-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
Az, hogy még van lehetőség a 10-re frissíteni az egy dolog, mert ha hivatalosan még lehetne, akkor gondolom hogy a MS közzé is tette volna.
Akkor egy szerzői és szomszédos jogokban jártas ügyvéd ismerőst idézek, aki szerint onnantól, hogy tetszőleges (és a lényeg: legális) win7 kódot elfogad egy olyan rendszer, aminek a dolga a jogosulatlan kódok esetén az aktiválás megtagadása (aktivációs rendszerük, ami online, tehát naprakész minden pillanatban) - szóval ez minden csak nem illegális. Illegális a védelem megtörése, megkerülése a hatályos törvények szerint, ezek egyikét sem fogod tudni ráhúzni, amíg a kulcsot elfogadja, majd az aktiválást is engedi a m$ szervere. Felhívta a figyelmet arra is, amit itt eléggé elfelejtetünk, hogy "szoftverhibára", vagy "feledékenységre" sem hivatkozhat senki, mert rendszeresen nekik szegezik a kérdést, és ennek ellenére működik az átjárás, a mai napig is, magyarul meg van róla győződve, hogy szándékosan nincs zárva az a bizonyos kapu.
Magyarul az ügyvéd szerint: ha nem vagy jogosult az átállásra, a rendszernek automatikusan meg kell tagadni az elfogadást, majd az aktiválást.
-
King Unique
titán
válasz
ssgt1981 #111164 üzenetére
Ezt alapvetően neked kellene tudni, meg hogy menyire privát tartalom van rajta, fennáll-e az elvesztés, illetéktelen hozzáférés lehetősége, stb. Valamint hogy tudod-e megfelelően használni a titkosítást, tisztában vagy-e azzal, hogy pl. a jelszó/helyreállítási kulcs elfelejtése/elvesztése esetén lőttek az adatoknak, meg hardveres titkosításnál, vagyis pl. BIOS ATA jelszó esetében akár a HDD/SSD meghajtónak is. Aztán hogy nem-e lenne elég csak a HDD-t, az ott tárolt privát fájlokat titkosítani BitLocker által, vagy biztosan akarod-e a rendszermeghajtót (SSD), rendszerindítást is titkosítani, bootolásnál jelszót/PIN-kódot megadni, amihez alapesetben eleve szükséges a TPM támogatás. Anélkül max. ezzel a módszerrel oldható meg. Valamint a BitLocker a Windows 10 Pro és annál magasabb rendű kiadásainál érhető el, Home esetében viszont nem. Az utóbbinál max. az eszköztitkosítás lehet opció, ha támogatott az adott hardvernél.
Másik lehetőség a BIOS ATA jelszó használata, ha támogatott az adott hardvernél, van ilyen lehetőség a laptopnál. Szoftveres titkosításnál meg pl. a VeraCrypt jöhet szóba a BitLocker helyett, amivel szintén megoldható adatlemez és rendszermeghajtó titkosítása egyaránt.
-
King Unique
titán
válasz
petir #111139 üzenetére
• Ha 1x már telepítve és aktiválva lett az adott hardveren a W10, akkor újratelepítésnél, illetve ugyanazon kiadás (pl. Home / Pro stb.) újratelepítésénél eleve nem kell újból termékkulcsot megadni, amit a Windows 10 telepítője is világosan leír az aktiválásnál. Ha hardvercsere történik, akkor meg lásd egy másik válaszban leírtakat. Meg az ilyen extra kedvezményes áron terített kulcsoknál más legutóbbi esetét, csak hogy ne érjen meglepetésként, ha (idővel) esetleg ilyenbe futnál bele...
Plusz nem hivatalosan továbbra is adott az ingyenes váltás lehetősége W7, 8.1 rendszerekről, lásd ezen válasz 0. pontjában leírtakat.
• Nem, nem muszáj Windows 10-nél Microsoft-fiókot használni - bár vannak előnyei - , lehet helyi fiókot is. Max. a telepítésnél aktív internetkapcsolat mellett a Microsoft-fiók létrehozása az alapértelmezett, de egyrészt Pro és efeletti kiadásoknál / offline módban / egyéb módon van lehetőség helyi fiókot is kiválasztani, létrehozni: [link], [link]. Másrészt utólag is lehet Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani. Ha Microsoft-fiókot használsz, azzal telepítesz, akkor 1 fiók akár több gépen is használható, szinkronizálhatók az egyes beállítások. De lehet akár több, gépenként eltérő Microsoft-fiókot is használni.
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Jogtisztaság útjára szeretnék lépni az offersen vásárolható licenssel a Win7 frissítés megszűnése miatt...
5 kulcsos liszenszre gondoltam mivel több gép van itthon. Konkrétan erre .Kérdéseim:
Vettem 5 kulcsot tök szuper
- a kulcsok pl teljes újratelepítés után is használhatók ugyanazon vagy akár egy új gépen? Akárhányszor?
- úgy tudom de lehet rosszul majd javitottok a W10 alatt kell MS fiók. Mivel 5 kulcsot készülök venni 5 MS fiókom lesz vagy egy fiókom lesz de az összes gépen az az 1 lesz beállítva? Vagy ez ,hogy fog működni?Bocsi kicsit alap kérdések csak hát kényszerítenek az újra...
Köszi előre is a választ. -
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy tudja valaki,hogy hol tudnám a legolcsóbban megvenni windows 10 home 64bit op.rendszert(HUN).
Amire gondoltam:
- csak kulcs legyen
- vagy olyan amit akár 2db gépre is szabadon telepíthetek
Üdv -
válasz
Piftuka #111048 üzenetére
Köszönöm! Igen ez így elég érdekes történet, hisz például egy leválasztott kulcs esetén ki foglalkozik a matricával, vagy meg sincs, másrészről a microsoft hiába ugrál, neki kell alkalmazkodni a törvényekhez és nem fordítva. Az európai bíróság szerint pedig:
Az Európai Bíróság (Curia) 2012. július 3-i, (C-128/11.) határozata alapján a szoftverek értékesítése az adathordozó (CD/DVD/Pendrive) fizikai szállítása nélkül is megengedett. A licenckulcsok elektronikus formában átadhatók, valamint fel nem használt szoftverlicencek eladása, a használt licencek tovább ruházása legális, attól függetlenül, hogy az a szoftver adathordózó lemezén található, COA vagy elektronikus licenckulcs. A szoftvergyártó nem akadályozhatja meg licencei további eladását, és hogy ezáltal programjait tovább használják, beleértve az OEM, Retail és Volume, illetve az Internetrõl letöltött "ESD" verziókat is.
A szoftvergyártó licencre vonatkozó szerzõi joga kimerül, amikor szoftverét elsõ alkalommal eladja, forgalombahozza (jogkimerülés). Volume licencek egyesével történõ eladása, illetve elektronikus licencek szabadkereskedelme megengedett az Európai Unió (EGK) területén. (C-128/11., ECLI:EU:C:2012:407, EU 2001/29/EK, 28., 2009/24/EK) https://www.hasznaltszoftver.eu/informaciok/jogalap-az-eu-banNos és persze az is, hogy egyes üzletek COA matricát is értékesítenek külön.
