- Milyen videókártyát?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz sfknasty #80148 üzenetére
Az semmi.
Nekem egy 420-as és egy 280-as radi elvitte a 13900k-t és 6950XT-t, harmincpár fokon megállt a víz. Most a 1260-as radival is harmincpár fokon áll meg, csak most a proci bekap 380-at is, a VGA 420 körül van korlátozva, de nemsokára berakom a 4090-et.
Azt viszont nem tervezem húzni, WQHD-ra felesleges.utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz sfknasty #80141 üzenetére
Játék alatt akkor sem jár a kettő csúcson, ott is max 400-450W.
Nekem is a 400W-ot bekapó 13900 KS játék alatt nem nagyon szalad 200W fölé.De már egy TS kör után is felmegy Neked a HS, nem?
Dugd rá az Apex-re és akkor EC-ből tudod olvasni az adatokat. Igor's lab kimérte, ugyanolyan pontos, mint a HF Next. Ami azért nem rossz ennyiért. Nekem van egy a rendszerben, teljesen jól működik.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz sfknasty #80144 üzenetére
Elegge suru a hpe, ill mashonnan nem megy be levego azert lett pushpull hatul kozel a fal, lehet keves lenne de gondoltam erre is.
ill lehet attol meg alulra betennem a 280-at, talan befer csak ha alulra menne akkor ott hogy erdemes ventizni? Push vagy pull? Ill ki, vagy be
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
fudi2002
veterán
válasz sfknasty #77977 üzenetére
De, nekem is gyanús a blokk felfogatás, ugyanakkor a pumpára írtátok hogy nem mocorog eléggé a víz, szóval sztem ki fogom szedni az egészet és asztalon teszt-hibakeresés lesz.
Nem a lap és vga fölött akarok játszadozni rutintalanul, sorsomat kísértve.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
tomcat78
őstag
válasz sfknasty #77650 üzenetére
Plusz a venti elosztó kábel is csak egy a 6 ventihez, ami 3-as lévén kevés lehet. Bár ugye attól függ mire és hogyan köti a kolléga. Illetve szerintem az atx bridge tök fölösleges pénzkidobás....
Azt mondjuk nem tudom, hogy érnek e ennyit ezek az EK ventik...."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
KaYaK
tag
-
aktív tag
válasz sfknasty #77535 üzenetére
Most egy ek block van rajta, elképzelhető ha azt leveszem hagyom a thermalpadokat a kártyán és rárakom a byski block-ot nem nyulhatok nagyon mellé? mert elvileg nem nagyon kéne variáli a dolgokat seszerintem
[ Szerkesztve ]
Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz sfknasty #77380 üzenetére
Ez azért is vicces, mert az EK-nak volt már piacon terméke QuantumX néven.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
aktív tag
-
senior tag
válasz sfknasty #77219 üzenetére
Nagyon szép lett, grat!
Hellboy2387 #77216
A 140- és 120-as radiátorokat nehéz összevetni, de ha csak a felületet nézzük:
2x 140mm x 140mm = 39200mm²
3x 120mm x 120mm = 43200mm²Szóval elméletben a 3x120mm jobb, viszont a 140mm ventilátoroknak jelentősen jobb a légszállítása, és kisebb zajt is csapnak.
-
aktív tag
-
aktív tag
válasz sfknasty #77217 üzenetére
Ma megpróbálom a kábeldolgot megoldani. Ennyi radival nem lesz gondod. A haveromnak is a od11 xl rog akváriuma van. Raktam neki alulra 360x60 oldalt 360x45 push-pull, felül 360x30 (ezek voltak akkor eladok ) 12900k meg ideiglenesen 1080 ti aorus van benne d5 alphacool pumpa-tartály kombó. Neki szépek a hőfokok és a pumpa ha jól emlékszem 3ason megy aminek még semmi hangja. Ekkora küzdelmem még nem volt h 3 radi bekötést szépen megoldani.
Vissza térve az enyémre nekem jó lesz ha 40fok alatt lesz a víz. Csak szépen elférjek ha felül van a 45mm es radi.Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
nagyúr
-
gery14
senior tag
válasz sfknasty #76604 üzenetére
Én fúrtam egy lukat a ház aljára radiba bele amini csap+ dugó és kész Nemsokára építés [kép]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
tibcsi0407
félisten
válasz sfknasty #76585 üzenetére
Gondoltam rá én is, de a D5 félek útban lenne a csőnek.
Egy kisebb tartály egyébként sok problémámat megoldaná. Következő projekt az lesz, hogy a tartályt kicserélem kisebbre.
Igazából ez a Fractal ház jól néz ki, de nagyon szarul szerelhető. Most a radiátor megfordításhoz a nagy radit is ki kellene vennem. Bár lehet alulról valahogy hozzáférnék a csavarhoz, ha a porszűrőt kiveszem.
A RAM blokknál mi lenne a megoldás? 45 fokos fitting?[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
gery14
senior tag
válasz sfknasty #76538 üzenetére
Ehezz sem kell oszedugdosom a csatikat azért pwm pst és 1/1 kimenetem van argb-pwm es kész octora meg megy rá imádom ezt a részét.. a ventiknek. Csak undorito amikor fele más ventik vannak egy gépben .. es nem is 1 hanem 3 szart be. 2 alul 1.fent..
András12345
Akartam is írni hogy látom pár hónapig nekemsem volt :D pedig nagyon max 60%on mentek ami inkább 50 de ez van...Ja és az EK kedd óta baszta feladni a csomagom.. bekaphatják ők is..
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
senior tag
válasz sfknasty #76518 üzenetére
Az ízlés egy dolog, nekem is tetszik a ház, de aztán néztem teszteket is mielőtt váltottam P600S-re.
Az viszont csak szomorú, ha 3 radiátor és 10 venti (950rpm-en) kell egy jó hűtéshez. Nem tudom mit rontottak ennyire el a tervezésnél, de a hatékonyság a béka feneke alatt van abban a házban, levegő és víz rendszerrel is. Akinek volt, az tudja, egy részük váltott is vagy külső radiátor lett a vége.
Ezért nem szoktuk itt ajánlani. -
nagyúr
-
gery14
senior tag
válasz sfknasty #76489 üzenetére
A 4090 et nem hiszem hogy vizezem hofokok jók es felesleges oc-zni gyorsul de léggel sem fogy ell.. a procinak meg a 2 360as 45 nexxus eleg overkill. Van mar bent egy D5 inertiam is ugy ment a ddc vel. Ha majd tudok egy gyárilag vizes 4090 et szerezni akkor lesz a vga is ujra vizezve. Félek hogy a 12 pwr kábel megolvad es ha bontom gari bukta ahozz meg tul draga...
[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
válasz sfknasty #76377 üzenetére
En is filozok h kibaszom a distrót amúgy. Nem emléxel mekkora az a 4 csavar ami a pumpát fogja oda a distrohoz?
És ami a distro 2 plexi oldalat fogja ossze// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Dreamie
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sfknasty #76128 üzenetére
a radiatormennyisegnek boven okenak kene lennie pedig.
a fel viz atepitese helyett nem opcio egy normalisabban szellozo haz? pl Meshify 2 XL / Define 7 XL?
10es belso atmeronek elegnek kene lennie. 38-39fokos viz mellett nem a CPU blokk holeadasa az elso problema.
egyebkent 40 fok az meg teljesen oke, max melegebb lesz a CPU es a GPU is. nekem egy idoben 45-50 fok korul volt az uzemi vizho a legmelegebb ponton. persze nem optimalis, de az ott meg biztonsagos.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
tibcsi0407
félisten
válasz sfknasty #75977 üzenetére
Van rajta szerencsére.
ConnectorsFan and Cooling related
1 x 4-pin CPU Fan header
1 x 4-pin CPU OPT Fan header
1 x 4-pin AIO Pump header
4 x 4-pin Chassis Fan headers
1 x W_PUMP+ header
1 x 2-pin Water In header
1 x 2-pin Water Out header
1 x 3-pin Water Flow headerVégül nem bírtam magammal, de nem az EK, hanem az Alphacool 420-as szettet berendeltem Merlintől, az EK drágább lett volna, inkább kicsit visszafogtam a költségeket. A 3 idétlen BeQuiet! ventit lecserélem rajta P14 Bionix-ra és rögtön jobban dolgozik majd.
Lehet kb ugyanazt hozza majd, mint az LF II, de később már lesz egy kiindulási alapom, valamint akár a VGA-t is rápattinthatom majd, vagy a RAM-okat.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Dreamie
őstag
válasz sfknasty #73964 üzenetére
Korrekt, tanulhatna pár cég tőlük... Lesz pár tarcsi ventid legalább. Köszi az infót. Nálam van 12 db 120-asok, eddig mind tökéletes, Kopp-kopp. Így akkor már nem is aggódok, ha probléma lesz velük.
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
mpierre
veterán
válasz sfknasty #73904 üzenetére
Ne a honi - sajnos többségében negatív - tapasztalatból indulj ki. Nekik fontos a márkahűség. Ha ezzel növelnek 5-10%-ot az esélyeiken a következő vásárlásnál, akkor már megérte. Stb.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
gery14
senior tag
válasz sfknasty #73846 üzenetére
No problem hát írok az ek nak hogy heló ez a piros loszar mi? Kiv leszek a reakciójukra.
-
-
RockHaRD
addikt
válasz sfknasty #73169 üzenetére
Ez mondjuk pont olyan probléma, ami nekem az EK Velocity kerettel történt meg Nem véletlenül nem világít a blokkom a lentebb linkelt képen sem. Simán lejött róla a kábel már az első beszerelésnél. Megvettem már hónapokkal ezelőtt a másik keretet, de azóta sem szereltem be.
-
blu79
addikt
válasz sfknasty #72998 üzenetére
Szép gép, ügyesen megoldottad , nálam 2db 360 radi , videókártyán víz meg a procin is , a ddc 3.1 2050rpmre volt állítva , ma próbaképp feljebb vettem 2400ra de lehet visszaállítom mert szinte semmi változás... nálam nem megy egész nap nem bányászok eddig meg vagyok elégedve az egesz rendszerrel, de gondolkodtam 4.2 pumpán mert hogy erősebb, de szerintem csak akkor cserélek ha tönkremegy ez... sztem nem tapasztalnék nagy változást, ha jelentősen jobbak lennének a hőfokok akkor lehet meglépném most.
Köszii a megosztott infókat¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
válasz sfknasty #72996 üzenetére
Szia, én is gondolkodtam váltasról 3.1-ről 4.2-re , distroba cserélted le ? Engem az érdekelne hőfokban hozott e valamit és ha igen mennyit ? Érdemes lecserélni a 3.1-et ? Mert a 4.2 nem annyira olcsó ....
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
senior tag
válasz sfknasty #72926 üzenetére
Nagyon szép lett!
Én írtam neked korábban hőfokokat (link a link-be rejtve), szerintem ennyi radiátorral 60°C azt kellene lennie a hőfokoknak, de legfőképp +10°C-on belül a GPU-hoz képest.
Nálam már a v2-es egybe moldolt HBM+GPU volt, de emlékeim szerint a v1-nél is inkább a HBM melegedett túl, ami azért volt gáz, mert 80°C-tól throttling-olt.
A hotspot 110°C felett fog thermal throttling-olni, a VRM 115°C-nál.Pár dolog, ami a hiba lehet:
- elégtelen csavar meghúzás a GPU körül (én a csavar feje alatti rugót laposra húztam anno)
- túlhúzott csavar a VRM részén (ettől láthatóan hajlik is a NYÁK)
- kilazult az inzert anya a blokkon, ami így eltartja a GPU-t a hűtőfelülettől
- túl sok vagy túl kevés paszta (az én ajánlásom TG Hydronaut, vékonyra elkenve a gyári fejjel)Remélem sikerül megoldanod.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sfknasty #72929 üzenetére
az lehet egyebkent, foleg igy, hogy fuggolegesen all a blokk.
topikjaban kerdezz meg ra, lehet a HBM miatt ez ebben az esetben normalis. Veganal emlekszem, hogy elegge haklis volt a hoatadasra.
btw, hova raktad a pumpat, mert azt nem talalom az uj buildben
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
echterion
nagyúr
válasz sfknasty #72926 üzenetére
Ejnye, de szép lett.
Ilyen distro-s megoldáson én is gondolkodtam, de kicsit aggódom a belső hőmérsékletek miatt.
Nálam az alaplapon mért hőfokok rendben vannak így, semmi se melegszik nagyon?Hotspot: rosszul fekszik a gpu-n a blokk, ezért meleg sajnos. Ez egy ilyen merevcsöves rendszernél gondolom dupla szívás.
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
válasz sfknasty #72794 üzenetére
Én spec. 1mm-el kisebb zsinórt használtam. Budapesten a bondex szilikon boltbam minden van, én ott vettem a zsinórt is. simán ki lehet húzni, de azért arra ügyelni kell, hogy csak egy kanyar legyen, ha lehet, egyszer hajlítottam 2 ívet is úgy, hogy benne volt az egész zsinór és egy kínszenvedés volt kihúzni, szóval kanyar, kicsit kihúz, kanyar, nekem ez bevált és a 10-es belsőhö a 9-es szilikon zsinór. (vettem először én is 10-es zsinórt és ugyanaz volt az eredmény, mint nálad)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
senior tag
válasz sfknasty #71943 üzenetére
Nekem volt Byksky blokk Vega 64-en és procin is. [link]
Mindkettővel meg voltam elégedve, ami a blokkot magát illeti. (a csavarokat szerelés előtt érdemes meghúzni, mint bármely más gyártó esetén)
A hozzá adott pasztát és a thermal pad-okat kb ki is dobhatod azonnal, és helyette Thermal Grizzly vagy egyéb jó cuccot tenni rá.
A GPU blokkra 1mm-es TG Minus pad-ot vettem anno, de a biztonság kedvéért mérd le a kapott gumidarabokat.[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
válasz sfknasty #71698 üzenetére
Na jó megjobban megjött a kedvem hozzá ! fasza
-
senior tag
válasz sfknasty #71705 üzenetére
Vega 64 és 5600X volt nálam, 900-1100 RPM körül kellett járatni a ventiket 2db 280x30-as radiátor esetén 30°C szobahő mellett (panel 9-ik), így egész pofás hőfokok jöttek ki (keress vissza a nevemre, írtam valamikor), szóval az általad írt mennyiség elég kellene legyen.
Szerk: A konfigban nekem a RAM tetszik különösen
-
törölt tag
válasz sfknasty #71698 üzenetére
Grat a szereléshez!
Ezért is írtam Gerynek, hogy distroval pofon egyszerű a szerelés, azért akad nálad is egy-két dolog, amit jóval egyszerűbben meglehetett volna oldani.
A 35 fok az nem alacsony, de nem is magas mivel csak a cpu az, játékok alatt meg nem nagyon van meghajtva.
A vga-s baloldali csöved nagyon meg van törve, na ott megmutathatod majd a tudásod a merevcsővel, gondolom nem véletlenül nincs azzal![ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz sfknasty #70709 üzenetére
Próba #2: Jól látom, hogy a tekercsek tetejére is tett pad-ot?
Az egy erősen felesleges lépésnek tűnik, de végülis miért neMPowerPH #70714
Ha a hidraulika tervezői közel 50 év alatt nem tudták megoldani ezt a problémát, akkor annak oka van. Nem lehet a csatlakozó belső szelepes részét csak úgy eltűntetni a semmibe, ha összekapcsoltad a rendszert.
Egy nagy ívű hasonlattal élve: Azért nem tudják megoldani, mert a valóság nem egy Transformers film, ahol a semmiből tűnnek elő alkatrészek, és egy 15m magas robot egy 7m-es autóvá tud alakulni üres beltérrel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Witcher topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest