Új hozzászólás Aktív témák

• nyxor

aktív tag

Üdv!
    Fősulin olyan beadandó feladatot kaptam, ami egy .cs forrásállományból készít html dokumentációt. Annyi a lényeg, hogy legyen egy táblázat, aminek felül 2, alul 1 cellája van. A bal felsőben sorakozzanak az osztályok nevei abc sorrendben linkként, a jobb felsőben a kiválasztott osztály adattagjai, metódusai, eseményei szintén linkként, a lenti cellában pedig a bal felsőben kiválasztott elem adatai jelenjenek meg, beleértve a hívó és a meghívott metódusokat. Mindezt egy szép UI-val megfejelve.
    Odáig eljutottam, hogy kész a program kezelőfelülete, lehet fájlt nyitni, kimeneti állomány helyét tallózni. A bemeneti fájlt szépen be is olvassa (File.ReadAllLines-t használtam), aztán a sorokon végighaladva meghatározza a kapcsos zárójelek alapján a szintet a kódban, ami szerint eldönti, hogy osztályról vagy metódusról van-e szó. Ez eddig működőképes is, leteszteltem és gyönyörűen összegyűjt minden adatot. A kérdésem már csak az, hogyan lehetne hatékonyan eltárolni ezeket az adatokat, hogy ne keveredjenek össze a metódusok és a leírásaik (valahogy hozzárendelni)? Struktúra kéne neki? És hogy utána gond nélkül lehessen rájuk hivatkozni a html oldalakon belül. A legfontosabb pedig: hogy a francba írjak html-t C# kódból? xml-t tudok, de pont nem az kell. Külső kód pedig nem használható, csak saját és MS által írt kód.
    Bocsi hogy ilyen hosszúra sikerült, a válaszokat előre is köszönöm :)

Új hozzászólás Aktív témák