Én úgy látom az is használt szoftver, csak kapsz hozzá matricát is. Tehát nem csak matrica. -
Piftuka
veterán
válasz
Lauda #111024 üzenetére
Olvastam olyan cikket is, amiben a Microsoft kifejtette, hogy csak a COA kóddal/matricával rendelkező termékeik jogtiszták.
Namost egy gyári MS USB telepítő kulcs, vagy Retail doboz, illetve telepítő CD/DVD esetében evidens, hogy megvan ez a matrica, és a termékkel együtt továbbértékesíthető. OEM termékek esetében az adott számítógépre van ráragasztva. (Akár egyedi, akár mennyiségi a liszensz.)
Az MS tehát azt hiányolja, hogy amikor továbbadják ezek az üzletek az ilyen kódokat, akkor a COA matricát, vagy cimkét nem mellékelik hozzá.
A helyzetet bonyolítja az EU-s rendelkezés, amely szerint pusztán a szoftverkulcs is továbbadható.
Nos és persze az is, hogy egyes üzletek COA matricát is értékesítenek külön.
Mondjuk az Edigital esetében az ár miatt már eleve feltételezhető, hogy jogtiszta, MS-től rendelt Windows COA-ról van szó.
De például az EMAG is hirdet Software-codes.com által forgalmazott COA-t. És ez már nem 3 EURO náluk, mint a Win10 Pro, hanem 56.75... -
-
CirrMee
addikt
válasz
junior11 #111039 üzenetére
az MS és az Eset (mert sok AV csomagot is olcsón árulnak) is figyelmeztetett, hogy nem legálisak.
Mondjuk az EU nem hiába szólalt meg az ügyben. M$ már akkor is azt állította, hogy illegális a kulcsok újra hasznosítása, erre jött az EU, és kijelentette, hogy márpedig legális. M$ nem hozhat erre jogszabályokat, az EU meg annál inkább.
-
CirrMee
addikt
válasz
st3v3np3t3r #111026 üzenetére
Egy digitális kulcs eredetiségét csak azon számlával lehetne igazolni, amit a microsoft állított ki és ami tartalmazza a termék vételárát és a számlán fel van tűntetve az egész vagy a kód egy részlete...
Jogszabály erről nem rendelkezik, másrészt az eladónak semmi köze a(z eredeti) csomagban található kódhoz. Bár ezek után azon sem csodálkozok, hogy ha a m$ -től vásárolsz, és nem lesz a számlán kód, akkor is kétségbe vonod majd az eredetiséget...
de pl.2015-ben kiadott kulcsról vajon van eredeti számla vagy egy eredetitől készült hitelesített másolat?
Maradjunk annyiban, hogy tanulmányozd az EU erről szóló direktíváját (refurb.), és talán megérted, miről szól ez az egész. Ilyesmit te követelsz, nem pedig az említett EU -s jogszabály. Számlát amúgy szoktak adni, én is kaptam minden alkalommal. Meg az is kapott valamikor, valakitől, aki először birtokolta. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Lauda #111024 üzenetére
ez engem is érdekelne, hogy ez formailag hogy is nézhet ki.
Egy digitális kulcs eredetiségét csak azon számlával lehetne igazolni, amit a microsoft állított ki és ami tartalmazza a termék vételárát és a számlán fel van tűntetve az egész vagy a kód egy részlete... de pl.2015-ben kiadott kulcsról vajon van eredeti számla vagy egy eredetitől készült hitelesített másolat? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
golya87 #111016 üzenetére
link
0xC004C003
Ez a hiba akkor jelenhet meg, ha a megadott Windows 10-termékkulcs érvénytelen. A termékkulcsok egyediek – egy adott felhasználó egyetlen eszközön telepítheti. Ha egy kulcsot több eszközön használtak (vagy próbáltak használni), az a kulcs érvénytelenné válik. A Windows aktiválásához egy másik Windows-kulcsot kell használnia, amely egyedi az ön eszközéhez.Ha egy Windows 10-et értékesítő viszonteladótól vásárolta az eszközt, és arra számított, hogy a kulcs érvényes lesz, lépjen kapcsolatba a viszonteladóval. Ha előtelepített Windows 10 rendszerrel vásárolta az eszközt, és az eszköz első bekapcsolásakor kapta ezt az aktiválási hibaüzenetet, lépjen kapcsolatba az eszköz gyártójával.
-
King Unique
titán
válasz
#63718632 #110983 üzenetére
Alapesetben nem, mivel OEM licenc. Egyéb esetben meg lásd az ebben a válaszban, annak 1. pontjánál leírtakat.
(#111016) golya87:
Itt le van írva ennél a hibaüzenetnél néhány lehetséges ok, ahol többek között a kulcs érvénytelensége is felmerülhet. Ha már a kiadás nevét sem tudják leírni helyesen (Pro), akkor ki tudja... -
golya87
őstag
Sziasztok!
A PeachMan (#110980) eMag akcióban vettem Win10Professional (ez nem a Pro amúgy?) OEM kulcsot. Feltettem egy HP laptopra a Win10 Pro-t, de az aktiválásnál az írja, hogy Nem tudja aktiválni. 0xC004C003. Kipróbáltam minden általa felajánlott javítási opciót, de semmi.
Lehet ezt valahogy orvosolni?Előre is köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #110903 üzenetére
El is olvastad, hogy mire válaszoltál?
Ha nem, akkor arról volt szó, hogy a hátáridőn túli ingyenes upgrade lehetősége nem hivatalos, sehol nincs megerősítve hivatalosan ez ellenkezője, sőt eleve a vásárlás van feltüntetve. Ha a hátáridő előtt történt a 8.1—►
10 free upgrade, az az előbbi szempontból is oké, annál később is bármikor megejthető az újratelepítés és újraaktiválás, vagy akár újból a közvetlen upgrade, ami az összefoglalóban lévő frissítési kisokosban is világosan le van írva.
A frissítési segéd és az MCT pedig normál esetben nyilván működni szokott, azzal megejthető a közvetlen upgrade, ha valaki nem akar újratelepítést a 0-ról. Ha ez nem cél, akkor mehet a clean install, majd közben/utólag aktiválás 7/8.1 kulcsával. -
megint én
őstag
válasz
King Unique #110900 üzenetére
Hú, köszi! Emag eléggé olcsó 2500 ft.
Az úgy járható út, (nem úgy, mint az eredeti ára).
Sajnos a régi kulcs már tutira nem lesz meg. Azóta sokszor cseréltem már mindent, asszem pont klónozva volt legutóbb is a HDD, de most ez sem opció.
(insider anno csakis azért kellett, mert nagyon kevés FPS-em volt BF-ben és azt olvastam, hogy az ad egy picit)
Köszi! -
arcitec
addikt
válasz
King Unique #110900 üzenetére
Ezt a nem hivatalos win 8 upgradet azért kéne pontosítani. Ugyan is ha anno megvásároltam a win8 pro hordozhatót akkori kemény pénzen, oszt ami upgradelve lett win10-re
(mert nem csak célszerű,hanem javallottan "kötelező" volt) és ha most gépet cserélek és felhasználom(a kulcsot),mert legális akkor mi benne a nem hivatalos?
U.I: Az oly sokat emlegetett és linkelt frissítési segéd az sokuknál nem működik(dött),még ha előtte, a HIVATALOS elektronikus licenszel aktíválva működött már éveken keresztül. -
King Unique
titán
válasz
megint én #110898 üzenetére
Az átrakáshoz ott klónozás, amivel kapcsolatban lásd egy másik válaszban leírtakat.
Az aktiválásnál meg ha van legális W7/8.1 licenced arra a gépre, akkor az nem hivatalosan továbbra is jó lehet W10-hez, amiről (0. pont) szintén volt szó nemrég. Valamint olcsó kulcsokat is lehet venni, amiről ugyancsak pont nemrég. Szóval nem kell trükközni azzal a bizonyos egyéb módszerrel.
+1: az Insider Preview verzió helyett alapesetben inkább normált kellene használni, hacsak nem célirányosan a gyakori Insider verziók beszerzése, használata a cél. -
King Unique
titán
válasz
tomiii. #110862 üzenetére
Ha Windows 10-zel előtelepített a laptop, akkor UEFI BIOS OEM kulcs van pl. Home kiadáshoz. Ahol nem kell semmit külön kiolvasni, megadni, mivel a telepítésnél eleve a kulcsnak megfelelő kiadás (pl. Home) lesz kiválasztva, ami később automatikusan aktiválódik. Valamint ez, az automatikus aktiválás igaz nem előtelepített gépeknél is, ha 1x már történt W10 telepítés és aktiválás, majd később újratelepítésre kerül a sor, amit a Windows-telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Legközelebb meg nem ártana mentést készíteni a Windowsról és a fontos adatokról is, akkor ilyenkor nem lenne gond, a mentésből 1:1-ben visszaállítható lenne a Windows 10 is. Sőt, ezen módszerrel lehet csak igazán biztosan védekezni a zsarolóvírusok ellen, mármint ha mindig van naprakész mentés. Meg persze a user error mellőzése, plusz a megfelelő vírusvédelem sem árt, de az előbbi a legfontosabb.
-
tomiii.
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ez a legjobb hely akérdésre, de hátha. Bekaptam egy zsarolóprogramot a gépre, minden fájlom oda és szeretném tisztalappal kezdeni, de előre telepített Win10-zel jött a laptop(Telekom). Ilyenkor hol találhatom meg a kulcsot, hogy újratelepítés után is legális maradjon a win? laptopon nincs rajta, papírokon hirtelen nem találtam. A rendszer ablkabnan van product ID, de aktiváláskor 5 x5 számjegyű kódot kér, így gondolom nem az.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Tiger.
nagyúr
Egy valamit nem értek, tegnap felraktam a 10-et, amihez hozzá adtam a kulcsot, ami a gép alján van, de ugye az a rendszer a kis laptopnak sok, most fel raktam a win 7-et, de már nem fogadja el a kulcsot, mint tudok tenni?
-
King Unique
titán
válasz
' Tzs , #110805 üzenetére
Pedig megoldható a közvetlen váltás Home kiadásról Pro kiadásra többek között új termékkulcs (Pro) megadásával is a gépházban. Aminek normál esetben nyilván működnie kellene.
Ha esetleg az újratelepítés mellett dönt és W10 Home kiadással előtelepített a laptop, vagyis BIOS-ban Home kiadásnak megfelelő OEM kulcs van, akkor meg lásd egy másik válaszban leírtakat. -
válasz
Piftuka #110795 üzenetére
Nincs mit! Valaki írta itt a topikban nemrég, hogy vannak ezek a kulcsok, de most nem találtam hirtelen. Általában kipusztult gépekről leválasztott kulcsok, de neked ezzel igaziból nem kell foglalkozni.
Úgy érted, hogy általánosságban igaz ez, vagy az idézett webáruház által forgalmazott liszensz kódokra érvényes?
Általánosságban: http://partner.sov24.hu/a-hasznalt-szoftverek-ertekesitesenek-jogalapja/
https://www.hasznaltszoftver.eu/informaciok/jogalap-az-eu-ban
- Jól tudom, hogy a "Retail" változat az, ami hardverváltozás esetén is újratelepíthető?
Igen.
- Egy teljesen új konfigurációra (tehát üres SSD) hogyan telepíthető ez a változat?
Letöltöm a Microsoft oldaláról a telepítő csomagot, kiírom egy Dual layer DVD-re, vagy BD-re, feltelepítem, és a megvásárolt kóddal aktiválom?
Vagy pendriveról telepítve és igen, a kóddal aktiválod és kész.
-
Piftuka
veterán
válasz
Lauda #110790 üzenetére
Köszönöm! És ez tényleg eredeti? Hát az nagyon jó.
Nekem itthoni, saját használatra kell.
"Nem illegális, mert a kulcs tovább érékesíthető az unióban."
Úgy érted, hogy általánosságban igaz ez, vagy az idézett webáruház által forgalmazott liszensz kódokra érvényes?
Még két kérdés...
- Jól tudom, hogy a "Retail" változat az, ami hardverváltozás esetén is újratelepíthető?
- Egy teljesen új konfigurációra (tehát üres SSD) hogyan telepíthető ez a változat?
--> Letöltöm a Microsoft oldaláról a telepítő csomagot, kiírom egy Dual layer DVD-re, vagy BD-re, feltelepítem, és a megvásárolt kóddal aktiválom? -
Tiger.
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #110782 üzenetére
Ingyen kaptuk, gondoltam gyerekeknek jó lenne mese nezesre, azt mondod a win 7 starter jó lenne hozzá, mert van kulcsom hozzá, hátulján ott a matrica. Win 7 startert hol találok?
Az is segítség lenne, ha tudnám mit kéne letiltani, és hol.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #110776 üzenetére
Most azt a rendszert kapta, mint amit a nagy gép, 64bit win 10, ennek a laptopnak van saját kulcsa, és azzal megy is, csak hát... na, picit akad a youtube is, sajnos 1 slotos igy 1 ram fér bele, eredetileg 1gb volt benne, most 2gb van, de ez is kevés.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #110705 üzenetére
Az MCT által letöltött ISO-nál eleve több kiadás közül lehet választani a telepítésnél, pontosabban Home & Pro & Education, + azok N-es változatai. A direkt letöltéssel beszerezhető standard consumer ISO-nál pedig szintén. Valamint ezt, az ISO-ban lévő indexeket az alábbi módszerrel is meg lehet nézni parancssorban.
Ha Pro kiadást akarsz telepíteni, akkor meg nagyon egyszerűen kiválasztod a telepítésnél az annak megfelelő (Pro) kiadást. Az "egyesek home verziót kaptak." meg nyilván max. akkor fordulhat elő, ha egyrészt nem figyelnek oda az előbbire, a megfelelő kiadás kiválasztására. Másrészt akkor, ha pl. Windows 10 Home kiadással előtelepített a gép és az UEFI BIOS-ban olyan OEM kulcs van. Akkor kerül alapértelmezetten a Home kiadás kiválasztásra és telepítésre, az előbbi választóablak sem jelenik meg. De az EI.cfg and PID.txt módszerrel akár ilyenkor is megoldható, hogy más kiadások is kiválaszthatók legyenek a telepítésnél.
-
-
andaman
tag
Üdv.
Innen megbízható megoldás W10 Pro és Office Prof Plus kulcsok kiolvasására?
Köszönöm. -
King Unique
titán
válasz
bacsis #110623 üzenetére
Hogyan pakoltad vissza? Ha tiszta telepítéssel pendrive-ról a Microsoft weboldaláról letöltött ISO-ból, akkor azoknál (MCT ESD / standard consumer) újabban eleve nem is választható S kiadás. Ha Home kiadást telepítettél, akkor annál pedig nem meglepő, ha a Store-ban 45k az upgrade Pro kiadásra. Itt az lett volna a lényeg, hogy S-et kellett volna valahogyan telepíteni, vagy gyári recovery partíció megléte esetén azt visszaállítani és arról ingyenes az upgrade Pro kiadásra. Vagy megpróbálni egyből Pro-t telepíteni, ha elfogadja közvetlenül a kulcsot, vagy utólag beaktiválódik.
Megvan? Vagyis ha gyárilag S volt rajta, ahhoz van kulcs a BIOS-ban, akkor az jó volt a Pro közvetlen telepítéséhez is, beaktiválódott?
-
Szia! Windows esetén persze, hogy lehet, vagy pontosan mit szeretnél? Home-ról Pro-ra vagy marad a verzió? Serial csere win10 esetén a gépház/frissítés és biztonság/aktiválás menü alatt van a Másik termék kulcs megadása, wagy win 7 esetén, vezérlöpult rendszer és ott is ott a másik termékkulcs megadása lehetősége. Erre gondoltál?
-
King Unique
titán
válasz
dogpatch06 #110564 üzenetére
0. Hivatalosan az ingyenes upgrade lehetősége W7 és W8.1 rendszerekről már rég megszűnt, de nem hivatalosan és gyakorlatilag manapság is működhet (példa). Ahol a közvetlen upgrade megoldható a Microsoft weboldaláról letölthető frissítési segéddel / MCT-vel / ISO-val (setup.exe futtatása), valamint a személyes fájlok, alkalmazások stb. megtartásával, ha az a cél. Vagy "tiszta" telepítéssel pl. pendrive-ról bootolva a telepítőt, mivel nem kötelező az upgrade, a W10 telepítője a 1511-es verzió óta közvetlenül elfogadja telepítésnél a W7, 8.1 kulcsokat.
1. Ha a W8.1 Retail licenc, akkor az hivatalosan átvihető, használható az új hardvernél is, de egyszerre csak az egyiken. Amúgy meg lásd licenc ügyben egy másik válaszban leírtakat, azaz szükség esetén előtte a licenc Microsoft-fiókhoz kapcsolása, utólag telefonos újraaktiválás stb.
2. Az USB-s változat technikalag nyilván korszerűbb, mint a hagyományos DVD-s. Viszont letölteni így is, úgy is kell majd, mivel a gyári adathordozókon jellemzően régebbi verzió szokott lenni, ráadásul read-only mind az USB-s, mind az optikai lemezes változat. Ha ESD licenc, akkor az a naprakész(ebb) Windows 10-verzió letölthetősége miatt előnyösebb lehet, de ehhez nem feltétel ezen változat, mivel a Microsoft weboldaláról mindig letölthető az aktuális (jelenleg 1909) W10 ISO. Ha régebbi kell, akkor meg ott van a TechBench, ami a Microsoft szervereire mutató letöltési linkeket generál, vagyis az is teljesen oké.
3. Ha letöltöd az ISO-t, akkor azt utána nyilván USB-s / optikai adathordozóra kell másolni, írni. Célszerűbb az előbbit (pl. pendrive) használni, ahol mind az ISO letöltése, mind a pendrive-ra írás megoldható a Microsoft weboldaláról letölthető MCT-vel. Ha már van letöltött ISO-fájl, akkor meg lásd az ebben a válaszban leírtakat, ahol amúgy a Rufus is tud letölteni, nem kizárólag csak kiírni a meglévő ISO-t. Viszont az MCT a kisebb méretű ESD ISO miatt előnyösebb lehet, annál nem kell a FAT32 fájlrendszer használatához utólag darabolni, amiről szintén volt szó itt.
Maga a telepítési folyamat meg alapvetően ugyanaz a telepítési adathordozó típusától függetlenül, lásd egyszerűbben az ebben, valamint kicsit másképpen az ebben a leírásban lévő instrukciókat.4. Ha szükség esetén dobozos, Retail változat kell számodra mindenképpen, akkor vegyél olyat. Amúgy meg lásd az 1. pontnál leírtakat.
-
breezer88
tag
Sziasztok,
A goodoffer24 oldalról win 10 pro kulcsot szabad vásárolni? tényleg legális? Ha minden ok vele, akkor miért észlel kártevőt a nod, s kérdez rá biztosan meg akarom e nyitni?
Köszönöm!! -
zoli62
addikt
Virtuális gépre telepítet egy Windows 8 Pro-t, amit aktiváltam a megvásárol kulcsommal, majd telepítettem rá egy Windows 10 Insider Prot, ami a Hotmail fiókommal így digitálisan aktiválva lett. Időközben a laptopomon is telepítettem a Windows 8 Pro-t, de elfelejtettem, hogy a virtuális gépen már aktiválva van, így most nem lehet aktiválni, mert a kulcs egy másik gépen már használatban van. Mi a teendő ilyenkor?
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #110337 üzenetére
Nem kell az ISO csatolásához külön program, mivel a W10 natívan kezeli. Meg pláne nem DT, direkt linkeltem az előző válaszban, hogy a fájlkezelőben hogyan lehet natívan csatlakoztatni.
(#110338) TIT:
Ilyen általában akkor van, ha a BIOS-ban engedélyezve van a Hot Plug az adott SATA-portoknál, háttértáraknál. Vagyis ha az a cél, hogy ne jelenjenek meg a biztonságos eltávolításnál, akkor a BIOS-ban kell letiltani. Vagy esetleg Windowson belül az alábbi módszerrel.
Ha az a cél, hogy bejelentkezésnél ne kérjen jelszót a Windows 10, akkor az is beállítható, valamint lásd a topikban a netplwiz kulcsszóra adott találatokat. -
King Unique
titán
válasz
tboy93 #110295 üzenetére
Ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a gépen a W10, akkor újratelepítésnél amúgy sem kell újból megadni a termékkulcsot, amit már a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. Ha Windows 10-zel előtelepített laptop és BIOS OEM kulcs van, akkor meg pláne nem kell ezzel foglalkozni.
Az SSD-re meg lehet akár "tiszta" telepítést is csinálni, vagy a meglévő rendszert klónozni a HDD-ről, ahogyan már javasolták a másik válaszban. Ha az utóbbi a cél, akkor ahhoz használható a népszerű Macrium Reflect program, plusz egy másik válaszban vannak egyéb instrukciók. -
Sziasztok! Adott egy céges laptop, amiről lejárt a gari és úgy döntöttünk, hogy a benne lévő HDD-t SSD-re cseréljük. Egy Lenovo ideapad 320-15IKB-ről van szó, előtelepített Win10-el. A kérdésem az, hogy ehhez a Winhez tartozó kulcsot hol kéne keresnem és egyáltalán aktiválható-e újra, ha telepítek SSD-re egy Win10-et?
-
_ ĐanieL™
tag
válasz
Predator2 #110268 üzenetére
Pl. software-codes.com, goodoffer24.com
Retail kulcsot válassz, azt úgy 'hurcolod' ahogy akarod. Kicsit drágább mint az OEM kulcsok, de még így is max 20€ környékén megúszod.
Törvényi 'kiskapukat' kihasználva legális kulcsok. Otthonra bőven jó.
Ha nagyon-nagyon megbízható (az ő beszerzésüket is papírokkal támasztják alá) újrahasznosított kulcsot szeretnél, akkor: software-deals.hu -
Predator2
addikt
Helló
Szeretnék megjavulni, és ebben kérném a segítségeteket.
Szeretnék olyan Win10-et vásárolni ami örökre a tulajdonomban marad (átlagos felhasználó vagyok) és akkor is tudom használni, ha mondjuk új gépet vettem. Illetve ne kelljen új kulcsot vennem ha mondjuk telepítés után egy héttel lehal az ssd a gépemben és újra kell raknom a gépet egy másikra. Nem akarok trükközni, csak az én nevem alatt futna a win.
Milyen kulcsot kell keresnem ilyen felhasználásra? Illetve hol tudok ilyet a legolcsóbban beszerezni? Csak is biztonságos, megbízható, legális forrás érdekel.
THX
-
Geth
veterán
válasz
Dilikutya #110234 üzenetére
Ezt próbáltad (admin cmd)?
REG ADD "HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\NewStartPanel" /v "{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}" /t REG_DWORD /d 0 /f
REG ADD "HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\ClassicStartMenu" /v "{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}" /t REG_DWORD /d 0 /f
A kulcsokat innen szedtem, csak átírtam a DEFAULT-ra. -
King Unique
titán
válasz
VGYke #110206 üzenetére
Ha Home kiadásnak megfelelő UEFI BIOS OEM kulcs van, akkor arra Pro kiadás telepítését az EI.cfg and PID.txt módszerrel lehet megoldani, máskülönben eleve a Home kerül telepítésre.
Másik megoldás új termékkulcs megadásával közvetlenül frissíteni Home kiadásról Pro kiadásra. A közvetlen Pro—►
Home downgrade viszont alapesetben nem fog menni, max. ezzel a módszerrel. Vagy másik lehetőség az újratelepítés Home kiadással. -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #110127 üzenetére
Van egy keresztkérdés, csak úgy:
Laptop, előtelepített Win8, kulcsot nem ismerem. BIOS-ban van?
Ebből lett Win10Home.
Erre a laptopra felteszek egy Win10Pro-t, minek kódját a Goodoffer24.com -on vásároltam.
Tegyük fel el is fogadja a Win10 aktíválást, ilyenkor mi van?
Legközelebbi telepítésnél a BIOS kód (Win10Home) , vagy a legutóbbi (Win10Pro) fog győzni?
És ha probléma lesz a Goodoffer24 Win10Pro-val, hogyan tudok visszatérni az eredeti Home verzióhoz, minek a kulcsot nem ismerem?
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110197 üzenetére
A Sandboxie nem akar frissülni, próbáltam többször is a programon belül. A jelenlegi W10 a következő SB verzióval már nem működik rendesen, gondolom, ezért nem települ. Köszönöm a linket, már előre letöltöttem az összes ezutáni verziót belőle, de igazad van, egy próbát megér, hogy a legújabbat ráeresszem a gépre, aztán vagy fölmegy vagy nem.
A Sandboxie egy telepakolt 3TB-s meghajtón van, nincs akkora szabad helyem a biztonsági mentésnek. Ebből a SB "csak" fél tera, de akkora helyem sincs, mert kidőlt egy HDD-m, össze kellett húznom magam.
Attól tartok, ha a Win frissítése miatt leszedi a Sandboxie-t, akkor a rendszerleíró-adatbázisból is kitakarítja a bejegyzéseit, emiatt a beletelepített promós szoftvereket buknám, mert azokat nem lehet újra aktiválni. Hiába volna mentésem a benne lévő programokról. A jelenlegi rendszerben és a bizt. mentésében ezek még szerepelnek.
Szerk.:
A Windows letöltő oldalon mit kell választanom? Windows (final) vagy ESD - Electronic Software Donload? Nincs telepítőlemezem, csak legális kulcsom.
-
King Unique
titán
válasz
ngabor94 #110179 üzenetére
A válasz továbbra is ugyanaz, ami korábban: ha a másik gépen lévő W7 kulcsát nem fogadja el az aktiválásnál, akkor megpróbálni előtte Microsoft-fiókhoz kapcsolni a licencet és azzal telepítve, belépve az új gépen az újraaktiválást, vagy a telefonos ügyfélszolgálatot. Vagy veszel a B gépre új W10-et, új termékkulcsot, mivel az OEM licenc alapesetben nem vihető át másik hardverre.
-
ngabor94
tag
válasz
King Unique #108786 üzenetére
Hali, pár hete már voltam itt, és úgy néz hogy a héten meglesz az új gép. A történet megint röviden: A gép: win7 oem kód, B új gép win10 a régi 7 kódjával. Akkor már kaptam választ, hogy ms-fiókkal vagy telefonos segítséggel. Azóta kiderítettem progival hogy a szóban forgó kulcs egy acer-es lemezes? kulcs, ami másoknál is előfordulhat.
Kérdés: Így is működhetnek a fenti módszerek, nem baj hogy nem egyedi? -
petilaco
csendes újonc
Sziasztok, megint itt a windows futtatás, telepítés baj okán.Időm ismét van erre.
Vettem egy HP mini pc-t ( angol iskolából való hozva) benne SSD-n angol win pro 10. Kulcs nincs, igazoló matrica ragasztva a dobozra.Kulcs nincs.
Belépési kép oké, de kód hiányába tovább nem. Letöltöttem a win10pro angolt, magyart, kiírtam, a bios nem ismerte fel a pendrit, 2 más márkával is próbálva 16 GB, több próbálkozás ellenére Mérgembe LinuxMint letöltés, kiírás, egyből felismerte feltelepült, megy mint a nagy gépemen sok-sok éve. Csináltam fotókat a BIOS oldalairól hátha ez alapján meglesz a baj. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Munkahelyen szükséges beszerezni néhány gépet, és vásárolnék hozzájuk Win 10 pro licenszt.
Az emag akciózik most 4ezer Ft körül árulják a win10 pro kulcsokat. Ezek örök licenszek? Nem fog lejárni 1 év múlva? Mert akkor minden géphez vennék 1 licenszt, így nagyon kedvező áron jutnék hozzá.
Ha viszont csak magánszemély vásárolhatja ezeket a kódokat meg, vajon milyen licenszt kell venni, hogy az irodában tudjuk használni a win10-et legálisan?
köszönöm. -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #109828 üzenetére
Nem unod még?
A Vl kulcsok határozott avagy határozatlan idejű bérleti szerzödés,amig ki van fizetve (él a szerzödés) addig müködik ha lejár megszünik,nincs örök élet licenc
https://www.microsoft.com/Licensing/servicecenter/default.aspx -
válasz
Rider74 #109823 üzenetére
Nem ártana, ha megneveznéd, kitől vetted a kulcsot. És reklamálj az eladónál, és írdd be a tapasztalatodat, és adj negatívot. Nyugodtan teheted, ha úgy érzed, valami nem stimmel. Ne adj táptalajt azoknak, akik minden "olcsó" kulcsot egy kalap alá vesznek, azokat is, amik hófehérek. És ne költs feleslegesen, pláne ne vásárolj listaáron, van elég eladó, aki használható olcsó kulcsot ául.
(Csak zárójelben idézem ide:
"Használt mennyiségi licencek értékesítésének jogalapja:
Mennyiségi licencek esetén is és ezen licence csomagok szétválasztásánál az Európai Bíróság ítélete ugyanúgy értendő, mivel ez esetben is a szoftver első értékesítésénél a kimerülési elv érvényes. A szoftver gyártók gyakran említik az összefüggést miszerint ebben az esetben az úgynevezett „Szétválasztási tilalom” érvényes, azonban ezt mégis félreértik. Az Európai Bíróság igazságszolgáltatása szerint, ez a tilalom csak az egyedi licencek felosztására korlátozódik, nem pedig a licence csomagok részleges eladására, amelyben egyedi licencek egy bizonyos számban összekötve kerültek forgalomba, úgy mint mennyiségi licencek. Az Európai Bíróság tehát csak abban az esetben utal a „szétválasztás tilalmára”, amikor egy egyedi licencet (pl. családi csomag, ahol egy termékkulcs több számítógépen aktiválható, mégsem mennyiségi licenc) felhasználás szerűen szétválasztanak, nem pedig mennyiségi- illetve többszörös licencek esetében. Ez a magyarázat az igazságszolgáltatás során rendszerint igazolódik.
A tovább értékesítés ennél fogva nem tilos, mivel a szoftver gyártója több munkaállomáshoz csak egy termékkulcsot adott ki. Hogy a szoftver vonatkozásában egy vagy több szériaszámról van szó, azt a licencek száma az Európai Bíróság szerint nem befolyásolja.") -
Rider74
tag
válasz
King Unique #109821 üzenetére
Köszönöm a választ, legalább tudom mi van... Nem volt drága, sajnos úgy tűnik, annyit is ér.
Úgy döntöttem, hogy inkább beszerzek egy Retail WIN 10 pro-t. A mostanit MAK kulcsot deaktiválom és az újat kötöm a gyerek fiókjához.
Remélem nem vernek át ismét... Van ajánlott eladó, aki tényleg azt árulja, amit hirdet? ( priviben is jöhet javaslat, ha nem akarjátok a topicba írni)
Mert a mostanit is Reatil ként hirdették. -
King Unique
titán
válasz
Rider74 #109818 üzenetére
Mennyiségi licences MAK kulcs, bravó.
Amúgy meg lásd egy másik válasz 1-2. pontjában leírtakat a lehetőségek felől.
-
King Unique
titán
válasz
petilaco #109784 üzenetére
Attól függ...
1. Ha gyárilag W10-zel van előtelepítve a gép és UEFI BIOS OEM Key van, akkor nyilván nem kell külön termékkulcs, meg nem nyelvhez között.
2. Ha licencelt W7/8.1 volt a gépen eredetileg és az lett ingyenesen W10-re upgrade-elve, azaz van digitális licenc arra a gépre, akkor szintén nem kell.
3. Ha külön vásároltak W10-et, annak megfelelő termékkulcsot a hardverhez, most aktiválva van, akkor ugyancsak nem kell.
4. Ha előbbiek közül egyik sem érvényes, szimplán csak telepítettek a gépre egy W10 Pro kiadást, amit nem aktiváltak / nem megengedett módon aktiváltak, akkor igen, szükség lehet érvényes termékkulcsra...Ha a 4. eset áll fenn, akkor termékkulcs max. az aktiváláshoz kell, ellenben magához a telepítéshez nem, mint azt a telepítő menüjében az aktiválásnál a nincs termékkulcsom lehetőség is mutatja. Valamint ráér akár később (ha megvan az új kulcs) is az aktiválás, mivel kisebb korlátozásokkal technikailag anélkül is használható a W10 (bővebben).
-
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109496 üzenetére
Kikerestem mit irt a gép eladója a windowst érintő kérdésünkre, amit nem is használtak végül csak feltelepítették. " jelenleg win10 pro GB van rajta de kulcs nincs hozza"
Szóval illegális? Ha telepítem a magyart kulcs is kell valahonnannehogy baj legyen.
-
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109496 üzenetére
Ha jól értem, előnyösebb új, magyar win 10 pro telepítés, és ok?
Az SSD-t kell formázni, vagy csak törölni ami rajta van valahogy?
Jut eszembe telepítéskor minden eltűnik, lesz a win 10 pro ugye?
A kulcs meg marad amúgy is?! -
válasz
Pyttawrx #109763 üzenetére
"A leválasztott kulcs, ha másik gépen használod, már illegális, ezen nincs mit tovább beszélni."
Én is azt hittem, hogy már nincs mit róla beszélni, hiszen annyiszor kitárgyaltuk, de úgy látszik, mégis van, mert abszolút nem jól tudod.
Szerk.: Ja, látom Lauda is linkelte a lényeget.
(#109764) twofatcat
Igen, körülbelül ennyi, amit linkelni szoktatok. Ez áll szemben sokezer felhasználó pozitív tapasztalatával. Na, ha valami, akkor ez az önigazolás. -
törölt tag
válasz
liszi70 #109761 üzenetére
[link] [link] [link]
kb. ilyen a körforgás: Microsoft lelövi a lopott MSDN kulcsot -> vagányok elintézik annyival így is megérte pár euróért -> user vesz másik pár eurós Pro kulcsot erről újabb "pozitív visszajelzés" születik -> okoskodók mondhatják na ugye és érvelhetik az MSDN programnak nem fáj, valójában nincs is sértett címmel megfűszerezett önigazolással -
válasz
Doky586 #109759 üzenetére
Igen, ezt már vártam!
Kiderül az eladókról, hogy ha nem felel meg a termék, akár hónapok, vagy évek múlva is. Például itt is leírható, de a szaktopikok is ettől hemzsegnének, és nem lehetne ilyen hosszú ideig fenntartani az eladást.
"amikor tiltásra kerül az MSDN kulcs vagy a mennyiségi licenszre kiosztott kulcs."
Példa? Annyiszor olvastunk már ezzel riogatást, de a sokezer pozitív ellen alig akad egy-két negatív tapasztalat. Nekem sem számít, ki milyen kulcsot vesz, de néhány ember részéől terelés megy ezerrel a drágább felé, valami álmoralista, meg jogiaktivista megfontolásból, amit megfűszerez némi önigazolás. Azt meg nem veszik észre, hogy valójában nincs is sértett az ügyben. -
törölt tag
válasz
zolee001 #109750 üzenetére
Úgy baromság ez a "pozitív visszajelzés" úgynevezett "érv" hogy pár eurós Win, Office Pro kulcs persze aktiválódik vásárláskor és akkor kommentelhetik "rendben volt minden" aztán ha egy-két év múlva lelövi a Microsoft mert kiderül MSDN lopott kulcs volt, akkor hány vevő megy vissza ugyanoda kommentelni izé mégse öt csillag mert kamu kulcs volt? Egy se.
Otthoni usernek semmilyen nagy gondja nem lesz semmilyen kulcsból, tök felesleges minden egyes nap ezzel spammelni a fórumot körítés jogászkodással, persze egy pizzánál ne legyen drágább random aprós hirdető cucca de azért 100% tuti retail legális számlával és Satya Nadella személyesen jöjjön feltelepíteni. Iszonyú unalmas! -
Pozitív visszajelzést max 1 hónapon belül adsz, a hideg zuhany csak fél-egy-két évvel később érkezik amikor tiltásra kerül az MSDN kulcs vagy a mennyiségi licenszre kiosztott kulcs.
De ekkor az értékelés már nem változtatható meg utólag. -
válasz
liszi70 #109756 üzenetére
A mindenre alatt az olcsón árult kulcsokra írtam, nyilván...
. Biztos sokat lehetne erről beszélni, de én már szeretném lezárni, mert igazából nem jutunk előrébb. Zárásképpen még egy érdekes vagy mindegy minek hívjuk: régebbi OS azt hiszem win7 Dobozos 35 ezres szoftver esetében, volt az hogy rá volt írva, hogy a felbontással elfogadom s szerződést, mindezt ugye úgy, hogy még egy betűt nem olvastam a szerződésből
ami meg benne volt, azt hagyjuk.
-
válasz
Pyttawrx #109755 üzenetére
"legalábbis a MS mindre azt mondja, hogy illegális"
És hol mondja ezt? Az EULA-ban, amit ő tart be legkevésbé?
És mindre? Mindre egészen biztosan nem, pl. a régi gépekről leválasztott kulcs még csak nem is szürke, hanem hófehér, mint a néger talpa. Pedig olcsó.
Nem jogászkodni kell, hanem megfigyelni mit tesz, jelen esetben mit nem tesz a ms az állítólag "érdekeit sértő" kérdésekben, és rögtön felsejlik, mi a valószínűsíthető érdeke. -
válasz
liszi70 #109754 üzenetére
Ezzel egyetértek teljesen, de azt azért tudjuk már, hogy minden ilyen kulcs megkérdőjelezhető, legalábbis a MS mindre azt mondja, hogy illegális, és igen tudom aktiválható nem tiltják le, ezt nem értem, ha azt mondja az MS, hogy illegális miért nem foglalkozik vele. Ez nem azt jelenti, hogy az eladót minősítem, vagy ilyesmi.
Az a jó megoldás, amikor gépet veszünk windows is van hozzá, alig kerül többe, vagy venni külön, nah az már húzós. -
válasz
zolee001 #109753 üzenetére
"pozitiv visszajelzés,aha amig meg nem áll"
Megint az ijesztgetés, ami mögött semmi valós érv nincs. Az említett eladó 2014 óta kapja a pozitívokat, érdekes, lassan 6 éve nem áll meg.
Ha igaz lenne, amit beszél 1-2 ember letiltásról, kulcsok lelövéséről, szankciókról, ezekben a visszajelzésekben már rég nyoma lenne. Erre (is) jó a vásárlói visszajelzés. -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #109747 üzenetére
Hol élsz te a "pozitiv" feedbackek ki a fenét érdekelnek
150.000 ft os office meg 1 milliós Windows server pár usd ért,na persze
50 millás mercit nem akarsz venni az auto.de oldalon 10.000 euroért mert utazik haza a tulaj és nincs kedve hurcolni a kocsit?
HajráUnalmas már a jogászkodás meg a fillérbaszó userek,hogy xy eladó 3 dolláros kulcsa oké e
-
válasz
zeus_2k14 #109742 üzenetére
"Ezekkel az MS bele lát a gépbembe amúgy, vagy hogy van ez?"
A MS a listaáron megvett kulcsokkal is belelát a gépedbe, de az életedbe is.Az eladót nem ismerem, de: "165 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése". Szerintem nyugodtan megveheted a kulcsot, ha nem céges felhasználásra kell, a számla sem fontos.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Korábban már írtam ide, kulcsal kapcsolatban. Nézegetem itt a hardveraprót, megtetszett egy eladó kínálata. A neve misfine, vett tőle már valaki valamit? Mennyire megbízhatóak ezek a retail kódok? Ezekkel az MS bele lát a gépbembe amúgy, vagy hogy van ez?
Köszönöm.
-
Golyobis
tag
válasz
Lauda #109696 üzenetére
Mármint blokkoló alatt reklámblokkolót értesz?
Miért olyan veszélyesek a reklámok? (Ha az ember nem kattint rá természetesen.)
Win10-zel két problémám is van: egyrészt nincsenek a hardveremhez driverek win10-hez, tehát új gép is kellene, másrészt nincs win10 kulcsom.
Másik probléma a "felhasználoi élmény javítása érdekében történő" adatgyűjtés, de mivel már gyógytorna szolgáltatást sem vehetek igénybe anénélkül hogy "beleegyeznék" valami adatfelhasználásba, amiről csak halvány sejtésem van, ezért a privát szférám megléte már amúgy is csak történelem.
-
darvinya
titán
válasz
gyulaszu #109713 üzenetére
Kulcs megadás után egyszerűen MS fiók létrehozáskor teszi fel a kérdést, hogy fiókhoz legyen kötve a Win10, vagy maradjon géphez kötött.
Visszavonni csak az ügyfélszolgálat fog rajta segíteni, mert nekik van joguk fiókhoz licensz kulcsot törölni.Amúgy nem igazán jó a géphez kötés, mert bármi gond lesz ugrik a Win10 kulcs.
Már nincs valójában olyan, hogy Op. rendszer magába legyen aktíválva.
Helyi fiókos aktíválás már maga a géphez kötött. -
gyulaszu
senior tag
válasz
darvinya #109708 üzenetére
Hát ez így hihetetlen.
Ha eredetileg telepítéskor fiók regisztrálása nélkül aktiváltam a Windows-t és utána lett egy microsoft fiókkal párosítva, akkor miért nem kért új kulcsot?
Vagy akkor most miért nem azt írja, ha az a baja? [kép]
Egyébként pedig felhőbe szinkronizálást soha nem is használtam. -
Zsolt_16
tag
Van egy asus ux331fn notim amin van egy windows 10 home rendszer hiába rakom újra nincs lehetőségem kiválasztani a pro verziót (ahhoz van retail kulcsom) szeretném úgy felraknia rendszert, hogy a pro fusson.
Microsoft oldaláról letöltöttem a windows usb kulcs létrehozó progit más laptopon gond nélkül kitudom választani, hogy milyen os menjen fel.
Az asus magától választja is a home verziót. -
King Unique
titán
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #109668 üzenetére
Azaz, én is egy 8-as kulcsot frissítettem fel amikor megjelent a 10. Ez mindenképpen jó akció volt tőlük, különben még több ember ragadt volna be régebbi rendszereken. (három éven belül kétszer biztos nem fizettem volna) A részvényeseknek is lehet mutatni az 1 milliárd user statisztikát a Win7 kikopásával.
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #109664 üzenetére
Száz szónak is egy a vége: 1500 Ft akkora összeg, hogy még egy próbát is megér. Ha 1-2 évig nem lövik le már a pénzednél vagy, és nem kell mindenféle kétes KMS aktivátort használni vagy drágán kulcsot venni.
hhgygy
Ezt kb. eddig is lehetett tudni:
1. minél hamarabb el akarják érni, hogy ténylegesen 1 milliárd gépen Windows 10 legyen
2. mivel már régóta pl. az Azure, az Office 365, a szerverek, vagy akár az Xbox hozzák a pénzt akár már ingyenessé is tették volna de lehet pont, hogy külső nyomásra maradtak a "kvázi" fizetős vonal mellettVan még egy ok ami kapcsolódik az 1-es ponthoz:
Mivel a mobil operációs rendszerek piacát elbukták (Andorid, IOS) ezért az asztali piacot már nem veszíthetik el és mivel itt a fórumon is sokat van ajánlgatva a gyenge, vagy csak netezésre használt konfigokra valamilyen Linux disztró, ezért a céljuk a Linux esetleges előretörésének a megakadályozása
Tehát valaki inkább "ingyen" de Windows-t használjon, mint hogy áttérjen Linux-ra. -
törölt tag
válasz
melbourne #109656 üzenetére
Megnézed emagon az ötezres Pro kulcsot valójában ki forgalmazza az emag piactéren, oda lesz írva software-codes a valódi eladó, az ő honlapjukon közvetlenül csak 5 euró. Szóval ha már ilyen olcsó kulcsot akartok venni, ne a románokat támogassátok, inkább a tippért cserébe küldjétek el a különbséget nekem.
Ha az a kérdés az amúgy több tízezres retail Pro kulcs, itt hogy lehet csak 1500 Ft, akkor azt hagyjuk, milliószor ki lett tárgyalva a topikban rá lehet keresni.
"14 napos visszaküldés is fel van tüntetve, legtöbb online shopnál a software elektronikus kulcs visszaküldésére nem vonatkozik a 14 nap." az emag nem a legtöbb online shop -
hhgygy
senior tag
Itt egy pletykaszintű magyarázat arra, hogy miért fogadja el még mindig a w10 upgrade a 7-es és 8-as kulcsokat:
https://www.ghacks.net/2019/11/30/here-is-why-free-upgrades-to-windows-10-still-work/ -
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
Az Emagon láttam most akciósan 10 Pro elektronikus licenc bármilyen nyelvű, 91 %-al
leértékelve 5400 Ft-ért. Az Officenál hasonlóan brutális leárazásokkal.
Hol lehet az átverés? Az Emag hírét ismerve nagyon gyanús.
Tudom hogy az egész egy virtuális piactér, így forgalmazóként egy román cég van megjelölve itt is lehet valami trükk.
14 napos visszaküldés is fel van tüntetve, legtöbb online shopnál a software elektronikus kulcs visszaküldésére nem vonatkozik a 14 nap.
Köszi
-
King Unique
titán
válasz
Madycsa #109645 üzenetére
Ha ezt valamelyik webáruház oldalán írták az olcsó kulcsokhoz, akkor ennyi erővel meg lehetne kérdezni tőlük, hogyan is van pontosan, meg hogy retail kulcs, tényleg 2 különböző gépen használható... Egyébként meg lásd egy másik válaszban leírtakat licenc és aktiválás ügyében.
(#109647) voyi:
Hát akkor kikapcsolód a gépházban, vagy egyéb módon, hogy a képernyőfedél felhajtásakor ne kérjen a Windows jelszót. Valamint a bejelentkezéshez szükséges jelszókérés kikapcsolásához a netplwiz a kulcsszó, a megvalósítás szemléltetéséhez pedig szintén van leírás.(#109646) minek?:S:
Például az ebben a válaszban leírtakat lehetne megpróbálni. Valamint ha más nem megy, akkor újratelepítés előtt az innen letölthető MCT-vel/frissítési segéddel ugyanarra/újabb verzióra egy upgrade-et a fájlok, beállítások stb. megtartásával.
+1: ha 5400-as HDD a rendszermeghajtó, akkor meg eleve nincs min csodálkozni, azon lassú lesz a W10. Javasolt SSD-re cserélni, sőt ez manapság elég alap és az SSD is egyre olcsóbb. -
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok !
Inteles gépemet AMD-re cseréltem. Az új NVMe-re átklónoztam egy az egyben a korabbi rendszermeghajtót és csodák csodája kérdés nélkül elindult a Win10. Amíg letöltögette a drivereket addig utánanéztem a Windows aktiválásnak. Retail jellegű régi MSDNAA licenszem van, ami hozzá van kapcsolva a Microsoft fiókomhoz. A fiókból a régi számítógépet eltávolítottam. Az új gépet megjeleníti ott, tehát tudja a hardverváltozást.Ezek ellenére a gépházban tovabbra sem tudom aktiválni, 0xc004f211 hibakódot dob. A hibaelháríto nem tud aktiválni, majd ott rányomva a "megváltozott a hardverem" gomra ismét sikertelen az aktiválás. MS fiókomba természetesen be vagyok jelentkezve a gépen is nem csak a böngészőben.
Várjak hétfőig és beszélgessek az ügyfélszolgálattal vagy van erre kiforrott megoldás? Maga a cd-kulcs attól tartok már nincs meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Hobby rádiós topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest