- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz B4ndiBuild3r #29897 üzenetére
1-2k-val drágábban inkább ezt vedd meg szerintem.
Pumpa és CPU blokk ugyanaz, de ebben vastagabb radi van, nagyobb tartály és nagyobb belső átmérőjű cső.[ Szerkesztve ]
...
-
B4ndiBuild3r
tag
Vélemény ezzel kapcsolatban? Kicsit ki lehet tolni a 60 ezret egy-két ezerrel. 65-70 maximum, és akkor kicsivel később veszem meg 1-1 héttel.
CPU: Intel Core i7-2600K
Motherboard: ASUS SABERTOOTH P67 REV 3.0
PSU: Corsair HXi Series HX750i
Case: Corsair Carbide Series 500REbbe menne majd bele a dolog.
[ Szerkesztve ]
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
Bakus
tag
válasz B4ndiBuild3r #29892 üzenetére
Ha csak a procit akarod hűteni akkor 60 ezerért már kapsz újonnan is kész szetteket melyek mindent tartalmaznak (Na jó azért van, hogy vizet nem adnak).
"A víz örök, de a gép változik"
-
MPowerPH
félisten
Abbol mar akar osszejohet egy epitett viz is. Apron szemezgenek a helyedben, es hasznalt cuccokbol epitkeznek.
Don't Tread On Me
-
ZetorGumi
addikt
Nagyvonalakban: Radiátor, tartály, szivattyú, prociblokk, cső, csatlakozó.
Árban viszont a pénztárcádnak megfelelő kell.
Apróból ki tudod böngészni a cuccokat ebből a pénzből.[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz kaszaking #29891 üzenetére
Sziasztok!
Van valahol arról egy cikk, hogy mi kell egy kezdő vízhűtés felszereléshez, ami csak a processzort érinti?
Lenne rá 60 ezer forintom és lehet, hogy nem a kompakt vízhűtés + gyári ventilátor cserénél maradok, hanem összerakok egy "igazi" hűtést ennyiből.
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
kaszaking
tag
UV aktív folyadékok UV fény hatására mennyire látványosan változnak meg? Látványban jobb ilyen folyadékot használni mint sima színes folyadékot?
-
zzolika
aktív tag
válasz akoska07 #29886 üzenetére
8/10-es, típusát nem tudom, kertészboltban vettem (talán élelmiszeriparit mondtak rá?). Szöveterősítésű, de hajlékony mint a pvc, nem törik meg, nem olyan merev mint a kék festo (ilyen csati van a blokkokon). Eredetileg víztiszta, de 7 év alatt kicsit besárgult. Jól bírja. Csak az a baj, itt nem lehet már kapni csak nagyobb átmérőjűt.
A ventik alatt van még 4 gumiláb (szódás szifonból kölcsönözve , ami eltartja a háztól. -
hszilard666
veterán
válasz Snip3r_HUN #29888 üzenetére
Megfogadtam magamnak hogy ha megunom a define r5 ös házatm akkor átmegyek valami pici kuckóba és szépen megcsinálok mindent
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz hszilard666 #29887 üzenetére
Aha, akkor ezért nincs plexis oldallap.
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
szacsee
nagyúr
válasz zzolika #29880 üzenetére
Kicsit rendezkednék a helyedben.
Pl: Tartályt ha lehet feljebb raknám ameddig lehet, esetleg fent egy fillportot tennék a gép tetejére.
Ha ez nem lehetséges, akkor alulra és legfelülre a DVD meghajtót. A 2 hdd elforgatva nagyon visszafogja a légáramot és a venti is távol van nagyon.
Nálam VRM vizezve van és a ram mosfet van kb ott mint nálad a VRM. Biztonság kedvéért inkább a vga fölé tettem egy 5-600 rpm-en forgó ventit, és így terhelve is minden oké.
Képet úgy nézd (nézzétek), hogy mindenre volt időm, csak a PC-re nem és kb azóta így van mióta összeraktam a vizet rá.. (vissza lehet keresni ) iszilardnak nem akartam lelőni a poént, hogy hasonló a gépünk belseje, de lebuktam.Jobb eredményt ne várj ha a venti a gyári helyett ~20cm-el arrébb van és kitakarja egy HDD rekesz 2 HDD-vel.
Ezért is írtam, hogy lehet szerencsésebb lenne fent kicsit egy helyre rámolni, hogy a vízhez is hozzáférj. A DVD meghajtó nem melegszik... HDD-t is teheted felül, amelyik nem melegszik, ha bízol abban a plekó tartályban. 1 HDD-t pedig alulra teszel akkor talán jut elég légáram.
Legjobb az lenne, ha csinálnál hasonló tartót mint én... egy PCI takarólemez kell hozzá és némi fúrás faragás és venti, de én volt hogy a PCI takarók helyén levő csavarlyukakhoz igazítottam egy venti rácsot és arra tettem ventit hogy a chipsetet hűtsem... ha nem nagy a VGA oldalirányba, akkor ez is megoldható.
Esetleg NZXT H440-ben látott HDD rekesz mögötti ventilátor tartós megoldás is jó... ha nincs lemez és kézügyesség, akkor pedig kábel kötegelő a barátod. Ne felejtsd nincs túl nagy hossz csak kevés kötegelő... összefűzve egy gépházat körbe lehet kötegelni. -
RazoR
veterán
Itthon lehet valahol kapni a lapomra vrm és déli híd blokkot? eddig csak külföldön találtam...
-
-
zzolika
aktív tag
Az 5 1/4-es slotos tartályt én sem ajánlom. Nekem is az van, szívás. Nem tudod jól feltölteni, nem férsz oda a lyukhoz. A szivacsot betömködni az 1/4-es lyukon még egyszer jó, de kivenni, cserélni már nem lehet.
Ami jó benne, hogy elfér egy kisebb házban is, nem kell a hdd keretet kivenni, vagy a gép hátuljára szerelni a tartályt. -
zzolika
aktív tag
válasz szacsee #29870 üzenetére
Ventik jelenleg 1000 rpm, alaplapra kötve. A ventiszabályzóm még nem raktam vissza.
Blokk csak a gpu-n van, a többin rézborda, a szürke alu a gyári eredeti. A bordát fogtam, az nem volt kézmeleg.
Bocs a képekért, csak ilyen szart tudok. Mobilteló, és beszerelve van már, nem férek oda.
Házhűtés (elöl+hátul+táp):[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Háát, nem tudom mit veszel, de kb. feléből lehet már elindulni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
RazoR
veterán
Ez vállalható vagy játékvíz kategória?
-
Bakus
tag
A pc vízhűtés alkatrészek általában (kb 90%) 1/4-es menetet használnak. A másik paraméter a csővezéstől függ, minden fajta fittingnél a cső belső átmérőjét kell figyelni, de ha szorítócsavaros (compression fitting) akkor a cső külső átmérőjére is figyelni kell.
"A víz örök, de a gép változik"
-
RazoR
veterán
Egy elég hülye kérdésem lenne: honnan tudjam előre, hogy milyen fittingek kellenek a rendszerbe?
[ Szerkesztve ]
-
zzolika
aktív tag
Sikerült végre jól rátennem a blokkot a gpura. Most 52 fok furmarkkal terhelve, ez jó egy nem fullcover blokktól.
Kihagytam két műanyag alátétet a csavar alól, elvileg nem lehetne gond, mert nem tartja el úgy sem. De mégis. Esetleg kicsit ferde volt, és nem feküdt fel rendesen?Raktam bordát a ramokra meg a vrmekre. Viszont így is nagyon meleg. Mennyire kell ezeket hűteni? Bírják a meleget? Elöl hátul 12-es venti, elég ez a huzat hogy hűtse? Vagy érdemes lenne egy oldalsó ventivel is megküldeni? Nem zavar be a légáramba? A házban most még nincs rendes légáramlás, mert le van szedve az oldala, eleje. Ha visszarakom, nem tudom megfogni a bordákat mennyire meleg szenzor nincs csak a gpun.
Miből veszem észre hogy túlmelegszik? Throttingol vagy füstöl?
8800 GT-t ugyanígy hűtöttem, az bírta, pedig az többet fogyasztott 20 W-al.[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz frostitualt #29866 üzenetére
Egyrészt nem htpc-m van (adatlap) másrészt nincs pincém, harmadrészt nem kifejezetten mozira meg netre használom a gépet, mindíg molyolok vele valamit....
-
Cyberneko
tag
válasz frostitualt #29866 üzenetére
Mindent osszevetve, egy komolyabb hypercsendesitett vizhutes is olcsobb, mint egy pince.
Visszautalva onmagamra, nem, nincs mindenkinek egy pinceje, meg egy komplett femmegmunkalasi muhelye -
mpierre
veterán
Mivel csak aelső vizes gépem, a lenti hőfokok mennyire jók? Egy dupla + egy tripla radi (sysrad) d5-tel kettesen.
Ja megkergettem egy kicsit, majd szerver babrálás, és lehűlés fért a képre.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
RazoR
veterán
válasz jones965 #29854 üzenetére
Ezt szedtem eddig össze:
tartály phobya-agb-balancer-150-black-nickel
pumpa alphacool-vpp655-g14-ig-complete-with-d5-hf-top
radi alphacool-nexxxos-st30-full-copper-240mm x2
cpu blokk ek-water-blocks-ek-supremacy-mx-amd vagy
ek-water-blocks-ek-supremacy-evoalaplap blokk EK_ASUS_Crosshair_V_Formula-Z_Full_Board_Cooling_Block_Kit
vga blokk ek-water-blocks-ek-fc-r9-290x-acetalnickel-rev2.0
vga backplate ek-water-blocks-ek-fc-r9-290x-backplate-black
cső ek-water-blocks-2x-ek-hd-tube-1612mm-500mm-atlatszo x2
folyadék aquacomputer-double-protect-ultra-1l-red
+csatlakozók
ez így jó lehet?
-
RazoR
veterán
Szerintetek egy 2db 240 radiból, 1 db 120-as radiból, egy alphacool vpp655 pumpából, egy phobya 150-es tartályból, meg ek cpu, vga és alaplap blokkból álló vizet be lehet rakni egy cm storm scout 2-be ha kiveszem a hdd keretet?
[ Szerkesztve ]
-
kaszaking
tag
Köszönöm az eddigi gyors segítséget Nektek
-
őstag
-
szacsee
nagyúr
válasz kicsipapucs #29846 üzenetére
Vízhőfok+ 15 fok max. Nálam idle 33, load 50 alatt 7950-el.
-
őstag
válasz Tikakukac #29843 üzenetére
Hasonló problémával küzdök, másodlagos gépem VGA-ja GTX580 Classified, csak gyári fullcover van hozzá, beszerezhetetlen. Ergo marad a gpu only blokk, de 20-30.000-et nem szeretnék adni érte.
Kíváncsi vagyok, hogy milyen hőfokaid lesznek (esetleg tuningolva is), mert adott esetben talán én is megpróbálkoznék hasonlóval.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Tikakukac
titán
Na ilyen a vége, 2 darab 16mm-es toldó megy a blokkra és pont szintben van a gyári műanyaggal, csati bele és csók
Gyári blower meg ment a fenébe, a jó öreg S478 hűtő 20 decibel alatt elszüttyög és csinál elég huzatot a karinak, hogy levigye a FET hőt. Így lesz olcsón atomcsendes hűtés és nincs szopó az FC blokkal ha csere van. És minden visszaalakítható gyárira, egyedül a 2 lyuk az ami nem nagyon, de ugye arra megy a matrica és ápol-eltakar
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
szacsee
nagyúr
válasz #90933760 #29832 üzenetére
Dehogynem.
Túlspirázzátok ezt a témát. Chipset blokk elég GPU-ra. Először én is fostam, de felrakás után első tesztnél megnyugodtam. Sőt VRM-et is vízzel hűtve kb FC blokk eredményét tudja, annyi különbség, hogy a ramokat és a ram mosfetet bordázni kellett és venti hűti. -
kaszaking
tag
(#29834) ZetorGumi
A ház ami menne az ez: NZXT 340(#29836) Cyberneko
VGA blokk is tervben van de előbb úgy szeretném, hogy legyen meg ez a rendszer csak a processzorral, később meg le szeretném cserélni a GTX 760-at valami GTX 9xx videokártyára és arra venni blokkot és beállítani a vizes körbe. GTX 760 valamennyire elavult kártya ezért nem szeretném még ezt levizezni -
Tikakukac
titán
válasz #90933760 #29832 üzenetére
Miért lepődnék meg vagy miért akarnék 45 fokot? 105 fokra hitelesített GPU-CPU-s notikkal foglalkozom amik üzemszerűen vannak 80 fok felett tartósan. Tökre nem érdekel, ha 70 fokos, ez a szobahőmérséklet fetisizmus nem az én asztalom
Cserébe nekem felfér a gyári hűtés is ventivel így nem főzöm le a többi alkatrészt és nem lesz 5 slotos a kari. Hát nekem inkább racionalitás mint hőfok rejsz
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Cyberneko
tag
válasz hszilard666 #29813 üzenetére
Nalam is ez volt, a vga-radi-cpu-radi sorrend sokat javitott a proci hofokan, fuggetlenul attol, hogy elmeletben nem kellene hogy befolyasolja. (Bar az em vga-m egy energiazaballo vadallat)
Ha van ra modod, hogy igy kosd be, egy probat meger. (Nalam is le van szabalyozva a pumpa, elegge rendesen) -
kaszaking
tag
Egy komplett vízhűtés rendszerhez miket kéne megvennem ezeken kívül?
Ventilátorok, radiátor, pumpa, tartály, cső, processzor blokk, csatlakozók, folyadék -
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Van hat darab 12-es ventim amit jelenleg [ez ] szabályoz. Szeretném "félautomatára" cserélni. Elég lenne két profil, semmi mást nem kell tudnia. A gép általában elérhető, manuális kapcsoló is megteszi, de előny, ha os. alól vezérelhető. Valami ilyesmi kellene, de ez feleslegesen sokat tud és beépíthetőre lenne szükség. Ez itt off, de sok okos dolgot olvastam már ebben a topikban.
Köszönöm -
szacsee
nagyúr
válasz jones965 #29814 üzenetére
Várós!
Más: Milyen ramsünit ajánlatok ragasztóval, vagy külön kétoldalú hővezető ragasztót VGA memóriára?
Olyan kellene, ami nem alpenföhn peter féle le sem jövök csak vésővel, de azért ne is essen le a helyéről... meg még a hőt is jól vezesse. Tudtok ajánlani valamit? -
mrbig25
őstag
válasz hszilard666 #29813 üzenetére
A VGA hőfokból kiindulva a vízhőfokod nagyjából rendben lehet...plusz a 2db tripla radiból kiindulva is nagy ennek a valószínűsége.
Szóval normális vízhőfok mellett a 70°C fölötti procihő valószínűleg a procimag és a kupak közötti rossz paszta miatt van. Berakhatsz egy harmadik triplát, de jelentős változásra ne számíts.
Delid-el és normális pasztával nem lenne ilyen gond és vélhetően egy darab tripla is elég lenne..."Lehet azért meleg a proci mert a videokártyából kapja a vizet?"
Nem.
A rendszerben keringő víz hőmérséklete nagyjából mindenhol ugyanannyi...maximum 1-3°C lehet a különbség (szélsőséges esetben lehet több...de Nálad nem ez a helyzet)....
-
hszilard666
veterán
Fél órát futtattam a prime 95 öt maximum 59 fok volt a proci, ugyanígy leszabályzott ventikkel. Lehet azért meleg a proci mert a videokártyából kapja a vizet? a pumpa is le van szabályozva.
-
Grózi
Topikgazda
Az enyém (4790K) 1,225 V-n megy 4.6-t,1,27-n 4,8-t de ott már nem bírod hűteni épített vízzel se-a magok hőfokai felugranak egy pillanat alatt.Delid-elni kéne,ennyit a javított kupakról.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Supr@
senior tag
válasz #90933760 #29806 üzenetére
A 3770k-nak jo volt a pasztazasa, a haswellt cseszte el az intel, amit valamennyire orvosolt a 4790k-val pl. Nekem a 4790k 4.8-on 1.33v-al kepes felmenni 69-70 fokra (prime95), de a vizem meg nem melegszik annyira fel, max ha 2fokot dob. Viszont ha alapon megy a procim, akkor megall 52fokban prime95 alatt. Sztem az adott fesz miatt annyira meleg neki a proci. Esetleg persze a blokk is lehet nem fexik fel rendesen, de akkor azzal idle is lenne gond sztem.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz hszilard666 #29807 üzenetére
Ha megreked a meleg a lamellák között akkor hiába van 2 radiátor... ha már úgyis adott minden én megpróbálnám a helyedben egy radival de push-pull-ban hogy mennyi a különbség.
[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
törölt tag
válasz hszilard666 #29805 üzenetére
Semmi értelme, nem a radi kevés ott hanem vagy a prociblokk nem fekszik fel rendesen vagy az hogy nincs delidelve, szerintem inkább a delid lesz a baja. Bár az övé sincs leszedve, de a 4790 az már valamennyire javított pasztás, a te 3770-ed meg még nem.
-
hszilard666
veterán
válasz Snip3r_HUN #29804 üzenetére
Hát nem tudom, így nincs hangja! Majd dobok be még 1 tripla radit 2 ventivel.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz hszilard666 #29803 üzenetére
Azért 4 venti kevés a 2 tripla radira nem ?
-
hszilard666
veterán
válasz Snip3r_HUN #29799 üzenetére
Akkor nálam valami para lehet... proci 72 vga 47... 2db tripla radival.. 4db leszabályzott ventivel.
[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.