Új hozzászólás Aktív témák
-
Euromail
aktív tag
ha tudod kapcsold ki az árnyékokat/olást játékokban pl:HBAO SSAO vagy tiltsd le az ini vagy xml fájlban
pl: GTAV Documents\Rockstar Games\GTA V\settings.xmlShadowQuality value="0"
ReflectionQuality value="0" /
ReflectionMSAA value="0" /
SSAO value="0Shadow_SoftShadows value="0" /
UltraShadows_Enabled value="false" /
Shadow_ParticleShadows value="false" /
Shadow_Distance value="0.000000" /
Shadow_LongShadows value="false" /
Shadow_SplitZStart value="0.000000" /
Shadow_SplitZEnd value="0.000000" /
Shadow_aircraftExpWeight value="0.000000" /
Shadow_DisableScreenSizeCheck value="false" /
Reflection_MipBlur value="false" /
Lighting_FogVolumes value="false" /
Shader_SSA value="false" /Ez a trükk ahol engedi játékoknál nagyon jó megszünteti a mikro laggokat
nekem a gta így nagyon jól működött
2:18-tól [link] amikor nem megy már a fraps videó felvevő -
Euromail
aktív tag
Jah utánna olvastam mert a volta új kónév az inkább 3xxx 3080 lesz majd.
A 2080 jön majd valamikor most talán ami nem is olyan nagy csúcs kártya lesz 10-20% teljesítmény növekedés nagyobb órajelen pesze lehet várnak az amd megjelenésre addig nem létfontosságú mivel így is ők árulnak csak felsőkategóriás kártyát.
-
Euromail
aktív tag
válasz
Baryka007 #282 üzenetére
Ez most nem olyan lesz mint a 9xx széria ami egész jól bírta 2év a 960
és aki két éve vette 80-ért még féláron eladja.
Most nem várnak 2évet hogy letaszítsák a trónról a jelenlegi kártyákat pl:1060 jövőre jönni fog az új középkategóriás széria.
Meg ha jól tudom akkor most márciusban jön a volta 2080ti . -
Euromail
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #242 üzenetére
Hát ez az
Meg egy i7 7700K 1070 8GB van 3700 ponton
Egy ilyen tuningot igazán megoszthatna mert ez világ rekord akkor -
Euromail
aktív tag
válasz
#61847040 #216 üzenetére
Vram általában maghőfok(gpu fok) +10-15fok
Forrasztások biztosan nem olvadnak fel mert ólommentesek és garantáltan 180fok fölött kibírják a biztonsági megoldás meg 100fok körül automatán lekapcsol de addigra késő is lehet . Inkább a mikrochipek nem bírják a gyorsan átvett hőt a forrasztási lábaktól amik jól vezetik. Inkább a minőség és kispórolt anyag okozhat problémát erre nem lehet felkészülni.
Amúgy vannak érdekes képek netenRadeon r9 valami talán 290x
De voltak már extrémebb esetek is:
[link]" the skills of their partners to rectify the VRM issues."
Amúgy jó hogy felmerült mert ez lehetett az a kirívó eset(5xx széria gtx590) ami létjogosultságot adott a gpu booster bevezetésének gpu booster 1.0 gtx 6xx széria óta
[link]és most fejlesztették 3.0-ra ami már más szeleket hozott
hogy pl: bekorlátozza 1.093V maxra a feszt. (de még egy 1070 aszem 0.900V alap feszről építkezik az 1060 alapfesze 1.000V hogy biztosan limitálva legyen)
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/5g9jo9/gpu_boost_30_how_it_works/ -
Euromail
aktív tag
-
Euromail
aktív tag
Vezérigazgatót ne vedd ide mert ez olyan mintha ha a cput is beleszámolnád semmi köze nincs hozzá.
Ez olyan mintha azzal kérkednél hogy kapsz bónuszt karácsonykor 580.000+ aztán azt mondod mindenkinek hogy neked ez az állandó kereseted hagy irigykedjenek.Tesztből párszor felmegy 58fokra és te azt veszed állandónak egészségedre
akkor is mi van
Még mindig van ott tartalék mert szemben más gyártóknak 70 az szóval lehetne még húzni fessz emeléssel
De egy 1070 is 70körül van ami +10fok különbség de játék tesztekben meg több is van rx 580-nál 83fokannyira kifacsarták szegénykét.
-
Euromail
aktív tag
Az a maximumot mutatja
Hihetetlentudom de biztos igaz mert már több program is ezt állítja msi gpuz meg ez is.
De a hitetlenek kedvéért
Amúgy a program egy 4 szálas fos? Vagy csak nálam csinálja?
ott van átlag 45Meg közben pár shot:
cput egyáltalán nem akarja igénybe venni valamiér -
Euromail
aktív tag
válasz
#61847040 #200 üzenetére
Kicsavartam belőle amit lehetett ezen a konfigon
Feszt sajnos nem az tényleg 1.093V-on maradt viszont legalább elég sűrűn.Minden javasolt örültséget kipróbáltam amit fórumokon írtak kivéve a forrasztást azt azért mégse vállalom
.
Ennek itt ez a vége gpu +185 vram +900 a hőfok meg 48 körül amit nem lehet hova tenni persze msi de akkor is
A CPU-t meg meg se hajtja a program nálam 10% körül van
Persze gondolom a 8 szálnak a 10%-a van használatban. -
Euromail
aktív tag
-
Euromail
aktív tag
válasz
#61847040 #191 üzenetére
Neked is Msi-d van látszik 57fok
Hát azóta körbejártam a témát de köszi a helpet.
Nekem nv karim van itt valami újabb gpu boost óta le van blokkolva a dolog most már keményen mert régebbinél gtx 7xx még volt akár 1.300V is de most változtattak.
1.093-ra van limitálva (1060-nál az összes) biztonsági megoldásként de a lényeg nincs fesz emelés valójában.Bár szerintem inkább* csak annak vették elejét hogy ne lehessen igazán tuningolni mert ha nincs áram többlet nincs teljesítmény többlet se és amennyit adnak gyárilag 3-4fps az a boost miatt van kb +0.050V ami 3-4 fps.
(*sokan tönkre vágták ez is igaz sajnos)Szóval a régi +10%-os vagy akár több retro tuningolást (1.200-1.300V) megszüntették.
Mondjuk ezt a gpu boost nevü dolgot elég rég bevezették gtx 6xx széria és elismerem lenne értelme mert a hőfokkal arányosan engedi csak a tuning-ot.
Mondjuk max 75fok ami a széleken már 85 az meg az a határ ami még biztonságos a forrasztásoknak meg Vramoknak..
De most már nem erről van szóhogy óvni akarják a kártyát mert látni a hőfokon hogy legtöbbször 50 körüli.
Gtx560ti-m re szereztem egy jó hűtést (Thermaltake) mert a gyári nem ért semmit az alap hűtő 72-4 fokon volt ezzel meg az alap volt 60-64 és tuningolva is jól bírta 75fok körül volt kb +10%többlet fps-em.
Most onnan jött az egész hogy ha ennyire hűvös ez a kártya akkor igazán meg sincs hajtva mert 60 fok alatt van. Szóval bírna kicsit többet de nem lehet feszelni rendesen, mert maxon (100% core voltage, power limit 108%, temp limit 92 ) is csak 1.093V amit lehet elérni szóval bőven 1.100V alatt hagyták.
-
Euromail
aktív tag
válasz
#61847040 #187 üzenetére
Hogy lehet a feszt emelni afterburnerrel?
Már ha így felmerült az alapfesz-en bennem a kérdés.
Mert próbáltam mindenféle trükköt de semmi hatás. (ini. file átírás stb.. mókolás youtube videó alapján)1.1-1.2-őn kipróbálnám mert jó a hűtése max 70fok-ig(Most max csak 59-60
) mert úgy érzem van benne még tartalék csak ugye több áramot sehogy nem vesz fel.
-
Euromail
aktív tag
Ha ez valami játék lenne hát akkor csak 1080-on menne rendesen
-
Euromail
aktív tag
válasz
#61847040 #105 üzenetére
Ez így van hála a jó istennek
Még működik a trükk idáig nem fogta meg semmi a videókártyámat még minden szépen fut.
Az ultrát vagy hípert csak az 1080 szintje viszi ami ha olyan lesz mint a 980 volt hogy két évig is elvan akkor megéri 140.000ft-ért beszerezni. (Mert utánna is ellehet adni jó áron és cserélni de egy 1060 már nem ilyen érték álló sajna de elkérik az árát 76-100.000ft-ig.)
-
Euromail
aktív tag
-
Euromail
aktív tag
Szevasztok!
Van aki elgondolkodott meg megnézte a beállításokat
Mi a hekkért kell extrém beállítás amikor az semmivel nem szebb mint a high
és a 8k a legszebb és még jól is fut furcsa módon amit nem is értek.Hát ezek után én leszarom az extremet szarul néz ki és szarul is fut.
-
Euromail
aktív tag
Végre a kedvencem visszatért mert a heaven meg valley kicsit kiöregedett és én is beláttam nem mérvadó.
Most viszont a fire strike bekaphatjaEleve értelmesebb tesztelő ahol látni a poligonokat háromszöges rész meg meglehet állni körbenézni és állítgatni mi hogyan adja a grafikát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest