Új hozzászólás Aktív témák
-
Blackmate
őstag
Többmenetest nem úgy kell kódolni, mint egy egymenetest. Abban az értelemben, hogy belövöd, aztán elmented (F7). Hanem az F7-nél az ablakban van alul egy kis pipa:
Don't run this job now; add it to job control, so I can run it batch mode
Ezt megcsinálod egy passnál. Utána beálítod a 2. passt, elmented, batch módra. Ha van többi pass, azt is ugyanígy. Ha meg van minden F4. Ekkor ott lesznek a job-ok (passok). Azt mondod neki, hogy start, és voilá. -
Blackmate
őstag
válasz
billywood #704 üzenetére
Attól függ. Ha elolvastad, amit linkeltem, akkor ott az alján minden le van írva. Node hogy építőjellegű legyek:
- ha DVD-re akarod kiírni, s így egy progressive megjelenítőn (TV-n) akarod nézni nem kell deinterlacelni.
- ha gépen akarod inkább nézni, akkor deinterlaceld, mert az elmossa, ''átmossa'' valamelyest a váltottsorokat, így nem lesz csíkos gépen nézve.
A másik kérdésedre a válasz: igen, ki lehet küszöbölni. 2 féleképpen:
- magasabb bitrátával
- több passos kódolással.
Egy tény, hogy egy 768x576-os képnek kevés az 1150-es konstans bitráta. Annak illik egy 2000 körül, 2-3 passos kódolás. Akkor nem lesz annyira kockás. -
Blackmate
őstag
2 problémám lenne:
1. 2 pass-os kódolásnál az 1. pass-nál deinterlace szűrőt használok, mivel DV-ről van a cucc. 2nd pass-nál is kell deinterlace?
2. Le szeretnék vágni a képből. A mikéntje meg van (Null Transform -> Cropping), de ezt is szeretném deinterlace-elni. A kérdés: Melyiket kell előbb? Deinterlace után Cropping, vagy fordítva? -
Blackmate
őstag
VirtualDub-bal XviD-be kódoltam egy Panasonic DV-ről behúzott avit. Először bekódoltam a képet, a hangot pedig elmentettem wav-ba. A hangot külön Lame-mel bekódoltam. Összefűzés után a hang el van csúszva. Az a fájl, amin a hang wav-ba van, a kép pedig XviD-be az tökéletes.
Ezzel már máskor is találkoztam, de nem sikerült megoldást találni. VirtualDub-ba elég hülye MPEG Layer 3 audio codec van [link]. Itt nem migazán vágom, hogy tudnék mondjuk egy 192 kbit/sec-es, 44,1 kHz-es mp3-at kódolni hangként. Meg egyébként is, nem lehet valahogy ide, ''becsempészni'' a Lame-t, hogy azzal kódoljon a VirtualDub?
MOD:
Ja igen, azt elfelejtettem, hogy természetesen az mp3 hangot NanDub-bal fűztem hozzá, és VirtualDub-ból az 1.6.11-est használom.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Dune: Awakening
- Amazon Kindle
- Videós, mozgóképes topik
- Apple MacBook
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fotók, videók mobillal
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest