Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Sajnos ez nálam hibaüzenetet generál.

Olyasmire gondoltam, hogy egy - a felhasználó által kiválasztott - Excel munkafüzet megnyitása után egy gomb megnyomásával pl. megvizsgáljuk, hogy az A1 cella értéke egyezik-e a B1 cella értékével. Persze az én makróm ennél azért összetettebb, de ez elég egyszerű lenne.
Tehát van egy Commandbuttonom, amire ha rákattintok, ez történik:Private Sub CommandButton1_Click()
If Cells(1, 1) = Cells(1, 2) Then
MsgBox ''Az A1-es és B1-es cellák tartalma egyezik.''
Else
MsgBox ''Az A1-es és B1-es cellák tartalma nem egyezik.''
End If
End Sub
Na, és azt lenne jó megcsinálni, hogy ne kelljen a felhasználónak külön Sajátgépben/Intézőben keresni a munkafüzetet, majd onnan megnyitva Excelben futtatni a makrót, hanem lenne egy exe-program, amin lenne egy ''Megnyitás'' gomb és egy másik gomb, ami a megnyitott Excel munkafüzet aktuális munkalapján futtatná le mondjuk a fenti A1 - B1 összehasonlítást.
A könyv, amit olvastam, ezt a kódot írja a ''Megnyitás'' gombra:Private Sub Command1_Click()
CommonDialog1.ShowOpen
End Sub
Viszont itt a program formjára nemcsak a ''Megnyitás'' gombot, hanem egy CommonDialog-ot is el kell helyezni, ugyanezzel a kóddal. Így a ''Megnyitás'' gombra kattintva előugrik egy új ablak, ahonnan ki lehet választani a megnyitandó fájlt. Csak az a gondom, hogy a fájlok nem nyílnak meg.
Ide kéne még vmi parancs, csak erről már nem ír a könyv. 
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Zenbook 14 UX425EA i7 1165g7/16GB/512SSD/100% sRGB/1.14kg
- Apple Vision Pro 512 GB - Gyári állapotban - 60 nap garancia
- 180-90 Fokos Adapterek CPU / GPU PCIe 6-8pin - 24pin - USB 3.0 / NVIDIA AMD INTEL / A Több Olcsóbb!
- 180-90 Fokos Adapterek CPU / GPU PCIe 6-8pin - 24pin - USB 3.0 / NVIDIA AMD INTEL / A Több Olcsóbb!
- iPhone 17 Pro 256 Gb - Bontatlan / HIVATALOS Apple Resellertől
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4425
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest