Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz MrChris #9975 üzenetére

    A lépcsős jelentnél ISO8000 + 1/25 zár volt mert állati sötét volt, és kapott szoftveres stabit pluszban, jól kiszúrtad.
    Pontosan ez a bajom a Feiyu MG V2-vel. Nagyon durván indul meg mindegyik irányba, nagylátós snitteknél nem vészes, de 50mm és felette már nagyon zavaró.

    Színek: Azok a LED-ek borzalmasak, az eredeti SLOG2ben minden elfér, de gradenél valaminek ki kell égnie hogy meglegyen az arcokon a kontraszt. Nem véletlen raktam fel csak youtube linket egyébként :D Vagy VLC Player / MPC-re gradelek ami kihagyja a monitor profilt és default windows sRGB-t használ, vagy kalibrált monitorra. Ha böngészőből (chromeból) nézed azt fogod látni amit szeretném hogy láss. Ha letöltve nézed túlszaturálja a pirosat és a narancsot. Dobd be editorba és vedd le a szaturációt 25%-al. Egyből tetszeni fog. Akkor jöttem rá mikor linkeltem egy hete az arcbőrös ProRes snittet a göndör hajú borász csajsziról és csak Taranistól érkezett response. Elkezdtem megnézni különböző eszközökön és kiugrott hogy nagyon nem mindegy min van megnézve... pedig nem csak kalibrált monitor hanem scope alapján is minden ott feküdt ahol kell neki... Szerencsére a dolog szaturáció korrekcióval helyre rakható.

    Itt meg tudsz nézni egy példát. Ha fakónak látod akkor jól vagy beállítva. Ha pont tökéletes a bőrszín akkor sRGB-re vagy belőve a fent leírt hibával. Érdemes megnézni több böngészőből illetve letöltve is.

Új hozzászólás Aktív témák