Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thealkimist
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam konkrétan a megoldandómhoz ajánlást, és menet közben ahogy eszközöket keresgéltem, további kérdéseket találtam.
Hibrid napelemes inverter backup kimenetét szeretném majd rákötni a ház hálózatának egy néhány kiválogatott körére. (Az EON végre rögzítette, melyik intertereket lehet pl külön leválasztás nélkül), a hogyant nem találtam részletezve (azon túl hogy extra manuális vagy automata kapcsoló megoldás nem engedélyezett), csak bejelenteni kell.
Szóval gondoltam kiválogatom azokat a köröket, amiket érdemes lenne off-grid is táplálni, és arra kb megismétlem azt a védelmet, ami a hálózat oldalán van.
Azaz: 4p szakaszoló kapcsoló, túláramvédelemnek MCB az inverter kimenetéhez illeszkedően, túlfesz. védő, majd ÁVK a lakáselosztónál, ahol új dobozba kerül az új alhálózat.
Aztán lamentáltam, hogy ez elég sok hely, nekem nem sok van, összevonnék amit lehet. Pl a külön leválasztó kapcsoló miért van előírva? Egy 3P+N MCB nem tudja ua-t megoldani a túláramvédelemmel együtt? Aztán továbbmenve, egy RCBO meg még az ÁVKt is magában foglalja.
Aztán ahogy keresgéltem, pl találtam Schneider dolgai közt Easy9 sorozatból dolgokat, pl EZT, na de amint a linkből is látszik, ez EUban nem jön fel a se.com-on, egyébként lehet használni? Boltjaink nem forgalmazzák, de pl celon.hu igen, ami román székhelyű. Egyéb Easy9 dolgok is hasznosak lennének nekem, pl ez az MCB, lényegesen olcsóbbak.
Aztán rájöttem, hogy a fenti RCBO AC típusú, és inkább A kéne, amiből nincs Easy9, szóval kerestem mást, van Acti pl, de az egyből 50e Ft itthon, celonnál 36e. Szóval olcsóbban megúsznám egy ilyen párossal: R9R02425 + az előbbi Easy MCB EZ9P32710 és egy túlfesz védő, ha kell. Backup oldalon az inverter felől nem számítunk ilyenre, de gondoltam a ház köreiben esetleg indulhat feszültségemelkedés egy villámcsapás esetén? És ha emiatt van értelme, T2 vagy T1+T2-t tennétek? A grid oldalon T2 van csak, 285V-os.
Ha nem is szabad ezeket az Easy9 modulokat itthon használni (?), holott a süllyesztett dobozaik elérhetők, akkor kerestem mindenből Resi-Acti-t, de úgy jóval drágább lesz.
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Torrent meghívó kunyeráló
- Politika
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest