- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Mr.Johnny
csendes tag
válasz
Racecam #3254 üzenetére
Akkor ha jól sejtem a panel ami benne lehet azonos a két monitornak? Mert akkor valószínüleg megrendelem, a Pivot állásra úgyis vágytam és hát a AL2216Wsd típus egy új talppal többe lenne, ha a jövőben lecserélném.
Iiyama-ról azért tettem le, mert állítólag jelenleg nincs beszállítás a termékből. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Racecam #3244 üzenetére
Nem értelek. Nem írtam mást, minthogy én szeretnék szép feketét látni avagy engem érdekel, hogy lássak sötét feketét. Ennyi. Miért akadsz is ki ezen?
A tft-re én nem mondtam soha, h szar, én is szeretnék egyet venni, mert szép, mert nagy, mert ''egészséges'', blablabla... Nekem egyedül csak a sötét-kép hiányával van bajom, de nagyon, főleg azok után, hogy nem olyan rég hazavihettem egy 1500-ös kontrasztarányú 770p-t, nagynagy bizadalommal, és ott láttam azt, amivel nem igazán vagyok elégedett..
Akkor milyenek a TN-esek?....
Na szóval, T.Moderátor és Szakzsargon úr, én nem szeretnék negatív hangvétellel jelen lenni egy TFT-s topicban, csak várok, várok a megváltóra..
epilogus. Tegnap volt szerencsém egy almacorner-ben megpillantani az aduászt, EIZO őfelsége egy nagy-modelljét, egy CG210-K -t. Nem is tudok mit hozzáfűzni, gyűlölöm az árát.... -
Lala77
tag
válasz
Racecam #3233 üzenetére
Köszi a választ..
Akkor minden értelmes felbontást tudnak dvi-n is ami kell nekik?
melyikkel járok jobban, avagy, megéri-e a 2623 a plusz húszezret?
Sajna csak látatlanban tudom rendelni, így kéne eldöntenem.
A nagy felület, meg hogy nem TN-es (azaz megvan mind a 16 millió szín natívba) azt gondolom hogy jobb lehet mint a tn-es ''kis'' 22-es tesó. -
Kalwa
tag
válasz
Racecam #3231 üzenetére
Elismerem, hogy a múltbéli rossz tapasztalatok beszéltek belőlem... kicsit utánna olvasgattam és tényleg eléggé meggyőzően beszélnek az Acer AL2216Wsd színhűségéről, ellenben az ASUS-éval
Viszont az érdekelne, hogy az Acer AL2216Wsd -on - mivel 5ms válaszidejű -, mennyire tapasztalható utánhúzás játék közben?
A ViewSonic VX2235wm -ről mit tudtok?[link]
-
momba1
csendes tag
válasz
Racecam #2877 üzenetére
A szakdolgozatot nem kapja az ember, hanem választja, legfeljebb jóvá kell hagyatni a konzulenssel. Szvsz, mivel ez egy informatikai főiskola, ezért a diplomamunkának mindenképpen tartalmaznia kell valamilyen programot amit Te írsz a választott témával kapcsolatban.
[Szerkesztve] -
LGLuke
őstag
válasz
Racecam #2640 üzenetére
Az egyik srác megkérdezte, hogy milyen monitort vegyen.
Én írtam neki 3 tipust.
Te ebbe belekötöttél, de közben nem írtad le, hogy mi a probléma vele, ráadásul nem is írtál másikat.
Tehát kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy TE milyen monitort ajánlasz.
Nem kötözködöm, tényleg kíváncsi vagyok, hogy melyek az általad preferált termékek.
Sőt az is érdekelne, hogy wide, vagy normál monitort ajánlanál, és mikor melyiket, és azt miért.
Várom a válaszod!
Előre is köszi.
Üdv -
LGLuke
őstag
válasz
Racecam #2636 üzenetére
''Nem sorolom fel az összes TN+Film paneles cuccukat, amik semmivel sem jobbak, mint az azonos kategóriájú társaik.''
Ugye csak viccelsz???
Persze a régebbi termékeik TN-es panelek, de sokkal jobb minőségűek, mint a többi gyártó ehhez a kategóriához tartozó termékeinek 95%-a! Ezt garantálom.
Nézz meg 1-2 tesztet, mert csak dícsérik ezeket a monitorokat.
Mint írtam az egyetlen probléma, hogy Magyarországon nehéz beszerezni, mert kevés nagyker foglakozik velük, így a kiskerekben sincs... -
LGLuke
őstag
válasz
Racecam #2631 üzenetére
Akkor úgy fogalmazok: nem elterjedt márka Magyarországon.
''nem csak professzionális termékei vannak'' ????????????????
Mutass már nekem 60 ezer körüli terméküket!!!!!!!!
Neharagudja, de minden monitoruk a drágább termékek közé sorolható minőségi termék!
Maradjunk a professzionálisnál... -
Digitaldoll_
csendes tag
válasz
Racecam #2606 üzenetére
Oszinten szolva en eletemben jatszottam, en ezzel csak neteznek meg filmet neznek. Tobbet meg nem szanok ra, nekem egyszeruen nem olyan fontos, h a szamtech cuccaim olyan nagyon jok legyenek, hangcuccokra meg fulem sincs stb.
Sajnalnek 100K-nal tobbet kiadni monitorra.. Szoval ez egy jo info, hogy MM-ben van, megfogom nezni, elfogadhato e. Nekem az a kategoria eleg.
Gondolom azert irta mert megy rajta vmi sorozat ahogy ki van allitva.
-
h_143570
addikt
válasz
Racecam #2210 üzenetére
Pixel es alpixel hibat nem talaltam meg rajta, remelem nem is a fogok.
Utanhuzashoz meg nem volt szerencsem, igaz a jelenlegi lassan 4 eves TN+ al megaldott LG1710B monitoromon sem tapasztaltam ilyet jatekok alatt, tehat valoszinuleg en vagyok a vak, a regi marad masodlagos monitornak azert. Jo pixperan alatt sikerult talakoznom ghostingal.
Eddig HL2 es CS:S eresztettem ra mindent maxra 1680*1050-ben is boven 60 feletti fps produkaltak, itt utanhuzas nem volt. Mivel ez a panel a sotet arnyalatokat nem szereti igy megkinalom majd doom3-al es quake4-el azok eleg sotetek lesznek, hogy megizaszak egy kicsiket remel nem fog sikerulni nekik.
A szineket es a fenyerot meg szoknom kell, megmarad azert masodlagos monitornak. A szinek homogennek tunnek, a gradienes tesztek kepek amik par oldalal ezelott voltak belinkelve ott lattom a gradiens hatarokat nemelyi csiknal, bar lehet, hogy azoknal latni is kellene. De hogy ne keljen keresni itt vannak: [link] Valaki elmondhatna, hogy mit kell nezni rajtuk
A fekete erdekes kerdes, ha a wmp-ben a film helyen levo fekete teglalapot tekintve /ez ugyebar meg a film elinditasa elott van/ majdnem tokeltes, viszont a divxes filmecskeimnek vannak felul es alul fekete csikjai ne ezek viszont mar szurkek mintsem feketek egyenlore a codecra fogom illetve a kodolas minosegere, meg arra a marhara aki ugy kodolta be hogy nem vagta le oket. Mivel jelenleg nincsen keznel normalis minosegu kepanyagom igy nem taglalom tovabb.
Bevilagitas elofordul nagyon sotet szurek teljes kepernyos kepek eseten foleg a jobb felso es a bal also sarokban, tisza fekete eseten a szemem mar nem veszi eszre illetve vilagosabb kepek eseten sem.
Jatekoknal nagyon szep a kis nyavajas, foleg hogy lejebb vehettem a gammat es meg mindig lattok rendesen, filmek eseten zavar a filmbe kodolt also es felso ''fekete'' csik szine foleg hogy lehet latni a monitor eredeti feketejet is egy kicsit a keparany kulonbsegek kozott.
A monitorn allithato a kep arany vagyis 16:10 illetve 4:3, illetve van rajta szin tonus allitasi lehetoseg, de a gamma korekciot kihagytak meg jo hogy a videokartyam drivere tudja, illetve a WMP9 videobeallitasok bovitmenyeben ha visszabb veszem a fenyesseget akkor vegre eltunik a csunya fekete csik a video felett es alatt igy mar elvezheto leszamitva, hogy nem huzza ki, de majd azt is megoldom. Osszesegeben nem rossz, szerencsere nem csalodtam, de sajnos nem is lepet meg semmi kulonosebbel.
Majd meg keszittek ossehasonlitast a regivel, jovo hetvege fele. Esetleg meg megvzsigaljak rajta valamit amihez nem kell muszer. -
h_143570
addikt
válasz
Racecam #2114 üzenetére
Ok most viszont mar en allom meg szo nelkul.
Csak allandoan visszater legalabb lehet linekelni. Ram meg ramfert egy frissites, azt, hogy ''szetvertem'' a topic sorry, a jovoben befogom ilyen kerdesekkel kapcsolatban. Max linkelek. Azt, hogy miert mert eleg sokan jonnek meg nalam is kevesebbel es gondoltam mig en felszivom magam a temaban addig talan nekik is hasznal valamit. Sorry meg1 szer es koszi a turelmet.
A PixPerAn is johet, de ha lehetne linkelve. -
h_143570
addikt
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Racecam #1957 üzenetére
''A másik, hogy pl. ilyen jellegű vitákba nem is szívesen folynék bele, mert szerintem ez a felhasználók túlnyomó többségét nem érdekli, ilyen hosszú ''szakmai'' hozzászólásokat senki sem fog elolvasni, különösen azért, mert ''megkerüli az alapkérdést'' , hogy: Milyen monitort vegyek?''
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Racecam #1847 üzenetére
Az én moncsimon pl lehet állítani(még mindig a 200W6cs, s az is marad, mer jó
), eleinte fill with aspectet alkalmaztam, natívban 1024-ben eléggé kicsia terület, aztán most minden simán full screnen nyomok, s játékok 1024-en, szerintem nincsen vele semmi gond. NFS-ben fest a legcsúnyábban az interpoláció, Quake3-ban nem csúnya igazából.
-
-
gege71.hu
addikt
válasz
Racecam #1841 üzenetére
100K körüli kiadás előtt inkább bevállalom, hogy vki ''felhúzza magát'' a kérdezősködéseimen egy hw-es fórumon minthogy vásárlás után bánjam meg, hogy azt választottam amit.
Az a baj ilyen moncsikat nem nagyon tudok hol megtekinteni. Nem jellemző a boltokra hogy kipakolnák ezeket a típusokat, pláne nem egymás közelébe, hogy jobban szemügyre lehessen venni a különbségket, kipróbálgatni ezt azt.
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
válasz
Racecam #1794 üzenetére
Egyébként akkor ezentúl, azaz mikor már minden TFT dinamikus kontrasztos lesz, már nem tudhatjuk majd meg a képernyők kontrasztarányát? Vagy mindegy, mert eddig is bevoltak szorozva egy kis marketinggel? Van egyébként erről vmi megbíztható cikk, ami összefoglalja hogy ezek a technológiák (értsd az egyes cégek megvalósításai, ha nem mind pont u.a.) pontosan mit csináltak? Én eddig egymásnak ellentmondó dolgokat találtam google-val (na meg persze csomó marketing rejszolást).
-
ddekany
veterán
válasz
Racecam #1733 üzenetére
''Az alapszínenként 8 bit minden xVA panel sajátja.''
Ehhez te vmiért nagyon ragaszkodsz... Nézz utána a neten, és jó néhány helyen fognak arról beszélni, hogy ez nem így van, meg aztán ott van az a bizonyos Samsung monitort is. Szóval mitől vagy te ebben olyan biztos? Az ellenkezője már inkább valószínűnek tűnik.
''u.i.: Azt a linkelt cikket [link] pedig szerintem gyorsan el kell felejteni!!''
Pedig olyan tipikus...''There is no visible gradient banding thanks to a true 8-bit panel.'' Stb. Közben végig egy 6 bites TN panelt bámulnak a majmok.
-
-szabi-
addikt
válasz
Racecam #1711 üzenetére
Hello
Tudom nem erről a monitorról szól a cikk, de a belinea 102035W monitorától nem voltam elájulva.
Ahhoz képest, hogy a prad-os fiúk meg az egyik legjobbnak hozták ki a 20-as wide monitorok között.
A nec LCD20WGX2 viszont elég jónak tünt.
Javítsatok ha félreértettem.
Üdv
szabi -
lkadar
tag
válasz
Racecam #1702 üzenetére
Sajnos
.
Amugy szivesen megneznem egyszer egy ilyen monitornak a bemenetvalaszto menujet. Vajon ott van a DVI, es csak fekete lesz a kepernyo, vagy egyaltalan nem lesz kivalaszthato (ertsd ezalatt, hogy a monitor OSD-Firmware-je mire van felkeszitve). Lehet, hogy csak fizikailag a csatlakozo hianyzik, de lehet, hogy a feldolgozo FW-je nincs felkeszitve ra (bar koltseghatekonysagi szempontbol (fokent az eloallitasi koltsegre gondolok itt, nem az anyagarra, hiszen nagy valoszinuseggel egy es ugyanazon IC latja el a DSUB (analog jelek) es a DVI dekodolasat)) az lenne jobb, hogy csak egyszeruen nincs bent a csatlakozo.
Nincs valakinek mar ilyenje, lefenykepezhetne a menut.
Udv.
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Racecam #1373 üzenetére
Racecam.
Néztem a vga-m (x850xt) kompatibilis felbontásait,és hirtelen nem láttam köztük a 1440*900-as és az 1680*1050-es felbontást.
Most akkor hogy is lenne,ha vennék egy ilyet? Megtalálnám az xp-n belül a megfelelő felbontási értéket a csatlakoztatás után vagy nem?..kicsit belekavarodtam.Tudod,az a rossz,h nincs gyakorlati tapasztaltom benne,nem volt még ilyen a kezem alatt soha.Zsákbamacsekot meg nem akarok,nincs kidobandó pénzem...Várom segítségedet,hogyan is működne ez?
T.: Tibiajax
ui.milyen érzés mod-nak lenni? -
Akheron
senior tag
Nekem munkára is tökéletesnek tűnik a wide
Korábban számos alkalmazásban folyton vízszintesen kellett görgetnem a sok oszlop miatt - a mostani szélesvásznú monitort használva viszont jelentősen enyhül ez a probléma. Másrészt szélesvásznú monitoron a tálcát is nyugodtan valamelyik oldalra lehet csapni, míg hagyományos képarány esetén jelentős képterület-veszteség árán valósítható csak meg. Több olyan speciális programmal is dolgozom, ami két különböző modulból áll - ezeket a modulokat eddig egymás felett voltam kénytelen elhelyezni, míg ezentúl egymás mellé is tehetem őket, utóbbi pedig sokkal praktikusabb. Tehát összességében én ilyen szempontból is nagyon jól jártam vele - az egyetlen probléma az, hogy jelenleg az irodai 17-es CRT-n vagyok kénytelen dolgozni
(Netezésre meg nekem már a 17-es TFT is megfelelt - annál ez sem nyújt kevesebbet.) -
dinfo
csendes tag
válasz
Racecam #1385 üzenetére
Igen, en is ettol feltem.
A felsorolt modelleket meg mar megneztem, teszteket olvasgattam, stb, mert mint mondtam, alapbol ilyenekben gondolkodtam.
Ezekbol 90%-ra gyozott bennem a VX2025wm, csak aztan atalltam koltseghatekonysagra.
Nade ''ha már lud'' alapon lehet erre az idore bevallalom a TN-t a 19'' melle(kenytelen leszek...)
Egyebkent szerinted varhato az elkovetkezo 1 evben olyan szintu arcsokkenes mint pl az elmult 1 evben? -
Rick2
senior tag
válasz
Racecam #1374 üzenetére
érdekes, ennek a beállítandó felbontása 1440x900, sajnos ezt nem támogatja az asrock és más gyártók szerint az x300as, 6200as, stbstb. gondolkodtam, hogy jó lenne e a dolog, de rájöttem, itt is van elég üres rész oldalt, máshol is rendszerint 1024re optimalizálják az oldalakat. úgyhogy mivel az infó lényegében is lefelé bővül ( görgetés) ezért inkább egyLG 1919S mellett döntöttem, 53K volt a mistralban...méretileg ugye eleve nagyobb a kép, dvdzni meg a 92 centis tv-n szoktam. köszi mindenkinek...
-
Akheron
senior tag
válasz
Racecam #1351 üzenetére
ATI-nál mintha a Center Timing beállítás szolgálna erre, de úgy rémlik, hogy korábban nekem nem működött.
No meg a BIOS-képernyőn és DOS-ban azzal sem ér sokat az ember – és még ha gyakorlati jelentősége nincs is az utóbbiaknak igazán, nem szeretek új, drága eszközöknél ilyen ocsmány jelenségbe botlani
-
orbano
félisten
válasz
Racecam #1231 üzenetére
persze, nem ugyanaz, a különbséget érzékeli a szem, de ha nincs viszonyítási alap... a 20% az már kicsit szélsőséges példa, de szín szempontjából 20 és a 75%os között nem veszel észre különbséget használatkor. Ha pl. nagyon sok szünet után, amikor már nincs mihez viszonyítanod, leültetnek egy gép elé, nem tudod milyen fényerővel, nem fogod tudni megmondani, hogy mennyit kéne növelni/csökkenteni a jobb színvilághoz.
A színhővel is így van többé-kevésbbé a szem (leszámítva a pszychológia és ergonómiai hatásokat). A szemed ki fogja szűrni az eltéréseket, és beállít egy normál színegyensúlyt. Ez kb olyan, mint amikor kimész egy erdőbe. A szemed nem látja, hogy minden árad a zöld fénytől, mert hozzászokik másodpercek alatt, de a fénykép,amit készítesz teljesen zöld tónust kap. Ugyanígy adaptálódik a monitor megjelenített színeinek a módolsulásakor. Mondjuk ha színhőfokot váltasz egy melegebbre, akkor rózsaszínesebbnek fogod látni a monitort, előtte meg ugye fehérnek láttad. Egy óra múlva visszaváltasz, és azt fogod kékesebbnek látni, amit 1 órával előtte még normálisnak, fehérnek tartottál : )
A legjobban a jelenséget még a hőérzethez lehet hasonlítani, azt meg mondolom ismered -
törölt tag
válasz
Racecam #1112 üzenetére
igen, marketingből én sem tartottam túl rossznak magam az előző szakmámban, a mostaniban meg nincs rá szükség - szerencsére- így engem nagyon nem tudnak befolyásolni, főleg, hogy fogalmam se nincs arról, hogy a havi 250edb monitor, az hová tehető gyártáskapacitás terén.
-
-
-
bullseye
addikt
válasz
Racecam #1040 üzenetére
pontosan így van, mi egyszer lemértük... full fényerő fehér Vs. minimum fekete (jóhogy nem mindjárt kikapcsolt állapotban...) és nagyjából kijön a gyári adat
legutóbbi tesztünkben 600, 700, 800:1 arányok voltak, valamint egy 2000:1. utóbbi ment a legtöbbet normál fényerővel, 159:1 lett az eredmény. a többieknél 115-135.
ja, a látószöget meg állítólag úgy számolják, hogy 10:1 kontrasztig még jó. hát nem tündibündik?
Aktív témák
Hirdetés
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- AOC AGON PRO PD49 - 49", OLED, 5120x1440, 240Hz, 1800R, 0.03ms, HDR400 - Új - Eladó!
- Philips Ívelt (1500R) monitor eladó - 34" 180hz,VA, 3440x1440p, HDR,
- LG (35WN75C-B.AEU) 35" QHD GAMER MONIOR ! AKCIÓ
- Dell Alienware AW2724HF - IPS / 360Hz - 3 év Oazis garancia
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged