- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Kicsit elvesztem az információk között. Talán azért is, mert a válaszok néha olyan rövidek, hogy mindenki azt hiszi, hogy a kérdező mindent tud, csak hobbiból kérdez.
A tények:
1. Van egy új W10 Home USB kulcsos rendszerem. Szép kis MS pendrive-on.
2. Megvettem egy szép kis SSD meghajtót (Intel 535)
3. Van / marad négy darab HDD a gépben (játékok / zene / film...stb)
4 Az egyik HDD természetesen MOST a rendszerlemez, és MBR a partíciós táblával rendelkezik, ez fix.Tehát a kérdésem / kérdéseim:
1. Csak az SSD legyen rádugva telepítéskor, vagy a mostani rendszerlemez is? Kérdezem azért, mert úgy gondoltam (remélem jól), hogy a Win telepítővel szépen leformázom a régi rendszer lemezt, majd utána gép leállít, lehúzom a HDD-t, és utána CSAK SSD-vel indítom újra, és mehet a telepítő.
2. A GPT okán rengeteg hsz-t elolvastam, de feladtam, mert néha tök ellentmondó válaszok születtek. Tehát: van nekem valami dolgom az eredeti MS pendrive-al? Bios AHCI, majd telepítő indít, formáz SSD, és akkor én ott tudom GPT -re beállítani, vagy ha nem így, akkor hogy?
Vagy tényleg meg kell ezt csinálni telepítés közben?
diskpart
list disk
select DISK 0
clean
convert gpt
exit
(Apám, letolom a gatyám, mint a régi szép időkben, mikor 386/486 géphez batch fájlokat írtunk az indításhoz...)
Bónusz: mi az, hogy UEFI módban induljon a telepítő? Ezt rengetegszer olvastam. A mostani alaplapokon UEFI BIOS van, akkor most mi a szöszről van szó????
3. Az, hogy a rendszerlemez, ami innentől az SSD GPT partíción van, az jelent valamit a megmaradt hagyományos MBR partíciós négy darab HHD-nek? Rendben látni fogja őket?
4. Végül: van ugye az eredeti MS pendrive. Ehhez nyilván nem nyúl az ember, nem azért vette meg. Most ugye nem kell molyolnom egy másik pendrive létrehozásával? Mert csak így, meg úgy jó a telepítő... komolyan kezdek elgondolkodni, hogy most akkor mire megy el a pénz, ha ennyit kell szöszölni...Előre is köszönöm a szakértő válaszokat!
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
OEM Windows 10 licenszel aktivaltam egy Notit, telefonon keresztul. A telefonban (automata) azt mondtak, orizzem meg a megadott kulcsot. (a sokjegyut)
Viszont, azt hallotam, hogy a 10-nel mar hardveres aktivalas is van, tehat ha beaktivalok egy eszkozt es nem vegzek rajta hardvermodositast (nagyot) akkor reinstall utan egy sima online kapcsolattal ujra aktiv lesz a rendszer, soha nem kell semmit ujra megadni.
a kerdesem, hogy ez az en esetemben is igy van?
-
BenJoe80
senior tag
Szia és köszi (qqcqqc-nak is), de közben USB-n ajánlották az iPonnál.
Vélemény ezzel kapcsolatban? Ez is kulcssal jön nem?
-
válasz
Doky586 #46160 üzenetére
? Van tartalékban nem használt win8.1 kulcsom, annak a felhasználhatóságára gondoltam.
#46158, raidx: próbálkoztál másik driverrel? Nálam a Haswell grafika drivere fagyasztotta sorozatban a gépet, szerencsére a sima win-es driver-update-tel meg tudtam oldani. Nálad radeonhoz lehet be kell trükközni a legújabbat/win-es driverforrást letiltani.
-
Zoz
őstag
válasz
qqcqqc #46116 üzenetére
A termékkulcsot te írtad be, vagy a BIOS-ból szedte ki? BIOS kulcsos gépeknél nekem is rögtön azt írta ki, hogy digitális jogosultság alapján aktiválva.
A másik meg az, hogy sok helyen írják azt a tapasztalatot, hogy elvileg lejárt a dolog, de a Microsoft még nem tiltotta le az aktiváló szervereken a 7/8-as kulccsal aktiválást. (Szerintem úgy vannak, vele, hogy inkább szaporodjanak a Win10 felhasználók.)
-
Nem, nalam is rogton sikerult.
A zarkepernyo mar nehezebb volt,'de az is jo mar.Mas,
indavideon,'youtuben random a ctrl gomb is visszaleptet teljeskepernyorol, nem csak az escape.
Ez engem speciel nagyon nagyon zavar, mert a hangero,'fenyero, mute stb. be van gyorsgombozva, es pont a ctrl a kulcsbillentyu.
De, nem mindig csinalja.... Ez inkabb flashplayer bibi lesz, de roppant zavaro. -
Blue Thunder
senior tag
Na most sokkal okosabb nem lettem
Azt tudom hogy frissíteni kell a biost, azzal nincs is gond...de alapból fel se tudok rakni egy rendszert se mert indítás után a képen látható hibaüzit kapom ( se dvd-ről, se USB kulcsról nem indul a telepítés)
-
Uyuarasy
tag
válasz
Fred23 #45773 üzenetére
Ja, felreertettelk kicsit. Nekem is ez van fent, DreamSpark koddal csinaltam az usb telepitot MCT-vel, aztan feltelepul szepen. Egyidoben elvileg ket eszkozodon hasznalhatod a kulcsot (nem tudom ez mennyire altalanos, DreamSpark Student EULA irja, nalam megy). En ugy tudom ez kb. retail kulcs, szoval nem kot hardverhez, viszont ebben nem vagyok biztos.
-
juve600
nagyúr
-
Nagytoll
senior tag
Ezt a leírást követve, ott járok, hogy törölni kéne a fiók registry kulcsát, ami törli a fiókot is és utána újbol felépíti,ilyenkor veszik minden adatom vele?
-
King Unique
titán
válasz
Uyuarasy #45641 üzenetére
A fórumtárs állította ezt, azért is linkeltem a hsz-t. Bár lehet csak a megfogalmazás volt pontatlan, mert én sem egészen értettem. A magam részéről azt tudom csak hozzáfűzni, hogy az innen letöltött telepítőnél az MCT termékkulcsot kér, amit valahogy beépít az ISO-ba. Utána telepítéskor pedig már nem kell megadni a kulcsot és a rendszer automatikusan beaktiválódik. Illetve a korábban említett dolognál nyilván lehet különbség a szabad és más fogalmak között. A retail kulcs meg ugye lényégében a dobozos verziónak felel meg.
-
Uyuarasy
tag
válasz
King Unique #45640 üzenetére
'A' gepen csinaltam a telepitot MCT-vel, az Education kulcsot megadva es 'B' gepre telepitettem fel. Vagy felreertem a linket es kvazi-OEM kulcs lesz belole, amit telepites utan mas gepre nem vihetek at?
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok, valaki próbálta már frissíteni a windows 10-et a kisegítő lehetőséges módszerrel? Beaktiváltam a win8.1-et, majd frissítettem és ott meg nem fogadja el a kulcsot. Mi lehet a hiba?
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok,
Sikerült feltelepítenem az eredeti, dobozos Windows 10 64 bit Home verziót a gépre, el is fogadta a kulcsot, de a Windowsban már nem aktiválódik, ezt írja pirossal:
"A Windowst pillanatnyilag nem lehet aktiválni. Próbálkozzon az aktiválással később. Ha akkor sem sikerül, forduljon az ügyfélszolgálathoz. Hibakód: 0xC004C780"
Ha rányomok manuálisan az "Aktiválás"-ra akkor sem történik semmi, hibaelhárítót pedig nem ajánlja fel.
Mit csináljak?
-
Hikvision
senior tag
Üdv!
Biztos már 1000x-volt róla szó, de az automatikus frissítést hogy lehet kikapcsolni? Undorító hogy minden bekapcsolásnál azt kell nézzem, hogy frissülget, újraindul közbe nem tudom használni a gépet.
Élete végéig ezt nézze aki ezt így megoldotta, majd én eldöntöm, hogy akarok-e szarakodni a szarjukkal vagy nem, ha már kiadtam érte ennyi pénzt.Amit találtam: mivel win10 home rendszerem van ezért a "gpedit" megoldás nem megy, a regedites HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU szintén nem jó mert nincs ott az AUOptions kulcs.
Hogy lehet megoldani?
A segítséget előre is köszi!
-
csaba951
veterán
válasz
jbauer05 #45091 üzenetére
Azért gondolkozz el ezen! Megkaptad a kulcsot, tudtad aktiválni a Windows 7-et. Ezt akartad? Igen! Most meg mennél visszakérni a pénzt? Miért? Átvert? Hát, bizonyos szempontból igen! Aktiválás megy, de ettől még nem lesz jogtiszta a Windows-os. De te is hunyó vagy, mert tudtad, hogy ennyi pénzért nem lehet jogtisztán Windows-t venni.
Az interneten te magad is megkereshetted volna ezt a kulcsot, ingyen. Az eladó viszont időt kényelmet spórolt meg neked azzal, hogy mindezt megtette helyetted!
Egyébként nézd a dolog jó oldalát! Tudsz Windows 7/10-et aktiválni az egész falunak, amíg le nem tiltják a kulcsot!
-
jbauer05
tag
Üdv
Ugye vettem egy win 7 ultima kulcsot mivel még engedi a win 10-re aktiválásukat. Sikerült is. de nem ezzel van a baj, hanem amikor másodjára is vettem még egy kulcsot az illetőtől, akkor ugyan azt a kulcsot küldte el. Kipróbáltam egy másik gépen és működött. Nem vagyok nagy szakértője a dolgoknak, de szerintem mennyiségi licences kulcsokat adott el. Ez mennyire gáz? Ki tud velem cseszni ? Szerintetek indítsam a refundot?
-
Sziasztok. Win 8 ról frissített gépemet tiszta telepítéssel win 8 as kulcsommal hányszor lehet aktiválni az adott gépen?
-
ssgk
aktív tag
Sziasztok !
A gépemen win 10 pro 64bit van ami szűz" telepítéssel lett felrakva és aktválva egy win 7 pro x64 es kulcsal még az ingyenes promó időszak alatt. A windowsot egy másik meghajtóra telepíteném akkor elfogja fogadni azt a kulcsot vagy nem ?
-
-
törölt tag
Nem reklámozzák, de még mindig elfogadja a Win 7 és 8 kulcsokat is. Ezért sikerült az aktiválás. A határidő marketing szempontból is jó, aztán két kiskaput is nyitva hagytak. Azon se lepődnék meg, ha majd megint lenne 20 dolláros akció mint 8-nál.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Akiknek Windows 10 Pro N változata van (jogtiszta) azoknak mikor jön ki a 1607-es frissítés, amit a gépházból magának leszed? Mert volt egy sima Pro változat a gépemen, amire lejött a frissítés, csak idő közben vettem egy kulcsot Pro N-hez, így azt feltettem a gépre, teljes uj Formázással. Csináltam egy MS fiókot, bejelentkeztem vele, hozzáadtam a rendszerhez.
És erre a frissítés valahogy nem akar települni, a Beépített Frissítő nem talál semmit, naprakésznek írja, a külső Update progi meg visszadob hibával sajnos.... MediaToolsal még nem a frissített verzió jön le. -
arcitec
addikt
Sziasztok
Az új WIN10 évfordulós updattel nekem is van pár apró gondom.
1.) Az EDGE kedvencek kezelése eddig sem, most meg pláne nem ok. Itt egy leírás, hogy hogy lehetett aktíválni az új helyen lévő könyvtárat, - mert a "régi hely" maradt a régi böngészőnek.
Hogy miért kellett az új helyet így megbonyolítani, érthetetlen főleg úgy, hogy a regisztriben is be van jegyezve függőségre a működése. Nos a leírás az aktíválására, ha a régit az új helyre másolom.HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge
kulcshoz, melyet szintén nyiss le.Nyomd le és tartsd hosszan vagy kattints jobb egérgombbal a FavOrder alkulcsra - és delete.Az útvonal pedig.
c:\Users\Cube\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\AC\MicrosoftEdge\User\Default\Favorites\Húúú de bonyolult...
Nos az a baj, hogy a fentiek most már nem működnek. A Favorite könyvtárat kitöröltem, némi tartalommal ellenben működik a kedvencek,azt nem tudom honnan vesz.
Kérdésem mi a megoldás...?2-) Defendert már régóta nem tudja frissíteni, most sem és kikapcsolni sem tudom mert nem aktív az épp fentebb jelzett gomb.
Negatív kritikát nem írok,mert hosszan tartó sípolás kellene ide akkor...
Köszönve a segítséget....
-
Raidon
őstag
válasz
westcoastog #44555 üzenetére
Tudtommal ha frissitettel win7 et win10 re alaplapnak valami szeriaszamaval regisztral aktivalja be barmikor felrakod a 10 est aktiv lesz csak telepitesnel a kulcs beiras lepest hagyd ki es illene egy szuy telepites mivel nem egeszseges sok rendszert egymasra pakolni es a tiszta dolgok hive vagyok
Amugy szerintem sok embernek orvosolna sok anomaliat hibat egy teljes friss ujratelepites csak iso rol toljatok fel
Nekem az osszes hiba megszunt ugy
-
westcoastog
veterán
Üdv, gépem instabilitása miatt ma nyomtam egy alaphelyzetbe állítást. Erre ujratelepülés közben persze hogy újraindult ez a szar. Na most beindul, előkészítésnél error, indítsak irja, de ugyan ezt dobja mindig.
Win7-em lett upgradelve w10-re még a megjelenés napján.Licence kulcsot nem tudok, érintetlen win10 telepítővel ujratudom rakni a gépet úgy hogy beaktiválódik az ms fiókommal? Vagy kapa és rakhatom vissza az eredeti win7-em?
-
vlevi
nagyúr
válasz
jbauer05 #44531 üzenetére
Ezt most csináltad?
Juli 29-el lejárt a win7-ről 10-re frissites lehetősége.
Ha 29-e előtt frissitettel 10-re, akkor az rendben van, ha később ukrarakod a gépet, akkor már a kulcsot sem kell majd megadni, mert a hardver azonoaitoja alapján automatikusan aktivalja magat. Kivéve, ha közben alaplapot cserélsz. -
jbauer05
tag
Olvastam a PC world oldalán, hogy még mindig működik az, hogy elfogadja a win10 a win8 és 7-es cd kulcsokat. Így vettem egy nem OEM-es win 7-es ultimate kulcsot. Nem volt eredeti a Windowsom, így aktivátort töröltem, és a Rendszerben a másik termék kulcs megadása pontnál aktiváltam a legális kulcsomat. Minden rendben ment, gondolom később nem lesz ezzel baj.
A kérdésem viszont az lenne, ha netán újra akarnám húzni a gépet, a kulcs működni fog akkor is, mert hallottam már olyanról (xp korszakban), hogy az esetben nem működött. -
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #44378 üzenetére
Mert ez alapból olyan telepítőt szed le ami csak az adott géphez jó, benne lesz a kulcs. Illetve ez csak Windows 10 kulcsot fogad el.
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Na kérem. Egy szájbarágós
, pontokba szedett útmutatást kérnék. Közeljövőben eljön az idő a WIN tiszta telepítésnek, mivel alaplap/CPU/Memória változás lesz. Tehát zsír új alkatrészek és egy HDD, amin két partíció van, az egyiken a mostani Win.
USB kulcsról megy majd a telepítés (eredeti Win10)
Alaplap BIOS AHCI mód beállít, ez okés.
Mit kell még beállítani?
Mit kell tenni, hogy GPT legyen? Értem ez alatt: mást mit kell beállítani BIOS-ban? Vagy előtte mit kell tenni működő WIN alatt?
Kicsit zavaros nekem ez a téma. Továbbá: úgy olvastam, hogy egyben kell legyen a lemez/partíció, hogy GPT legyen, ne MBR. Ez akkor így van? Tehát a másik partícióról mentsem le az adatokat előtte?
Elnézést, ha sokat kérdezek, és ostobán, de nem akarok telepítés közben majd fórumozni.
Köszönöm előre is a szekértő segítséget! -
-
törölt tag
válasz
bozsozso #43829 üzenetére
Ha a boltban veszed, lennie kell benne egy matricának is, legalábbis 8.1-en még így volt. Ezen van a telepítőkulcs. A gyárilag Windows-zal felszerelt gépeknél a licenckulcs a BIOS-ba/UEFI-be van égetve. Ezeken a gépeken egy Windows logót ábrázoló matrica van, és itt ez a matrica igazolja a rendszer eredetiségét.
De ha külön veszed a Windows-t, ott kell lennie a kulcsnak. Én utoljára 8.1-es OEM telepítőlemezt láttam, a mostani Win 10-em frissítve lett az egy éves ingyenes időszak alatt. -
qqzs
őstag
Na felment a U7400ra a x64, nem kert kulcsot nem trukkoztem semmivel, szoval meg mindig ingyenes
-
válasz
Csöves #43417 üzenetére
Frisstés/upgrade vagy clean install nulláról?
Néha előfordul hogy hdd vezérlőnél kiakad, ha nem jó módba van (AHCI, vagy nem AHCI, IDE kompatibilis... stb).
Esetleg ezeket próbáld átállítani a BIOS-ban másik módra, hátha.
Ilyen régebbi vasaknál néha vagy csak az egyik vagy csak a másikkal működnek jól a dolgok.Amugy, ha frissítés lenne, akkor én javaslom inkább kezd egyből a WIN10 üres/tiszta telepítésével és csak a kulcsot használd a régiből, ha kell.
-
hegegabi80
addikt
Nos én is frissíteni akartam win 10-re.
Vagy is jobban mondva egyszer már megtettem, így elvileg van licensz. De visszatettem 7-et, mert nem volt kedvem az újhoz.
Aztán ma reggel újra meg akartam próbálni, de végül nem sikerült, nem fogadta el a kulcsot.
Ráadásul az első frissítés óta volt már egy alaplap cserém, lehet ez volt a gond.
Valahogy tudom még esetleg újraaktiválni a korábbi telepítésem által generált digitális kulcsot?
Pl egy tiszta telepítés, majd telo a supportnak? -
netpeti98
addikt
válasz
copass #43351 üzenetére
Ha egyszer már megadtad neki a kulcsot ugyan ezen a gépen, akkor teljesen felesleges volt ezt végigjárni, mivel már hozzárendelte a HW-id alapján a kulcs megadása nélkül is automatikusan aktiválódott volna.
A frissítés után digitális jogosultsággal rendelkezel, azt nem lehet kiolvasni sehonnan. A kulcs amit kiolvastál az egy generic kulcs ami aktiválásra nem alkalmas. Az aktiválás a szervereken lévő digitális jogosultság alapján történik.
-
copass
veterán
engem majdnem jól megszívatott a win10 frissítés.
már régen megcsináltam a frissítést egy üres vinyón, új win 10 telepítéssel végig járva a win7 kulcs aktíválást akármi. úgy voltam vele hogy ez rendben van, de win7-et használtam továbbra is mert csak!(nem akaratam telepítgeni)
biztonság kedvéért azért tegnap próbáltam telepíteni ismét a win10-et és nem fogadta el a kulcsot...wtf.
gyorsan az éles win7 rendszeremen minden mindegy alapon az utolsó órákban még sikerült frissítenem a win7-emet, win10-re.
végül a produkey megmutatta a csalafintaságot számomra, az eredeti win7 serialt hozzárendelte az internet explorerhez, a win10home meg ugye kapott egy új serialt!csak éppen ezt sehol nem közölte frissítés után.
-
ssgk
aktív tag
Ha windows 7 ről frissítettem 10 re és az ingyenes frissítés lejártával újra frissítek (vagy aktiválom ) a win 10 et akkor azért fizetni kell majd vagy meg jegyzi a kulcsot és ingyenes marad ???
Van egy gépem amibe kerül egy új vinyó (arra kerül át a win10) és ha ma lejár az ingyenes frissítés akkor ha már volt aktiválva (win7 es kulcs) al utána azt elfogja fogadni vagy nem ?????
-
Laraxior
titán
Látok az apróban Win10 Pro kulcsokat. Ezek teljes értékű dolgok, érdemes onnan venni? Vagy honnan érdemes beszerezni?
-
quailstorm
félisten
válasz
XEON_QUADRO #43170 üzenetére
Kénytelen van feltenni egy 8Pro-t, lefrissíteni 8.1-re és azt 10-re. Nem tudom 8.1 elfogad-e 8 kulcsot.
Igen elég nagy baj a Legacy...
(#43171) Llew: új fiókot csinálsz net nélkül, majd abba bejelentkezel nettel. Másképp nem lehet egyedi neved. Mint nekem a Quail. Kevesebb ékezet van benne mint a Máté-ban ha ráhagyom neki...
-
XEON_QUADRO
tag
válasz
Ashitaka #43169 üzenetére
Az is jó, köszi az időzóna-tisztázásokat. Csak én kb éjfélig vagyok hajlandó fennmaradni, aztán este 6-ra érek haza melóból.
Szóval van egy- aktiválatlan, épp futó W10-em
- az uefi-mben egy W8Pro kulcsom. Hogy lehetne őket összebarátkoztatni.Esetleg az baj, hogy nem UEFI hanem Legacy módban telepítettem?
-
XEON_QUADRO
tag
Az jó...
Az a bajom amúgy, hogy eddig Mint Maya-val használtam, és nem tudom az eredeti uefi-ben lévő kulcsot. Azt hittem W10 kiszedi magának... Ha valaki mondana ezzel kapcsolatban valami okosat, azt meköszönném... -
XEON_QUADRO
tag
Sziasztok. Van egy Dell workstation gépem, amihez járt uefi-be integrált W8, embléma-matrica is van a hátulján. Feltettem a Win10-et, de semmilyen key revealer nem tudja kiszedni a kulcsot, aktiválni sem aktiválódott magától, ahogy vártam volna. Hogyan tudnám még éjfélig aktiválni a 10-et? Most töltöm a W8.1-et, hátha az aktiválódik. Ja, melyik időzóna szerint mennyi időm is van?
Tudnátok tippeket adni?W8 prof licencem van, ami W7proffal jött előtelepítve.
tiszta telepítéssel W10profX64-t tettem fel egy játszós vinyóra. -
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #43139 üzenetére
Mivel mi nem láthatatunk bele abba, hogy pontosan mit tárol digitális jogosultság címszó alatt a szervereken, így csak tippelgetni tudok.
Szerintem a legutolsó frissítést a lényeges. Valahogy tárolhatja a kulcsot is, hogy ne legyen olyan könnyű felrakni egy másik gépre a régi licencet a W10-el egy időben. -
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #43134 üzenetére
A termékkukcsot felesleges kiolvasni digitális jogosultság esetén, mert az csak egy aktiválásra nem alkamas generic kulcs. Az mindenkinél ugyan az akinek az adott változat van fent (Home, Pro)
-
szodia
csendes tag
-
BluEyes
őstag
Gépen kajla w7 volt, ami sikeresen frissült w10-re, de ettől ugyebár továbbra is kajla maradt. Új tulajnak van legál w7 fönn, és akar frissíteni w10-re holnap, hogy ne vesszen el az ajándék w10.
Kérdés: a korábbi warez verzió regisztrációját fölülírja az új, legális kulcs, vagy van valami teendő, valamint egy majdani szűz w10 telepítésnél mi lesz, melyik reggel fog aktiválódni? -
pingwin92
aktív tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nekem egy teljesen legális Win 7-em van a gépemen, viszont a HDD, amin rajta van már az utolsókat rúgja; ezért már vettem is egy újat. Na, erre szeretném majd frissen, szemétmentesen felrakni a 10-et.
Viszont a régi HDD-n lévő Windows még működik, és szeretném meghagyni amolyan B tervnek, ha nem jönne be a 10, vagy valami progi nem kompatibilis vele, amit muszáj lenne használnom. Mondjuk ha végül maradni akarnék 7-en, akkor is át kéne majd költözni az új HDD-re, de akkor is inkább frissen újratelepíteném a 7-et.
Egyébként reménykedem benne, hogy jó lesz a 10, ezért azt nem tervezem dual boot-osra megcsinálni.Ha jól tudom, a 10-et úgy tudom feltenni, hogy a MCT-lal csinálok egy telepítőt, azt fölcuppantom, aztán beaktiválom a jelenlegi termékkulcsommal. Viszont akkor nem 'deaktiválódik' a régi win 7? Hogy tudom azt megoldani, hogy akár "egyszerre működjön mindkettő? Vagy ahhoz kéne venni egy új kulcsot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
quailstorm
félisten
Hello!
Felkerült a gépemre a Win10 frissítés. Samsung Series 9 NP900-3c, gyári 8.1 PRO volt rajta arról frissítettem a hajrában.
Most azt írja a vezérlőpult, hogy aktiválva és rendben van. Ha szeretnék tiszta telepítést mi a teendőm?Most visszatenném a 8.1-et egy mai lemezképről, és ha kell a 10 azt tisztán tenném fel mert most tele van nem idevaló cuccossal, NOD32 antivirus 8, driverek, meg francsetudja, nem szeretem a gányolást.
Szóval most már megnyugodhatok és biztos enyém az ingyen 10? Ha meg akarok clean installt akkor leszedek netről egy 10 Home ISO-t, és honnan szerzek kulcsot hozzá? Benne van az UEFI-ben?
-
csaba951
veterán
válasz
phenomHUN #42899 üzenetére
Mi windows-os (brand) gépeket szoktunk vásárolni. Gond nélkül tudtak még most is Win7-el szállítani.
Helyedben nem izgatnám magam! Mond meg a vezetődnek, hogy ilyen sokba kerül ha mac-en akarnak windows-t használni. Ennyi. Ha olcsóbb megoldás kell, akkor vegyenek band windows-os gépeket. Aztán majd ő eldönti, hogy menőzni akar inkább vagy spórolni!
Abszolút semmi esély arra, hogy a jogtiszta Win7 ára csökkenni fog a Redstone éles rendszerbe kerülésével. Továbbra is annyi fog kerülni, mint amennyiért most látod. Elmúlt pár hétben én is nézegettem a boltokat. Úgy nézz ki, hogy a windows-nak van egy egységes "alapára", cserébe te döntöd el hogy 7/8.1/10 kell.
Ez-ről: Se adószám, se telephely cím. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez egy hivatalos bolt. Net tele van hasonló kulcsboltokkal. Ilyen-olyan helyekről összevadászott kulcsokat árulnak. Attól, hogy ezeket be lehet aktiválni, még nem biztos, hogy jogtiszta lesz a windows-od.
Rólunk például egész addig nem szállt le a Microsoft, amíg nem tudtuk bemutatni a számlákat a windows-ainkról. Az hogy a band gépekben oem kulccsal be van aktiválva a windows (így lettek beszerezve), egyáltalán nem érdekelte őket.
(Egy ideje már nincs COA matrica az új brand gépeken. Olyan matrica van rajta gyárilag, hogy WIN8.1 helyet Win7-el lett szállítva az adott gép. De ezen túl semmi nincs rajta ami összefüggne az MS-el. Az összes többi gyári szám, service szám, model szám az mind a band-ehz tartozik, amivel az MS nyilván nem tud mit kezdeni.)
-
TheProb
veterán
Ha virtualizált W10-en beaktiválom a rendszert akkor később a host-ot képes leszek aktiválni, próbált már valaki ilyet esetleg? Van egy PRO kulcsom, de jelenleg EDU van fent és csak ezért nem kívánnám újrahúzni a rendszert.
-
Hamuuuu
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy windows 8.1 eredeti kulcsal július 29 után is tudom frissiteni ingyen a windows 10-t?tehát a windows 8.1 kulcs-t el fogja fogadni?
-
netpeti98
addikt
válasz
papirzsepi93 #42853 üzenetére
Ha előtte már volt a tiszta telepítés előtt frissítve a gép Windows 10-re akkor természetes, ahogy Lenry is írta. Ha még nem akkor érdekesebb történet, de ha adtál neki legális kulcsot, akkor nincs probléma.
-
Popes
őstag
válasz
kriszwells #42699 üzenetére
Nem kell felrakni a hetest, egyből felrakod a 64 bites 10-et és aktiválod a hetes kulcsoddal.
Ha fent van másik gépen akkor azt inaktiválni kell mert vagy a 7 vagy a 10, egyszerre nem lehet mindkettő aktivált. -
Popes
őstag
válasz
kriszwells #42688 üzenetére
Ha van jogtiszta 32 bites win7 telepítőd akkor gondolom ahhoz van egy kulcsod is, ha van jogtiszta kulcsod akkor nyugodtan felteheted egyből a 64 bites win 10-et is tisztán azzal a kulccsal mivel nincs külön 32 vagy 64 bites kulcs. (a kulcs egyaránt érvényes 32 és 64 bitre is
)
-
csaba951
veterán
válasz
King Unique #42146 üzenetére
1) Ha a mostani rendszered frissíted, akkor annak aktiváltnak kell lennie.
2) Frissítés után megnézed a Gépházban, hogy aktivált-e? Ha igen, nyert ügyed van, később is újratelepítheted ugyanerre a gépre, kulcs nélkül. Telepítés után aktivált lesz.
Egyébként (jelenleg) úgy van, hogy akkor sincs semmi, ha nem aktivált a Win10. Csak annyi, hogy nem tudsz egyéni hátteret, meg egyéni (megjelenítési) beállításokat használni. Ennyi. Persze ez később változhat, ha az MS érdeke úgy kívánja...
-
törölt tag
válasz
idegen lény #42592 üzenetére
Ha nincsen kulcsod, frissítsd a rendszert először. Így regisztrálja a géped a Win7 alapján. Utána mehet a tiszta telepítés. Ha nem jó az USB-d, csinálj lemezt.
29 után is csinálhatsz tiszta telepítést, már rögzítve lesz a HWID-d és a kulcs sem fog kelleni a telepítéshez. Itt már nem lesz Windows.old mappa és vissza sem tudsz állni, az csak a frissítés után van. -
aginor
veterán
Win10-et tudok átmenetileg kulcs nélkül telepíteni (sikerült otthon hagynom sajnos
)?
-
Livius
őstag
válasz
idegen lény #42586 üzenetére
Azzal a toolal letöltheted az Windows 10 telepítő iso-t, majd kiírhatod DVD-re, vagy telepítő USB-t is csinálhatsz, ezekről már bebootolva csinálhatsz teljesen tiszta telepítést is.
Viszont ha nem tudod a kulcsodat, akkor még a meglévő Windows 7-re frissítsed fel, a nem tista telepítés móddal, különben kulcs nélkül sose fogsz jogtisztán windows 10-re váltani. Miután megtörtént a frissítés, a win 7 aktiválást átörökli a win 10, és onnantól kezdve a gépedre már kulcs nélkül is telepíthetsz win 10-et, mert a MS szerver megjegyezte a gépedet.
-
idegen lény
addikt
Állandóan írjátok ezt a Tool-t. Anélkül nem lehet tiszta telepítést csinálni? Kulcsom sincs (a matrica kopott), mert használtan vettem a laptopot. Ezért nem kell róla semmi. Lehet egyből tiszta telepítést csinálni, ami legyalul mindent? Akkor is lesz rajta windows.old mappa, ugye; vagyis egy hónapig még visszatérhetek a W7-re? Nem fogom még particionálni sem, mert azt akarom, hogy minden a 250 GB-os SSD-n legyen majd, HDD meg nincs benne.
-
Vardar
tag
Köszi szépen a tippeket. Letöltöttem ezt az eszközt, de most meg órák óta frissítéseket keres...
Ha előtelepített Win 7-em van, (laptopon, többször is újraraktam már) akkor megpróbálkozzak azzal, hogy egy tiszta DVD-vel felrakom és beírom a Win 7-es kulcsot? Le lehet valahol ellenőrizni, hogy jó lesz-e a kulcsom? :/
-
válasz
Antonio #42556 üzenetére
bedugsz egy legalább 4GB-s pendriveot, letöltöd ezt a programot, elindítod, "Telepítési adathordozó készítése" vagy valami ilyesmi, letölti a Win10 telepítőt, ráteszi a pendrivera. ha kész, újraindítasz, bootolsz a pendriveról és újratelepíted a Windowst a 7-es kulcsával
-
netpeti98
addikt
A Media Creation Tool marad természetesen és a legfrissebb változatot szedi le. Arra kell figyelni, hogy az ISO elkészítése előtt mindig szerezd be a legfrissebb MCT-t, mert a régi változat régi ISO-t csinál.
Kulcsra nem lesz szükséged, mert már beregisztrálta a licencet a gépedhez, ha egyszer frissítettél, vagy megadtad neki a régi kulcsot. -
Viper26
nagyúr
válasz
netpeti98 #42468 üzenetére
Én anno 8.1-ről frissítettem, azután tiszta install volt, és vettem kulcsot.
Ha újra hozzáadom a vásárolt kulcsot, akkor ugyanúgy elfogadja, és azt mutatja egy ideig.
Függetlenül ettől (hogy milyen kulcsot mutat) aktivált marad a Win10.(#42486) adam89.:
Köszi, akkor megnyugodtam.
-
-
Vardar
tag
Sziasztok!
Közeleg a határidő, aztán én is szeretném kipróbálni Win 7-ről frissítve a Win 10-et. Már napok óta küszködök, de még mindig nem sikerült semmilyen eredményt elérnem.
A Windows Update-ben visszaállítottam azt a frissítést, ami a promóciós felugró ablakért felel, ok. Ezután viszont, hiába hagyom pl egész éjszakán át tölteni ezt a promóciós ablakot, eleinte kiírja azt, hogy letöltés, majd eltűnik.
Ha a Windows Update-en belül választom ki a frissítést, akkor 1 nap alatt eljutott oda, hogy letöltötte, előkészítette a telepítésre, és amikor már csak egy OK gombot kellett volna nyomnom, akkor kiírta, hogy sikertelen frissítés, elkezdte elölről az egészet.
Most, a nyitó hozzászólásban lévő linkről letöltöttem ezt a frissítési segédet, ez végre kiírta, hogy nincs 20 giga szabad hely, rendben, felszabadítottam annyit. Tegnap este 7 óta fut a program, éjféltől egészen mostanáig még mindig csak 99%-on jár és most reggel kiírta, hogy hiba történt. Valakinek valami ötlet?
Van olyan oldal, ahova beütöm a Win 7-es kulcsom, érvényesíti Win10-re én meg nem ezekkel a módszerekkel szenvedek, hanem egy DVD-ről rendesen feltelepítem?
-
-
Hunork
veterán
Üdv!
Lehet, hogy hamarosan alaplap csere lesz.
Ilyenkor valóban úgy kell (mivel frissítettem W10-re), hogy ismét először a W8.1 megy fel (ennek van kulcsa), utána meg megint frissíteni a W10-re? Vagy hogy, ha nem így? És azt hogy tudom meg, hogy a rendszer milyen kulcsot adott nekem a w10-hez, mikor frissítettem?
Előre elnézés, ha hülyeséget kérdezek! -
Viper26
nagyúr
Vettem két retail kulcsot (pro), egyet laptopra, egyet PC-re.
Aktiválás után átvált másik kulcsra, legalábbis a gépházban ezt látom.
Ez valami problémát jelent? Mi okozza? -
Sanyi.mTs
addikt
volna pár kérdésem:
1) ha tiszta telepítést akarok a meglévő legális win7 kulcsaimmal, akkor mi a teendő?
2) ha használtam a w10-et és nem jött be akkor még újra tudom húzni a gépemet w7-tel, ugye?
3) van mód arra, h pl vmware alatt beaktiválom a w10-et a w7-es kulcsaimra, h később majd ki tudjam próbálni a w10-et? így a meglévő w7-es rendszereket nem kell piszkálnom, csak ha majd újra akarom telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest