Keresés

Aktív témák

• sylard8

tag

válasz Landor #36445 üzenetére

annyiból tudsz építeni, ph-n van mora is már felszerelve,igaz használt,de a vízhűtéses alkatrészekre nagyon odafigyelnek,főleg ha valaki 30+ os radit vásárol.
    mivel elég nagy rendszered lesz ahogy elnézem, a szivattyún sztem ne spórolj és vegyél egy ütőset, mondjuk D5+kiegészítők, újonnan 40+!
    egyes alkatrészeken lehet spórolni ha nem fontos számodra az esztétika!

• Fel

addikt

A GTX 570 eléggé kazán, úgyhogy ha vizezed, akkor elkél hozzá valami erős radi. Az apróban most találhatsz egy-két érdekeset (HWLabs GTX, Thermochill PA120.3), amelyek nagyon jók, de drágábbak (18-20k), mint a jobban elterjedt MagiCool, Alphacool tripla radik.
    Cpu blokkból jó lenne a Tody féle V3 Extrem 2010, 12500Ft. E mellé nem árt egy hátlap, ami kb. +1500Ft. Ha még jobbat szeretnél, akkor EK HF Supreme (mindenre jó, és jár mellé minden). (legolcsób kivitelben ennyi: [link], legdrágábban: [link])
    Csőből szerintem minimum 13/10-es kellene. A legolcsóbb ClearFlexnek 700Ft métere. 2m elegendő őven, ha házon belül marad a radi.
    A tartályt a szerint érdemes választani, hogy hol gondolod elhelyezni. Lehet 5,25-ös helyre passzolót, vagy hengerest kapni. pl.: Todynál most akciós a 30cm-es plexi, 8000Ft.
    Szivattyúból a legjobbat az apróban találhatod. A Laing DDC-k ára nagyon nyomott, a webshopokban kaphatóakhoz képest.. Jelenleg a legjobb vétel.
    A legdrágább tétel a FC blokk a vga-ra... 25000Ft alsóhangon.. De ha rászánod magad a megvételére, akkor jól jársz vele, mert nagyon jót fog tenni a kártyának. Legfeljebb elmegy a kedved attól, hogy hamar leváltsd az 570-et...
    Csatlakozókból 8db elég egy ilyen rendszerhez: 2 cpu blokk - 2 vga blokk - 2 radi - 2 tartály. A DDC-re nem kell, mert gyárilag 10mm-es belsejű csőhöz van igazítna a tetején a 2 csonk.
    Ez így összességében 100ezerből bőven megvan...

• szacsee

nagyúr

Annyival indult minimum az én hűtésem is 4 éve.
    Most meg gyári Ati VGA hűtőt hallgatom, mellette 2db 1200-on pörgö Arctic ventivel. :W
    Amik nálam voltak azok passzív rendszerre lettek tervezve.
    650x450x56mm-es radiátor passzívan
    alaplap full vizezve
    proci, vga víz alatt
    Laing D5 szivattyúval.
    Igazából a deszkánál is elmegy vagy 20-30K és ott alaplapcserénél is ugyanaz mint a fullcover blokknál... elég nagy bukó sajnos.
    Megoldható minden, csak pénz kérdése, no meg, hogy mit akarsz hűteni... :F
    Cullangok egy ekkora rendszernél már ütik a 10K-t és összeadva azért elég sok:
    CPU: 10
    MB set: 30
    VGA full cover: 25k
    tartály: 5-10K
    szivattyú 10K+
    csövek, sallangok: 10K
    No meg a be nem tervezett dolgok... meg a radiátor, ami minimum kisebb rendszer esetén mora, nagyobbnál 2db mora... ami 30 illetve 60K saccolva.

Tök mindegy mit halkítasz, mert egy idő után úgy is lesz más hangos komponens.
    Amíg ventilátor van a gépben nem lesz tökéletes csend, utána meg a monitor búgásán akadsz ki. :DDD

• jones965

Modder

Egy idő után már a táp zaja is zavarni fog. :D
    Én többek közt ezért cseréltem tápot.
    100k-ból már lehet normális vízhűtést építeni.

Aktív témák