Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Asztrofotózás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Ez itt ugyan teljesen off, de megpróbálom megmagyarázni. Azt azért előrebocsátom, hogy ezek a pozíciók mindenhol máshogy vannak, ezek nem olyan fix munkakörök, mint a szobafestő, hogy ha ezt hallod, akkor rögtön egyértelmű, hogy az adott illető mit csinál.
Szóval:
Product Owner: képviseli a megrendelőt befelé (a csapat felé) és a scrum csapatot kifelé (a megrendelő felé).
Business Analyst: a PO alatt / mellett dolgozik, ő fordítja át az üzleti igényeket a fejlesztők felé specifikációkká. Érted, az egy üzleti igény, hogy XY adat legyen valid. De mit jelent, hogy valid?
Na itt jön a képbe a BA, és elkezdi leegyeztetni, összeszedni, az összefüggéseket (pl. egy adat akkor valid, ha ez meg az nem üres, ha A értéke X akkor B értéke csak 0 és 9 között lehet stb...) a programozó csapatnak. Szerintem ezzel azt is megválaszoltam, hogy egy BA milyen kihívásokkal találkozik. Jellemzően 1 mondatos elnagyolt üzleti elképzeléseket kap, és azokat kell részletesen kidolgoznia.Egyébként nagyon sokszor nincs BA a fejlesztő cégeknél. És a PO csinálja a BA feladatait is.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okos Otthon / Smart Home
- SSD kibeszélő
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Na itt jön a képbe a BA, és elkezdi leegyeztetni, összeszedni, az összefüggéseket (pl. egy adat akkor valid, ha ez meg az nem üres, ha A értéke X akkor B értéke csak 0 és 9 között lehet stb...) a programozó csapatnak. Szerintem ezzel azt is megválaszoltam, hogy egy BA milyen kihívásokkal találkozik. Jellemzően 1 mondatos elnagyolt üzleti elképzeléseket kap, és azokat kell részletesen kidolgoznia.