- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Biaggio
őstag
Szinte minden telefon akciósnak számít, az árlista neve is akciós árlista:)
Westel aktuális üzletszabályzat: [L]http://www.westel.hu/kapcsolat/uzletszabalyzat/domino.html[/L]
4.3.2. A Szolgáltatást megtestesítő Előfizetői (SIM) Kártya tulajdonjoga nem ruházható át, afelett az Előfizető - a saját használatától eltekintve - rendelkezni nem jogosult.
4.5.1. Az Előfizető nem jogosult az Előfizetői Szerződés megkötésével őt megillető jogokat harmadik személyre átruházni.
4.5.2. Természetes személy Előfizető halála esetén az örökös ezen minőségének hitelt érdemlő okirattal történő igazolásakor a Szolgáltatónál haladéktalanul bejelentést tenni köteles. Jogi személy jogutóddal történő megszűnése esetén a bejelentési kötelezettség a jogutódlás bírósági regisztrálását követően szintén azonnali. A Szolgáltató az örökös illetve jogutód kérésére az Előfizetői Szerződést az örökös (több örökös esetén valamely örökös) illetve a jogutód nevére díjmentesen átírja.
4.5.3. Az átírás eredményeképpen az átírás napjától az örökös illetve a jogutód válik az Előfizetői Szerződésből származó jogok jogosultjává és a kötelezettségek kötelezettjévé. Az átírás jogkövetkezményei az átírás napján azonnal hatályba lépnek.
DOMINO Egyedi Előfizetői Szerződés: [L]http://www.westel900.net/kapcsolat/uzletszabalyzat/dom_melleklet_1.pdf[/L]
Tudomásul veszem, hogy amennyiben a DOMINO csomag készüléket is tartalmaz, az kizárólag a Westel hálózatának igénybevételét biztosító Westel Előfizetői Kártyával használható. Aki a készülékbe programozott SIM-lock kódot módosítja, illetve abban közreműködik, szopftverbűncselekményt követ el, amely a Büntetőtörvénykönyv 300/C $ (1-2) rendelkezései alapján 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Én nem függetlenedek telókkal, mert nemlátom értelmét.
De akinek ez tetszik, az csinálja.
Én csak azt nem értem, hogy hogyan meri egyáltalán valaki is ezt az ''úgymond''listaárat mondogatni?
Végül is jogos.
Remélem az autógyártók is bevezetik:
Fószer bemegy a S**uki kereskedésbe, és venne egy 1,8 millás akciós modell-t:
''Ha más autót mer venni az elkövetkezendő 30 évben mint S**ukit, akkor a mostani akciós S***uki-ért fizess 4 millió forintot''
Ez körbelül ilyen.
Azért eszméletlen hogy ilyen üzleteknél mennyire a multi-knak a része van csak védve a törvények által, és az ember, aki fizeti, mennyire le van sajnálva. -
Club
őstag
''amennyiben a Domino csomag készüléket is tartalmaz, az csak Westel előfizetői kártyával használható''
És itt rontották el a fogalmazást, mert hogy:
Ez egy tájékoztatás.
Amit ugye lehet úgy is értelmezni, hogy a szolgáltató elmondja nekem, hogy más kártyával ne próbáljam meg, mert nem fog működni.
De nem azt mondja, hogy nem függetleníttethetem!!!
Ő csak tájékoztat engem, hogyha veszek egy ilyen telefont, akkor az bizony csak xy telefonkártyával müködik.
Arról szó sincs, hogy ha megvettem, akkor utána nincs jogom kifügetlenítettni azt a telefont, amit már a megvásárlásnál sokszorosan kifizettem.
Amúgy meg egyszer én megnéztem a ''lista árakat''.
Az egy vicc...
Egyébként szerintem evvel minden szolgáltató tisztában van.
Őnekik az igazi nagy pénz nem abban van, hogy te milyen telefont veszel, hanem abbana mit lebeszélsz.
Azért sem foglalkoznak ilyen dolgokkal szerintem..
Nekik olyan mindegy hogy milyen telefonod van, a lényeg hogy minél többet beszélj róla.
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Amire te gondolsz szerintem, az maximum az előfizetéses telefonoknál van.
DE!
Ha veszel egy feltöltökártyás mobilt, akkor utána hogy te már mit csinálsz vele, ahhoz a szolgáltatónak az ég adta világon semmi, de semmi köze nincsen!
Ez olyan mintha vennél egy kocsit, és megmondanák, melyik utakon használhatod, mert az adott autógyártó cég, csak azokból az autó-utakból kap bérleti díjat.
Amúgy meg csakhogy tisztában legyünk a dolgokkal:
Egy mobiltelefon előállítási költsége(legyen fényképezős, vakus, kávéfőzős, merülőforralós) maximum:1-15 USA DOLLÁR!!!
Úgyhogy a szolgáltatókat nem jellemezném milyen szintű haszonkulcsal adják el a telefonokat. -
shtml
őstag
Egy Dominós telefon akciósnak számít?
Itt van előttem az egyik Dominó-telefonom tájékoztatója, melynek címe: ''Jó tudni''. Ennek a második oldalán ez áll a Dominó előnyeinek felsorolásában: ''Szabadon átruházható, ajándékozható''
Itt van előttem továbbá egy Dominó Üzletszabályzat, amely nem utal a készülék függetlenítésére, sem arra, hogy a készülék továbbadásakor a vevőre tovább kell hárítani az eredeti vevő által vállalt kötelezettségeket. A függetlenítéssel vsz. más törvényhelyek foglalkoznak.
Előttem van egy Dominó Egyedi Előfizetői szerződés is. Ebben az áll, hogy ''amennyiben a Domino csomag készüléket is tartalmaz, az csak Westel előfizetői kártyával használható''. Arról viszont itt sincs szó, hogy átruházás vagy ajándékozás esetén az új tulajdonost milyen kötelezettségek terhelik. Az pedig világos, hogy az új tulajdonos explicit írásos kötelezettségvállalása nélkül őt semmilyen kötelezettség nem terhelheti. -
nn687
tag
így van , én is ezt mondtam, írtam is hogy a 'saját' telefonját.
Persze aki megteheti, fizesse ki, cégeknél meg, ahol havi több százezres számlát produkálnak simán belefér, ha ezzel olcsóbb csomagra tudnak váltani.
Csak azt nem értettem, hogy miért kell az átlagembereket ilyesmivel riogatni, hisz sokaknak már az is nagy gons, hogy a garancia elvész. -
Biaggio
őstag
Magánszemély ellen főként akkor indul eljárás, ha NAGY TÉTELBEN űzi az ipart. Ilyen ügyek (mobiltelefon-''nagykereskedelem'', IMEI szám megváltoztatása, függetlenítés, stb.) gyakran végződnek bíróságokon.
Tehát Pistike, aki az otthon barkácsolt kábelével függetleníti a telefont, kis százalékban esélyes erre:D
Amúgy van olyan ember, aki kifizeti a függetlenítés díját, mert van, aki megteheti. Őt hidegen hagyják az új telefonok, megteheti, és megszokta a kis készülékét. Hagyjuk őt békén:P -
nn687
tag
Ugyanmár ki az, aki 20-30 HUF ot fizet függetlenítésért, ha nem céges a telefon?
Senki, amúgy a garanciavesztéstől sem kell igatán félni, hisz 1 évet csak kibír az a fránya telefon, utána meg már úgyis lejár .
Én pl a telcsimet már kétszer vittem garanciás szervízre, egyszer kb 3 hét, másodjára már csak 2 hét várakozási idővel, míg a fater telcsijét egy gsm boltban 800 forintért 15 perc alatt javították.
Egyébként az is garanciavesztést okoz ha a telefonon bármilyen külsérelmi nyom van ( pl leejtetted), vagy ha folyadék került bele.
A szerzői jogokról meg annyit, hogy a jogtulajdonos indít ilyen esetben pert, tehát magánvádi eljárás, ha jól tudom, tehát nem hivatalból üldözendő.
És míg a Winfos, és egyéb szoftvercégek érdekvédelmi szervezetekbe tömörülve komolyan fellépnek az ilyesmi ellen(bár inkább csak cégeknél), Addig ne mondjátok már, hogy nokiát vagy ericcsont érdekli, hogy pistike függetleníti a telóját.
Minek kell itt ilyesztgetni az embereket, inkább EGY olyan esetet említsetek, mikor magánszemély ellen eljárás indult, mert saját tulajdonában lévő telefonját függetlenítette, v frissítette -
Johnny2
csendes tag
Nem biztos hogy elvész a gari,de ez csak DCT3,4-es nokiáknál igaz,ahol megy az IMEI szám alapján a függetlenítés.Ugyanis tapasztalatból tudom,hogy a szolgáltatótol is jönnek ki gyakran független telcsik.
-
Panther
HÁZIGAZDA
És ha én vettem volna egy Pannonos Panasonic GD50-et másfél éve, és Westel kártyát akartam volna benne használni, és ezért függetleníttettem volna, akkor az gáz lenne? (Tetszik érteni, nem állítom hogy ilyesmi történt volna valaha is, főleg nem azt hogy velem :) ) Csak mert tudjátok az mikori telefon... na nem túl új, ez a lényeg. Segítség: 6000-ért vehettem volna, és ennek a típusnak a nagy extrája hogy tud rezegni :) (Szóval a két év hűsége a tulajnak már valószínűleg akkor is le volt járva.)
-
shtml
őstag
A dolog nagyon 1szerű. Havertól megveszem a feltöltőkártyás telefonját. Mivel én magánszemélytől vásároltam és a feltöltőkártyás teló vásárlási feltételei között nem szerepel az, hogy az eladó köteles a vevővel elfogadtatni az általa vállalt feltételeket, így én jogsértés nélkül függetleníttethetem a telefont - hiszen a vásárlással nem kerülök semmiféle jogviszonyba a telefont eladó mobilcéggel.
A garancia természetesen így is ugrik, viszont semmiféle jog- vagy szabálysértést nem követek el.
Remélem, ezzel nem sértettem meg az alapelveket sem, hiszen amit leírtam, az nem jogsértés. -
ch.peter
aktív tag
-
wrz
aktív tag
Felfogtam ám hogy buhera=garanciavesztés.
Azt is felfogtam, hogy ha függetlenítem akkor meg kivégzés:)Kb ugyanezt írtam az előbb is.
Csak annyit írtam, hogy a szerződésben nincs kitétel, hogy mit csinálhatsz a tellel és mit nem.(sima feltöltős csomagnál)
Valószínüleg máshol van ez leírva, esetleg a telefon könyvében.
Tomcs, vegyél már egy billentyűzetet:)
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest