Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #78208 üzenetére
Ja, és az meg a másik, hogy ha legalább Pro kiadást használsz, akkor a gépházban lehet 365 napig, azaz 1 évig halasztani a funkciófrissítéseket is. Tehát attól, hogy 30-án megjelent a 1803-as verzió, még nem feltétlen kötelező rá azonnal váltani.
-
válasz
King Unique #78170 üzenetére
Igen, amint a képen látszik az ISO 4.25 GB, de a benne levő .wim ígyis 4GB alatt marad (fat32-ok)
-
siskad
őstag
válasz
King Unique #77752 üzenetére
+ (#77751) Kékes525: Köszi a segítséget, most már nem csinálja.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #77747 üzenetére
"Vagy inkább a HPA készítőinek a hibája, hogy nem tudták a szoftvert megfelelően optimalizálni az adott Windows-verzióra..."
Ez is jogos, elismerem.
"A korábbi példa pedig nem igazán mérvadó, mivel a HPA egy régebbi változata futhatott,"
Nem, ugyanarról a verzióról van szó.
Ja és ne gondold, hogy mindenáron fikázni akarom a Windows 10-et. Nagyon sok újítása kimondottan tetszik. Például a gépház, keresés, értesítések. Meg a drivereket is elég jól megtalálja. Most az általa választottakat használom és így sokkal stabilabb a rendszer. Az Asrock alaplapi driverek valamelyike miatt lehetett az előző gond, amikor is gyári visszaállítást kellett csinálnom.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #77744 üzenetére
Egyértelműen a Windows 10 hibája. A régebbi gépem "Windows 7 64bit Pro, Hardver: QuadCore Intel Core i5-2500, 4133 MHz, Asus P8Z68-V Pro/Gen3 4x4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM, Audio-GD-11-USB32 DAC, SAMSUNG SSD 830 rendszer meghajtó" A mostani:
A régi gépen észrevehetetlen volt a Hitman pro alert, annak ellenére, hogy sokkal gyengébb volt a hardver. Amúgy nagyjából ugyanazokat a programokat használom most is.
(#77745) Zoz
"Semmivel. Shift-et nyomva kattints az Újraindításra, és akkor a következő induláskor lehet majd csökkentett módot választani."
Semmivel? Ez jó.Előre ki kell találnom, hogy nem fog elindulni rendesen a Windows? Nagyon nincs ez így jól. Ahhoz hogy ezt megtehessék sokkal stabilabbnak kellene lennie a rendszernek.
"Ha úgy gondolod, hogy hülyék voltak a Microsoftnál, amikor ezt az újítást kitalálták, akkor így kaphatod vissza a hagyományos F8-as menüt, rendszergazda jogú parancssorba ezt beírva:
bcdedit /set "{current}" bootmenupolicy legacy"Ez viszont jó ötlet. Köszönöm!
Hogy ez miért nem alapértelmezett?
Beállítottam amit javasoltál. Jobb félni, mint megijedni.
-
atyca
senior tag
válasz
King Unique #77681 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Egy AOMEI Partition Assistant – Macrium Reflect Free kombóval megoldva.
Öröm,és boldogság!(az asszony munkagépe,ha elcseszem soha többé nem kapok vacsorát…) -
atyca
senior tag
válasz
King Unique #77681 üzenetére
Köszi a törődést!
Addig pakolgattam penre,sd kártyára,a saját gépemre,amíg az 504Mb-os kivételével a többit engedné klónozni.
Még megpróbálok egy picit lefaragni belőle,aztán meglátjuk.... -
atyca
senior tag
válasz
King Unique #77641 üzenetére
Sajnos a lehetőségeim egy picit szűkre szabottak.
Ha már sikerült áthelyeznem a rendszert lesz helyem a HDD-n.
Próbáltam zsugorítani a kötetet,de azokkal a paraméterekkel,amit a rendszer felajánl,illetve a saját 110x1024 Mb-os méretezésemnél is azt írja,hogy kevés a lemezterület.
Mennyi adatot kéne leszednem még kb? -
atyca
senior tag
válasz
King Unique #77635 üzenetére
-
RedHarlow
aktív tag
válasz
King Unique #77577 üzenetére
Lemezzel/pendriveal már jópárszor telepítettem újra windowst, azonban 2 éve egy OEM-es laptopnál nem sikerült lemezzes telepítés után visszaaktiválnom a windowst, szerintem azért mert a partíciók kiválasztásakor töröltem minden partíciót közte a recovery-t is. Ezért félek most hozzányúlni a saját OEM-es Windows 10-emhez is. 2 éve használom a gépet és szeretnék egy szép tiszta, üres C partíciót. Mi a különbség a gyári visszaállítás és a lemezes újratelepítés között?
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #77477 üzenetére
"Köszi, az Acronist még valamikor használtam is.
(#77478) Syl
"nem tudja az Incremental mentést, viszont tud differential-t"
Ezzel mindig bajban voltam. Mi a különbség a kettő között?
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #77474 üzenetére
Köszi szépen! Azt hiszem a Macrium Reflect fizetőst választom, mert a növekményes mentésével gyorsabb lehet és ezért valószínűleg kevesebb helyet is foglal a mentése.
-
Ferenc.
tag
válasz
King Unique #77449 üzenetére
Köszi szépen, valóban előtelepített volt home verzióval, de az a HDD már nincs benne(tudom már ez nem számít, mert uefiből szedi ki), mert új, üres SSD-t raktam bele, s ezért akartam feltelepíteni a windows 10-et, de pro-val mert majd lesz hozzá kulcsom.
S most utána néztem ,hogy lehet upgradelni home-ról pro-ra ha megvan a kulcsom, így igazából jó lesz minden:
"Válassza a Start gombot, majd a Gépház > Frissítés és biztonság > Aktiválás elemet.
Válassza a Másik termékkulcs megadása gombot, és írja be a Windows 10 Pro 25 karakteres termékkulcsát.
A Windows 10 Pro-ra történő frissítés indításához koppintson vagy kattintson a Tovább gombra." -
válasz
King Unique #77427 üzenetére
-
ignisz
senior tag
válasz
King Unique #77427 üzenetére
Felraktam a VLC-t. Mindent újra beállítottam. Most működik. Köszönöm a segítséget.
-
ignisz
senior tag
válasz
King Unique #77425 üzenetére
Alapértelmezett videólejátszó a winmédiaplayer. Ez van megadva az automatikus lejátszás beállításánál, ahogy a link is mutatta.
-
ignisz
senior tag
válasz
King Unique #77418 üzenetére
Be van kapcsolva. Próbáltam a WindowsMédiaPlayerrel, a MPC-HCx64-gyel. Nem indulnak.
-
törölt tag
válasz
King Unique #77378 üzenetére
Utoljára... leírtam indokolva nincs séma és következetesség. A belső nem hivatalos build nevek hiába következetesek, ha a marketingnevek nem. Mindenképpen furcsa a rendszerben mégsem szerepel. Innen már te rúgóztál az ügyön mellébeszélve, folyton kiemelve neked nem fontos.
Nem tudom egy ilyen cikkben mi a bulváros? Ha érvelni nem tudsz, nem kell hozzászólni. Ultimate dedó is bevetve "ha nem tetszik minek használod"Nekem a sokat szidott Edge a default böngészőm, évek óta Defendert használok és nem 3rd party AV-t, ősz óta már a Mail appot is többet használom az outlook.com-nál, áruházból tettem fel torrent klienst és Spotify-t, várom a PWA appokat, Onenote és Onedrive napi használatban, nem gyalulom a rendszert tweaker progikkal.
Ettől még leírhatom amikor szar. A tavalyi Creators Update név nem utalt megjelenés idejére se, és sok kreálnivaló se volt benne. Egy erőltetett rossz név, a Fall pláne. (music és movie maker nem volt, egy képet nem tudtál átméretezni az alap photo-val annyira kreatív)
Annyira nem képesek frissítés után nincs egy összefoglaló mit állítottak át, mi változott, mi tűnt el és mit neveztek át.
-
Statikus
senior tag
válasz
King Unique #77379 üzenetére
Én vagyok az illetékes.
Lemezkepfajlt szoktatok menteni időnként? Van erre automatizmus? Mindig lehúz 130 gigat?
-
törölt tag
válasz
King Unique #77370 üzenetére
Rúgózhatsz még rajta, már leírtam a marketingnév valóban sok hűhó a semmiért, hiszen a honlapjukon kívül a rendszerben nem is találkozik vele az ember. A Spring Creators Update lehetőség óta már új jelölt van egyébként: April 2018 Update. Ez legalább értelmes, április az mindenhol április. Vajon meg is jelenik áprilisban?
Az is javulás az évszámot is odatették, nem úgy korábban csak simán November Update.
Neked bármi jó amit a Microsoft csinál, azért ne csodálkozz sokan csodálkoznak rajtuk, egy rakás cikk és hozzászólás megjelent milyen furcsa zavaros az egész marketing:
https://www.howtogeek.com/329907/microsoft-please-name-windows-10-updates-after-dogs/
https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/82zp7o/the_windows_10_naming_scheme_is_so_confusing/
https://www.howtogeek.com/338120/microsoft-sucks-at-naming-products/
https://www.computerworld.com/article/2920776/microsoft-windows/if-windows-10-is-the-last-version-it-needs-names.htmlAz a mázli egy build csak két évet él meg, elég a 2-3 legutolsót számon tartani.
Az is biztos itt mi kockák tudjuk már milyen változások lesznek, viszont ha szokás szerint telepítés után nem dob fel egy lényegre törő összefoglalót, megint lesz anyázás mi tűnt el és mit neveztek át.
-
Statikus
senior tag
válasz
King Unique #77369 üzenetére
SSD hiba...
Van mentes mindenről, több is, van notebook. De ezek nem
Olyan szoftverek, hogy átulok másik géphez és már folytatom is.
Csökkentett mos sem indul. Szar az egész.A sw licencek pedig hw függok, kérvényezni kell az áthelyezést stb. Napok
-
törölt tag
válasz
King Unique #77357 üzenetére
Sierra, High Sierra legalább illeszkedik egy sémába. A Creators Update név nem utalt megjelenés idejére. A Fall Creators Update már három szavas, kapásból már rossz marketing szempontból hozzá kellett tenniük az Update szót. És a világ nem minden pontján van Fall azaz Autumn és a kb. 3 hónapos kipörgetési idő miatt még furcsa is amikor télen jelenik meg valakinél. Abban egyetértek sok hűhó a semmiért. Mivel a rendszerben az égvilágon sehol nem jelenik meg a marketingnév!
Se a névjegyen mint Macen, se a frissítő emlékeztetőn. (hát erre a vigyorgó komára is azt hittem hirtelen valamilyen Skype spam account értesítője villant fel
) Csak a Microsoft honlapján szerepel. Arra most nem emlékszem telepítés közben kiírja-e egyáltalán.
A szimpla Windows név nem lenne furcsa (majd a 7-es kikopásával), mert elvileg azt mondták a Windows 10 lesz az utolsó Windows. -
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #77353 üzenetére
Félreértettél. Nem kell teljes körű doc megjelenítő. De legyen egy rendszerszintű quick view az elterjedt állományokhoz. Ismétlem, gyorsnézetről beszélek. Van az intézőben a betekintő ablaktábla, de elég butuska. Például az alap Win megnyitja Wordpad-ban a docx-et, de az intéző nem tud betekintést mutatni róla. XLS állománynál meg megáll a Windows tudomány.
De nézhetjük úgy is a történetet, hogy az MS igazán beépíthetné a Windowsba a Word/Excel/PP Viewert. Ne kelljen utólag, külön telepíteni.
-
törölt tag
válasz
King Unique #77346 üzenetére
Nem a kreatívságon volt a hangsúlyom, hanem a következetességen: Tíz éven át nagymacskák, aztán új sorozat földrajzi helyekkel. Megragad az emberekben, hiszen létező dolgok. Windows-nál egymáshoz nem kapcsolódó semmit nem jelentő bonyolított marketingnevek vannak. (marketingben sehol nincs Windows-nál az évszám, hónap) Az is jobb lett volna Windows 10 "Fantázianév" (akár Redstone) 1-2-3 sorban. Lion-Mountain Lion mintára másolni akarták Creators Update-> Fall Creators Update kicsit béna lett, a mostaninak se tudni még a marketingnevét. (ráadásul kreálnivaló alig volt van bennük, persze lehet tévedek és mindenki szorgalmasan 3D Paintezik) Továbbmegyek: Windows 7 és 8 után jött a 10. Ha úgyis egységesíteni akartak "egy Windows" elven, minek a 10-es szám? OS X miatt? Lehet később a 7-es kikopása után meglépik amikor tényleg csak egy Windows marad. 2020-as évekre újat kellene kitalálniuk.
Wordpad tipp rendben
tényleg az xml miatt jó, a sima doc nem ment nálam valamiért, jó tudni
OS X alatt space-re a preview nagy áldás képek, pdf-ek, videók gyors megnézésére és szerkesztésére, nagy kár Win alatt hasonló sincs
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #77346 üzenetére
Az OSX helyi megjelenítője meglepően fejlett. Windowson egy sor program kell a kiváltására. Az alapformátumokon (jpg, doc, pdf) kívül elboldogul az eps, psd, tiff, xls, ai, stb. állományokkal.
Külön jóság benne, hogy a szóköz billentyű lenyomására azonnal feldob egy gyorsnézetet a fájlokról (mint pl. a Linux Mintben).
Nagyon hiányzik a Win-ből egy ilyen okos megoldás. -
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #77194 üzenetére
Még egyszer. Dühös voltam, mert sokat dolgoztam vele. A rendszert először használom, a tatapasztalatom nulla vele. Mivel most utólag kellett átgondolni, hogy mi is lehetett a gond, ezért nem tudtam pontosan megfogalmazni.
A teleptőjéről nem volt lehetőség a csökkentett mód eléréséhez. Legalábbis én nem oda navigáltam. Az pedig elég érdekes lenne, hogy egy csomó javítási lehetőség volt jelen ott ahová beléptem és a csökkentett mód elérését máshová tették. Mivel nincs tapasztalatom 10-essel és más PC nem állt rendelkezésre, hogy a neten szétnézzek rendesen, maradt a telefon, de az nekem nem az igazi.
Amúgy már írtam, az F8 nem működött, sokszor próbáltam. Másrészt, mivel a feladatkezelő rendelkezésemre állt, úgy azzal eltudtam indítani az msconfigot, amivel elméletileg van lehetőség a csökkentett mód indítására. De hiába választottam azt, nem indult el a csökkentett mód, ugyanoda jutottam vissza, ahol voltam, azaz lehet, hogy ezért sem láttam az indítólemezen, mert a program valami olyan hibát észlelt, ami miatt a csökkentett mód nem indítható. Az msconfigból a rendszer-visszaállítást is el tudtam indítani, de a sok rendszer-visszaállítási pontból egyik sem működött.
(#77196) LEON_01
Köszi, megnézem.
(#77197) Syl
Bocs nem láttam, de most már igen. Kipróbálom. Ha jól emlékszem, akkor van erről egy logout cikked is?
"A problémáid nagy része valóban egyedi."
Más a szoftver környezeted és másképp használod. A hibák nagy része sohasem jön elő mindenkinél.
-
LEON_01
tag
válasz
King Unique #77176 üzenetére
+1
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #77176 üzenetére
1. Ez nem 7-es mese. Közel sem volt tökéletes, de ennyi és ilyen jellegű problémám sohasem volt, pedig már ősidők óta használom. Amúgy leírtam, hogy mi volt a hiba, az magáért beszél. Természetesen nem az alapértelmezés beállításával van a fő bajom, az hatodrangú.
2. Nem vagyok kezdő, nem képzelődtem megtörtént. "Ha szükséges valamihez a restart, akkor rendszerint értesíti a rendszer felhasználót." igen rendszerint, de nem mindig. Van különbség a kettő között.
3. Az igazi baj az újraindítás utáni fekete képernyő volt, nulla (semmi) információval. ctrl+alt+del-el előjött egy képernyő, amiből a feladatkezelő használata volt csak értelmes, pontosabban annak látszott, de sajnos csak a gyári visszaállítás használt. Miért nem lehet megcsinálni azt, hogy atom stabilan induljon a csökkentett mód legalább a telepítő lemez segítségével?
Erre van tippem, hogy mi lehetett az, ami nem biztos, hogy Windows hiba volt. Elképzelhetőnek tartom, hogy a legújabb Asrock driverek valamelyikével volt ütközés (ASRock Z370 Extreme4 az alaplapom Core™ i5-8400 processzorra, 16 GB RAMmal), mert most csak a Windows általiak van rajta és gyorsabb bizonyos dolgoknál a gép és stabilabban is viselkedik.
Végül nem fikázni akarom, mert amúgy a felületet színeit leszámítva tetszik. Csak az embert dühíti, ha ilyenbe belefut.
(#77178) csicso82
"telepítem az irfanview-t és a telepítő kérdez rá hogy megváltoztatom alapértelmezettre a képek kezelését ha igent nyomok és leokézom akkor miután bezártam a telepítőt a windows egyből elkezd értesítésekkel bombázni hogy egy program megkísérelte átállítani az alapértelmezett programokat és a rendszer visszaállt"
Na pont ez volt... elolvastam, amit erre javasolt, most már jó.
(#77184) pc360
Köszi a tippet.
(#77187) movax
Más a szoftver környezeted és másképp használod. A hibák nagy része sohasem jön elő mindenkinél.
Tudtok ajánlani lemezkép készítő programot, vagy rendszer visszaállítót, mást mint a Windowsé? Egyáltalán a Windows lemezkép készítője mennyire megfelelő?
-
Zotya84
őstag
válasz
King Unique #77174 üzenetére
1703-ig az PCIe NVME-s SSD-k 0 sorszámot kapták, 1709-től az utolsót minden esetben. Szóval, ez így kicsit problémás, hogy variálj(t)a.
Így én is írhattam át a diskpartos parancsfáljaimat az új verziónak megfelelőre. És akkor azt még nem is említettem, hogy az upgrade során leszarja a lemez elején található RE partíciót (friss telepítés esetén emlékeim szerint még mindig az elejére hozza létre egy MSR társaságában, amire nincs is szükség általában), és a rendszermeghajtóból lecsíp egy másiknak helyet. Emiatt szintén írhatók voltak át a parancsfájlok. De szerencsére nekem ezek nem okoznak gondot.
És igen, az a módszer amit te írsz, az a második legjobb - nem annyira hozzáértőnek első - módszer arra, hogy ne kavarja össze a rendszer az indításhoz szükséges meghajtók helyeit lemezek sorszámától függetlenül. És milyen jó, hogy még illusztráltad is...
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique #77086 üzenetére
Köszi!
TC-ben létezem, szóval ha már legalább read mehet vacakolás nélkül az csodálatos.
Egyébként nem értem, miért nem alap ez mindkét rendszernél, hogy lássák egymást. Ennek semmi értelme azon kívül, hogy a felhasználókat idegeljék, szerébe szemetelni is kell a rendszert progikkal
-
pzstm
titán
válasz
King Unique #76921 üzenetére
beraktam, thx
-
pzstm
titán
válasz
King Unique #76918 üzenetére
Hetfoig nem kerulok gepbe, de ha privatba atdobja valaki akkor mobilrol is igyekszem berakni
-
pzstm
titán
válasz
King Unique #76915 üzenetére
Ez?
-
Zotya84
őstag
válasz
King Unique #76887 üzenetére
Azt nem írta, hogy milyen a forrás. Így lehet kókányolt is, ott meg nem segít a módszered sajna. De hivatalosnál, természetesen igen.
-
Zotya84
őstag
válasz
King Unique #76884 üzenetére
Ezzel addig nincs is gond, amíg valaki ki nem cserélte benne az esd-t más verziójúra...
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #76596 üzenetére
szia
Egy letöltött ISO fájlból hogyan állapítható meg a Win10 verziószáma? azaz hogy még a 1709 vagy már a 1803 van a csomagban?
Köszi. -
Zolee11
senior tag
válasz
King Unique #76864 üzenetére
Köszönöm a segítséget, olyan rég nem volt ilyesmivel problémám, hogy a SiskPart-ot el is felejtettem.
Minden lemez lehúzása, eltávolítása után, láthatóvá vált az SSD, törölhető lett.
A telepítő grafikus felületén nem volt más látható, csak egy 128MB-os partíció, ezért nem értettem, mivel ezzel nem szokott probléma lenni.
Megoldódott, köszönöm! -
Abrion
senior tag
válasz
King Unique #76848 üzenetére
Úgy kb 6 7 éves
esedékes már a halál
Olyan programokra értem amit napi 1x indítok el, például a böngészőt tuti az SSDre rakom.Köszönöm a segítséget mindenkinek
-
Abrion
senior tag
válasz
King Unique #76844 üzenetére
jelenleg 1TB vinyon van a windows, és valaki a vinyos topikba SSD ajánlt, rákerestem és látom hogy sz SSD sokkal gyorsabb, mint egy vinyo, szóval, lefogom cserélni a vinyot SSdre, és minden progit és játékot majd a HDDre fogok menteni.
De igazából most is így van, van egy 70GB partició azon van a windows, és minden progit és játékot egy külön partícióra telepítek.Amúgy kb 25k van most ha megveszem a kingstom 120GB SSD, még veszek mellé egy másik TB HDD is, mert a meglévö HDD elég régi, kitudja mikor fog tönkre menni, 2 HDD jobb mint egy
-
TBMC
addikt
válasz
King Unique #76764 üzenetére
-
8nemesis8
veterán
válasz
King Unique #76674 üzenetére
Milyen mellékelt képek? Semmilyen két nem akartam csatolni és még csak említést sem tettem rá.
Ha bármilyen képet felrakok, alap, hogy a ph-t használom...Nem volt nálam a gép, délután jutottam hozzá.
Frissítések, régi ios mentések törlése megodlotta a problémát.
Köszi a tippeket! -
junior11
veterán
válasz
King Unique #76690 üzenetére
Nekem is csak ez jött. De ami késik, nem múlik.
-
vlevi
nagyúr
válasz
-
Deck
titán
válasz
King Unique #76687 üzenetére
Köszi! Már frissítek is!
-
pzstm
titán
válasz
még a nevét sem tudom
-
steele80
senior tag
válasz
King Unique #76683 üzenetére
Köszi már! Éppen szedem le, de 20 perc alatt 7%-on áll ezért bátorkodtam. De ne haragudjál már!
-
8nemesis8
veterán
válasz
King Unique #76664 üzenetére
Igen én is találkoztam már hasonlóval.
Köszi a tippeket, ezeket én is ismerem. Azért írtam be, mert jómagam olyan 4 éve már MAC-en dolgozok és Win-et ha 5percet használtam sokat mondok. De ha speciális trükk van, akkor szívesen fogadom.Eddig így néz ki:
chkdskWindirstat
Lemezkarbantartó - rendszerfájlok törlése frissítések, stb.
-
csemiubi
tag
válasz
King Unique #76607 üzenetére
Akkor még két kérdés:
Ezt megcsinálom az ssd-vel. Van a végén a hibernáció és lapozófájl fejezet. Ehhez érdemes hozzányúlni? Hibernációt sose használtam. Kikapcs? Lapozófájlnál pedig 400MB értéket javasol beállítani.
Másik a vírusirtó+tűzfal használata. Eddig úgy tekintettem rá, hogy kötelező elemek (avast+comodo futott). A 10 esetén hogy van ez? Mindenki használ mindenfélét mint eddig, vagy felesleges rendszerlassítók csak?
-
csemiubi
tag
válasz
King Unique #76600 üzenetére
Köszönöm, akkor az N kiadást elfelejtem. (azt hittem abból csak a windows media feature hiányzik, amiket sosem használok, de ezek szerint olyasmit is tartalmaz aminek a hiánya problémát okozhat) De ha a termékkulcs sem 100%, akkor pláne felejtős.
Nem akarok semmit sem erőltetni, pláne nem foglalkozni/időt elbaszni a tweakkel. Ha azt mondod, hogy az alábbi konfignál ez felesleges, már rendeteg időt spóroltál nekem
Corsair Air 240 Carbide Series
ASUS PRIME A320M-K
AMD Ryzen 3 2200G
BE QUIET! Shadow Rock LP
HyperX Predator Series 8GB KIT DDR4 3200MHz CL16
ADATA Ultimate SU800 SSD 128GB
WD Blue Mobile 1TB WD10SPZX
Be quiet! PURE POWER 10 300W(#76598) csicso82:
Köszönöm a linket! -
csemiubi
tag
válasz
King Unique #76596 üzenetére
Köszönöm szépen!
Elég régen telepítettem már rendszert, ezért kérdezem mint mezei felhasználónak érdemes-e kikapcsolni bizonyos dolgokat a windowsban ami esetleg feleslegesen lassíthatja a gépet? Vagy a 10-es kiadás már annyira fasza hogy nem kell foglalkoznom ezzel?
Windows 10 Home-ot vásároltam. Ennek a termékkulcsát tudom használni az "N" verzióhoz is ha azt szeretném letölteni?
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #76533 üzenetére
Az a kérdés, hogy csak ahhoz jó-e a licensz, mert a tisztaszoftver oldalán ritkán frissítik az ISO fájlokat.
Pusztán ezért kérdem, legális op. rendszert és officet használok, ezeket tuti nem buherálom, az már elég volt. -
Z10N
veterán
válasz
King Unique #76571 üzenetére
"Nálad csak annál a bizonyos Windows 10-es PC-nél van az elmondottak alapján gond, ellenben más, ugyancsak Windows 10-et futtató gépeknél nincsen."
Igy van."De az mondjuk nem derült ki, hogy melyik milyen kiadás, milyen verzió, maga a szoftverkörnyezet és annak beállításai rendben vannak-e stb."
A ws win10enterprise N 2016 LTSB 1607. Natur kornyezet, semmi egyeb beallitas, amit csinal automatikus."Tehát azt nyilván nem lehet mondani leáltalánosítva, hogy a rendszerrel lenne a probléma az ilyen USB-s tárolóeszközök kezelése terén."
Pedig mint latod masonknak is csinalja. Valahol eltunnek, valahol meg jogosultsag gondok vannak."Valamint azt sem nagyon, hogy az NTFS fájlrendszerrel, mert akkor a többi gépen is elő kellett volna jönnie a hibának."
Ez csak egy tipp volt a reszemrol, mivel minden mast kizartam (hw/sw)."Pláne, hogy hogy a PC-n letöltött fájlokkal nincsen probléma az elmondottak alapján."
Ahol letolotttem ott nincs (laptop, htpc, mplayer), de nem a ws-sel toltok."Másrészt azt állítottad, hogy nem volt javítás, utána meg azt, hogy "jott a chkdsk"."
Igen, manualisan a reszemrol."a CHKDSK szokott Found.001 mappát, valamint rossz esetben 0 bájtos fájlokat kreálni."
Ez egyertelmu. Ez volt az eddigi legrosszabb eset, mert ekkor korruptak is lettek es egyszer fordult elo (~30-40GB). A 0 byte pedig magatol keletkezett chkdsk nelkul, majd utana csinaltam egy ellenorzest es ugy is maradt, nem hozta vissza (10GB)."De azt sem csak úgy magától, hanem akkor, ha valami problémát észlel a háttértárnál, illetve az azon lévő kötet fájlrendszerénél."
Igen, mas belsos hdd-knel szokott ilyet csinalni ritkan (kifagy peldaul munka kozben), de ezt altalaban jol ki is javitja automatikusan magatol."A másik hozzászólásban említett linuxos eszközök meg pont nem mérvadók az NTFS jogosultságkezelése szempontjából, mert azoknál az eleve nem érvényes. Ez alól max. a titkosítás (pl. EFS, BitLocker) kivétel."
Akkor passz, de akkor valami indexelesi hiba lesz, ami ugyanugy filerendszer hiba.***
"Ha pedig beállítom pl. torrentnél a fájlok előre lefoglalását, akkor a fájlrendszer sem fog különösebben töredezni."
Na, ez a masik erdekesseg. En is mindig beallitom, hogy elore foglalja le. Viszont win10-nel vettem azt eszre, hogy meg igy is elter a tulajdonsaguk. Peldaul egy 10-15GB filenal letoltes kozben meretnek kiirja pontosan, de lemezteruletre kevesebbet ad, ahol gondolom eppen jar a letoltesnel. Ilyet win7-nel nem csinalt. Szoval valamit mappelget elore es talan itt lehet a hiba. Es ugyan ezt csinalja amikor frissen illesztem a rendszerbe. A meret meg van, de a foglalt lemezterulet nem stimmel, holott ugye ahonnan hoztam ott 100%-osan le lett toltve es hasznalhatoak is a fileok. Akkor csak valamilyen indexelsi hiba lesz. Rosszul mappel valamit es ezert is lehet chkdsk utan crosslinked file/mappa. -
Z10N
veterán
válasz
King Unique #76563 üzenetére
"Pedig nem újdonság NTFS fájlrendszernél a felhasználói jogosultságok kezelése. Ha több Windowszal is használva van a külső meghajtó, akkor pedig könnyen előfordulhat, hogy a másik rendszeren létrehozott fájlokat és mappákat nem lehet módosítani, vagy akár hozzáférni azokhoz, mert engedély kell hozzá. Ez pedig ugyanúgy jellemző a Windows 7-nél is."
De itt eltunnek, a hdd tulajdonsagnal a meretek nem stimmelnek es korrupta valnak fileok. Ez ketlem, hogy jogosultsagi problema. Akkor csak nem engedne olvasni/modositani. Mindezt ugy, hogy a laptop es a htpc win10-win10 nem csinal ilyen problemat.
"A rejtett elemek mutatása azért volt említve, mert azt állítottad, hogy teljesen üres a kötet a fájlkezelő szerint, holott elvileg nem."
Pontositok. Volt meg rajta par konyvtar es file (1-2GB). Ezutan kerult ra az uj tartalom."A Found.000 mappa pedig normál esetben nem jön létre, tipikusan pl. a CHKDSK futtatása után szokott. "
Igen, ezert mondtam, hogy volt egy alkalom amikor csomo keresztcsatolt file-t generalt, aminek a fele korrupt lett a vegen. A forras geprol mindig ugy valsztottam le/kapcsoltam ki, hogy 100%-s letoltes es leallitva. Majd amikor atvittem hianyoznak fileok. Sot volt olyan, hogy a file neveket es mappakt megtartotta, de 0 byte meretuek lettek szo nelkul. Feltuno volt, hogy hely szabadult fel, pedig nem is toroltem."Tehát, ha a csatlakoztatáskor feldobta a Windows a javítást és lefuttattad, akkor magad engedélyezted."
Ez az, hogy nem. Semmi hibat nem jelzet, holott lathatoan nem stimmeltek a dolgok. Amikor peldaul az egyik mappaba be akartam lepni egyszer csak eltunt. Volt nincs. Majd ezutan jott a chkdsk."Vagy pedig az indításnál futott le automatikusan és, ha közben csatlakoztatva volt a külső merevlemez, akkor azon is végigmehetett. Van amikor bizonyos problémákat megold, de képes akár belegányolni is az adatokba."
Mindig utolag vette eszre, hogy hibas. Szerintem valami az NTFS-sel lesz gond. Csak nem egyertelmu, hogy miert. -
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #76561 üzenetére
Ismerd el, hogy van egy másodlagos monitorod, rajta nyitva a PH-barát linkekkel teli dokumentum ezekben a témákban
-
Z10N
veterán
válasz
King Unique #76558 üzenetére
Szoftveres levalasztas vagy kikapcsolas utan kihuzas. Elotte a letoltes leallitva.
"ellenben több Windows alatt, több felhasználói fiókkal van használva az NTFS fájlrendszer külső HDD, akkor még a jogosultságokkal is lehet gond."
Igen, de ilyenrol meg nem hallottam. Ettol miert tunnek el vagy valnak korrupta? Win7-nel sose volt ilyen gond."Az rendben van, szükség esetén a fájlok / mappák saját tulajdonba vétele megtörtént?"
Nem, miert kellett volna? Csak most kezdett el jogosultsagot kerni allandoan, pedig most ilyen utat jart be. HTPC win10 letoltes, majd atvittem a laptopra win10 (itt minden normalisan latszik), viszont a desktopon nem."Rejtett elemek mutatása be van kapcsolva a fájlkezelőben"
Mindig, de ezt sem ertem mi koze hozza. Nincs rejtett file es nem is csinalt. Kiveve amikor atrakta a Found000 mappaba korruptan, amit a vegen ujra kellett tolteni."külső fájlkezelő sem jeleníti meg a kötet tartalmát?"
Csak tcmd-t hasznalok win alatt es nem jeleniti meg."USB-n a csatlakozás megfelelő, a kábel nem hibás?"
Mint kesobb irtam, nem."A fájlrendszer (CHKDSK) és a külső meghajtó állapota (HDS) rendben van?"
Detto irtam kesobb, igen-igen."Bár a CHKDSK futtatása bizonyos esetekben tud gondot is okozni (rombolni), szóval csak óvatosan a használatával!"
Ezt vettem eszre. Valamikor tobb menetben lehetett csak visszahozni a fileokat (3-4 futtatas)."Egyébként számtalan ilyen USB-s tárolóeszközt használok többek között Windows 10-zel is és nincs velük különösebb gondolom az utóbbi rendszernél sem."
Pendriveoknal nincs hiba es csak a frissen toltott fileokat barmolja el, amik mas rendszer alatt jottek letre. Amiket ez ezen a rendszeren hozok letre azokkal nincs baj."Max. NTFS fájlrendszernél a jogosultságokat kell szükség esetén átállítanom, meg a szoftveres leválasztáshoz használom az USR-t részben emiatt is."
Mint mondtam javareszt a hiba ugy (is) jelenzkezik, amikor leallitom a letoltest, majd a rendszert is. De ezt au USR-t kiprobalom. Amugy sosem szoktam ugy levalasztani amikor hasznalatban van. Nagyon figyelek az adathordzok epsegere. -
Ga3rieL
senior tag
válasz
King Unique #76554 üzenetére
Igen, az a első linkre gondoltam . Köszi. Ott is mindig frissítik a rendszereket , ugye? Vagyis mindig berakják a legújabb végleges W10-et
-
törölt tag
válasz
King Unique #76554 üzenetére
Ezeket már sablonból válaszolod?
Csodálom mindig a türelmed, mindig ilyen részletes és linkeket is tartalmazó válaszokkal segítesz.
-
törölt tag
válasz
King Unique #76537 üzenetére
Igaz és törölhető. Komolyra fordítva szerintem néha tényleg érdemes tiszta telepítés. Biztos sokaknak a 7-8-10 felfrissítés működött és még hardvert is cserélt alatta. Mégis olyan nagy időbe nem telik 2-3 évente feltenni egy buildet nulláról. Annyira rengeteg külön program, játék és beállítás nem lehet a többségnél. Sok mindent már szinkronizál vissza felhőből. Láttam már 25-30 gigára hízott Win mappát, maradékokkal teli Appdatát. 1507-ről csak frissítgetett 1803-on se lennék én, amikor két évente egy óra melóval tiszta lappal lehet kezdeni, de ez csak az én digitális OCD bajom
majd most 1803 után békén hagyom 2020-ig biztosan. (ha nem lesz valamilyen probléma)
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #76417 üzenetére
Kösz, még az jutott eszembe, hogy a tisztaszoftver oldaláról csak az Enterprise verzió tölthető le, elvileg ahhoz jó csak a licensz. Korábban az Education volt fent, de már nem elérhető.
Megfordítható e a dolog?
A licenszkulcs isneretében ellenőrizhető, hogy az adott kulcs melyik win10 kiadáshoz jó? -
válasz
King Unique #76464 üzenetére
Megvolt potom két óra alatt az egész frissítési folyamat.
-
csemiubi
tag
válasz
King Unique #76459 üzenetére
Köszönöm!
-
Ferenc.
tag
válasz
Nagyon láma kérdésem van, de linkelted a microsoft oldalát a "windows 10 letöltése" oldalt, aminek az url címe ez: https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10 [link] , a kérdésem az hogy a főoldalról indulva https://www.microsoft.com/hu-hu/ [link] , hova kell kattingatni az oldalon, hogy ode jussunk?
Mert átnéztem az összes menüpontot de nem találtam meg.. Azért lenne fontos, mert nem mindig tudom itt előszedni ezt a konkrét linket, hanem jó lenne tudni eljutni rá a főoldalról.
Köszönöm!
-
TRob1
veterán
válasz
King Unique #76419 üzenetére
Kezd... Viszont tegnap még ez sem volt ott.
(Na és esd-t nézted? 38 nyelven Consumer és Business is, MS oldalról?)
Célszerűbb vagy sem, az nézőpont kérdése. Nekem nem, én nem szeretek várni ha nem muszáj. Valaki meg akár 3 hónapon keresztül is sírja hogy még mindig nem kapta meg, holott már rég feltehette volna ha nem Update-re vár.
-
TRob1
veterán
válasz
-
törölt tag
válasz
King Unique #76397 üzenetére
Igen, onnan küldtek ide.
Egyébkén fel is installálhatom, de nem tudom sikerülni fog-e? W7-ről upgradeltem w10-re anno. Ugye a w10 érzékeli, hogy a gép ugyanaz és aktiválja magát. Ok, de a virtualbox virtuális környezetét is elfogadja ugyanannak a gépnek? Vagy most hogyan? Tudom, kérdezzem meg ott, igaz?
-
csemiubi
tag
válasz
King Unique #76381 üzenetére
Mi a legolcsóbb megoldás ha 2 esetleg 3 gépre kellene win 10 home edition?
-
csemiubi
tag
válasz
King Unique #76376 üzenetére
Köszönöm!
Az normális hogy a feltelepített windows 10 pro-ból frissítés után enterprise lett? (1709) 16299.309
-
csemiubi
tag
válasz
King Unique #76364 üzenetére
-
törölt tag
válasz
King Unique #76358 üzenetére
-
chatran
őstag
válasz
King Unique #76322 üzenetére
Köszi, neked is a választ. Felment az MCT-vel készített pendrive-ról a Windows hiba nélkül. Leszedte a legújabb frissítéseket is. Ahogy észrevettem leszedte a vidikari driverét is. Az eszközkezelőben nem látok sárga illesztő nélküli elemet.
Már csak az a kérdésem, hogy az alaplaphoz tartozó illesztőket érdemes még feltenni?
Jobb lesz ezektől az intel driverektől a rendszer? Vagy a win update már ezeket is felpakolta? -
válasz
King Unique #76275 üzenetére
Környezetembe a winezők sacc. 50%-a tisztába van vele mi az a csökkentett mód, a másik 50%-nak is ezerszer könnyebb pl. telefonon annyit mondani hogy
Indításnál nyomkodd az F8-at és amikor elindult, a legutoljára feltett játékot/hardvert bármit távolítsd el. Ez általába menni szokott mert 10-20 perce történt a mutatvány.
Viszont ugyanezt megtenni win telepítőről, javítókonzolból stb. már nem ilyen egyszerű, pláne esetleges távsegítséggel.
Valamirevaló user, ez aranyos kifejezés, az userek nagyrészének nincs semmilyen mentése a windows saját rendszervisszaállítási pontjain kívül, ezt viszont sokan ismerik, de megint visszakanyarodtunk a témához mivel nem induló rendszernél ezt sem lehet F8 nélkül mezei módszerekkel elérni.Geth,
itt a fórumon és ezenkívül is jártak így nagyon sokan.
Valamint lehet maradi vagyok, de egy évtizedek óta ismert és használt, megszokott funkciót miért kell alapjaiban megváltoztatni? Én ezt nem konzervativizmusnak, de nem is haladásnak nevezném.Mindegy ne ragozzuk túl de tartom hogy kár volt így megbonyolítani ezt a funkciót.
Geth mégegyszer, [erre] nincs valami ötleted? A furcsán viselkedő usb3 hub esete.
-
válasz
King Unique #76269 üzenetére
Elnézést hogy szólni mertem. Téma lezárva.
-
válasz
King Unique #76260 üzenetére
Egységsugarú user, pl. én is megszokta a mezei csökkentett módot, ez jó mankó volt eddig, és aki nem tudja hogy ezt külön be kell állítani az egy esetleges driverhibánál jön rá hogy beleesett a 22es csapdájába.
Ahhoz hogy pofonegyszerűen eltávolítsa a hibás drivert, ahhoz először el kéne indítani a bootolhatatlan oprendszert és abba beállítani az F8 módot, érzékelhetően ördögi kör.
Vagyis aki ezt nem tudja hogy alapból tiltott a csökkentett mód, az akkor fut bele amikor már késő, ezt hiba volt így kivitelezni.
. -
válasz
King Unique #76264 üzenetére
Ketten is igazoltuk a tényállást, de neked nem kell elhinned semmit ha nem akarod..
-
válasz
King Unique #76260 üzenetére
Ha már azon fórumról megnyitottál egy weblapot, utána már azon képet is meg tudod nézni, de neked az utolsó linked a weboldal, miután azt megnéztem azóta már az első linkeden lévő kép is megjelenik nálam is.. (gondolom 1nap elteltével újra blokkolni fog)
De fordított sorrendben nem. Aki hátrafelé olvasta a hozzászólásod az ügyes volt..
-
SP4C3
veterán
válasz
King Unique #76252 üzenetére
Várjatok, ezekhez mind kell egy működő rendszer, de ha besz**ik valami, akkor három sikertelen indítást ki kell várnod, hogy legyen erre opciód. #Genius™
(#76254) chungee - Áldott zsenikéink átálltak a "fényképnézegető" UWP-s hulladék, lassú appra. A sokkal jobb photoviewer-t már nem lehet alapértelmezett képmegnyitó alkalmazásnak használni, túl jó volt, az új nem kellett senkinek...
pc360 - Úgylátszik, hogy tiltja a weboldal a képek hotlinkelését...
Szóval itt a kép: [link]
-
válasz
King Unique #76252 üzenetére
Ilyesmit felesleges linkelned: [kép]
-
sajog159
aktív tag
válasz
King Unique #76118 üzenetére
Igén, minden OK.
Köszönöm! -
Frawly
veterán
válasz
King Unique #76179 üzenetére
Akkor a linkedből kitűnően sikerült újból feltalálnom a kereket. Bár az én megoldásom egyszerűbb volt, mivel nem VirtualBoxszal vagy VMware-rel csináltam. Feleslegesnek tartom ezeket, ha egyszer ott van a kernelben a beépített hardveres KVM virtualizáció, csak egy kisebb QEMU csomagot kell felrakni hozzá, ami meg ott a tárolókban. Cserébe alapból fapadosabb, mert nekem kell parancssorban, kapcsolókból beüzemelnem a virtuális gépet, de vannak hozzá GUI-s frontendek is. A VirtalBox amúgy is egy bughalmaz, a Vmware Player meg jóféle progi, de pain in the ass, ahogy minden kernelfrissítéskor új kernelmodult forgat és telepít, ami félre tud menni néha.
Amint már írtam, Rufuszban megpróbáltam ezt a Ctrl+F kombót, meg ennek az opcióknál kivezetett beállítását is (Detect USB Hard Disks), mindkettő ugyanazt a funkciót kapcsolja ki-be. Valamiért nem akarta a tutit, sehogy nem akarta látni az USB-s lemezt, de szerintem is a virtualizáció hibája volt, azért nem tudta telepíteni a Win10 a drivereket sem hozzá. Egyébként ez a módszer, amivel telepítettem, jobb is, meg rosszabb is, mint a Win To Go. Annyiból jobb, hogy korlátozásmentes Win10-et kaptam vele, ami normál telepítés, nincsenek megkötései. Ez nekem jobb is, mivel régebbi játékokhoz tartom, amik Linuxon Wine alatt nem vagy rosszul futnak. A Win To Go előnye viszont, hogy azt simán átdugod egy teljesen másik hardverkiépítésű gépbe, és ott is mennie kell, ez az én telepítésemről nem mondható el, az vagy fut, vagy nem, teljesen lutri, de úgyis csak egy gépen használom, ezen meg megy.
Nem akartam a beépített SSD-n lévő partíciókat szétqrni dual boottal, meg partícióátméretezéssel, volt itthon elfekvőbe egy használt 64 gigás SATA2 SSD, amit pendrive-ként való használatra vettem nagyon olcsón, legfőképp OS-ek gyors telepítésére használtam eddig, nagyon meggyorsította a telepítést, hogy az OS telepítő kiírása is ment mint a villám USB3-SATA2 sebességgel, a telepítő is pillanatok alatt bootol be SATA2-es sebességgel, meg SATA2-es SSD-ről SATA3-as belső SSD-re a telepítés is marha gyors, tényleg nincs néhány perc, mindegy milyen OS. Viszont ritkán volt rá szükség, úgy voltam vele, hogy most hasznosítom ezt a meghajtót kicsit gyakoribb felhasználási célt találva neki. Úgyis van legális Win10 Pro OEM licencem a géphez, jött a refurbished lapossal, legalább használom is, nem potyára fizettem érte, mert bár nem szerepel külön tételként a számlán, de az árban belefoglalva ezt is kifizettetik az emberrel.
-
pc360
addikt
válasz
King Unique #76141 üzenetére
Build-váltás esetén akkor is egyszerűbb és tisztább megoldás. Adott builden belül persze lehet, hogy egyszerűbb az image fájlból visszahúzás, de általánosan akkor is fölös tevékenységnek tekintem a képfájlozást. Amely esetben mégis fontos, azt tudni fogja az illető.
-
törölt tag
válasz
King Unique #76138 üzenetére
Köszönöm!
Nagyon régóta használok Windowst, de eddig nem foglalkoztam biztonsági mentéssel. Látom a felsorolt programokat, de érdemes 3rd party szoftverekkel elkészíteni, vagy a gyári (még Windows 7-es segédprogram, amit a W10 is használ még) megfelelő erre a célra?
Valóban nem fogalmaztam egyértelműen, BitLocker által védett köteteim vannak csak, tehát mentést csak arra tudok csinálni (külső merevlemezek). Az egyiket vissza kell fejtenem ezek szerint, hogy arra készíthessek backupot.
-
Mister X
tag
válasz
King Unique #76133 üzenetére
Nekem tökéletesen megfelelt a teljes törlés,már kiírtam mindent ami kellett.
-
sajog159
aktív tag
válasz
King Unique #75788 üzenetére
Szia!
Még kicsit ragozom a dolgot. A klónozást csinálnám (Macrium Reflect ingyen verzió). Mivel ez nekem új dolog - feltehetően - alapkérdésem van: megcsinálom a rendszer klónt 2. meghajtóra és ezt követően ki is vehetem a jelenlegi C: meghajtót? Honnan tudja majd a gépem, hogy akkor majd "új" meghajtón keressen a Windows? -
cooi11
senior tag
válasz
King Unique #76080 üzenetére
Szia!
Próbáltam keresni leírásokat a "böngészős trükközéssel"
való telepítésről, de nem találtam jobbat.
Gondoltam a Microsoft oldalon lesz de nem.
A két lépéses billentyű kombinációk után a letöltött Win 10
már a szokásos módon telepítendő?
Kiválasztom a Win 10 pro.; 64-bit; Magyar; Vagy másképp? -
Frawly
veterán
válasz
King Unique #76093 üzenetére
Ááá, most nézem, a Rufus is tudja. Ahhoz ahogy nézem, nem kell Enterprise lemezkép.
Kösz az infót. Így is munkás lesz, mert csak Linuxom van jelenleg. Így először virtuális gépbe telepítem a Windows 10-et, majd ott Rufusszal kreálom a WTG-s külső meghajtót.
-
chatran
őstag
válasz
King Unique #76085 üzenetére
Ez volt a megoldás, tabletről és Linux-ról próbálkoztam.
Köszi
-
chatran
őstag
válasz
King Unique #76080 üzenetére
Szerintem ez az MCT tool már nem létezik. Az általad linkelt Microsoft weboldaláról valamint a fentebbi hozzászólásban linkelt oldal is a win10 ISO letöltésére visz. Win10_1709_Hungarian_x64.iso, ez a végállomás, a maga 4.2 GB-jával.
Így a böngészős trükközésre sincs szükség. -
chatran
őstag
válasz
King Unique #76046 üzenetére
Nem értem minek szórakozni ezzel az MCT tool-lal. Ha letöltöm az ISO-t és rufus-szal kiírom pendrive-ra, akkor az úgy nem lesz jó? Telepítés után az win update felteszi a szükséges patch-eket, nem?
-
core i7
addikt
válasz
King Unique #75988 üzenetére
-
törölt tag
válasz
King Unique #75998 üzenetére
Hogy visszakapcsol ezt azt alapértelmezettre a build upgrade az nem gond, technikailag érthető. Hogy nem figyelmeztet ezekről az a probléma. Mit tüntetnek el, mit neveznek át. Kommunikációban mindig gyenge volt a Microsoft.
-
válasz
King Unique #75995 üzenetére
-
törölt tag
válasz
King Unique #75992 üzenetére
Nem minden előtelepített dolog rossz: a játékokat eltávolítom egy perc. Viszont a Onenote jó, használom és az MS termék azaz természetes ott van. A Spotify is népszerű app és nekem jól jön elő van telepítve. 3D izém nincs, nem nyitom meg a mixed reality-t. Sem az Xbox appot.
Ezeknél sokkal jobban zavar build váltáskor nem szól:
Milyen beállítást piszkált el a frissítés vissza alapértelmezettre? (például hibernálás, gyorsindítás)
Milyen funkció tűnik el? (például most a homegroup fog, ősszel a fájlnevek elrejtése)
Mit neveznek át? (quiet hours -> focus assist) -
törölt tag
válasz
King Unique #75992 üzenetére
Sajnos egy olyan laptopot sikerült vásárolnom 2 évvel ezelőtt, amihez csak a Windows 10 jó. A korábbi kiadásokhoz nincs teljes támogatás.
Különben mindannyiótoknak igaza van! -
törölt tag
válasz
King Unique #75988 üzenetére
Én meg sose értettem, miért kell a rendszert televágni mindenféle haszontalan progival. Legalább legyen már egy LTSB verzió otthoni felhasználóknak, vagy valami minimal rendszer, ahol telepítésnél kiválaszthatod, hogy milyen fícsöröket, összetevőket szeretnél.
-
westlake
félisten
válasz
King Unique #75867 üzenetére
Talán pénteken, de jövő hét elején már biztosan lesznek RTM ISO-k. Persze nem a Microsoft publikálásában. Azok majd (talán?) 10-én.
-
Norbi887
aktív tag
válasz
King Unique #75867 üzenetére
Helló, köszi!
Közben már kaptam egy linket Oprend-ről már tölthetőek az iso-k, már csinálom is -
sajog159
aktív tag
válasz
King Unique #75788 üzenetére
Nem állítom, hogy minden világos..., így kérdeznék még.
MCT-el már létrehoztam egy USB Windows telepítőt. Ezzel felrakhatom egy másik (nevezzük D:-nek) HDD-re a jelenlegi gépre? Ha ez így megy, mi lehet a további lépés/ek?
A másik gépre vettem egy új Windows licencet, HDD csak tarolóként megy át abba.
-
janakbacsi
őstag
válasz
King Unique #75784 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek.
-
petya1985
tag
válasz
King Unique #75709 üzenetére
lekötöttem mindent,csak az ssd ment ,de úgy sem engedte.
-
mpo
veterán
válasz
King Unique #75709 üzenetére
Új szűz HDD, szándékosan kivettem a pipát a gyorsformázásból, szép lassan halad.
Jól tettem?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest