Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• updog

őstag

válasz Csorbi #3419 üzenetére

Igen, ez volt, itt mondtam N-et.

"akkor már a korábbi CPU-nál is be volt kapcsolva a fTPM"
    - Valószínűleg bios default mert én nem nyúltam hozzá :) Bitlocker nem aktív amúgy semelyik meghajtón.

Őszintén, azért van IT-s beütésem de ez full újdonság volt nekem, ráadásul most gyors google után az első találati oldalon minden találat mindent IS leír, hogy mit csináljak cpu cserekor (nem mintha előtte ilyeneket olvasgattam volna :D ), de egy szó sincs sehol tpm-el való szórakozásról.

A teljes aktuális windows ssd-t formázom és üresen akarom telepíteni a win11-et nyilván, de a többi diszket (mivel nincs bitlocker) remélem azért még látom majd utána valaha :F

Viszont, reset tpm-nél UEFI-ben két opció van nekem:

Erase fTPM NV for factory reset

[Enabled] When new CPU is installed, select this option to reset fTPM. If you areusing BitLocker or encryption-enabled system, your system cannot boot upwithout a recovery key.

[Disabled] Select this option to keep previous fTPM record and continue systemboot. fTPM will NOT be enabled with new CPU unless fTPM is reset(reinitialized). You can swap back to the old CPU to recover TPM relatedkeys and data

Mindkettő beállítással próbáltam már bootolni a telepítő pendriveot és mindkét esetben csúfos telepítésre való alkalmatlanság-üzenet lett az eredménye, ami után ki is lépett a win11 telepítő.

Új hozzászólás Aktív témák