- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Egy régóta használatban lévő, "örökölt" Win 8-as gépre (nem jogtiszta) szeretnék Win 10-et frissíteni.
Itt Hardveraprón kerestem egy megbízható és jól értékelt eladót, akitől vettem egy retail verziót. Egyszerű frissítés esetén ezt dobja a gép:Az eladó azt javasolta, próbáljak egy tiszta telepítést, mert a kulcs megfelelő. Van esetleg más megoldás? Egyrészt 1 meghajtón van minden, nem akarunk egy napot adatmentéssel tölteni, másrészt ha ott is ezt dobja, akkor ott állunk egy legyalult géppel.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
Puffocska #114867 üzenetére
Mármint az említett webshopban van Pro Retail és Pro FPP Retail néven feltüntetett verzió, amelyek közül itt a topikban általában az előbbit szokták venni. Amúgy meg nemrég már volt arról szó, hogy ha annyira nagyon a megbízhatóság, jogtisztaság a fontos, akkor elsődlegesen milyen forrásból kellene vásárolni. Ha az olcsóság, akkor lehet az említett webshopból is, csak akkor nem kell meglepődni, ha az elméletileg helyett gyakorlatilag esetleg MAK kulcsot küldenek, mint az előzőleg linkelt példa is szemléltette...
-
-
King Unique
titán
válasz
Puffocska #114855 üzenetére
Igen, többször felmerült, sőt annyiszor, de annyiszor volt már erről itt szó - mai termés - , hogy tessék használni a topik keresőjét. Amúgy igen, lehet olyan buktató, hogy pl. megrendeled a Pro Retail kulcsot, aztán küldenek jó kis volume MAK kulcsot (példa)... Persze lehet ilyenkor reklamálni és jó esetben küldenek megfelelőt, meg amit eredetileg is rendeltél (példa).
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #114811 üzenetére
Megalapitom 2 perc alatt a "jézus szive bt-t",godaddy website 4 db next,commentekben 100000 elégedett visszajelzést fogsz olvasni (azure vagy aws avgy akármilyen botok által irt commentek persze)
COA matrica,google pictures letölt,számla ,milyet kérsz amit most irok meg neked kérésedre maga kuszaszem (matolcsy) aláirásával
Prancsolj,nyomozd le ki az eladó cég és ha problémád van(Van egy céged,pl 5 db géped feladta a harcot és kuka,licencet leválasztod,feltételezhetöen veszel uj gépeket persze licenccel majd a régi licenceket amik darabja volt 50 000 ft azt eladod 3 euroért)
Tiszta logika,ugye?
Az emlitett kulcsforgalmazók pedig korlátlan kulcsokkal rendelkeznek?
Kérj tölük ajánlatot 4565 db windows licencre,tuti nem mondják azt ,hogy sorry annyi nincsA fenti logikát követve ,ha esetleg tudnál tüzpiros ferrarit (lehet ratyi s merci is) amiböl kifogyott az üzemanyag és a tulaj tankolás helyett vesz inkább egy ujat eladja 500 euroért azonnal szollj
-
Ha az állandóan drága kulcsok felé terelők átvállalják a mezei userek számára tökéletesen elegendő "olcsó" kulcsok és a ms-által árusított kulcsok közötti árkülönbséget (hiszen ők akkor is afelé terelnek, amikor szó sincs cégről), akkor én is átvállalom.
Az megvan ugye, hogy az általam példának linkelt cég nem csak matricát árul magában? Csak neked, még egyszer: "ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel"
-
válasz
Pyttawrx #114810 üzenetére
Zoli nem tud rá válaszolni, hátha majd te:
Mi hiányzik az általam példának linkelt cég által nyújtott dokumentációból, ami kell a tökéletes legalitáshoz?:
"ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel"
Szerintem MINDEN itt szerepel, ami kell hozzá. Nem tudom, van-e rá példa, de ha netalán ebből valamit nem kapna meg, azt megreklamálja aktiválás előtt.
És ismétlem, mivel cégről van szó, nem "2-3 euros" licence-t tanácsoltam, ellenőrizhetetlen eladóktól, és tényleg meg kellene már érteni, hogy az eu-ban NEM csak a ms-tól vásárolt kulcs lehet legális, ha tetszik ez nektek, ha nem. Ha ennek az ellenkezőjét állítjátok, nem mondtok igazat. -
válasz
zolee001 #114806 üzenetére
A ms levele és állásfoglalása indifferens az eu által szabályzott kérdésben, felesleges idecitálni, mint a ms által összeállított eladói-listát is.
Az általam példának linkelt cég mindent ad, ami kell a tökéletes legalitáshoz. "ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel"
Tényleg meg kellene már érteni, hogy az eu-ban NEM csak a ms-tól vásárolt kulcs lehet tökéletesen legális, ha tetszik ez egyeseknek, ha nem.
És mivel cégről van szó, nem "2-3 euros" licence-t tanácsoltam, ellenőrizhetetlen eladóktól. Azt csak magánembernek javaslom. -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #114803 üzenetére
Valaki belinkelte ide az MS levelét és állásfoglalását az ügyben,keresd vissza olvasd el
Az hogy Te magánemberként otthon mit,hogy merre az a kutyát nem érdekli és egyben senkinek semmi köze hozzá viszont a poszter "haverja" legalizálni akarja a céges licenceit az pedig más tészta
A kommentem arra irányult,hogy 100% os legális megoldást ajánlottam ellentétben veled(Mi a külömbség a vásárolt 2-3 euros kamu licenc és a telepitésnél nem adok meg kulcsot között jogilag?)
Semmi -
-
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #114798 üzenetére
Ez az amin túl lehetne már pörögni:
OTTHONRA magánembernek a pár ezer forintos kulcs is jó - 2-3k-ért ha kibír 3-5 évet vagy a hardver haláláig kihúzza már elég - ami még mindig jobb mint valami biztonsági kockázatot IS jelentő aktivátor. (jogi dolgokba ne menjünk bele a kutyát sem érdeklik a magán emberek. ) -
válasz
Norby86 #114785 üzenetére
Az ismerősöd ne menjen a ms-hoz vásárolni, csak ha nem számít az ár, mert úgyis leírja az adóból.
Az újrahasznosított kulcsok is tökéletesen jogtiszták. Például: [link] De van más cég is, lehet még olcsóbban.
"ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel. Felújított számítógépekről leválasztva"
A pár euros, nem teljes dokumentációval rendelkező kulcsok otthonra teljesen jók, cégnek nem érdemes kockáztatni, a nav esetleges kekeckedése miatt. -
King Unique
titán
válasz
Norby86 #114785 üzenetére
Mármint ha eredeti alatt tuti biztosan és teljesen jogtisztát értesz céges felhasználásra, akkor pl. Microsoft hivatalos viszonteladótól, áruházból, stb. Ha működő termékkulcsot, akkor megteszi a 3-4 eurós is.
A mennyiségi licenc 3 db gép esetén meg nyilván nem igazán opció és nem is érne meg ilyen kis tételben, vagyis marad az OEM/Retail licenc. Bár ha nagyon az kell, akkor az extra olcsó kulcsoknál ki lehet fogni az eredetileg rendelt Retail helyett akár volume MAK változatot is (példa)...
-
válasz
#63718632 #114749 üzenetére
"hogy a pélóba hirdetheti a DrSzoft itt az aprón. Új-ként a Win10 Home Retail-t 13ezerért?"
Mert a szoftvernek nincs kora, nem tud "régi" lenni. Aki megveszi, és aktiálja vele a winjét, annak új.
De igazad van, tök felesleges ezt kiemelni, mert se nem "régi", se nem "új", hanem működik és kész.
Egyébként jó drága 13k-ért, van sokkal olcsóbban is hibátlan retail kulcs. -
King Unique
titán
válasz
atyca #114751 üzenetére
Normál esetben az alábbi képen lévő W10 Pro Retail példa mintájára egy W8.1 Pro Retail kulcsnál is ugyanilyen kimenetet kellene adnia ellenőrzés után a ShowKeyPlus programnak. Vagyis nem Pro/Enterprise/+N, meg volume MAK, mint esetedben. Azaz látható, hogy nem stimmel, meg ilyen alapon az sem annyira meglepő, ha aktiválási problémák vannak...
-
King Unique
titán
válasz
atyca #114740 üzenetére
Ha tényleg W8.1 termékkulcs, akkor az alapesetben nyilván ahhoz való, nem W10-hez. Viszont a W10 nem hivatalosan még mindig elfogad(hat)ja a W7, 8.1 kulcsokat, lehet az utóbbiakkal aktiválni feltéve, hogy a termékkulcsnak megfelelő kiadás kerül telepítésre. Azaz ha 8.1 Core (Home) kiadáshoz való a termékkulcs, akkor az értelemszerűen W10 Home kiadáshoz lesz jó, ellenben Pro kiadáshoz már nem. Valamint az OEM/Retail licenc is számít, ahol ha tényleg az utóbbi, akkor az elvileg másik hardveren is használható.
Ha a Microsoft-fiókodhoz már kapcsolva van digitális licenc másik kiadáshoz (pl. Home), akkor esetleg az okozhat kavarodást, de normál esetben akkor is tudni kellene másik termékkulcsot megadni, azzal aktiválni. Amúgy meg kérdezd az eladótól, hogy mégis miféle kulcsot adott, tényleg érvényes-e, stb.(#114741) abdulka1:
Jó esetben semmi, mivel a licenc, az aktivált állapot érvényességének megmaradása szempontjából a jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) lehet lényeges. -
atyca
senior tag
válasz
King Unique #114738 üzenetére
Valahol itt a fórumban találtam egy ellenőrző progit, az win8.1 retail kulcsnak jelezte.
Azt kérte az eladó, hogy lépjek ki a fiókomból, és úgy adjam meg a serialt.(létező fiókkal telepítettem, úgyhogy ez nem sikeredik sehogysem.)
Én viszont fiókhoz szeretném kötni, hiszen csak úgy ér valamit a retail verzió.... -
King Unique
titán
válasz
Kal-El #114542 üzenetére
Abban a válaszban le van írva a lényeg, ahogyan az is, hogy nem feltétlen van minden esetre vonatkozó általános válasz, mivel ahhoz jobban meg kell vizsgálni 1-1 esetet. Amúgy meg ha annyira érdekel, írjál te is a Microsoftnak, EU-nak, eladónak, hogy világosítsanak fel esetedben pontosan mi a helyzet. Vagy vegyél megfelelő forrásból, hivatalos viszonteladóról Windowst, még ha esetleg valamivel drágább is és akkor nem kell találgatni, hogy mennyire van rendben, vagy sem, mint már említve volt. Ha annyira az olcsó kulcs kell, lehet akár azt is, csak akkor meg nem feltétlen azt kellene feszegetni, pláne nem látatlanban a részletek ismerete nélkül, hogy az vajon minden esetben, minden szempontból tuti biztosan rendben van-e, hanem használni és örülni, hogy akár ilyen olcsón is elérhető és működhet.
-
Kal-El
senior tag
válasz
King Unique #114535 üzenetére
Nem tudom. Nekem ebből nem derül ki, hogy a liszensz, az hogy kerül tovább adásra? Amit említenek, hogy a liszensz+kulcs tekinthető csak teljes értékűnek. A kulcs önmagában nem.
Mert elméletileg tovább lehet értékesíteni EU-n belül a használt liszenszt/vele együtt a kulcsot. De a kulcsot persze tudom hogy adják tovább. De a liszenszt azt hogy? Meg tudtommal nem szükséges telepítő mellé, hanem elég csak a kulcsot, de az nem derül ki, hogy lehet ezt leellenőrizni, hogy most akkor ez tényleg eredeti-e?
Zavaros az egész. Valaki azt írja, hogy ha retail a kulcs, akkor biztos eredeti, valaki meg azt, hogy van mellé COA matrica akkor.
Én tisztázni szeretném ezt, hogy is van ez pontosan.
A levélben meg ez volt: "a megvásárolt szoftverpéldánynak olyannak kell lennie, amelyet eredetileg a Microsoft vagy az ő engedélyével más helyezett forgalomba az EU piacán ellenérték fejében, továbbá amely esetében a licencia időben korlátlan használatot biztosít."
Na most ezt hogy lehet leellenőrizni? Kb sehogy. -
King Unique
titán
válasz
Kal-El #114515 üzenetére
Nemrég már megosztotta itt más a Microsoft válaszát az olcsó Windows + Office kulcsokra és egyéb, a licenccel kapcsolatos információkra vonatkozóan. Amúgy meg kérdezd az eladótól, vagy ha annyira biztosra akarsz menni és nem utólag találgatni, akkor megfelelő forrásból szerzed be, ilyen egyszerű.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Kal-El #114515 üzenetére
Helló. Én pont vettem egyet és nem Retail-t kaptam pedig azt fizettem, írtam az eladónak, de azóta semmi hír. Max annyi hogy jelzet , hogy utána néz. Én még aktíválás előtt ellenőriztem, és lehetett látni hogy MAK kulcsot kaptam amit akár több 100 ember is használhatja. Azaz bármikor le is tilthatják. Röviden ennyi, nekem eredeti boltból van Retail Home, most Retail Pro- vettem , de nem azt kaptam . Ha jól tudom a PRO-ban ki lehet kapcsolni teljesen a frissítéseket., de lehet ezt már a Home-ban is meglehet, de szerintem nem. Ha jól rémük 7 nappal lehet elhalasztani csak. Én most egy külö programot használok hogy ne frissítse magát az OP-m.
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy itt a Hardverapróban, számlával kínált kulcsok, azok is jogtisztának számítanak-e? Vagy csak működő kulcsok és kész?
Láttam számla nélkül is, az gondolom 100%, hogy nem az.
Meg ez a COA matrica sem igazán értem, hogy mire jó pontosan. Ez cégeknek kell csak, vagy magánszemélynek is kell ilyen a gépére? -
törölt tag
válasz
Doky586 #114469 üzenetére
az érdekes, mert van hozzáférek olyan ms fiókhoz, amiben van office előfizetés és ha nem vagyok belépve akkor is ott marad, bármikor megnézhetem, esetleg ha futja a licens szám telepíthetem is másik gépre....
de ha nem lépek ki, viszont a jelszavas indulást kikapcsolom akkor a kulcs ott marad ?
-
-
törölt tag
Sziasztok.
Némi help kellene. Na szóval nekiestem volna ms fiókot létrehozni azért, hogy a meglévő op rendszer kulcsa oda kerüljön. Jól el is ba...tam. A pc csak ugye ms fiókkal és jelszóval/pin-nel hajlandó elindulni. De erre nincs szükségem fentiek miatt. Csak a kulcs tárolása céljából készült volna. Nem, nem akarom törölni a fiókot , csupán az induláskori procedúrát akarom kikerülni. És persze nem jöttem rá arra se hogyan kell a kulcsot felrögzíteni
nagy segítségnek örülnék
és persze
-
King Unique
titán
válasz
CsaBully #114443 üzenetére
Ha tényleg Retail, nem gépelted el és helyesen lett megadva, ellenben nem fogadja az aktiválásnál a Windows, attól még lehet érvénytelen, a kapott hibakód is utalhat erre (példa). Meg ha másodkézből, jóárasítva lett beszerezve, akkor megint ki tudja mennyire volt az rendben.
Ha máshogy nem megy, akkor utolsó opcióként esetleg meg lehet próbálni a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül az újraaktiválást, de ha már érvénytelen, utólag letiltott a kulcs, akkor úgy nem fog menni. Vagyis ez esetben újat kell venni az új hardverhez.
-
Zoz
őstag
válasz
CsaBully #114443 üzenetére
A régi lapod még meg van? Tippem szerint ha azon elindítanál egy telepítést kulcs nélkül, akkor boldogan aktiválná magát, mivel azt megjegyezte a Microsoft szervere, hogy ehhez a laphoz tartozik Win10 és kész, kulccsal itt nem foglalkozik.
Illetve ellenpéldaként ha szereznél egy olyan másik használt lapot, amin már volt Win10 Pro aktiválva, ha arra próbálnál telepíteni az érvénytelen kulcsoddal, az is sikerülne, mivel ezúttal is a lap aktivált státusza alapján megnyugodna, a kulcs vizsgálatáig nem jutna el.
-
CsaBully
tag
válasz
King Unique #114442 üzenetére
Powershell-ben "slmgr /dli" ,lehet ellenőrizni, persze..A MAk kulcs pontosan mit jelent?
-
CsaBully
tag
válasz
King Unique #114442 üzenetére
Retail termékkulcs volt, ellenőriztem mielőtt szereltem.. 3. gen intel i7-ről ryzen-re váltottam, tehát, lap-cpu-memó csere volt, ssd-t átkötöttem.Azt a kulcsot adtam meg újra, miután észleltem hogy nincs aktiválva, amit anno megvásároltam 2016-ban(természetesen lehet hogy "szürke" kód volt, itt vettem hardveraprón),biztos hogy pro, mert eddig hivatalosan is működött.
Hibaelhárító nem hárít -
King Unique
titán
válasz
CsaBully #114435 üzenetére
Akkor futtatni kellene első körben az aktiválási hibaelhárítót. Amúgy nem ártott volna előtte Microsoft-fiókhoz kötni a digitális licencet, a hivatalos leírás is azt javasolja hardvermódosításnál. Viszont néhány dolog nem tisztázott, nem derült ki, hogy OEM/Retail licenc, termékkulcs volt-e, mert ha az előbbi, akkor nem meglepő, ha annál hardvercsere után nem működik az újraaktiválás. Valamint ha gyanúsan olcsón vett mennyiségi licences MAK kulcs, amit időközben letiltott a Microsoft, akkor annál pláne nem meglepő... Aztán további kérdés, hogy esetedben pontosan mit jelent a hardvercsere, alaplapot cseréltél, vagy kompletten gépet, egy másikba áthelyezted a rendszermeghajtót, vagy arra újratelepítetted a Windows 10-et? Valamint hogy megfelelő termékkulcsot adtál-e meg, mert ha az általános kulcsot olvastad ki és adtad meg, azzal nem lehet aktiválni, annál nem meglepő a hibaüzenet. Továbbá hogy biztos Pro kiadáshoz van-e érvényes licenced, termékkulcsod, mert ha esetleg Home kiadáshoz, akkor nem meglepő, ha annak termékkulcsával nem lehet aktiválni a Pro kiadást.
Igen, ha máshogy nem megy, akkor lehet venni új, Pro kiadáshoz való termékkulcsot is és azzal aktiválni. Bár arra majd figyeljél, hogy ha netán a tuti olcsó forrásból szerzed be, akkor pl. a Retail kulcs helyett nehogy volume MAK kulcsot küldjenek (példa)...
Vagy ha igen, akkor reklamálj és kérjél másikat (példa).
-
mpo
veterán
válasz
Pyttawrx #114429 üzenetére
Ki jogosult egy kulcsot "letiltani", az EU, a magyar igazságszolgáltatás, én vagy egy másik fórumtárs?
Szerintem, aki a terméket gyártotta, az pedig a Microsoft.
Erre mondják itt egyesek, hogy akkor veszel másikat, vagy elbukod 6 Budweiser árát.
Eddig is megvettem és ezután is megveszem bolti áron, a többi programom meg ingyenes (freeware). -
zolee001
őstag
válasz
Pyttawrx #114421 üzenetére
Nos,nagyvonalakban ezt szoktam volt itt mondani,VL,vagy MAK stb "céges" avagy belsö használatos kulcsok mindegyik kamu
" Ezért azok az Office 365 ajánlatok, amelyek „öröklicencre” vagy más megfogalmazással, de korlátlan időre vonatkoznak, egészen biztosan nem jogtiszták."
Használt Windows 7,8 kulcsok nyomott áron még talán hihetö is lenne de ezek ugye mindegyik lutri
-
válasz
Pyttawrx #114421 üzenetére
Már bocs, de a ms hozzáállása indifferens a kérdésben. Az egész eu-s szabályozás, ami lehetővé teszi az "olcsó kulcsok" forgalmazását, jelentős részben a ms (
ellen) miatt íródott, ezért különösen vicces, amikor valaki ms-os véleményt, ms-os használtszoftver eladói-listát vagy a ms eula-t linkeli érvként egy ms-ot korlátozó döntés következményeinek és a felhasználók jogainak kérdésében. -
King Unique
titán
válasz
Denniss #114390 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, akkor pont nemrég volt szó n+1 alkalommal újfent ezekről az olcsó kulcsokról, licencekről. Működni működhetnek, lehet velük aktiválni, aztán hogy mennyire vannak rendben az ilyenek, azon már lehet vitatkozni, mint a linkelt példa is szemlélteti...
-
válasz
King Unique #114395 üzenetére
Mircosoft fiókkal használom, de van 5 saját gépem. Mindegyiknek saját kulcsa van. (7-es pro kulcsok nagyrészt) De előző cégtől volt egy ms action packos ultimate kulcsom ami úgy emlékszem valami speckó és sokszor aktiválható, viszont már csak egy notebookomon van rajta ami bedöglött és nem indul. Kis poén a proci ami benne van az MS részére készült OEM verzió az azure szerverekhez. Xeon E5-2673v3.
-
King Unique
titán
válasz
MasterDeeJay #114391 üzenetére
Ha Microsoft-fiókkal használod a W10-et, ahhoz volt/van kapcsolva a digitális licenc, akkor hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) esetén is működhet az újraaktiválás, vsz ez lehet az oka. Vagy ha az adott alaplaphoz korábban már társítva lett digitális licenc és az annak megfelelő kiadás (Home/Pro stb.) lett most újratelepítve. Viszont ha vadonatúj az alaplap és tényleg nem történt semmi ilyen, akkor marad az előbbi.
A kulcsot meg hiába nézed, mert ha a telepítésnél nem adtál meg semmit, akkor (is) eleve az általános kulcs van bent a rendszerben. De nem is kell ezzel annyira foglalkozni, ha aktivált a W10, van érvényes licenc. -
Gépet cseréltem és felraktam rá a win10-et. Telepítéskor a nincs kulcsomat választottam.
Gépházat kukáztam (alaplapot vettem bele újonan), van rajta matrica (win7 Pro). Be akartam írni erre azt írja hogy aktiválva van.
De ez hülyeség mert nem írtam be kódot. Azt tudom hogy létezik olyan hogy biosba beírják a kulcsot de ez nem lehetett mert nem brand lap hanem noname kínai.
Vagy az ms fiókomból szedhette a korábbi gépeimből a kulcsot és azt írta bele?
Hogyan tudom megállapítani honnan van a kulcs amivel magát aktiválta?
Windows frissen leszedett mediacreatoros. -
zolee001
őstag
válasz
BullKoxa #114346 üzenetére
Annyi és olyan usernevet adsz meg amilyet szeretnél,ha MS accountod volt és mindkét gépen beállitod ugyanazt akkor szinkronizálódnak a beállitásaid (testreszabható hogy mik) de lehet más usernév is,ahogy jól esik.
Retail kulcs esetében szabadon vihetö a licenc egyik gépröl a másikra -
zolee001
őstag
válasz
PitLee #114341 üzenetére
https://azure.microsoft.com/en-us/services/active-directory/
Ott látható egy "marketing" ábra ami jol mutatja mire is jo ezTisztázzuk:
Azure AD mindenkinek van aki bármiféle MS szolgáltatásra reggelt akármikor (pl MS account,Skype,O365 stb)2 külön dolog létezik,a Personal account illetve a céges (work or school account)
A personal accountnál lgyen pl 0365 home vagy mi az anyámkinjának hivják mimcs ilyen gond ellenben a VL csomagokkal mert azok csak céges "accounttal" elérhetöek,kötelezöen egy onmicrosoft.com domain jön létre amit persze saját domainnal el lehet maszkolniA jóárasitott VL O365 kamu Pro,Pro Plus (de kár hogy nincs már Enterprise meg Ultimate mert akkor az kellene mindenkinek) egy adott szervezeti egységhez (cég,szervezet) alá tartoznak és ezeket a kulcsokat adják el 3 fillérért.
Folyamatában,a cégvezér reggel pl 25 fös tennantot,létrehozza az accountot (mint cégvezér ö lesz a "global admin)és felveszi a usereket (usernév+Password+jogok stb) majd a 25 db officet lehet telepiteni a kiajánlott dolgozóknak akik (mivel szervezeten belül vannak) adott az azonnali csoportmunka,teams,SfB ,address book stb
Onedrive müködése felhasználóként engedélyezhetö/tiltható ,hogy ki mit lát,mihez fér hozzá stb (a global admint mindent ,létrehozni,törölni is tud)Ellenörzés:portal.azure.com majd Azure Active Directory-Users
Vagy ha outlook be van konfigolva o365 mail cim akkor address book,ha bármelyik helyen "rajtunk" kivül akad még ott pár db ismeretlen név akkor nem kell sokat agyalni -
válasz
Pyttawrx #114332 üzenetére
Nem tudok másra reagálni, mint amit írsz. Az, hogy más IS van a hozzászólásodban, az egyáltalán nem számít az idézett mondatrész, és annak jelentése szempontjából. Ráadásul.
Azt kéne megértenetek, nincs ilyen kategória, hogy "olcsó kulcs=sz@r". Az olcsón vett kulcs ugyanolyan jó lehet, lásd pl. az én 1k-s retail kulcsom, vagy a másik X ezer, amivel semmi baj nincs évek óta. Hogy "baj" is lehet vele, ezt is tudjuk, már ha "bajnak" lehet tekinteni, ha valaki nagy ritkán elbukik 1-2k-t.
Mindemellett igazat adok, jó dolog oprendszerrel vásárolni pc-t.
-
válasz
liszi70 #114327 üzenetére
Szerintem te nem akarod látni amit írtam. Segítek, remélem ezzel másnak is.
Tehát nem az a lényeg, hogy drágán vedd a kulcsot, hanem hogy kerüld el azokat amikről nem tudni az eredetét, és 1-2 ezer forintos szedett-vetett kulcsok, pl azzal kerüld el, hogy olyan gépet veszel amit elő telepített OS-el adnak. De szerintem hiába írtam ezt le.. -
Cs1csó
titán
válasz
Trebron09 #114299 üzenetére
Erről már rengeteg vita volt itt a fórumon, 50k-ért vett MS partnertől kulcs COA matrica stb. az valószínű eredeti a PRO még drágább. Ezek a 2-3k-ás cuccok az EU jogszabályok adta kereteket használják ki, amúgy ha már 3-5 évig megy vele a gép vagy ha kuka akkor az új gépre veszel egy újat szerintem ennyiért belefér, a kisebb nagyobb hardvermódosításokról ne is beszélve. Persze ha Retail-nak van írva akkor lehet menni reklamálni is, pl. ha kisebb hardver csere nem tetszik neki stb.
-
Geth
veterán
válasz
Lauda #114312 üzenetére
Nem látja másként, már volt róla szó.
A Bíróság mindazonáltal hangsúlyozza, hogy ha az első megszerző személy által megszerzett licenc a szükségleteit meghaladó számú felhasználóra vonatkozik, akkor ez a megszerző a terjesztési jog kimerülésére tekintettel nem jogosult arra, hogy a licencet megossza, és annak csak egy részét adja el újra.
Amikor eladnak több helyre MAK kulcsot, az nem lesz legális, hiába kepesztenek itt ezért.
Sehogy nem tudja szavatolni egy eladó hogy nem adta/adja el több helyre -
válasz
Trebron09 #114299 üzenetére
""rájön" a microsoft akkor lelőheti a gépet úgy hogy ne tudjam használni sem?"
Nem. Ha volume mak kulcsod van, az is mindenképpen jó lesz hardvercseréig. Utána is jó lehet, ha még nem fogyott el a licence-mennyiség. Ha elfogyott, akkor hardvercserénél már nem fogod tudni újraaktiválni. Ha mondjuk 5 év múlva cserélsz hardvert, akkor addig lesz biztosan jó.
Az a baj ezekkel a mak-kulcs eladásokkal, hogy retail-ként vannak hirdetve. Nem értem, miért kell ez. (Jó, persze értem.
) Senkinek nem lehetne kifogása, ha simán meghirdetnék, mint Win 10 Pro vagy Home licence. Ennyiért, amibe ezek kerülnek, bőven megéri a mak kulcs is, hiszen hardvercseréig biztosan, de akár még utána is elmehet évekig. Viszont ha retail-ként van hirdetve, más lesz az user elvárása. Pedig ennyiért egy mak is megéri, de sajnos retailt vár, mert ez volt a hirdetésben. Viszont pont ezért lehet reklamálni is.
Nem tudom, mitől függ, én retailt kaptam egyből a software-codes-tól, meg sokan azt kaptunk. Fillérekért. Mondjuk ahol te vetted, az másik cég. -
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Jelenleg Win10 Home van a gépemen amit a megjelenéskor vettem, De most vettem egy Win10 Pro kulcsot a kérdésem a következő Én használnám a Pro-t a Pro-nak adhatom ugyan azt a felhasználói nevet mint amit a Home-n használtam?
Mert a Home másik gépre lesz rakva, és itt adhatok meg másik felhasználói nevet? Vagy a felhasználói név az mindig változtatható?
A magyar Microsoftnak jeleznem kell hogy a Home-t átviszem majd másik gépre?Mindegyik kulcs RETAIL !
Trebron09 : Szerencsére nekem a régi az Reatail tutira , a linked segítségével megnéztem, igaz ez 40K köról volt anno. A mostanit én is olcsón vettem, így lehet hétvégén fel is teszem a gépre és ellenőrzöm is .
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Tavaly a black friday alkalmából voltak olcsó kulcsok emagon mind retail mind oem. Én vásároltam két (állítólag retail) kulcsot. Most használtam fel az egyiket és bár aktiválta meg a microsoft fiókomhoz is hozzá társította nem vagyok boldog. A számlán ez a cég van: [link]
[kép]
Direkt azért vettem retail kulcsot hogy ha cserélek hardvert akkor utána tudjam használni.
Itt is írják hogy valószínű át lettem verve: [link]
Most vehetek másik kulcsot? Reklamáljak? Ha nem legális és "rájön" a microsoft akkor lelőheti a gépet úgy hogy ne tudjam használni sem?
Köszönöm a válaszokat. -
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #114137 üzenetére
"tt a népet (tisztelet a kivételnek) az érdekli de jó csak 3 dolcsi a szuper office 365 pro plus lifetime terabyte kulcs és a volume mákos win10 pro"
Nincs ezzel semmi gond de sokan nem tudják ,hogy mi is tulajdonképpen a Microsoft/Ofiice365 konkrétan az Azure AD integráció de ugyanez igaz a Google jóárasitott "korlátlan" drive és egyéb business dolgaival
O365 Pro Plus,minden bizonnyal azért kell mert napi szinten használják pl a Power BI-t a Yammert,a Teamset esetleg Exchange Onlite-t akarnak konfigolni saját domainnal
A valósághoz közelibb inkább,hogy a legtöbb még a menüt sem találja meg ha mégis akkor kiejteni sem tudja helyesen a funkció nevét,bekonfigurálni meg pláne nem :-) -
törölt tag
válasz
zolee001 #114135 üzenetére
Itt a népet (tisztelet a kivételnek) az érdekli de jó csak 3 dolcsi a szuper office 365 pro plus lifetime terabyte kulcs és a volume mákos win10 pro.
(#114128) Lauda: nem egyszer előfordul a retailnek hirdetett kulcsról, hogy nem az (ellenőrző parancsokkal, ügyfélszolgálatot megkérdezve, pislogás letiltáskor)
-
Wolverine
félisten
válasz
Doky586 #114110 üzenetére
Ha hozzákötöd a kulcsot egy MS-accounthoz, akkor te magad megpróbálhatod felhasználni később másik gépen - aztán vagy sikerül, vagy nem, ha OEM kulcs volt eredetileg. Így nem kell seriallal sem szórakozni.
#114111: pontosan, ennek én is látnám értelmét. Ugye ezt nevezi az MS Retail verziónak... és adja másfélszer annyiért, mint az OEM kulcsot.
#114114: a dobozos Win10-ben tudtommal van egy telepítő pendrive is, nem kell magadnak megcsinálnod.
-
válasz
zolee001 #114130 üzenetére
Ezt értem, viszont attól, hogy nem ms resellertől vásárolsz, még nem jelenti, hogy problémás a kulcs. Retail kulcsról írtam.
Az office topikban is azért érdeklődtem, hogy az ember tisztában legyen a dolgokkal. Úgy látom, a windows kulcsokkal csak a találgatás megy, de alátámasztani a gondolatmenetüket konkrét dolgokkal nem tudják azok, akik szerint a pár ezer forintos kulcsok nincsenek rendben.
-
zolee001
őstag
válasz
Lauda #114128 üzenetére
Adok neked 1 milláért,megesküszöm hogy eredeti majd a fizetésed után deaktiválom
Láthatod,hogy nem összegre mennek,linkeltem a hivatalos MS resellerek listáját,nem tul bonyolult benne keresni cégetVAMT az eszköz neve,a VL kulcsokat (akik beszopták) tudják csekkolni,hogy mennyi kulcs lett felhasználva és meddig él még
-
zolee001
őstag
Nem az oem vagy fpp licencekkel van a gond met az eu jogszabály arra vonatkozik hanem a vl (mennyiségi) avagy a belső használatra szánt msdn,action pack vagy pl a tisztaszoftveres kulcsokkal
Egy cég vásárol 100 db kulcsot pl határozott 1 éves használatra itt:
https://www.microsoft.com/Licensing/servicecenter/default.aspx
Ugyanugy mint az O365 portálon lehet követni,hogy mennyi db licenc lett felhasználva,ha elfogy akkor irány a cassa
A szerzödés (bérlet) letelte után a kulcsok deaktiválódnak avagy ujabb éves licenc befizetése után továbbiakban is müködnek (pl mint egy telefonos feltöltökártya)Akkor kérdés Ki az a marha aki öneröböl a saját pénzén megvett licenceket töredékáron értekesiti?
Minden bizonnyal nem a cégtulaj hanem pl a cég rendszergazdája,egyetemisták akiknek jár az imagine stb hozzáférésWindows kulcsok tekintetében max szól hogy illegális a kulcs és ennyi
de O365 már más tészta,fillérbaszó bt onedrive-on tárolt céges dolgai tüntek el aztán ment a sirás,egyre több ilyen példával találkozom -
válasz
arcitec #114116 üzenetére
Meg kell venni normális helyről, nem ilyen "1-2 forintos" kulcsokat, vagy olyan gépet venni amihez amúgy is van, és nem találgatni kell, meg a jogszabályokra hivatkozni, mert ezek eddig nem vittek előre. Nyilván ez neked szól, csak ehhez a kommenthez írtam. Szerintem ebben a formában már ennek itt nincs helye, ahogy írták ez már nem technikai jellegű. Itt már csak vita van, ez nem ide való.
-
arcitec
addikt
válasz
Doky586 #114110 üzenetére
Szerintem pont ezzel lehet a bibi, az újraértékesítéssel az OEM géphez kötött kulcsokkal.
Ha a gép kuka, kuka a kulcs is. Szerintem ez jogilag rendben is lenne.(Már ha ezt írja elő a jog).Az meg, hogy egy retail-tól miért válik meg a tulaj és vesz újat, passz. EU ide vagy oda, ez sántít kicsit az tuti. Azt kellene tudni,hogy az ismét áruba bocsájtott kulcsok mifélék ,mi az eredetük OEM , vagy sem.Szerintem ha OEM nem legális, mondhat akármit az EU.
Ha így is lenne, Amerika megunhatná akár, oszt mehetne az EU a kínai telefon után ...
U.I:Azt már meg sem merem említeni,hogy nekem a win8 retail miért is volt vagy 35eft?
De nem gond, mert azóta is használom már immáron a második gépemen mint win10 retail .
Az meg hogy otthonra legyen ingyenes , ugyan miért. Aki meg ingyen állítana elő terméket bárkinek is? Majd akkor írja... -
válasz
Lauda #114097 üzenetére
Történik ilyen feljelentés, ahol már az első pillanatban látható és bizonyított, hogy olyan kulcsokról van szó, amiket nem lehet értékesíteni.
Letiltásra kerülnek a kulcsok, aztán akik bizonyos körben igényelhették és kapták, megkapják az újakat, aki pedig nem jogosultak és egyéb úton szerezték be, a lelőtt kulcsokat nem tudják a későbbiekben felhasználni.
Arról nem is beszélve, hogy a fenti kulcsok jogszerű használata, csak külön igazolás mellett biztosított, amit nyilván kaphattak meg azok, akik nem legálisan fértek hozzá a kulcsokhoz. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Lauda #114103 üzenetére
De mi az hogy "használt" Windows kulcs?
Senki nem elavult Win95-öt vagy XP-t akar venni tizedáron, hanem naprakész, "teljes értékű" Windows10-et, havonta érkező frissítésekkel. Az pedig teljes értékű áru, miért is adná el valaki egyáltalán? (Ha gépet cserél, max. a saját új vasára vinné át....) -
-
arcitec
addikt
válasz
Lauda #114099 üzenetére
Kb ez olyasmi kategória lehet, mint ha egy megvásárolt játék szoftvert megunva, tovább adom nyilván használt piaci áron. pl ami DVD-n simán megoldható. Az elekrotonikus kulcsra most lett ötletem,mivel ott - játékoknál- mail cím / fiók az azonosítás.Nem személyhez kötötten kell kreálni mail cím/fiókot és azt minden további nélkül lehetne értékesíteni. A készítőnek max. annyi beleszólása jogilag lehet és ez a Microsoftra is vonatkozik,ha kiköti, hogy tovább második személynek nem adható. Ilyen pl autó ,repülő építésben létezik, mint megvásárolnak egy régi repülő(rekonstruált) építéséhez eredeti tervrajzokat,de ki van kötve,hogy CSAK egy repülőt építhetnek meg belőle. Szóval minden jogi kérdés,ha a Microsoft jogilag kiköti,hogy tovább nem értékesíthető akkor tutira nem legális. Ellenben ha erre nem gondoltak,akkor valóban,csak a sziszegés marad nekik. U.I: Egyébként meg ha az eredendő tulaj nem használja tovább,hanem/mert vásárol egy újat akkor meg a micrónak tök mindegy is lehet. Egyidejűleg csak egy gépen futhat elvén..
-
válasz
arcitec #114093 üzenetére
Nekünk nincs is mit eldönteni véleményem szerint. Ha valakit annyira zavar a pár ezer forintos kulcs, jelentgesse fel ezeket az oldalakat és az összes aprós árust aki ilyeneket árul. A feljelentését támassza is majd alá, hogy szerinte mi a probléma. Szerintem amíg arra konkrét bizonyíték nincsen, hogy az xy oldalról/xy árustól illegális kulcsot lehet venni, nekünk, egyszerű felhasználóknak nem kell ezzel foglalkozni. Maga a használt kulcs árusítás legális az euban és punktum.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #114066 üzenetére
A sandbox, linux, terminal fejlesztések jók voltak hiába a legtöbb user nem talákozik ezekkel. Amikor belenézek az insider hírekbe elszomorít cortana és more kaomoji
közben a hétköznapi user élmény öt éve nem túl jó, a szem előtt lévő bugokkal és hiányosságokkal. A sok millió mezei user a gyári appok minőségével, béna áruházzal, egyik félkész feature a másik után (timeline, dark mode), problémás szinkronizációval és hasonlókkal találkozik.
Az új Chromium Edge-t szeretem csak ezzel is késve korrigálták az UWP Edge hibáit. A Defender csapat is jó. WU és UI csapatok problémásak, elsőnél túl nagy bizalmat raktak a gépi tesztelésre és feedback programra, a másodiknál összevissza variálnak hogyan is nézzen ki a rendszer aztán annyiféleképpen is néz ki.
Ha a Windows 10 X jól debütál majd, akár a home usereknek elég is lehet, főleg úgy a fejlesztők szívesebben csinálnak PWA-t mint UWP appokat, és konténerben mehet win32 progi is. Biztonság szempontból is jobb pl. ilyen ccleaner féléket nem engednek rá, drivereket se kézzel. A frissítés is gyorsabb lesz, egy buildváltás két perc. [link]
(#114067) liszi70: te elolvastad a folyton emlegetett EU bíróság ítéletet?
sajtóközleményét linkelem
A Bíróság mindazonáltal hangsúlyozza, hogy ha az első megszerző személy által megszerzett licenc a szükségleteit meghaladó számú felhasználóra vonatkozik, akkor ez a megszerző a terjesztési jog kimerülésére tekintettel nem jogosult arra, hogy a licencet megossza, és annak csak egy részét adja el újra.
zolee001 jól írta az EU cucc a forgalomba nem hozott MSDN volume kulcsokra nem vonatkozik, tehát ha az ebayen azt látod három dolcsiért kapsz csupiszupi pro ofiszkát lifetime terabyte tárhellyel, amiről ellenőrző parancsok vagy MS ügyfélszolgálat által kiderül MSDN volume kulcs, akkor az semmilyen szinten nem eredeti legális vásárlás, hiába van sok ötcsillagos értékelése a bolhapiacon a neppernek. Valamint ha igaz, akkor egyes ilyen csoda office-nál az admin (a valódi admin) bele is turkálhat a fiókodba. Ennél is azt írják a hirdetésben, hogy ők biztosítják az email címet a fiókhoz, hát ha ez nem red flag...
Az EU ítéletnél a kimerülés témát a kereskedelmi termék első eladásra értik, forgalomba nem hozott MSDN kulcsoknál ez nem érvényes. Arra jó az EU döntés pl. Jóska megveszi Béla laptopját, akkor a rajta lévő Windows, Office is az övé lesz. A leválasztás témánál pedig előírják az első akkor nem használhatja tovább, olyan nincs egy cég leselejtezi a gépparkot, leválasztják a kulcsokat és eladják használtan aztán azt mondják ja mégis használják tovább ők is. A software-codes és goodoffer féle webshopoknál előfordul a retailnek árult kód elsőre volume key, ha user reklamál küldenek retailt. Ha százból csak tíz vagy annyi se reklamál, belefér nekik. Átlag user kedves vevő nem hallott slmgr parancsról vagy mit jelent, örül olcsón szerzett Windows Prot.A megszokott köröket most mellőzzük ha kérhetem, ismerem az aduász "érveket" mint "MS hagyja, ha letiltják veszel másikat három dolcsiért akkor is megéri" mivel a hozzászólásom lényege tényleg csak ez: zolee001 jól írta, ha éppen kiderül MSDN volume kulcs az a csoda office, akkor sehol nem kóser még a sokat emlegetett EU ítélet szerint se.
(#114078) SirRasor: ha enterprise, szólj a rendszergazdának
amúgy gépházban állítsd alaphelyzetbe a rendszert (adataidról legyen backup) és felejtsd el a mókoló progikkal turkálást az ilyen mellékhatások elkerülése érdekében. Letiltottál valamiket a progival, hát végrehajtotta.
Nem ismerem a progit, nincs benne alaphelyzetbe állítás funkció? Tehát amit a progi elpiszkált, azt piszkálja vissza gyári értékre? Ilyesmit keress benne.
-
mpo
veterán
válasz
CirrMee #114070 üzenetére
Ott van az első sorban.
Mivel nem ismersz, semmit nem tudsz rólam, túl erős a kijelentésed.---------
Ha az utcán veszek egy aranygyűrűt 2000 Ft-ért:
- ha réz, akkor csalás áldozata lettem
- ha arany, de lopott, akkor ha megtalálják nálam, akkor bűnjel és lefoglalják.
Egyik esetben sem lesz aranygyűrű és buktam 2000 Ft-ot.Ezt tanácsolták itt a kulcsoknál is, ha nem működik vegyél egy másikat 1600-ért.
-
válasz
Bogyó bá' #114058 üzenetére
Igen, azok biztosan nem szürkék. Azonban a világ ott nem ér véget. Attól, hogy valaki nem ott vesz kulcsot, még lehet legális. Amíg nincs tudomása arról, hogy illegális kulcsot árulnak valahol, addig miért ne vehetne ott kulcsot? Attól, hogy valaki az aprón 5 ezerért, vagy 10 ezerért ad egy kulcsot, az mitől lenne legálisabb, mint az ezer forintos kulcs? A hátterét ugyanúgy nem fogod tudni.
Jah, az aprón árulnak office pro plus kulcsot is. Az office topikban azt az információt kaptam erre vonatkozólag, hogy az aztán full illegális. Na ilyenkor mi van?
-
Zoz
őstag
válasz
CirrMee #114054 üzenetére
Ha pár eurós XP, Vista vagy Win7 kulcsokról lenne szó még be is venném ezt az EU határozatos dolgot.
De Win10 esetén ezt csak fedősztorinak használják.
Mivel a Win10 most és mindörökké érvényes ezért senkinek nincs értelmes oka arra, hogy tized-huszad áron eladja, és aztán vegyen teljes áron újat helyette...
Most már a leszedték a gépről a matricát duma se működik, hiszen már régóta BIOS-ba égetett kulccsal jönnek a gyári telepítések. -
CirrMee
addikt
-
Én erre reagáltam:
"Ha vége lesz a Win8 támogatásának, legkésőbb akkor a MS rendet rak a kulcsoknál."Nem tudom mit értesz a "rendet rak" kifejezés alatt.
Az biztos hogy aki 2010-ben vásárolt win7 licenszet és frissített legálisan 10-re azt nem érheti hátrány. Hogy így mit rak rendbe az rejtély számomra. -
-
mpo
veterán
válasz
TRob1 #114030 üzenetére
Ha vége lesz a Win8 támogatásának, legkésőbb akkor a MS rendet rak a kulcsoknál.
De előbb is megteheti, a Win7-nek vége, itt a kiváló alkalom.
Nem jótékonysági intézmény, egyszer volt ingyenes Win10-re átállás (ami még tart!?), a sok szürkének egyszer vége lesz.
Ingyenes programokat használok, a Windows az egyetlen amit eddig mindig megvettem, kezdve a Win98-cal. -
arcitec
addikt
-
Ha a gépemen eredeti win10 pro fut,alaplaphoz rendelt kulccsal,akkor azzal visszatudnék menni win 8.1-re?
Tehát downgrade esetén érvényes maradna a jelenlegi kulcs,vagy 8.1-hez külön kulcsot kéne vennem? -
acsati
aktív tag
MCT-vel szeretnék frissíteni végül W7-ről W10-re. Win 10 Pro kulcsot vettem, de az MCT Home-ot telepítene és nem is láttam más opciót. Ilyenkor mi a teendő? Be kell szerezni valahonnan Pro telepítőt vagy majd a megadott kulcs teszi Pro-vá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest