Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DannyL81
tag
Sziasztok!
Innen vásárolt már valaki esetleg elektronikus license-t?
[link]Elvileg itt e-mailben küldik ki a kulcsot. A telepítőt meg le kell tölteni.
Van valakinek tapasztalata velük? Köszi!!!
-
hunluki
senior tag
Ez szerintem úgy fest majd hogy hivatalosan megszüntetik a támogatást, de csak úgy mint az egy év után a korábbi win kulcsok aktiválásának lehetőségét. Papíron nincs, gyakorlatilag van, cél az egységes platform és a minél nagyobb elterjedtség. Hülye lenne magát lábon lőni az MS, tudod ha már lopják legalább a miénket lopják filozófia.
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Aktiválás kérdés,2017 dec 31. megszüntetik a frissítési kiskaput.
Megszűnik a Windows 7 ;8 kulcsa való aktiválás is? -
rgeorge
addikt
Az ingyenes WIndows 10-re upgrade "ára" az volt, hogy az így kapott Windows 10 géphez kötött lesz. Természetesen megmarad az eredeti Windows licensz, de a kettő közül pontosan csak egy lehet aktív (telepített, aktivált). Tehát átvinni más gépre a Windows 10-et csak addig lehet, amíg az ingyenes frissítés is működik: új gépen eredeti Windows telepítés + frissítés Windows 10-re vagy új gépen Windows 10 telepítés az eredeti Windows kulcsával.
-
A214
aktív tag
-
Spec
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
De, hallottam. Csak ahogy írtam is, az a megoldás nem egyenlő a "free upgrade-del". Nem is feltétele hogy akadálymentesítő technológiát használj. Nem frissítesz, hanem simán felteszed szűz telepítéssel a Win 10-et a Win 7 kulcsával.
És igen, szerintem 6500 Ft-t már bőven megér, hogy lesz egy jogtiszta Win 7 Pro-d, és tulajdonképpen egy kalap alatt egy Win 10-ed is. Én nyugodtabban alszom így, de persze te azt teszel amit akarsz.
-
Spec
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Nem akarok senkinek se ingyen reklámot csinálni, de HA-n hirdetnek "használt" Win 7 Pro OEM licencet, CoA matricával, szerződéssel, számlával 6500 Ft-ért.
Egyrészt ezzel lesz egy jogtiszta Win 7 Pro-d, másrészt meg a Win 7 Pro kulccsal simán felteszed a Win 10 Pro-t is, és egyből aktivált is lesz. Ez nem egyenlő a frissítéses dologgal, vagyis semmi köze az akadálymentesítő technológiás storyhoz.
Itt szűz telepítéssel Win 7 kulcsával telepíted a Win 10-et, ami nem frissítés. Jelenleg van erre lehetőség, hogy meddig azt nem tudni. Ennek a jogszerűségéről lehet vitatkozni, de akárhogy is nézzük ez jelenleg működő, és a MS által is engedélyezett megoldás.
Úgyhogy talán ez a legjobb/legolcsóbb megoldás jogtiszta Win 7 Pro-hoz jutni, és vele együtt Win 10-hez is. És sokkal kézzelfoghatóbb, legálisabb, mint mondjuk Ebayről, bizonytalan helyről beszerezni egy kulcsot.
-
zseko
veterán
Na most melyiknek lehet hinni? Ugyanarra a kérdésre teljesen ellentétes választ adtak. Látom, hogy a felső oem, de egy sima vásárló mit gondoljon?
Egyébként hol érdemes megvenni? Árukeresőn néztem, láttam 20e-ért is, meg 40e-ért is. A 20-asnál paypallal fizetek és emailben küldik, a 40e-esnél futár hozza a matricát, vagy kérhetem egy tizessel olcsóbban, csak a kulcsot. Elvileg szabadon telepíthetőek bármennyiszer, az utóbbihoz legalábbis ezt írták, csak le kell uninstallálni. Ezt hogy teszem meg?
Még egy kérdés, megéri spórolni azzal, hogy a fizikai matricát nem kérem, csak a kulcsot? Itt néztem:
[link] -
Spec
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Ennek semmi köze az elveim feladásához, mert most se én hibernálom a rendszert, kedves kötekedő barátom. A kulcsszó a háttérben van. Nem én hibernálom a hibernálás funkcióval, eddig se, és ezután se, hanem simán kikapcsolom a gépet. Hogy ha a rendszer a háttérben magától hibernálódik, mert be van kapcsolva a gyors indítás, az engem nem izgat. Bevallom őszintén eddig nem is tudtam, hogy ez hibernálást jelent, úgyhogy ezután se fog izgatni. "Nem tudom, nem fáj..."
-
Maszi65
csendes tag
Épp ez az, ha általános kulcsot generált volna, akkor a google miért nem hozott legalább egy találatot? Egyik gépemen most húztam újra a kíváncsiság miatt és elfogadta valamint aktiválta is. Mindez most helyi fiókkal.
Amúgy az utolsó 5 karakterre 2PQGT rengeteg utalást adott ki a google, de az előtte még 5 digitre (****-2PQGT) már semmi eredmény nincs. Természetesen a csillag csak példa most). -
Geth
veterán
válasz
Maszi65
üzenetére
W7 vagy W8 serial-lal történő W10 aktiváláskor a kulcsot kvázi konvertálod hardveres W10 aktivációra.
Azért nem az a kulcs kerül be a rendszerbe, mert nem W10 kulcs
Amit látsz az a generikus telepítőkulcs retail csatornán (Pl. Pro esetén 3V66T a vége). Ez a kulcs szerepel akkor is, ha egy vadiúj gépen feltelepíted a W10-et (NEM VL változatot!), de átugrod a kulcs megadást.
Szóval ez a kulcs nem jó semmire, telepíteni lehet vele, de nem aktivál.Később, ha újraraknád ezt a gépet, Neked is át kell ugrani a kulcs megadást, ugyanez a kulcs fog bekerülni.
Ahogy net-hez ér a gép, megpróbálja lekérdezni a hardver azonosító alapján, hogy történt-e upgrade. És mivel igen, be fog aktiválni. És a kulcs végig ugyanaz marad... -
Maszi65
csendes tag
Jogtiszta Windows 7 kulccsal telepítettem tisztán a Windows 10-et pár hete. Előzőleg már a frissítés és az aktiválás megtörtént. Tegnap a Gépházban megadtam másik érvényes, de már Windows 10-es kulcsot. A lényeg amiért írtam ezt, hogy a termékkulcs lehívásakor (Aida64 progival) egészen mást mutatott. Rákerestem a Google-n, de nem hozott találatot a kulcs utolsó 10 karakter beírásával. Az egészben az még az érdekes, hogy mindez kettő gépemen megtörtént és mind a kettőnek azonos lett a termékkulcsa, pedig más-más 10-es kulcs lett felhasználva. Annyi még, hogy ugyanazzal a Microsoft fiókkal használom a két gépet.
Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel vagy esetleg tudja mi lehet a háttérben? -
King Unique
titán
A frissítési segéd az akadálymentesítő technológiákat használok számára még jogszerű az upgrade-hez év végéig. A kulcsos telepítés megint más, de az valahol az MS felelőssége is, ha még mindig engedik... Ha meghirdetnek ettől-eddig egy kedvezményes frissítési lehetőséget, akkor annak normál esetben a gyakorlatban is e határidők között kellene csak működnie, nem pedig jóval azon túl is.
(#67825) Spec:
Hát ez az, mert ha ez esetleg nem OK, akkor ugye minek engedik... Ez olyan, mintha bemennél a boltba és még mindig kint lenne az akció XY termékeknél, majd a pénztárnál közölnék, vagy a boltból kijövet menne utánad a szekus, hogy mégsem úgy volt az... -
Spec
őstag
No de mi a helyzet, ha valaki egyáltalán nem frissített Win 7-ről 10-re (se az ingyenes határidőig, se utána), hanem kapásból tiszta telepítéssel, de a Win 7 kulcsával tette fel a 10-est? Akkor az most jogtiszta, vagy sem?
Csak mert én így jártam el. Aktivált, jogtiszta Win 7 Pro OEM kulccsal telepítettem a Win 10-et, de előtte sosem frissítettem fel. Ilyen esetben mi a helyzet? Mert ha jól tudom ez a kisegítő eszközös korlátozása a frissítésre vonatkozik, de szűz telepítésnél nem láttam ilyen opciót. A telepítésnél nem kérdezett semmit, nem közölt semmilyen speciális feltételt, és azonnal be is aktiválódott. Szóval ilyenkor mi van?
-
mckay
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, nem vettem észre, hogy hogy pár napja már szóba került.
Hát remélem én is, hogy nem zárnak el minden csapot.
Ha majd lesz valakinek infója, dobja fel!
Jah, az világos, hogy nem jogszerű a frissítési segéd használata, hiszen elmúlt már 2016.07.31.
A lényeg, hogy műszakilag működik.
Sőt, még ennél is fontosabb, hogy a kulcsokat elfogadja.
Hiszen önmagában a frissítési procedúra már ritka.
-
King Unique
titán
Abban a cikkben le van írva, hogy mire vonatkozik a megszűnés, aminél ráadásul még pl. ez is kérdéses. A 7/8.1 kulcsokkal történő aktiválás meg hivatalosan már nem is opció, függetlenül attól, hogy a gyakorlatban még mindig működik. Tehát az eddigiekből kiindulva korántsem biztos, hogy jövőre végleg elzárnak minden csapot...
Pláne amíg ez / ez az arány jelentősen meg nem változik... 
-
mckay
aktív tag
Talán olvastátok:
ev-vegeig-lehet-ingyenesen-frissiteni-a-windows-10-re
Szerintetek ez azt is jelentheti, hogy január 1-től nem fogadja el a Windows 10 a telepítés után, ha Windows 7 kulcsot adok be neki, és azzal akarom aktiválni?
Vagy csak azt vezetik be, hogy ne fusson le a 10-re frissítő (5mb) fájl a Windows 7/8 rendszeren? -
Létezik Macrium Reflect, Ghost image stb arra hogy egyszer telepítsük a gépre a w10 et majd beaktiváljuk (7-8 kulcsal) mégha nem is akarjuk használni, és mehet vissza rá az előző belakott rendszer, de ezzel örökös használati jogot szereztünk azon gépre a w10-hez (ha szilveszterkor megszűnik az ingyenes váltás lehetősége)..
2022-ben tényleg kiránthatják a támogatást a w8.1 alól ha ennyire fogy az elterjedtsége, a w7-nek meg amúgyis akkor van a meghirdetett vége..
-
Csöves
őstag
Pár napja ezzel a hibával szórakozik a win10.
Nem tölti be a rendszert, fekete marad a képernyő, kapcsolóval leállítás után már betölt rendesen.
A frissítésekre gondolok okként, de csak tipp.
Megoldás mi lenne?
Hozzáteszem, hogy rendesen lett leállítva minden esetben, tehát nem ez a hiba oka.
Köszönöm.Bemásoltam az eseménynaplót:
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Dátum: 2017. 11. 01. 9:11:34
Eseményazonosító:41
Feladatkategória
63)
Szint: Kritikus
Kulcsszavak: (70368744177664),(2)
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép:
Leírás:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>6</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2017-11-01T08:11:34.967147800Z" />
<EventRecordID>1732</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer></Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
<Data Name="Checkpoint">0</Data>
<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">1</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
<Data Name="BugcheckInfoFromEFI">true</Data>
<Data Name="CheckpointStatus">0</Data>
</EventData>
</Event> -
pzstm
titán
válasz
King Unique
üzenetére
a kulcsos dolog az nem egy hivatalos upgrade path, nem tudok róla semmit mondani.
-
King Unique
titán
Értem, tehát akkor fennáll a lehetősége, hogy működhet, de attól még nem lesz legális. Egyébként utóbbival kapcsolatban egy fontos és utolsó kérdés, hogy akkor mi a helyzet az akció után a legális 7/8.1 kulcsokkal aktivált 10-es rendszerekkel? Előbbi logika mentén, akkor gondolom az sem lesz jogtiszta. Viszont ez esetben ugyanakkor az benne a kissé röhejes, hogy legális frissítési alap + nem kell semmivel sem trükközni, illetve a Windows szerint is minden OK. Valamint, ha az előbbi téren nem, akkor meg minek hagyják nyitva ezt az opciót, az meg a másik.
(#67609) twofatcat:
Ha már Thurrott is írt róla, akkor az jelenthet valamit.
-
pzstm
titán
válasz
King Unique
üzenetére
ha a korábban letöltött frissítési segéd működni is fog (nincs erről infóm), akkor is max annyi áll fenn, hogy technikailag lehetséges a telepítés és aktiválás, de legális nem lesz tőle.
Win7/8 kulcsokat elfogadja, én is próbáltam, nem tudom meddig...vagy mikor változik
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Lehet hivatalosan papíron kell valamit mondaniuk, közben gyakorlatban elfogadják továbbra is a 7-8 kulcsokat. Egy Windows szaki tesztelte, lényeg elfogadja.
-
King Unique
titán
OK, ez így általánosan nyilván világos és magától értetődő. De én speciel arra gondoltam, hogy pl. maga a korábban letöltött frissítési segéd működni fog-e utólag, vagy blokkolják a működését stb. Mert az is érdekes, amit más írt, hogy máig lehet telepíteni a korábbi rendszerek kulcsaival, holott az akció már régen lejárt. Illetve ezek szerint elfogadja natúrban is és még az sem feltétlen szükséges, hogy regisztrálva legyen egy korábbi frissítésből a hardverazonosító. Nem tudom utóbbira van-e valami tényleges határidő, de mindenesetre érdekes.
-
törölt tag
Mai napig elfogadja a 7-8 kulcsokat a 10 mindenféle kisegítő kiskapu nélkül is. MS érdeke tereljék a népet.
-
King Unique
titán
válasz
tylerddd
üzenetére
Maga az aktuális Windows 10 1709 ISO nyilván támogatja mindkét boot módot és a DVD-re történő kiírást sem nagyon lehet elrontani. De, ha pl. sima adatlemezként lett kiírva, akkor mondjuk igen... Én másik programot használok ilyen célra, amelyben be van jelölve a megfelelő opció. De még ez sem feltétlen kell, mert van a W10-ben beépített lemezképíró is. Ha MCT, akkor meg az is tud közvetlenül DVD-re telepítési adathordozót készíteni.
Egyébként nincsen kéznél egy szabad pendrive?
Optikai lemezről én már nem telepítek egy ideje, illetve több laptopnál is tapasztaltam, hogy ezek a slim ODD-k hamar beadták a kulcsot... -
lovi27
addikt
Általában ezeket a tisztító, optimalizáló programok szokták elállítani. Az is lehet régi a dolog, csak most így reagálta le a frissítés.
Azt nézd meg légyszi, hogy van-e ilyen számú bejegyzésed a registryben az alábbi helyen:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Power\PowerSettings\0e796bdb-100d-47d6-a2d5-f7d2daa51f51
Ha van, akkor elvileg két DWORD kulcs van benne DCSettingIndex és ACSettingIndex neveken és értékük nulla. Ha még nem állította ezt a részét a Windowsnak semmi, akkor nincs ilyen, de szerintem nálad lesz.Ha van és értékük tényleg 0, csak állítsd azokat 1-re és elvileg teljesült a kérésed. Legalább is úgy remélem.
-
törölt tag
Üdv! hát jól megjártam ezzel az őszi update-tel úgyhogy inkább tiszta telepítést csinálok.kérdésem hogy ha nem a saját gépen tölöm le az iso-t amin w8.1 pro van akkor ugye nem a win 10 pro-t fogja letölteni? nekem egyébként w10 home kulcsom van.
-
Dexter-2000
őstag
win 10 pro kulcs működik a win 10 pro N -es szériával is?
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
- HP ProBook 6530b laptopom Windows Vista Business licensszel rendelkezik.
- Asztali gépemhez Windows XP Home SP3 telepítőlemezt vásároltam 2008 évben.Tudom ingyenesen vagy akár díj fizetése ellenében upgrade-elni a licenszet újabb Windows verzióra?
Vagy az újabb Windows verziók telepítői használhatóak a Vista-m és/vagy XP-m kulcsával? Egyáltalán ez legális?Köszönettel:
zsoltip -
movax
őstag
válasz
Baky1987
üzenetére
Melyik eredeti seriallal? Ha OEM-kulcsos a letörölt win10, akkor a serial a Dell-gép alaplapjához kötött, mással nem fog menni. Ha retail, akkor menni fog, de egyszerre csak egy gépen. Látsz kulcsot azon a DVD-n?
Ha viszont retail DVD, akkor neked mennie kéne. Lehet, hogy nem UEFI-módban próbáltad telepíteni?
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
CD..? Minimum DVD-re fér fel a win.
De maga az optikai lemez már semmit sem ér, hisz a napokban jelent meg új verziója (mint a service pack) kiakaszthatod az autó visszapillantó tükre alá.
Másik géphez nyilván másik aktiváló kulcs dukál.. (különben mindkettő elveszti aktivált állapotát. -
Angel2014
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
Angel2014
üzenetére
Amit az MCT leszed ISO-t, abban eleve több kiadás van. A 1709-nél meg ahogy néztem az S és N verziók közül is lehet választani. Illetve, ha az adott hardveren a kulcs az UEFI-be van "égetve", akkor automatikusan beaktiválja, illetve az annak megfelelő kiadást telepíti. Valamint utólag a termékkulcs módosításával is lehet váltani az egyes kiadások között. Ha a telepítésnél adod meg a termékkulcsot, ami a Home kiadáshoz való, akkor az fog települni. De mondjuk az nem világos, hogy akkor mért akartál Pro verziót felrakni, ha ahhoz nincsen megfelelő licence...
-
Maszi65
csendes tag
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Feltettem az Új buildot iso pendrivról ma reggel ez engedte a hivatalos win 7 kulcsot....most mi a teendőm csak simán engedjem netre? Vagy lépjek be a Microsoft fiókba hogy a gép hardverét felismerje és a következő telepítésnél már ne kérje a kulcsot...?
A másik kérdésem az hogy hol lehet megnézni az új buildon hogy aktíválva van e? A régi kiírta , hogy a windows aktíválva van de itt sehol sem találom.
-
Maszi65
csendes tag
válasz
Guargumi
üzenetére
Szia!
A Windows 7 nem fog automatikusan átfrissülni a Windows 10 termékkulcsával. Szerintem érdemes lenne innen [link] a frissítési segédet. Így a jelenlegi gépen amin most a Windows 7 fut, lesz egy jogtiszta Windows 10 rendszer.
Javaslom a tiszta telepítést utána, már termékkucsot meg se kell adnod és aktiválni fogja magát automatikusan. Amit vettél kulcsot, felhasználhatod másik gépre, vagy akár ugyan erre a gépre is. Érdemes kivárni a telepítést a mai nap folyamán, mert elérhetővé válik a Windows 10 Őszi Alkotói Frissítés és hamarosan letölthető lesz. -
Guargumi
tag
Tiszteletem
kaptam egy Win10 Home kulcsot, jelenleg Win7 Home Premium van használatban, lehetséges a frissítés úgy, hogy a jelenlegi op. rendszerre teszem rá vagy szükséges a teljes reinstall? -
Maddrive321
tag
sziasztok, kéne vennem az új gépemre egy legális win 10et, az lenne a kérdésem hogy a cd kulcsos olcsó verziók mennyire megbízhatóak mert nincs fölösleges 40 rugóm most, gondolok a G2Ara, HRKra ezen most akciós), köszi a váaszokat
-
raidx
őstag
OD eltávolítása:
A OneDrive eltávolítása emelt szintű parancsorban lehetséges, ahhoz, hogy eltávolítsuk, a következő parancsok használhatóak
Ha 32 bites a rendszer,
% systemroot% \ System32 \ OneDriveSetup.exe / uninstall
Ha 64 bites verzió fut
%systemroot% \ SysWOW64 \ OneDriveSetup.exe / uninstall
A parancs végrehajtásáról tájékoztatást nem kapunk!
Távolítsuk el a OneDrive könyvtárat a %UserProfile%,”% LOCALAPPDATA% és “% ProgramData% mappákból.
Majd a maradék OneDrive kulcsokat távolítsuk el, a beállításjegyzékből (Futtatásba írjuk be regedit) töröljük a két kulcsot, hogy eltávolítsuk az Explorer integrációt:
HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}
-
Persze hogy sok embernél jól működik, nálad is,
de pl. külföldi fórumokban nem egy, hanem sok-sok ember szív ezzel hogy nem tudja kikapcsolni a lockscreent és a login screent.
Sokan windowsos tableteken, okostelefonon se, az milyen bosszantó lehet, napont sacc. 50-100x nézed meg a telefont és mindig félrehúzni a zárképernyőt és a jelszót bepötyögni.
Mindegy elfogadom hogy nálam nem lehet beállítani, csak néha bedobom ide, hátha valaki közbe rájött a megoldásra.
Regeditbe ez vajon hol lehet, milyen kulcs? Erre vonatkozóan sajnos egy fórumon se találtam utalást. -
pc360
addikt
Más: most fedeztem fel (kicsit későn), hogy a Destroy Windows Spying-on túl is van élet, mégpedig az O&O ShutUp10 formájában. Friss, letisztult, jók a leírásai, szóval felnőtt annyira, hogy ajánlható legyen elsődleges konfig-programként a személyes kedvenc Winaero Tweaker mellé. Láttam, hogy már itt, a topikban is előkerült párszor. Bár hiányolom a megváltoztatandó fájlok, kulcsok pontos adatait, de így is szimpatikus.
A kérdés viszont, hogy tudtok-e még ilyen tiszta, rendezett appot a Windows bisz-baszok eltakarítására? Ugyanis a DWS még annyiban jó, hogy a Metro appokat is el tudja távolítani az útból, de azt az egyéb funkciói, és a frissítetlensége miatt már nem szívesen mellékelem a NeszeTools-on. Sőt, amint megvan az alternatíva, törölném is onnan. Köszi!

tomp: Akkor nem tudom, mi lelte. Mindenesetre Irfannal legközelebb virtuális gépen szórakozom, hogy kiderítsem, mi a helyzet vele.

-
SP4C3
veterán
válasz
castiels
üzenetére
File explorer-ben elnavigálsz ide:
StartUp folder:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\StartUp
Létrehozol egy shortcut-ot, amiben megadod a program utvonalát és a paramétereket.
Vagy a futtattandó .exe kiterjesztésű fájl-ra jobbclick és create shortcut, a létrehozott shortcut-ot bemásolod a
fent említett mappába.Task Scheduler:
Control Panel\All Control Panel Items\Administrative Tools
Itt találod a Task Scheduler parancsikonját, megnyitod.
Task Scheduler library-ban jobblcick az üres mezőre és "create a basic task", majd követed lépéseket...
Registry:
RUN: regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Létrehozol egy új string "kulcsot" és megadod az útvonalat.
-
attilav2
őstag
Üdv!
Ha átteszem a bitlockerrel titkosított rendszerlemezt egyik alaplapból a másikba(amd-ről intelre), akkor lehet valami gond? Kérheti a helyreállítási kulcsot ? Van ezzel tapasztalatotok? -
Polllen
félisten
Sziasztok!
Hogyan tudom leellenőrizni, hogy hány windows 10 licence van a fiókomhoz rendelve és ebből melyik melyik eszközön van?
Elméletileg 2 licencem van, de most hogy feltelepítettem a notira a windows 10-t cd kulcs megadásával az aktiválásnál simán azt írja, hogy ms fiókhoz tartozó digitális licence-szel lett aktiválva.
Azért kérdezem, mert a fiókomban még a régi notimat is látom, amiről a windows-t áthoztam...
Plusz ehhez a notihoz is jár egy windows 7 gyárilag és fogalmam sincs, hogy a tulaj előtte frissítette win10-re vagy sem...
Szóval lehet már három van a fiókomhoz rendelve...
-
pc360
addikt
Jó, azért a túlzásokat, és a megbélyegzést hagyjuk! A CCleaner-rel semmi gond nincs, ha csak a takarítás részét használod. Én pl. a sütik fehérlista alapú törlésére használom, ami igen hasznos. Az a malware egy szerencsétlen probléma, nem rajtuk múlt, és attól nem lesz maga a program megbízhatatlanabb. Teljesen jó takarítóprogram, és azóta a kulcsot is cserélték. Én a registry-részben vagyok szkeptikus, de mivel előnyt úgysem jelent, ha néhány nem használt kulcsot töröl, ezért azt egyszerűen nem kell futtatni, és ennyi.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Tulképpen van bajod a driverrel, a warning. Most írtad.
Valószínűleg a fent lévő driver sehova nem ajánlja ki a kikapcsolhatóságot, max egy reg. kulcsot tudok elképzelni.Van notification beállítás, de ez nem lesz ott, mert nem notification.
-
Geth
veterán
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy bármelyik windows serial működik más nyelvű windows-al is?
Konkrétan, jár nekem ingyen windows amíg tanulok, 2 kulcsot kaphatok csak, viszont egyiket jól benéztem, mivel angol verziót "vettem" meg, ezt a kettőt pontosan:
Úgy emlékszek, hogy régebben próbáltam, az angol verziós kulcsot magyar verzióra, de nem fogadta el talán
le lehetne ezt ellenőrizni valahogy?Mert mikor magyarítottam, akkor olyan hiba volt, hogy start-nál ha kerestem,és magyarul írtam be valamit pl vezérlőpult, de nem találta, angolul megtalálta, viszont nem indult el onnan
-
lao
tag
válasz
Synaptic
üzenetére
Szerintem probáld nyomgatni az aktiválo gonbot , hátha be aktiválja. A másik amit az MS ír : 0xC004F034
Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, ha érvénytelen vagy eltérő Windows-verzióhoz tartozó termékkulcsot adott meg.
Adja meg az eszközön található Windows 10-verzióhoz és -kiadáshoz tartozó érvényes termékkulcsot.
Ha kulcskezelő szolgáltatás (KMS) kiszolgálójához csatlakozó eszközre telepítette a Windowst, a Windows aktiválásával kapcsolatban kérjen tájékoztatást a szervezet informatikai részlegétől
-
törölt tag
Sziasztok! Volt/van egy eredeti dobozos Windows 7-em. Ezt frissítettem Windows 10-re amíg volt ez a lehetőség. Most viszont kicseréltem a gép alkatrészeit és nem aktivált lett a rendszer. Troubleshooterre hiába megyek, nincs ms fiókom amiből kinyerné a digitális kulcsot.
Ha újratelepítem a W7-et és újra rá a 10-et az megoldja, volt már így. Más megoldás nincsen? Nem akarok telepíteni órákig. -
Geth
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
A kód részéhez: el fogja fogadni, ha mégsem, kétlem, hogy az upgrade segít, mert gyakorlatilag azzal egyenértékű. A kulcsot "upgradeled" első ilyen telepítésnél. Az hogy telepítés "tiszta" vagy upgrade, mindegy.
Ha megvagy, a kulcsod géphez (kvázi alaplaphoz) kötött lesz, a jövőben akárhányszor újratelepítheted, de ha úgy érzékeli az MS, hogy nagyon megváltozott a gép (alaplap...), akkor buktad. Ilyenkor is át lehet vinni az újra, ha MS accounthoz is hozzá volt kötve a váltás előtt. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
É-é-é-s te _megint_ nem a témához szólsz hozzá, nem a konkrét megállapításokhoz, hanem csak velem személyeskedsz, kényszeresen magadnak akarod az utolsó szót. Na ez az unalmas, szállj már le rólam! Én már leírtam mindent amit akartam az MS elhibázott lépéseiről, ha nem kötekednél folyton...
Örülök neked tetszik a design, tényleg gyönyörű amikor opciókat hol 3 pöttyös menüből, hol fogaskerékből, hol hamburgerből, hol profilképből kell előhozni és ez mind MS saját dolgai nem 3rd party fejlesztők. Pl. megnyitsz egy fényképet, akkor a 3 pöttyös menüből nem jutsz el a beállítások részre, csak ha külön elindítod startból a képnézőt abból a 3 pöttyösből lehet csak. Kiváló design, jó elgondolás! Mint az Edge feleslegesen többszintes menüi panelben teljes oldal helyett. A darabos ablak animációk, az 1 pixeles szegény az ablakoknál, hogy a start menü alapból mint egy hányás. Tetszetős! De hát ízlések és pofonok, örülök neked bejön. Az nem tudom hogy jön ide más platformokról mit gondolok, most miért írjam ide a Windows topikba hogy pl. elég gáz az Apple 5400 RPM HDD és régi procis gépeket árul 2017-ben százezrekért, hogy jön az ide? És kit érdekelne a Mac topikban, hogy bénázik az MS? De neked az baromira fáj Windows topikban MS hibákról írni... vicces(#65450) zsolt19900
Elvileg elfogadja még mindig a 7-es, 8-as kulcsokat próbáld majd ki. Nekik is az az érdekük tereljék a népet 10-re. -
Geth
veterán
OneDrive gyalu témára (ha nincs rá szükség):
Uninstall után, registry kulcs (a példában admin cmd-ből):
REG ADD HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\OneDrive /v DisableFileSyncNGSC /t REG_DWORD /d 1 /f
restart...Nekem ez eddig megoldotta, hogy ne másszon fel, bár nekem ez telepítéskor már lefut, de utólag is segíthet. Nagy updatet (amikor ugrik a nagy verzió) valószínűleg nem éli túl, illetve utólag megcsinálva beragadhat egy OneDrive menüpont az intézőbe, azt is le lehet szedni valahogy, keressetek rá.
Ha később kell mégis a OneDrive, csak törölni kell a kulcsot.
Ja, ez tök független a Local/MS fióktól, nekem is utóbbi van.
-
Alister71
nagyúr
Van egy régebbi gépem, Gigabyte P45T-DS3R lap van benne. A telepítő egyszerűen nem akar elindulni. Próbáltam lemezről és pendrive-ról is. A telepítő teljesen korrekt Media creation Tool-al lett csinálva egy másik gépen. Régebbi telepítők nagynehezen, sok idő mulva elindultak, de most bármennyit várok nem megy. Volt már 10 a gépen, ment is gond nélkül. Most kivettem belőle az ssd-t, mert átraktam a laptopomba, és a gépben maradt 500-as hdd-re akartam visszarakni a 10-et, de egyszerűen nem indul.
Szedteme le olyan win7-et, ami integrálva volt, és a telepítő is ki lett cserélve a 10 szerű indítóra, és az sem idult.
A sima hagyományos 7 az gond nélkül indul, azt is raktam fel, csak persze őrület volt mire befrissített. Van msdn kulcsom, gond nélkül tudom aktiválni, szóval nem is próbálkoztam töréssel.Lehet valamit csinálni a telepítővel, hogy induljon régebbi gépeken is, mert már többször is belefutottam ebbe a hibába, nem csak a saját gépemmel?!
-
Dévacsen
senior tag
Nekem akkor csinált ilyet amikor már a win 10 telepítésekor a legelején beírtam a win7 pro kulcsát,amikor kéri,utána mikor kész lett minden és csatlakoztam a nethez,mivel nekem digi van,tehát a telepítés alatt nincs hálózati kapcsolatom,akkor ezt írta amit neked,nem tudtam hirtelen mi lehet,utána újra beírtam a kulcsot az aktiválás résznél és akkor már elfogadta.
-
King Unique
titán
válasz
tbalint3
üzenetére
Ment bele 43-44 nap alatt 256 GB írás, ami napi átlagban ~ 6 GB. Az SSD-k meg rendszerint több 100 TB, vagy egyes típusok akár PB-nyi írást is kibírnak [teszt]. Illetve általában előbb adja be a vezérlőjük a kulcsot, mintsem a mindennapi átlagos használatból eredő írásmennyiség gondot okozzon. Írás tekintetében max. arra érdemes odafigyelni egyes típusoknál, hogy a garanciában foglalt íráslimitet ne lépje túl. Ami azért megint nem 1,5-2 hónap alatt fog összejönni.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy teljesen új gép MSI H81M alaplappal, OEM Win 10 Pro lett hozzá vásárolva, és 0xc004c060 hibakódot dob.
A hibaüzenet pedig ez."Nem tudjuk aktiválni a Windowst ezen az eszközön, mert nincs érvényes digitális license vagy termékkulcsa. Ha úgy gondolja, hogy rendelkezik érvényes licenccel vagy kulcscsal, válassza az alábbi Hibaellhárítási lehetőséget."
Szerintetek ilyet mi okozhat egy új lap esetében?
Ja és még annyi hogy 2 licence-ről van szó, amibe ugyanaz a lap meg proci van, és annál is ez jön elő. Lehetséges hogy a lappal nem stimm valami?
-
Ferdzsoo
addikt
ööö.
Van egy eredeti boxos windows 10 licenszem, amit most alaplap és proci csere miatt felraktam az új gépemre, majd beaktiváltam.
Viszont a régi gép is marad a családban, ott leformáztam az SSD-t és szűz telepítéssel felraktam egy win10-et TERMÉKKULCS NÉLKÜL, mivel ugye így is lehet szépen használni a software-t.
Erre most nézem, a régi gépen a win 10 leaktiválta magát.?! Mivan?
Semmilyen kulcsot nem adtam be, mégis azt írja a win10 aktiválva van.
Természetesen az új gépen is ezt írja.
Most akkor hogy is van ez? -
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Szeretnék a regedit-ben módosítani két kulcsot, de nem engedi, hogy rendszergazdai jogosultságot adjak hozzá. Mivel lehet elérni hogy teljes jogosultságom legyen a windows 10-ben?
-
raidx
őstag
válasz
muszurkefal
üzenetére
Nem fog menni. Egy digitális újjlenyomat azonosítja a gépedet amihez a kulcs hozzávan rendelve.
-
törölt tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Ha jól sejtem ez kell neked:
Registry-ben
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows
útvonalon hozzunk létre egy új kulcsot, legyen a neve Personalization
ebben pedig hozzunk létre egy új DWORD értéket, legyen a neve NoLockScreen és értéke 1
(próbáld ki, ez nem olyan durva registry szerkesztés, nincs benne kockázat, ha nem kell később ugyanitt törlöd a kulcsot amit létrehoztál és helyreáll az eredeti mód)
-
quailstorm
félisten
válasz
hasznaltpapa
üzenetére
UEFI-ben van a kulcs, valószínűleg ha felteszel egy W10 Home-ot (gondolom ez járt hozzá), automatikusan aktivált lesz.
-
AxeDark
tag
Jelenleg otthoni pcn van telepitve a windows ha most veszek egy laptopot problema nelkul fel tudom arra is rakni? Vagy egy kulcs egy gepre szol?
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
Segítségeteket kérném Win10 64bit.-et használok van egy eredeti Win8 Pro telepítőm,aminek a kulcsát tudom vele használni.
A héten konfigot váltok a jelenlegi intel.-t lecserélem AMD.-re ( Lap+Proci+Ram) csere lesz . Kérdésem mint kell tennem , hogy tudjam használni a kulcsot win10.-hez ? Milyen trükkök / megoldások vannak?
Válaszokat / segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv,
-
Zola007
veterán
na, végzett a legújabb frissítéssel.
Win7 Pro kulcsom volt, amivel aktiváltam korábban (laptoppal járt )most kérte megint, beírtam, de valami fájlt nem tudott megnyitni
Na itt kezdtem bef.sni, hogy telefonálgathatok az MS-nak, viszont az aktiválás rendben végigment és annyit ír "A Windowst digitális licenccel aktiválták"
mikor először raktam fel, akkor nem dobott hibát és az aktivációs szöveg is más volt
Most ez így akkor teljesen rendben lesz? -
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki vásárolt-e már külföldi oldalról Win10 Professional 32/64 bit l licenszt 1 gépre,
~5 EUR értékben. Mennyire lehet ez átverés, esetleg valami tapasztalat? Letöltési linket és kulcsot biztosít a vétel árért.Üdv. Zsolt
-
törölt tag
válasz
zgospel
üzenetére
1. Nincs papír, a kulcs gyárilag a gépben magától kiolvassa a Windows.
2. Lásd összefoglaló, Media Creation Tool pendrive-ra elkészíti a telepítőt, amivel javítható/újrahúzható a rendszer.
3. A Lenovo Onekey recovery tool gyári állapotba teszi vissza egy rejtett partícióról, az adatok repülnek. Egyébként tudna teljes image mentést is ez a Onekey amivel baj esetén rendszer és adatok is visszaállítható, de a leírtak alapján biztos vagyok benne nem volt konfigurálva. Csak adatmentés után nyomj erre.Feltéve nem hardverhiba a gond, a HDD kiszerelése kikerülhető egy usb live linux pendrive-ról bootolva lementheted az adatokat. Egyébként hiába olvasom ezredszerre az ilyen sztorikat, mindig ámulok: egy laptop bármikor elveszhet, ellopják, beleborul egy pohár cola stb. szóval "nagyon fontos adatok", de nincs róluk másolat külső winchesteren, pendrive-on, felhőben semmi backup???!
-
zgospel
őstag
Sziasztok, néhány kérdéssel fordulnék hozzátok, bármilyen segítséget, tanácsot, tippet örömmel fogadnék. Adott egy laptop amin a vásárlás óta Win 10 fut, ha jól tudom a home verzió. Már így vette ismerősöm Media Marktból, hogy már rajta volt a Win 10, ő nem telepített semmit. A frissítések telepítését elmondása szerint már elég régóta halogatta, mindig rányomott hogy telepítés később, majd a napokban ennek ellenére elindult a telepítés. Én szerintem az történhetett, hogy a frissítések telepítése közben lemerült és kikapcsolt a laptop, de ezt nem tudta megmondani, csak látatlanban tippelek.
Jelenleg ha megpróbálom elindítani akkor bejön a frissítések telepítése képernyő egy 30%-os felirattal, majd egy hibaüzenet hogy "Windows could not complete the installation. To install Windows on the computer, restart the installation".
Rágugliztam a hibára és végigpróbáltam minden megoldást, de olyan mintha totál hiányoznának a felhasználói fiókok, illetve a parancssorba bizonyos parancsok beütésekor nem létező registry helyekre illetve memória elérési címekre hivatkozó hibaüzenetekbe botlok. Például az msoobe indításakor. Ezután panacssorból rákényszerítettem hogy csökkentett módban induljon és újraindítottam a gépet, de csökkentett módban is ugyanez a hiba fogadott, szóval nem lettem előrébb.
Számomra innentől egy megoldás maradt, mégpedig a HDD-t kiszerelni, lementeni a fontos adatokat (céges+személyes) és újrahúzni az egész gépet.Na most ismerősöm azt mondja hogy nem kaptak Windows lemezt, mivel már eleve rajta volt. Feltételezem egy aktiváló kulcsot vagy valami azonosítót kapnia kellett hozzá ami alapján újra tudja telepíteni.
1. Hol kerestessem vele az aktiváló kulcsot, vagy mit kell keresni? Kapnia kellett a laptop mellé egy papírt/kártyát amin ez rajta van?
2. Hogyan tudom beszerezni a Win 10 telepítő lemezt hozzá hogy aztán újra tudjam telepíteni? Értelemszerűen újra megvenni nem akarjuk, hiszen már egyszer a laptop árával ki lett fizetve az op rendszer is. A microsoft oldaláról le lehet tölteni, azt ki tudom írni DVD-re vagy pendrivera és arról tudom újra telepíteni?
3. Vagy sehogysem tudok telepítő lemezt csinálni hozzá? Ez egy Lenovo Ideapad 100-as masina egyébként, és van benne egy OneKey recovery tool gyárilag, de az egy initial status rendszer visszaállítását engedi. Nem ismerem ezt a technológiát, de arra gondoltam még hogy talán ez visszaállítaná az eredeti Win 10 telepítést.
Ezt jelenleg nem merjük bevállalni, mert félünk hogy elvesznének nagyon fontos adatok. De adatmentés után persze erre is rá próbálnék.Szerintetek?
Előre is köszönöm
-
Teasers
tag
Sziasztok. Most rakattam össze egy konfigot prohardveren, viszont még segítség kellene.
A konfig:
asrock b250m-hdv
g4560,4600 k
2x4GB ddr4 kingston fury 2400 mhz
kingston fury ssd 240gb
fsp hexa+ 400WWindows 10-et ajánlották hozzá, de nincs pénzem eredeti licenszre, viszont van érvényes kulcsom Windows 7 home premiumhoz. ( használt laptop vásárlásánál kaptam.)
Tudok még ingyen váltani 10re 7ről?Kalóz verziót meg merjem említeni itt? :s
Köszönöm.
-
choco01
addikt
Hali.
Win 10 Home kulcshoz honnan tudom letölteni az eredeti telepítőt?
-
válasz
littledon
üzenetére
Gyárilag Windows-os új gépeknél (tehát ahol a HP, Dell, Lenovo, stb rakja rá a Windowst) a BIOS-ba van égetve a termékkulcs (már a Win8-tól kezdve). Ilyen gépen a telepítő fel se dobja a termékkulcs kérő ablakot telepítésnél.
Ettől függetlenül, Win10-nél már a hardver alapján generált azonosító alapján megy az aktiválás, tehát ha egyszer már volt rajta beaktivált Win, akkor nem kell kulcsot megadni, majd a neten automatikusan aktiválja magát. Természetesen, ha ugyanaz a változat (Home/Pro) került újratelepítésre.
-
enyan
tag
Nincs törve, a microsoft oldaláról töltöttem le és telepítettem. Aztán aktivátor helyett vettem egy oemet. Viszont nem voltam benne biztos hogy utólag is lehet vele aktiválni, pont a fent linkelt kezdőképernyő miatt, amivel én is találkoztam telepítéskor, csakhát akkor még nem volt kulcsom... Tehát. Nem kell újratelepíteni, gépházba megadom a kulcsot és minden jó lesz.
Köszi!
-
-
almi
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Azzal kezdtem..
Érvénytelen kulcsnak írta, folyamatosan. A telefonos aktiválás sem sikerült, ugye, de azzal a kulccsal amit az előzőleg linkelt cikkben találtam, frissítette kb. 2 perc alatt Pro-ra az oprendszer, utána pedig már simán elfogadta a Pro kulcsomat az általad írt módon.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kinyírta a Netflix a telefonos tükrözést
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vicces képek
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Pláne amíg 
63)
nade az retail, vagy oem kulcs? sokat lehet vele aktiválni, és 1-et végtelenségig az összessel együtt?