-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Ebben a topikban újonc vagyok, s azért arra a 2038-as előzmény hsz-ra válaszoltam, mert én is egy Königet vettem, ami a Nedis terméke, a leírást ld. https://www.distrelec.de/Web/Downloads/_t/ds/CSUSBVG100_eng_tds.pdf
Az én történetem nemcsak móka és kacagás. :-)
Nem írom le a teljes szenvedést, angolul már megtettem egy másik fórumban, de most ott tartok, hogy ez az USB videograbber, ami az én példányom, teljesen nem lehet rossz, mert egy kis méretű CVC (compact video cassette) képe megjelenik a PC-n/laptopon futó szoftverekben (OBS, Showbiz stb).
Ez igaz akkor is, ha közvetlenül egy analóg videó kamerában van a CVC, s akkor is, ha egy kazetta adapter segítségével "VHS" méretű kazettát csinálva belőle a VCR-be helyezem. Azaz a videójel szépen átfolyik a digitalizálón. Más szóval elfogadható a minősége.
Egyébként ez a CVC volt a rögzítő kazetta, mindig ez forgott a kamerában, erről kerültek fa felvételek átmásolásra a VHS-ekre anno.
Másfelől egyik VHS képe sem jelenik meg videóként, (nyilván ugyanabba a VCR-be helyezve, s ugyazon kábeleken/adaptereken keresztül). 6 kazettáról beszélünk, amik a TV-n látható képet adnak, kettő közülük olyan biztonsági másolat, ami visszajátszva sem nagyon volt.
Egyébként a VHS-ek esetén az a jelenség, hogy maximum egy-egy álló kép tud megjelenni, az is a lejátszás elején, esetleg akkor, amikor tesztelésből váltogatok oda-vissza a bemenetek között (s-video, kompozit video).
Abból, hogy az agyonhasznált CVC képe megjelenik videóként, míg a kevésbé használt VHS-eké nem, arra következtettem, hogy nem érdemes a VCR fejeit tisztítani.
Egyrészt helyesen gondoltam-e ezt, másrészt mi lehet az ok?
Létezik olyan, hogy egy grabber driver-e el lett cseszve, s mégsem mindegyik AV formátumot ismeri fel? ld a termék adatlapját!
-
Babsanyi
csendes tag
Szia!
Nekem van egy felesleges ilyenem:
https://www.youtube.com/watch?v=VRFtnvNjxh4Korábban vettem de az én céljaimra nem felelt meg, mert HDCP védett az eszköz, amiről mentettem volna vele. Ez meg azt nem tudja. A problémámat egy másik okosabb cuccal megoldottam, de Neked még jó lehet a butábbik is. Ha érdekel, akkor eladó.
15 perces darabokban rögzíti ez is az anyagot, de megfelelő programmal össze lehet szerkeszteni. A minősége több mint elég, mint amire egy VHS esetében szükséged lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Aerocool vs-92 Noctua ventikkel
- SONY BRAVIA 65 XH9096 FULL ARRAY ,VESA fali konzollal
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone XR 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Microsoft Xbox Series S (512GB + 1 TB SSD)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest