Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz PuMbA #9523 üzenetére

Csináltam egy komplett reinstallt, miután az egyik - hivatalos - nvidia driver telepítése után csak 640x480-ban volt hajlandó elindulni a gép. Utána feltettem ezt a bumblebee nevű csodát, de ez a parancs továbbra is azt mondja hogy itt nincs nvidia másodlagos kártya.

Őszintén megmondom, hogy feladom az egészet. Az egész ubuntu projektet. Egyszerűen túl öreg vagyok én már ahhoz, hogy szenvedjek a géppel ahelyett hogy használnám. Kínlódás az egész, és nemcsak ez. Ikont kirakni a dockra úgy, hogy nem a szoftverközpontból telepítem? Nem jöttem rá hogy hogy kell, persze biztos van rá valami 600 karakteres terminálparancs megoldás, vagy egy uránbánya mélyén elásott txt file-t szerkesztve biztos meg lehet oldani, de a helyzet az hogy az elmúlt évek OS X használata elkényelmesített, és nincs türelmem az ilyen baromságokhoz.

Holnap veszek egy windowst és felteszem azt. Ott legalább nem kell akadémiai tagság egy nyüves videokártya driver telepítéséhez. Sajnálom de ez a linux ebben a formájában számomra teljesen használhatatlan.

• lugosi

MODERÁTOR

válasz PuMbA #9523 üzenetére

Most kaptam el megint a gépet, lecsekkoltam a parancsot amit mondtál és szerintem nem lett jó a végeredmény, ezt az üzenetet adja az általad írt parancs:

[ 165.168083] [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: [XORG] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0. Please

[ 165.168123] [ERROR]Aborting because fallback start is disabled.

A Please után nincs semmi, így van az egész ahogy van.

Most mit csináljak hogy működjön az a driver?

Új hozzászólás Aktív témák