- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat!
-
fireman123
őstag
válasz mazsi70 #3000 üzenetére
Szia!
Sony Vegast próbád meg, 50p-t be lehet állítani, de hogy pont 28mbps-e vagy 26 (emlékeim szerint valahol e körül, de az is lehet, hogy szabadon állítható ez a paraméter is)...arra nem emlékszem, és most nem vagyok az asztali gépem közelében, így nem tudjam megnézni.
Én is csak mostanában kezdtem használni éppen emiatt, Sony HX100V bridge géppel rögzítek full hd 50p-s videót, ha jól emlékszem éppen 28 mbps-ben és AVCHD (.m2ts) formátumban.
Korábban Pinnacle-t használtam, de az csak 25p-t tudott ezzel a tömörítéssel, vagy 50p-nél talán 16 mbps-t. -
Aureal
senior tag
Üdv!
Nem tudom jó hely-e ez a hardveres kérdésnek, de talán tudnátok segíteni.
Van egy sony hdr-cx220e kamcsi ismerősömnek. Van HDMI kimenet is rajta és azt szeretné megfejteni, hogy a kamera élő képét rögzítés nélkül vajon be lehet-e adni pc-n a TeamViewer progi alá közvetítésre, mint egy webkamera pl.? Szóval hogy ennek mi volna a módja, feltétele, pontos menete, ha tudtok ebben segíteni?
Köszi! -
mazsi70
senior tag
válasz fireman123 #3002 üzenetére
Köszi !
Megnézem .Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán konvertálás, de hátha Ti tudtok segíteni:
Olyan alkalmazást keresek, amivel a családi videokat tag-ekkel tudom ellátni és utána bizonyos kategóriákra rá tudok keresni/szűrni.
PL: 2014, születésnap, BenceTehát tetszés szerint kulcsszavakat társítanék a felvételhez és utána ha rákeresek az adott szóra, kidobja az összes olyan videot, amit ezzel elláttam.
[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
válasz fireman123 #3005 üzenetére
Gondolom ,hogy csak HD felbontást (1280x720) engedélyez ?
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
fireman123
őstag
válasz fireman123 #3008 üzenetére
-
mazsi70
senior tag
válasz fireman123 #3009 üzenetére
Köszönöm !
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Tudnátok olyan konvertáló programot ajánlani amivel mkv-t, mp4-et tudok alakítani avi-ra, több szálon tud számolni és kihasználja a videokártyát (Amd R7 200) is? Lehet fizetős is.[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
< CyberBob >
őstag
-
válasz < CyberBob > #3011 üzenetére
Lövésem nincs mit tud a kártyád, de pl. itt megtalálod az iskysoft konvertere által támogatott kártyákat.
Ha nincs a listán, kérdezz rá náluk.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Készítettem felvételeket egy Sony AX1-es kamerával (4K 150Mbit/s). Szeretném megvágni premierben, de használhatatlanul lassú. A végtermék maximum fullHD lesz. Javasolták a neten, hogy konvertáljam le.
Tudtok ebben segíteni, hogy mivel konvertáljam és a lehető legjobb minőség megtartása mellett milyen beállításokkal
Előre is köszönöm a segítségeteket!
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
person
senior tag
Sziasztok!
Olyan video konvertert keresek mellyel össze tudok fűzni több videót illetve az összefűzendő videók mindegyike alá a saját dátumát tudjam tetszőlegesen beszúrni.
Többnyire 70D-vel készült videok és MKV lenne a végtermék, minél jobb minőségben.
Freemake a felirat kivételével megfelelő lenne..
Köszi ha van ötleted.[ Szerkesztve ]
-
Az nem jó, hogy 1-enként beteszed egy mkv konténerbe amit feliratozol, aztán a már feliratozott mkv-kat fűzöd egybe?
Sőt, csak simán összekopizod (pl. avidemux-al), aztán rittyentesz hozzá egy feliratfájlt. Így a minőség sem ronlik, egybe is lesz fűzve, és feliratozva is lesz.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Olyan konvertálót tudtok ami MOV videót tud 1920×1080 felbontásról lekonvertálni 720p -re vagy kisebb SD videóra egyszerűen?
Volt néhány konvertálásom de vagy a kép nem ment folyamatosan vagy hang nem volt.
Köszönöm előre is! -
válasz bluobluo75 #3025 üzenetére
pl WonderFox DVD Video Converter 24-ig ingyen elérhető.
Mivel próbáltál konvertálni, milyen beállításokkal. pl. fps nem változott? Nem lehet hogy a lejátszó nem jó?
-
bluobluo75
őstag
MeGUI-val próbáltam mert az egyik ismerősöm szerint jó, de nem az igazi, sokáig dolgozik nagyon! előtte a format factory -val ami gyors, de a rengeteg beállítás közzül még nem találtam meg a megfelelőt.
Olyan kellene ami magyar kezelőfelületű, egyértelmű, könnyen lehet méret, illetve felbontást változtatni!
Az angol változatúak nem jönnek be
Többnyire majd mindegyiket visz a gép, de Led tévére lesz az meg érzékeny, ha valami nem okés akkor már nem lehet beletekerni sem, de van mikor akadozik a kép, vagy ha kisebb felbontású akkor kisebb a kép is...stb[ Szerkesztve ]
-
válasz bluobluo75 #3028 üzenetére
12 egy tucat belőle. Mindegyik jó lesz neked, csak be kell állítgatni. Mindegyikben elmenthető saját preset, így csak egyszer kell kitotózni a helyes beállításokat.
Sajna magyar nyelvűre nincs ötletem, viszont magyarul sem lenne könnyebb.
A felbontás, fps, bitráta, codec-et, plusz a konténert kell belőni, oszt kész. Az hogy a konvertálás sok ideig tart, teljesen normális.
Esetleg próbáld ki a TEncoder-t. Rengeteg preset van benne, többek közt külöböző Samsung TV sorozatokhoz is. (Samsung_TV_Series_4.mkv, Samsung_TV_Series_4.mp4, Samsung_TV_Series_5.mkv, ...)[ Szerkesztve ]
-
bluobluo75
őstag
...az volna jó, ha lehetne érteni ezekhez, nem kéne minden beállításon vaktában állítgatni, mert ez olyan mint ha az ötös lottón szeretném eltalálni a nyertes számot!
nekem perpill az volna jó, ha ezt a gagyi MOV fájlt át lehetne konvertálni valami értelmesebbe, meg az 1920×1080p felbontást kisebbre venni.
Semmi más óhajom nem lenne! -
Bozek
nagyúr
Na, ma új vizekre eveztem. Frissítettem az NVidia driver-t (amit eddig a CUDA eltávolítása miatt nem tettem meg), mivel a MediaCoder legújabb verziója támogatja az NVENC-et. A 750 Ti ezt persze csak H264-nél használja, de az i3-as procival egy fullHD videót 34-35 fps-el konvertált, míg NVENC-el 58-60-ra felment ez az érték. Szerintem ez nem rossz, a CPU-t csak dekódoláshoz használja, így nem pörög 100%-on (50 fölé se ment eddig). Majd megnézem kisebb méretű videónál is, mert most már érdekel.
-
ksanc
őstag
válasz bluobluo75 #3031 üzenetére
Szia!
Nem kell egetrengető angoltudás a szoftverekhez, a beállításokban használt fogalmakat egyébként sem szokás magyarra fordítani.
Avidemux jó lenne neked, csak az nem tud magyarul... Ingyenes és eddig számomra a leghasználhatóbb. -
IldiH
tag
Sziasztok! Olvasgattam a topikot, meg mindenféle cikket, de ehhez túl szőke vagyok
A kérdésem: [ilyen tabletre] milyen formátumban kell konvertálnom videókat? Sorozatokat, filmeket szoktam letölteni kisebb méretekben (HDTV.x264, BDRip, Xvid, stb - mp4, avi, mkv) és korábban mobilra, illetve PSP-re konvertáltam őket FormatFactoryval. Most a linkelt tabletre kéne megcsinálnom, nyilván nem szeretném továbbra sem a sok gigás HD-s filmeket Milyen beállításokkal használjam a FF-t szinkronos film esetén és milyent ha a feliratot is be akarom égetni? Esetleg más konverterrel?
Köszi előre is -
addikt
Hello
A dolby AC3 hangsávnál megadott bitrátát, hogyan kell értelmezni? Én úgy gondoltam, hogy az a teljes, de úgy tűnik mintha csatornánként lenne értendő.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
addikt
válasz Visormail #3035 üzenetére
Na eddig ennyit találtam:
"Most commercial movies use 384 Kb/s for 6-channel surround, which adds up to 64 Kb/s per channel (although you can't really make this kind of comparison, because some of the data is shared by two or more channels)."
"I have read that in 5.1 audio, you have 5 full channels and 1 channel at 1/3 the bit rate of the full channels. So, for example, in a 448 KBps file, that’s 5 channels at 84 KBps and the LFE channel at 28 KBps."
"Generally, in a multichannel track, much like in a stereo track with a channel coupling method (like joint-stereo) being used, the bitrate allocated to each separate channel isn't just (overall bitrate)/(number of channels) because every channel is basically silent or very quiet most of the time, except when the primary sound sources are mapped to it. I can't vouch for AC3, though."
[link] "An AC3 bit stream (and probably DTS as well) do not generally contain completely isolated channels. They are coupled and matrixed in various ways to limit the total amount of information that is transfered not to mention the .1 channel is bandwidth limited and handled differently. Additionally you haven't removed any of the format overhead from the bit rate number."
Szóval teljesen kiszámíthatatlan, a megadott érték a teljes bitráta, minden csatornára összesen. Viszont egy csatornára nem a teljes érték/csatorna szám vonatkozik, mert sok adatot közösen használhat több csatorna is, így csak egyszer kell eltárolni, plusz egyéb eljárások, stb.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
pibácsi
senior tag
Szia bluobluo75!
Nem tudom, hogy megoldódott-e már a konvertálási gondod. Azt kell elérni, hogy Xvid, Divx vagy Mpg legyen a végredmény, mivel ezeket "megeszi" a DVD lejátszó - akkor is, ha pendrive lehetőségről adagolod. Az avi fájl megjelölés egy gyüjtő konténer név, de ezen belűl egész sok fájl lehetőség van pl. az Xvd, Divx, M-Jpeg, avi (ami általában tömörítetlen fájl) stb, nem sorolom tovább. Ha elindítassz egy konvertálót, akkor általában, ha avi-t jelölsz be, akkor a tömörítetlent fogja feladni, amit nem tudsz csak a számítógépen lejátszani. Ezért az avi-n belűl be kell állítni. Vagy a másik, az MPEG konténer, ami fájlként csak mpg megjelölést kap, de ezen belűl lehet mpeg1, mpeg2, (sőt ott is progresszív és váltottsoros). Na jó, ennyit erről. Én a MOV-ot símán az XMedia Recode 3.1.6.9-el átkonvertálom mpeg2-/progresszívre vigyázva a beállításoknál hogy a képméretarányt megtartsam (4:3, vagy 16:9). És szépen átviszi mpg-be, amit a DVD lejátszó már tud fogadni.
Az Xvid, Divx konvertálás nem annyita jó minőségű itt. Ha szükséges, akkor lépésenként is leírom neked a megoldást. Csináltam egy próbát az Avidemuxxal is, de az is átalakítja szépen akár Xvid-be, akár Divx-be, de legjobb az mpg-re alakítás.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz pibácsi #3037 üzenetére
Szia bluobluo75!
Az előbbiekben nem írtam, hogy a frps (képkocka sebességet is meg kell hagyni. Az XMedia Recod-ból a jelzett verzió a legjobb, a későbbiek már nemegészen. Az Avidemux 2.4.4-nél jól alkalmazható az Xvidbe és az mpg-be történő konvertálás is. Az Xmedia Recodnál csak az mpg ad minőségi eredményt, bár a tömörítési rátától sok függ. Az Avidemuxból is csak ez a változat a kiemelkedő, a többi variáció sem előtte sem utána már nem ilyen jól dolgozik. Itt az Avidemuxnál arra kell vigyázni, hogy amikor a mentést csináood, akkor a megnevezés után tenni kell egy pontot és beírni avi, ill. mpg, attól függően, hogy mire konvertálsz. Ha ezt lehagyod, akkor utólag is odaírhatod, mert különben nem tudod lejátszani a gépen sem.
Ha gondolod, akkor az Avidemux beállítását is leírom. Kellene feltenned legalább egy egyperces mintát valamelyik letöltő oldalra, hogy egy próbát meg lehessen csinálni.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz troller #3039 üzenetére
Szia!
Már nemigen lehet találni letöltési lehetőséget, de ha adsz egy e-mailt, akkor RAR-ba csomagolva átküldöm neked. A későbbi verziókban már nem olyan logikusak a lépések, a különböző módosítások, nem olyan tökéletes pl. az mpeg konvertálás, mintha cserélték volna az encodereket több esetben. (az új munkatársaknak is kellett valamivel előrukkolni). Ennél még lehet a 30 frps DV fájlból 25-ös PAL-ba áttenni videót. Kicsit fars ugyan, de jól alkalmazható. stb. Sok mást is észrevettem, de nem jegyeztem fel mindet. Szóval én maradtam a megadott verziónál. ha érdekel a MOV átkonvertálás, akkor esetleg átküldöm privibe, mivel terjedelmesebb. Bár én az Avidemuxot jobban preferálom ebben az esetben.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz troller #3041 üzenetére
Szia troller!
Átküldtem az anyagot, lehet kisérletezni. Megnéztem mégegyszer az XMedia Recode 3.1.9.1-est is (ez a frissített) tulajdonképpen az mpeg-re ez is jó, de lehet próbálkozni az Xvid-del és a Divx-el is. Az Xvidre a saját enkoderét használja, a Divx-re a gépre telepítettet mindkettő. Itt nincs különbség. Nálam más vonatkozásban van eltérés. Sztem egyes DV fájlra vonatkozó encodereket kicseréltek. Egyébként kibővítették az effektezési, módosítási lehetőségeket, itt már 18 féle van a korábbi 13 helyett.Pibácsi
-
Feedoo
tag
Üdv mindenkinek!
Olyan konvertert keresk amivel avi, mkv formátumot lehet átalakítani TS formátumra!
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Nemtudom, hogy olvastad-e a leírásomat? Az XMedia Recode magyarúl is tud. Símán át lehet tenni a MOV-ot Xvidre, vagy Divx-re esetleg mpg-be 720x576-ra (vagy 720x480-ra), amit a DVD lejátszó símán lejátszik és "normál" TV-n lejátszható. A másik, az Avidemux nem tud magyarúl.Üdv. Pibácsi
-
addikt
Hello
Handbrake-el szoktam dvd-t betömöríteni mkvba, de ha több title-t lát benne akkor nem engedi mindet egy fájlba konvertálni, csak külön külön.
Utána a több mkv-t próbáltam egyesíteni az mkvtoolnix-al, de nem igazán jó a végeredmény. Sokszor a lejátszó (vlc/mpc-hc/kodi) csak az elsőt látja benne, a többit nem is lehet elérni a navigációs menüből sem. Illetve már az elsőnél kijelzi a többinek a hangsávjait. Valami javaslat?Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs