Új hozzászólás Aktív témák
-
moongoose
őstag
válasz
Veriakilis #452 üzenetére
a bekapcsolás után a win felállásával ezt mutatta az mbr monitoring...
[link]
...aztán egy kb 20 perc múlva...
[link]
Ez egy 12cm-es ventivel 12 volton.
A bios bekapcsoláskor 36 c fokot mutatott, mikor egy fél óra után ujra beléptem akkor meg 39 fokot mutatott.
Valami gebasz van, mert vagy a bios nem mér jól, vagy az mbr.
De ennél a deszkánál mondták, hogy nem valami f@sza a hőmérséklet figyelés.
Talán tudtam segíteni...
Esetleg megpróbálom 7 volton járatni a ventit akkor mit mutat. -
moongoose
őstag
válasz
Veriakilis #456 üzenetére
...ja igen mégegyszer végigolvastam...már tiszta amit leírtál...
-
moongoose
őstag
válasz
Veriakilis #452 üzenetére
na...a vapochill micronak a talpa egyben a heatpipe alja...tehát nincs más hőátadó elem a processzor sapka és a gáz között.
A gép bekapcsolása után (21 celsiusos szoba hő) belépek a biosba és nézek egy hőmérsékletet, majd a win felállása után szintén nézek egy softveres értéket is. Aztán úgyhagyom a gépet kb 20 percig és utána is megnézem mit mutat terheletlen állapotában...így jó lesz? -
moongoose
őstag
válasz
Veriakilis #450 üzenetére
na mivel az egész hwsw-t nincs módomban végigolvasni, így egykét infót kérek a méréssel kapcsolatban.
pld Alapfrekin terhelés nélkül, vagy húzva terheléssel( Most vanted,ut2004) Esetleg egy progi, ami méri folyamatosan egy diagrammon keresztül a hőmérsékletet...
-
moongoose
őstag
válasz
Veriakilis #445 üzenetére
...khmmm...na mielőtt ide írok ált beleoasok a felvetett oldalra.
3 problema merül fel a teszttel kapcsolatban...
1. Az enyémben folyékony hűtőgáz van, nem víz...
2.az alaplapom nem méri pontosan a hőmérsékletet (ezt olvastam valahol)...
3. a vga-m passziv, így az ott keletkezett hőt a procihűtő szívja át magán, és préseli a tápba...onnan meg a szabadba...
De...ha gondolod alap frekin lemérhetem neked...? -
moongoose
őstag
válasz
Veriakilis #443 üzenetére
igen én...
nézd meg a konfigom (northwood cerka a régi időkből). -
moongoose
őstag
Ja és majd elfelejtettem...Jó estét mindenkinek!
-
moongoose
őstag
Egyetértek veled, de azt próbálom a passzív hűtő után kutakodó emberekkel megértetni, hogy ha a legmelegebb cuccot(CPU,VGA) teljesen elhalkítják attól még a gépben vannak zajforrások, amik bőven hallhatók az emberi fül számára.
Szerintem kell egy fa..a Aktív hűtő, mint pl aBAT/THT BIG Typhoon, vagy az én gázos hűtőm egy nagy 12 cm ventivel, 5 volton és akkor nem kell házventi, mint pl a te gépedben van(2db).
Mert ugye minnél több a ventillátor, annál több a zajforrás is. -
moongoose
őstag
Háát nem akarok senkit elkeseríteni, de a mai prockók passzívan baromira nem bírják a teljesítmény leadást.
Nekem Vapochill microm van és rányomtam egy 12 cm-es ventit 7 volton.
A 478-as 2.5gh/128k cerkám igy kb 46-52 fok között üzemel.
Levehetem még 5 voltra a 12 cm-ventit, és akkor azt már a jóisten sem hallja meg. Mert ugye passzív tápra nem sokunknak van pénzünk, így akkor is hangos marad a gép amikor esetleg egy processzor passzívan menne.
Vízzel is hűtöttem az egész melegedő részegységeket, de ott a szivattyú volt hangos.
Hát sajna ez van!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest