Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
Locutus
veterán
Üdv!
Ha esetleg valakit érdekel, vállalom egyedi hűtőblokkok elkészítését, és akár sorozatgyártását is, költséghatékonyan. Megálmodod mit szeretnél, és én le tudom gyártani, kelljen ahhoz *bármilyen* megmunkálási eljárás. Bármilyen anyag, gép rendelkezésre áll.
3D-s fájlt küldesz, vagy legalább rajzot, hogy mit szeretnél, a többiben megegyezünk.PÜ.
-
NaNorbert
aktív tag
válasz
helkis #34597 üzenetére
Véleményed?
Sajna a bordát nem tudom se a gép tetejébe se elfordítva berakni mivel nagy... vagyis széles.2 darab 8 centis ventit raktam a belső felére szívóra, ne ocsmánykodjon itt kívül a 12-es TT venti. A 8 centiseket össze kötöttem 1 ágra és így mennek darabonként 500 at
A HDD-k beforgatva, tényleg fajinabb vele. A táp vezetékeit próbáltam eldugni. -
NaNorbert
aktív tag
válasz
helkis #34597 üzenetére
Ez már másabb, nem kell darabolni a házikót...
Bár ebbe már nagyon bele éltem magam és lehet hogy holnap megpróbálom magam is kiszedni azt a kis kockát ami nem oda illik.
Viszont ha ezek a csatik nem vizesítéshez valóak, akkor milyet vegyek vagy keressek amik rá mennek a blokkokra és a radira is?
Szeretnék úgyis a radira 1-1 könyök csatit rakni mivel ha felűl lesz akkor lefele kellene állnia...
-
helkis
veterán
válasz
NaNorbert #34583 üzenetére
nem rossz, de pár tapasztalatot hozzátennék, amivel szebb, hatékonyabb lehet a konfig:
a hdd-ket megfordítanám tehát hogy a ház másik oldala felé legyen a csati, így nem ágaskodna a sok kábel..
+beforgatnám a a radit (ha elfér), két könyökkel lenne bekötve a két cső, a radi mögé egy a vga felé fújó venti menne, tehát szívóra állítva, illetve lerakva a hdd-ket a radi elé a ház orrába egy befújó ventit raknék, ami táplálná a radit, illetve hűvösen tartaná a hdd-ket is..másfelől én szeretek nyugodtan aludni a gép mellett is akár, ezért nem alkalmaznék pneumatikában használatos csatikat vizes rendszerhez..
-
iwu
addikt
-
válasz
NaNorbert #34592 üzenetére
Örülök, hogy csak sikerült bátorságot gyűjteni, és lám senki nem nevet ki.
Ahogy olvastam korábbi tapasztalatokat azokkal a blokkokkal szerintem nem a legjobb ötlet fizetni egy plusz blokkért. Sztem sünivel kibírja, és "filléres" tétel.
Ha radit cserélsz gondold meg mekkora is legyen/hova.
-
NaNorbert
aktív tag
Igen erre jutottam én is tegnap hajnali 1 kor hogy semilyen boltban nem találok ilyet.
Lehet hogy a rendszer gyártóját kérdem meg hogy nem-e tud alkotni egy memória hűtést vagy ha tud majd nekem valaki egy nagy bordát csinálni az is elég lesz szerintem.A véleményetek mit mond arról hogy a szivattyút átrakhatom a tápra? Szeretném hogy látszódjon, (most a floppi helyén van betuszkolva).
A másik kérdésem pedig szeretnék radit cserélni, vagy 2 darab singli (12cm) -t berakni a hátsó ventilátor helyekre.
Hogy épüljön fel a rendszer akkor?Most= Tartály -> Szivattyú -> CPU -> VGA -> Radiátor ->Tartály ~~
-
NaNorbert
aktív tag
A prime 95 öt teszteltem az ment 10 percig simán.... a víz hőmérséklet amit írtam csak 4 -5 fokot változott.
A VGA dióda 40 foknál megáll, és nem is megy már 41-42-re se.
Most a vga alá raktam egy ventit amivel próbálom keringetni a levegőt és 1,5 óra NFS után meg sem akadt, fagyott a játék.Félek hogy a memóriáknak kevés a pici bordácska.
Be kell szereznem memória hűtést....
-
Joshi
titán
válasz
NaNorbert #34587 üzenetére
Annak kiderítésére hogy mi melegszik túl én az Orthos vagy Prime95 progikat ajánlanám, ha 10-15 percig futnak gond nélkül akkor biztos lehetsz benne hogy játék alatt nem a procival van baj. Ez után megpróbálnám a GPU Caps Viewer progival terhelni a videókártyát is(szőrös fánk teszt), de az lenne a legjobb ha egyszerre terhelnéd a CPU-t és VGA-t mert ugye a víz mindkettőtől melegszik.
ui.: nem tudom milyen blokkjaid vannak de nekem kétségeim vannak azok hatékonyságáról.
-
NaNorbert
aktív tag
Hát az van hogy ha elindítok egy játékot, akkor (core temp), alap winben 21 fokos, de ha megy a játék akkor felmegy hirtelen 24 re, de tovább nem megy... aminek örülök.
Ez már jelent valamit?
Akkor ajánlásod szerint ne vegyek fekete csövet? Esetleg keményebb, vagy merevebb van ebből a fajtából?
Szerk: magonként értem a 21 fokot, és 24-25 fokot. A cpu verest szerint 35.
-
Joshi
titán
válasz
NaNorbert #34585 üzenetére
A cső 12/8-as értelem szerűen(külső/belső átmérő)
, a fekete cső egy márkás fajta nevezetesen Tygon R-3400 és az egyik legjobb minőség viszont nagyon drága(~2500Ft/m).
Az ilyen csövek viszont nem valók gyors csatlakozóba ugyanis a hajlékonyságuk végett nem tömítenek megfelelően.
A proci hőfokokról annyit hogy sajnos az AMD érzékelői rosszul mérnek, ez esetben a víz hőfokból lehetne következtetni a megfelelő értékekre. Általában a szobahőmérsékletnél 8-10 C°-al melegebb a víz hőmérséklete, terhelve lehet kicsit több is az még belefér. Ha terhelésnél a víz hőfok aránylag gyorsan emelkedik akkor biztosan kevés a hőleadó, ekkor nincs más hátra mint bővíteni a rendszert még1 radival vagy egy nagyobbra cserélni a meglévőt.ui.: nekem is hasonló házam van(lsd. adatlapomon) és a ház tetejébe simán elfér egy tripla radi 3*120-as ventivel. Talán a DDC is halkabb lenne ha nagyobb ellenállást kapna, persze arra jobb lenne egy EK Supreme proci blokk.
-
NaNorbert
aktív tag
válasz
jones965 #34584 üzenetére
A csöveket szeretném még kicserélni feketére, vagy lehet áttetsző kell, még nem tudom melyik lenne a jobb.
Este csövek keresése közben ha minden igaz megtaláltam a rendszer gyártójának nevét k.mamut, már írtam is neki hogy szeretnék nagyobb tartályt és sajna a VGA memóriákra nem elég a szimpla kis borda.... Vennem kell hűtést hozzá, este NFSHP 40 perc játék után kifagyott.
Vissza vettem az órajeleket, (cpu), de ezután is megfázott 40 perc után...Sajna kénytelen vagyok berakni egy ventit.
Egy kérdésem lenne, ha a képről felismernétek a csatlakozók nevét áruljátok már el nekem, és azt is hogy milyen cső kell bele.
A cső-ről készítettem egy vonalzós képet, ha ennek is megtudnátok mondani a méretét hálás lennék érte.
-
NaNorbert
aktív tag
Sziasztok készen lennék, sajnos mint valaki már írta nekem priviben csöveket kell vennem, mivel túl merev ez a fajta. Esetleg ha valakinek van fekete csöve vagy piros szívesen felvenném vele a kapcsolatot.
Egyenlőre így néz ki a szerkezetem... (csak halkan ócsárolni..)
Sajnos a házikóm színe elcsúnyult a vaku miatt, de nem ilyen ronda....
Véleményetek?A CFG alatta: Phenom 8450@2600mhz X3, és egy Asus GTS 250 512 DDR3.
Ezek per pillanat CPU:34 fok magonként 21fok, VGA dioda: 38fok. Eddig megvagyok elégedve vele, bár a szivattyú picit hangos. (laing DDC-1T)
-
ThodEE
őstag
válasz
Góliát #34579 üzenetére
Leírása szerint:
Mips Ram Freezer 6 -
Fel
addikt
válasz
ThodEE #34577 üzenetére
Nem is írtam, hogy a kettő ugyanaz lenne. Arról volt szó, hogy mit használhat. Vagy ioncseréltet, vagy desztilláltat. Véleményem szerint az ioncserélt alkalmasabb a vízhűtéshez, ezért van a desztillált zárójelben (Szubjektív). De vannak itt többen, akik a gyógyszertári desztvízre esküsznek, úgyhogy ezért említettem meg azt is (Objektív). Így remélem érthetőbb.
-
jones965
Modder
válasz
NaNorbert #34574 üzenetére
A képen lévő szivattyúk közül a hálózati csatlakozásúakat felejtsd el, mivel van ddc-is.
1. Sima csapvízzel is tesztelheted.
2. desztillát víz+ fagyálló adalék, itt olyat választasz, amilyen színűt szeretnél.
3. a válasz 2. pontban
4. ezt mindíg a legkönyebben hozzáférhető csatlakozónál célszerű megejteni, alátenni egy kis edényt, amibe csorog a víz. Megoldható egy Y ág beiktatásával is, aminek a végére külön elzáró szelepet teszel, és azon keresztül lehet leengedni a vizet. Ezt célszerű a rendszer legmélyebb pontján elhelyezni.
5. Ha igen, akkor nem válaszoltam volna.Fel: megelőztél, de látszik egyre jár az agyunk.
-
Fel
addikt
válasz
NaNorbert #34574 üzenetére
1. Csapvízzel? Ha csak kipróbálod, akkor abból nem lehet gond, de későbbi használatnál kerüld a csapvizet (algásodás, korrózió).
2. Ioncserélt (vagy deszt) víz és fagyálló keveréke a legegyszerűbb (1l vízhez 1 dl fagyálló)
3. Lásd kettes pont. Vehetsz kék vagy piros fagyállót.
4. Értelemszerűen a szétszedéshez előbb le kell engedni a vizet. Ha majd már összeállt a kép, hogy mit hová teszel, akkor a legalacsonyabban (vagy házon kívül) lévő helyet kinevezed leeresztő pontnak. -
NaNorbert
aktív tag
Sziasztok, számotokra alap meg lehet bolond kérdéseket teszek fel de megkérdezem hogy tisztában legyek mindennel.
Nem rég vettem egy szettet, és szeretném a configomra rá szerkeszteni de sok dolog sötét még előttem.
Kérdéseim.
1: Próbára össze rakhatom desztillált víz nélkül a szerkezetet?
2: Pontosan milyen folyadék kell a szett össze rakásához?
3: Mivel lehet színezni a folyadék színét?
4: ha szeretném szétszedni az összerakott szettet akkor hogy szedjem szét hogy ne legyen minden vizes?
5: Ugye nem haragszotok hogy itt fárasztalak titeket? -
NaNorbert
aktív tag
Elnézést is kérek.....
Akkor mást kérdek...
Ha van egy cga blokkom, és egy GTS 250-em, ez egy Asus gts 250 DK változat, alap órajeleken, ...A memóriákon nem volt memsüni vagy külön hűtés. Ha rárakom a vizecskét a memóriákra elég egy-egy memsüni, a hűtés képpen.
-
jones965
Modder
válasz
Laprasi991 #34565 üzenetére
-"A tartály lenne első helyen, onnan menne a víz a radiátorba, tovább a VGA blokkba, tovább a CPU blokkba, majd utána jönne a pumpa és pumpálná vissza a vizet a tartályba.
Mennyire lenne probléma, hogy a pumpán csak a felmelegedett víz menne át, illetve a tartályban is csak ez a víz lenne?
Vagy egy zárt rendszernél a sorrend mindegy?"1. A tartályt gondolom a feltöltés végett raknád a rendszeredbe, ebből kifolyólag innen csak a szivattyúra célszerű a vizet vezetni, mivel magától nem fog a radiátorba kerülni, főleg hogy az magasabban is lesz.
2. A szivattyúbol a kimenő ág pedig tetszési inger küszöbre van bízva, hogy hová vezeted, max a felhasznált csőmennyiséget befolyásolja.
3. A rendszeredben nem lesz hideg és meleg víz, hanem hőterheléstől függően szobahő fölötti értékek, hol magasabb hol alacsonyabb értéken, attól függően, mekkora a beépített hőcserélő felülete, valamint a rajta átvezetett folyadék áramlási sebessége, és a hűtésre használt levegő mennyiség mekkora intenzitású.
{ gpm (térfogatáram) + cfm (légmennyiség) } -
LBandi
aktív tag
válasz
Laprasi991 #34565 üzenetére
" Nem fog-e nagyon "süvíteni"
Ez függ attól hogy milyen ventiket fogsz használni és mekkora fordulaton, mert pl ha leszabályzod ~800rpm-re akkor biztos hogy elég halkak lesznek míg magasabb fordulatnál ugye hangosabbak és ott elképzelhető a sűvítéses effektus (de ezmár inkább csak 1600< fordulat körül)Vízhűtésnél az alkatrészek sorrendjénél egy jó tanács, de ez sincs kőbe vésve, a tartály után célszerű egyből a pumpát tenni, mivel így a rendszer feltőltése sokkal egyszerűbb, illetve a légtelenítési folyamat is gyorsabb mert a tartályból nem fog levegőt szipkázni így könnyebben ki tudja nyomni a buborékokat a rendszerből. A többinek a sorrendje az alkotóra van bízva a hűtésbe nem szól bele egyáltalán.
-
Laprasi991
aktív tag
Most kezdtem neki a vízhűtésem beépítésének, és meg szeretném kérdezni hogy a következő elgondolás működne-e:
A tartály a gép hátuljához lenne hozzácsavarozva, a radiátor pedig a gép tetején lenne kiemelve, távtartó csavarokkal.
A pumpa valamint a többi egység pedig a gépen belül lenne elhelyezve.
Felvetődött bennem, hogy a gép tetején a radiátoron lévő 3 darab ventilátor nem lesz-e túl hangos? Nem fog-e nagyon "süvíteni", hiszen a gépház meg a radiátor között lesz kb. 5-10 centi hely.Rajzoltam egy ábrát paintben, [link], melyben a sorrendek is jól láthatóak.
A tartály lenne első helyen, onnan menne a víz a radiátorba, tovább a VGA blokkba, tovább a CPU blokkba, majd utána jönne a pumpa és pumpálná vissza a vizet a tartályba.
Mennyire lenne probléma, hogy a pumpán csak a felmelegedett víz menne át, illetve a tartályban is csak ez a víz lenne?
Vagy egy zárt rendszernél a sorrend mindegy? -
Fel
addikt
válasz
Erdei88 #34562 üzenetére
Hopp.. az érdekes. Nem gondoltam volna, hogy kevesebb hely van a tetőn az elődhöz képest.
Egyébként milyen, miben más? Szebb, az tuti, de jobb is?TaaT: Az nem baj, ha Delphi felirat van rajta. Laing-Delphi közös fejlesztés a DDC. Szóval ez az eredeti ddc-k egyik ismertetője
. Egyébként a Delphi ismerős lehet többeknek az autózásból; többféle autóalkatrészt is gyártana (vízpumpa, fékrendszerek, stb...)
-
szanyi20
tag
Megfontolandó a VGA...
Most még csak informálódok, mert egyelőre nem tartózkodom MO-n a konfigom viszont otthon várja, hogy jól felújítsam!!
Sztem az 50k még éppen éppen bele fog férni, de most még inkább csak minél több infot szeretnék begyüjteni, illetve helyeket nézni/keresni, átnézni az aprót, hogy mi hogy van... stb stb....
-
Joshi
titán
válasz
szanyi20 #34558 üzenetére
Ha az összeg módosulna 50-55k-ra akkor egyből beleférne a vga is, szerintem megfontolandó.
Az én tippem mindenképpen összeválogatott minőségi cucc, érdemes lehet az apróhirdetésből összevadászni mert így sokat spórolhatsz.
Az én tippem:
CPU blokk
Vízpumpa
Radi
Ez csak példa, szerintem nézz körül tüzetesebben az apróban biztosan találsz megfelelő cuccokat.
Ha valami nem tiszta akkor kérdezz! -
szanyi20
tag
Szép jó estét mindenkinek.
Életem első vízhűtéses rendszerének kiépítésén töröm a fejem, és ebben szeretnék hasznos tanácsokat szerezni.
Először is a kérdésem az, hogy ha új rendszert szeretnék, összeválogatva érdemes vásárolni, vagy kezdésképpen valami szett is megteszi?
Amit hűteni kéne az első körben csak a processzor (Phenom II 965 BE, nem 5-6 GHz-n járatva, merthát ugyan vegyész vagyok, folyékony nitrogént meg héliumot még tudnék is szerezni, de nem olcsó mulatság...
de nem is a gyári 3,4 GHz-n...
) A rendszerben még egy Gigabyte GTX 460 SOC is helyet foglal, esetleg később ő is becsatlakozna a vizesek közé, de első körben csak a procit szeretném ezzel hűteni. A ház amibe menne a cucc, egy Cooler Master 690 II Advence, szóval van dupla radiátornak hely kialakítva a házban felül is meg alul is.
Hát lényegében ennyi lenne, a keret (csak hogy mondjak valami...
) olyan legyen 40-45k, de ez a tető!
Előre is kösz,
Üdv -
Joshi
titán
válasz
#15779328 #34556 üzenetére
Gyere és csatlakozz a GTR-Masters WTCC bajnokságába, menet közben is lehet csatlakozni igaz hogy 4k szerverdíjat kell fizetni de gondolom ez nem visszatartó tényező.
-
jones965
Modder
válasz
#15779328 #34545 üzenetére
Jó a cockpit kialakításod.
Ekkora teljesítményt léggel lehűteni már nem egyszerű dolog, főleg hogy gyakorlatilag egybeér minden.
Itt már tényleg csak a víz segíthet. Amit Fel összeállított, az kell is, mivel ennyi hőt eldisszipáltatni nem egyszerű dolog.
Más kérdés, hogy ilyen extrém hűtésnél én már 2 különálló kört építenék, természetesen 2 szivattyúval. -
Fel
addikt
válasz
#15779328 #34545 üzenetére
Ebbe a házba szerintem nem tudsz annyi radit beledugni, amennyi a konfigod megfelelő hűtéséhez elegendő lenne. Hatalmas a ház, de még hatalmasabb a hő amivel a hűtésnek meg kell küzdeni (min. 900W-os terhelés melletti fogyasztást kinéznék belőle...) Biztosan kellene kívülre is tenni hőleadót.
Látom hely lenne elég a tetejében (az alaplap fölött), de ha csak annyi a lyuggatott rész, amekkora a gyári (23cm?) ventinek kell, akkor oda nem sok radit lehet betenni...
Összeállítottam egy listát az aquáról: [link] Potom 835 euro... -
törölt tag
Nem szoktam kamuzni!
Pár kép:
Vettem új házat,mert a régiben nem fértek el a karik.[link]
Ebben elfér a víz nem?
Gondolkoztam 580-on,meg 980x-en,de inkább vízhűtés és oc mellett maradok.
1 Jól hűtött 480 oc-vga-val közel hozza az 580-at.
Amúgy beakarom vizezni az egész gépet,csak nem vagyok otthon etéren.
Az a qu.. cpu hűtő betakarja az egész gépem,és lefogja a légáramlást,ezen akarok javítani.
A válaszokat meg KÖSZÖNÖM. -
-
jones965
Modder
válasz
#15779328 #34537 üzenetére
Remélhetőleg nem egy vagy a sok közül, akik felvágás képpen írnak be az adatlapjaikhoz fullosnál fullosabb cuccokat.
A konfiguráció, amire állítólagosan vízhűtést szeretnél, elárulnád, hogy mire használod, mert ilyen értékű- és számítási kapacitású gépet nem sűrűn raknak össze.
Egy ilyen vizesítése költségben már kitesz egy 4. vga árát is, ehhez kalkulálhatsz.
Amennyiben komolyak a szándékaid, itt akár várolhatsz is. -
Erdei88
veterán
válasz
LBandi #34539 üzenetére
3 hónap és egyáltalán nem látszott
Cshavez: szerintem házon kívül kellene megoldanod és akkor egy Mora 2/3, 9 ventivel lehet elbírja. Ha ház vásárlásra adod a fejed, akkor a Mountain Mods-os házakba elég kényelmesen lehet pakolni.
3 fullcover blokk 75euro X3, Mora 2/3 100-150euro, cpu blokk 50euro, pumpa 60-170, tartály ~50euro, plusz csatlakozók csövek ami szerintem 10k-ból kijön ha nincsenek nagy elvárásaid. Szerintem 150-200k körül már nagyon jó rendszert össze tudsz rakni.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
D1Rect #34534 üzenetére
Szerintem ha van hosszú csőrő fogód [Pl: ilyen] akkor azzal talán ki tudod szedni, ha nem szorítottad rettenetesen meg, vagy egy lapos csavarhúzóval is ki lehet szedni már ha van megfelelő méretű ami pont bele passzol a csavarba.
(#34535)Erdei88: Nem tudom hány bar-os kompresszorotok van, de goondolom sima 8-10 bar-os amitől akkorsem hajolhatnak meg a lamellák ha 2cm-ről fújatod őket.
-
LBandi
aktív tag
válasz
#15779328 #34537 üzenetére
Az biztos hogy csak maga a hűtés (főleg ha minőségi blokkokat, radikat, stb akarsz ), ott lesz min. 200-250 ezer, és akkor még az is lehet hogy a házadba nem fogsz elférni, tehát az is csrélheted ami megind ott lesz legalább 50-60 ezer (ezek csak olyan iránymutató árak, a határ a csillagos ég). Amúgy 3db 480 gtx-hez már igencak kellleni fog 2db tripla+ 1db dupla vagy 2db quad radi ha hűteni is akarsz. Amúgy ITT válogathatsz a rendszerhez szükséges motyók közül. Azt tanácsolom mindenképp jól gondold át és tervezd meg rendszert!
Erdei88:Mennyi ideje volt már a hűtőfolyadék a rendszerben? Amúgy nem látszott már korábban hogy darabkák vannak a vízben?
-
törölt tag
Hi!
3way 480 sli,i7 980x-hez szeretnék vízhűtést!
Nagyon nem vágom,lehetséges ezekhez összerakni 1 szettet?
Ha lehet,hol lehet beszerezni,milyet ajánlotok?
Már régóta szemezgetek vízhűtéssel,oc-nél meg nagyon melegszenek a cuccok,így rászántam magam a vásárlásra.
Válaszokat előre is köszi. -
-
Erdei88
veterán
Nemrég szétszedtem a vízhűtésem.
Amikor megrendeltem anno a kék PrimoChill folyadékot úgy voltam vele, velem biztos nem fog előfordulni, biztos jó lesz. Teszteket is olvastam, nem volt rá panasz. Amikor szétszedtem a következő fogadott:
-Cső-1
-Cső-2
-Tartály
-D5-1
-D5-2
-Blokk
Arról nem is beszélve, hogy a folyadék is darabos volt amikor leengedtem.
Minden a maga hibáján tanul. Rendeltem új csövet, ami már "gyárilag" kék.Másik problémám. A radiátoron lévő ventilátorok elé nem tettem porszűrőt, meg is látszik most rajta, tiszta por. Szeretném kitisztítani, de porszívó nem bizonyul elégnek.
Arra gondoltam, hogy beteszem egy kád vízbe. Nektek mi a véleményetek erről? Annyi szépséghibája van a radinak, hogy több helyen is levertem a fekete festéket. Ahol lepergett ott nem fog berozsdásodni? Nem lesz baja tőle? -
Itt állok minden összekészítve, hogy bevizezzem a rendszert.
Amikor észrevettem, hogy ügyesen azt a CPU lefogatókeretet tettem rá a Supreme HF-re, amivel megkaptam, csak a jetplatet cseréltem.
Ez nem megy rá am3-ra.
A slusszpoén, hogy nem volt a blokkhoz imbuszkulcsom.
Ezért elvittem a "nagyoncsavarszakbolt"-ba, hogy "ebbe kérek kulcsot".
Nézegeti, próbálgatja. Elmegy a hátsó polcig, előszed egy nagy dobozt, számológéppel rettenetesen számol, turkál a dobozban. Belepróbálja. Ez lesz az. Megnézem, tényleg.
Ellenben amikor összeraktam a blokkot akkor egyszer megszaladt, és jobban megnézve kicsi az imbuszkulcs. Óvatosan összeraktam....ugye a rossz CPU lefogatóval.Ellenben szétszedni már nem tudom vele, mert elforog benne.
Ezzel sikerült még 1 csavart leamortizálnom.
Van bárkinek ötlete, hogy mivel tudom szétszedni fúró nélkül?
Az OBI még pár órát nyitva van, megnézem ott, hátha van olyan kulcs ami jó.
Nagyon meg kéne oldanom ma(holnap) délután, mert már nagyon-nagyon kéne a víz, és nem tudom mikor lesz rá időm legközelebb. -
Kvazár
őstag
válasz
jones965 #34525 üzenetére
Rossz hír, mert a tiéd alap változata 50e, tehát azt pont kizártam az ára alapján.
helkis:
Köszi, de már van egy használtan vásárolt, aztán szétvagdosott házam, ha veszek nem szeretném elölről kezdeni. Akkor az legyen olyan, hogy 1 nap alatt át tudjak költözni, ne keljenek hetek a vagdosáshoz, és a festéshez. -
helkis
veterán
válasz
Kvazár #34523 üzenetére
szeritnem egy chieftec nagytoronyból elég sok h2o variációt ki lehet hozni, itt aprón 6k körül szokott menni.. pl a tetejébe egy tripla radi, alul meg kiveszed a hdd-keretet oda mehet egy dual, vagy alulra mégegy dupla vagy tripla akár.. igaz nem alsó tápos, de ez miért ekkora divat?
DigitXT - ha áll a pumpa, az az igazi passzív rendszer..
esetleg vezérelhetnéd az alaplap cpu-venticsatijáról is, úgy nem állna le nem? -
jones965
Modder
válasz
Kvazár #34523 üzenetére
Idézlek: " Tudtok olyan nem 40-60e-be kerülő házat amibe bele lehet tenni egy tripla meg egy dupla radit, és alsó tápos? "
Namármost ebben a megfogalmazásban alatta és fölötte is lehet árban a ház.
A házam valóban eredetileg annak készült, mint ahogy írtad is, de a logout írásaimban végigkövetkethető az átalakulása.
Szerintem ezt MTH-n elmondtam neked is, ha jól emlékszem. -
DigitXT
félisten
Faxom már a Zalman vezérlésébe: azért, mert alacsony áramlást
érzékel, mi a tökömért kell leállítani a pumpát?Alig várom már,
hogy megjöjjön a HF cucc, meg alaposan átpucoljam a rendszert,
mert az nem állapot, hogy ha a gép bekapcsolása után véletlenül
2 percre itt hagynám (tehát elfelejtem manuálisan feltekerni), a 15.
másodpercben leállított pumpa miatt már a boot terheléssel is (ez
egy magot terhel, azt sem egyenletesen) majdhogynem "felforr" a
víz a procinál, mire vissza értem. A VGA-k is olyan hőmérsékletet
produkáltak, mintha órákon át játszottam volna, és a rendszerben
a teljes vízmennyiség felment volna 30 fok fölé. Pedig ez a rohadt
vezérlő még a pumpa fordulatszámát is megkapja: tehát azt látnia
kell, hogy a pumpa jár! Ha csak alacsony az áramlás (de nem áll),
akkor tőlem riasszon, de ne vegye el a feszt a pumpáról - vazze! -
Kvazár
őstag
válasz
jones965 #34519 üzenetére
Oks, ha 30e-ért ide adod, már most megyek érte.
Amúgy, vagy én nem tudom rendesen leírni az alap házad típusát vagy rosszul emlékezem, de nem találom.
Nem ThermalTake Kandalf volt? Mert ami ilyen nevűt találtam, nem igazán tűnik alsó tápos háznak, és a tripla radit is csak dremellel lehetne bele erőszakolni.
-
Fel
addikt
válasz
sestertius #34520 üzenetére
Nincs jelentősége a radi helyzetének a hűtésben. Ne törjön meg a cső, de ha jól tudom azt nem is egyszerű kivitelezni.
-
sestertius
őstag
Tisztelet!
Egy kérdés csupán:Van jelentősége ennél a zárt rendszerű Corsair H50-nél vagy akár a H70-nél, hogy a radiátor milyen helyzetben van? Értem ezalatt, hogy lehet vízszintesen, függőlegesen, vagy akár mélyen - helyzetileg - a szivattyú alatt vagy felett? Mindegy?
Át szeretném variálni kicsit, csak nem tudom, változna-e ezzel a hűtés minősége...
Köszönet!
-
Kvazár
őstag
Hmm. Valahogy nem tudok megbékélni egyik gondolattal sem. A gyors/spec csatit 1x már próbáltam, és eresztett, így többé nem fogok olyat használni.
Ezért megpróbálom a dolgot máshonnan megközelíteni. Tudtok olyan nem 40-60e-be kerülő házat amibe bele lehet tenni egy tripla meg egy dupla radit, és alsó tápos?
30e-ig az árgépet átnyálaztam, de nem találtam ilyet, vagy csak átsiklottam rajta. -
Kvazár
őstag
Alapvetően a csövezés érdekelne, ill. annak az átvezetése a gépbe. Annak a gondnak a megoldására lennék kíváncsi, ha a csövek méretere vannak vágva az én elképzelésem szerint az oldala többé nem levehető (csak, ha leeresztem a rendszert és szétszedem), vagy ha meg levehetőre van méretezve, akkor meg összeszerelt állapotában a gépben vagy 0,5 m + cső tekereg.
Ennek a problémának a megoldása érdekelne. Ha képeket is küldtök, azt nagyon megköszönöm.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Szerelt már valaki közületek gépház külső oldalára radit? Ha igen, akkor volna pár tanácsa?
Ha tud valaki 1-2 blog-ot ahol ilyeneket ír le a tulaja, és a címét elküldi nekem, azt is megköszönöm. -
Ghandi
aktív tag
Értelem szerüen a trafóolaj(az elektronika miatt is,az sem baj ha ráfolyik az alaplapra) lenne a legjobb vagy léteznek kifelyezetten hőközlő olajok.De sajnos ebben a hőintervallumban nem lennének elég hatásosak.Ide a víz a legjobb esetleg valamilyen alkoholszármazék,de azok meg maró hatásúak lehetnek.
-
Fel
addikt
válasz
D1Rect #34503 üzenetére
Hmm... Milyen csövet használsz? Csak nem ClearFlex? Ha igen, akkor azt szerintem minden megfogja... Többek között ezért váltottam annó fekete csőre. Na azt színezze be valami!
A plexi tartályos dologra is kicsit furcsán nézek, mert nekem pl. nem is volt még másféle (Alphacool, EK (többféle is, ugye
), most meg Tody féle van. Nálam egyiknél sem volt repedezés (A mostanin van, a menetes részen, de az van felül, így nem zavar. Mellesleg így kaptam).
Nem volt esetleg olyan időszak mikor nagyon felmelegedett a víz a hűtésben? Akkor keletkezhetett repedés.
Egyébként a DDC tetőre rakhatsz ilyet a plexi helyett: [link] Megegyezik a menet.A fagyállót szerintem ne cseréld le más adalékra, mert csak rosszabbul járhatsz. Ezek kimondottan erre vannak kitalálva, csak nem kell túl töményen használni őket. Az alkohol nem tesz jót a gumi tömítéseknek, tudomásom szerint...
Esetleg amivel még lehetne próbálkozni az valamilyen olaj lenne, de hogy melyik alkalmas hűtőközegnek, arról fogalmam sincs. -
Mondjatok nekem valami adalékot fagyálló helyett, mert az csúnyán elszínezte a csöveket.
Tiszta alkohol?A plexi tartályom elkezdett repedezni, itt ott pici repedések jelentek meg belül.
Nem ér át a falon, de nem túl kellemes érzéssel tölt el.
Mikortól gáz a plexi repedezése?
Teljesen el akartam kerülni a plexi használatát a rendszerben, de nagyon tetszik ez a tető+tartály kombó. Ez meg alapból plexi.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest