- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Notebook hibák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki58
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #9059 üzenetére
Újat vettem.
-
szaki58
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #9057 üzenetére
Tettem egy próbát a BT-vel. Több falon keresztül 10 méternél nem akadt, egy vastag falon és ablakon keresztül a tv-től 15 méterre mentem el, és ott sem akakdt. Tovább nem kísérleteztem. Most pedig össze vetem az iBassot és a moddolt Gradot. Mint a Szörny RT-ben hangzott el: győzzön a jobbik.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
szaki58 #9056 üzenetére
Fülpárna INNEN van, most már több, mint 2 éve rendeltem. A közepéhez találtam itthon szivacsot, abból vágtam ki 1-1 darabot, aztán a nagynénémhez elmentem, ahol a korábbi Oneodio Pro-50 fülpánájának közepét (amit korábban abból kivágtam) varrattam rá a szivacs darabokra. Kellett a plusz közép rész, mert anélkül túl sok volt a magas.
Fejpánt meg ILYEN. A "small". Én nem innen rendeltem, ott már nem kapható, de tökre ilyen.
-
szaki58
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #9055 üzenetére
A BT tökéletes, pont azért, mert már újabb generáció van benne. A távolságot még nem néztem, de le fogom ellenőrizni este (megyek egy kis ünnepi munkára). 5x5 m-es a szobám, és soha nem akadt a BT úgy, hogy 4,5 m a tv és a fejem távolsága. A hang ezzel a moddal tökéletes. Szintén ma lesz a próba: az iBasso SR3 és a Grado GW100x összevetése madzagon. Az a gyanum az előzetes meghallgatás alapján, hogy fő fülesként helycserés támadás készül! Majd estére kiderül.
Az a G párna, amit moddoltál, ugye? Én is vette occcón, hátul megnyírbáltam egy kicsit, és jó lett rá. Az eredeti párna felfekvős, és nyomta a fülem (ugyanúgy, mint a Koss Porta Pro Wireless). A G párna már jó volt, de a párnát nem szerette a mérete miatt. Ez a mod annyira jó lett, hogy a hang eszméletlen (nem vagyok Grado fan annak ellenére, hogy már volt kettő is - GS 1000 és RS2e), és a párna fülpárna nem éri el a rendes párnát.
Ez a megoldás sokféle párnához jó, tőbbek közöt a ZMF párnákhoz is, amihez 24 ezerért adják az adaptert! Az enyémnek darabja 500 Ft volt. Kínai kétoldalas ragasztó tartja keményen. Ez a ragasztó bontható, és maradék nélkül lefejthető, praktikus.
Bocsánat a bő lére eresztett válaszért!
-
szaki58
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Vettem egy Grado GW100x-et, aminpárnamodot csináltam. Előnyére vált. Az eredeti párna valahogy törte egy idő után a fülemet (fülre ülős). Vettem egy pár G párnát hozzá. Na, az már többé kevésbé kényelmes volt. Azután jött a nagy ötlet! Van egy iBasso SR3 fejesem, amihez két különböző garnitúra párnát adtak. A nem használt párnapárost alakítottam a Gradóhoz. Megmaradtak a kiváló közepek, magasak, és kapott egy löketet a mélytartomány. A gyorsasága nem változott (Grado jellemző), de tömegében több lett anélkül, hogy rátelepedett volna a közép-magas tartományra. Igen jó hang!
-
rbalint88
addikt
JBL Live 650BTNC-m van egy par eve, elegedett is vagyok vele. Viszont felesegemnek is kellene egy fules, lehet ezt odaadnam neki es vennek magamnak egy ujat, a Live 770NC-t neztem ki.
Van-e valami alternativa, amiert elhagyjam a jart utat, mert nagyonmax 100ezerig, de inkabb 50-60ezres kategoriaban szanaszet alazza a JBL-t vagy vegyem meg nyugodtan?
Ami fontos: legalabb olyan jo hang, mint a 650-ese, jo akkuido es jo zajszures (kinez most egy jo 2x16 oras repules)
Koszonom! -
Gyikoc
csendes tag
Sziasztok!
Januárban vettem JBL 770NC-t, de a hangszíne egyáltalán nem jön be.
Két kérdésem lenne;
Van akinek hasonló fejhallgatója van? Mit a tapasztalat vele?
(Nekem olyan érzésem van, mintha gyenge lenne a basszus, de az is lehet hogy amúgy ez eredetileg is ilyen gyenge)A másik; egy fejhallgatót eladni hogyan lehet normálisan?
Mindegy mennyiért árulom, senki nem keresi... -
roseA580
tag
Bocsi nem PC 360 hanem PC 350 Xense Edition...
[2010]
Évekig nagyon jól elvoltam velük! -
roseA580
tag
Szinte lehetetlen találni olyan terméket amiről csak pozitív tapasztalatokat írnak.
A legjobb a saját tapasztalat!
JBL, JVC, SONY megtapasztalása után újra Sennheiseres lettem, előtte volt már PC 360
hangkártya kombóm is ami akkor bevált! (BT akkor még nem létezett)
"https://ipon.hu/magazin/cikk/minosegi-hangzas-asus-es-sennheiser-modra" -
roseA580
tag
válasz
NightGT #9043 üzenetére
Szia!
BT hangkártyára nem igen van szükséged, inkább csak BT adapterre.
Természetesen arra is csak akkor ha a PC-d nem tartalmazza (az én alaplapom szerencsére igen).
BT adapternek a legtöbb mostanában kapható USB-s BT adapter egyébként megfelel.
Amire inkább szükséged lehet az egy program:
[Alternative A2DP Driver]
Fizetős program de 7 napig ingyen is tesztelhető! (én is megvettem) -
joeetm
tag
Sziasztok,
Tudnátok adni egy tippet fejhallgatóra, az adott kritériumok szerint:
-Mikrofonos/meetingképes
-Erős zajban is jól működik a zajszűrése
~20 órát kibír egy töltéssel
-Robosztusság nem hátrány
Játék és zenehallgatás is lenne, de nem vagyok vájtfülű
Hirtelen 60k-ig mondanám a keretet rá.
[Ahogy időm engedi, próbálom a topikot is visszaolvasni, hátha találok vami hasonlót] -
NightGT
senior tag
Sziasztok,
A hangkártya topic sajnos kihalt, illetve ellentétes információkat találtam redditen a win 10 bluetooth támogatásáról - így kérlek engedjetek itt kérdezni.
Bose QC Ultra-t szeretnék asztali PC-hez csatlakoztatni bluetooth-al, milyen eszköz lehet jó hozzá? BT-ről fogalmam sincs, ez a fejes az első hogy használom a technológiát. Megvehetek bármilyen random BT hangkártyát, vagy érdemes lenne valami komolyabb/specifikus eszközt?
Hálás lennék a helpért
-
ThorsHUN
őstag
válasz
Ununqatrium #9040 üzenetére
Szia!
Próbáljátok meg a Soundcore Q45-öt esetleg, vagy a JBL-ből a Live 770 nc-t.
Dave™
Van ott EMAG által forgalmazott is, csak nem tolják az arcodbaA noname forgalmazónak 80 az ára az emagosnak 84
-
Ununqatrium
aktív tag
Hali. Páromnak szeretnék egy BT fejhallgatót, csak kicsit körülményes a helyzet. Ami elvárt, hogy vezeték nélkül legyen az átlagtól hangosabb, ne tartson lazán és valamilyen szinten mindenképp mélyorientált legyen.
A plafon kb. 100 euró (40 ezer). Sikerült meghallgatni párat, és csupán egy felelt meg az elvárásoknak. A mindenhol megtalálható JBL-ek halkak és nagyon doboz hangúak, míg pl. az én Audio-Technica M50 fejesem neki már túl éles és fülsértő, sok a közép és a magasak is.
Egyedül a Koss Porta Pro Wireless volt, ami azonnal megfogta, de a párnázatlan fejpánt egy idő után nagyon tud "vágni". Ahhoz, hogy jól tartson, elég szorosra kell állítani és az élei nyomnak, emiatt másnap visszavittük. Valami hangban nagyon hasonló, telt mélyekkel megáldott, de párnázott pánttal akad valami a piacon ennyiért?
Zajszűrés nem fontos, csak otthoni használatra lesz. Hogy supra vagy circum, szintén mindegy. Minden tippért hálás vagyok.
-
roseA580
tag
Így van!
Egyébként a román EMAG oldalon egész jó árak vannak:
[947 RON újonnan, 700 RON visszazárva]
Ui:
Én is visszazártat vettem (akkor még 880 RON volt), és nem láttam/éreztem hátrányát.
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, Hyperx Cloud2 fülest használok amivel teljesen meg vagyok elégedve hangzásilag és kényelmileg is. Viszont ki szeretnék próbálni egy vezeték nélkülit. Melyik az ajánlott ami hasonló tulajdonságokkal bír, mint a Cloud2? köszi
-
galocza
aktív tag
válasz
pulutodurumo #9033 üzenetére
végre beüzemeltem a kb 1 éve (baráti áron) vett momentum 4-emet.
gyorsan kikapcsoltam mindenféle taperolós dolgot. csak ki/bekapcs.nem véletlen, h közönségkedvenc. télleg nemtok beszámolni az appos dolgokról, appot addig tettem fel, amíg kb mindent kikapcsoltam.
DE VAN sennheisertől elvárható, közel semleges hang, támogatás, fülpárna...
anyagminőségben engedtek (?) talán. teljesen műanyag, nincsenek az elitnek ható fémpántok, mint momentum 3 esetében.
de míg sok full műanyag füles esetében lehetett érezni-hallani nyekegést-nyikorgást (igen, SONY, P&W, pl ti, sok pénzért!), sennheiseréknél nem.korábban részletesen írtam alsó-felsőközép kategóriákban szerzett tapasztalataimról.
aki régóta jár ide, tudja, h volt egy kedvencem, a definitive technology symphyony 1.
régóta nem működik (2015--ös típus), de azóta ez adta a legjobb zenei élményt, jobb anc-vel.verdikt: ha vki meg tudja fizetni, vegye ezt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #9031 üzenetére
A Shure már elég réginek tűnik. De olvasgatva három lehetséges jelöltet találtam: Fidelio L4, PX7 S2, Momentum 4. A Philipsnél a szoftver mindig problémás (legyen szó bármiről), és kicsit félek is ettől az oldalától. A Bowers régebbi, a jobb S2e már túl drága, a Momentum 4 viszont eléggé közönségfavoritnak tűnik, tetszik a Harman tuning is, csak itt meg az Amazon "sűrűn visszaküldött" címke aggasztó. Árban egyébként emagról 83, ami így a legolcsóbb a háromból, külsőre is tetszik, és ennél tuti nem lesz gond a párnacsere, ami a Philipsnél nem ennyire biztos. Örülnék egy legalább AKG K371 hangminőségnek, ezt látatlanban a Bowersben meg a Sennheiserben látom, mivel ezek áltlában hasonlóan vannak hangolva.
szerk: A Momentum jobbnak tűnik, ha ezek pontosak.
-
Gzula[HUN]
addikt
Ralatíve magasabb árkategóriában ha nem akarsz mélybombát, akkor Fidelio L3, L4, vagy Shure Aonic 50. XM5-ről nem sokat tudok, de vannak kritikák, hogy az XM4 jobb. Mind a kettő mélybomba tudomásom szerint. Biztosat nem tudok én sem, mert nem hallottam ezeket, csak az infó maradt meg.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #9029 üzenetére
Ez elég izgalmasnak tűnik, csak két dolog aggaszt: egy helyen írtak kapcsolatbontási problémákról, illetve két helyen is az XM5-öt jobb hangúnak írták, amiről nekem az rémlik, hogy bár ANC-ben etalon, de a hangminőségben távolról sem, és a Sony house sound is erősen mélytúlsúlyos, tehát nem tudom hol az igazság. Persze nem egy árkategória, de annyira nem is olcsó, hogy érezhetően rosszabb legyen, mint az erősen túlárazott Sony. Azért olvasgatok róla, mert sok szempontból szimpatikus, köszi az ajánlást!
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok! Egy 1more Sonoflow (sima) fejesről váltanék valami jobbra, árban nincs igazi elképzelés, mondjuk 40-70 ezer körül (vagy több ha olyan), LDAC és stabil kapcsolat legyen, a legfontosabb pedig, hogy ne a szokásos V profil legyen, hanem minél természetesebb, kiegyensúlyozottabb. A sonoflow-t pop profillal használom ami kompenzálja a V karaktert, így egész jó, de korábban jobb vezetékesekhez szoktam (K371, K702, MSR7 stb.) A legjobb az lenne, ha alapból jól szólna, de az eq is opció, ha megfelelő a végeredmény. Az ANC másodlagos szempont, tehát nem gond, ha ki kell hozzá kapcsolni. Mit javasoltok?
-
F.B.I.
veterán
Earfun Tune Pro
A legfontosabb: kényelmes. Nagy fejem van, fülem sem kicsi, kopasz is vagyok, szemüveges is és jó. Anyaghasználat szerintem nagyon rendben van, főleg ha az árát nézzük.
Hangminőség: szerintem teljesen vállalható. Ami hiányzik a fülhallgatókhoz szokott fülemnek az CSAK a hangerő. Nem azt mondom, hogy kevés de a Soundpeats fülesem vagy a NOVA 7X fejesem mellett, hogy ugyanazt a hangerőt produkálja, ami azoknál már az elég kategória, az itt már a 90%.
Mélyek vannak, a közepekkel sokat kellett játszani, magas el tud menni zavaró irányba de az applikáció nagyon jó. Nagyon szépen lehet EQ - al játszani.
Nagyon tetszik, hogy sound profilt is lehet létrehozni, teszt hangok hangolásával. Utána már azzal elég könnyű az EQ-t finomhangolni.Szóval, most 18K- ért, ajánlom.
-
roseA580
tag
Szia!
Nem tűnik rossznak!
Egyébként a Momentum 4-hez jött új firmware (hibajavítások), és új szoftver is (Smart Control Plus App), valamint leesett az ára az EMAG-on.
999 RON, a magyar oldalon azért drágább... (hacsak nem partnereladót választ valaki Franciaországból, de ilyet nem szabad tenni!)
-
F.B.I.
veterán
Aki olcsón szeretne egy aránylag korrekt, Earfun Tune Pro-t, most az oldalukon, automatába rendelve, kuponnal (az oldalukon), 18.000,- Ft - ból megoldható. Én már várom.
-
BMS
őstag
50-60.000Ft körül keresnék egy fejhallgatót. A mostanim egy vezetékes Kingston HyperX Cloud 2( volt
). Játékra lenne használva(Hétköznaponként 5-6 óra minimum,hétvégén akár 10+ óra is).
Nincsenek extra igényeim,csak üsse meg a vezetékes elődje szintjét. Mikrofon nem prió.
[link] Én a netes kereséseim alapján erre gondoltam. Vélemény? -
martin66
senior tag
Vettem egy Logitech PRO X 2 LIGHTSPEED, megnyertem a bloetooth szakadozást a TV-mel használva így ment vissza. Így vettem helyette egy Audeze Maxwell akinek van kérdése ezzel kacpsoaltban nyugodtan írjon (privátban, hogy lássam).
-
Gzula[HUN]
addikt
Én a 810-esen (van belőle 2) már vagy 10 éve úgy használom, hogy csak szabvány AAA-s akkut rakok bele, ha meg lemerül, cserélem egy másik párra. 850-esnél dettó. Tökmindegy milyen AAA-st raksz bele. Olyan 1,18-1,2 V-nál lesz lemerült, a frissen feltöltött 1,3-1,33V-os akkukkal használat függően több hétig, akár hónapokig bírja. Elnyűhetetlen.
Szerk.: Ha szétszeded a keretéből a gyári akkuját, akkor is 2 db szabvány méretű AAA-s akkut "kapsz".
IMO zenére nem kell használni, de a lakástól/háztól 100m-re is hallod mi van a TV-ben. -
Vettem használtan egy Sony MDR-RF811MK-t. Alig használt a gyári nejlonokban és dobozában érkezett.
Az aksit viszont beletették kipróbálni és - gondolom - régen benne áll. Szabványos AAA méret, mert elemmel is működik a cucc.
A kérdésem, hogy más típusú Ni-MH aksival is lehet használni (azt írja, hogy Ni-MH az aksija)? Valaki esetleg próbálta?
A leírás szerint csak elem vagy a belevaló Sony aksi, de ez lehet csak az alkatrészpiac fellendítése miatt van így. -
rajzol01
tag
Sziasztok,
fejhallgató + internetes vásárlás esetében el lehet állni a vételtől 2 héten belül vagy ez "intim" terméknek számít?
köszi -
roseA580
tag
válasz
tomazin #9013 üzenetére
Szia!
Sajnos a BT headset mikrofonjának engedélyezése a hangminőség csökkenésével jár még ma is.
Évek óta ígérgetik hogy megoldják, állítólag már van is ilyen headset forgalomban...
De amikkel én már találkoztam azoknál mind romlik a hangminőség mikrofon használata esetén -
zsole84
senior tag
Sziasztok!
Aki Sennheiser Momentum 4 fejest használ segítene az alábbiakban? ( jöhet privátban is )
- iphone/tv-re van csatlakoztatva, de idővel mindig átvált utóbbira ha mindkettő aktív (hiába csak a telefon van beállítva alkalmazásban ), tv-nél nem érzékeli azt sem ha leveszem a fejemről, ez a telefonnál hibátlanul működik
- egy jó Equlaizer beállítást is megköszönnék, nem igazán értek hozzáEgyebekben szerintem szuper fejhallgató, aki ebben gondolkodik ajánlom!
-
tomazin
veterán
válasz
tomazin #9013 üzenetére
Na most közben volt is rögtön egy rövid meetingem.
Ahogy nézem az történik, hogy a2dpről ha bekapcsolom a mikrofont, akkor átlöki hfpre és amiatt lesz a zene potato.
Kicsit még játszok, mert a meetingen azt mondták sokkal jobb a hangom, mint az eddig. Érdekes módon (bár azt írták,h csak vezeték nélkül), de vezetékesen is megy a mikrofon.
Még arra kellene rávenni valahogy, hogy ne a youtubeon indítsa a zenét ha megnyomom a gombot, hanem a meetinget némítsa. -
tomazin
veterán
Megjött a oneodio pro c-m. Felcsatlakoztatom, szól is szépen. Viszont ha beállítom, hogy a mikrofon is róla menjen akkor a hangszóró része átvált monora (vagy legalábbis ezt logikáztam ki, de megváltozik a hang minősége). Ennek így kell működnie? (linux alól próbálom)
-
ThorsHUN
őstag
válasz
Primary92 #9009 üzenetére
Ezt ajánlom
Vezeték nélküli fülhallgatók -
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni 10-20000 forint körül egy olyan bluetooth fülhallgatót, ami alkalmas futás közbeni zenehallgatáshoz vagy podcasthez, illetve zajos környezetben telefonálásra.Le vagyok maradva, hogy milyen máskák, típusok vannak. Sokáid egy ATH-IM50-et használtam egy mikrofont tartalmazó csiptetős bt modullal, de most egy egyszerűbbet keresek.
Szempont, hogy ki lehessen fordítani a fülemből, vagy nyakamba akasztani, vagy hasonló. Tehét ilyen fülmögötti pántos lenne jó, esetleg olyan, ami össze van kötve.
Fontos a hosszú üzemidő.
Mit ajánlotok, akár külföldről rendelve?
-
gretzky77
veterán
Bluetooth mindegyik eszközödben van így elég sok a lehetőség. Mennyit szánnál rá az is kérdés, illetve mi volna az elvárás? Az Edifier Stax sztem egy jó kis fejes, nagyon minőségi és jó a körítés, igényes széles kiegészítő kínálattal! Én szeretem jónak tartom, de ugye ez nem tudja a zajszűrést, így ha pl az kell neked akkor nem lesz jó, illetve az applikációja is kissé szegényes, de ami kell az benne van!
-
válasz
gretzky77 #9005 üzenetére
Sejtettem, hogy túl szép lenne.
Tudnál ajánlani valamit ami az összes eszközhöz jó lenne? Van egy SoundMagic P23BT fejesem amit csak nyaraláskor használok laptopról vagy tabletről nézem a videókat. Az minden eszközömhöz simán kapcsolódik, de mivel fülre ülő ezért nagyon megfájdul a fülem. Otthon nem is használom. Ez helyett kéne valami nagyobb, ami körbe veszi a fülem. Otthon vezetékes Sennheiser HD 599 SE fejest használok, annak nagyon jó a párnája.
Az Edifier STAX SPIRIT S3-at ajánlanád ilyen célokra? -
Ununqatrium
aktív tag
Hello mindenki!
Van köztetek olyan személy, aki M50XBT2 tulajdonos (volt) és rendelkezett valaha sima spirálkábeles, 2012-2013 körül gyártott M50 v2-vel, ahol sok forrás szerint visszavettek a mélyből? Egy ilyen büszke tulajdonosa vagyok immár bő 10 éve, és egyre gyakrabban áll fenn az a helyzet, hogy a hosszú és nehéz kábel bizonyos tevékenységek közben zavar. Sokat olvasgattam tegnap a topikban, és leginkább az M50X verzióval kapcsolatban találtam összehasonlításokat, amit sose volt alkalmam hallani.
Érdekelne a hangképe a BT v2-nek a sima M50 v2-höz képest, főleg mélyekben, mivel ha sokkal több vagy sokkal kevesebb, felejtős.
Valamint vezetékmentesen hangerőben mit tud? Van egy egész minőségi BT fülesem és a hangereje nekem kevés, nem szeretnék egy 200 eurós termékkel lyukra futni. Ha nem tud többet annál, mint mondjuk a vezetékes verzió simán egy jobb telóról meghajtva mindenféle külső DAC nélkül és végül kábellel kéne használni, akkor felesleges vétel lenne.
Bocsánat a regényért, de nekem ennyi pénz egy fejhallgatóért nem kevés, és nem szeretnék értelmetlen vételt csinálni. Az esetleges válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest