Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
Atos23 #11349 üzenetére
Egyébként azért szokták az alut érvégezni, hogy megakadályozzák a réz-alu közvetlen kontaktálás miatti korrodálódást, mivel az érvéghüvely ónozott.
Ha még is kicsit átüt az alu, nem fogja az egész rezes kengyelt elcs..ni.
Ez még egy plusz védelem.
Persze az is gond, hogy a merev alu vezeték nem tud úgy alak változni mint az elemi rézszálas vezeték, így azért óvatosan kell eljárni.Nekem a saját lakáselosztómban a bejövő nullát kötötték bele a réz nulla sínre...10 év elteltével csak ránéztem, hogy ráhúzok csavarral, mondom magamnak megszorult, akkor ok.
3 évvel később derült ki hogy valójában az elkorrodált részre szorult rá a csavar fej, mert az alu már törés szintre elvékonyodott...az utolsó 2 évében rendszeresen járt róla egy elektromos sütő 11-12 A-el, az felgyorsította a folyamatot, aztán a kegyelem döfést a fűtéshez használt klíma adta meg, így a csúcs terhelés már 20-25A volt ha épp jókor sütöttem pizzát, miközben épp tekert a game...
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nyaralás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest