Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
válasz
Flowtation #7389 üzenetére
Minden harmadik szám osztható hárommal, tehát a két szám közötti különbség harmada:
db = (b - a) / 3;
Ezt módisítani kell az alábbikkal:
Ha a maradékok közül a kisebb számé (a) nagyobb, mint a nagyobbé (b), akkor biztos van közöttük legalább (még)egy hárommal oszhtató, ezzel növeljük eggyel a darabszámot:
if ((a % 3) > (b % 3)) db++;
vagy ha az első szám osztható hárommal, akkor biztos van (még)egy hárommal osztható, ezt hozzá kell adni az eredményhez:
if ((a % 0) == 0) db++;
-
válasz
Flowtation #7354 üzenetére
Egy rovid pelda.
Van egy Fruit osztalyod, legyen benne egy static int x es egy int y.
class Fruit{
static int x = 0;
int y = 0;
}Ha peldanyositod az osztalyt es letrehozol belole mondjuk egy Alma es egy Korte objektumot, akkor a kovetkezo fog tortenni.
Az y letrejon az Almaban es a Korteben is, ket kulonbozo valtozo lesz, semmi kozuk nem lesz egymashoz.
Az x azonban, mivel static, osztalyszintu valtozo, ezert az nem jon letre kulon-kulon az Alma es Korte objektumoknal, abbol csak egyetlen egy darab van, amin az osszes Fruit osztalybol letrehozott objektum osztozkodik.
Tehat ha az Alma.x-et megvaltoztatod 0-rol 5-re, akkor utana ha lekerdezed a Korte.x-et 5-ot fogsz visszakapni eredmenyul.
Ez ugye az y-nal nem igy lesz, ott ha atirod az Alma y-jat 5-re, attol meg a Korte 0 marad.
Eleg pongyola megfogalmazas, de igy talan atjon mire valo
-
alfa20
senior tag
válasz
Flowtation #7351 üzenetére
előre is definiálható:
namespace gyakorlas
{
public partial class Szamolas : Form
{
static float elso;
static float masodik;
static float eredmeny;
public Szamolas()
{
InitializeComponent();
}
private void btnOsszead_Click(object sender, EventArgs e)
{
elso = float.Parse(txtElso.Text);
masodik = float.Parse(txtMasodik.Text);
eredmeny = elso + masodik;
lblEredmeny.Text = Convert.ToString(eredmeny);
} -
alfa20
senior tag
válasz
Flowtation #7342 üzenetére
Ha csak összeadni akarsz akkor még változókra sincs szükség.
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (textBox1.Text != "" && textBox2.Text != "")
{
label1.Text = Convert.ToString(int.Parse(textBox1.Text) + int.Parse(textBox2.Text));
}
}illetve valami hasonló Consolra:
using System;
namespace Console_szamol
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Random rnd = new Random();
int szam1 = rnd.Next(1,101);
Console.Write("Add meg a második számot: ");
int szam2 = int.Parse(Console.ReadLine());
Console.Clear();
Console.WriteLine("Az és számom {0} és a Te számod {1} összege: {2}",szam1, szam2, szam1+szam2);
Console.ReadLine();
}
}
}Én is nemrég kezdtem a C#-ot, ha nem szeretsz vagy nincs időd olvasni Youtube-on lévő Console ismerkedést érdemes tanulmányozni, mert nagyon jó kis alapot adnak, a változok, elágazások, és ciklusok megismerésében, elsajátításához, ami viszont elengedhetetlen a form-oknál is, így érdemes elsőkörben a Console-al ismerkedni, egy részt, mert kevesebb idő megy el a dizájnnal és több idő marad az átgondolásra és programozásra, másrész könnyebben lehet Console-ban elsajátítani és megérteni pl. a For, While, Foreach, Tömb, lista, swich és egyéb részeket.
Szerintem Youtubon keresd fel Karsa Zoltán csatornáját neki a könyve is linkelve van a videói alatt, szerintem nagyon jó alapot add.
[ Módosította: Karma ]
-
válasz
A label.text stringet var, konvertald az erdemeny intet stringge
-
Froclee
őstag
válasz
Guglizz picit.
lblEredmeny.Text stringet vár de te int-et adsz neki. Át kell konvertálni.TryParse-ot hagyd egyelőre.
megelőztek
-
válasz
Állj. Gondold végig, mivel próbálkozol. A Parse függvények mindig stringből csinálnak számot/más típust, neked viszont a másik irányra van szükséged, amikor a Label szövegét akarod beállítani.
-
válasz
Flowtation #7339 üzenetére
Probald igy:
int x =
Int32.Parse(myTextBox.Text);Igy atkonvertalod a beolvasott stringet intte.
Azert azt irja ki hogy 12, mert ket string objektumot konkatenalsz a + jellel, nem pedig 2 szamot adsz ossze.
Illeszd be a program kodod egy reszletet, ugy konnyebben tudunk segiteni.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #7338 üzenetére
Na itt is vagyok az első kérdésemmel. Gondoltam, hogy készítek egy egyszerű számoló programot. Első körben arra gondoltam, hogy két számot beírok, ezt összeadja és kiirja az eredményt. Ehhez raktam két textboxot, egy gombot meg egy labelt. Megadtam két változót, mint int=szám1 és 2. Ahhoz hogy a beírt számot beolvassa, ugye a textbox.text része kell, tehát szam1 = textbox1, szam2= 2. De a textbox univerzális, tehát minden karaktert fogad, igy gondja van, hogy stringből nem tud int-et csinálni, jól gondolom?
Már itt elakadtam, mert ha megcsinálom az összeadást, akkor 1+2-ből 12 lesz, tehát csak "összeilleszti". Láttam videót, hogy a két változót így adta meg: Val(textbox1.text), de nekem ilyen nincs...valamint olyat is, hogy dim-ként adtak meg változót, de olyan sincs. A parse-al próbálkoztam, de nem sikerült.
Ugye ilyen feladatot csináltunk, csak nem összeadás volt hanem vezetéknév, keresztnév összeillesztése, ami világos mint néger asszony se...n a májfoltKicsit zagyva, tudom, de valahol el kellene indulnom. Közben olvasom a javasolt könyvet is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Flowtation #7333 üzenetére
Ha még nem volt, akkor Reiter István könyvét mindenképpen érdemes letölteni, és olvasgatni.
Konzolos dolgokat nem kell lebecsülni, a nyelv alapjainak megtanulásahoz tökéletes az is. Aztán, majd, ha kisujjból kirázod ezekety, akkor mehet a wpf xaml bohóckodás.
-
sztanozs
veterán
válasz
A Community ugyanaz, mint a Professional, csak más liszenszelési feltételekkel adja oda a Microsoft.
Neked tökéletesen meg fog felelni.(#7334) tboy93 Azért mert könnyebb egy formra felk*rni egy gombot és egy textboxot, mint a konzol outputtal vesződni - és a konzol amúgy is olyan "linuxos' dolog
-
válasz
Mondjuk nem igazan ertem, hogy suliban kezdokent miert nem console alkalmazasokkal tanuljatok az alapokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest