Aktív témák
-
turho
addikt
Sziasztok!
XBOX360-ra szeretnék egy dual radiatort és egy zárttá alakítható, 10 W alatt fogyasztó, nem túl nagy szállítású de eszméletlen halk és lcsó pumpát. Tényleg fontos hogy ne egyen sokat és ne zúgjon. Ki mit ajánlana? Magicool dual extreme radiátort gondoltam, de ahhoz nem kellene 2-300 liter/h-nál gyorsabb pumpa. tehát a hydor L20-ast is túlzásnak tartom. Kérlek, segítsetek, milyen alternatíva van még ami az l20-nál kisebb szállítású/fogyasztású és zárttá tehető?
(Jasper xbox, 110W fogyasztás tehát nem vész, a hűtendő teljes disszipáció 60 w lehet). -
sylard8
tag
sziasztok,egyszer már kérdeztem csak akkor nem kaptam rá választ, szerintetek a 912 plus tetejébe elfér egy tripla radi,kb 60 mm vastag tripláról lenne szó, szeretném ha az egész rendszer házon belül lenne,és ehhez kellene egy olyan ház,ami nem túl drága mégis tágas.
bocs az offért és előre is köszi a válaszokat.üdv,
Szilárd -
Dr V
őstag
Üdv!
Milyen hűtő folyadékokat lehet használni egy ilyen rendszerben? Desztvíz és vmi a pumpának, h ne menjen tönkre, gondolom... Esetleg fagyálló? Vagy alkohol+desztvíz? Lényeg, h a pumpa ne menjen tönkre. Egyszer már ment tönkre pumpám, sztem a víz miatt, igaz nem volt benne adalék.
RootRulez, Jó az aláírásod
-
Pero
senior tag
válasz
proci985 #37391 üzenetére
hát én elgondlokodnék h simán ac mx4el felrakni a bordákat mert ami innetől számított 3év múlva már csak nem kell az a kártya ami most 3éves. és az mx4 az elég rendesen feltapad. nekem volt olyan konfigom aminél az proci hűtővel együtt kijött vele a proci is a socketból.
-
priti
addikt
válasz
proci985 #37391 üzenetére
Szerintem fölösleges oda hővezető ragasztó, csak magadat szivatod ha később le kell szedni. Nyomsz egy pötty hővezető pasztát a ram közepére a két sarkára átlósan meg egy icipici pillanatragasztót, éppen csak egy tűhegynyit. A két ponton megfogja annyira, hogy ne essen le a ramsüni. Ha le kell szedni egy oldalra csavaró mozdulattal le lehet szedni, mert nem tart erősen egyáltalán az icipici felület miatt, a pasztát letörlöd majd egy borotvapengével oldalról megtolva óvatosan egy mozdulattal le lehet pattintani a keményre megkötött pötty ragasztót a ram tetejéről minden kínzás nélkül, de ha rajtahagyod sincs semmi. Akármilyen filléres pillanatragacs megteszi. Nekem soha nem volt ebből gondom.
-
proci985
MODERÁTOR
dupla lett, sry.
-
proci985
MODERÁTOR
mégegyszer kicsit off, de léghűtésesben nem igazán volt rá válasz/vele tapasztalat, viszont még a házi/gpu only blockok idejéről hátha vannak még valakinek emlékei, elég régóta piacon van.
Arctic Cooling Arctic Silver Thermal Adhesive: kétkomponensű hővezető ragasztó, elvileg nagyon slightly conducting. van valakinek ezzel tapasztalata? rá merjem kenni a GPU memekre? 3m ragacs itt beszerezhetetlen, más thermal adhesive szintén, viszont a memsünik leestek a gpuről három év után, szóval sürgősen kell megoldás.
picit más: kétkomponensű hővezető ragasztó nyomait Ti mivel tisztítanátok? isopropyl vagy rubbing alcohol jó lehet? acetonmentes körömlakklemosót próbáltam, azzal nem jön le, polírozni meg a memeket valahogy nem akarom.
válaszokért előre is köszönöm (és mégegyszer bocsánat, hogy ezzel itt zavarok).
-
priti
addikt
Az ilyen megoldások a víz melegítésének hatására beinduló spontán áramlást használják ki, nincs bennük keringtető szivattyú. Ez kvázi egy léghűtő, ami hasonlít egy vízhűtőre. Alapvető különbség a vízhűtéssel szemben, hogy mit hűtünk. Ennél a víz csak hővezető "alkatrésze" egy léghűtőnek, ún. hőcsőként funkcionál.
Egy ilyen léghűtőnél a víz lényegében csak kontaktust teremt a hőleadóval -az állandó kontaktus miatt- a venti a CPU blokkot is hűti nem csak a vizet, míg egy vízhűtő rendszerben a hűtés alatt álló vízmennyiség egyáltalán nincs semmilyen kapcsolatban egyik fűtő elemmel sem, hiszen szivattyú hajtja keresztül egy hideg hőleadón, mozgása egyirányú tehát a rendszer aktív eleme csak a vizet hűti és semmi mást.
(Ezért hívják vízhűtő rendszernek)
Előnye lehet egy ilyen léghűtőnek, hogy használható a vizesblokkokhoz szánt "H" lefogató, illetve könnyű házilag barkácsolni lemezből lefogatót így nem jön zavarba az ember a foglalatváltáskor. Hátránya, hogy a felületi hűmérséklete magas, tovább fűti a ház belső hőmérsékletét, míg a szellőzését rontja, hiszen a víztől langyos, sűrű lamellás radi eltorlaszolja a házhűtő venti előtt a csatornát így az kevesebb levegőt szív ki a házból a hatszáz légörvény miatt.
-
HalasKYO
aktív tag
Nekem egy épített rendszer vízhőn tartja idle a procit , azaz talán még fűti is egy kicsit (GTX 470 mellett) 27-28 fokos víz quad extreme radival 1 db 23 cm es ventivel 480 rpm en.
Procit terhelve 1-2 fokot emelkedik a proci hőmérséklet és fél fokot a víz (alulfeszelve) a GTX 470 szőrösfánk alatt se ment még 40 fok fölé talán majd most a nagy melegekben
Ahhoz képest, hogy egy hyper tx2+ al 45 fokos volt idle a procc és 55-58 terhelve, A VGA pedig 78 ról indult, és terhelve nem állt meg 100 ig..
Nem volt olcsó , de cakk pakk kb 100 ba fájt, ebben van egy Scythe Master Pro 6 ventis vezérlő, a 23 as venti, EK FC blokk, folyadék, Masterkleer cső (16/10) ,Phobya DDC tető Full HF csatik illetve használtan egy D-tek Fuzion 1.2 egy DDC 3.01 18W os egy 125 ös Tody féle plexi tartály a quad extrém radi MX2 es paszta.
Mindez egy ST-01 es stacker oldalán
aluból készített raditartón.Tody galéria
Ki lehetett volna hozni olcsóbban is kb 50-60 ért de egyszerre akartam pöpecre és, ha kell akkor majd legózom
Lehetne vadulni még egy mora3 pro val
pont akkora mint a stacker oldala
Jah és mégalavmi..néma csend.. csak az 5-6 vinyó... amiket lassan kivágok a fenébe egy NASba...
-
Kayla
tag
válasz
RootRulez #37384 üzenetére
Hát pontosan ezt olvastam: "Gyengébb borda nélküli lapokon eléggé melegszik." Szóval, elméletben az újabb lapoknál nem lenne gond
De ne hallgass rám, én is többek közt ezért kérdezősködtem nézelődtem, elméletben megvan ez a hátránya, gyakorlatban nem tudom sajnos konkrét videókat nem láttam ami erről szólna. Mert videók vannak youtubon is amelyekben, húzzák felfele a procikat eszméletlen nagyságokig és ilyen 80-90 fok közötti hűtése van (Kiemelem, hogy atom nagy MHz mellett), no de arról nincs szó bennük mi a helyzet a proci körül.
Akárki válaszolt ezt felelte: A,: vegyél korrekt léghűtőt ha húzni akarsz a legjobb a Noctua (és tesztek is ezt bizonyítják meglestem)
B,: ha vízhűtést, akkor meg tegyél össze egy normálisat.
Én azért, kipróbálnám. Meglátjuk, de a zaja az nagyobb mint egy kis fordulatszámú léghűtésnek: 30-35 dBA között. Nekem kicsit soknak tűnikDe lehet túl nagy igényű vagyok.
Igazság szerint még én is a válaszra várok itt a topicban ^^ -
Kayla
tag
HalasKYO:
Oké oké, értem én, hogy nem nagy cucc a top víz hűtésekhez képest, de egy átlag felhasználónak elég e? én azt olvastam barátságos 20 fokon képes tartani a processzort.
De ha nem egy hú de jó hűtő akkor maradok egy levegős noctuánál, vagy hasonlónál, tisztelek becsüllek titeket a komoly vízhűtésetekért, de nekem se tudásom, se bátorságom nincs hozzá, de ezt láttam, hogy könnyen szerelhető stb. gondoltam akkor mért ne.
Eleve félek, összerakni 1 komplett víz hűtés rendszert, amilyen ügyetlen vagyok még a végén elereszt nekem és durr a gépnek.UI.: amúgy egy jó színben pompázó vízhűtés marha jól fest
-
HalasKYO
aktív tag
Az ilyen kész rendszerek egy erős levegős cucc. Semmi több.
Ha rendes vizet akarsz akkor komponensekből javaslom az építését ami időtálló, "jó befektetés" és bővíthető. -
Kayla
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a hűtő megfelelő lenne egy Core I-7 2600K ra?
CORSAIR Hydro Series H60 ára: 17299FT
Olvasgattam, és azt írják hogy számoljak akkor a proci körüli magas hőmérséklettel.
Az alaplap: ASUS P8Z68-V PRO
Ház amibe az egész belekerülne: COOLERMASTER RC-912P-KKN1-GP HAF 912 Plus -
lancy
tag
mihely pasztat javasolotk a proci es CORSAIR Hydro Series H60 koze?
thx
-
jones965
Modder
válasz
yakuza.tora #37368 üzenetére
-"gabyka: persze azért is tetszik nagyon, mert MO-RA2-d van!"
- még ha mások nem is szőnyeget csinálnak a kiterítésükkel.
-
3RROR
aktív tag
válasz
yakuza.tora #37370 üzenetére
Hát nincs.Mind1 végülis...nem akarok többet rákölteni mivel nincs is miből
-
3RROR
aktív tag
válasz
yakuza.tora #37368 üzenetére
A bordák is felmelegednek 1 idő utána és ugyanúgy leáll...+ kell neki valamilégáramlás
-
gabyka
aktív tag
válasz
yakuza.tora #37365 üzenetére
-
3RROR
aktív tag
válasz
yakuza.tora #37365 üzenetére
Túl meleg volt.Mind2 chipszettre raktam 2 ventit de még így is 45 fok volt az alaplap az everest szerint.Elinítottam bármilyen játékot leállt a gép...a proci körüli kondik elég melegek voltak.Olyan alaplap kéne amin a proci körül is borda van és ki tudom cserélni blokkokra.+chipszettek.Nekem ez már kicsit túl drága lett volna...
-
gabyka
aktív tag
válasz
csabi112 #37363 üzenetére
Köszi! Igyekeztem a lehetőségekhez képest. Kábelezés, mint írtam majd a tápcsere után.
A pch-ra felejtős ennél a lapnál a vizezés, egyszerűen nem férsz el és nem is találsz 30x30-as blokkot. Egyébként 5x fok körül mozog de 70-nél többet még nem láttam így passzív környezetben. Ha nem tuningolod agyon akkor nem kell félni, nem fog megfőni, 90 fokik nyugodtan hajthatod. Ha mégis parázol tegyél oda valami kisebb de leszabályozott ventit oszt csókolom. -
csabi112
Modder
válasz
gabyka #37357 üzenetére
Grat! Jól megépítetted a rendszert. Egy kis kábelrendezés és tök jól fog kinézni. Én is ilyen lapot szeretnék vizezni. A chip hány fokos? Nálam a gyári procihűtő mellett melegebb, mint a proci. Én mindenesetre a chipre is teszek blokkot, igaz,hogy nem sok hely van körülötte.
-
gabyka
aktív tag
válasz
gabyka #37359 üzenetére
Alapvetően máshogy terveztem a radi felfogatását is, egy esztergányos ismi ígérte, hogy gyárt hozzá tartót de nem igazán erőlködött vele...aztán először egy külső tartály volt a radin és belül egy ddc, de ez a felállás túl 'erős' volt, a pumpát nem lehet/tudtam leszabályozni normálisan (értsd vagy zubogott a víz, vagy nem indult el). Ezzel a kiépítéssel a gépben kevesebb a cső és könnyebb feltölteni/leereszeteni is.
-
gabyka
aktív tag
A mai napi 'alkotmányom' : [link]. i3-540 - hd4870/512 - 4g ram - 64g ssd. A radi passzívan megy.
Még nem végleges mert a tápot cserélem hamarosan (hangos a hexa), így a kábelezés csak be van szórva...
A szivattyú vissza van véve egy zaman-potival teljesen, épphogy mozog a víz, 10/8-as csövezés, no-tuning : fullterhelés alatt a 4870-es 62-63 fokos, az i3-540 pedig 30 fok körül teker. -
csib41
aktív tag
válasz
csabi112 #37344 üzenetére
gyönyörűen néz ki le a kalappal!
az én lefogatóm egy 4mm-es plexilapból általam kifaragott "kutyacsont"
az enyém közel sem ilyen igényesde nem érdekel...
sok sikert a további munkálathoz! majd képeket várnék még tisztelettel
ez a blokk alu de csinálni akarok vagy 4-et 6-ot rézből is <- ehhez valaki ötlettel tudna szolgálni? -
HalasKYO
aktív tag
Mit tartalmaz ?
-
Sziasztok.
Anno már 1x nekifutottam akkor sikertelenül, de most teszek még 1 próbát.
Szóval érdekelne valakit egy P6T Deluxe sorozatra való komplett blokk szett?
(Akár csak a blokkok, vagy ha kell akkor akár lappal együtt.) -
3RROR
aktív tag
Ha kellene valakinek egy komplett rendszer az szóljon!Az enyém eladó....
-
DigitXT
félisten
válasz
jana66 #37348 üzenetére
Tévedsz.
Szerk: A víz hőmérséklete a körön belül nagyjából állandó, 1-2 fok különbség van a "leghidegebb ás a legmelegebb" szakasz között (feltéve, hogy van megfelelő térfogatáram, hiszen minél kisebb, annál inkább nő a különbség, extrém esetben, ha leállt a pumpa, és nincs egyáltalán áramlás, akkor a proci képes felforralni maga fölött a vizet, miközben a tartályban, vígan 25-30 fokos). Szóval emiatt nem kell két körben gondolkodni, az tuti.
Egyébként meg nem annyira jó móka, mert duplikálni kell minden fő komponenst (pumpa, tartály, radi), ami többletköltséget, több zajt, és többszörös túlméretezést jelent, amire közel sem biztos, hogy szükséged van. Sőt.
-
jana66
csendes tag
Üdv.Kezdö vagyok a vizhűtésben.Szeretném hűteni a procit,chippet,vga-t.Érdeklödnék,hogy egy körön menjenek a cuccok vagy osszam szét öket,hogy az eggyik ágon a proci meg a chip a másikon meg csak a vga legyen.Mert arra gondoltam,hogy a procirol s a chipröl rá engeden a folyadékot a vga-ra nem fogja eléggé hüteni a kártyát.Tévedek,tipp?
-
-
csabi112
Modder
válasz
csib41 #37332 üzenetére
Készül egy klasszikusnak mondható, kinézetű prociblokk is. Ez lesz a ver.1. Majd meglátjuk,hogy elég lesz-e. Talp: 60x60x10 mm-es vörösréz-(bronzkerből) Tető: 10mm-es polikarbonát ( nem reped, mint a plexi) Csatik: EK-13-10-es, nikkel. Rugók: akár egyenként 10 kg-os nyomóerővel.
Jelenlegi állapotában:
További képek:[link]
Még azért lesz vele munkám, mire elkészül. A talp kialakításában egy ismerősöm segít majd, tud esztergálni. -
AssAssynn
őstag
Ezért van nálam 12mm-es belsejű cső azokon a csatlakozókon (is). Az pont jól csúszik fel rá, s egy normálisabb szorítóval teljesen biztonságos is.
Tekintve, hogy 16mm a legnagyobb külső átmérője, így nem nagyon csúszkál rajta a cső. -
tajcsi
őstag
Lenne par kerdesem.
Radira, kiegyenlito tartalyra, blokkra es pumpara is G1/4" 10mm ID High Flow csatikat szeretnek. Radihoz es a blokkhoz mar megvannak. Radi az Nexxxos tripla, blokk az s1366 phobia, tartaly xspc-passive reservoir 250mm, pumpa pedig Laing DDC-1plusT .A radira es a cpu-ra gondolom gond nelkul felmennek, a kerdesem, hogy a ratalyra es a pumpara is felmennek e vagy kell e mas is hozza?
surgos!!!
-
3RROR
aktív tag
Nincs véletlenül itt egy debreceni kolléga akinek van egy eladó blokkja chipszettre?
-
Dr V
őstag
Miután tönkrement a vízpumpám kellett valami hűtés, pumpa nélkül. Alap gondolat: a meleg felfele megy. Ha felmegy, alul a hideget beszívja. Ez csak elvben működött. Gyakorlatban néha a csövet megszívtam, hogy hűvösebb víz kerüljön a proci fölé. Ha rossz csövet szívtam szét égett a szám... Legalább extra halk volt
-
Dr V
őstag
Laing DDC1-Plus 12V 18W 600l/H
Laing DDC1-Plus 12V 10W 450l/hEzek közül melyik jobb egy szimpla radihoz+ 1-2méter rézcsőhöz? phenom2 @3.7GHz alapfeszen, de néha majd túlfeszelem, ha majd lesz vízhűtés, talán a winyót hűtöm még és a ramot is, de ezeket csak gyári megoldáshoz képest kisebb hatásfokkal fogom tudni hűteni (elvileg lapított rézcső lesz ezeknél, kísérletnek megteszi
)
-
csabi112
Modder
Érdekességképpen, házilag készülő vízhűtésrendszeremet szeretném bemutatni Nektek.
Több alkatrészt is saját kezűleg készítettem el. Fő motivációm a kihívás és a moddolás öröme. Amit csak lehet s.k. készítek el. Nem annyira dizájnos, mint a gyáriak, de a tudat, hogy "ez a kezem munkája" (és még működik is)- megfizethetetlen élmény.
Több részlet a készülő vizezésről:rm-blogom
Csak képek:[link]
Kiegyenlítőtartályom: -
Delta-Laca
aktív tag
-
Pero
senior tag
hali, tervez valaki rendelni aquatuningról, mostanában?
-
3RROR
aktív tag
Na kész lett a kicsike.Csak van 1 kis gond vele.A chipszettekre nem raktam blokkot és azok túlmelegednek.Lehetségers hogy attól áll le csak úgy a gép?
szerk.:
Az everest szerint az alaplapom 44 fokos.Ez soknak számít?(alaplap típus az adataimnál) -
CollectoR
aktív tag
válasz
jones965 #37284 üzenetére
Az első tesztnél, mikor csináltam egy kis hűtést egy olcsó kis orosz szivattyúval egy klíma beltéri párologtatóját használtam radiátorként. Ez éppen 2000 forintba került a vastelepen. Egy propán égőt nyomtam a blokkra (600W hő) és abszolút nem volt meleg a blokk 1 perc után sem, passzív radiátor hűtés mellett.
De mivel ezt túl hosszúnak találtam, valami kisebbet szerettem volna. Ez az egész már pár éve húzódik, idén nyáron most már össze akarom rakni. Tulajdonképpen csak az említett szerelvények hiányoznak (amire még mindig várok választ, remélem tud valaki), mert egy 4830-ra szeretném feltenni a blokkot, és véletlenül sem akarom lesarkazni a VPU-t. Készítettem blokkot is régebben vörösréz csőből, és lapokból, szintén amiatt, hogy olcsóbban kijöjjek, igaz az közel nem nézett ki úgy, mint egy gyári, ezért azt a tervet elvetettem. -
tajcsi
őstag
Lehetséges -e h a Laing pumpákat hamisitják??le lehet ellenőrizni a SN alapján esetleg??
-
toldy
őstag
Korábban kérdeztem, és "fontos" lenne a válasz.
ERRE tud valaki valami okosat?
-
Dr V
őstag
AM2+ foglalatú procira rá lehet tenni vhogyan a waterchill szett proci hűtőjét?
Aktív témák
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest