- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
plg
tag
Üdv!
Ugyanez a gondom egy Gigabyte 9000 pro-val! 8 hónapig ment gond nélkül, aztán egyik pillanatról a másikra elkezdte produkálni a fenti dolgokat, annyi különbséggel, hogy most már boot alatt is szemetel. Savage4 hibátlanul megy, úgyhogy kártya megy vissza gariba! (Tudom, hogy összefüggés kizárt, de akkor kezdődött a baj, amikor tft-re váltottam...) -
crab
senior tag
Azt mondod vírus keresés közben fordul elő leggyakrabban, ilyenkor meg szoktad mozdítani az egeret vagy csak ülsz és nézed?:)
Nekem volt egy hasonló problémám, akkor a gép készenlétbe kapcsolt és nem is tért vissza belőle. Nézd meg nincs-e bekapcsolva a készenléti állapotba térés x perc után vagy valami ilyesmi. -
rlazol
veterán
a szambol vetted ki a szot...
Nem ismerem az alaplapot, de gondolom van integralt videokarija - probald ki azzal, mert nekem is videokartya hiba gyanus. ASmbar ez nehezen osszeegyeztetheto a viruskereso-fagyival. Van valami hatarozott pont, ahol megall a viruskereso, vagy csak ugy? hatarozott ido a monitor kikapcsra? -
supercow
őstag
tipp: ilyen vga-fagyás akkor volt nálam, amikor túlmelegedett a vga kártya. Arra gondolok, hogy eddig a ház/táp/cpu ventik épp elég levegőt mozgattak, hogy a vga is kapjon, most valamelyik beporosodott, lelassult vagy valami baja van és felmelegszik a cucc.
de az is lehet, hogy nem. próbálj új vga bios-t, ha az sem jó akkor goto bolt; csere. -
Sipi
addikt
Szerintem a BIOS-ban nem lesz vírusod, mivel frissítetted.
Windows-telepítésnél vigyázz! Ma már a minimum a Service Pack 4 + a Blaster és társai ellen való patch. Ha ez nincs fent, elképzelhető, hogy a netre lépés pillanatában megfertőződsz! (Víruskeresőben sose bízz meg 100%-ban!)
Először tedd fel a frissítéseket is, utána lépj fel a netre! (Különben úgy jársz, mint szegény öcsém, aki frissítés közben újra és újra megkapta...:) )
Szerintem videokártya-hiba lesz. A fagyások, hibajelzések inkább erre utalnak. Ok: millió lehet. Remélem, nem húzod a gépet, ha igen, vedd vissza normálra!
Nem túl meleg a kártya? (Kézzel tapi.) AGP lehet, hogy túl nagy (8 helyett legyen 4). Lehet, hogy az alaplap nem ad elég feszültséget a kártyának - ehhez régebbi lapokon pl. jumpereket kellett állítani, hogy nagyobb feszkó legyen a PCI-buszon.
Driver a legfrisebb? Hallomásból az Ati régebbi driverei elég gányák.
Sipi -
The Thing
tag
Nem hinném hogy a BIOS- od lenne virusos mert az nem ebben nyilvánulna meg szerintem. Azon ne lepődj meg, hogy a bios frissitésnél van amit nem ir felül,mint ahogy ezt már emlitették előttem is (bár régebbi gépnél nekem mindent felülirt).
Ha meg videokártya probléma lenne, akkor nem tudom hogy miért akadna ki a virusirtó. -
Mamma
csendes tag
Szóval, megcsinálja a Bios-frissítést. Semmi hibát nem jelez, sőt én sem veszek észre semmi hibát. Mindent tudok állítani, mindent elfogad, stb.
Valamiért a videokártya fagy ki, de nem tudom hogy miért!
Mikor újratelepítettem a Windowst, akkor is minden rendben lezajlott. Viszont ahogy felismerte a hálókártyát (szélessávú internetem van) rögtön lett netem. Ahogy arra felmásztam, egyből Blast vírus jelzett, de a Norton ezt megfogta és kitörölte. Nem hiszem hogy ezzel lehet hiba.
Amúgy mit lehet csinálni vírusos Biossal? -
Mamma
csendes tag
A rendszert már több mint 3 hónapja használom (használtam), semmi de semmi probléma nem volt vele. Ez a jelenség kb. 2 napja van!
Amúgy félreértettük egymást: a Bios-frissítés az alaplapi Biosra vonatkozik, nem a videokártyára! Ott fordul elő hogy a vége felé (de nem a legvégén) 2 szektort (kb. 5%-át) No Update-val továbblépi!
Még egy kérdés: lehet-e a Bios vírusos? -
proximus
senior tag
1. Ha ez a gép BIOS -a, akkor az az 5% szándékosan nem íródik felül, ugyanis az a BOOT BLOCK, ami félresikerült frissítés után megengedi, hogy legalább floppy -ról boot-olni tudjál(itt már kép nincs, vakon kell csinálni:) ), és ''beégess'' egy jó BIOS -t.
2. Ha a Win ezen probléma esetén, újraindítás után dumál valamit(kérdés hogy mit), akkor az elég valószínű hogy vagy rossz driver, vagy ''összekeveredtek'' a driverek(régire rárakódott az új, de valamiért nem tolerálta a régit:) )
3. Igen, egy ilyen célra ''fejlesztett'' vírus is lehet a ludas, még ha a virker nem is talált semmit(vagy nem láttad hogy talált volna:DDD) -
rdi
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy ha csökkentett móddal lépsz be akkor is ez történik?
Esetleg lejjebb vetted-e a felbontást? -
Sipi
addikt
Na, csak hogy ne érezd úgy, senki sem segít...:)
Vírusvédelmi rendszer mindig aktív? Mert akkor lehet, hogy összeakad valamivel a gépen.
BIOS-frissítést Windows alól nyomtad, aktív vírusvédelemmel? Mert az elég veszélyes tud lenni.
Az mit jelent, hogy 5%-át nem írta felül? Az én kártyámon frissítésnél végigmegy egy mutató 0-100-ig, először teszt, aztán törlés, utána új BIOS írása. Mind végigmegy, ha nem úgy lenne, hibát írna ki, és lenne egy eldobható videokártyám. :D
A készenléti módba térés ugyanaz lehet, mint a második probléma. Valószínűleg megszűnik a videokártyád, így nem kap jelet a monitor, és emiatt lekapcsol. Nem jön vissza, mert a gép maga már halott.
Sipi -
Adrian Mole
senior tag
Próbálj ki másik vírusírtót is, hátha... Ha vírus, akkor kiderül.
-
lesaux
veterán
Azért csak megnézném egy másik videokártyával.
Aztán egy másik alaplappal.
Aztán egy másik monitorral. -
Mamma
csendes tag
Kérlek segítsetek!!!!!!
-
Mamma
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég összetett problémával küzdök.
- Egyrészt a gép használata során a monitorom számára tetszőleges időközönként lekapcsol. Olyan állapotot produkál mint a készenléti mód csak nem tér vissza onnan.
- Másrészt szintén a gép használata során lefagy a kép, de mindezek mellett a gép ugyanúgy dolgozik tovább. Ez általában vírusírtáskor szokott előfordulni. A kép lefagy, de a vírusírtó megy tovább.
Mind a két hibajelenségre a gép újraindítása után a Windows általában egy hibaüzenettel szokott válaszolni, mármint a videókártyára hivatkozva.
Ezzel a jelenséggel két napja találkoztam először és azóta keseríti az életem. Nem segített sem a Windows újboli felrakása, se semmi.
Vírust írtani nem tudok, mert mindig kifagy a kép.
Amúgy a kép (ha megy) nem szemetes, semmiből nem lehet kártyahibára következtetni.
Mitől van ez?
Még egy dolog:
A Bios-frissítés lemegy hiba nélkül, de kb. 5%-át nem frissíti a réginek. Nem hibát jelez, hanem nem írja felül azt a bizonyos 5%-ot.
Konfig.: Asus A7N8X v2.0, Barton 2500+ (200x11), 2x256Mb Kingston HyperX Cl2, Ati Radeon 9000Pro ...
Op. rendszer: Windows XP + Sp1
rendelkezek ezen felül vírusírtóval (Norton AntiVirus 2003) és tűzfallal (Internet Security 2003)
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- EAFC 25
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest