Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jimbow

csendes tag

Sziasztok!

Életemben először eljutok oda, hogy grafika miatt segítséget kérek :D Kicsit hosszú lesz.

Adott egy asztali PC i5 12400 procival, 3060 TI 8 GB videokártyával, , 2x16 giga DDR4 RAM-mal.

Tudom, nem egy mai darab, de jól szolgál, Cyberpunk pl. ray tracing-gel, max grafikán simán élvezhető FPS-eket produkált.

És akkor jön a Stalker 2, nagy fan vagyok, ezért különösen fáj, amit tapasztalok. Max grafikán eldöcög számomra élvezhető módon, 40-50 FPS-sel, viszont a növényzet, a fák, az árnyékok borzasztóan néznek ki. Olyan, mintha valami folyamatosan villódzna, főleg, amikor nem mozdulok. A vízen a tükröződések néha morzsásak, aztán visszaugrik normálisra. A távoli fák lombkoronája olyan mintha feketével átsatírozták volna...furcsán zajos az egész A videókon kb látható, de dobok be screenshot-ot is:

[link] [link]

Minden beállítás kombinációt végigpróbáltam, egyedül a DLSS és társai segítenek, de azt meg nem szeretem, mert szellemképes/homályos. A felbontás 1920x1080.

Gondoltam a játék hibája, sokan panaszkodnak rá, és mivel amúgy is bugfest a játék, én kivárok.

És aztán kipróbáltam a Manor Lords-ot, ami hasonlót produkált, csak nyilván más szemszögből, távon. Ez még ugye messze nem kész.

Remélem a képek kb visszaadják, amiről beszélek. Ami közös, hogy mindkét játék UE5 alapú.

Belterek, bezoomolt nézetek nagyon szépek mindkét játékban.

Ready or Not egyik kinti mapjén is kicsit ilyenek a fák, az is UE5 alapú.

Most visszagondolva, a Cyberpunknak is volt pár (de nem mind) csúnya textúrája, ami fényes lett volna, de helyette morzsás lett, ott is megoldotta a DLSS, de ott használtam is tovább mert nem holályosított annyit.

Nem tudom, ez alapján bárki tud bármit segíteni, mi lehet az oka, egyáltalán mi ez a jelenség, minek nézzek utána. Vagy nekem vannak túl nagy elvárásaim és ez normális? :D

Köszönöm & örök hála.

Új hozzászólás Aktív témák