Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
PeL
addikt
Megint hétvége, megint 70-80 km/h-s széllökések, a letöltés sem tökéletes de a feltöltésem megint tropa teljesen, TV össze vissza akad, hang pattog, discordon beszéd közben packet loss, robotszerű, érthetetlen hangom van állítólag. Játékot így meg sem próbálok. Múlt heti feltöltés modem értékekhez képest a mostani még rosszabbnak tűnik, ezzel lehet már reklamálni?
-
zzola
titán
válasz
markknight #127246 üzenetére
A szolgáltató megoldaj, díjmentesen.
-
markknight
veterán
Volt nálunk egy tűzeset és a lakásunkon kívül elégett a net vezetéke. Ezt akkor cseréltettem, de még mindig várom, hogy jőjjenek és rendesen megcsinálják az elvezetést, mert most rálóg a szomszéd ajtajára. Ez kinek a dolga? Ugye nem nekem kell ezt megoldani, elvezetni? Vodafone kér érte pénzt?
-
Adams84
aktív tag
válasz
Petervagyki #127242 üzenetére
Tipp: Ha a fenti teszt azt mutatja, hogy IPv6 címed is van, akkor kapcsoltasd ki az ügyfélszolgálattal.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Petervagyki #127242 üzenetére
Már meg is írtad mi a probléma a "céges VPN".
Esetleg ha tudsz beszélni a cég rendszergizdájával?? -
Petervagyki
lelkes újonc
Üdv Mindenikek!
A következő problémám van:
Az itthoni voda vezetékes net 500/22 nem optikai hálózaton. Ha simán internetezek, akkor tök jól hozza a sebességet. Ha viszont belépek a céges VPN-re teljesen lehasal a sebesség 2-3 Mbps-re ami rohadt lassú. Másoknak nincs ilyen problémájuk a cégnél.
Már jeleztem a vodának, a szokásos köröket megfutottam, volt kint szerelő is, de persze mindig mindent rendben találnak. A probléma mégis fennáll.Mi lehet a probléma?
Üdv: Peter
-
kabelmania27
félisten
válasz
tillatrilla #127229 üzenetére
Üdv!
Kimenő titkosítást állítsd eröltetve-re, ha nem segít csökkentsd a feltöltési sebességet a kapcsolatok számát, ha az sem segít akkor a letöltési sebességet is csökkentsd.
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy kell-e szakadástól tartanod. -
LouiS22
veterán
A netsemlegesség lényege pont az, hogy egy szolgáltató sem élhet vissza saját szolgáltatás keretében nyújtott "kedvezménnyel". Azzal, ha az általad említett szolgáltatás nem zabálná az adatkeretet, a vodafoné/telekomé/bárki másé versenyhátrányba kerülne, hiszen azt meg zabálná.
Az már magyar sajátosság, hogy - tisztelet a kivételnek - szeretünk szerzett jogként tekinteni ezekre a kedvezményekre, majd jól felháborodni, hogy mostantól milyen rossz lesz nekünk és ezt évekig minden fórumon jó hangosan hirdetni. -
cocka
veterán
Nem véletlen, hogy a Vodafone TV-t emeltem ki. Ez ugye nem social media cucc. Azért csodálkozok ezen, mert ugye elvileg ez a vodafone SAJÁT szolgáltatása, nem harmadik félé. Ebből adódóan maradhatna forgalmi díj nélkül. Ennyi erővel, akkor bármely másik mobilszolgáltató azért is kérhetne forgalmi díjat, ha a saját honlapját meglátogatod azonos szolgáltató mobilnetjéről. Vicc.
-
norbertoth
senior tag
Tán ha igaz ebben a hónapban lesz plussz adatforgalom a korlátlan közösségi opciók kivezetése miatt, erre kivi leszek mennyi lesz
-
Zoz
őstag
-
cocka
veterán
Féloff:
Az most komoly, hogy a vodafone áprilistól a mobilelőfizetésein forgalmi díjat kér a Vodafone TV-ért? Hát ez beteg. És nem tudom a mobilapp mennyivel kisebb bitrátával dolgozik, de a VTV box azért bizonyos csatornákon eléri a 7 megabit/secet is. Tehát elég combos adatmennyiség ez, ha a mobilappon is ennyit használnak.
-
gduck
addikt
válasz
Le kell korlátozni a FELTÖLTÉSI SEBESSÉGET is!!! Ugyanis ha azt "kitömöd", akkor a lefelét is "megölöd"
-
pjen
félisten
válasz
Lejjebb kell venni a sebességet. Először én is maxra állítottam mindent és asszony nem tudott Tv t nézni.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Mondjatok valami okosat a következő hiba jelenségemre...torrentezéssel kapcsolatos jelenség.Kliensem a QBittorrent 4.3.2. Eddig utorrent 2.valamit használtam.A hiba az,hogy torrent letöltésnél,mikor kezd a maximális sebességhez közelíteni,az azonos routeren lévő Vodabox lefagy,a tv álló képre vált.Mintha az összes sávszél kizárólag a torrent kliensnek lenne kiosztva.Ez csak az én véleményem,remélem van valami magyarázat rá.Tény,hogy ezt a Vodabox az utorrent kliensnél nem csinálta.Mondjuk nem is értem el azzal ilyen letöltési sebességet. Speedtest szerint az 500/20 szinte mindig megvan,de amikor letöltésnél is mérném,be sem tölti a weboldalt.Ebből gondolom,hogy nem marad semmi a sávszélből. Valami észrevételetek van?
-
rushmoon
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #127225 üzenetére
Semmi ilyesmi nem történt, a tévé a régi (1080p lg oled), hangolást sem csináltam mióta megvan ~5 éve..
-
rushmoon
csendes tag
Ma vettem észre hogy a csatornák nevében nem jelennek meg jól az ékezetes karakterek. Eddig mintha rendben lett volna.. Ja, és csak a csatornaneveket érinti a probléma, a műsorcímek, leírások rendben vannak. Mediacardot használok.
Másnál is ilyen?
Mi változhatott? -
Kocka10
csendes tag
Sziasztok!
Vodafone új Arris Touchstone TG3442DE modemjét távolról melyik porton lehet elérni? esetleg nincs lehetőség portot állítani mint a régi fehér modemen?
ipv4 visszaállítva, dyndns beállítva, minden portforward működik egyedül magát a modemet nem érem el távolról... próbáltam már 80 alapon, https443-on, de semmi.köszi a segítséget
-
kezo0
addikt
Azt sem szeretném elhallgatni, amikor valami pozitívat tapasztalok, ezért ideteszem ezt a friss mérést: elég jó ez az 500-as net, ha a Speedtest simán kiméri az 512/22 Mbps-ot úgy, hogy közben folyékonyan megy a kis ablakban a Vodafone TV appban egy műsor lejátszása is. Mindez saját routerről, wifin keresztül, egy iPad minin. Jó, hát tény, hogy hajnali 5h-kor.
-
kezo0
addikt
válasz
cocka #127217 üzenetére
Ha a főmenüben belépsz a „Műsoraim” oszlopba, kezdj el lefelé lépkedni: jön a „Lejátszás folytatása”, aztán a „Neked ajánljuk”, és még lejjebb a „Lejátszási lista”.
Ééés... ha itt még lejjebb lépsz eggyel, akkor itt van egy „Felvételek” nevű gyűjtemény, ahol pont úgy jelennek meg a felvételek, ahogy a régi fw-ben: egy sorban az összes, ami már rögzítve van, és amelyek időzítve vannak egy későbbi időpontra. Szóval ez a nézet sem tűnt el, csak itt jól el van dugva. -
cocka
veterán
Ha már szóba került a VTV box. Ugye szinte minden műsor hozzáadható az adatlapján keresztül egy bizonyos "lejátszási listához". Ez mind szép és jó, de tulajdonképpen hol van ez a lista? Hol lehet megnézni, hogy miket vettem fel erre a listára?
-
cocka
veterán
válasz
vampire17 #127213 üzenetére
Vodafone TV t Android box al
A Vodafone TV sosem működött androidos boxszal. Ha sajátra gondolsz, arra ugyan fel lehet telepíteni az appot, de ne nagyon számíts rá, hogy bármit is le fogsz tudni játszani benne, mert MV1803 lesz a hibakód. Ha van unroot, ha nincs.
A Vodafone TV Sagemcom médiaboxa meg nem androidos. Semmi nem utal rá, hogy az lenne. Se GUI, se működési mód.
ha simán rakotnek a saját routeremre az Android boxukat?
Gyakorlatilag igen, elméletig meg nem, mert ők hivatalból biztosítják hozzá a saját technikai netüket, modemmel stb.. Őket az nem érdekli, hogy te másképp látnád el a boxot nettel. Meg mondjuk azt sem árt átgondolni, hogy érdemes-e egyetlen szolgáltatásra előfizetni a vodánál, mert annak a havi díja sokkal magasabb lesz, mintha 3 otthonit rendelnél tőlük egyszerre.
-
kezo0
addikt
válasz
vampire17 #127213 üzenetére
Szia,
mindenekelőtt biztosan szolgáltat ott nálad is a Vodafone? Ezt azért nem ártana tudni. Ha igen, akkor is, a TV szolgáltatást önmagában megrendelni (tehát nem csomagban, internettel együtt, hanem anélkül) valószínűleg nem lesz túl olcsó... A box pedig, amit ad a Voda, nem Android rendszerű, és ex-UPC területen kell neki koax kábeles bekötés is. A netből viszont bármilyen nyílt internet-kapcsolat jó neki, mivel nem IPTV-, hanem OTT-rendszerű a box. -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Próbáltam keresni, de nem találtam választ.
Adott nálunk egy Telekom optikai net (gigabit) amit saját routerel használok pppoe passthrough módban. Azon gondolkoztam, hogy rendelni kéne Vodafone TV t Android box al mert állítólag elég jó a minősége (most direct one van Android TV appal de nem túl fényes..)
A kérdésem, hogy működne a Voda TV, ha simán rakotnek a saját routeremre az Android boxukat? Tehát a Telekom net marad és marad a pppoe passthrough is.
-
roger92
tag
válasz
cocka #127210 üzenetére
Kedves Cocka!
Igen, tökéletesen látod a helyzetet. Nálam is fennáll ugyanezt a hibajelenség. Egyszer engedte letölteni a részletes számlát hívásértesítővel, majd a februári számla elkészülte során, egyik böngészővel sem engedte letölteni. Mindig azt írta a letöltés meghiúsult, azonban az összes böngésző ezt a hibaüzenetet produkálta.
Most viszont csak a normál számlát mutatta nekem.
Nekem csupán csak 6 Ft-ot számlázott ki extra, mivel az „osztott díjazású hívásokért” fizetni kell egy keveset. Ha az emlékezetem nem csal 12,9 Ft-ot percenként.
Valamint azt se feledjétek, hogy a nomadikus, azaz a helyhez nem kötött 21-es hívószámok tárcsázása után is felszámol 9,65 Ft-ot percenként.
A nemzetközi irány meg evidens, hogy fizetős Nonstop L esetében.
Tudtommal a vezetékes SMS küldésének lehetősége már rég megszűnt.Üdv,
Tibor -
roger92
tag
válasz
ledgeri #127205 üzenetére
Kedves Geri!
Remélem sikerül még olvasni az üzenetemet.
Mivel még mindig aktív vezetékes telefonhasználó vagyok, így tudok segítséget nyújtani.
Természetesen a számhordozás vezetékes szolgáltatásnál is ugyanúgy lehetséges. Kb 3-4 napot vesz igénybe. Arra figyelj, hogy a meglévő szolgáltatónál ne legyen rendezetlen számlád, valamint tökéletesen egyezzenek az előfizetői adatok. Név, SZIG szám, Születési hely, Budapest esetében kerülettel stb…
A sikeres átvétel hétköznap mindig pontosan este 8-kor történik meg. Ekkor az ideiglenes szám megszűnik.
Igen, jól látod a helyzetet. Már a klasszikus PSTN rendszerek végleges kivezetés alatt állnak. Ezért is kellett volna nekünk is kötelezően váltani rézhálózatról optikára, ehelyett mégis a Vodafone koax kábelhálózatát választottuk. Nem húznak telefonkábelt. Minden egy kábelen, úgynevezett koax-on érkezik hozzád a Vodafone esetében.
A Vodafone vezetékes kábeltelefon szolgáltatása csak és kizárólag a UPC egykori koax hálózatán érhető el.
Ezáltal a Telekomtól bérelt optikai hálózaton nem vehető igénybe.
Én a helyedben tennék egy próbát a Telekomnál egy esetleges technológiaváltással. Bejön az optikai kábel a lakásba az ONT/Modembe és onnan a telefonkészülékbe. Vodafone-nál ugyanígy, csak ott a koax-kábel megy a kábelmodembe és azt csatlakoztatod a telefonkészülékedbe. Egy esetleges áramkimaradás során viszont egyiknél sincs vonal. Ezzel érdemes számolnod.
Sajnos előbb vagy utóbb kénytelen az ember váltani. EU-s rendelkezés, Európában fokozatosan megszüntetik az egész rézhálózatot. Mi tavaly év végéig kihúztuk. Tartottam tőle, hogy nem működik majd a riasztó, a modemmel. Jelentem, tökéletesen szuperál a Vodafone-nal. Egy szavam sem lehet ellene. Továbbá több telefonkészülék van egybekötve a modemmel és minden szépen kicsörög.
Ha kérdi valaki, hogy miért választottam, mert olcsóbb volt és nem IP alapú a TV megoldást is lehet választani MediaCard által, ráadásul a Telekom után ez az egyetlen szolgáltató, aki biztosít korlátlan vezetékes és mobil hívást kedvező áron. Telekomnál Hoppá Plusz, itt ugyanez Vodafone Nonstop L.
Olcsóbb a havidíja és a Vodafone óriási előnyére, - amit sokan nem tudnak – Itt van konferenciahívás, bekopogás, hívástartás. Ezeket az elfeledett kiegészítő ingyenes szolgáltatásokat a Telekom már nem kínálja és sosem tette elérhetővé digitális vonalon.
Apropó, a hangposta szolgáltatás már minden szolgáltatónál megszűnt, úgyhogy azt már ne keresd.
Remélem tudtam némit segíteni.
Üdv,
Tibor -
cocka
veterán
Ráadásul már visszamenőleg sem lehet letölteni a részletezőket.
Azt nem néztem, de köszi. Egyébként Nonstop L miatt nem nagyon érdekel, de egyszer felszámoltak valamit és kíváncsi voltam, kiderült, hogy nemzetközi hívás volt. (nyilván nem én hívtam)
Üzeneteket meg nem értem. Vezetékesről ki a fene küld SMS-t?
-
vilmose33
őstag
válasz
Intruder2k5 #127207 üzenetére
Köszönöm
-
vilmose33
őstag
Sziasztok:707006702 telefonszámmal találkoztatok? Jött róla egy "." SMS-ben
-
ledgeri
nagyúr
Van mód más szolgáltatótól vezetékes számot hordozni vodához?
Ha van már meglévő vodás internet, akkor szolgáltatáscsomag kiterjesztés esetén (ami tartalmazza a vezetékest is) ugye minden már a netkábelen zajlik, és nem kéne külön telefonkábelt házba húzni, csak a modemtől a telóvégpontig?(Helyzet: telekomos szám évtizedek óta megvan. Múlt év végén újrastruktúrálták az utcát (úburkolat, szegély és teljes járda csere fél méter méllyen, kábelek felett. Azóta a vezetékes vonal zúg/búg. Bejelentés 1-2 megtéve. A szerelő kimérte, hogy tőlünk 60 méterre van a baj, de rákérdezett és a bontáshoz engedély kell. Azóta a minődég romlott, 1-2 napig nem is volt elérhető a szám. Újabb bejelentés, eredménye: sajnos nem tudjuk vállalni a szerződésben foglaltakat, így 60 napos felmondás -mondta a telekom)
-
cocka
veterán
Az feltűnt valakinek, hogy a webes számlamegtekintőnél már 2 hónapja nem érhető el a részletes híváslista?
Részletezett számla
Ezen a számlán megtekinthetsz minden tranzakció, hívás és üzenet előzményt.Ha rákattintasz erre, csak simán az eredeti számlát tölti le.
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- E-roller topik
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Lexus, Toyota topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest