- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Van egy univerzális gpu blokkom amin 3/8-as csonkok vannak(push in).
Na majd ezt szeretném simán csak egy olyanra amire csak rá kell húzni a csövet. Kapható valahol ilyen méretben csatlakozó, vagy esetleg valamilyen átalakító hogy High-Flow csatlakozókat tehessek a blokkra? Vagy jobban járok ha veszek egy normális univerzális blokkot.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Egyelőre elméleti kérdés de érdekel a véleményetek, válaszotok.
Haveri alapon ha sikerül szereznem egy nagyobbacska kocsihűtőt (72x41cm-es) amit vízhűtésnek akarok használni, akkor elég lenne a rendszerhez egy Laing DDC-1 plus T pumpa Koolance tetővel?
A rendszerben csak a proci meg vga gpu része lenne hűtve, 12/2-es csővekkel...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na úgy néz ki viszik a cuccaimat, egy tripla radim maradt ha érdekel vkit.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
yakuza.tora #39905 üzenetére
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm. Helyzet van. Kisebb családi patália, és a későn bevallott anyagi gondok miatt muszáj lesz megválnom vízhűtésemtől.
Tudom van beárazós topic, de itt talán gyorsabban tudtok segíteni, mert nagyon sűrgősen fel kellene tennem apróra őket...
Mennyiért tudnám elpasszolni az alábbi cuccokat?
Alphacool Nexxxos Extreme III 360-kicsit kopott, egy két lamella elhajolva
DDC1-T Koolance réz tetővel- gondja nincs, molex-re van kötve direkt 12v-ra, de ultra csendes, gyári tető is megvan.
Cape Corp Coolplex 25 extern tartály-semmi baja nincs
D-Tek Fuzion V2 cpu blokk -775-AM2-AM3as lefogatóval.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
madaraszf #39890 üzenetére
12v-ot szeretnél 5v-ra leszabályozni? MIért nem veszel egy kábelt aminek az egyik végén molex van, a másik végén meg sima 3pin? Több kollega is csinál ilyet ph-n és mehet akkor molexről az 5v.
Sőt olyan kollegát is láttam aki megcsinálja a kábelt úgy hogy egy kapcsoló legyen rajta, hogy 5v-on vagy 12v-on akarod használni.
Pl, azt hiszem ő is ilyen:
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nem akarja valaki lecserélni a kisebb tartályát egy 25cm-esre?
Egyébként úgy veszem észre hogy szinte hangtalan lett a pumpám, mióta ráraktam a Koolance tetőt. (pedig sima molexről megy 12v-on) Simán megérte szerintem.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Gaabbaa #39866 üzenetére
Én már úgy vettem tőle hogy 5V-ra voltak kötve. Nekem egy molex csatira van rátéve, ott meg ugye lehet szórakozni vele hogy a kábelt a 12v-os ágra kötöd be, vagy az 5v-os ágra.
TaaT
Poén lenne, főleg ha mind 12v-on menne.
Simán lefújná az asztalt.
Egyébként nagyon durvák ezek a szerver ventik, srác akitől vettem azt mondta hogy van neki egy olyan 8cm-es szélgépe ami valami 8000rpm-et pörög. Ha leteszi az asztalra megemelkedik ha bekapcsolja.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Gaabbaa #39855 üzenetére
Na most nekem 3 ilyen van a tripla radimon.
Csak nem Béla vagyok kollegától vannak neked is?
Amúgy ha 5v-on mennek egyáltalán nem hangosak, a levegőszállításuk viszont állat. Amíg nem lesz normális ventire zsém, maradnak fenn ezek.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na beköltöztem az akasa házba, csak közben történtek gondok. Az asetek univerzális blokkom a vga-n elkezdett ereszteni, szóval vga-ra ment fel a gyári hűtés.
Szóval míg nem lesz pénzem blokkra, addig marad ref hűtés.
Vagyis a procimra most van egy tripla radi, három szervervenitvel amik 5V-on mennek.
Ilyen hőfokokat kapok:
Amúgy meg a DDC pumpám tetejét cseréltem egy Koolance tetőre, sokkal halkabb lett tőle. A sufnituning persze itt is bejátszik, a pumpát nem tudtam hova rögzíteni, így öntapadós tépőzárral oldottam meg. Sufnituning, de jól néz ki, egyáltalán nem gány. Holnap jönnek képek.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
Srácok ti a pasztából mennyit toltok a procira? Lehet hogy sokat raktam rá, mert előbb nézni akartam egy tuningot és hipp hopp 88fokon volt a proci hőmérséklete.
Tényleg át kellene raknom 12v-ra a ventiket.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hülye kérdés.
Ha a mostani 10/8-as csövemet cserélem nagyobb belső átmérős csőre, akkor akár több fokkal is csökkenhet a rendszerem hőmérséklete? Vagy annyira nem nagy a különbség?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Srácok, nincs itt vkinek pesten feleslegesen sima rányomós csatija? 2db kellene, és apróban sem találok sehol...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Tartályról hogyan tüntethetem el a vízkövet? Mióta vettem zavar hogy ott van és most már le akarom pucolni...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na igen, de tudni kellene hogy kollega mit akar a tuning alatt. Ha csendet akkor szerintem lassú ventikkel jól jön a dual radi pluszba. Gyors ventikkel elég a tripla, de akkor nem lesz csend szerintem.
Bár kinek mi a csend ugye?
Nálam az amikor idegesít a HDD működése mert csak azt hallom.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na meghoztam a benga nagy házat.
Kérnék akkor tippeket hogy hova tegyem majd a tripla radit.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Alapon jó lenne az i3-hoz, tuningolva is talán, de oda már kellene egy magas fordulatszámú venti. Legalábbis én olyat tennék rá.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #39269 üzenetére
NÁlam 3 olyan van, szóval...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Lesz egy ilyenem
Könnyen ki lehet cserélni gyárival?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Srácok mit tanácsoltok új házba hova rakjam a pumpát? A V3ban most csak ott árválkodik a ház aljában.
Az Akasa Miraga viszont nagyon kicsit nagyobb ugye.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Köszi mindenki, közben megtaláltam.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
yakuza.tora #39158 üzenetére
Azt néztem én is. Nem fordítva kellene feltenni ventiket?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Gaabbaa #39131 üzenetére
Köszi.
Holnap meló után teszek fel, most fényképező töltőn van.
Egyébként csak simán feldobtam ház tetejére radit, alá meg a 3 szerverventit és sufnituningos gyorskötözővel összeeszkábáltam.
Vennem kellene már tényleg csavarokat.
A vga-ra így van feltéve az univerzális blokk:
Nem saját kép a venti megy alapon, plusz egy 12cm-es venti is fúj a kártya felé szal nem fognak mesülni a ramok meg a fesz szabályzó.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Felraktam szerver ventiket tripla radira.
Eredmény:
Minden alapon
IDLE:
VGA: 32fok
CPU: 25-30fokTerhelve: VGA max:45fok
CPU max:47fokLehet hétvégén elkezdem újra megnézni a 4ghz-es tuningot.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na megjöttek a Sunon szerverventik, hétfőn az új táp érkezésével rá is teszem őket a radira... 5V-on nem is hangosak, levegőt meg szállítanak mint állat.
1500ft-ot megért a 3 db.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #39101 üzenetére
-
oriic
HÁZIGAZDA
Most a rendszerem sima Obi-ból származó ioncserélt víz+fagyálló keverékkel van feltöltve. 1l-hez 1dl fagyállót toltam.
Ismerős ajánlotta a következőt:
Gyógyszertári desztillált víz 1l
plusz hozzá
1dl ilyen
JObb lesz a hatásfoka a hűtésemnek, vagy nem fog változni?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #38921 üzenetére
Megkérdeztem srácot, ő is 5V-on használja őket és úgy nem hangosak. 500ft-ot simán megérnek szerintem, jók lesznek azok.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Azt hiszem este megnézem milyen a gép ha a ventik ki vannak kapcsolva és csak a tápban megy a venit meg a hdd kerreg... Alapórajelen megy majd minden szóval tuti csendes lesz az éjszakám.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #38921 üzenetére
JÓ ezt tudni, köszi.De mindegy mindenképp megveszem a 3-at, tesztelni jó lesz.
madaraszf
Hol veszed 1k-ért azokat a ventiket?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
madaraszf #38918 üzenetére
Hétvégén csináltam reggeltől estig. Én inkább a csövekkel voltam el nagyon. Méretre vágni, csatikat felhelyezni, megnézni biztos jó e, tart-e rendesen, egy kis gyorskötöző pluszba nem árt, á így ronda lett, ó de mégsem mert mi van ha ereszt.
Utána be az egész a gépbe, táp ugye kinn, feltölteni rendszert, pumpa indít, nézni nem folyik-e nem ereszt-e, papírzsepi hegyek, mert azon úgyis látszik
, akkor fél óra teszt hogy nem csöpög-e,óvatosan döntögetni hogy levegőmentes legyen radi, vigyázz te hülye mert leesik asztalról,
utána óvatosan betuszkolni szűk házba tápot, kábelrendezés nuku ahhoz kicsi a ház, ventit keresni mert ami otthon van semmit nem ér, szal elvoltam pár órát.
Most egyébként lesz 3 új ventim amit rádobok radira, kíváncsi vagyok mit használnak.
Ilyeneket-e:
Asszem szerkesztek rajtuk és elég lesz ha 5v-on mennek majd.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #38912 üzenetére
Én is ezzel magyarázkodok, hogy sokka jobb hogy erre költök mintha elinnám, elcigizném, elbuliznám.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Grat az Antec Mini Skeleton házhoz.
Jól néz ki.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
sinya85 #38734 üzenetére
Nem. A ház tetejére teszek 2 ventit, ráteszem a tripla radit, majd a radi tetejére a másik 3 radit.
A házam tetején 2 db 12-es ventinek van hely. A maradék egy venti meg marad tartaléknak. Aztán ha lesz még egy tripla radim majd azt meg ráteszem az egésznek a tetejére.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #38729 üzenetére
Meg is találtam:
Köszi ez jó lesz nekem.
Megy akkor a radi a ház tetejére, alulra felülre meg ilyen ventik.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #38727 üzenetére
Ez kell nekem.
Veszek is vagy 6ot.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
madaraszf #38720 üzenetére
Nem arról van szó hogy nem tudja lehűteni, hanem az hogy mennyire? Meg hogy akarsz e a jövőben tuningot. Pl én procim a tripla radival meg vga-val együtt alapból 28-29 fokos, full leterhelve olyan 57fokos kb. És csak 95w-os. Na most ha tolok neki tuningot olyan 4.3ghz-is, akkor simán beveri a 130w-ot,plusz ugye vga is húzva van meg feszelve, szal nem csoda hogy kevés. Neked elég lesz, de gondolj jövőre is.
Cybertrone:
Lehet már kérdeztem de milyen ventiket használsz? Én valami olyat akarok ami olcsó is, de azért szállít is levegőt, de mégsem olyan hangos.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #38714 üzenetére
Tuti hogy ki is használod az erejét.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #38711 üzenetére
Bakker most nézem milyen procid van? Víz nélkül lehet azt egyáltalán hűteni? Jesszus mennyibe kerülhetett az?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #38706 üzenetére
Most holnap betolom az új alaplapot, aztán nézek egy tuningot, de akkor se fog érdekelni ha 70ig megy fel.
Mondjuk cserébe a vga-m hűvös.
Aktív témák
- Yettel topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest