Aktív témák
-
válasz
yakuza.tora #36475 üzenetére
Egészen pontosan 2db "felső" kupakot szeretnék a tartályra.
-
duffbeer
őstag
válasz
NaNorbert #36496 üzenetére
Akkor ha jól látom a szivattyú van legfelül az 5,25-ös helyeken, ami pont nem látszik?
A tartályból a szivattyú felnyomja a felső radiátorba, amiből lefolyik az alsóba, majd onnan CPU, végül VGA?A kiegyenlítőt érdemes lenne függőlegesen elhelyezni és alá a szivattyút, szerintem minden más maradhatna. Ezután tartály alsó és felső csatlakozásaira szerelsz valami T-elágazót, összekötöd átlátszó csővel, amit kivezetsz a házon kívülre.
-
duffbeer
őstag
válasz
NaNorbert #36494 üzenetére
Igazából látnom kellene, hogy van bekötve a rendszered.
Mindenesetre szerintem az a legstabilabb, ha a kiegyenlítőtartály van legfelül, ahogy a legtöbb egyéb keringési rendszerben, kivéve persze a nyomás alattit, mivel a levegő felfele törekszik. //Például az ilyen lakás-fűtésrendszereknél nincs szükség légtelenítőszelepre, csak azoknál, ahol alul van a nyomás alatt tartott kiegyenlítőtartály.// A tartályból belefolyik a szivattyúba, vagy már benne van a szivattyú, az áttolja mindenen és szépen felül visszacsordogál a tartályba. Így a legtöbb bubiképződést kiküszöbölheted. Persze az se mindegy mi van hova kötve és milyen szögekben mennek a csövek.
-
-
duffbeer
őstag
válasz
NaNorbert #36482 üzenetére
Egyébként, ha mindenképpen őröl a paranoia, a tartály aljáról kivezetsz egy áttetsző csövet a házon kívülre a tartállyal egy szintbe, azzal párhuzamosan, a tetejét vagy visszavezeted a tartály tetejébe, vagy ráoktojálsz a cső végére valami kis szűrős-szellőzős cuccot, így csodálatosan látszani fog az aktuális vízszinted kívülről.
Nem egészen ide illik, de valami ilyesmi felépítésre gondolj!
-
3RROR
aktív tag
Ioncserélt/desztillált vízből mindegy hogy milyet választok?vagy valami márkásat nézzek ki?
És az AntiCorro adalék jó választás? -
-
duffbeer
őstag
válasz
yakuza.tora #36469 üzenetére
Akkor mindenképpen fagyálló kell.
-
Acetal tömböt(csövet) keresnék amit meg lehetne munkálni.
Valakinek vmi ötlet? -
törölt tag
válasz
NaNorbert #36471 üzenetére
Ha tényleg sehol nem rekedt meg levegő akkor nem csökkenhet a vízszint, ha teljesen zárt a rendszer!
a radiátort többször át kell forgatni, meg kell egy picit rázni hogy elszabaduljanak a buborékok belőle.
nálam egy mm-t sem változott a vízszint a az elmúlt 2 hónapban
A korróziós dolog engem is érint, hétvégén szétszedem és átnézem a blokkokat, két kis fehér dolog lebeg a szivattyúban, szerintem a cpu-blokk-ból jöttek elő
-
3RROR
aktív tag
Tegnap volt 8 éves a topik
-
Fel
addikt
válasz
HalasKYO #36462 üzenetére
Egyszerű... Korroziót gátló adalék nélkül a nyers felültetű alumínium alkatrészekről Al ionok lépnek ki a hűtőfolyadékba, amelyek később a réz felületeken kiválnak. Ha sokáig nem teszel ellene semmit, akkor előbb-utóbb a alu alkatrész elfogy.
A legegyszerűbb fagyálló is képest ezt meggátolni (ez az egyik feladata). A lényeg, hogy a használt hűtőfolyadék ne vezesse az áramot (ezért kell a fagyálló), és hogy a rendszerben ne legyen nyers felületű alu alkatrész. Csak olyat szabad használni, amelyik valamilyen felületkezelést kapott (pl.: eloxidálás). Az is segít a dologban, ha a réz felületek nikkelezettek, de ez csak a blokkoknál kivitelezhető. Én még nem találkoztam nikkelezett belsejű radival... -
HalasKYO
aktív tag
válasz
laccczka #36457 üzenetére
Ilyenről még nem hallottam. Volt másnál is ilyen ? Nálam minden réz, pom, plexi, kivéve a DDC tetejét az nikkelezve van de az is réz...
Valaki aki többet ért hozzá leírná hogy ezt mi okozza , milyen esetekben fordul elő? hogy lehet csökkenteni, vagy teljesen megszüntetni ?
-
NaNorbert
aktív tag
Sziasztok nekem is lenne egy kérdésem...
Nem régiben felépítettem a vízhűtésem, és tele is van vízzel, (nem töltöttem a tartályt tele mielőtt megkérdeznétek).
Mennyi időnként érdemes a víz szintre ránézni? Vagy csak majd akkor ha talán bubis lesz a víz? Mert a szivattyú a következő a tartály után, és sajna nem látok a tartályba bele.
Ha pedig "elfogy a víz akkor a szivattyú elkezdi a levegőt is kergetni... Vagy nem így van?
-
-
jones965
Modder
Mindent meglehet valósítani, csak a kérdés, hogy megéri-e?
Egy ilyen hőtermelésű kártya, mint írtál legalább 200 w-nyi hőt termel. Ezt passzív hőcserélőn keresztül is is lehet disszipálni, viszont ez esetben ehhez kell méretezni a hőcserélőt. Passzív hőcserélőknek, ami jól írtál, nagyobb lamella távolságuk van, valamint az átfolyási keresztmetszetük is nagyobb, mint az aktív hőcserélőké.
Sokan próbálkoztak ezen a fórumon is ennek a megvalósításával több kevesebb sikerrel.
Az hogy ez hatékonyan működjön, jobban a zsebbe kell nyúlni, mint egy aktív hűtés esetén.
Gondold végig. -
sylard8
tag
válasz
Landor #36445 üzenetére
annyiból tudsz építeni, ph-n van mora is már felszerelve,igaz használt,de a vízhűtéses alkatrészekre nagyon odafigyelnek,főleg ha valaki 30+ os radit vásárol.
mivel elég nagy rendszered lesz ahogy elnézem, a szivattyún sztem ne spórolj és vegyél egy ütőset, mondjuk D5+kiegészítők, újonnan 40+!
egyes alkatrészeken lehet spórolni ha nem fontos számodra az esztétika! -
aproo
tag
Hali mesterek.
Vizet szeretnék a videokarimra,(Gainward gtx 260) a blokkot már kinéztem, de érdekel milyen radit ajánlotok hozzá. Azt hallottam,hogy a radi lamella nagysága,távolsága sokat befolyásol.
Nagyobb lamella távolságúak jobbak kis venti fordulathoz-halkabb rendszer-,(ez lenne a cél)
Esetleg passzívban lenne esély hűteni a karit? -
duffbeer
őstag
Halihó hozzáértő emberek!
Nagy projektben vagyok (nem PC hűtés, de eléggé hasonló) és megijesztettek, ezért gondoltam felteszem itt a kérdést:
Igaz az, hogy egy vízkörbe nem szabad alumíniumot és rezet alkalmazni, mert "megeszik" egymást? -
yakuza.tora
addikt
-
Fel
addikt
válasz
Landor #36445 üzenetére
A GTX 570 eléggé kazán, úgyhogy ha vizezed, akkor elkél hozzá valami erős radi. Az apróban most találhatsz egy-két érdekeset (HWLabs GTX, Thermochill PA120.3), amelyek nagyon jók, de drágábbak (18-20k), mint a jobban elterjedt MagiCool, Alphacool tripla radik.
Cpu blokkból jó lenne a Tody féle V3 Extrem 2010, 12500Ft. E mellé nem árt egy hátlap, ami kb. +1500Ft. Ha még jobbat szeretnél, akkor EK HF Supreme (mindenre jó, és jár mellé minden). (legolcsób kivitelben ennyi: [link], legdrágábban: [link])
Csőből szerintem minimum 13/10-es kellene. A legolcsóbb ClearFlexnek 700Ft métere. 2m elegendő őven, ha házon belül marad a radi.
A tartályt a szerint érdemes választani, hogy hol gondolod elhelyezni. Lehet 5,25-ös helyre passzolót, vagy hengerest kapni. pl.: Todynál most akciós a 30cm-es plexi, 8000Ft.
Szivattyúból a legjobbat az apróban találhatod. A Laing DDC-k ára nagyon nyomott, a webshopokban kaphatóakhoz képest.. Jelenleg a legjobb vétel.
A legdrágább tétel a FC blokk a vga-ra... 25000Ft alsóhangon.. De ha rászánod magad a megvételére, akkor jól jársz vele, mert nagyon jót fog tenni a kártyának. Legfeljebb elmegy a kedved attól, hogy hamar leváltsd az 570-et...
Csatlakozókból 8db elég egy ilyen rendszerhez: 2 cpu blokk - 2 vga blokk - 2 radi - 2 tartály. A DDC-re nem kell, mert gyárilag 10mm-es belsejű csőhöz van igazítna a tetején a 2 csonk.
Ez így összességében 100ezerből bőven megvan... -
szacsee
nagyúr
válasz
Landor #36445 üzenetére
Annyival indult minimum az én hűtésem is 4 éve.
Most meg gyári Ati VGA hűtőt hallgatom, mellette 2db 1200-on pörgö Arctic ventivel.
Amik nálam voltak azok passzív rendszerre lettek tervezve.
650x450x56mm-es radiátor passzívan
alaplap full vizezve
proci, vga víz alatt
Laing D5 szivattyúval.
Igazából a deszkánál is elmegy vagy 20-30K és ott alaplapcserénél is ugyanaz mint a fullcover blokknál... elég nagy bukó sajnos.
Megoldható minden, csak pénz kérdése, no meg, hogy mit akarsz hűteni...
Cullangok egy ekkora rendszernél már ütik a 10K-t és összeadva azért elég sok:
CPU: 10
MB set: 30
VGA full cover: 25k
tartály: 5-10K
szivattyú 10K+
csövek, sallangok: 10K
No meg a be nem tervezett dolgok... meg a radiátor, ami minimum kisebb rendszer esetén mora, nagyobbnál 2db mora... ami 30 illetve 60K saccolva.Tök mindegy mit halkítasz, mert egy idő után úgy is lesz más hangos komponens.
Amíg ventilátor van a gépben nem lesz tökéletes csend, utána meg a monitor búgásán akadsz ki. -
szacsee
nagyúr
válasz
Landor #36440 üzenetére
Nem figyelem az árakat, de saccra:
GTX570 fullcover blokk: 20K +
Prociblokk: 10K +
Szivattyú: 10-15K
Radi: 10-30KdBA pedig a radiátorokon elhelyezett ventiktől függ...
Viszont minimum tripla radi kell és abból is jóféle.
A helyedben vennék egy bika sokféle felfogatóval rendelkező procihűtőt: 10-13K körül már elég jók vannak.
VGA-ra pedig valami olyan hűtőt, ami később másra is rámegy.. pl Arctic Extreme-nek van egy olyan változata, ahol külön lehet venni VRM bordát és magát a hűtőt. Jó eséllyel később is jó lesz. Így ventilátorokkal 30K-ból megúszod.
Fullcover blokknál számolj azzal, hogy ha lekerül a VGA-ról akkor max 10K-t kapsz érte... sajnos ez benne van a pakliban. -
Landor
tag
Sziasztok!
Egy Q9650-es CPUm és egy 570GTX VGAm van. Nekem hangos egy kicsit a cucc!
Lehet csökkenteni drasztikusan a generált zajt vízhűtés használatával? -
szacsee
nagyúr
válasz
Joker94 #36433 üzenetére
Itt olvasgass róla.
Jó alternatíva lenne, ha dupla radival adnák, így nem kellene süvölteni a ventinek ha combos procit hajtasz vele. Ha meg hangos, akkor Noctua és IFX szinten hűt... magyarul nem jobb mint az izmos léghűtések.
szab.tam hsz-ait olvasgasd, neki gondja is volt vele...
2 alternatíva:
-Tody induló szett dupla radival
-izmos léghűtés ami kompatibilis 1366-ra, 1155-re és 775-re, így kompatibilis és el tudod adni árban később is akár. -
Joker94
aktív tag
Sziasztok.
Ez mennyire hatékony hűtő?:[link]
Egy C2D e6400-ra menne ami 3,6Ghz-en megy,majd késöbb I7 920-ra menne. -
zH.
senior tag
válasz
#40835072 #36429 üzenetére
subcoolingnál van olcsó heatkiller és ek blokk, ennyiért jobbat nem nagyon találsz. használtan vannak ddc-k 5-7k körül, újonnan irreálisan drágák. csak procira elég egy duplaradi, 10k körül találsz, ha a vga-t is vizezed, akkor tripla, vagy quad kell. fullcover blokk gtx260-ra van olcsón hardveraprón, egyébként újonnan egy fullcover 20k környékén mozog, bár itt is vannak olcsóbban, pl. 6850-re az lt blokk.
-
HalasKYO
aktív tag
Hát talán kezdjük ott hogy mi a keret ? új vagy használt is jó ?
Mire akarsz vizet tenni ?
Ha új kell én Tody-t tudom neked ajánlani, vagy még OC; mindketten nagyon korrektek és jó áron van nálunk minőségi rendszer.
Ehhez még kell egy fc blokk (fullcover VGA ra), de az nem 15 k lesz... inkább úgy 80k...
Használtan lehet lejjebb szorítani, de ha belegondolsz hogy ez bizony sok sok rendszert is ki tud majd szolgálni apróbb módosítássokkal rájössz, hogy megéri -
törölt tag
kösz a válaszokat!
Szeretnék vízhűtést ami jó is meg jól is néz ki
(kék, zöld, piros, narancs, vagy más színű kábelekkel
)
nem feltétlenül 15 ért de egy jót szeretnék!
milyet ajánlotok?
-
Fel
addikt
válasz
#40835072 #36419 üzenetére
Nem éppen a 15ezres kategória...
Egyébként annyiból felejtsd el a vízhűtést több alkatrészre. Még egy cpu-ra, vagy egy vga-ra esetleg össze lehet hozni annyiból használt dolgokból, de nagyon ki kellen fogni hozzá..
Az E8400-ra nem tennék vizet. Annó, mikor nekem volt nem volt lényeges különbség a Noctua NH-U12P és a későbi vízhűtéssel elért hőmérsékletek között.
A vga-ra érdemes lehet fc-blokkot rakni, mert drasztikusan csökkennek vele a gpu/ram/vrm hőmérsékletek, de cserébe elég drága. Ezen kívül kérdés az is, hogy kapsz-e blokkot a vga-ra. Nekem van egy eladó EK-FC260GTX blokkom, de ez csak referencia, 55nm-es GTX260-ra jó (pl.FG, eVGA, Inno3D, Leadtek, PoW); a NYÁK-on ott kell lennie ey PCB654 feliratnak.
-
törölt tag
e8400-gtx260-coirsai 4gb-asusp5b deluxe hoz érdemes venni vízhűtést? ha igen milyet? (max15 ért)
-
szacsee
nagyúr
válasz
D1Rect #36400 üzenetére
Nem rossz elgondolás..
Esetleg kipróbálhatnád, hogy egy csonkot betekersz belülre is (végigmenet és nőgyógyász kéz esetén) és a belső csonkra egy 10-15cm-es csődarabot lezárt véggel beteszel... az oldalára pedig apró lyukakat fúrsz.
Régi motoros trükk még a szivacs is.
Nálam D5 1-es fokozaton 4-5 liter vízzel is csobogna, de én a praktikeres zárható dobozt választottam tartálynak, az oldalán felül fúrtam a bemenő víznek egy lyukat, ami a csőátmérőnél 1mm-el kisebb és a csövet behúztam a tartály aljáig a kimenő csonkkal ellentétes oldalára. A tartály oldalán látszik, hogy erős a "sodrás", de a kimenő csőnél már nyugi van. -
sylard8
tag
válasz
Marshall-air #36413 üzenetére
sztem sokan nem is használnak olyat.
-
Marshall-air
csendes tag
szervusztok ismét. egy olyan kérdésem lenne hoyg nemtud valaki eladó átfolyás mérőt vagy csak átfolyás jelzőt? jó árban? persze a bolti 5 ropi se sok, de sok ha az ember 2 hónapja nem kapott fizetést... viszont az egész netet át túrtam és nemtaláltam semmit pedig a vizes cuccokból szinte minden mást megtaláltam jóval olcsóbban használtan és jó áron
-
HalasKYO
aktív tag
Nekem Tody féle 150 es van nem mai darab, második tulaja vagyok, de ebben van a fent említett besűlyesztés, így ebbe belülre nem tudsz csatit tenni, de szerintem todyt megkérheted hogy csináljon neked egy olyant ami ugyanolyan mint a teteje és azt végig menettel akkor belefér 2 csati
Szerintem sem karácsonyfa, ügyesen bánik a srác a plexivel . Igényes a gépház eleje kicsit giccses nekem, de egyébként ügyes.
-
Fel
addikt
Hmm... lehet mégsem jó az elgondolásom. Ha jól emlékszem a Tody féle tartály aljában (ami ebben az esetben felül lenne) a két furat között van egy elválasztó rész. Emiatt megeshet, hogy mégsem lehet belülre csatlakozót tekerni. Meg tudná valaki nézni? Nekem már sajna nincs meg a 300-as plexi tartályom.
-
Fel
addikt
válasz
D1Rect #36400 üzenetére
Szerintem meg lehet oldani.
Hozzávalók:
- Tody 300-as tartálya,
- 3 db csatlakozó (ha lehet, akkor ne szorítós változat)
- 2 db menetes lezáróA tartályt fejjel lefelé szereld be. Alulra kerül a kiömlő csonk. Felül lesz egy csati a bejövő ágnak és egy a feltöltéshez. A csobogás megszüntetésére pedig csavarsz a tartályon belülre is egy csatlakozót, a bejövő csatlakozó furatába, és arra dugod a csövet. Ezeknél a tartályoknál a G1/4"-es furatok végig menetesek, ezért így meg lehetne oldani. Esetleg arra kell figyelni, hogy a csatlakozók rövid menettel legyenek ellátva, nehogy ne tudd betekerni a kettőt egymástól. A két oldalsó menetes furatot lezárod.
Remélem érthető. -
HalasKYO
aktív tag
Vagy esetleg Todynál tudsz venni olyant és fejjel lefelé kötöd be, oldalsó csatira kötöd a "be" ágat ami a falra megy, és így nem csobog.
-
universiti
csendes tag
ja igen
, pont úgy ahogy te is írtad
-
universiti
csendes tag
válasz
D1Rect #36400 üzenetére
hello
ha találsz olyat ami elféne,én lehet tudok neked segíteni azzal hogyha a közepén van a betöltönyilása a tartálynak és még mellete van +ba még 14-15 mm akkor oda furhatunk még 1 1/4"-os menetet (vagy van másféle csatlakozóm is,csak az műanyag de jól tömít azért és az sem szivárog, amivel vízszint alá tudnánk vinni a vissza ágat) amihez csatlakoztatunk alulról egy csövet és szintén víz alá a cső másik vége,csak ahoz elkellene jönnöd hozzám,van 1/4"-os gázmenetfúróm, csak azért mondom hamár megvettem drága pínzé szivesen segítek ha gondolod és van olyan tartály amin meglehetne oldani,
gondold meg
Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest