leírtakat, felesleges újra és újra lefutni ugyanazokat a köröket.
+ Nemrég le lett írva egy másik válaszban az is, hogy az "egyéb" forrásokból való termékkulcsoknál, licenceknél elsődlegesen értelemszerűen a kedves eladónál, webáruháznál kellene érdeklődni, hogy mégis pontosan miféle, illetve aki nem akar találgatni és biztosan jogtiszta licenc kell, akkor adott, hogy elsődlegesen honnan javasolt vásárolni, ennyi.
"Ha az alaplap elromlik akkor sajnos új kulcsot kell vásárolnia."
Nem, nem feltétlen kell, erről is már volt szó itt számtalanszor: [link], [link], [link].
-
Zoz
őstag
válasz
liszi70 #132422 üzenetére
"Gondolom az alaplap firmware-ben marad benne az aktiválás."
Rosszul gondolod, a Microsoft szerverén marad benne az aktiválás, és onnan nem lehet kiszedni."Kipróbáltam 2 féle kulcsot. Mind a kettőt elfogadta. Oké, az volt a cél, hogy megbizonyosodjak róla, működnek-e."
A fentiek miatt a második kulcsról már nem tudni, hogy valóban működő-e. Amikor már az elsővel aktiváltad, onnantól már bármilyen érvénytelen, letiltott, használt kulcsot elfogad (amennyiben amúgy érvényes kódsor, nem véletlen karakterek) , mert elsőként saját adatbázisában nézi meg, hogy tartozik-e az alaplaphoz aktiválás, ha igen, akkor sikeres lesz, a kulccsal nem foglalkozik már.
Ha szűz installt csinálsz kulcs nélkül, akkor fogja magát aktiválni a neten. -
válasz
csabili74 #132425 üzenetére
Nah tehát akkor ez csak géphez lenne, mert ha nem akkor bármikor átviheted máshova, gyanús ez..
kulcsok típusai:
VL: mennyiségi licenc céges felhasználásra, kedvező áron veszel pl. 1000 darab licencet egy csomagbanOEM: hardverhez kötött licenc, csak azon a gépen érvényes, amin először telepítették. át nem helyezhető, a hardver jelentős megváltozásával érvényét veszti (ezt már meg lehet oldani)
Retail: személyhez kötött licenc, azaz xy tulajdona, szabadon költöztetheti egyik gépről a másikra, szabadon cserélgetheti a hardver komponenseket, csak az a megkötés, hogy adott pillanatban csak a licencben kötött számú példány lehet aktív egyszerre. (általában 1 vagy 2.) ha új gépet veszel, ráteheted, de a régin nem használható tovább.
Ugye most akkor OEM vagy COA? mert mindkettőt írják, ilyen meg nem is létezik
-
válasz
RoyBatty #132424 üzenetére
Most te is a használt kulcsokról beszélsz, és azokkal kapcsolatban nagyjából úgy van, ahogy írod. De itt most ÚJ legális licence-ről van szó, ami más kategória. (És annyi a különbség a Pyttawrx által is elfogadható változattól, hogy nem közvetlenül a ms értékesíti.
)
-
csabili74
aktív tag
Újabb info Kvazycomptól:
Igen tartalmazza a matricát is.Ha az alaplap elromlik akkor sajnos új kulcsot kell vásárolnia. -
RoyBatty
aktív tag
válasz
PROTRON #132423 üzenetére
Szerintem a helyzet nagyjából a következő:
A Microsoft nyilván nem szeretné, hogy bármiféle másodlagos piaca legyen a szoftvereinek, akinek kell szépen fáradjon a kasszához és csengesse ki a teljes árat. Ezt felülírja az EU szabályozása (bármennyire is szeretné a Microsoft, az egész világ nem fog az ő szabályaik szerint játszani) amely lehetővé teszi a használt licensz adás-vételt. Szóval megbízható helyről még a vállalkozások is nyugodtan vásárolhatnak.
Magyarországon a következő a helyzet:
Magánhasználat
A kutya nem nézi és a belátható jövőben nem is fogja (ehhez a magyar államigazgatásban az akarat és a szakértelem is egyaránt hiányzik) az otthoni felhasználókat a Windows jogtisztasággal senki sem abajgatni. Paradox módon ez a Microsoftnak sem érdeke, mert a túlzott keménykedés áttolná az embereket más alternatívák irányába (Linux és társai). Ráadásul a legtöbb új gépet jogtiszta (előtelepített) Windowssal adják el, így a belépő userek nagy részét eleve nem is érinti a kérdés. Itt szerintem van létjogosultsága az olcsó kulcsok használatának.
Céges használat
Itt már érdemes jobban figyelni, létezik egy BSA nevű szervezet amelyik razziázik időnként, persze az ő célpontjuk sem az 1-2 számítógéppel rendelkező mikrovállalkozások, hanem a nagyobb halakra vadásznak. Ráadásul itt már egy egyszerű NAV vizsgálatnál is bele lehet futni abba, hogy átnézik a szoftver beszerzések számláit is. Én itt tutira mennék, maradnék a teljesen legális megoldásnál, de mindenkinek máshol van az egyéni toleranciaszintje -
Hopp, erről jut eszembe. Van egy aktiválatlan gépem, amin gondoltam, hogy kísérletezek. Kipróbáltam 2 féle kulcsot. Mind a kettőt elfogadta. Oké, az volt a cél, hogy megbizonyosodjak róla, működnek-e. Leszedtem a gépről a kulcsokat, SLMGR /UPK és SLMGR /CPKY, ahogy kell. Így már nem volt kulcs a gépen, a regeditben sem. Ennek ellenére továbbra is aktivált maradt a win, és később az slmgr -dlv ismét kiírta a kulcs meglétét. Gondolom az alaplap firmware-ben marad benne az aktiválás. Ha igen, onnan hogy kell eltávolítani?
-
-
válasz
Szajo #132400 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, mindenképpen írd meg majd, hogy megette-e a W10 PRO ezt a serialt...
(Telepítéskor nem biztos, hogy meg fogja enni ezt a kulcsot, ha ez lesz a szitu, akkor a nincs termékkulcsom opciót válaszd, és majd ha feltelepült, akkor az aktiválás menüben adagold be a kulcsot.(net legyen)) -
Szajo
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #132399 üzenetére
-
válasz
Szajo #132396 üzenetére
Windows 10-es matrica, serial-al? Az érdekes lenne.
(Max OEM/COA/Refurb (újrahasznosított))
Lehet, hogy aki telepítette, az nem volt tudatában, hogy W7/8/8.1-es kulcsokkal is lehet aktiválni avagy olyan régi buildet telepített(annó), ami még nem fogadta el a korábbi OS-ek kulcsait.Ha újrahúzod, akkor azzal a matricás serial-al kell majd megpróbálkozni, csak a kulcsnak megfelelő OS-t kell telepíteni (Home/Home Premium esetén W10 Home-t, Pro/Ultimate esetén meg W10 Pro-t)
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Van egy windows 7 pro kulcsom ami a Lenovo Thinkpadom akksija alatt van egy cimkén.
Most Windows 10 pro van rajta, így vettem.
A kérdésem, hogy ha szeretném újra telepíteni a windowst akkor felrakhatom egyből a windows10 pro-t és elfogadja majd a kulcsot vagy windows 7et kell felrakjam és onnan upgradelni? -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Offline módban van aktiválva rendes windows kulcsot használva a rendszer.
Ha a samsung data migration progival egy másik samsungra áthúzom az oprendszert akkor kérni fogja,hogy megint aktiváljam a windowst? -
válasz
ClayMore #132056 üzenetére
Szia
Ha elő volt telepítve a windows, akkor bios-szból szedi ki a kulcsot és úgy lesz aktiválva.
Az, hogy milyen windows van rajta megtnézed, leszedsz egy olyan iso-t, pendrive/dvd-re kiírod és felrakod az ssd-re. Aktiválni fogja magát az első netre lépést követően. Ennyi. -
Zender90
csendes tag
Sziasztok,
Kérnék egy kis segítséget. Régen egy barátom által kaptam egy eredet win10. Viszont ez az én gépemen van aktiválva.
Otthonra vidékre került egy új gép rendszer nélkül. Nem akarnék megint szenvedni a tört winekkel mert ritkán jutok haza és általában időnként előjön ugye bár a nem eredeti softwer szöveg stb.. és nem is mindig stabilak.
Ránéztem neten mennyi egy kulcs és a 2 000 Ft-tól a 69 000Ft-os változatig találtam.
Mind a kettő Win 10 pro 64bit OEM változat.
A kérdés az hogy a 70 ezres miben több vagy jobb?mi egyáltalán a különbség ha van?
Amennyiben jól láttam mind a kettő örök érvényű.
Köszi előre is. -
UserX
addikt
válasz
King Unique #131927 üzenetére
Hello!
Nagyon szépen köszönöm!
Az első linken található megoldás működött is. Azt hiszem nem fogalmaztam jól, abban a hitben voltam, hogy így orvosolható a problémám. Pontosítva:
Meg lehet-e változtatni az OEM kulcshoz regisztrált és beaktivált felhasználót??? Név, e-mail, fiók...?
Előre is THX!
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
Szabad itt Win 10 kulcsot vásárolni? Meglepően olcsó! Meglévőhöz jó lehet (céges laptop volt és lejárt)? Újat kell telepíteni? Működhet és meddig?
[link] -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
W10 Home-ról Pro-ra upgrade tényleg annyi, hogy beírom a Pro kulcsát?
-
King Unique
titán
válasz
hotkar #131808 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, ha annyira ki akarod kapcsolni a BitLockert. Ahol a létrehozásnál beállítható pl. jelszó (is), elmenthető a helyreállítási kulcs többféleképpen, Microsoft-fiók használatánál oda is menthető és onnan kiolvasható, stb.
A partíció átméretezéséhez meg adott a kötet zsugorítása módszer, ami a beépített lemezkezelővel BitLocker-titkosítású kötetnél is működik, 3rd party particionáló programok közül viszont nem mindegyik kezeli max. visszafejtés (decrypt) után, de pl. az EaseUS elvileg igen.Egyébként ez most céges laptop, vagy privát, otthoni használatra szánt? Ha az előbbi, akkor minek piszkálod, illetve ez esetben miért nem az illetékes rendszergazdánál érdeklődsz?
Ha az utóbbi és a "gyári cuccok" alatt csak a Dell által előtelepített esetlegesen bloatware vackok értendők és nincs szükséged azokra, akkor szükség esetén mehet a clean install, vagy az alaphelyzetbe állítás.
-
junior11
veterán
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, licensz kérdés. Adott egy pc az ügyfélnek létre hoztam egy ms fiókot azzal regisztráltam, és raktam fel a windowst aktiváltam be eredeti win 10 kulcsokkal.
A kedves ügyfél kitalálta, hogy neki másik emaillel kell MS fiók így két kérdésem van. Újra kell e raknom a gépet hogy új MS fiókra telepítsek.Második kérdés a beaktivált Win 10 kulcsokat a régi fiók rántja e magával?
-
kriszwells
aktív tag
válasz
King Unique #131695 üzenetére
Köszönöm a részletes hozzászólást!
Nem Enterprise kiadás. Ez egy könyvtári gép, kis település, jobb híján nekem kell megcsinálni alapon.... a Windows licence kulcsot sem tudom, szóval csak akkor fognék neki, ha valamelyik módszerrel enélkül is rá lehet frissíteni és nem fogja kérni később (ha lehet így)? -
válasz
L4mie #131652 üzenetére
How to Find Your Original Windows 10 Product Key
itt van parancssoros módszer is, meg egypár segédprogi is, amivel kinyerhető (nem minden esetben) a serial. (A Hirens Boot CD is tudja még)
Ha ezzel nem járnál sikerrel, akkor még azt próbáld meg, amit korábban írtam (tiszta telepítés, gyalu minden a meghajtóról, aktiváláskor meg rögtön a W7 Pro kulcsot (matricáról) megadni és meglátod.
Én sem fordítanék rá több időt, ha helyedben lennék.
-
L4mie
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #131650 üzenetére
Igen 2013-ban össze lett rakva, telepítve, nem volt semmilyen kms a gépen se mak.
Felém közölt infó szerint azóta annyi történt hogy win10 re frissítették 7pro-ról.Gyakorlatban nem tudom, mert nem vagyok a közelében, nem is voltam évek óta. Szóval ki tudja mi történt pontosan, lehet újratették, csak valami butaság, értetlenség van a háttérben (szerintem ez lesz).
Ezt szeretném kideríteni, mert ha mókoltak, valamit esetleg nem azzal a kulccsal ami anno volt hozzá akkor egyszerű a megoldás, ahogy írod, gyalu vissza az eredeti kulcsot, vagy csak újraaktíválni azzal.Sok időt nem szeretnék elszúrni már egy közel 8 éve szívességből összerakott cuccal. Ezért érdekes, hogyan lehet kinyerni a kulcsot, de szerintem megmondom neki, hogy próbálja újra aktiválni a régi kulccsal, ha nem megy akkor bocsi de nem tudok segíteni. (mert akkor susmogás volt)
Így is több idő ment el nekem is, nektek is a problémával mint kéne.
Pyttawrx:
iponban vett dobozos, OEM matricás win7 pro volt. -
válasz
L4mie #131649 üzenetére
Na várjál, ezt nem igazán értem...
Ha anno Te bontottad ki(bontatlan csomagolásból a W7-t), akkor a matricát, ergó a serial-t senki sem tudta azidáig, ergó azt korábban senki sem aktiválhatta semmivel, nemhogy KMS-el...
Egy dobozos W7 Pro, matricás RETAIL kulcs esetén (mert az az) nem KMS vagy MAK aktiválású, az biztos.
Elméletben ennek úgy kellene működnie, hogy W10 pro feltelepít (ez esetben kötelező a tiszta telepítés, a meghajtó teljes gyalulásával) majd aktiváláskor a W7 Pro Retail kulcs megadása, amit el is kellene fogadnia simán.Hogy ez esetben hogy kerül a képbe, egy szervezeti aktiválással kapcsolatos aktiválási hiba, azt nem tudom...
(épp pár hete tettem fel a W10 Home-t egy olyan gépre, amin még először Vista volt, aztán meg W7 HP (mindkét matrica rajta van még a gépen a serial-okkal), W10 Home simán megette a W7 HP serial-t...)
-
Geth
veterán
válasz
kecstama #131595 üzenetére
egy sokkal egyszerűbb módszert használok ami eddig mindig bevált?
A kulcsszó amit keresel az eddig (tapasztalatlanság). Sajnos könnyen bele lehet futni olyan rendszerekbe, amiknél az volt a probléma, hogy a user bőszen nyomkodta az ilyen progiknál a driver frissítést és felrakott olyat is amit nem kellett volna, teljesen véletetlenszerű tüneteket okozva.
Ha biztosra akarsz menni, manuálisan gyűjtöd be a drivereket amire szükség van.
(Nem rábeszélés akart lenni.)nem fogok egy "random fórumhuszár" miatt kiíratkozni, az egyetemről ahol amúgy kifejezetten jól teljesítek
Időrendben olvasva, elsőnek Te ajánlottad fel, hogy otthagyod az egyetemet, a kolléga csak helyeselt, Te meg döntsd már el :)
Egyébként az egyetemeken sokan jól teljesítenek, a valóságban meg egy drivert nem képesek megtalálni, nem látok összefüggést. -
Pityu.
nagyúr
Tegyük fel van egy windows 10 pro n rendszerem és beírok neki egy másik aktiváló kulcsot mondjuk a sima pro változatét akkor minden ami pl nincs az n-ben pl média csomag az települ mint ahogy a pro-n van?
-
modflow
veterán
Az egyik laptopomon Win10 van, de a kódja nincs fiókhoz kötve, és nem tudom a kulcsát.
Mivel tudnám kiolvasni a telepítő kulcsot? -
steewcv65
őstag
válasz
King Unique #131415 üzenetére
Úgy tudom ,hogy a kulcsomat akkor elbukom ,mert ezt többet nem használhatom majd.Nem így van?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Tudom sokszor volt már téma a fórumban a licenszkulcs (használtam a keresőt, és olvastam ezt a hozzászólást, illetve a benne található linkek tartalmait is), de az én helyzetemre sajnos nem találtam meg a választ.
Szülők családi vállalkozásáról van szó, win7 nyugdíjazás lesz, és egy füst alatt szeretnék legalizálni a win/office kombót, de nem tudják, hogy merre induljanak el. Mivel a bolti verziók árai alapvetően nem a kisvállalkozások pénztárcáihoz vannak szabva, ezért javasoltam nekik a cégek részére szóló használt szoftveres hirdetéseket. Amennyire én látom igen széles a kínálat (egészen olcsótól a drágábbig), és habár olvastam ezt a cikket, nem tudom eldönteni, hogy megüthetik-e a bokájukat, ha az olcsóbb számlás megoldások közül választanak? (pl. x év múlva nem működik a kulcs vagy a frissítés, esetleg egy ellenőrzésnél megállapítják, hogy a kulcs nem legális, az eladó időközben köddé válik, stb.)
A hirdetések többségénél fel van tűntetve, hogy Retail, NAV biztos kulcsokról van szó, de a cikket elolvasva ezeket én egy kicsit fenntartással kezelem. Azt értem, hogy a használt kulcs az eredeti árnál miért olcsóbb, de azt nem igazán tudom hova tenni, hogy cégek részére használt kulcsokat hirdetők között miért ekkora a szórás. (pl számlás Office 2019-et hwaprón hirdetnek 12-13k körül, de ezen használt kulcsok értékesítésével foglalkozó oldalon ugyanaz a kulcs nem kicsivel drágább, közel 3x annyiba kerül, tehát az emberben felmerül a kérdés, hogy ennek vajon mi lehet az oka..)
Köszönöm a segítséget!
-
oszi666
őstag
Sziasztok, aktiválással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Van egy jogtiszta windows 10 home kulcsom, amiről azt hittem, hogy a microsoft accountomhoz van kapcsolva.
Az előző laptopom gallyra ment, és nem tudtam deaktiválni rajta a kulcsot, viszont most az új laptopomon meg nem tudom akvitálni mert egy korábbi eszközön már aktiválva van hibaüzenetet ír (amiben végülis igaza van)
Lehetséges valahogy a másik, régi laptopot letiltatni a régi laptopomról, hogy tudjam az újon aktiválni? -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Nemrég írtam ide MAK-kulcs kérdéssel kapcsolatosan, alaplap csere miatt.
Microsoft fiókhoz van kapcsolva a licenc, feltelepítettem a Windows-t, ugyanúgy beaktiválta magát, tökéletesen működik. -
trialboj
őstag
Egy havernak aktiváltalan win 10 PRO-ja van, és az utóbbi kb 2 hónapba rengeteg problémája van vele, tényleg sokszor megdöglenek a programjai amelyek eddig mentek, pl davinci resolve. Nem látja rendesen a csaltakoztatott sticket, vagy épp nem hajlandó eltávolítani, mondjuk ez utóbbi nálam is megvan.
Arra gondolt hogy azért mert nincs aktiválva, most vettem neki egy kulcsot, neten, kb 9000FT volt, ez nem tudom mennyire fake, remélem nem az.
A kérdés az hogy beírhatom most ezt a kódot hátha segít valamit a windowson ÉS majd mikor lesz ideje újra rakom neki, és akkor ismét használhatom ezt a kódot?
Egyre instabilabbá válik minden egyes frissítés után, Premiere is omladozik a legutóbbi kötelező frissítés óta
-
tothjozsi96
addikt
válasz
King Unique #131050 üzenetére
Szuper, köszönöm!
Majd megosztom hogy nálam mennyire produkált jól a pár ezer forintos MAK-kulcs. -
alratar
addikt
válasz
King Unique #131048 üzenetére
De igen lemaradt. Nem vettem észre.
A licenc kulcs azért volt kérdés, mert azt gondoltam mivel architektúra más, így másik kulcs kell.Tehát a fájlok mindenképpen elvesznek. Ez nem király.
Tehát akkor csak a format c: megoldás -
alratar
addikt
Sziasztok,
Adott egy laptoop, amire annak idején 32bites Win10 került fel, noha a CPU 64-es.
Hogyan tudom upgradelni a rendszert úgy, hogy a SSD-n lévő adatok megmaradjanak és ne kelljen új licence kulcs? -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Anno vettem ilyen pár ezer forintos license-t, most előkerestem mert alaplap cserére készülök.
Ránéztem és sajnos MAK-kulcsom van. Hozzá van rendelve a Microsoft-fiókomhoz, tehát digitális-license.
A kérdésem az hogyha mégse fogadja el a Windows a kulcsot akkor én "jogosan" felhívhatom a Microsoft-ot hogy már pedig nem működik ez a kulcs amit ki tudja honnan vettem?! -
mezis
félisten
Üdv.!
Ismerősöm kért meg, hogy rendeljek számára Windows 10 Home kulcsot.
Gondoltam a Microsoft honlapjáról csak eljutok a "boltba". Nem sikerült, pedig már egy kvízt is kitöltöttem. Csak nem az a baj, hogy nem az Edge böngészőt használom ?A sov24.hu legális beszerzési forrás ?
Nem gondoltam azt, hogy ez ilyen bonyolult. A zöldséges boltból már meg lenne a kulcs.
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, mi a legkönyebb módja hogy újra belakás/ legkevesebb energia és időráfordítással áttérjek Win 10 Enterpriseról Pro verzióra?
Oka: 1. nem használom ki, másrészt ha új alaplapom lesz(esesékes) akkor evileg vehetek új kulcsot, míg ha Pro retail új kulcsot veszek későbbiekben szabályszerű deaktiválással az új rendszerben használhatom tovább újraaktiválással.
Köszönöm a vélaszokat előre is és elnézést ha túl bazári a kérdésem
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Egyenlőre elméleti kérdés, de érdekelne egy dolog. Adott a most futó 10 a gépemen, ami hozzá van kötve a hotmail fiókomhoz.
No de mi van akkor ha veszek új gépet, ara felrakom a 10-et. belépek a hotmail fiókkal akkor ugye elvileg aktiválja majd magát a rendszer, így ugye megint aktivált rendszert fogok kapni. na de a félgépet nem igen fogom eladni, hanem építek belőle egy netezős gépet IGP-re állítva. Menni fog az 1 hotmail fiókkal a két rendszer gond nélkül, vagy az egyikhez vennem kell kulcsot? -
olisadebe
tag
Sziasztok lehet ,hogy sokan megkérdezték már ,de jelenleg nem találom és nem is értek nagyon hozzá,hogy valaki kérdezte -e volna már ilyen alap dolgot itt a fórumon ..3 éve egy régi gépemre vettem egy win10/64 1pk DSP OEI DVD oprendszert.29eft -ért.Ott úgy kértem ,ha lecserélném a gépem és feltehessem egy másik gépre ha netán tönkremenne ..Fel is tudtam tenni tegnap az újra,de eddig mindenki azt mondta ,hogy csak egyszerhasználatos a: hom verzió (baráti körök) ..."arra a gépre amire elsőnek tettem fel"..Most jelenleg már fent van az új gépen ,de bizonytalan vagyok ,hogy azt adták anno a boltban amit kértem,vagy most mi van! Nem tudok kiigazodni ...Reg kulcsot megadtam semmi különös ,működőképes a gép ..Bocs az amatőr kérdésért ,de csak így tanulok a nagyoktól ..Az apró betüs részeken meg nem tudok kiigazodni ..Most ezt többször használhatom 1db gépen, vagy csak egy gépre szabadna..
-
Dana36
csendes tag
Sziasztok.
Win10 Home-om van, 2004-es verzió október óta.
És az a problémám már azóta - csak most jutottam el odáig, hogy tanácsot kérjek -, hogy a facebookom nem ismeri fel a böngészőt. Kétfaktoros hitelesítést használok, szóval sms-ben kapom a kulcsot.
Hiába nyomok arra, hogy jegyezze meg a böngészőt, minden egyes bejelentkezéskor ez van. Ismeretlen böngészőnek látja.Mit tudnék tenni?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
King Unique #129847 üzenetére
Valóban, bocsánat, Retail kulcsot vásároltam.
Köszönöm a választ!
-
-
swoody
senior tag
válasz
King Unique #129751 üzenetére
Olvastam en mindent.
Ami a lenyeg, ha nem akar az ember kockaztatni, akkor eredetit vesz.
Az olcso kulcs is rizikos, illetve a masik opcio az erdeti win7 elod, ami szinten nincs. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #129715 üzenetére
Ja. Linux kezdőlben OFF-ban.
Ennyire nem akartam babrálni vele. Megoldottam magamnak.
Leszedtem egy Kori féle ESD-ISO-t(tudom hogy nem éppen mondható legálisnak), ez nem foglalkozik az BIOS OEM-mel telepítéskor. Azt már nem tudtam, hogy automatikusan aktiválja is magát. Az utóbbi lényegtelen, mert módosítottam a kulcsot.A sikerhez vezető út több irányból megközelíthető
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #129706 üzenetére
De nekem erre kellett a pro. A pro kulcs retail, azt még a régi hp-hez vettem.
-
válasz
st3v3np3t3r #129705 üzenetére
Előtelepített gépeknél, ha csak rábízod a telepítőre mit csináljon, akkor azt a verziót telepíti automatikusan (és aktiválja), amivel gyárilag is telepítve volt.
Ha nem azt a változatot telepíted, amivel volt(Home helyett Pro), akkor meg csak akkor aktiválodhat be automatikusan, ha korábban a Pro kulcs már lett egyszer aktiválva.Esetedben a matebook-ra nem kellett volna Pro, hanem a Home-t kellett volna hagyni, hisz úgy automatikusan lenne egy jogtiszta OS-d (előtelepített gépek esetén a kulcs kinyerése nem mindig lehetséges) és a Pro kulcsot használhattad volna egy másik gépen.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #129704 üzenetére
Az jó, mert a a matebookomra feltettem egy win10pro-t(gyárilag win10home volt rajta)és automatikusan aktiválta.
Produkey-el megnéztem. Hopp-kopp. Difis a kulcs. Nem baj,lecseréltem sajátra, biztos ami biztos
-
dawez
tag
udv alaphelyzetbe állitanám a gépem a épházbol kérdésem hogy me kellesz adnom ilyenkor a win 10 aktivalo kulcsat? csak azert mert ezt a gepet win 10 el vettem és nem rendelkezem termékkulcsal.
-
Sziasztok!
Egy ismerősöm megkért, hogy telepítsem újra a laptopját... letöltöttem a legfrisseb 20H2-es Win 10 PRO-t. felnyaltam, és itt jön a csavar. Nyomtam egy tulajdonságokat, hogy lássam aktivált-e a Windows (tehát hogy tartalmazott-e a gép BIOS-a Win kulcsot) igen ám, de már ennél a Win verziónál nem a klasszik összegzős ablak jön be, hanem az új gépházas.. itt viszont sehol sem látom, hogy írná, hogy a Windows aktivált-e vagy sem.. merre tudnám ezt megnézni?
Köszi előre is -
Gabesz87
veterán
Újra szeretném telepíteni a Win10-et a laptopomon tiszta telepítéssel, de nem tudom, a kulcsot hogyan tudnám kinyerni (lehet, hogy nem is kell, de ha mégis, jó lenne tudni). Utólagos, retail key van hozzá. Próbáltam cmd-ből paranccsal (wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey) de nem jelenít meg semmi. Próbáltam 3rd party progikat, mint a SHowkey plus, vagy Nirsoft Produkey, de azok sem. Prodct ID-t írják, de a Key-re azt írják, hogy Not Found
Hogy a túróba szerezhetem meg a kulcsot akkor?
-
norba69
senior tag
válasz
UnSkilleD #129467 üzenetére
Dell munkaállomás, a megszokott delles szívatásokkal. Jó eséllyel be volt kapcsolva a bitlocker, helyreállítási kulcs meglétéről pedig nem volt szó. Esetleg, ha online fiókkal volt használva, ott meglehet, de dellnél erősen kételkedem ebben.
A visszaállítás esélye ebben a feltételezett esetben kb 0. -
kenand
veterán
válasz
King Unique #129387 üzenetére
Ismételten köszönöm a segítséget.
Win10_1903_V1_Hungarian_x64.iso Rufusal kiírva feltelepedett a HP t620 Thin Clientre, elfogadta a jogtiszta Win 8.1 kulcsomat és be is aktiválódott.
Azért próbáltam megy egy ősrégivel ami 1511 előtti, mert az volt egy USB drive-on és feltelepült...
Telepítés után mentettem, hátha a Win 10 erőszakos frissítése tönkreteszi.....
-
kenand
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #129384 üzenetére
0-ról kezdeném. A legújabb build elfogadja a régi ami felmegy (egy USB driveon találtam) meg nem, de az jól működik.
2004-es ISO szerintem nem fogadja el a 8.1-es kulcsot... -
-
kenand
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #129379 üzenetére
Media Creation Tool készítette a telepítő, ott meg nem lehet választani, a kulcstól függően telepít
(de lehet megpróbálom kulcs nélkül azt)
ISO-ból USB-t régi Win-7es toollal is el lehet készíteni? -
válasz
kenand #129378 üzenetére
Esetleg arra figyelj (ha esetleg eddig nem tetted meg), hogy azonos verziót telepíts a W10-ből is. Pl. ha W7 Home Premium/8/8.1 Home kulcsod van, akkor a W10-ból is a Home verzió kell, míg ha W7/8/8.1 Pro verziód volt, akkor meg W10 Pro-t kell telepíteni.
SZERK
1511?Hát annál csak újabbak vannak...
-
kenand
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #129377 üzenetére
Köszönöm a linket, akkor megpróbálom a November updatet (régi build, ami megvan és felment nem fogadta el a 8.1-es kulcsot telepítés után sem
Úgy tűnik az Un november update is régi (1511) próbálok újabbat...ami már elfogad, de felmegy....
Az lehet tudni melyik bulidtől fogadja el a 7/8-as kulcsokat?
-
válasz
kenand #129375 üzenetére
Én is egy jó darabig szívtam azzal, hogy a régi W7/8/8.1 kulcsokat nem ette meg, de (már ha nem tévedek) a 2004-es build már elfogadta a régi kulcsokat is.
Ha telepítéskor nem is fogadja el a kulcsod, akkor hagyd ki(nincs termékkulcsom (vagy hasonló opció)) és utólag, a telepítést követően az OS alól próbáld élesíteni a kulcsot.
A régebbi telepítőt pl INNEN tudod leszedni. -
kenand
veterán
Egy HP t620 Plus mini kliensre próbálok Windows 10-et feltenni.
Tettem bele egy m2-es 128GBs SSD-t, SSd stentinel szerint gyakorlatilag új, hibátlan.
Gondom a következő:
Legújabb Windows 10 telepítő, az első újraindításik megy aztán mindig belefagy, újraindul.Egy régebbi (pontos verzio szám most nem nem jut az eszembe) felmegy. De az meg telepítéskor nem fogadja el a jogtiszta (nem OEM) Win 8 pro kulcsomat, az új igen.
Valakinek ötlete miért hasal el az új?
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #129342 üzenetére
Én is újra telepítést javasoltam. Nekem van egy használaton kívüli pro kulcsom de meg nem mondom hol, talán az MS fiókomhoz van csatolva, azt nem lehet használni?
-
válasz
valeno #129297 üzenetére
"A laptopon most win7 van és szeretném frissíteni win10-re"
Ehhez nem szükséges új kulcsot venni. Olvasd ki a meglevő win7 kulcsot az OS-ből (“Win KeyFinder”?) (ha legális) vagy a matricáról.
Mindenesetre előtte csinálj egy mentést Macriummal [link] mielőtt anyád kitagadna mert elrontottad a munkaeszközét..
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #129266 üzenetére
Ez, ha aktiválom a hardveremen a kulcsot, akkor hardverhez kötött lesz? (laptop)
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Vettem egy hp 2560p elitebook-ot (2 éve). Tegnap vettem észre, hogy van benne egy coa matrica (win 7-es kulccsal). Még regisztrálhatom? A w10 még elfogadja a 7-es kulcsokat?
-
King Unique
titán
válasz
gordonfreemN #129178 üzenetére
Hát mondjuk ha megfelelő forrásból vásárolod, valamint pl. oktatási intézménytől kapod a licencet, termékkulcsot, akkor ott normál esetben nem szokott ez kérdés lenni.
+ Ha sikeres az aktiválás és nem pl. ilyen van, akkor az is valódi, működő licencre, termékkulcsra utal.
"egy kalóz win7-ről frissített, majd kiolvasott kulcs"
Ott digitális licenc és általános termékkulcs van, ahol az utóbbira is azt írja a ShowKeyPlus program W10 Pro N kiadásnál, amit kaptál. Vagyis kb. semmit nem jelent az előbbit illetően.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Hogyan lehet eldönteni, hogy valódi licence kulcsot kaptam egy vásárlásból, ha ez
egy kalóz win7-ről frissített, majd kiolvasott kulcs
és ezegy valós kulcs, amit az iskolától kaptam?
Most nem a számlára gondolok, mert azt az iskolától sem kaptam. Technikai oldalról, van ennek valami módja?
Tehát a fenti első kódot ki tudnám valahogy buktatni, hogy kalóz verzió volt eredetileg? -
-
Tosee
őstag
válasz
Doky586 #129114 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget! Úgy döntöttem várok pár napot, majd utána teszek egy próbát vele, ma már nem lesz időm újra telepíteni! Már nem bajlódok vele ha 2 esélyes a dolog!
Pont a linkelt blogbejegyzésed olvastam előtte, ennek hatására kezdtem el utána járni a secure boot-nak!Csak ugye nem mertem élesben piszkálni utólagosan, nehogy aztán elhasaljon a rendszer pont ma... Érdemes egyébként új kulcsokat generálni vagy jó a meglévő? Nem régen egy plusz hdd került az ssd mellé...
Fire/SOUL/CD
Neked is köszönöm! -
Tosee
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #129104 üzenetére
Ha bekapcsolom a Secure Boot-ot (standard, kulcsok generálása nélkül!), és esetlegesen mégsem indul a rendszer, akkor ha kikapcsolom utána indulni fog, vagy végleg annyi a rendszernek? Vagy ezt így nem lehet megmondani? Az ünnepek alatt nem igazán lenne időm újra telepíteni... Rendszer mentésem az van (Marcium Reflect free).
A gép: HP Compaq 8300 USDT
CPU: I5 3470S
RAM: 8 Gb -
válasz
Tosee #129101 üzenetére
A Fast Boot az egy BIOS szolgáltatás Windows-hoz nincs köze. A Fast Startup-al szokták keverni, ami Windows szolgáltatás. Sem a Fast Boot, sem a Fast Satrtup ki- vagy bekapcsolása nem okozhatja, hogy nem indul a rendszer.
A Secure Boot, az más tészta. Ha utólag van bekapcsolva, de ún. Standard üzemmódra van állítva, akkor az nem szokott gondot okozni, de amennyiben a BIOS-ban "generálsz le" kulcso(ka)t, ami gyártó/alaplap specifikus, akkor az utólagos Secure Boot bekapcsolása okozhat gondot. Ki kell próbálni, vagy elindul vagy nem.
Mivel a Secure Boot az nem csak egy ajánlás UEFI telepítés esetén, ezért igen melegen ajánlott bekapcsolni. SZóval, ha gebasz van, akkor generáld le a kulcso(ka)t a BIOS-ban, Secure Boot be és húzd újra a rendszert.
Apollo_21
Telefonról akarsz telepíteni? Nincs egy nyamvadt pendrive sem otthon? -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #129097 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged! Rád mindig lehet számítani.
Nekem tegnap nem volt Rendszer visszaállítási lehetőségem, mára lett. Lehet az ASUS update módosította.
Beírtam a Win10 kulcsot, lefutott az aktiválás, de nem történt semmi változás, maradt az Enterprise. Képet akartam csinálni róla, de bezártam az ablakot. Megnyitva már Pro volt. Videóban azonnal váltott, igaz én nem a Gépházban, hanem a Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Rendszerben csináltam. Érdekes módon nekem idáig a Win+Pause gombra az utóbbi jött elő, de a PC-n már erre a gyorsbillentyűre a Gépház tölt be. Ezt a korábbit nem is találom. -
tothjozsi96
addikt
Végül lecsaptam egy olcsó termékkulcsra, előtte direkt megkérdeztem a support-ot hogy a Windows 10 kulcsok az OEM vagy Retail, írták hogy OEM.
Mivel nagyon alacsony áron kínálták, ezért gondoltam megér egy misét. Egyszer vásároltam innen és akkor Windows 10 Pro Retail kulcsot kaptam.
Most viszont egy Windows 8.1 RTM Professional Retail kulcsot sikerült kihalászni, kíváncsi leszek. A gép még nincs összerakva, de még idén kiderül hogy egyáltalán működik-e a dolog.
-
King Unique
titán
válasz
Grecky #129004 üzenetére
Mármint eltávolítod a régi termékkulcsot és megadod az újat, illetve "okosított" rendszernél először értelemszerűen eltávolítod a gányolást, utána újraindítod stb. Ha elfogadja a Windows 10 az új termékkulcsot és sikeres az aktiválás, akkor az úgy rendben.
"CMD-s script aktiváláskor viszont érvénytelennek írja a kulcsot "
A segítség a Windows aktiválási hibáihoz leírásban szerepel az 0xC004F050 hibakód lehetséges oka, ahol jó esetben csak az aktiválási kiszolgáló nem érhető el átmenetileg vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül megoldható az aktiválás, rossz esetben érvénytelen a megadott termékkulcs.
Egyébként meg újabb vicc kategória, Windows 10 termékkulcsot hirdettek, de azért csak Windows 7 termékkulcsot küldtek, mint nemrég másnak is, ennyit ezekről az egyes olcsó forrásokról... -
Grecky
senior tag
válasz
King Unique #129002 üzenetére
Bocs, ha nem sikerült annyira érthetően leírni.
Kifehéríteném a meglévő virágbolti pro példányt, újratelepítés nélkül, Microsoft accountom nincs hozzáadva.
"Honnan tudod hogy érvényes, megnézted, megfelelő forrásból lett vásárolva?"
Gépház-> másik kulcs megadása résznél elfogadja a vásárolt kulcsot.Visszaállás alatt azt értem, hogy aktiválás után AIDA 64 alatt nézve nem az a kulcs szerepel, amit megadtam, továbbá a slmgr -dli parancs sem a megfelelő utolsó 5 karaktert írja.
Most megnéztem a ShowKeyPlus progival is és ezeket írja:
A vásárolt kulcs adatai pedig ezek:
CMD-s script aktiváláskor viszont érvénytelennek írja a kulcsot
:
-
Grecky
senior tag
Üdv, aktiválási problémám lenne.
Vettem az asztali gépemhez egy win 10 pro kulcsot Godeal24 oldalon, már a fizetés is egy macera volt (de ezt hagyjuk), viszont a legjobb, hogy hiába változtatom meg a jelenlegi kulcsot a vásároltra, valamiért nem marad úgy. A kód valid, de aktiválás után visszaáll a régire.
Próbáltam parancssoros megoldást, registry-ből törlést, egyszerűen valahonnan mindig visszaszopja a korábbi kulcsot. Valami ötlet esetleg? A Windows nincs Microsoft fiókhoz kötve.
Köszi előre is.janakbacsi#128997 Bocsi először válaszként ment.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Pyttawrx #128956 üzenetére
Ahogy mondtam lehet csak én gondolom így, de nem tudom elfogadni ezt az ~50 ezer forintos árat. Vásároltam már Soft-Direct-től is korábban COA matricás kulcsot, de ahogy Itt olvastam nem feltétlen vagyok beljebb azzal sem. Tehát tök mindegy hogy Soft-Direct vagy Goodoffer a kulcs mert egyikre sincs garancia kvázi.
Legalábbis én így értelmeztem ezt az egészet.Egy COA matricás kulcs 22k. Az se olcsó de arra még azt mondom hogy belefér.
Egy i7-10700K-s setuphoz kellene a kulcs, többszöröse a konfig ára mint a Windows 10-é, de akkor is túlzónak érzem ezt a közel 50 ezer forintot.
-
válasz
tothjozsi96 #128923 üzenetére
Szintén osztom, ha nem akarsz normális helyről venni licenszet, akkor a szürke kulcsokat értelmetlen megvenni:
1. kisebb korlátozásokkal aktiválás nélkül is lehet használni a WIndows 10-et legálisan, ergo ingyen van.
2. illegális és még fizetnél érte, ezzel támogatod is.... -
tothjozsi96
addikt
válasz
liszi70 #128949 üzenetére
Most visszanéztem a korábban vásárolt termékkulcsaimat ezzel a showkey programmal.
Összesen 3 license-t vettem, abból 2db Goodoffer-es, egyet pedig itt Hardveraprón vettem.
Az egészben az az érdekes hogy a Goodoffer-esekkel nincs semmi gond, Retail kulcsok.
Amit meg itt vettem HA-n az MAK kulcs és már le lett tiltva korábban.Na mindegy, lehet jó lesz az a Goodoffer ismét, úgy látom az a legolcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest