- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
srácok, AI Upscale-t lehet próbálgatni a Topaz weboldalán. Felhőben csinál öszehasonlító videót pár perc alatt. Elég meggyőző!
-
looser
addikt
Sziasztok!
Egy BD25 x264 rippet (1080p, 2 óra) szeretnék 720p-re áttömöríteni, ingyenes (lehetőleg gnu) megoldással. 6-7GB-nál több ne legyen lehetőleg. A gépem egy régi P35-ös deszkában ketyegő E5450 (3GHz) proci. Milyen beállítással érem el a legjobb képminőséget, a művelet időigényét nem tekintve? Angol és magyar AC3 640Kbit hangot tartalmaz a felvétel.
Köszi & üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Trailblazer
veterán
Encodernek a StaxRip-et ajánlom, Lanczos4 átméretezéssel. (Bal oldalon jeleztem.)
Sokat nem kell variálni az encode-dal sem, Quality módban kell egy megfelelő CRF értéket belőni a kívánt mérethez.
Ez ugye egy lépésben csinál majd egy kvázi-VBR bitrate-nek megfelelő végeredményt. (Ha lehet, Slow legyen a preset, bár így se fogja letépni a hajad a sebesség a konfigodból kiindulva...)
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Ueda
senior tag
Ha nem muszáj, ne változtass a felbontáson. Ez is egy szempont a legjobb képminőséghez.Az átméretezés is némi számításigénnyel jár. Csak simán tömörítsd újra a videót. CRF 25 (1080p-hez), preset medium is tökéletes (szerintem) , de el lehet menni slow, slower -ig is (veryslow már felesleges).
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Trailblazer
veterán
Ez igaz, az átméretezés is lefog jócskán a speedből, pláne ha még crop is kell. De ha megvan az előzetes koncepciója a felbontásra valami nem közölt okból kifolyólag, olyan esetre ajánlottam feljebb a Lanczos4-et, mint ami a legjobb minőségben méretez át.
-
looser
addikt
Köszönöm mindenki hozzászólását. Küldő HDD-re másolom ki (2TB) a 25GB-ot sokallom; de ez volt a khm... egyetlen release, ami nem tartalmaz égetett feliratot az adott filmből, ebből szeretnék egy 720p, max. 7GB-os anyagot. 32" FHD tévém van, ahhoz tökéletesen elegendő lenne a durván negyedakkora méret. Köszi még egyszer!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Letöltöttem egy Queen koncertfilmet és ilyen "idétlen" (laikusként) formátumban van. 5 mappával lejjebb navigálva megtaláltam, hogy lehet elindítani, de valami kezelhetőbb formátumot jobban preferálnék, főként, hogy menne media playerre. Lehet belőle .iso-t vagy valamilyen egyfájlos megoldást varázsolni?
Köszi.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
-
Trailblazer
veterán
válasz Darko_addict #4011 üzenetére
Ez Bluray struktúra, nem idétlen ez. A legkönnyebben MKVToolNix-szel tudod emészthető formátumra konvertálni. A BDMV mappán belül lesz valahol egy index file, azt ezzel a programmal megnyitva beolvassa a tényleges file-okat az image-ből. Utána mehet a kinyerésük. Külön-külön szokott lenni maga a video, a hangsávok, esetleges subtitle-ok. A fenti program egyesíti mindet 1 db. matroska (mkv) file-lá.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz Trailblazer #4012 üzenetére
Szuper, már csinálom is! Köszi szépen.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Trailblazer
veterán
-
boby o
kezdő
Sziasztok,szép napot kivánok mindenkinek,avidemuxal szeretnék go-pro és mts videokat ugy szerkeszteni ,hogy a képarány megmaradjon csak kisebb helyet foglaljon,segitséget elöre is köszönöm.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van pár 2 hangsávos videó, amit fel szeretnék tölteni YT-ra, de YT-on csak az elsődleges sávot tölti fel, én a másodikkal szeretném. Ha mkvtoolnix segítségével eltávolítom az elsőt, akkor a gépen lévő mkv rendben van, de feltöltve meg akadozik kicsit a hang, ami zavaró. TS az eredeti formátum.
Mi lenne a legjobb megoldás erre? Hogy tudom TS-ként meghagyva a legkönnyebben kiszedni az első hangsávot, ami nem nyúl a képhez?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Van tapasztalatok ezzel vagy ilyen VHS konverterrel?
Nem várok el nagy minőséget, néhány VHS-en ragadt privát felvételt szeretnék digitalizálni.
Vagy tudtok jobb kütyüt javasolni, ami nem túl költséges?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Udv nepek!
Ha rossz helyen kerdezem, legyszi igazitsatok utba, keresgeltem, de nem volt jobb otletem.
Szoval az van, hogy vettem par DVD-t, foleg regi sorozatok, amiket meg szeretnek nezi (yes [prime] minister, 78-as meg 80-as Battlestar Galactica), viszont oszinten szolva rohadtul nincs kedvem pakolgatni a lemezeket, meg nezni a levagjuk a tokodet ha tolvajkodsz videokat.Szoval... Letezik olyan (lehetoleg ingyenes, vagy olcso) program, amivel minosegromlas nelkul, egyszeruen le tudom szedni a reszeket a lemezekrol ugy, hogy a felirat meg az audio savok meg stb is benne legyen, viszont a hulye reklamok, ne legyel tolvaj meg egyeb idiotasagok nem? A terv az, hogy ezt bedobom Plexbe, aztan lehet nezni.
Egyaltalan legalis ez, amig kifele nem streamelem a dolgot?Koszonom!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Ueda
senior tag
Ez az egyik : https://www.makemkv.com viszont a feliratot lehet hogy nem szedi le.
Ez leszedi a feliratot : https://www.videohelp.com/software?d=VSRip_20030530.zip . Régi , de jó progi, nálam működött.A másik : http://dvdshrink.org 15 évvel ezelőtt egy szuper kis progi volt, tehát ebből lehet keresni 15 évvel ezelőtti változatot, mert nem tudom, hogy most milyen (pl. fizetős).
Jogi szempontból biztonsági másolatot csinálni a DVD-ről, nem szabálytalan.
[ Szerkesztve ]
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
őstag
Make MKV-val (van portable ist) szoktam megoldani.
Egy MKV konténerbe rakja az mpeg2-es DVD anyagot... feliratot, hangsávot is tudja vinni. De ki tudod választani, hogy mit vegyünk azok közül... ha jól emlékszem.
A DVD menü sávot ki kell hagyni belőle.Pillanatok alatt megcsinálja, hiszen csak egy konténer fájlba másolja bele.
X napig korlátozás nélkül működik, ha jól tudom.Sosem értettem azokat, akik nem kis minőségromlás és idő mellett h264-be rakják át a DVD-ket. Az interlaced miatt eleve nem is lehet soha szép a végeredmény.
Ma már 4,5 GB, vagy 2 rétegű lemeznél 9GB anyag nem mennyiség... Ha a minőségromlás nélküli tárolásról van szó.Meliora sunt bono inimica
-
válasz bluemirage #4021 üzenetére
Koszonom mindkettotoknek!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
djnice
veterán
válasz bluemirage #4021 üzenetére
"Az interlaced miatt eleve nem is lehet soha szép a végeredmény."
A natív váltottsoros anyagokat eleve interlaced H.264-be kell tömöríteni, de a DVD-k 90%-a amin film van és nem pl koncert, pulldown flag-es, tehát minőségveszteség nélkül megvannak a progresszív képkockák.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van egy interlaced 29.97fps-es videó (DVD forrásból), amihez hozzá kellene "igazítani" egy 25fps-es videóból származó hangsávot. Próbáltam az EAC3To "slowdown" kapcsolójával átkonvertálva, de nem lett jó az eredmény. A "slowdown" amúgy 25->23.976fps konverziót (lassítást) csinál, lehet ezért nem jó, de annyi mindenfélét olvastam már, hogy ez is jó lehet a 29.97fps-es interlaced DVD videókhoz, mert a valós frame szám attól még 23.976 abban is, meg teljesen az ellenkezőjét is.
Tehát mivel lehetne ezt megoldani?
Köszi!
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #4024 üzenetére
Meg kell nézni hogy pulldown flages-e és akkor 99% hogy 23.976, így jónak kell lennie a slowdown-nak. Ha nem jó, akkor vágva van, töltsd be egymás alá a kettőt pl soundforge-ba.
-
SunMount3r
nagyúr
Azóta kiderítettem, hogy szinte biztos "vágva van", mert "Restored" kiadás az NTSC-s, a magyar PAL meg egy régi "szutyok". Próbáltam vagy 3 magyar hangos forrásból, de vagy az elején, vagy a végén csúszik a hang. Egyelőre feladtam.
Az NTSC-s DVD infója:
Video
ID : 1
ID in the original source medi : 224 (0xE0)
Format : MPEG Video
Format version : Version 2
Format profile : Main@Main
Format settings, BVOP : Yes
Format settings, Matrix : Custom
Format settings, GOP : M=3, N=4
Format settings, picture struc : Frame
Codec ID : V_MPEG2
Codec ID/Info : MPEG 1 or 2 Video
Duration : 1 h 43 min
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 6 500 kb/s
Width : 720 pixels
Height : 480 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 29.970 (30000/1001) FPS
Standard : NTSC
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.628
Time code of first frame : 00:00:00:00
Time code source : Group of pictures header
GOP, Open/Closed : Closed
Stream size : 4.71 GiB (92%)
Language : English
Default : No
Forced : NoHol kell nézni a pull-down flag-et?
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #4026 üzenetére
Ez úgy néz ki hogy native interlaced, de egy DGMPGDec indexelést végig kellene futtatni rajta, az kiírja hogy hány %-ban film.
-
SunMount3r
nagyúr
Oké, próbálnám, letöltöttem a programot, megnyitottam benne az mkv file-t, majd Save project, ekkor feldob egy hosszú, keskeny "Information" ablakot, mintha elkezdené, de nem csinál semmit, a progress bar sem halad előre, pedig látszik, hogy a DGIndex.exe dolgoztatja közben a procit. Olyan mintha lefagyott volna, de mégsem,mert le tudom állítani (a semmit). Az eredeti DVD már nincs meg, csak a Remux-olt mkv.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #4028 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
Oké, van egy másik apró problémám is. MakeMKV-val Remux-oltam érintetlenül egy DVD-t mkv-ba, de bármivel is próbálom lejátszani az elején nem indul el magától a lejátszás, hanem olyan, mintha Pause-on lenne 0:00-nál. Ha egy kicsit belekattintok a progress bar-ba, csak pár másodpercet is elég, akkor egyből elkezdi rendesen lejátszani és nincs is gond vele. Ilyen még nem volt és nem értem mitől lehet. Újra is Remux-oltam már, de akkor is ilyen lett a videó.
Ezzel lehet valamit kezdeni?
-
pibácsi
senior tag
Szoktam rendszeresen konvertálgatni. Az Mp4-nél a különböző filmek és pl. Youtube videók letőltésekor tapasztalom, ill. a „Mediainfo” progival kimutatom, hogy pl. 480x268-as méretű, 436 kbps tömörítésű videók a 22”-os monitoromon rendesen és szépen megjelennek. Valahogy nem tudom elérni, hogy – ugyanilyen paraméterekkel - az én konvertálásomkor is jó legyen, ha elkészítek egy videót, bármilyen progit is használok. Nekem kb. min.2000 kbps és min.1280x720 méret kell hogy legyen ami már esetleg jónak mondható. Letölti az ember a filmeket Mp4-ben és némelyik alig éri el a 300 kbps-t, a méret a 640x270 méretet (vagy kisebb) és mégis jó. Hogyan lehet ezt elérni? Valamit évek óta nem jól csinálok az Mp4-nél? Az tény, hogy ha jó munkát akarok kiadni a kezemből, akkor minimum HD méret és legalább 4000 kbps kell hogy jó legyen. Ekkor már elfogadható, de hogy van ezeknél a filmeknél a tömörítés?
Várnám segítő válaszotokat.
Üdv. Pibácsi -
boby o
kezdő
Szép estét mindenkinek,van elég sok dv avi fájlom ami 13gb ora,virtualdubbal szeretném átkonvertálni ugy,hogy az eredeti méret megmaradjon,és szeretnék hozzá yadif szüröt dupla képkockával,hogy simább legyen a mozgás,lehetséges igy?elöre is köszönöm.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani offline videó szerkesztő programot?
Szempontjaim:
- Főként vágásra, összefűzésre, konvertálásra (*.3gp fájlokat is tudja kezelni) kellene, esetleg bizonyos részek felismerhetetlenné tételéhez - Megbízhatóan működjön.
- Könnyen kezelhető legyen.
- Nem baj, ha nem ingyenes. Inkább fizetős legyen, mint kétes.Köszönettel várom a válaszotok.
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Telefonon, 3gpp formátumban felvett hanganyagot szeretnék feltenni a YouTube-ra. Gondoltam egyszerűen feltöltöm, hozzáadok egy képet és jó lesz, de persze több óra várakozás után: "hiba a feldolgozás közben" és törölni kellett...
Hogy lehetne legkönnyebben megoldani?
Gondolom át kell konvertálni valahogy és hozzáadni a képet, de nem értek hozzá. Kérlek segítsetek.[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
ace05
senior tag
Helló
Hogy tudnék 60-ról 50fps-re lekonvertálni egy videót, hogy ne akadozzon? A következő a problémám, egy eseményen a telefonomat használtam második kameraként. Az 60fps.ban rögzít. a fő kézi kamera, meg 50.ben.
-
őstag
A legtöbb vágóprogramban a két eltérő fps felvételt egymás mellé rakva, vagy akár részleteit egymás mellé vágva nem gond. Kimenetként meg kell adni a felbontást és az fps-t, ami ezek szerint 50 lenne.
Itt vagy ebben a topikban ajánlott vágóprogramokkal ez elvileg sima ügy. Elvileg egy ingyenes programnak is meg kell ezzel birkóznia'. A Vegas, Adobe Premier vagy a közepes kategoriában a Powerdirector, Pinnacle Studio... tapasztalatból OK. Ezért gondolom, hogy egy ingyenesben is ez az alapfunkció OK.
Te mondtad, hogy 60 fps, de a mobilok, mint ipari hulladék kamerák...
nem tuti, hogy fix 60fps-el rögzített, hanem változó fps-el.... és ez lesz inkább a gond.. Na ez már okozhat nem szép végeredményt, ha fix 50 fps-re kell a kimenetet rakni. Nyilván egy igazi videókamera ilyet nem csinál...
Ha fix 60fps-t kell fix 50fps-el összehozni, az nem lesz gond.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
őstag
Sziasztok,
Szép lassan az őrület határán vagyok most már... Adott egy ilyen típusú plazma TV amely sajnos nem játssza le utóbbi időben az újabb kódolású filmeket, ezért mazsolázgattam a topikot és rátaláltam a Handbrake-re, de telepítettem fel Wondershare-t is, viszont egyikkel sem sikerül nézhető videót konvertálni, mert mindig "A fájltípus nem támogatott" üzit dobja vissza... Érdekes, hogy volt olyan FHD BDrip amit szépen lejátszott, de valahogy az újabb kódolást (talán az x265) nem támogatja. Tudnátok ajánlani nekem az alábbi fotók alapján egy tutti Handbrake beállítást esetleg? Rengeteg módot próbáltam, nem sikerült sajnos... Biztonság kedvéért még az audiot is átdobtam MP3-ba, hogy nehogy az legyen a gond... Íme a támogatott formátumok akkor:
Az anyag amivel próbálkoztam az a 21.Bridges.2019.BDRip.x264.HUN-pcroland verzió és annak is az első 5 percét vágtam be. A fájl mediainfoja pedig:
Köszönöm előre is
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
peter889
őstag
Köszönöm a tippet, csak most jutottam el a kipróbálásig, de de nekem az a TMPGEnc Video Mastering Works bonyolult.
Igazából komolyabban sosem használtam videós progikat.Mindössze egyelőre videók vágására-összefűzésére, konvertálására van szükségem. (És hogy tudja kezelni az mkv fájlokat is.)
TMPGEnc Video Mastering Works-ot feltettem, elindítottam, de a munkaanyag olyan apró állókép-sorozaton (és nem mozgóképen) jelenik meg, amit látni alig lehet. Arra lenne szükségem, hogy folyamatosan lássam a mozgóképet (notebook kijelzőjéről) és könnyedén ki tudjam jelölni a vágási összefűzési pontokat.
Nem tudom, hogyan lehetne vele dolgozni.A Sony Vegas Pro v12.770 x64-t feltettem, az még bonyolultabb, ráadásul codec hibát jelzett, amit nem értek; nincs energiám hogy megbűvöljem, ill, hogy beletanuljak.
Valami egyszerű működésű progi kéne. Vágás-összefűzés-konvertálás. Egyelőre semmi más nem kéne.
Létezik olyan?
De ha bonyolultabb a progi, jó volna, ha magyar nyelvű lenne.
Lenne valami ötletetek?Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest