Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
In-ear kialakítású TWS fülest keresek. Zene és filmezéshez. Árban 20k környékén első körben. Ha lehet mélyorientált hangzással ebben az ársávban minél jobb akkuval. Rengeteg a márka a piacon,ajánlott megbízható típust típusokat ajánlanátok?Köszönöm előre is!
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a SoundPEATS Air3 Deluxe HS -ről? Valami ilyen alakú füllhallgatót keresek -azt hiszem ez az Apple AirPods szerű-. Ez marad meg a fülemben.
Jelenleg van egy kék színű Haylou Moripods -om, amiben nem hallom, hogy lenne mély. Lehet az én konkrét példányom rossz, de ebben nincs mély. Alkalmazás úgy tudom nincs hozzá, így a zenelejátszóban tekertem fel a basszust, de semmi. Telefonálásra, podcast hallgatásra így is jó, de zenéhez borzalmas.
Esetleg másik ajánlott füllhallgató ilyen kialakítással? -
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #11625 üzenetére
Tribit MoveBuds H1 - újabb futás teszt
Az már egyértelmű, hogy a transparency mód - főleg az enhanced trancparency - nem futáshoz való. A lépés ütemével megegyezően enyhén hullámzik a hangerő is. Kikapcsolva nincs ilyen probléma.
Esetleg megfelelő méretű gumiharanggal orvosolható lenne? Nem tudom.
Mondjuk nem is akarom használni, csak próba volt, tehát számomra nem probléma. -
rmartin94
aktív tag
válasz
boyka003 #11526 üzenetére
Én a Sony WF-C500-at, a Soundpeats H1-et, illetve az Anker Soundcore Life P3-mat tudnám neked ajánlani, a Sony nem tudom, hogy mennyire basszuskiemelt, talán inkább kiegyenlített hangzása lehet, a másik kettő meg inkàbb basszuskiemelt, de a Sonyt azt olvastam, hogy elég sokan dícsérik itt a topikban.Saját tapsztalatom az csak a Soundpeatsszel van, az nagyon jól szól szerintem, igaz, az egyik füles nekem 1 év után tönkrement, de a másik a 9-10 órás üzemidőt azt tudja a mai napig, amit új korában is, persze sajnos nem az örökkévalóságnak készűlnek ezek a TWS-ek.
-
patomi
őstag
-
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #11628 üzenetére
"" ... viszont van aptX is." - ez a lényeg. A bt. verzió nem (sokat) számít." - Ez egészen addig igaz, amíg csak zenehallgatásra használom, filmnézésre nem (arra van egy Sony WH-1000XM3), de hívhatnak közben telefonon. Pl. low latency és low latency között is lehet különbség, de gondolom ezt neked pont nem kell magyaráznom.
-
syler123
veterán
Én sokat váltogatnék, mert filmet normál módban néznék, anc módban pedig telefonálnék. Nem tudom mindkettőt jóra beállítani. Van hogy nem is telefonnal használom.
<Adamsky>: többet lehet menteni, csak nem lehet beállítani melyik eq, melyik módra vonatkozzon. Normal, anc stb...
Amúgy csak annyi kellene, hogy egyforma hangszíne legyen a 2 módnak.
-
BloodRay
veterán
válasz
Janika(1982) #11631 üzenetére
Meglátjuk, még azért keresgélek. Szerencsére nem akut a dolog.
-
kp78
addikt
válasz
<Adamsky> #11628 üzenetére
Menteni lehet többet, ezt valószínű ő is látta, csak magától nem fogja alkalmazni sajnos a mentett EQ beállítást, ha ANC módból normál módra vált.
Ilyenkor be kell lépni az app-ba és átállítani manuálisan.
Bár nem tudom mennyire gyakran váltogat az ember a normál és az ANC mód között. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
BloodRay #11622 üzenetére
Szubj. de engem a Sony-k nem vonzanak (és a Jabra-kat is picit túlárazottnak tartom. Huh, mit fogok kapni?
), szóval ennyi pénzért én 1More EVO-t vagy Technics EAH-AZ60-t vennék. A 1More - méretéből fakadóan - szerintem a legjobban "ülhet" a fülben.
#11625 gulyasa
" ... viszont van aptX is." - ez a lényeg. A bt. verzió nem (sokat) számít.
" ... tetszett, amit hallottam, és ez nekem elég." - ne félj hozzányúlni az eq-hoz, azért van.#11626 syler123
" ... nem lehet külön hangprofilt beállítani az ANC módra ... "
Ez a legtöbb fülesnél - én egyre inkább úgy gondolom - hogy nem bug, hanem feature. Picit (vagy nagyon) megtolja a mélyeket ANC módban. Cust. eq-ból csak egy van? Nem tudsz több különbözőt lementeni? -
kalidor55
tag
sziasztok! kérnéék tanácsot, hogy milyen fülest vegyek? vezeték nélküli kellene és lehetőleg mikrofonnal, jo erős basszusokkal, 15-25 méteres hatotávval lenne jo?, max 30k-ig nyulnék bele
esetleg ez?
https://www.pgs.hu/asus-gaming-wireless-p-430382.html
vagy ez?
https://www.pcx.hu/aoc-gh401-vezetek-nelkuli-fejhallgato-wireless-gaming-headphone-with-detachable-microphone-noise-cancelling-feature--00740446?gclid=CjwKCAiA85efBhBbEiwAD7oLQGOQnprxoJzHYb7syfcOtqiWfk-3QetClrsmLTYf9VS7wZRELyRr_RoC7nkQAvD_BwE -
syler123
veterán
Megjött az Earfun Air Pro 3.
Így elsőre egész jónak tűnik. Az első bekapcsoláskor rettentő mélyorientált volt, miután lefrissítettem ez megszűnt, sőt, normal módban még majdnem kevés is a mély, ANC módban meg sok.
Az alkalmazásban van Equalizer. Namármost, meg lennék lepve, ha a készítőknek vagy a tesztelőknem nem szúrja a szemét, hogy nem lehet külön hangprofilt beállítani az ANC módra és a normál módra. Konkrétan az ANC módnál vennék le a mélyből, a normál módnál meg adnék hozzá, erre 1 eq van. Ezzel nem volna gond, ha egyformára lenne hangolva az anc és a normál mód, de nem így van. Ezt nagyon remélem, hogy frissíteni fogják.
-
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #11611 üzenetére
Első kisebb próba: Tribit MoveBuds H1 + Huawei P20 Pro, online Radio 1 hallgatás
Előre bocsátom, a tapasztalataim nem lesznek teljesen mérvadóak, mert nem vagyok egy "vájt fülű" - azt tudom, hogy jól szól vagy nem jól szól...
És gondolom az is korlátozza kicsit a lehetőségeket, hogy a telefonom csak BT4.2-t tud, viszont van aptX is.
Alapértelmezett EQ beállítással, teljesen kikapcsolt transparency módban tetszett, amit hallottam, és ez nekem elég.Kb. 45 percet használtam így (amiből 35 perc volt a futás). Az alkalmazásban az látszott, hogy a fülesek töltöttsége még 100%. Árnyalja a képet, hogy a szokásos módon csak 10%-os lépésekben írja ki az értéket, tehát ez csak jó közelítés a valósághoz képest.
Ezután még használtam kb. 10 percet teljes transparency módban, ekkor csökkent az érték 90%-ra.Amíg a lakásban tettem-vettem, a fülkampóval teljesen stabilan ült, nem volt kényelmetlen - bár futás közben a sapka le volt húzva fülemre, de van annyira stabil, hogy nem kell félni a kieséstől.
Eddig tetszik.
-
BloodRay
veterán
válasz
Janika(1982) #11623 üzenetére
Most találtam a Sony WF-1000XM4 -re, épp ennek okvasok utána.
Meg a Lypertek Z7-et nézegettem, csak arról van ahol nagyon jókat, van ahol viszont agyon rosszakat(pl gsm-arena) írnak, plusz ez nem tud anc-t. -
BloodRay
veterán
Sziasztok!
In-ear kivitelben (lazább edzésekhez lenne max használva, amúgy csak normál körülmények mellett) 60-70.000Ft-ig volna ajánlott füles?
Leginkább zenehallgatás és annak hangminősége lenne szempont. Alapvetően zeneileg mindenevő vagyok, nem zavar a kicsit erősebb mély, de azért ne tucc-tucc orientált füles legyen.
Eddig Jabra Elite 7 Pro-t találtam ami jónak tűnik.
Jah és ami fontos lenne, hogy android és iphone kompatibilisnek is kell lennie.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
Mister X
tag
válasz
spleenszuru #11574 üzenetére
Ha tetszik az jó,az a lényeg. Nagy élmény egy jobb fülesre váltani.
-
kutkut
addikt
Sziasztok!
Kinéztem 1-2 apró TWS fülest, de mivel még sosem volt ilyenem, tőletek kérdeznék!
- Edifier X3s
- QCY T17
- HAYLOU GT5
Olyan kéne, amit (beltéri) sportoláshoz is lehet használni. A vízállóság kevésbé szempont, inkább a következő érdekelne:
A fentiekhez hasonló kialakítású fülhallgatók mennyire maradnak meg a fülben ilyen "ugrabugrálós" tabata / HIIT edzés közben? Vagy az ezekkel felejtős? -
stellaz
veterán
válasz
hajbel #11614 üzenetére
Szerintem obiban vettem kifejezett műanyag ragasztót (kemény műanyagra), a márkáját nem tudom. De szerszám boltban is biztosan árulnak ilyesmit. Annyi, hogy lágy műanyagot nem ragaszt, de a fülesnél ez nem áll fenn.
Kíváncsiságból megnéztem, de a soroksári MM-ben nem volt akciós LinkBuds.
-
tomp
félisten
válasz
Janika(1982) #11605 üzenetére
Nekem is túl sok a marketing csilivili.
24-én érkezik, majd kiderül milyen. -
Micsurin
nagyúr
Xiaomi Buds 3-ról tudunk valamit? Esetleg Nothing Stick?
Végül elmaradt a füles vétel mert telefon csere égetőbb volt, Almáék kivezették a Minit szóval 12m->13m fontosabb volt.De megint nézelődők mert kéne valami olyan 35-40 közt, nem bánnám ha mély többletes lenne, játszik agyba dugós és AirPods forma is. Zene elsődleges a hívás másodlagos.
Néztem eddig:
Xiaomi Buds 3, Flipbuds Pro, a már korábban ajánlott Edifiert (Túl nagy maga a forma nyom ugyan az a bajom vele mint most a Realme BudsAir Pro-mal)Előny lenne ha keskeny lenne mint az AirPods, hogy beférjen a bukósisak alá.
Bocs a második körért
-
ayalon99
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg arról bárkinek információja, hogy Edifier NeoBuds Pro-hoz lehet-e venni külön charging case-t? Sajnos elhagytam még pár hónapja, aztán internetes kutatásaim nem jártak eredménnyel ezzel a témával kapcsolatban, de hátha ti tudtok valamit.
Előre is köszi a válaszokat! -
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #11611 üzenetére
Egyelőre csak a Baseus Encok W17-el (amelynek kinyiffant a baloldala) fogom tudni összehasonlítani (mint fülkampósat), de eleve nem egy ligában játszanak.
Kezdjük ott, hogy a W17-est a saját Baseus appjuk nem kezelte, így EQ meg hasonló finomságok annál felejtősek voltak. Viszont nekem futáshoz teljesen jó volt. Nem kerestem volna mást, ha nem megy tönkre.Elsőre a Tribit-nek egy "hajszállal" merevebb a fülkampója. Habár nem annyira hajlékony, mint a Baseus W17-é, de nekem megfelel ez is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gulyasa #11606 üzenetére
Örül, hogy pozitívak az első benyomások
... azért majd pár nap / hét után még írj pár sort, hogy amúgy milyen. Én ugyan elvagyok a hagyományos kialakítású tws-emmel, de sokan keresnek ilyen "kampós" fülest sportoláshoz. Hasznos lenne minél több tapasztalat.#11608 hajbel
A tied már nem garis? Ez szerintem simán típushiba, ill. minőségi probléma. Akár a fogysztóvédelemmel is be lehet(ne) fenyíteni a forgalmazót. A "filléres kínai" tws-ek nem esnek így szét. -
hajbel
addikt
válasz
<Adamsky> #11603 üzenetére
Elég baj az, ha nem a gumiharang jön le, hanem a műanyag rész. Nem tört le, mert eleve ragasztva van ez a , csak a ragasztó engedte el. Külföldi fórumokon sokat panaszkodnak a strapabírásra, ha kézben tartod, érzed is, hogy hímestojás. Ránézésre a 3 már jobban össze van rakva. Keresek inkább valami más műanyag ragasztót, ez a felület túl vékony pillanatragasztóhoz.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Amilo02 #11601 üzenetére
Mivel nincs egységes térerő a két fülednél a telefonod BT kapcsolatával, meg kevés a minta, egyelőre ez nem aggasztó. Aztán ha több használat alatt kijön, hogy az egyik elmegy 6+ órát, a másik meg felét sem, akkor garanciában cserélik. Kicsit visszaolvasol, folytatásos teleregényben közvetítettem a LinkBuds garanciáztatást, aztán a végén a stáblista alatt kamerába fordult Lenke néniként előadtam a konklúziót, hogy a hangon és az építési minőségen, tok méretén és az egész SW háttéren túl még ezért sem veszek kínai szarokat (vezetékesből viszont akad azért földöntúli csúcsminőségű kínai szarom elég
).
-
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #11502 üzenetére
Na másfél hét késéssel (UPS hibájából) most érkezett meg a Tribit MoveBuds H1 füles az amazon.de-ről - nagy köszönet <Adamsky>-nak az olcsóbb találatért.
Még csak rövid az ismeretség, a beüzemelésen, párosításon, app telepítésen és rögtön egy firmware frissítésen kívül csak pár másodpercet próbálgattam, mert csak 30-30%-os töltöttség volt bennük. Egyelőre visszakerültek a tokba töltődni.
Apropó, beüzemelés...
Először nem tűnt fel egy ábra a használati füzetke mellett a dobozba rakott kartonlapon...
Szóval a kezdeti sikertelen párosítási próbálkozás után, amikor eltávolítottam a feketén abszolút nem feltűnő átlátszó védőfóliát a fülesek töltőérintkezőiről, máris ment minden... -
gippazoid
senior tag
válasz
blueye #11600 üzenetére
A debreceniben. Volt Linkbuds S is 33e körül ha jól láttam, de tegnap már hűlt helye volt.
Tekintve, hogy 55e Ft a Média webshop ára, már nem csodálom.
A sima Linkbuds dobozán ott van egy címke, hogy új modell vagy valami ilyesmi.Azt se értem, miért kerül 54999 Ft-ba a Média webshop-ban a Linkbuds és a Linkbuds S is?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hajbel #11598 üzenetére
" ... vákuumot képzett a gumiharang és benne maradt a fülemben." - nem a gumiharang fordult ki, hanem letört az egész miskulancia? Ez tényleg nem a minőség mércéje ...
Na, mind1. Némi kézügyességgel, egy fogpiszkálóra (ne a tubusból nyomd rá közvetlen) tett kis ragasztóval (pl. Loctite) szerintem "javítható" kellene, hogy legyen a dolog. Az alkoholban ne bízzál! Régen rossza, ha annyit teszel rá, hogy megfolyjon (mert akkor folyhat belülre is). -
Amilo02
aktív tag
Üdv!
Még új vagyok a témában.
Az természetes, h az egyik [fülesem] [ennyivel] gyorsabban merül? Vadi újak.
Kb. 20 percet használtam YT zenehallgatásra 50% hangerővel Noise és Ambient módban vegyesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Patikamérlegen számolgatják az iPhone 17 Air komponenseit
- Bestbuy játékok
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Kerékpársportok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- PS5 Slim Digital Edition 17hó Garancia
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 05.27 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest