Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
Én most vettem a MM-ban egy Mirai 1400x1050-est. Ez ugyan nem widescreen, de túl régi felbontás. Ati 9600pro nem ismerte fel. Powerstrippel definiáltam, felismerte, de vacakolt (nem részletezem). Elrohantaml, és bosszúból vettem egy GeCube 1600pro-t. mielőtt kicseréltem a karit, telepítettem az új drivert, (természetesen a telepítő lemezről még a 9600-as települt), és simán ment az 1400x1050. Csak le kellett volna tölteni egy újabb drivert, és megspóroltam volna 30k-t. Na mindegy, legalább van egy új karim, a játékok is jobban futnak rajt'.
Tehát:
1. Vedd meg a monitort.
2. Maradjon egy kis pénzed valami újszerű alsó-középkategóriás karira.
3.Próbálj meg egy frissítést, lehet, hogy elég lesz! -
szab.tam
nagyúr
válasz
Akheron #1991 üzenetére
''Ha kiköltöznék az erdőbe, és elkezdenék mókusra vadászni, biztosan jobban látnék távolra kevés idő elteltével.
Szerintem kéne írni egy mókusos progit, (lázadnának is az állatvédők rendesen), és ki sem kéne menned az erdőbe, még többet ülhetnél a monitor előtt...''
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
Racecam #1957 üzenetére
''A másik, hogy pl. ilyen jellegű vitákba nem is szívesen folynék bele, mert szerintem ez a felhasználók túlnyomó többségét nem érdekli, ilyen hosszú ''szakmai'' hozzászólásokat senki sem fog elolvasni, különösen azért, mert ''megkerüli az alapkérdést'' , hogy: Milyen monitort vegyek?''
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
Volna még egy kérdésem, ha már feltettem, bocs, de még mindig nem tudom a választ. VGA-s topicokban sem mondták meg még. Ez főként azokhoz szól, akiknek 1920x1200-as monitoruk van, és DVI-on hajtják.
Az, hogy az 1920x1200@60hz az még a single link tartományba esik, az világos, a linkelt oldal közepén olvasható:
[link]
Azt nem tudom, hogy a single linkes videokártyák között van-e különbség? Mondjuk a 9600-as még csak 1600x1200-t tud dvi-on, és pl a 9800 már többet. Vagy ami dvi, az single linket biztos tudja, és a single linkek egyformák, nincs köztük különbség. Vagy van???
Amire megy a kérdés az az, hogy ha veszek egy 1920x1200-as moncsit, meg tudom-e hajtani DVI-on az 9600pro karimon, vagy kell új kártya is. -
szab.tam
nagyúr
válasz
h_143570 #1927 üzenetére
Bocs, de ma már ez a harmadik topic, ahol nem pontosan arra válaszolnak... Nahát még egyszer:
''Az 1440*900as monitor 1280*1024 at nem tudna megjeleniteni vagy maximum bemeretezne, az elobbi a valoszinubb.
''
Nem ezt kérdeztem!
Az alapeset, hogy 1920x1200 a monitor!!!
És ebben mit csinál: 1440x900-es és 1280x1024-as játék beállításnál? És ugyan ezeknél van-e különbség d-sub és dvi között (nem minőségi, hanem a megjelenésben gyakorlati kül.)
Így már világos a kérdés?
Másik:
''akkor kapsz ingyen anti aliasingot''
Bocs, de én azt sem tudom, mi az: -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #1914 üzenetére
Ja és még egy: mit csinál abban az esetben, ha a játék régi, és csak az 5:4-et 4:3-at támogatja. Tudom, van egy oldal, ami felsorolja a játékokat, melyek nyújthatók, melyek támogatják a többképernyős módot, stb. de igazából nem értettem belőlük semmit.
Konkrétan: Colin McRae 2005, beállítom 1280x1024, rákötöm egy 1920x1200-as monitorra. Mit csinál dvi-on, és mit csinál analógon? Szétnyúlik teljes képernyőre, vagy 5:4 + oldalt csík, vagy középen kis téglalap???
Vagy én állítom be, hogy mit csináljon?
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
ddekany #1905 üzenetére
Nohát! Látom szép hosszú értekezéseiteket! Több-kevesebb sikerrel próbáltam követni...
Egy majdnem konkrét, számomra még csak elvi kérdés.
Adott pl. egy 1920x1200-as monitor. Tételezzük fel, hogy van rajta d-sub és dvi is.
Van ugye játék, ami támogatja a 16:10-es módot is.
A 16:10- játékokban általában milyen felbontások vannak? Csak 1440x900, vagy a többit is be lehet állítani? (1680x1050, 1920x1200)?
Hogyan viselkednek a widescreen-ek a nem natív felbontásoknál? Mert, ha a játék még támogatná is az 1920x1200-at, kártya is kéne már hozzá, amin élvezhető lenne.
Mit csinál: 1440x900-, 1280x1024-nél? És ugyan ezeknél van-e különbség d-sub és dvi között (nem minőségi, hanem a megjelenésben gyakorlati kül.)
Az eszmecserétekben ugyan írtatok mindenféle fekete keretekről, de egy kukkot sem értettem belőlük.
Tehát nem elvi okfejtést várok, hanem mi fog történni?
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
gege71.hu #1842 üzenetére
Azért még egy 22''-os, a Yakumo 22'' WJT Xfast, én is ezt néztem ki, csak jól jönne egy Kisérleti Nyúl, akitől a vásárlás előtt kérdezhetnék a tapasztalatokról:
[link]
[link]
És marhára érdekelne, hogy valóban van-e rajta DVI, vagy mire ideér Európába, addigra erről is eltűnik? A Te általad kinézett Acer 22''osnál ugyez volt a helyzet, sőt a Pixmania oldalán is rajta volt egy hónapig a leírásban a DVI, valszeg sokan verték a virtuális asztalt, úgyhogy már kijavították.
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
Igen én is nagyon kacsinntgatok e megoldás felé, de akinek nem csak filmre, játékra kell, hanem főként munkára, annak sokat jelenthet az 1920x1080-as felbontás. Ez utóbbin ki lehet tenni akár 4 Word doc-ot, az 1360x768-an pedig csak egyet, és oldalt marad még egy kis hely. Hát dilemma.
-
szab.tam
nagyúr
Van itt egy másik topic:
[link]
Ha ezt türelmesen végigolvasod, sok hasznos infót találsz benne. Ne foglalkozz a pc lcdtv-re dvi-on való rákötésével, a Samsungoknak gyönyörű képük van analógon is. Az LG-knél találkoztam olyanokkal, amik dvi-on is meghajthatók: pl az LZ sorozat, de az már lejárt lemez. Olvasd el a fenti topicot, és vegyél Samut! Mindenki dícséri. -
szab.tam
nagyúr
Majdnem leesett a napokban az állam, nem tudom, nem elírás-e, de a Pcland-ben az Acer AL2416w br. 206.280,- ! Ennyiért új 24-es monitort még nem láttam. Nagyon tetszi, ahogy zuhannak az árak!
[link]
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
ddekany #1680 üzenetére
''Egyébként nem is kell, mert csúnya néni néz ki belőle.''
A milliárd színekkel nem igazán foglalkozom, sem a parasztvakító dinamikus kontraszttal. A leírásból (legalábbis az amerikai piacra készült LN-S4096D-nél) egyértelműen az derül ki, hogy a digit bemenet nem támogatja a pc-t. Ez a régebbi, kisebb felbontásúaknál azt jelentette, hogy: a panel 1366x768, de a dvi (hdmi), csak 720p jelet fogad (mármint, amit a videokarin ésszerű kiküldeni), és azt szétrántja a 768 sorra. Filmnézésre jó, de szöveges karakterek elmosódnak. Elvileg az 1080p-s tv-nek digit bemeneten is fogadnia kéne a 1080 pc-s sort, és ez 1:1 arány, tehát nincs mit, és hova átszámolni, így torzulás sem kéne, hogy legyen. Hát passz. A leírás szó szerint ezt írja: ''You cannot connect this TV to a PC via HDMI/DVI.''
De igazság szerint ez már enyhén off-os, és egy másik topic témája:
[link] -
szab.tam
nagyúr
Sajnos gőzöm sincs. Igazából már csak látni szeretném élőben, és ha lehet, otthon az asztalomon!!! Habár tegnap megremegett kicsit a lábam: már itt van az országban a Samsung le-40f71b 1920x1080-as lcd tv-je. És támogatja 60 Hz-en natívban analógon a pc-t. Csak hát 720 az ára... Meg a nagy képátló miatt nagyon nehéz belőni a távolságot, ahol már nem törik ki az ember nyaka, és nem túl pixeles. De garantálom, hogy nem kell nagyító a betűkhöz, van egy bazi nagy asztal, (mondjuk nem 1200, csak 1080 sor), a játékélmény meg kicsit brutális lehet! Ja és pc-t használva pipen tudsz tv-zni. Valszeg egy év múlva 450-ért el lehet vinni, veszek kettőt kiterjesztett asztallal...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
ddekany #1676 üzenetére
Natívban volt mindkettő, igazából megmagyarázni nem tudom, egy benyomás volt az egész. Arra akartam kilyukadni, hogy rossz a látásom, így én is betegesen utálom a kis karaktereket, de mégis tökéletesen láttam azon a 17-esen mindent és kevésbé zavart, mint a 19''-osomon otthon, amit agyon állítgattam már, és ráadásul nagyobb a pixelmérete.
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
ddekany #1660 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Sokan csak vásárlás után jönnek rá a kis pixelméretre. Ezért kerülgatem én is már vagy fél éve a monitor vásárlást. Viszont megfigyeltem egy dolgot, ami teljesen relatívvá teszi az egészet. Ha nagyon szép képe van a monitornak, kis pixelméretnél is kiválóan olvasható az apró betűs szöveg is. Múltkor láttam egy 17''-os Xerox-ot 1280x1024-ben, ráadásul csak analóg volt összekötve, és kellemesebb volt a szememnek, mint a 19''os Fujitsu Siemensem. De azonos képminőségi jellemzőknél meglepően sokat számítanak a tizedek. Az sem szabad elfelejteni ugye, hogy a terület négyzetesen növekszik...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
MegalodonS #1628 üzenetére
még egy 24''os:
[link] -
szab.tam
nagyúr
Ha már utána néztél, oszd meg légyszi velem, hogy lehet USA-ból behozatni. Kinéztem egy 37''-os Sceptre és egy 42''-os Westinghause fullHD-s lcd tv-t. Eu-ban nem forgalmazzák őket. Nekik csak balkán vagyunk:
Elképesztően olcsó, kb.1500 usd az áruk. (Előre szólok, hogy a Benq-et ne ajánlja nekem senki, mert igaz, hogy olcsó, de pc-t nem támogatja nativ felbontásban).
Tehát, hogy lehet behozatni? Ha jól tudom a kinti cuccok 110 voltosak. Ezt hogyan lehet a legegyszerűbben áthidalni?
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
ddekany #1578 üzenetére
Nahát: vannak okosok, vannak gazdagok, és vannak okos-gazdagok. A legutóbbi vesz egy bazi nagy Samsung lcd tv-t (nem plazmát). Vagy zoommolgat, le-föl tologat, amíg eltűnik a fekete csík és a tojásfej, vagy berakja 4:3-ba, és nézi a fekete csíkot, és sz@rik bele, mert sosem fog beégni. De ez a kérdés egy másik topic témája.
[link]
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
Itt a ph-n már volt róla hír. A Samsung hónapokkal ezelőtt bemutatott egy 27''-os, 1920x1200-as spva panelt - LTM270M1:
[link]
Ami izgalmas, hogy a pixelmérete 0.303, ami már majdnem akkora, mint egy 17''-os crt-n (ugye látható 16''), 1024x768-nál. Akik szeretik a nagyobb karakter méreteket, azoknak ez jó hír!
A múltkor kérdeztem is, ki tud róla valami újat. Úgy néz ki, októberben a Dell kiad belőle egy monitort, Dell 2707WFP néven:
[link]
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
bullseye #1510 üzenetére
Még nem vettem meg én sem. Csak olvasgatok, osztok szorzok, számolok. (mármint pixelméretet, meg azt, hogy egy 22''-os + egy 19''os, vagy két 22''-os.) Csak az utóbb verzióval az a bajom, ha jön a 26''-os, és lemegy egy kicsit az ára, egy 19''-ostól könnyebb szívvel megszabadulok, mint egy jó 22-estől.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
gege71.hu #1507 üzenetére
Hát ennyire új!
Úgy látszik helyreállt a világ rendje: először nálunk, majd a japcsiknál!
Itt a ph-n már olvastam róluk hírben is. Nemsokára kell jönnie a 26''-os 1920x1200-nak. Ez elég egyedülálló lesz a piacon.
De vigyázat: állítólag az európai piacra DVI nélkül jönnek! Vásárlás előtt kibontani! Nem a leírás alapján vásárolni!
A második szériában pedig már hdcp-nek is lennie kéne. Ez karácsony felé várható. -
szab.tam
nagyúr
Ha még nem volt róla szó, végre megjött:
ACER TFT 22'' AL2216W
5ms, 22'', 1680x1050, akkora képpontméret, mint a 19''-os 1440x900-nál (tehát nem csökken, mint a 20''-os 1680x1050-nél!)
[link]
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
macikos #1418 üzenetére
Filmet 32''-os tv-n nézek, (majd ha lesz full hd-s olcsón, 40-46''-os lcd-t veszek).
Játszani természetesen 1 monitoron fogok. Főként munkára kell, az össz. pixel terület nem hat meg, inkább a szélesség érdekel, magasság nem. És fontos még a 0.29 körüli pixelméret, kisebb nem lehet. Úgyhogy a 2X1440x900 eldöntött tény.
''bármelyik modern videokártya jó lesz neked, kimenetenként ennél többet bírnak...''
A ''modern'' elég relatív dolog. Pl. a 6600 gt még nem dual linkes, így dvi-on 1600x1200-nál megáll a tudománya, csak analogban tud nagyobbat.
Az egyik fő kérdés még mindig az, hogy, ha meghagyom a 9600pro-t, két kimeneten: analog + dvi-analog átalakítva, két analog 1440x900-as monitort (powerstrip-pel definiálva a felbontást), meg tudok-e nativban hajtani. Most néztem a tesco-ban ilyen video7 19-es 50-ért. Így kb. 2 évre 100-ból megúsznám a mutatványt, és lenne egy hőn áhított bazi széles asztalom. -
szab.tam
nagyúr
Sziasztok!
Két órája olvasom a topicot, de belefáradtam, így hát inkább megkérdezem.
Valószínű 2 db. 19''-os 1440x900-as moncsit szeretnék venni, egymás mellé, kiterjesztett asztallal. Jó lenne, ha dvi-os lenne. Ekkor viszont milyen videokari kell hozzá? Elég, ha 2 dvi kimenet van rajta, vagy dual-linkes is kell, hogy legyen. Mert ugyi: sima dvi-nál a max. felb. 1600x1200. Ezt ugyan nem haladja meg monitoronként, de a kettő együtt már 2880x900. Ráadásul agp-s dual-linkes elég kevés van.
Jelenleg csak egy ati 9600 pro kártyám van, ezen pedig 1440x900 nincs is. PowerStrip-pel meg tudom-e oldani, ha megelégszem két analog monitorral? Mert dinfo 1411-es hozzászólásának a végén erre utaló problémával találkozott.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2720D - 27" 2K -több db- 2560x1440 IPS monitor - van hibátlan és apró hibás is olcsóbban!
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- 22"-os Lenovo ThinkVision T2254pc, 1680x1050, HDMI-s monitor, garancia!
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged