Aktív témák
-
MontyCrew
senior tag
-
DigitXT
félisten
válasz
HalasKYO #38560 üzenetére
Before/after biztos nem, mert nem fényképezgettem agyon korábban sem. (Igazából nem ez az a rendszer, amit az ember büszkén állít ki, hogy hűdefasza.
Praktikusnak praktikus, de nem szépségversenydíjas, már csak a jó öreg BA-01-BBB miatt sem: szóltak már meg, hogy olyan ebben a szürke házbelsőben a Hydro Copper, mint Ferrari a pajtában. Vagy vmi ilyesmi. Szerk: mondjuk ez nem itt volt, hanem a GTX580 topikban, és részben poén volt csak, szóval nem sértődött meg az öreg torony...
) De azért augusztusban tudok lőni egy-két képet, de közben már gondolkodom, hogy egy Mo-Ra kellene a mostani radik helyett, meg esetleg az a dual-D5-ös megoldás...
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
HalasKYO #38117 üzenetére
Jut eszembe..
Te hogy kötötted be? Mert én úgy akarom ahogy az eredeti bekötés megy, ugyanis csináltam hozzá egy parafa dobozt még pár hete. És azon a nyílások úgy vannak ahogy az eredeti szivattyún.
Csak azért kérdezem mert szerintem ha a tetején megy be a víz és a szélén jön ki úgy szerintem nagyobb hatásfoka lehet meg csendesebb működése. De lehet hülye feltételezés. Hm? -
Sky D.
tag
válasz
HalasKYO #37577 üzenetére
Látszik a Master Pro- ban van anyag, de mit is tud ?
Csak manuálisan lehet rajta fordulatot állítani illetve minimum maximum?
Automata fordulat szabályozás nincs benne vagy hőmérséklethez hozzárendelni fordulat számot ?SZVSZ ha nincs automtat. hömérsekelt függö venti fordualt, nagy kár, s akkor csak 1 kijelző , és potik tömkelege a Master Pro
-
Sky D.
tag
válasz
HalasKYO #37577 üzenetére
Ez szimpatikusabb
mert 4 hőmérsékletet/ fordulatot 1X re jelez ki ...
Viszont Y kábellel, (feltéve hogy az Y ágak végén a 2 venti azonos típusú ) 8-at vígan lehet vele szabályozni a 12 Wcsatornánkénti teljesítményleadás miatt,
szóval , az Y ágának egyik végén lévő ventilátornak a fordulatát látja az ember csatornánkén , de a Y kábel másik ágán levő vetinek az áramerősség szabályozás miatt ugyan olyan lesz a fordulata . remélem érthető.
Feltéve , hogy jók a ventilátor -
Sky D.
tag
válasz
HalasKYO #37565 üzenetére
Én erre a célra a Scythe Szervert néztem ki
TESCO-Zsömle köszönöm a tippet . Tudsz valamilyen ventit ajánlani ?
ezekre gondoltam :
Thermaltake AF0047
http://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/thermaltake/af0047-p44049763/
Cooler Master R4-LUS-07AB-GP
http://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/cooler-master/r4-lus-07ab-gp-p39324413/
Cooler Master MegaFlow Silent LED 200mm
http://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/cooler-master/megaflow-silent-led-200mm-p38982587/ -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
HalasKYO #37151 üzenetére
Ja a mostani hűtők már kb 60l/h fölött teljesen jól hűtenek, persze ha az ember növeli 150 körülre ki lehet hozni még egy pá fokot de semmi komoly javulást nem lehet elérni, afölött meg kb semmi mérhető javulást nem tapasztaltam. Nekem is dual DDC-m van olyan XSPC fedéllel de inkább azért hogy ha elromolna egy pumpa legyen még egy másik.
-
Fel
addikt
válasz
HalasKYO #36462 üzenetére
Egyszerű... Korroziót gátló adalék nélkül a nyers felültetű alumínium alkatrészekről Al ionok lépnek ki a hűtőfolyadékba, amelyek később a réz felületeken kiválnak. Ha sokáig nem teszel ellene semmit, akkor előbb-utóbb a alu alkatrész elfogy.
A legegyszerűbb fagyálló is képest ezt meggátolni (ez az egyik feladata). A lényeg, hogy a használt hűtőfolyadék ne vezesse az áramot (ezért kell a fagyálló), és hogy a rendszerben ne legyen nyers felületű alu alkatrész. Csak olyat szabad használni, amelyik valamilyen felületkezelést kapott (pl.: eloxidálás). Az is segít a dologban, ha a réz felületek nikkelezettek, de ez csak a blokkoknál kivitelezhető. Én még nem találkoztam nikkelezett belsejű radival... -
Fidai
csendes tag
válasz
HalasKYO #36285 üzenetére
Nem a VGA-kat nem akarom, elég gyorsan vannak úgyis cserélgetve és drágább egy full vga blokk mint maga a vga, fesz emelés nélküli tuninghoz meg elég egy léghűtés is rá, feszt meg nem akarok emelni vga-n, elég hamar megdöglenek tőle, főleg a vramok. Viszont a vga-n kivül minden mást vizzel hűtenék. Elégnek kell lennie 2 triplának egy CPU-ra(a többi meg fele annyi hőt se termel mint magába a cpu), csak elhelyezése nem egyszerű nekik, a hát tetejére ilyen spec. tartóval oldalára állitva egymástól 6-7 centire rakva, az ugy már teljesitményileg jó megoldás nem? jóval jobb mint a szendvics, viszont más ötletem már nincs hogy lehetne két triplát elhelyezni egy nem 70 centis csiftek gigatornyba, hanem egy normális még hordozható atx toronyba.
-
Fidai
csendes tag
válasz
HalasKYO #36278 üzenetére
Igen ezt a 4et, plusz a mostfeteket is majd eldől mennyire lesz elég a borda plusz egy kis ügyeskedés a ventikkel rá. Hát lehet állatság, de az új monitorom is az
2560x1600-ba fogok játszani, csak ultrahighon és a 16x-os aa-ról és a legalább 8x(de inkább 16x) af-ről se szeretnék lemondani és nem nagyon szeretném hogy limites legyen egy 6950 CF körüli vga rendszer, nem nagyon szeretném a Phenomot 5Ghz alatt járatni 24/7be se és a ramokat se nagyon 2.2Ghz alatt, így elfér rá a két tripla szerintem, hogy a vizhő ne nagyon menjen a szobahőfok főlé.
Tudom hogy a ventik légszállitása nem lineárisan nő, tesztek alapján "mértem ki"(vagyis a tesztek mérték ki pontosabban), hogy meddig van értelme növelni, és az csak az 1200rpm vs 2800rpm között is 4 fok vizhő különbség van, felette már nem ilyen gyors a csökkenés de még van.
Még nincs ház, ezért tervezem még csak, hogy mit hogy merre. Igen a Stacker mondjuk jó nagy dög, azt nem valószínű.Gondoltam arra is amit AssAssynn irt, de azt már nem tudnám sehogy sem stabilan rögzíteni, hogy néha hordozni is lehessen a gépet. Egy másik elgondolás, hogy a ház tetejére az élére állitva rögzíteném ilyenekkel és akkor lenne köztük még 7-8 centi is legalább ha a ház tetejének széle közelébe raknám őket és nem is a házból kapnák alulról a meleg levegőt hanem teljesen kivül adnák le a hőt és kapnák a levegőt is. Vagy az élére állítás nem jó ötlet?(bár szerintem mindegy lehet)
-
helkis
veterán
válasz
HalasKYO #36274 üzenetére
szvsz nem azért kell a légrés, mert a friss levegő jön onnan, hanem mert onnan jön elég levegő! ha 2radi közé van rakva egy venti az nagyon le van fojtva, így szinte nem is csinál semmit..
ha kellően vékony és nagy lamellatávolságú lenne a radi, akkor valszeg légrés nélkül is működne a dolog hatékonyan..
-
balazs_t
tag
válasz
HalasKYO #36248 üzenetére
Van itt valakinek reseratora?
Annak idején sokáig nézegettem, mert tényleg nagyon csábító külsőre, de ha nem netezős géphez használod akkor passzívan sajna elég kevés.Nekem egyébként a Reserator XT tetszett még nagyon, de teljesítményre az sem volt elegendő. A árához képest pedig kimondottan rossz vétel.
Illetve arra a passzív heatpipe szörnyre emlékeztek ? ami 250k ba fájt ??
Én biza emlékszem arra a szépségre. Zalman TNN 500AF Nem is értettem, hogy azt mi a fenének gyártották le? Illetve olvastam itt a PH-n: "digitális audio munkaállomásokhoz, multimédia- vagy adattároló szerverekhez, esetleg házimozi- és multimédia-kiszolgálókhoz vagy nagy teljesítményű, hangtalan munkaállomásokhoz" Kíváncsi lennék mennyit adtak el belőle. Persze azért azt el kell mondanom, hogy gyönyörű a ház. Az összeszerelés pedig megvan potom 2 nap alatt.
))
-
Fel
addikt
válasz
HalasKYO #35901 üzenetére
300Ft-al többért már nem éri meg a golyóscsapágyas (YL vs. Galcialtech)? Nem értelek...
Rosszúl fogalmaztam az előbb... Nem nem gyártanak, henem a "szokványos" PC boltokban nem nagyon kapni őket. Szerverekben és OEM gépekben szerintem inkább ilyenek vannak. (Pl.: Nálunk a cégnél, IBM X Serverben Delta van. Elég érdekes kialakítású, mert csak 3 lapátos, de hatékony és bírja a strapát (24/7@1,5 éven keresztül ment)
-
balazs_t
tag
válasz
HalasKYO #35735 üzenetére
Köszönöm a tippet! Asszem abból 22centis ventiből beszerzek kettőt én is. Igyekszem befejezni, de mióta van család, ez "picit" háttérbe szorult. Azt is terveztem, hogy ha jól sikerül a cucc, akkor írok belőle egy kisebb cikket, képekkel a fázisokról, hátha vannak még hasonló őrültek akiket érdekelne.
-
universiti
csendes tag
válasz
HalasKYO #35722 üzenetére
Hy!
Igen,én is minden feltöltés elött belefójok az egész rendszerbe,de én csak a pumpánál, mielöt bekötöttem volna az egyik csatit bedugaszoltam majd csak szájjal belefujtam(így is lehet elég nagy nyomást elérni az ellenörzéshez) a másikba és eresztett(de nem a szám melett és nem a másiknál ment ki a levegő)így a menetnél jöhetett ki a levegő,de utánna betekertem az átalakítók 1/2-es menetét teflonszallaggal, majd ismét belefujtam és már nem eresztett!De az egész rendszert is így szoktam ellenőrizni meg a blokkot is szétszedés után.Lassan 1éve használom a rendszert és csak azért szedtem szét eddig 3* mert nem jó keveréket használtam benne,és többféle kicsapódás jelentkezett a vízben!De már csak deszt víz+fagyálló van benne,remélem ez már jó lessz(különben nincs vele baj). Máár! -
AssAssynn
őstag
válasz
HalasKYO #35634 üzenetére
HalasKYO: Igen, az újrapasztázást mindenképpen meg akarom csinálni, s talán egy új blokk is lesz, de az még nem biztos. A radiátorról annyit, hogy ma egész nap ment a gép, de csak böngésztem, meg a letöltés ment, s teljesen passzívan használtam a radiátort, s még most este is alaphőmérsékleten vannak a magok. Még egy fokkal sem mentek a beindítás utáni fölé. Tehát jóféle (:
sylard8: Köszi
Egyébként két gondom van vele. Egy az, hogy csobog benne a víz, ami ha jól tudom gyári tartálynál nem fordul elő, kettő, hogy a teteje nem zár rendesen, s hát a víz felfröcskölődik a tetejére, ezért az oldalon cseppekben folyik le. A gépet nem veszélyeztetni, de akkor is, milyen dolog már.
Többiek nem mondanak semmit? (:
-
-
-
helkis
veterán
válasz
HalasKYO #35287 üzenetére
szvsz elég a 16/10-es.. hogy mivel mosd le? először is keress egy már nem használatban lévő fogkefét, azzal jól be lehet nyúlni a tüskék/marások közé is, a mosószer meg attól függ, hogy milyen anyag van belediffundálva a blokkodba.. a gumi-tömítéseket elég ha elmosod sima csapvízben, a fémre meg rámehetsz bármivel.. a műanyagokra általában nem tapad fel semmi..
shell-cuccot, csak shell kúton kapsz.. asszem 1200huf volt 1liter, de azzal sokáig el lehet lenni.. ez egy már 33%-osan bekevert cucc, valszeg ezért alakult ki hogy ebből 10% kell, persze megpróbálhatod 5%-al is, ezesetben várjuk a visszajelzést, hogy sikerült a dolog!
-
helkis
veterán
válasz
HalasKYO #35282 üzenetére
egy kisebb gond volt/van vele, de lehet az aktuális cső volt a probléma, ez pedig az hogy megszínezte a csövet.. ezért is lett most fehér csövem..
illetve amit nem árt tudni, hogy ha egy használt cucc is van a körben, azt célszerű kimosni rendesen használat előtt, mert biztos hogy nem ugyanolyan hűtőfolyadék volt előtte használva vele, mint amit mi fogunk, így nagyságrendekkel csökkenthető a sok furcsaság a rendszerben.. illetve maximalizálható a blokkok hőleadása a közeg felé
-
Joshi
titán
válasz
HalasKYO #35282 üzenetére
"Gondolkodok hogy én se veszek 2k ért kész cuccot hanem inkább majd jó kis fagyi + desz víz keverék... Hosszú távon se csinál bajt ?"
Ha minőségi fagyállót használsz akkor tuti hogy nem lesz gond, én már évek óta a Shell fagyállót használom de még nem volt vele gondom. Az arányt be kell tartani vagyis min 10% de túlzásokba se szabad esni, állítólag a Valvoline is jó.
-
törölt tag
válasz
HalasKYO #35278 üzenetére
A magicool 480-as...
Nekem volt hozzá szerencsém(From: OC)
És nem jött be, ahogy rábarmolták azt a rozsdamentes lemezt venti-tartó gyanántGirbe-gurba volt, mert a lemez túl-méretesre sikerült, és az a célszegecs nem viccelt.
Illetve össze volt kenve valami barna ragaccsal, a történet meg koronázásaként.ja a lemezen túloldalán nincs felfogatási lehetőség
Maga a hűtő jó volt, lefúrtam a lemezt és alkottam rá egy keretet, elment itt PH-n. A tag elégedett volt vele
Ez persze nem reprezentatív
-
helkis
veterán
válasz
HalasKYO #35278 üzenetére
húú, ez már nincs meg..
azóta már a 4. vizes gépemet gyúrom..
akkor is és most is ilyen folyadék van benne: 9:1-es víz@shell fagyállókeveréka hdd blokk: igen egy dual silentbox volt, na onnantól tényleg kellett figyelni a ház ledjét, hogy most be van-e kapcsolva a gép vagy nem..
-
8800gts
tag
válasz
HalasKYO #35086 üzenetére
Szia
A minap szereltem össze a rendszert[G1/4" 10mm ID High Flow] csatlakozókat és [Masterkleer 19/13] csövet használtam könnyedén ráment de lefelé nem jön egyszerűen tökéletesen zár, azért raktam rá csőbilincset. Megpróbáltam a ClearFlex60 15,9/9,5-es csövet is feltolni a HF csatikra eléggé nehezen megy rá, csak úgy tudtam rátolni hogy egy kis olajat kentem a csatlakozóra.(ebben az esetben ha a gépben valamelyik blokkon lett volna a csatlakozó nem álltam volna neki ráerőszakolni!!)
-
Fel
addikt
válasz
HalasKYO #35082 üzenetére
A korábbi hsz-em utolsó mondatát ajánlom figyelmedbe.
Azokhoz a csatikhoz 16/13-as, vagy 19/13-as cső jó. A 16/10-est tényleg művészet lesz rájuk erőszakolni. Még ha 13/10-es lenne, akkor rámenne, mert annak csak 1,5mm-es a falvastagsága, nem 3mm.
A "9,5"-ös és a "10"-es cső belső átmérője megegyezik... mindegyiknek egységesen 9,5mm. Fel szokták kerekíteni a metrikus rendszerű országokban 10mm-re a belső átmérőt (eredetileg 5/16" lenne angolszászban). -
Fel
addikt
válasz
HalasKYO #35080 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy:
1. Alaplap házon kívül. Alaplapba a cpu, pasztázás. NB blokk és cpu blokk + hátlap felszerel. Csatlakozók beteker.
2. Alaplap be a házba. A szükséges csődarabokat felvagdalom. Minden cső a helyére.
3. Majd ezek után következik a rendszer feltöltése, légtelenítése.
4. Kész.Szerintem a csövezést csak akkor lehet jól kialakítani, ha már minden a helyén van. Csak így lehet jól látni, hogy mivel merre mehetsz, hogy férsz el.
A cső felszerelésnél nagy segítség a szilikon, melegvíz, hajszárító.
Nem mellesleg érdemes a csatlakozókhoz passzoló csövet választani... szóval a 9,5-ös csőhöz nem 10-11 mm-es belsejű csati illik (ugye ezeknek kb. 12-13 mm a külső átmérője + a perem) -
Joshi
titán
válasz
HalasKYO #34984 üzenetére
Már nem jönnek be a képek de kb 450*350*25 méretű volt ha jól emlékszem, 8-as rézcsővel sűrű alu lamellázású és nem volt párhuzamosítva. Nem volt rossz a hőleadó képessége de ez inkább a méretének volt köszönhető. Inkább az elhelyezésével és a ventilátorok felszerelésével adódtak komplikációk. Én nem bántam meg hogy gyári radikat használok, azokat is használtan vettem.
-
OC
őstag
válasz
HalasKYO #34944 üzenetére
A MO-RA3 PRO és a MO-RA3 LT között két, egymással összefüggő különbség van.
A MO-RA3 Core meg totál lepusztított és más.Az LC-re se venti nem szerelhető (egyik oldalra sem) se talp, se rácsok.
Az LT verziónak csak az egyik oldalára szerelhető ventilátor, így csak egyik oldalra kapott rögzítő-rácsot. Ez a radiátor elejének kinézetére is kihat.
A PRO verzió mindkét oldalára szerelhető ventilátor rács, és a ventirögzítő alkalmatosság teljesen átöleli a radiátor elejét:
Core:
LT:
PRO:
A PRO és az LT is kaphat továbbá rácsot, azonban mivel a rács a ventilátorok rögzítőfurataiba kapaszkodik, így nem vagyok benne biztos, hogy az LT esetében mindkét oldal rácsozható.
-
Erdei88
veterán
válasz
HalasKYO #34940 üzenetére
Nálam így megy a HF
W3530@4200 -
jones965
Modder
válasz
HalasKYO #34901 üzenetére
Megoldható T csatlakozóval is a leeresztés, bár igazából nincs rá szükség. Mindíg a legkönyebben hozzáférhető helyen célszerű megbontani a rendszert.
Fel jól írta: Enzotech sapphire blokkom van.
Az hogy milyen házat választottál, az egy dolog, csak tudod én a gyári házakkal nem vagyok kibékülve. Számomra azok csak félkész megoldások. -
válasz
HalasKYO #34895 üzenetére
Valamennyivel egészen biztosan, de sztem is elhanyagolható mértékben.
De mint mondtam, nekem a dizájn a fontos.Én nem tudok róla, hogy bárki szidná a tygon csövet.
Nekem teljesen bejön. Ha bárhol olvastam volna hogy a felirat lekaparható rögtön ezt választom.
A masterkeel-ből azért nem volt jó a fekete, mert az UV aktív nekem pedig olyan nem kell.
Dizájn még mindig.Előtte 16/10 masterkleer cső volt, teljesen hibátlan.
Sajna fehér pár árnyalatot elszíneződött. Fehér még mindig, de nem az igazi.
Így lett fekete cső, az soha nem színeződik.ui.:
Használd a szerkesztés gombot.Tesztről:
Ha sikerül ma végre megszereznem az utolsó hűtőt akkor pár nap és megjelenik.Ha nem, lehet csak a vizes eredményeket beteszem ide.
-
válasz
HalasKYO #34864 üzenetére
A hamarosan megjelenő címlapos tesztben lesz mind a két blokkról/minden léghűtőről nagyfelbontású kép.
Talp kialakításban semmivel nem jobb az EK mint a T56, lefogatásban, dizájnban, belső felépítésben viszont odaver. A teljesítmény egy jó kérdés, de már nem sokáig.Igen, a DDC az egyik legjobb szivattyú amit pénzért venni lehet.
Megfelelően elhelyezve hangja sem nagyon van.
(egyébként elvan 10-11V-al is, akkor még halkabb.)Egyébként ez a radi párhuzamosan kötés érdekes lehet, de nagyon ki kell számolni/próbálni
megfelelő ellenállású radikkal/azokra megfelelő ventivel.
Aztán a végén kiderül, hogy sok hűhó semmiért.(#34866) OC:
Így már szerintem bestbuy.
Olyan vagy mint a dzsini? Kívánhatok még kettőt?
Aktív témák
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest