- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
Ferenc. #55899 üzenetére
Örülök, hogy sikerült. Hiren az valóban elavult, Ivy Bridges gépig jó max és ott is csak BIOS MBR esetén, de minden régi már benne. Nem használom már csak 2008 és korábbi gépeken.
Ami fontos kelléktár szerintem, de mindig frissíteni kell:
GParted vagy Minitool live CD/USB.
Macrium Reflect valamely WinPE alapú live.
Adatmentésre meg HW diagnosztikára meg valami pendrive Linux vagy WinPE alapú disztró mint a Gandalf.
Darik's Boot and Nuke kellhet még, meg Windows rescue disc, ami kiváltható telepítővel.Ami Hirenen nem tud elavulni az az NTLDR és a BOOTMGR javító toolok, meg a plop-boot. XP is elég jó rajta, de ugye XP. Linux alapú partíciókezelője már ősrégi.
Meg még ott a Kon-boot de abból is van újabb már.Többet nem használtam róla sose.
-
Ferenc.
tag
válasz
quailstorm #55889 üzenetére
No, sikerült visszaállítani a meghajtó betűjelet G: -re ahogy volt, így egyből tökéletes is a rendszer, minden jól működik mint eddig! Ez megoldva akkor, köszi a segítséget!
Kiírtam dvd-re az letöltött Gandalf winpe -t iso-t, így meg lesz egy darabig, de természetesen mindig érdemes a legújabb verzióval dolgozni majd ahogy mondod. Nagyon le voltam maradva, mert én még a hiren's boot cd-vel akartam dolgozni
Ez a gandalf, remek program a legújabb win10 rendszerre, szuperül dolgozik.
-
Syl
nagyúr
válasz
twollah1976 #55895 üzenetére
> Nem értem mi a bajod a Win 10 menüjével.
Nekem csak ennyi: [link]
-
King Unique
titán
válasz
Laraxior #55892 üzenetére
• The best alternative Start menus for Windows 10
• Windows 10 Start Menu AlternativesA kereső sok mindenre jó ám...
Amúgy nekem egyáltalán nem hiányzik a régi típusú, turkálós, bogarászós Start menü. A Win10 féle számomra bőven jó, illetve full screen módban használom. Tele tudom pakolni programok, mappák stb. csempéivel, azokat tudom kategorizálni és utána baromi kényelmes onnan indítani őket. Meg így az asztalt sem kell teleszemetelnem. Ja, és Win8 óta a másik jó újítás a Start gomb jobb klikkes menüje, ami Win+X billentyűkombinációval is előhozható.
(#55895) twollah1976:
Az előbb említett menüben az is 1 kattintással megnyitható. -
Top cat
addikt
-
Laraxior
titán
Nincs valami egyszerűen telepíthető alkalmazás ami normális start menüt varázsol a W10-esből?
(Most van először W10-em, úgyhogy még jövök sok kérdéssel) -
King Unique
titán
válasz
quailstorm #55889 üzenetére
Azért, ami oda volt írva. Az ilyeneket mindig csak feltételekkel, illetve előzetes figyelmeztetés után szabad csak ajánlgatni! Az meg csak egy dolog, hogy valakinél éppen nem volt velük gond, attól még másnál előfordulhat. Illetve, ha jól tudom nem az MS készíti ezeket, nem tőlük tölthető le, nem az ő partnerük a G. izé...Azért a HBCD inkább volt hivatalosabbnak mondható, illetve WinPE alapon jelenleg xy népszerű program megoldása. Másrészt "live" Win10 hivatalosan nem is létezik. Max. lehet kreálni helyreállítási meghajtót, illetve van a WTG.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ferenc. #55886 üzenetére
Az elrakom a jövőre dologra annyit, hogy nem 1992-ben vagyunk, a nevét jegyezd meg, mert mire legközelebb kell jó eséllyel lesz újabb. Láttam már itt a fórumban pl Rufus-ból valaki 4 évest akart használni és hiányzott az UEFI mód, nem értette, hogy miért
(#55885) King Unique: ezt most nem értem mire kellett és miért. Mintha egy regedit futtatását ne tudná megcsinálni... De ha tudsz jobbat, akkor mondjad.
Hiren's miniXP még ennyire se volt hivatalos, mégis ment rajta egy HDSentinel vagy Total Commander. Sőt még Operával a net is...
Ha lenne kényelmes mód Win10 telepítő javítás módban regeditre, az is pont elég lenne. Napi használatra nyilván nem jó a PE, meg nem bíznék rá mission critical datát, de alapfeladatokra teljesen jó, mondjuk adatmentés+HDD formázás, azt is csináltam vele anno sokat. -
madkiller
őstag
Sziasztok! Van egy ultrabookom, amit OEM 8al vettem, 8.1-10upgrade követett. Most rendeltem bele egy ssd-t. Az a kérdésem, ha kicserélem a gyári hdd-t hogy tudom feltenni a win10-et az ssd-re, úgy hogy jogtiszta maradjon? Eredetileg telepítőm nem volt hozzá, mert elő volt telepítve a 8. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ferenc.
tag
válasz
quailstorm #55884 üzenetére
Köszi!
Most sokat tanultam! Menni fog ez, töltöm a gandalf winpe progit, ez akkor egy korszerű win 10 gépre való "hiren boot" ahogy nézem.., ezt a progit el is rakom, jól jöhet még a jövőben bármire.
Ezzel a registry hive-ba lépve pedig a leírás alapján már egyszerű lesz visszaírni a betűjelet, ahogy most alaposan nézem ezt az egészet, nem olyan vészes ez, meg lesz! -
King Unique
titán
válasz
quailstorm #55884 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy ezek a spéci WinPE változatok nem éppen hivatalos kiadások...Tehát mindenki csak saját felelősségére próbálgassa őket! Persze ettől függetlenül azért használhatók erre-arra, amit pl. egy másik topik hozzászólása is szemléltet. Kiírni pendrive-ra meg ugyanúgy kell, mint egy normál Win10 ISO-t.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ferenc. #55883 üzenetére
Pont amiatt nem tud betölteni a rendszer, szóval ez olyan mintha bevernél egy szöget az alaplapba és azt mondanád hogy csak egy apró szög miatt nem megy?
Mivel nem tud betölteni az OS kívülről kell megcsinálni. Ha van másik OS amivel hozzáférsz a vinyóhoz és be tudtad tölteni a registry hive-ot, onnan már nagyon egyszerű, csak tudnod kell melyik volt a C és visszaírni.
Az eleje meg a GandalfPE bootolhatóvá-tételéből áll, meg egy szál regedit indításból és tallózásból.
-
Ferenc.
tag
válasz
quailstorm #55882 üzenetére
Meg próbálom, a lényeg hogy nem menthetetlen a dolog!
De egy betűjellel ennyit elcseszni..
-
quailstorm
félisten
válasz
Ferenc. #55881 üzenetére
De annyi lenne, csak a registryben és valamilyen kötetazonosító alapján. Kellett már csinálnom, annyira nem vészes, kicsit bele lehet gabalyodni meg nem nagyon van hozzá dokumentáció és az is angolul, de meg lehet csinálni. Csak már ez is 1,5 éve volt és nem dokumentáltam. Talán klónozásnál rontottam el valamit, nem tudom, de Vistát és XP-t is kellett hegeszteni, asszem 7 alól töltöttem be a regedittel a hive-ot és hamar meg lett.
Fent linkeltem egy XP-s leírást, én úgy csináltam anno.
Ja még 10-ben is így kell. Most néztem meg.
-
Ferenc.
tag
válasz
quailstorm #55878 üzenetére
Köszi! S persze láttam ,a hozzászólásod, el is mentem, de ez így már sok nekem, lementem a progit, meg kinyomtatom a leírásokat amiket linkeltél, és egy szakihoz fordulok, mást nem tudok tenni.
Én azt hittem ez csak annyi lenne, hogy visszaírom a betűjelet és kész,s minden megy mint eddig... Ilyen registry visszatöltés már magas nekem
Kösz mindent még egyszer!
-
quailstorm
félisten
válasz
Ferenc. #55879 üzenetére
Ezt a hozzászólást ugyen kinek írtam?
Linkeltem is.Lemezkezeléssel mit akarsz? Egy élő rendszer ideiglenes betűjeleit pakolgatnád és azt hiszed kihatással lesz bármire is? Sajnos nem nyert.
Az elrontott rendszer registryjében kell visszaírni. -
Ferenc.
tag
válasz
Ferenc. #55877 üzenetére
Hiren's Boot-al bootoltam be mini xp-vel, s ott lenne is lemezkezelés, csak hogy nem látja a vinyót, mert annyira új gép hogy csak ahci módban fut, amit meg nem kezel a hiren boot.. Ó pedig majd nem megvolt a megoldás. Nincs egy másik a hiren boothoz hasonló, de újabb, érthető , egyszerű ilyen bootolós mini "xp" vagy win10 amivel gyorsan megtudom változtatni a meghajtó betűjelét? Kár, hogy nem fejlesztették tovább a hiren boot-ot, nagyon komoly, mindig is szerettem.
-
Ferenc.
tag
válasz
quailstorm #55852 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Ez tényleg kemény menet lesz, főleg hogy nem értek ennyire a gépekhez csak valamicskét. Lehet jobb lenne szervízbe vinni.
Annyi még a kérdésem ,hogy hiren's boot cd-m az van, s azzal be bootolva a mini xp-vel, azon nem lehetne-e a betű jeleket visszaírni? -
Zoshi85
aktív tag
Win Áruház nektek se frissit?
0x8020002b hiba kód.
-
gazso007
tag
hy all megint itt vagyok elkeseredésembe.
egyszerűen rühellem ezt az egész szart úgy ahogy van lagol minden de friss telepítésnél amíg nem frissít ez a fostalicska egyszerűen álom játszani.
Amint lefrissít vége mindennek.
Most elhatároztam hogy uj rendszert telepítek és a kérdésem az.
Hol tudom a frissítéseket kikapcsolni nekem nem kell nem vagyok rá kíváncsiPLz valaki
-
Voice24
őstag
válasz
quailstorm #55866 üzenetére
Ez oké, de ahogy írtam, a két hdd-vel is úgy jártam, hogy a régi nélkül nem indult el az új, a klónozott os, mert hiányolta a winload.exe-t. Vagy ha a klónozás után egyből lehúzom a régit, akkor nem lesz ilyen gond?
-
Voice24
őstag
-
newmoonlight
senior tag
Lehet, hogy a beállításoknál baszcsyztam el valamit, de akkor sem értem, hogy adott mappán belül azonos fájltípusoknál némelyekből mutatott pillanatképet, némelyekből meg nem
. (A Media Viewer-nél viszont nem volt ilyen gond.)
Szerk.: ...hacsak az nem volt a kínja, hogy abban a mappában, ahol teszteltem 990 db videofájl van. Lehet, hogy egy kis időt kellett volna hagynom neki, amíg feldolgozza.
-
TRob1
veterán
válasz
newmoonlight #55858 üzenetére
Kíváncsiságból kipróbáltam a 302beta1 portable Icaros-t, nálam mindenhol mutat mindenre, amire be van állítva. Általánost választottam ki a fájltípusoknál. Ebben nincs benn pl. mpg, de ahogy beleírtam a listába, rögtön mutatta azt is... Amúgy jópofa, de nincs rá szükségem, mert eleve nem is használom az intézőt.
(#55861) quailstorm :
Működik szépen. De én is TC. -
newmoonlight
senior tag
Hali! Hogyan állítható be, hogy az egyes mappák (ill. programok) ablakai újbóli megnyitáskor ugyanott (ugyanabban a méretben) nyíljanak meg?
-
quailstorm
félisten
Én azt azért mondtam, mert a K-Lite-ba az Icaros van integrálva. Nekem a thumbnail ritkán kell, ha tallózással töltök fel, vagy szerkesztővel tallózok, mert amúgy TC forever.
Az biztos, hogy nem a legelső képkockát, nem tudom az algoritmust, valószínű találomra (ami nem full fekete vagy full fehér). -
ifazekas79
csendes tag
válasz
ifazekas79 #55859 üzenetére
Annyit még a problémával kapcsolatban megjegyeznék, hogy a gépet korábban Windows 8-al használták, szintén három monitorral, hibamentesen. Ez a jelenség a gép újratelepítése / Windows 10 telepítése áll fenn.
-
ifazekas79
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség, mert kifogytam az ötletekből.
Adott a munkahelyemen egy gép, 3 monitorral.
Alaplap: Intel DB75EN
Processzor: Intel i54-3330
Videokártya: Nvidia GeForce GTX 465
Op.rendszer: Windows 10 EnterpriseA probléma az, hogy ha a BIOS-ban engedélyezem az alaplapi videokártyát, hogy lehessen használni a harmadik monitort (az alaplapi elvileg egy sima Intel HD Graphics vezérlő), akkor induláskor a Windows a saját logójánál csontra fagy. Nem fekete képernyő látszik, hanem a Windows logo. Kb. egy perc várakozás után elkezd "homokórázni", de valójában semmi nem történik, hdd led nem világít, a billentyűzet sem reagál pl. a numlock lenyomására se. Ha előzőleg úgy indítottam újra a gépet, hogy a következő indítás csökkentett módban történjen, akkor sem indul el.
Amint kikapcsolom a BIOS-ban az alaplapi videovezérlőt, a Windows azonnal elindul. BIOS-ból elvileg van egyel frissebb verzió, de ilyesmit nem javítottak benne.
Ha van valakinek ötlete, mi lehet a gond, örömmel venném, ha megosztaná...
-
newmoonlight
senior tag
Az "Icaros" (egy mappán belül, azonos "VLC media file"-fájltípus esetén) valamiért nem csinált mindegyikhez pillanatképet. Kb. 1/4-ükhöz igen, a többihez nem. (Én sem értem.
) A "Media Preview" viszont igen. (Ez volt fent a Windows 7-emen is.)
Úgy látom, hogy kb. a videó 10. másodpercét mutatják be. (Mérget azért nem vennék rá...
)
-
TRob1
veterán
válasz
newmoonlight #55856 üzenetére
A quailstorm által linkelt kb fele akkora, folyamatosan fejlesztett Icaros nem arra való? Vagy az "gyengébb"? Esetleg kevesebbet tud? Jobb ez a 2014-ben befejezett fejlesztésű cucc?
Tényleg érdekel.
szerk: És ezek hogy választják ki hogy mit mutassanak? Találomra vhonnan a videóból?
-
newmoonlight
senior tag
válasz
quailstorm #55825 üzenetére
Köszi, de arra a célra, amire kerestem (pillanatképek megjelenítése fájl-ikon helyett) a Media Preview lett a befutó.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ferenc. #55851 üzenetére
Fúha, kemény menet lesz.
Először is az a sejtésem hogy nem a C-n volt a Windows, ritka de van ilyen, szóval most csak a kernel tölt be és más semmi.
Tehát kell egy másik, működő rendszer, mondjuk a Gandalf's WinPE.
WinPE alól be kell töltened a HDD-n lévő Windows registryjét, majd a második leírás alapján visszaírni a betűjeleket, és rebootolni.
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Óriási gondom van, remélem jó helyen járok. A win10 a meghajtó betűjeleket eléggé összekutyulta még mikor telepítve volt, a dvd meghajtó volt a D: ,és a második merevlemez partíció a G:
Na ezt akartam megcserélni, sikerült is a Lemezkezelővel, de miután újra indult a gép, az asztalról eltűnt az összes parancsikon, sok program nem megy, meg hibaüzenetet ír ki sok mindennél(mert a G -n keresné de az nincs).. még mappát se tudok létrehozni az asztalon mert a G: partícióra hivatkozik)
Mondom nagy gáz van, állítsuk vissza ahogy volt, de már azt sem lehet, mert ha az "Ez a gép" -re jobb egérrel a Kezelést akarom előhívni, akkor azt írja Explorer.exe hiba, nem megy. (gondolom mert a G partíción keresné ahol volt..)Így az lenne a kérdésem, hogy lehetne a betűjel módosítást visszavonni eredetire(rendszer-visszaállítási pont nem működik mert ki van kapcsolva s lehet az nem is segítene amúgy sem ilyen esetben), tehát milyen programmal, parancsal lehetne a meghajtó betűjeleket visszacserélni eredetire, hogy visszaálljon minden ahogy volt, s működjön a gép normálisan? Próbáltam google-be keresni a "meghajtó betűjel módosítás program" -ra de semmit nem hoz ki, s így fogalmam nincs hogy oldjam ezt meg így hogy nem megy a Sajátgépnél a Lemezkezelés..
Köszönöm szépen!
-
Laraxior
titán
Hol tudom kikapcsolni, hogy semmihez ne keressen frissítést a Windows? Se VGA driver, se semmi más.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Voice24 #55842 üzenetére
Nagyooooot.
Főleg ha csak az OS-t meg a használt alkalmazásokat rakod rá, max 1-2 sűrűn használt játékkal.Tettem a laposomba is, mert kihalt belőle a 320-as WD, ég és föld a különbség - ez egy durván 7 éves lapos, Acer Extensa 5630EZ (W7x64, Core2Duo T8100-2,53GHZ Penryn mag, 3MB L2 cache, 2*2GB DDR2 667MHZ RAM)-pedig nem is tudja fullosan kihasználni az előző generációs S-ATA II. interface miatt, így is olyan mintha új laposom volna
Előtte lepróbáltam az asztaliba is, ott S-ATA III. interface van már, nagyon domborít.Az általam használt darabok:
A laposba 120GB Kingston SSD NOW V300
Az asztaliba 120 GB Kingston Hyper x FuryJavaslom, ha csak kölcsönbe is, szerezz egyet és próbáld ki.
-
mexel
veterán
Végül is igaz.
De ez maga A program aminek mindent szabad.Más kérdés: A Spybot - Search & Destroy mennyire megbízható és jó manapság? Megtalál mindent, illetve megbízható? Én a régi 1.64 felülettel használom, gondolom ez nem jelent gondot, az adatbázisát frisíti.
Vagy mi az ami még jó a keresgélésre, de nem akar azonnal szervesen beépülni a rendszerbe, csak ha akarom keres és ha leállítom akkor nem figyel a háttérben. -
Pokesz007
senior tag
svgyula
Pontosabban
Malwarebytes Anti-Malware -
mexel
veterán
A Malwarbytes-t felraktam, hogy átnézzem a gépet. Lefutott, talált pár apróságot és le is szedte. utána nem kellett a progi, uninstalláltam. Azóta viszont nem tudom visszakapcsolni a defendert, mert hiába kapcsolom be újból kikapcsol és piros. Mit állított el a Malwarbytes? ( nem szeretem azokat a progikat amik a kérdezésem nélkül átállítanak egy csomó mindent, a felhasználói fiókok felügyeletébe is belepiszkált. Miért nem csak azt keresi amire kérem?
)
-
Popes
őstag
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Találkozott már valaki hasonló dologgal? A történet röviden elkezdett a rendszer egy egyszerű videónál is, kártyajátéknál is akadozni, szaggatni. Megnéztem a feladatkezelőt és a "windows Defender" guggolásra kényszerítette az i5-öt! Először fel sem tűnt, hogy ez az Defender nem az a Defender! Ez a cucc random elindult és foglalta a processzor 50-70%-át! Pár nap után megelégeltem, hogy csak ennek a leállítása után futott a rendszer normálisan és megnéztem hol is van? Nos kiderült, hogy a (luzer)\AppData\Roming\Mozzilla\Windows Defender\ könyvtárban vanHát nem érdekes? Ez valami kém vagy lopó program lehet Defendernek álcázva. Amióta kitakarítottam megszűnt az anomália. Viszont kb az akadással egy időben kezdte el azt csinálni, hogy egyre lassabban áll le a rendszer. A monitort ugyan lekapcsolja de a gép ~1,5perc mire leáll. Ami a neten fellehető beállítás azt szinte mindent kipróbáltam de csekély a "siker". De ez már nem annyira zavaró mint a beakadás. Remélem segít valakinek hasonló anomália esetén.
Ja a rendszer Win 10 pro 64, Asrock alaplap, i5 2400K, 8GB RAM, Nvidia GT 730 2GB, HDD 2T. -
Voice24
őstag
válasz
quailstorm #55829 üzenetére
Igen, az lesz, amit mondtál, lehúztam a régi vinyó csatlakozóját, és el sem indul a rendszer, a winload.exe fájlt hiányolja, hibakód: 0cx000000e.
Tehát a régiről indította el magát, hiába volt a biosban beállítva az újabb.
Van erre valami okosság? Mert igazából win10 lemezem nincs, win7-ről lett frissítve anno.Vagy ha nagyon nem jó így az egész, és macerás a javítás, hagyom a francba az egészet, és marad a régi vinyó a rendszernek, és az új, kisebb vinyó lesz a tárhely.
-
Syl
nagyúr
válasz
quailstorm #55824 üzenetére
Persze, lehet telepítgetni mindent. Képernyőkép mentéshez Photoshop CC-t is.
Az én sokéves tapasztalatom azt mondja, hogy windows alatti filmnézéshez nem kell más csak Media Player Classic Home Cinema. Soha semmi akadás meg tearing meg gond nem volt vele. -
raidx
őstag
Rizrn árak. Vajon nálunk mennyi rakódik rá?
-
quailstorm
félisten
Updated ne tiltsd le.
[link] [link]Le lehet tiltani csak külön a driverek telepítését.
(#55828) Voice24: lemezkezelővel nézd meg most honnan fut az OS és melyik az aktív rendszerindítási partíció.
Alapvetően a klónnál kellene adni egy boot flaget és kivenni a másikat. A régit live rendszerrel is megformázhatod az a legtisztább, betűjelet a lemezkezelőben tudod elvenni. De az az érzésem hogy valami nem jól van, talán a régi boot partíciót használja.Win10 telepítőd legyen kéznél, mert lehet a régi HDD kiszerelése után csak az automatikus rendszerindítási javítás oldja meg a gondod.
-
Voice24
őstag
Hali!
Mivel win10-et használok, talán itt is elmegy a kérdésem:A lényeg az, hogy szereztem egy újabb gépet, és a régiből átraktam ebbe a hdd-t, a win10-el együtt. Az újabb gép vinyójára átklónoztam a windows-t, el is indul róla a rendszer (tehát ezzel a részével nincs gond). Szándékom szerint a régi vinyót csak tárolásra szeretném használni, így azt a partíciót, amin a win10 volt (illetve van még mindig) törölni szeretném. De valamiért ez lett a C, és nem is engedi átnevezni, így formázni sem, mert a gép szerint ez a rendszerindító. De a biosban ez a vinyó már le is van tiltva a bootolásnál, tehát nem arról fut a rendszer, miért látja mégis ezt elsődleges rendszerindítónak? És hogyan tudnám átnevezni akármire, hogy a másik vinyón az átklónozott partíció lehessen a C?
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Telepítés/driver kérdéskörben kérnék egy kis segítséget.
A múlt héten videokártyát cseréltem, és a beszerelés után legyalultam a rendszert, és teljesen újratelepítettem. Pár napig minden gond nélkül üzemelt, aztán egy Windows Update után elkezdett összeakadni valami a videokártya driverével, és 10 percenként fagyott, majd újraindult a rendszer.Megint újrahúztam a rendszert, és a szolgáltatások között letiltottam a Windows Updatet, megelőzendő ezt a hibát.
A videokártya driverével most nincs is problémám, viszont a Windows elég furcsán üzemel. Bekapcsolás után pl a tálca nem reagál semmire, újra kell indítanom rögtön belépés után, hogy meg tudjam nyitni a start menüt, vagy egyáltalán bármilyen ikonra rá tudjak kattintani a tálcán.
Meg lehet oldani valahogyan, hogy a Windows Update továbbra is frissítse a rendszert, de a videokártyához ne keressen és telepítsen drivereket?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Fandango
veterán
válasz
quailstorm #55825 üzenetére
Csak hogy megnyugodjanak a kedélyek, tegyük hozzá, hogy ha valaki nagyon akarja, akkor használja a standard vagy basic verziót, a full és a mega teljesen felesleges, mert akinek abból kell valami az tudja,hogy miért kell az a valami neki, és külön telepíti magának. De továbbra is azt tartom jónak, ha mindent külön telepítünk, és nem ezen keresztül.
Legyen ez az off tenger vége. -
quailstorm
félisten
válasz
newmoonlight #55810 üzenetére
Btw legközelebb csak az Icarost rakd fel. Az a K-Lite-nak is csak extrája. Nem kodek. Amúgy meg pont ez volt bugos valamikor, de annak már 1 éve tán.
Még OFF, hogy rendesen meg volt szórva forrással a gépem, tehát K-Lite kapott mindent, leginkább FLV meg mobilos cuccok (főzött ROM M4V vagy szifon MOV) amik nem szokványosak. MOV-hoz kell is QuickTime hogy szerkeszteni tudjam...
De van itt egy kiló webm meg 20Mbites MPEG2 is. K-Lite kényelmes, berakja környezeti menübe a mediainfót meg a lejátszás MPC-HC-vel, társítást kezel, gyorsítás módját megkérdi telepítéskor (DXVA1/2 CUVID, QuickSync, Software), amúgy meg a totál általános LAV-ot használja. Szóval nem értem miért van szükség ilyen általános kinyilatkoztatásokra olyan részéről aki nem próbálta.Többi codec pack meg nem érdekel, meg nem is arról volt szó, K-Lite-ra haraptatok mint puli a birkalábra.
-
quailstorm
félisten
Ezek szerint mégsem értettem félre semmit, mert megismétled ugyanazt. Nem kell sírnia, mert nem lesz gondja se hanggal, se képpel. Natúr Windowson VLC-vel annál inkább. Windows media player meg azt írta rá, hogy nem támogatott, hát lol. Ennyit a nem kell telepíteni semmiről. (Előadó gépe, robotikán próbált volna vetíteni több kevesebb sikerrel, VLC akadt meg negatívba ment és glitchelt, videók ilyen SD avik meg MP4-ek voltak, nagy task mondhatom. Pedig egyébként rendben van a gépe és '14-nél régebbi cucc nem nagyon van rajta, az is a Matlab. Jajj, az Office '13. Mindegy, Win10.)*
Én meg közöltem neked hogy van 8 év tapasztalatom K-Lite packkal megszámolni sem tudom hány gépen, és nyomát se látom hogy sírni kéne, pedig tele van nightlyvel mindig.Lehet, hogy felesleges, de kárt nem okoz.
Egyéb csomagokról nincs tapasztalatom, K-Lite szimpi, mert van changelog, gyakran frissítik és nem ad/malware, hanem egyszerű letisztult, működik.
*Ez már a sokadik tanár vetíteni akar és meghiúsul a VLC-n eset amit látok életem során. Volt már képtörés a képernyő felénél középen, hullámzó interlacelő kép. Annyi hulladékot láttam már, hogy hihetetlen. Saját gépemen szimplán csak kevés a kakaó (no HWacc). Egyszer kellett, SmartQ T20 videónál nem volt kép csak VLC-vel. Gondolom SWrenderer miatt.
-
Syl
nagyúr
válasz
quailstorm #55817 üzenetére
Valamit félreértettél. Én nem állítottam semmit. Csak annyit írtam, hogy ha kodekpakkot használ valaki, az ne sírjon ha gondja lesz a hanggal, képpel.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! 01.28-án telepítettem újra. Ma, nem tudom mi után, megjelent egy ASP.NET Machine Account felhasználó:
*Mi ez?
*Mit kezdjek vele?
*Miért jelent meg?
*Kiírtható? -
quailstorm
félisten
válasz
_ ĐanieL™ #55816 üzenetére
Annyit tudok, hogy a gyári windowsos az nem mindent visz, VLC meg glitchelhet, és ezt mondjuk egy third?gen i3 gépen képzeld Win10-zel. 2 hete... (gyárilag 8.1 volt rajta)
Gyanítom MPC-HC magában is elég lenne amire használom csak a megszokás...
Viszont a beállított problémákat sose láttam, pedig 10+ gépen és 6 féle Windowson használtam eddig... -
_ ĐanieL™
tag
válasz
quailstorm #55815 üzenetére
Ugy 10 eve semmi codec-et nem hasznaltam.
Korabban amit a mp nem jatszott le azt lejatszotta a mpc hc vagy a vlc.
Mar egy eve kodit hasznalok, illetve alapertelmezett video/zene lejatszonak mpc hc van beallitva.
Soha semmi gebasz nem volt meg igy. -
quailstorm
félisten
2009 óta használok minden gépen rendszeresen frissített K-Lite-ot és nem tudom miről beszélsz.
Paraméterezhető, tartalmaz minden szart, nightly MPC-HC buildek és nightly LAV codec. VLC-vel még jó tapasztalatom nem nagyon volt viszont, az egy hulladék. HW gyorsítás nem megy rendesen, kép hibás, glitchel hullámzik, minden baja van, ezt-azt nem visz. És nem, nem az én gépemen, mások, és főként iskolai gépeken, mert oda azt a fost kell felrakni, aztán meg egy nyomorult SD videót nem lehet levetíteni. Pedig 1st gen I series és újabb van csak...
Én csak annyit akarok csinálni, hogy jobb klikk lejátszás és jobb klikk mappa lejátszása. K-Lite pont jó erre. Biztos voltak anno szar codec packok, de most 2017 van...Persze azt nem vizsgáltam meg egy natúr MPC-HC mire lenne elég, gondolom 99%-ban mindenre, de mivel nem volt gondom eddig soha, nem is merült fel a kísérletezés.
K-Lite GeForce FX-től Optiplex 3010-ig, XP-től 10-ig mindenen fasza volt. C2Q (adatlapos gépemen) még mobilos 4k-t is vitt framedrop nélkül, de az volt a határ kb. Elején droppolt nagyon.K-Lite-tal akkor ismerkedtem meg, mikor meglett a GeForce FX-em és DXVA gyorsítás kellett (fosgépen 720 menjen már). VLC akkor még ennyit se tudott mint most, sőt...
-
Popes
őstag
válasz
Joker88 #55813 üzenetére
Tedd vissza az ezelőttit, ha beleolvasol a AMD Catalyst topikba láthatod hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #55793 üzenetére
Nagyjából ennyi a képlet ahhoz, hogy miért jobb, ha a vulkanra fejlesztenek dx12 helyett:
win7+win8.+win10+linux*+ios* support > win10 support
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Tud valaki segíteni nekem net feltöltési sebességgel kapcsolatban?
50/15-ös netem van, de az asztali gépem (lsd. adatoknál) Win10 X64-el csak ~1,5 Mbps-os feltöltést produkál.
Wifi-vel, Powerline adapterrel és közvetlen Lan kapcsolattal is.
Ugyanezek az eszközök egy laptopban tökéletesen mennek 15 Mb-el.Mi lehet az oka?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Köszönöm!
-
SirRasor
addikt
Helló!
Windows 10 pro legújabb buildnél hogy lehet letiltani a lockscreent? Tehát bejelentkezéskor ne kelljen entert nyomni ahhoz, hogy bejöjjön a jelszókérő lap, hanem azonnal látszódjon.
-ctrl+alt+del kérését letiltottam már. Volt valami registrys trükk, de az se jó már, illetve a windows\systemapps-ból kigyomláltam a lockscreen-eset. Régebbi buildeknél tuti elég volt ennyi, de ez az új kifog rajtam
-
Syl
nagyúr
válasz
newmoonlight #55801 üzenetére
Kodek-pack. Aztaa.
Utána meg majd jön a sírás, hogy így akadnak a videók, meg úgy megy el a hang stb. -
TRob1
veterán
válasz
newmoonlight #55801 üzenetére
Kb. csak arra célzott hogy a kodekpakk full felesleges úgy 10-15 éve ha vki normális lejátszót használ (sőt, sokszor több gondot okoz mint amit megold).
ui: Amúgy én is beleborzongok, de én mindig is beleborzongtam, sosem használtam, mégis mindig mindent le tudtam játszani, még 20 évvel ezelőtt is - ha vmi codec hiányzott netán, akkor azt tettem fel, nem "pakkot".
A frász tört ki - manapság meg főleg -, ha vki ilyen (vagy bármi egyéb) pakkokkal cseszi szét a rendszert. Főleg olyan lejátszó mellett, ami mindent tartalmaz amire szükség van... (De vonatkozik ez a mindenféle programokkal telebaxott egyéb dolgokra - pl. Total Commander Ultima Prime vagy miafax néven futó szétcseszett verzióira, vagy vérpistikeféle win rendszerekre is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest